Cara menukar nama pengguna Snapchat sangat menarik untuk diketahui bahawa semasa membuat akaun Snapchat anda Setelah nama pengguna Snapchat ditetapkan maka anda tidak dapat mengubahnya kerana beberapa sebab keselamatan anda bahkan tidak dapat memindahkan data anda dari satu nama pengguna ke nama pengguna yang lain.

Cara menukar Nama Pengguna Snapchat

Bagaimana cara menukar Nama Pengguna Snapchat?

Untuk menukar nama pengguna Snapchat, anda perlu melalui beberapa langkah untuk memeriksa sama ada mungkin atau tidak. Nama pengguna Snapchat anda diletakkan setelah anda memasukkannya semasa membuat akaun Snapchat anda untuk menukar nama pengguna anda ikuti langkah-langkah di bawah.

 1. Buka Snapchat sekarang dengan memilih ikon Bitmoji anda yang berada di sudut kiri atas akan membuka skrin.
 2. Sekarang pilih ikon gear yang berada di sudut kiri atas skrin di sana anda akan menemui beberapa tetapan.
 3. Di sana anda dapat melihat tetapan AKAUN SAYA dan beberapa tetapan yang boleh anda ubah sementara yang lain dibatasi.
 4. Anda boleh menukar medan berikut :small_orange_diamond: Nama paparan :small_orange_diamond: Hari Lahir :small_orange_diamond: Nombor telefon :small_orange_diamond: E-mel :small_orange_diamond: Bitmoji :small_orange_diamond: Kata Laluan

Tetapi Nama Pengguna adalah bidang terhad anda tidak boleh menukarnya hanya anda yang boleh membaginya atau boleh menyalinnya. Sekiranya anda bersedia membuat nama pengguna baru ( User ID ) maka satu-satunya pilihan adalah menghapus akaun Snapchat dan membuat akaun baru untuk membuat nama pengguna lain.

Di bawah video ini akan membantu anda bagaimana menukar Nama Pengguna anda di Snapchat

Apa itu Snapchat?

Snapchat adalah aplikasi pesanan mudah alih untuk Android dan IOS kedua-dua peranti yang dikembangkan oleh Snapchat Inc. Salah satu ciri Snapchat adalah bahawa pesan dikirim ke penerima hanya untuk waktu yang singkat setelah itu Anda tidak dapat mengaksesnya. Snapchat membolehkan orang bercakap dan meneroka berita dan menayangkan berita langsung, jadi mari kita bincangkan ciri Snapchat di bawah Snapchat pada dasarnya adalah jenis kamera baru kerana fungsi utama Snapchat adalah mengambil gambar, menambah penapis, mencuba lensa baru dan kesan cantik lain dan kongsi ke dalam cerita atau kongsi dengan rakan. Anda juga boleh membuat akaun Snapchat premium yang digunakan untuk tujuan privasi.

Fakta Mengenai Snapchat :arrow_down:
Pengarang Evan Spiege, Bobby Murphy, dan Reggie Brown
Pemaju Snap Inc
Sistem operasi Android, iOS
Dilancarkan pada September 2011, tahun lalu
Android 11.21.1.37 / 30 Mac 2021
iOs 11.21.0.38 / 29 Mac 2021
Saiz 204.7 MB (iOS) dan 62.7 MB (Android)
Bahasa 37
Jenis Pesanan Segera, Perkongsian Foto, Sembang video, Multimedia, dan Perkongsian Foto
Lesen Perisian hak milik
Laman web www .snapchat .com

Ciri Snapchat:

Snapchat mempunyai pelbagai ciri hebat di mana orang di seluruh dunia menggunakan aplikasi ini dan ciri-ciri tersebut adalah seperti berikut. 1. Fungsi Inti: Anda biasanya menghantar mesej multimedia yang merupakan snap dan klip pendek yang juga dapat diedit untuk memasukkan kesan, penapis, gambar, dan kapsyen teks Anda boleh menghantar gambar baik secara peribadi atau ke kenalan yang anda pilih juga anda dapat menambahkannya ke cerita secara terbuka atau separa terbuka setiap kali anda merakam video, panjang video adalah terhad iaitu 10 saat. Setelah panjang video yang dikemas kini meningkat, kini 60 saat tetapi selang waktu 10 saat adalah suatu keharusan. Anda juga boleh berkomunikasi melalui ciri sembang video. 2. Anugerah Snapchat dengan piala: Semakin banyak anda menggunakan aplikasi, semakin banyak markah yang akan anda dapat dan anugerah Snapchat dengan piala kepada mereka yang markahnya tinggi. 3. Ciri lensa Snapchat: Snapchat mempunyai ciri lensa yang dapat anda tambahkan dalam foto anda seperti pelangi, kartun, telinga kucing di wajah mereka semua adalah lensa. Cara Menukar Nama Pengguna Snapchat 4. Snapcash: Snapcash membolehkan pengguna memindahkan wang antara satu sama lain melalui PayPal atau Venmo . 5. Kenangan: Anda perhatikan bahawa orang menghantar gambar dan hilang setelah beberapa jam sehingga anda juga dapat menyimpan kenangan anda.

6.Shazam: Ciri Snapchat ini membantu mengenal pasti lagu.

Bagaimana cara menukar Nama Paparan Snapchat?

Untuk menukar Nama Paparan Snapchat ikuti langkah-langkah berikut seperti berikut.

 1. Buka Snapchat sekarang pilih ikon Bitmoji anda yang berada di sudut kiri atas ia akan membuka skrin lain.
 2. Di sudut kiri atas skrin, anda akan menemui ikon tetapan sekarang pilih ikon ini.
 3. Di sana anda dapat melihat tetapan AKAUN SAYA di mana anda dapat melihat bahawa pilihan untuk menukar Nama Paparan tersedia sehingga anda dapat mengubahnya dengan mudah.

Membuat Akaun Snapchat:

Setelah memasang Snapchat, anda akan melihat hantu pada latar belakang kuning pada dasarnya iaitu logo Snapchat membukanya di bawah anda akan melihat butang Daftar sekarang ikuti langkah-langkah ini untuk membuat akaun di Snapchat.

 1. Setelah menekan Butang SingUp, anda perlu mengisi borang 2 medan seperti berikut, kemudian tekan Butang Tanda.

Siapa Nama Anda?

Nama pertama
__________________
Nama terakhir
__________________

Dengan menekan Daftar & Terima, anda bersetuju bahawa anda telah membaca Dasar Privasi sekarang bersetuju dengan Syarat Perkhidmatan.

 SignUp & Accept <--- Blue Button
 1. Sekarang dengan menekan butang Daftar Skrin Lain akan Muncul dengan medan di bawah.

:small_blue_diamond: Bilakah Hari Lahir anda?

Hari Lahir

Sep 02 2000
Okt. 03 2001
Sep 04 2002
 Continue <--- Gray Button

Dengan mengisi bidang di atas yang merupakan medan tarikh lahir anda SnapChat akan mengingatnya dan Snapchat meraikan Hari Lahir anda. Setelah mengisi butang bidang di atas akan kelihatan biru sekarang klik pada Butang biru Terus.

 1. Setelah menekan butang lanjutkan, satu lagi skrin akan terbuka

:small_blue_diamond: Pilih nama pengguna Nama pengguna anda ditunjukkan kepada rakan yang menambahkan anda di Snapchat.

Nama pengguna
__________________
 Continue <--- Gray Button

Sekarang tekan butang terus yang akan menghasilkan nama pengguna anda. 4. Setelah anda menulis nama pengguna anda dan tekan butang terus maka ia akan dihasilkan secara automatik oleh Snapchat maka skrin lain akan terbuka.

:small_blue_diamond: Tetapkan kata laluan Kata laluan anda hendaklah sekurang-kurangnya 8 aksara.

Kata Laluan
__________________
 Continue <--- Gray Button

Setelah menetapkan kata laluan 8 aksara, klik pada butang lanjutkan skrin lain akan terbuka.

 1. Setelah mengklik terus Snapchat akan meminta nombor telefon bimbit anda.

:small_blue_diamond: Apakah nombor telefon bimbit anda? atau mendaftar dengan e-mel

nombor telefon
KAMI + 1 ------

Ini untuk mengesahkan no anda dengan kod.

 Continue <--- Gray Button

Setelah mengklik lanjutkan kod akan dihantar melalui SMS menggunakan kod ini dan sahkan pembuatan akaun Snapchat anda. Anda selesai sekarang Snapchat akan meminta anda lebih jauh untuk mencari rakan anda dll teruskan dan nikmati menggunakan Snapchat.

Cara Memulihkan Akaun Snapchat anda:

Snapchat paling banyak digunakan untuk fitur privasinya dan jika anda tidak dapat mengakses akaun anda dalam situasi yang berbeza dengan memulihkannya, anda boleh mendapatkannya kembali Terdapat tiga situasi ketika anda tidak dapat mengakses akaun anda dan bagaimana memulihkan akaun anda dengan keadaan tersebut dijelaskan dengan ringkas di bawah.

1. Cara memulihkan akaun Snapchat anda jika anda terlupa Kata Laluan anda:

Sekiranya anda tidak dapat log masuk ke Snapchat dan lupa kata laluan akaun Snapchat anda, anda boleh mendapatkan semula akses ke akaun anda dengan menetapkannya semula.

 1. Buka Snapchat di bahagian Login taipkan Nama Pengguna anda dan klik lupa kata laluan anda.
 2. Sekarang pilih sama ada dengan telefon atau dengan menggunakan e-mel yang anda mahu pulihkan akaun anda kemudian tekan butang Hantar. i) Sekiranya anda telah memilih melalui e-mel maka dalam e-mel yang anda berikan Snapchat akan menghantar e-mel untuk pemulihan, kemudian buka pautan dan masukkan kata laluan baru anda. ii) Sekiranya anda telah memilih melalui no telefon maka mereka akan menghantar kod ua, masukkan kod ini, dan tetapkan kata laluan baru anda.

2. Cara memulihkan akaun Snapchat anda jika anda lupa Nama Pengguna anda:

Memulihkan Nama Pengguna dan E-mel adalah perkara yang paling sukar akan cukup sukar tetapi apabila anda akan diminta memasukkan nama pengguna atau e-mel anda, anda harus memberikan id e-mel maka sama seperti di atas, klik pada kata laluan terlupa dan jika anda terlupa e-mel anda juga apa yang harus anda lakukan ialah tugas lain sekarang memilih pilihan pemulihan melalui e-mel yang akan memberi anda peluang untuk memasukkan semua e-mel anda yang anda ingat satu persatu itu akan menunjukkan sama ada id e-mel yang diberikan itu sah atau tidak ketika anda akan menemui id e-mel yang betul kemudian teruskan prosedur menetapkan semula kata laluan dan pulihkan akaun anda semula.

3. Cara memulihkan Akaun Snapchat yang Diretas anda:

Sekiranya akaun Snapchat anda digodam atau dicuri oleh penggodam maka mendapatkannya semula tidak begitu mudah, betapa sukarnya anda memulihkan semuanya bergantung pada perubahan penggodam yang telah dibuatnya. Oleh itu, pertama-tama ubah kata laluan anda dan jika tidak berfungsi bermakna jika anda fikir penggodam telah menukar kata laluan anda, cuba tetapkan semula pilihan kata laluan anda. Sekiranya anda fikir dia telah menukar kata laluan serta Id e-mel dan nombor telefon bimbit dengan akaun ini, maka anda tidak mempunyai pilihan lagi untuk mendapatkan kembali akaun anda. Cukup hubungi Bantuan Snapchat dan isi harapan anda agar Snapchat akan memulihkan akaun anda untuk anda.

Idea nama pengguna Snapchat:

Seperti yang kita ketahui bahawa permintaan Snapchat meningkat dari hari ke hari orang semakin bersenang-senang menggunakan Snapchat untuk bercakap atau meletakkan cerita yang menarik dan untuk semua perkara pertama ini yang harus anda lakukan adalah membuat nama pengguna yang mengagumkan kerana nama yang baik memberikan kesan yang baik pada orang yang melihat nama anda semasa menghantar atau menerima permintaan anda. Anda harus ingat 3 perkara berikut semasa membuat nama pengguna anda dan mereka adalah seperti berikut.

1. Nama pengguna untuk apa?

Perkara utama yang perlu diingat adalah bahawa untuk tujuan apa anda membuat nama anda Contohnya anda menjalankan jenama dan anda harus memaparkan produk anda maka nama pengguna anda mesti menarik, memberikan pesanan ringkas dan jelas tujuan membuat akaun di Snapchat Nama anda memainkan peranan penting untuk mengumpulkan khalayak untuk akaun anda. Contohnya Pakaian Kanak-kanak

2. Nama pengguna untuk mempromosikan sesuatu:

Sekiranya anda ingin mempromosikan kemahiran anda melalui Snapchat atau mungkin anda ingin menjadikannya peribadi dan anda menggunakan nama pengguna yang unik dan niat membuat akaun adalah untuk rakan dan keluarga sehingga anda dapat menggunakan nama anda sendiri. Contoh Ali

3. Gabungan kedua-duanya:

Kini gabungan antara apa yang anda usahakan bermaksud jenama dan kemahiran yang anda promosikan mungkin gabungan kedua-duanya akan menjadikannya lebih menarik bagi penonton. Contohnya Ali's Kids Garments adalah gabungan kedua-duanya.

Catatan: :writing_hand: Bagaimana Sekiranya nama pengguna Snapchat yang anda inginkan tidak tersedia?

Mungkin apa sahaja nama pengguna yang anda fikirkan tidak tersedia tetapi tidak perlu dirisaukan anda boleh meneka nama pengguna lain yang serupa dengannya di sini adalah senarai Nama Pengguna Snapchat dan senarainya diberikan di bawah. Senarai nama pengguna Snapchat:

 1. Ketua Ahli
 2. Pizzaboy
 3. Blogilates
 4. Kekacang
 5. Makanan yang disusun
 6. Makeupbymrio
 7. Missfoodieprobs
 8. Rickthesizzler
 9. Balik.Novakia
 10. babybels777

Ringkasan: :writing_hand: Snapchat membolehkan anda membuat akaun dengan nama pengguna dan bagaimana menukar Nama Pengguna Snapchat dibincangkan di atas dengan langkah-langkah nama pengguna anda tidak dapat diubah kemudian anda hanya dapat mengubah nama paparan beberapa kali anda mahu Snapchat telah menjadi kegemaran teratas, ramah pengguna, dan remaja aplikasi yang menyeronokkan, begitu juga orang dewasa, dapat digunakan dengan mudah. Ia mempunyai pelbagai ciri yang boleh anda klik dengan sekejap atau menjadikannya video pendek menggunakan lensa malah anda boleh memindahkan wang antara satu sama lain.

Soalan Lazim: :question:

Berikut adalah beberapa soalan yang sering diajukan oleh peminat Snapchat dan ia adalah seperti berikut.

1. Cara menukar Nama Pengguna Snapchat tanpa membuat akaun baru:

Seperti yang disebutkan, anda tidak boleh menukar nama pengguna anda sahaja, anda boleh menukar Nama Paparan anda, jadi jelas bahawa anda perlu menghapus akaun anda dan membuat yang baru untuk menukar nama pengguna pilihan anda kerana tanpa membuat akaun baru itu adalah tidak mungkin.

2. Bagaimana cara menyembunyikan nama pengguna Snapchat saya?

Untuk menyembunyikan nama pengguna Snapchat, anda harus membuat Nama Paparan kerana ini akan ditunjukkan kepada rakan anda dalam cerita, sembang dan di mana sahaja muncul nama anda. Hanya nama pengguna anda yang akan ditunjukkan apabila ada yang membuka profil anda.

3. Bolehkah anda log masuk ke Snapchat tanpa aplikasi?

Snapchat boleh dibuka tanpa aplikasinya pada windows, IOS, dan sistem android mana pun ke laman web Snapchat hanya log masuk dengan nama pengguna dan kata laluan anda.

4. Bolehkah rakan Snapchat melihat apakah anda menukar namanya?

Anda mungkin tidak tahu bahawa anda juga dapat mengubah nama tampilan rakan anda dan ketika anda menukarnya, Snapchat juga tidak dapat melihatnya oleh rakan kerana ia hanya untuk pelanggan dan ciri ini dibuat untuk akaun anda sahaja bahkan Snapchat tidak akan mengirim pemberitahuan apa pun kepada rakan anda .

5. Bolehkah anda mempunyai 2 akaun Snapchat?

Ya, anda boleh memiliki lebih dari 2 akaun Snapchat tetapi melalui aplikasi Snapchat, anda hanya dapat menjalankan 1 akaun anda di telefon Android tetapi dengan aplikasi Parallel Space yang merupakan aplikasi baru, anda dapat menjalankan beberapa akaun dari aplikasi yang sama.

6. Apa yang Ditemui di Snapchat?

Discover mempunyai kandungan yang dibuat oleh mana-mana selebriti, berita, pengguna lain, dan tempat hiburan Anda boleh menerima suapan mereka apabila anda melanggan penemuan tersebut secara khusus. Apabila anda masih kecil dan anda telah memberikan tarikh lahir yang betul maka Snapchat akan menyembunyikan kandungan dewasa dari anda.

7. Adakah Snapchat selamat untuk remaja?

Kemungkinan besar orang menggunakan Snapchat untuk tujuan keseronokan dan tidak ada batasan sedemikian bagi sesiapa sahaja untuk berkongsi gambar yang memalukan sehingga anak-anak yang berusia di atas 16 tahun hanya harus menggunakan aplikasi Snapchat. Juga yang berumur kurang dari 16 tahun boleh menggunakan kerana Snapchat memang menawarkan ibu bapa terbina dalam ciri untuk dikawal, juga kanak-kanak dapat melaporkan kandungan peliknya.

Kesimpulan::books:

Perkara yang paling menarik dalam artikel ini kami tahu bahawa cara menukar nama pengguna Snapchat Snapchat adalah aplikasi menyeronokkan yang paling banyak digunakan di seluruh dunia, anda boleh menghantar permintaan kepada rakan anda dengan ID unik anda yang merupakan nama pengguna anda yang dibuat setelah anda telah membuat akaun di SnapchatSnapchat mempunyai 37 bahasa Orang menggunakannya untuk tujuan keseronokan atau juga untuk perniagaan mereka. Snapchat telah menjadikan kehidupan lebih mudah dengan tahap yang luar biasa.

Artikel berkaitan:

1. Apa itu MyFlixer?

2. Bagaimana menjana wang dalam talian 2020

3. Snapchat Premium

Nama pengguna: Nama pengguna Snapchat anda ditetapkan semasa anda pertama kali membuat akaun Snapchat anda. Tidak mungkin menukar nama pengguna Snapchat anda. Ini kerana keselamatan. Anda juga tidak boleh memindahkan data akaun, Memori, atau Snapstreaks dari satu nama pengguna ke nama pengguna yang lain. Nama Paparan berbanding Nama Pengguna: Nama Paparan anda adalah bagaimana anda muncul di Snapchat - ia berbeza dengan nama pengguna anda! Anda boleh menyesuaikan Nama Paparan anda. Cara Mencari Nama Pengguna Snapchat Anda: Jika anda tidak pasti nama pengguna anda, ketuk ikon Profil anda di bahagian atas skrin - nama pengguna anda ditunjukkan di sebelah skor Snapchat anda. Membuat Akaun Baru dan Nama Pengguna: Sekiranya anda masih tidak senang dengan nama pengguna anda, anda boleh menghapus akaun Snapchat semasa anda dan membuat yang baru dengan nama pengguna yang berbeza. Nama Paparan: Menambah Nama Paparan anda di Snapchat adalah cara yang baik untuk membantu rakan mengenali anda - kerana mari kita hadapi, nama pengguna tidak selalu begitu mudah difahami. Anda juga boleh menukar Nama Paparan anda sesuka hati! Untuk membuat atau menukar Nama Paparan anda:

 1. Ketik:gear: di Profil Saya untuk membuka Tetapan
 2. Ketik ' Nama ' di bawah bahagian 'Akaun Saya'
 3. Masukkan Nama Paparan anda dan ketuk ' Simpan ' Snap obrolan akan terus melihat Nama Paparan yang anda pilih ketika mereka pertama kali menambahkan anda, tetapi rakan baru harus melihat Nama Paparan anda yang dikemas kini kerana anda ingin menukar kata laluan anda, anda boleh melakukannya. Lupa kata laluan anda? Tidak ada masalah - ada beberapa cara untuk menetapkannya semula Jika anda mempunyai nombor telefon atau e-mel yang disahkan yang berkaitan dengan akaun anda, anda boleh menetapkan semula kata laluan anda dari skrin Log Masuk Snapchat. Anda juga boleh menetapkan semula kata laluan anda melalui e-mel. Untuk menetapkan semula kata laluan anda melalui E-mel dari skrin Log Masuk Snapchat:
 4. Ketik ' Lupa kata laluan anda? '
 5. Kemudian pilih bagaimana anda mahu menetapkan semula kata laluan anda - melalui e-mel
 6. Anda harus menerima pautan penetapan semula kata laluan melalui e-mel ke alamat e-mel yang berkaitan dengan akaun anda
 7. Klik URL - jika anda tidak dapat mengklik URL, salin dan tampal URL ke penyemak imbas anda
 8. Akhir sekali, masukkan kata laluan baru yang anda mahukan! Untuk menetapkan semula kata laluan anda melalui SMS dari skrin Snapchat Log In:
 9. Ketik ' Lupa kata laluan anda? '
 10. Kemudian pilih bagaimana anda mahu menetapkan semula kata laluan anda - melalui SMS
 11. Kod pengesahan harus dihantar ke nombor telefon yang berkaitan dengan akaun anda
 12. Masukkan kod pengesahan dan pilih ' Teruskan '
 13. Akhir sekali, masukkan kata laluan baru yang anda mahukan! Petua Pro:bulb: Pilih kata laluan yang panjangnya sekurang-kurangnya 8 aksara, yang tidak mengandungi nama, nama pengguna, nombor telefon, hari lahir, atau maklumat peribadi anda yang lain. Yang terbaik adalah memasukkan gabungan nombor, simbol dan / atau huruf besar dan huruf kecil dalam kata laluan baru anda. Juga, jika anda mengaktifkan Verifikasi Masuk, anda mungkin memerlukan Kod Pengesahan atau Pemulihan anda untuk log masuk:key: Atas sebab keselamatan, kami tidak dapat menetapkan semula kata laluan untuk akaun jika :
 • Alamat e-mel yang anda tulis tidak berkaitan dengan akaun
 • Anda tidak mengetahui alamat e-mel dan / atau nombor telefon yang berkaitan
 • Anda tidak mempunyai akses ke alamat e-mel dan / atau nombor telefon yang dipautkan ke akaun. Laman-laman rangkaian sosial telah benar-benar mengubah cara kita hidup di dunia semasa. Dengan evolusi media sosial dan platform pesanan popular seperti Facebook, WhatsApp Snapchat dan banyak lagi, menjadi mudah untuk berkomunikasi dengan orang lain. Bukan hanya untuk tujuan komunikasi, kami telah mulai menggunakan platform ini untuk berkongsi kandungan media seperti gambar, video, dan banyak lagi. Memang benar bahawa kehidupan kita mula mengalami keseronokan dan kegembiraan melalui aplikasi terbaik. Antaranya, Snapchat pasti akan mengambil kedudukan. Snapchat bukan hanya untuk berbual dengan rakan baik anda, tetapi juga memungkinkan pengguna mengirim gambar momen kenangan mereka. Membuat akaun di Snapchat melalui peranti Android atau iOS anda cukup mudah. Pada masa membuat akaun Snapchat baru, orang biasanya memberikan perincian mereka seperti nama pengguna, kata laluan, dan perincian lain. Ini memberi kami cadangan untuk menetapkan nama pengguna. Ini semua tentang mendaftar untuk akaun Snapchat baru. Bagaimana jika anda mahu menukar nama Snapchat? Anda mungkin tidak menemui pilihan langsung untuk mengedit nama pengguna anda kapan saja di Snapchat. Sekiranya anda merasa mencabar ketika itu, hanya tatal ke bawah melalui prosedur bebas kerumitan di sini. Adakah anda pernah merasakan bahawa sudah tiba masanya untuk perubahan baru? Sebilangan jenis perubahan adalah mustahak walaupun terdapat nama pengguna Snapchat anda. Anda mungkin menganggap bahawa menukar nama pengguna Snapchat adalah jalan-jalan. Sekiranya anda berpendapat bahawa menukar nama pengguna Snapchat dapat dilakukan hanya dengan menavigasi ke tetapan dan mengedit nama pengguna anda. Anda benar-benar berada di sisi duit syiling yang salah jika anda berpendapat demikian. Tidak ada kaedah yang berfungsi untuk menukar nama pengguna Snapchat dengan begitu mudah. Malangnya, Snapchat tidak membiarkan pengguna mengubah nama pengguna mereka untuk beberapa masalah keselamatan. Atas sebab itu, pengguna Snapchat mesti berpegang pada nama pengguna semasa selagi anda mahu menggunakan akaun yang sama. Jangan risau! Pasti ada cara yang cemerlang untuk mengganti nama pengguna Snapchat anda dengan nama paparan tersuai. Mungkin ada beberapa kes di mana anda mungkin lupa nama pengguna Snapchat anda. Sekiranya demikian, anda harus menukar nama pengguna untuk mengaksesnya dengan mudah. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, tidak ada cara yang langsung untuk menukar nama pengguna Snapchat seperti Facebook membenarkan penggunanya lakukan. Pengguna boleh mencuba beberapa kaedah mudah untuk menghilangkan nama pengguna Snapchat lama mereka dengan mengikuti panduan di bawah. Terdapat tiga kaedah mudah iaitu membantu pengguna menukar nama pengguna Snapchat mereka dengan peretasan mudah. Dalam catatan ini, kami telah menerangkan ketiga-tiga cara untuk mengubahnya tanpa mengira sebab di sebalik itu. Ubah Nama Pengguna Snapchat dengan Nama Paparan Tersuai: Ini adalah salah satu cara terbaik yang membantu pengguna mengubah nama pengguna Snapchat mereka menggunakan nama paparan tersuai. Snapchat membolehkan pengguna memilih nama paparan yang muncul pada rakan dan orang lain. Adalah mungkin untuk menukar nama paparan bila-bila masa yang anda suka dan ia akan kelihatan untuk semua kenalan anda, baik kenalan yang ada dan yang baru ditambahkan. Nama pengguna mungkin tetap sama tetapi hampir tidak dapat dilihat oleh rakan anda. Ikuti langkah-langkah berikut: 1. Akses Tetapan Snapchat
 • Log masuk ke akaun Snapchat anda dan ketik ikon hantu kecil yang terdapat di sudut kiri atas skrin untuk mengakses profil anda.
 • Di sudut kanan atas skrin, anda dapat mencari ikon roda gigi dan pergi ke Tetapan. 2. Edit Nama Paparan anda
 • Tetapan awal berkaitan dengan nama pengguna anda.
 • Walaupun anda mengetuk pilihan nama pengguna, tidak ada yang akan berubah.
 • Anda akan menemui ikon di sebelahnya. Dengan mengetuknya, anda akan dapat berkongsi nama pengguna Snapchat anda dengan orang lain melalui aplikasi yang berbeza.
 • Cukup ketik pilihan Nama dan anda akan dapat mengedit nama depan dan nama belakang anda dari bidang masing-masing.
 • Anda bahkan boleh membiarkan medan nama belakang kosong.
 • Tekan butang Simpan setelah membuat perubahan tertentu. 3. Periksa Nama Paparan Baru anda
 • Nama-nama yang telah anda simpan pada langkah sebelumnya akan muncul di sembang rakan anda dan juga kisahnya dan bukannya nama pengguna anda.
 • Apabila rakan anda membuka sembang dengan anda, hanya dengan itu, mereka dapat melihat nama pengguna anda.
 • Setelah menyimpan nama paparan anda, anda dapat kembali ke profil anda dan memeriksa nama baru anda yang terpapar tepat di bawah kod snap anda. 2. Ubah Nama Pengguna Snapchat menggunakan ID E-mel Seperti yang telah kami berikan tutorial langkah demi langkah untuk menukar nama pengguna Snapchat tanpa membuat akaun baru dalam kaedah sebelumnya, kaedah ini akan sangat berbeza. Anda boleh menukar nama pengguna Snapchat dengan menggunakan akaun Snapchat alternatif yang dibuat menggunakan alamat e-mel yang berbeza. Ikuti langkah di bawah untuk menukar nama pengguna untuk akaun Snapchat anda.
 • Pertama sekali, buka aplikasi Snapchat anda dan akses profil anda.
 • Pergi ke Tetapan dan tatal ke bawah untuk mencari pilihan Log keluar.
 • Tekan Log keluar dan setelah log keluar, ketik butang Daftar.
 • Masukkan butiran yang diperlukan dan pastikan bahawa anda menggunakan alamat e-mel yang berbeza daripada yang anda gunakan untuk akaun Snapchat semasa anda.
 • Pergi ke profil anda dan ketik 'Tambah Rakan.' Anda boleh 'Tambah dari Kenalan'.
 • Tekan butang yang bertuliskan 'Teruskan' dan tunggu sebentar.
 • Pada tetingkap pop timbul seterusnya, ketuk butang 'OK' dan aktifkan Snapchat untuk mengakses kenalan anda.
 • Anda kemudian boleh menambahkan kenalan berdasarkan pilihan anda.
 • Log masuk ke akaun Snapchat sebelumnya dan akses profil anda.
 • Anda kemudian boleh menekan pilihan 'My Friends' dan memilih mana-mana pengguna dan nama pengguna Snapchat mereka akan muncul di skrin.
 • Langkau rakan yang telah anda tambahkan ke akaun Snapchat baru.
 • Sekali lagi log masuk ke akaun Snapchat baru anda dan tambahkan rakan atau tambah dengan nama pengguna.
 • Setelah membuat perubahan yang diperlukan, anda boleh menghapus akaun lama secara kekal. 3. Buat Akaun Snapchat Baru Alternatif terakhir dan terakhir adalah membuat akaun Snapchat yang sama sekali baru dengan menghapus akaun lama. Untuk menghapus akaun Snapchat anda, periksa langkah-langkah berikut:
 • Pergi ke accounts.snapchat.com .
 • Masukkan kelayakan log masuk akaun Snapchat anda dan tekan butang Log masuk.
 • Dari menu seterusnya, anda boleh mengetuk pilihan 'Padam Akaun Saya'.
 • Anda perlu memasukkan butiran Snapchat anda untuk kali kedua dan tekan butang Teruskan.
 • Setelah berjaya menghapus akaun anda, anda boleh mengetuk butang Daftar.
 • Buat akaun Snapchat baru dengan memasukkan nama pengguna baru anda berdasarkan pilihan anda.
 • Setelah menyelesaikan proses penyediaan akaun untuk akaun baru, pergi ke profil anda dan ketuk ikon hantu.
 • Tekan pilihan 'Tambah Rakan' atau tambahkan rakan melalui kenalan anda. Balut Itu sahaja! Ini adalah tiga cara berbeza yang membantu pengguna menukar nama pengguna akaun Snapchat mereka. Semoga tutorial ini membimbing anda dengan cara terbaik untuk mencari penyelesaian alternatif untuk menukar nama pengguna Snapchat. Sekiranya anda masih sukar atau mempunyai sebarang pertanyaan, hantarkan di ruangan komen di bawah. Kongsi pendapat dan idea anda mengenai nama pengguna Snapchat terbaik dengan pembaca lain. Snapchat tidak membenarkan pengguna menukar nama pengguna mereka atau memindahkan data akaun antara nama pengguna. Artikel ini mengajar anda cara mengatasi halangan tersebut dengan mengubah nama paparan Snapchat anda, atau membuat akaun baru dan menyimpan nama pengguna rakan anda untuk menambahkannya ke akaun baru anda. Tukar Nama Paparan Snapchat Anda: Pertama, ada cara yang bijak untuk mengganti nama pengguna anda dengan Nama Paparan tersuai. Nama pengguna anda tetap sama, tetapi hampir tidak dapat dilihat oleh rakan anda. Inilah caranya untuk melakukannya.
 1. Buka Snapchat dan pilih ikon profil / Bitmoji anda di sudut kiri atas skrin.
 2. Pilih ikon roda gigi di sudut kanan atas untuk pergi ke Tetapan anda.
 3. Pilih Nama .
 4. Masukkan nama paparan baru di kotak Nama .
  1. Ketik Simpan . Nama yang anda simpan di medan Nama muncul di sembang dan cerita rakan anda dan bukannya nama pengguna anda. Buat Akaun Snapchat dan Nama Pengguna Baru: Cara lain untuk menukar nama pengguna Snapchat anda adalah dengan membuat akaun yang sama sekali baru. Sekiranya anda memilih pilihan ini, anda akan menambahkan rakan anda ke akaun baru anda secara manual. Inilah cara menyimpan nama Snapchat rakan anda dan kemudian membuat akaun baru.
 5. Pilih Sembang dan pilih ikon Sembang Baru di sudut kanan atas.
 6. Tatal ke Semua untuk melihat rakan anda mengikut urutan abjad. Tuliskan setiap nama atau ambil tangkapan skrin. Pilih X di sudut kanan atas untuk membatalkan Sembang Baru.
 7. Cari rakan pertama dalam senarai anda dengan menaip nama mereka di medan carian di bahagian atas skrin.
 8. Tuliskan nama pengguna yang muncul di bawah Nama Paparan mereka. Ulangi # 4 untuk mencari semua nama pengguna rakan anda.
 9. Pilih X di bar carian untuk keluar dari carian. Pilih ikon profil / Bitmoji anda dan kemudian pilih ikon roda gigi di sudut kanan atas untuk mengakses Tetapan .
 10. Pilih Log Keluar di bahagian bawah senarai Tetapan, dan sahkan bahawa anda mahu log keluar dari akaun anda.
 11. Pilih Daftar untuk membuat akaun baru dengan nama pengguna baru anda.
 12. Setelah anda menyelesaikan proses penyediaan akaun untuk akaun baru anda, pilih ikon kaca pembesar untuk mencari nama pengguna rakan anda. Pilih Tambah untuk menambahkannya.