Perkara yang terlintas di fikiran anda setelah menghadapi kecederaan adalah bagaimana memilih peguam kecederaan anda?

Apabila anda menghadapi kemalangan kereta dan anda mengalami kecederaan ringan maka anda dapat menyelesaikan masalahnya melalui insurans. Tetapi jika luka serius dan anda menghadapi kerugian besar, anda mesti mencari peguam kecederaan peribadi. Di sini anda akan menemui cara memilih peguam kecederaan anda?

Tanya keluarga dan rakan anda untuk peguam

Sekiranya anda tidak mengenali peguam, anda mungkin perlu berunding dengan rakan atau keluarga anda jika mereka tahu. Walau bagaimanapun, tuntutan undang-undang kecederaan peribadi tidak begitu biasa. Anda mungkin mengenali seseorang yang memerlukan peguam kecederaan peribadi . Tetapi jika mereka tidak tahu kecederaan peguam maka mereka mungkin tahu peguam lain yang berpengalaman yang dapat membantu anda.

Lihatlah reputasi mereka yang telah mereka menangi dalam bidang berikut.

Sebilangan besar peguam mengekalkan senarai laman web kajian mereka. Dan, penyelidikan dalam talian yang mudah harus mencari laman web di mana peguam atau firma undang-undang berbakat anda mempunyai senarai. Anda akan menemuinya di Internet. Luangkan sedikit masa untuk mencari melalui perbincangan pelanggan di laman web ini. Anda juga dapat melihat apa yang pelanggan katakan mengenai peguam atau syarikat undang-undang yang anda cari. Tidak ada cara yang lebih baik untuk mengesan jenis pengalaman yang anda cari selain mendengar apa yang dikatakan oleh pengguna mereka sebelumnya.

Cari jumlah kes yang telah mereka menangi

Setelah melihat ulasan mereka, anda juga harus melihat berapa banyak yang mereka telah pulih. Oleh itu, periksa kadar kejayaan mereka. Ramai orang berpendapat bahawa jumlah pemulihan yang besar bermaksud bahawa peguam memilih kes mereka sehingga mereka akan menghasilkan lebih banyak wang. Ini bukan. Sebilangan besar pakar mengambil sejumlah besar tetapi akan memulihkan kes anda. Memulihkan jumlah yang banyak untuk pelanggan mereka menunjukkan bahawa firma guaman tahu bagaimana merumuskan kes itu sehingga klien mereka, memperoleh apa yang mereka layak, dan mencari. Peguam kecederaan peribadi sering menimbulkan kontroversi terhadap bukan sahaja defendan yang sebenarnya tetapi juga syarikat insurans.

Terutama, semasa rundingan penyelesaian, syarikat insurans membuat sukar untuk berusaha mengumpulkan jumlah yang adil bagi penghidapnya. Sekiranya firma guaman telah memperoleh kembali angka penting bagi penggunanya, itu adalah petunjuk yang baik bahawa mereka tahu apa yang mereka lakukan ketika mencapai perundingan. Ia juga mengatakan bahawa mereka akan mengetahui cara mendapatkan peratusan pampasan mutlak untuk luka anda.

Cari peguam disiplin dan status

Sekiranya pengacara melakukan tindakan keras dengan bar negara mereka, ini harus menjadi bendera merah tepat pada masanya bermaksud menjauhinya. Lebih-lebih lagi, tindakan tatatertib mengatakan bahawa pengacara telah ketinggalan dari pengendalian berpengalaman yang standard sehingga bar negara harus terlibat dan membuat keadaan menjadi sukar.

Jadi, itulah sebabnya syarat yang jelas adalah memeriksa rekod bar negara peguam sebelum anda membayarnya. Sekiranya ada perkara lain yang menarik bagi pengacara yang anda kaji, pimpin jika mereka mempunyai tindakan tatatertib.

Kemukakan soalan dan jawapan daripada peguam:

Setelah berbincang dengan rakan dan keluarga dan menyelesaikan carian google, dan menggunakan direktori rangkaian undang-undang untuk memeriksa profil pengacara yang berbeza di wilayah anda. Oleh itu, jika anda memilih peguam, hubungi peguam ini dan menilai keadaan anda dengan pasukan mereka, pastikan anda mengemukakan sebarang soalan yang anda ada mengenai peguam dan tuntutan undang-undang anda.

Anda mesti merumuskan masalah yang ingin anda tanyakan, supaya anda tidak tersinggung atau melewatkannya semasa perbincangan. Anda ingin membincangkan apa yang berlaku kepada anda dan bagaimana firma guaman termotivasi untuk membantu anda.

Peguam akan memberikan jawapan anda

Untuk memberikan jawapan yang paling terperinci untuk masalah anda, berikan seberapa banyak kemungkinan kepada komiti pengacara mengenai kes anda. Ini membolehkan anda mengumpulkan maklumat sebelum perbualan sehingga anda dapat memberikan perincian mengenai kemalangan dan kesakitan anda. Sekiranya boleh, anda mesti mempunyai kertas kerja yang penting.

Anda mesti mempunyai dokumen seperti rekod perubatan, bukti mengenai saksi kemalangan. Mengambil masa untuk bercakap tentang kes anda dan soalan anda dengan undang-undang firma boleh memberikan gambaran sama ada atau tidak mereka akan menjadi baik untuk anda.

Semasa perbincangan, jika perwakilan firma undang-undang itu bercakap dengan cepat, melangkau masalah kritikal, atau berupaya melarikan diri dari telefon, itu mungkin menunjukkan jenis rawatan yang boleh anda harapkan sepanjang tuntutan anda. Sebaliknya, perwakilan yang meluangkan masa untuk memastikan anda mengetahui apa yang berlaku dengan teliti memahami hak istimewa dan alternatif anda, menunjukkan empati dan toleransi, memperlakukan anda dengan baik. Anda seharusnya dapat mempercayai bahawa anda akan mendapatkan pengacara yang responsif sekiranya dia telah menjawab masalah anda sesuai dengan keperluan anda

Memilih peguam yang tepat adalah pilihan khas dan juga pilihan yang sangat penting. Tentukan bahawa mesyuarat awal anda adalah percuma dan anda tidak bertanggungjawab untuk mengambil peguam atau firma. Pastikan pasukan rasmi meluangkan masa untuk menjawab soalan anda dan menganalisis kemungkinan tuntutan anda.

Kesimpulannya

Sebagai kesimpulan, kecederaan ringan anda dapat pulih tetapi jika anda menghadapi kecederaan serius seorang peguam boleh membantu anda. Baca artikel ini dan ia akan membantu anda. Seorang peguam boleh mendapatkan kerugian besar.

artikel berkaitan

Baca juga: Adakah layak untuk mendapatkan peguam kecederaan peribadi?