Sekiranya anda memiliki kasut kulit, anda tahu bahawa penjagaan yang betul memerlukan banyak masa dan kesabaran. Ia boleh mengecewakan terutamanya apabila kasut kulit anda mulai berbau dan kelihatan jelek terutama jika anda menghabiskan anggaran yang ketat. Anda mungkin bertanya pada diri sendiri, apakah kaedah terbaik untuk menjaga kasut kulit? Sekiranya anda ingin mengetahui beberapa petua cara merawat kasut kulit dengan betul, baca petua ini untuk membantu anda memulakan:

Bersihkan Kasut Kulit dengan kerap

Bersihkan kasut kulit dengan kerap. Sekiranya anda benar-benar ingin mengetahui cara menjaga kasut kulit, membersihkannya dengan kerap adalah salah satu langkah penting. Pembersihan secara berkala bukan sahaja menjaga keadaan kulit tetapi juga melindungi kaki anda daripada kotor . Bersihkan kasut kulit anda dengan sabun dan air ringan sekurang-kurangnya sekali seminggu, terutamanya jika anda menghabiskan banyak masa dalam perjalanan.

Perapi Kulit

Gunakan perapi kulit pada kasut kulit dengan kerap. Untuk mengelakkan kasut kulit kelihatan usang dan lusuh, lebih baik menggunakan perapi kulit sekurang-kurangnya dua kali setahun, sekali pada musim bunga dan sekali pada musim gugur. Apabila anda membeli kasut kulit , pilihlah yang mempunyai perapi kulit yang baik sehingga anda tidak perlu melalui semua masalah untuk mencari pengganti.

Jangan Gunakan Bahan Pencuci Kasar:

Elakkan menggunakan bahan pencuci yang keras semasa membersihkan kasut kulit anda. Ini mungkin berlawanan dengan intuisi, kerana anda mungkin sudah menggunakan detergen untuk membersihkan rumah dan kereta anda. Walau bagaimanapun, bahan pencuci yang keras boleh merosakkan permukaan kulit yang merupakan perkara terbaik untuk dielakkan. Sebagai gantinya, gunakan sebotol perapi kulit yang bersih dan segar untuk memberikan kasut kulit anda permukaan yang cerah dan bersih.

Pembersihan kulit memerlukan kesabaran. Bersihkan kulit anda dengan teliti menggunakan alat dan produk yang betul. Anda perlu mengelap permukaannya dengan kain lembut yang dicelupkan ke dalam air suam dan sabun. Jangan lap permukaan yang keras dengan tangan kerana sabun atau air akan menyebabkan pewarnaan. Tunggu hingga kering sebelum menggunakan cat untuk menggilapnya.

Tumpahan Pembersihan:

Sekiranya anda menumpahkan sesuatu pada kulit anda, pastikan anda segera membersihkannya. Sebaiknya segera membersihkan tumpahan agar tidak mengotorkan bahan. Anda juga tidak boleh membiarkan kulit anda merendam pembersih apa pun. Merendam kulit tidak baik untuknya, kerana ia boleh menjadi hancur.

Kaedah Terbaik Merawat Kasut Kulit Buatan Tangan?

Apakah kaedah terbaik untuk menjaga kasut kulit buatan tangan ? Sudah tentu, anda perlu menjaga mereka dengan baik. Sekiranya anda tidak dapat melakukannya, anda mungkin mempertaruhkan jangka hayat kasut anda. Kulit adalah produk tahan lama tetapi seperti produk lain, ia memerlukan penyelenggaraan yang betul jika anda mahu ia tahan lama.

Cara terbaik untuk menjaga kasut anda adalah dengan mengelakkan kotoran masuk ke permukaannya. Anda harus menyimpan kasut anda di dalam ketika tidak digunakan. Anda juga harus menyimpannya di tempat kering dan jangan biarkan ia tinggal di tempat yang lembap. Penjagaan kulit anda dengan betul akan memastikan anda memilikinya selama bertahun-tahun.

Terdapat banyak produk yang terdapat di pasaran yang menyatakan cara terbaik untuk menjaga kulit. Walau bagaimanapun, anda harus berhati-hati dengan mereka yang mengaku sebagai yang terbaik. Sebilangan mungkin berpatutan, tetapi sama sekali tidak baik untuk pelaburan anda. Anda harus membaca label dengan teliti sebelum membeli sebarang produk.

Langkah Pertama dan Ciri Utama:

Langkah pertama dalam merawat kasut kulit anda adalah mengetahui sedikit tentang kulit itu sendiri. Kulit adalah produk kulit binatang dan sering digambarkan tahan lama. Ini kerana kulitnya kuat dan elastik. Ia juga tahan terhadap air, minyak dan noda. Oleh itu, sangat penting untuk membersihkan kasut kulit anda dengan kerap. Anda boleh menggunakan sabun dan air, atau perapi kulit, untuk menjadikan kasut anda kelihatan baru.

Kulit digunakan oleh banyak orang untuk membuat kasut yang cantik. Salah satu aspek yang paling penting dalam mempertimbangkan apakah kaedah terbaik untuk menjaga kasut kulit adalah menggunakan pembersih kulit jenis yang betul. Membersihkan kasut dengan pembersih yang salah boleh merosakkan permukaan kulit dan membuatnya kelihatan usang. Sebaiknya pilih produk yang sesuai untuk mendapatkan hasil yang terbaik.

Apabila anda menjaga kasut kulit anda, anda akan dapat memanjangkan jangka hayatnya. Dengan sedikit usaha, anda juga dapat melindungi kaki anda dari penyakit kulit. Apa cara terbaik untuk menjaga kasut kulit bergantung pada jenis kasut kulit yang anda miliki.

Tahap 1: Tanggalkan Tali

Sekiranya mereka tidak kemas, jalankan melalui mesin basuh pakaian atau ganti.

Tahap 2: Kotoran Longgar dan Serpihan Bersih

Gunakan bahan halus atau sikat untuk menghilangkan kotoran yang mungkin melekat pada permukaan kulit sapi kasut.

Tahap 3: Sapukan Sabun

Campurkan jawapan air suam dan pembersih pinggan, celupkan kain halus ke dalamnya, usap dan lap permukaan luar kasut.

Tahap 4: Lap Sabun

Gunakan kain yang sempurna dan basah untuk membersihkan pembersih. Keringkan dengan tuala. Air yang hangat dan berbuih juga akan menghilangkan noda dan calar air.

Tahap 5: Kulit Keadaan

Sapukan perapi kulit lembu untuk melindungi dari noda dan tambahkan kilauan. Anda boleh membeli perapi kulit lembu perniagaan atau membuat sendiri dengan mencampurkan cuka 1 bahagian ke 2 bahagian minyak biji rami. Sapukan pada kulit lembu, biarkan selama sekitar 15 minit dan lap dengan kain halus sehingga kulit lembu berkilau.

Tahap 6: Kering

Biarkan kasut dan kasut anda kering di bahagian luar. Cuba jangan letakkan di bawah sinar matahari atau dengan radiator, kerana ini boleh menyebabkan kulit lembu kabur atau pecah.

Arahan untuk Menghilangkan Noda Dari Kasut Kulit

Noda muncul, tetapi mereka tidak perlu merobohkan kasut # 1 anda . Gunakan petua ini untuk menghilangkan noda dari kulit lembu.

Minyak atau Minyak

Taburkan penyediaan tepung pop atau jagung di tempat. Fokus dengan lembut dengan kain yang basah. Biarkan selama beberapa jam atau semalaman. Pop atau pati akan memakan minyak. Lap serbuk dengan bahan halus.

Dakwat

Jatuhkan ujung q pada penghilang kuku yang bersih atau minuman keras penggosok dan noda dengan noda. Cuba jangan gosok, atau anda boleh membuat dakwat merebak. Blotch dengan lembut sehingga noda tidak lagi. Lap dengan kain yang bersih dan lembap dan keringkan dengan tuala.

Mengikis

Anda boleh menggunakan ubat gigi untuk membersihkan kulit lembu. Toskan tempat yang bukan gel di kawasan yang dikikis. Gosok dengan kain halus.

Noda yang berbeza

Kisar kepingan lemon dan krim tartar yang setara ke dalam gam. Sapukan ke kawasan bernoda dan biarkan selama 30 minit. Gunakan bahan yang lembap untuk menghilangkan gam. Peras lemon dan krim tartar mempunyai kesan pemutihan yang lembut, jadi gunakan ini pada kulit lembu yang teduh.

di lain; Petua

Gunakan item penghapus sihir untuk menghilangkan noda permukaan dari kasut kulit lembu putih.

Untuk perincian akhir yang pantas, lap lumpur atau kotoran tanah dari kulit lembu dengan lap anak atau bahan berkerut. Keringkan kulit lembu dengan kain kering untuk menghilangkan semua kelembapan permukaan.

Untuk membersihkan kasut selepas pembersihan, sapukan sentuhan krim kulit lembu, di tempat yang menyelaraskan warna kasut tenis anda, ke kasut. Masukkan sedikit bahan bersih ke dalam krim dan fokus pada kasut tenis dengan gerakan bulat. Selipkan kasut dengan kain kering untuk menghilangkan krim yang berlebihan.

Awas

Cuba jangan meletakkan kasut tenis kulit lembu anda di mesin cuci pakaian untuk membersihkannya. Ini boleh memutar atau dalam keadaan mencederakan kasut.

Jangan gunakan krim kasut pada kasut yang basah kerana anda boleh membahayakan kulit lembu.