Bagaimana membersihkan MacBook ? Semasa membersihkan bahagian luar MacBook, MacBook Pro, atau MacBook Air , matikan PC anda terlebih dahulu dan cabut penyambung daya. Pada ketika itu gunakan kain percuma yang lembap, lembut dan bersih untuk membersihkan bahagian luar PC. Cuba jangan kelembapan di mana-mana bukaan . Cuba jangan memercikkan cecair secara langsung pada PC. Cuba jangan gunakan percikan, pelarut, pelelas, atau pembersih udara yang mengandungi hidrogen peroksida yang boleh membahayakan penyiapannya.

Bersihkan skrin atau rancangan PC Mac anda :desktop_computer:

:electric_plug: Gunakan panduan di bawahnya untuk membersihkan layar Mac scratch pad atau kawasan kerja Mac anda, atau membersihkan persembahan buatan Apple anda.

:electric_plug: Penting: Jangan menyempurnakan skrin dengan pembersih yang mengandungi CH3) 2CO . Cuba jangan gunakan pembersih tingkap, pembersih keluarga, pancuran wap, pelarut, alkali , pelelas atau pembersih yang mengandungi hidrogen peroksida untuk membersihkan skrin.

:electric_plug: Perhatian: Jangan sekali-kali membersihkan pembersih mandi langsung di skrin. Ia mungkin menggelecek di dalam persembahan dan menyebabkan bahaya.

Bersihkan skrin PC anda :keyboard:

 1. Matikan Mac anda dan lepaskan pautan kekuatannya dan sebarang alat yang berkaitan.

 2. Basahkan kain bebas yang bersih dan halus dengan air , pada ketika itu lap skrin.

Bersihkan skrin rancangan yang dihasilkan oleh Apple :computer:

 1. Sekiranya membersihkan pertunjukan luar, lepaskan persembahan dari kuasa, dari Mac anda dan dari mana-mana alat luar. Sekiranya membersihkan skrin iMac , lepaskan kekuatan dari PC anda.

 2. Gunakan kain yang menyertai persembahan - atau bahan lain yang halus dan kering - untuk membersihkan sebarang sisa dari skrin.

 3. Sekiranya diperlukan pembersihan tambahan, selang bahan dengan air atau pembersih yang dicadangkan untuk digunakan dengan skrin atau pertunjukan, pada saat itu lap skrin. Cuba jangan kelembapan pada bukaan.

Titik penting:bulb:

Sekiranya anda mempunyai Apple Pro Display XDR atau iMac, skrinnya adalah kaca permukaan nano atau kaca standard. Untuk lebih banyak data mengenai cara membersihkan dua jenis gelas , lihat artikel Sokongan Apple Cara membersihkan kaca permukaan nano di pameran Apple anda.

Strategi pembersihan :bulb:

1) Bersihkan dengan Kain Kering:candle:

• Melepaskan penyambung daya secara pasti bukan merupakan kemajuan mendasar sekiranya anda hanya menggunakan bahan kering untuk membersihkan layar , namun masih bijaksana kerana hubungan yang dihantar oleh kain dapat berkolaborasi dengan dan merosakkan penyambung .

Selesaikan cetakan dengan bahan gentian mikro. Bersihkan layar dengan berhati-hati dengan bahan mikrofiber , sampai ke seluruh layar dalam bulatan kecil. Terapkan faktor penekanan yang konsisten namun ringan semasa anda bekerja, namun jangan menggunakan kekuatan yang tidak masuk akal.

• Kain gentian mikro optik sangat sesuai, tetapi hampir semua bahan akan dapat dilakukan selagi ia halus, terbentuk bebas, dan selamat dari statik. Elakkan memarut kain, tuala pinggan, dan tuala kertas.

• Anda mungkin harus menutup layar selama lima minit atau lebih sebelum semua sidik jari dan smirkesh dihilangkan.

• Pegang PC di tepi atas atau di konsol untuk menjauhkan diri dari paparan skrin secara tidak sengaja.

2) Lap dengan kain lembap :candle:

:electric_plug: Tutup Macbook Pro ke bawah. Matikan PC dan cabut penyambung daya.

:electric_plug: Selang bahan halus dengan air. Sapukan sedikit air pada kain gentian mikro yang halus, sehingga kainnya hampir basah.

• Hanya gunakan bahan halus. Bahan gentian sans statik dan paling berkesan, namun kebanyakan kain yang tidak berparut juga akan berfungsi dengan baik. Jangan, gunakan tuala kertas, tuala pinggan mangkuk, atau kain lain yang tidak menyenangkan.

• Jangan rendam bahan ke dalam air. Kain yang disapu pasti akan mengalirkan air yang berlebihan ke dalam mesin, yang boleh membahayakan PC anda. Sekiranya anda menggunakan banyak air, masukkan bahan dengan baik sehingga agak berkeringat.

• Untuk hasil terbaik, gunakan air halus daripada air keran . Air keran mengandungi mineral , dan sebahagian mineral ini boleh menjadi konduktif. Oleh itu, air keran pasti menyebabkan sesak daripada air halus.

• Jangan, dengan alasan apa pun, mandi air langsung ke skrin Macbook Pro. [2] Ini pada asasnya meningkatkan peluang anda memasukkan air ke dalam mesin, dan menjadikannya lebih pendek. Mungkin menggunakan air sekiranya anda menggunakannya dengan kain halus .

:electric_plug: Lap skrin. Lap skrin dari satu sisi ke sisi yang lain dan mulailah selesai, bekerja dengan gerakan menggilap bulat kecil. Sapukan sedikit tekanan pada skrin semasa anda bekerja.

• Pegang layar ke arah atas atau alas yang sangat baik untuk menjauhkan diri dari menyiramnya semula semasa anda bekerja.

• Anda mungkin harus mengabaikan layar berkali-kali sebelum setiap smear dihilangkan. Anda mungkin juga perlu memasang semula bahan semasa anda bekerja, bergantung pada jumlah pengabaian skrin yang perlu anda buat.

3) Menggunakan Pembersih Formula :candle:

:electric_plug: Tutup PC. Pastikan Macbook Pro dibunuh sebelum meneruskan. Pisahkan PC dari penyambung kekuatannya.

• Anda tidak boleh meneruskan tanpa mengeluarkan PC . Bahagian-bahagian ini boleh mengalami kerosakan setiap kali ditunjukkan kepada agen pembersih basah. Anda juga mungkin mendapat sedikit kejutan jika kelembapan tiba di bahagian elektrik semasa anda bekerja, terutamanya jika penyambung daya disambungkan.

:electric_plug: Mandi sedikit LCD atau agen pembersih plasma pada kain microfiber. Gunakan pembersih yang dijual secara eksplisit untuk digunakan dengan skrin LCD .

• Semburkan sebilangan kecil pembersih ini ke bahan halus anda. Cuba jangan merendam kain. Cukup terasa agak basah ketika disentuh , dan cuba untuk tidak mempunyai pilihan untuk mengeluarkan cecair dari itu.

• Hanya gunakan kain yang halus, bebas, dan tidak stabil. Bahan titik fokus berfungsi dengan luar biasa, namun setiap fabrik mikro biasanya akan menyelesaikan tugasnya. Jauhkan dari tuala kertas, tuala pinggan, tuala bahan terry, dan tekstur kasar lain.

• Hanya gunakan barang pembersih yang dibuat dan dijual secara eksplisit untuk digunakan dengan layar LCD . Jangan gunakan pembersih yang berguna secara universal, barang berasaskan minuman keras, pewarna, percikan wap, pelarut, atau pelelas. Item ini benar-benar boleh membahayakan skrin. Dalam kes - kes yang keterlaluan, skrin boleh pecah sepenuhnya.

• Jangan mencucurkan alat pembersih langsung di skrin. Melakukannya akan meningkatkan kebarangkalian kelembapan pada bukaan di pangkal atau tepi. Kelembapan tidak boleh dibolehkan melalui bukaan ini, kerana ia dapat memendekkan PC anda jika tidak masuk ke dalamnya.

:electric_plug: Lap skrin menggunakan kain. Abaikan kain pada skrin Macbook Pro , berfungsi sama ada melalui atau melalui atau dari satu sisi ke sisi lain. Menutup layar dengan gerakan bulat kecil, menerapkan faktor penekanan ringan namun konsisten.

• Pegang skrin PC ke bahagian paling atas atau pangkal untuk mengurangkan bahaya mengotorkannya secara kebetulan semasa anda bekerja.

• Terus menggilap layar PC sama pentingnya sehingga semua smear hilang, menerapkan semula aturan pembersihan sebagai asas. Ini mungkin memerlukan beberapa pengabaian skrin dan beberapa minit untuk menyelesaikannya.

4) Menggunakan LCD dan Plasma Wipes :candle:

:electric_plug: Mood pembunuh Macbook Pro. Tutup PC sebelum anda melakukan perkara lain. Cabut penyambung daya sebelum maju ke hadapan.

• Kelembapan dari tisu boleh masuk ke PC, tidak kira sama ada anda bekerja dengan berhati-hati. Sekiranya ini berlaku, adalah penting bahawa penyambung daya telah dikeluarkan baru-baru ini. Pengusiran segmen elektrik yang lebih awal ini akan menjauhkan mereka dari bahaya dan juga akan membuat anda tidak terpana.

:electric_plug: Gunakan lap elektronik yang tidak biasa dibentuk. Lap LCD eksplisit di seluruh skrin, bekerja melalui dan melalui atau dari sisi ke sisi. Untuk hasil terbaik, geser layar menggunakan sedikit gerakan bulat sambil menerapkan cahaya namun faktor penekanan.

• Lap elektronik mengandungi jawapan yang hampir tidak mencukupi untuk membersihkan skrin tanpa memercikkannya. Susunan yang digunakan juga ditakrifkan untuk berfungsi dengan selamat dengan barang elektronik .

• Pastikan tisu yang anda gunakan mempunyai persamaan bukan minuman keras , kerana minuman keras boleh membahayakan skrin

5) Pembersihan biasa :candle:

:electric_plug: Melalui penggunaan biasa, Mac anda berubah menjadi rumah untuk kesan lecet, bintik-bintik, dan noda. Organisme mikroskopik , yang dapat membuat anda terhapus, juga ada, walaupun tidak pada mata yang tidak dibantu.

:electric_plug: Untuk memahami keseluruhan perkara ini, pastikan untuk menggosok kain yang sempurna di atas persembahan MacBook dan permukaan yang lain. Pegang dengan tangan anda yang lain. Ingatlah untuk membersihkan bahagian atas dan pangkal PC kerana ruang ini dapat menjadi tempat yang baik untuk kuman.

Langkah membersihkan Macbook :computer:

Pembersihan minggu demi minggu :computer_mouse:

• Tamatkan setiap minggu dengan membawa pembersihan MacBook anda ke tahap yang lain. Untuk membersihkan persembahan MacBook dan permukaan tingkat lain, gunakan percikan pembersih yang sesuai di samping kain bebas yang terbentuk.

• Pada saat selesai, gunakan kain microfiber untuk menghilangkan penumpukan.

• Anda juga dapat menggunakan tisu yang bertujuan untuk menghilangkan organisma mikroskopik dan noda permukaan, namun dilindungi untuk digunakan pada perkakasan.

• Oleh kerana COVID-19 , ini datang dari organisasi yang berlainan di seluruh planet ini.

• Tisu pembasmi kuman atau Clorox sangat sesuai untuk membersihkan permukaan ini. Gunakan kain microfiber untuk menghilangkan penumpukan dari tisu ini. Petua pembersihan konsol

• Berapa lama hari anda menggunakan konsol MacBook anda? Adakah anda akhirnya makan dan bekerja secara serentak? Cuba jangan biarkan kotoran berkembang; semua perkara yang dipertimbangkan, gunakan lap bersih dengan sedikit air yang dibersihkan atau halus untuk membersihkan setiap kunci.

• Ketepikan lap sehingga kering sebelum menggunakannya.

• Untuk menghilangkan sisa, penumpukan, dan bahan yang berbeza, pertimbangkan untuk membeli bekas udara padat yang boleh dibuang.

• Ini luar biasa setelah semua pilihan lain habis dan tidak dinafikan sesuai untuk membersihkan konsol dan wilayah stesen kerja anda.

• Item "udara dalam tin" yang ada sekarang 100% selamat untuk iklim dan tidak mengandungi CFC .

Untuk pengosongan noda keras :computer_mouse:

• Tambahkan sedikit titisan pembersih pinggan halus ke dalam air untuk menghilangkan noda keras. Walaupun begitu, cubalah untuk tidak melepasi tepi, dan cubalah mengelap lap sebelum digunakan.

• Ketika selesai dengan pembersihan, Anda sudah siap. MacBook anda bersedia untuk kembali bekerja.

Bagaimana Saya Menjaga Skrin MacBook Saya Bersih? :desktop_computer:

 1. Selamat - Matikan MacBook anda dan cabut pautan paksa dan apa sahaja tambahan lain yang mungkin dijerat ke PC .

 2. Gunakan Microfiber Cloth - Ambil microfiber atau bahan penumpukan halus untuk membersihkan sisa-sisa sisa atau sisa-sisa kering yang mungkin bersembunyi di permukaan dangkal atau di celah-celah.

 3. Gunakan Air suling - Semburkan kain dengan air halus. Jangan sesekali memercikkan Macbook anda. Simpan di atas kain. Cuba jangan percikan kain! Pastikan ia sedikit lembap.

 4. Jadilah Lembut - Lap Macbook anda. Bersikap lembut tetapi intensif semasa membersihkan PC anda.

 5. Untuk Tougher Stains - Jika skrin MacBook anda sangat kotor, anda boleh menjawab tiga bahagian air halus dan satu bahagian cuka putih halus atau menggunakan skrin LCD perniagaan lebih bersih. Selang kain microfiber bersih dengan kombinasi pembersih dan lap pameran hingga bersih. Berhati-hatilah agar tidak menggunakan banyak cecair.

 6. Membasmi Macbook Anda - Sekiranya anda mahu, anda boleh membersihkan MacBook anda dengan pembersih , pudar bebas pudar. Sekiranya anda tidak mahu menggunakan pembersih pembersih, anda boleh mencampurkan satu bahagian minuman keras dan satu bahagian air halus ke dalam botol percikan. Hantarkan susunan ke bahan halus, bukan Macbook. Lap skrin MacBook, konsol, dan papan trek ke bawah. Berhati-hatilah agar tidak mendapat cecair berlebihan pada PC dan berhati-hati semasa membersihkan.

 7. Lap Ke Bawah - Ambil kain berlubang air anda dan lap kawasan yang serupa.

 8. Kering Dengan Kain Mikrofiber - Gunakan serat mikro kering atau setanding kain bebas yang lembut untuk mengeringkan skrin, pad jejak, dan konsol Macbook.

Titik penting:bulb:

Arahan untuk Menjaga Skrin Macbook Anda Bersih

:computer_mouse: Terdapat perkara mudah yang boleh anda lakukan untuk menjaga kebersihan MacBook anda. Berhati-hati di mana anda menggunakan PC buku Mac anda.

:computer_mouse: Cuba jangan makan di atasnya dan jauhkan dari kepingan dan tanah. Simpan MacBook anda untuk situasi yang selamat dan tetap bersih.

:computer_mouse: Anda juga boleh mendapatkan pembela skrin untuk membantu memburuk - burukkan . Sekiranya anda keberatan untuk menjaga kebersihan konsol anda, masukkan sumber ke dalam pertahanan konsol.

:computer_mouse: Itu akan menghalang morsel daripada memasuki kunci dan merosakkan konsol anda.

Petunjuk langkah demi langkah untuk menghapuskan perisian hasad dari Mac (Panduan Menghapus Virus):candle:

• Sekiranya Macbook atau iMac anda terus-menerus dialihkan ke destinasi yang meragukan atau halaman arahan program anda dan pencari internet telah diubah tanpa persetujuan anda, pada saat itu dapat dibayangkan bahawa anda mempunyai program berbahaya yang diperkenalkan pada PC anda.

• Adware, penjahat program, dan aplikasi yang tidak diingini kini siap untuk mencemarkan bahkan kerangka kerja macOS .

• Jenis penyakit ini dirancang secara eksplisit untuk membawa wang tunai.

• Mereka membuat lalu lintas web, mengumpulkan calon pelanggan untuk lokasi lain yang boleh dipersoalkan, dan akan menunjukkan pemberitahuan dan sambungan yang disokong di dalam penyemak imbas internet anda.

• Apabila program berbahaya diperkenalkan di PC anda, pemberitahuan yang tidak diingini akan muncul di PC anda atau halaman arahan program anda dan pencari internet telah diubah tanpa persetujuan anda.

Pada ketika program jahat diperkenalkan pada PC , kesan sampingan biasa termasuk: :keyboard:

• Iklan muncul di tempat yang tidak sepatutnya.

• Halaman arahan penyemak imbas internet anda telah berubah tanpa izin anda.

• Halaman web yang biasa anda kunjungi tidak ditunjukkan seperti yang diharapkan.

• Laman web bergabung beralih ke tempat yang tidak sama dengan yang anda jangkakan .

• Muncul penyemak imbas yang menunjukkan kemas kini palsu atau pengaturcaraan lain.

• Projek lain yang tidak diingini dapat diperkenalkan tanpa pandangan anda.

Panduan ini digubal untuk membantu klien Mac menghilangkan adware dan ruffians program dari alat mereka, jika anda hanya mencari pendekatan untuk menghalang atau menghilangkan pemberitahuan dari tempat yang anda lawati, pada ketika itu anda dapat menggunakan peningkatan program percuma seperti AdGuard .

Bagaimana PC saya dicemari perisian hasad?

:keyboard: Aplikasi ganas atau peningkatan program diperkenalkan oleh pelanggan, jika itu sengaja.

:keyboard: Sering kali, jenis projek ini ditawarkan melalui promosi atau dikemas dengan pengaturcaraan lain, membuat pelanggan bingung dari mana produk ini berasal.

:keyboard: Tragisnya, beberapa muat turun percuma tidak cukup menunjukkan bahawa pengaturcaraan lain juga akan diperkenalkan dan anda mungkin mendapati bahawa anda telah memperkenalkan program jahat tanpa pengetahuan anda.

:keyboard: Anda harus secara konsisten memberi tumpuan ketika memperkenalkan pengaturcaraan dengan alasan bahawa secara berkala, pemasang produk menggabungkan perkenalan budi bicara. Berhati-hati dengan apa yang anda persetujui untuk diperkenalkan.

:keyboard: Terus pilih penyesuaian khas dan hapus pilihan yang tidak selesa, terutamanya pengaturcaraan budi bicara yang tidak perlu anda muat turun dan perkenalkan. Sudah tentu anda tidak boleh memperkenalkan program yang tidak anda percayai.

:keyboard: Untuk menghilangkan adware dan memeriksa PC anda untuk projek pendendam lain, jika tidak terlalu banyak masalah, gunakan kawalan evakuasi malware percuma di bawahnya.

Arahan untuk menghapuskan Virus, Adware, dan Malware lain dari Mac (Panduan) :desktop_computer:

 • Panduan pengosongan perisian hasad ini mungkin kelihatan kuat kerana jumlah langkah dan pelbagai projek yang sedang digunakan.

 • Kami baru saja menggunakan pendekatan ini untuk memberikan arahan yang jelas, pasti, dan langsung yang boleh digunakan oleh sesiapa sahaja untuk menghilangkan perisian hasad.

 • Sila gunakan semua kaedah dalam permintaan yang betul. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan atau ketidakpastian pada bila-bila masa, berhenti sebentar dan meminta bantuan kami.

Untuk menghilangkan adware, pop-up dan malware dari macOS , ikuti kaedah berikut: :desktop_computer:

• LANGKAH 1 : Buang Profil pendendam dari Mac anda

• LANGKAH 2 : Keluarkan aplikasi berbahaya dari Mac

• LANGKAH 3 : Gunakan Malwarebytes Free untuk menghilangkan adware dan malware lain

• LANGKAH 4 : Buang penjenayah program dari Safari, Chrome, atau Firefox

Tahap untuk membuang virus dari macbook:printer:

Tahap 1: Keluarkan Profil berbahaya dari Mac anda :star_struck:

• Profil digunakan oleh pentadbir IT dalam organisasi untuk mengawal tingkah laku Mac mereka.

• Profil ini dapat merancang Mac untuk melakukan pelbagai perkara, yang sebahagiannya tidak dapat dibayangkan.

• Berkenaan dengan pelanggan rumah, adware dan pencuri program menggunakan profil penyediaan untuk mengelakkan klien menghapuskan projek jahat dari PC .

• Ini juga menjadikan klien tidak mengubah tingkah laku dalam tetapan program.

Tahap 2: Keluarkan aplikasi pendendam dari Mac anda :star_struck:

• Pada tahap berikutnya, kami akan berusaha mengenali dan menghilangkan segala aplikasi dan rekod ganas yang mungkin diperkenalkan pada PC anda.

Tahap 3: Gunakan Malwarebytes Free untuk menghilangkan adware dan ruffians program :star_struck:

Malwarebytes Free mungkin merupakan musuh pengaturcaraan malware yang paling terkenal dan paling banyak digunakan untuk Windows, dan untuk pembenaran yang sah.

• Ia dapat menghilangkan pelbagai jenis malware yang secara amnya tidak akan diprogramkan oleh pengaturcaraan lain, tanpa membebankan anda.

• Sehubungan dengan merapikan alat yang dicemari , Malwarebytes secara konsisten bebas dan kami mencadangkannya sebagai instrumen asas dalam memerangi malware.

Soalan Lazim :bulb:

1) Bagaimana Membersihkan Mac Anda? :desktop_computer:

• Macintoshes boleh menjadi tumpahan kotoran, residu, dan kuman sepanjang jangka hayatnya. Sebilangan besar dari kita membersihkannya ketika kita perlu menjualnya. Walau apa pun yang berlaku, tidak kira sama ada anda tidak memikirkan untuk meletakkan Mac anda, menyimpan badan, konsol, dan skrin Mac anda tanpa cela dan bebas dari flotsam dan jetsam akan membantu anda memperluas jangka hayatnya.

• Kaedah luar biasa untuk menjaga MacBook yang bersih adalah dengan merancang perjumpaan pembersihan standard di mana anda dapat menunjukkan kasih sayang dan perhatian yang lembut. Penjelasan di bawah akan menunjukkan kepada anda cara menyimpan kedua-dua bahagian luar Mac anda dan cakera keras dan kawasan kerja dalaman anda agar tidak kelihatan dan jelas.

2) Bagaimana cara mengambil arahan Langkah demi langkah untuk membersihkan konsol MacBook? :desktop_computer:

Walaupun konsol anda kelihatan bersih sejak awal, organisma mikroskopik boleh menyimpan kunci seperti mana yang ada di dalamnya. Jangan cuba menekankan, untuk mengekalkan konsol Mac yang sempurna, anda hanya perlu mengikuti beberapa kemajuan asas kadang-kadang:

 1. Cabut palam konsol anda atau matikan PC anda

 2. Sekiranya anda mempunyai konsol luar, balikkan dan goncangkan untuk merehatkan sampah yang terdapat di tengah-tengah kunci. Sekiranya anda menggunakan konsol standard pada MacBook , dengan lembut membalikkannya dan menggegarkannya ke sana kemari (namun jangan goncang terlalu keras).

 3. Basahkan sedikit kain percuma atau tuala kertas

 4. Lap perlahan konsol untuk membantu membuang tanah atau minyak yang terkeluar pada kunci, pad jejak , dan ruang di tengah

 5. Untuk mengatasi kotoran yang sukar, gosokkannya dengan lembut dengan ujung q yang dilembabkan

:computer_mouse: Setelah membersihkan konsol dengan cara yang digambarkan di atas, anda boleh menambahkan lapisan lain ke dalam kitaran dengan menggunakan percikan udara yang dipadatkan di sekitar kunci untuk membuang tanah, sisa, atau sepotong sepenuhnya.

:computer_mouse: Jawapan pencegahan untuk membantu menjaga kebersihan konsol anda juga adalah menjauhkan diri dari makan dekat PC dan mencuci tangan secara konsisten untuk tidak membuat perkembangan.

3) Bagaimana cara mengambil arahan langkah demi langkah untuk membersihkan konsol rama-rama Apple? :desktop_computer:

 • Sekiranya anda mempunyai MacBook dari tahun 2015 atau lebih terkini, MacBook Pro 2016 atau MacBook Air 2018, misalnya, anda perlu mengambil pertimbangan tambahan semasa membersihkan konsol, kerana menghilangkan kunci pada komponen rama-rama ramping Apple boleh memecahkannya (meninggalkan anda dengan bil memperbaiki yang mahal).

 • Konfigurasi konsol baru ini pada masa ini menjadi kebiasaan di banyak Mac, namun sayangnya terdapat banyak laporan mengenai kekalahan dan keluhan yang berbeza. Untuk mengelakkan konsol anda tersasar, anda hanya perlu mengikuti peraturan yang dicadangkan oleh Apple untuk konsol Mac yang sempurna:

 1. Condongkan MacBook pada titik 75 darjah dan tegas dalam keadaan

 2. Gunakan tin pancuran udara yang dibungkus untuk mengeluarkan flotsam dan jetsam di sekitar konsol. Pada ketika itu aplikasikan jerami cerat yang disambungkan dan percikan sebahagian besar inci dari konsol dari kiri ke kanan.

 3. Letakkan MacBook di sisinya dan teruskan percikan

 4. Tukar sisi dan lakukan semula kitaran sekali

:computer_mouse: Pada ketika ini, anda seharusnya mengeluarkan sekatan atau sampah dari konsol anda.

4) Bagaimana cara mengambil arahan langkah demi langkah untuk membersihkan skrin MacBook dengan jayanya? :desktop_computer:

:computer_mouse: Mencuba menonton rakaman, menjawab mesej, atau membaca artikel di layar PC anda yang penuh dengan cap jari dan residu tidak menghiburkan. Itulah sebabnya membersihkan skrin anda semestinya merupakan bahagian penting dalam pemeliharaan PC anda. Walau apa pun yang berlaku, pastikan untuk mengamalkan amaran keterlaluan kerana kain parut boleh membahayakan Mac anda.

:computer_mouse: Skrin yang bersih dan berkilauan membolehkan anda melihat Mac anda dari sudut pandangan yang sama sekali baru. Anda akan merasa seperti baru-baru ini mengeluarkan MacBook lain dari bekas. Inilah yang perlu anda lakukan untuk mencapai pengalaman melihat skrin MacBook yang bersih:

 1. Matikan MacBook anda dan cabut penyambung daya (penggiling dari kain kering boleh berkolaborasi dengan dan merosakkan penyambung yang berhenti)

 2. Dengan menggunakan kain mikrofiber kering, bersihkan skrin dengan lembut dalam bulatan kecil . Cuba jangan menggunakan kekuatan yang terlalu tinggi . Elakkan tuala kertas, tekstur parut, dan tuala pinggan mangkuk yang mungkin tidak menyenangkan.

 3. Terus membersihkan skrin sekitar lima minit untuk menghilangkan cap jari dan zarah tanah yang lain

5) Bagaimana membersihkan tetikus macbook? :desktop_computer:

:computer_mouse: Tikus PC terkenal kerana menahan banyak kuman. Memang, walaupun tanpa penggunaan bola berikut, bahagian elastik di bawah tetikus juga dapat mengumpulkan kotoran . Sekiranya titik fokus sensor menjadi suram, tetikus tidak dapat berfungsi pada had idealnya. Semua yang boleh dikatakan - adalah pemikiran bijak untuk membersihkan tetikus anda secara konsisten, terutamanya sebelum anda memberikannya kepada orang lain:

 1. Cabut plag tetikus anda dari PC

 2. Untuk menghilangkan cap jari dan kotoran, lap badan tetikus dengan kain microfiber

 3. Untuk membersihkan roda perkamen di atas tetikus dan beberapa skor lain, cobalah menggunakan tusuk gigi .

 4. Balikkan turvy topsi tetikus untuk membersihkan alas elastik dengan bulu kapas. Anda juga boleh menggunakan ini untuk membersihkan titik fokus sensor namun berhati-hati agar tidak menekan terlalu kuat pada tetingkap sensor .

6) Bagaimana membersihkan sisa dari dalam Mac anda? :desktop_computer:

• Sekiranya anda menghadapi masalah seperti terlalu panas Mac anda, mendengar lebih banyak keributan kipas, penutupan yang mengejutkan, atau pelaksanaan yang lebih lambat, ini mungkin disebabkan oleh cara anda mempunyai banyak sisa yang terperangkap di kawasan kipas dan bateri . Walaupun Mac yang lebih terkini lebih gemar untuk mengalami kesan buruk dari isu ini.

• Untuk membersihkan residu, anda perlu masuk ke dalam Mac anda, namun dengan berbuat demikian boleh membatalkan jaminan anda. Setelah melihat garis panduan yang sesuai untuk membuka Mac anda, anda dapat menggunakan pancuran udara yang dipadatkan untuk membuang sisa yang terkumpul .

• Lebih bijak untuk mengambil anggaran perlindungan seperti membiarkan kawasan kerja anda bebas dari sisa dan bekerja dengan PC anda di permukaan meja yang keras berbanding di pangkuan anda atau kerusi santai.

7) Kaedah apa yang paling berkesan untuk membersihkan kawasan kerja Mac anda? :desktop_computer:

• Oleh kerana anda menyedari cara menangani bahagian luar Mac anda, anda juga perlu menyelesaikan beberapa kerja untuk menjaga kebersihan kawasan kerja anda. Nasib baik, ada beberapa aplikasi yang menjadikan pemeliharaan dokumen anda menjadi pencapaian asas.

• Mencari kaedah cara terbaik untuk membersihkan kawasan kerja Mac? Flawless adalah koordinator kawasan kerja yang berminat yang akan membantu memastikan rekod anda licin dan bersih. Buat prinsip dan jadual waktu anda sendiri untuk membersihkan penganjur tanpa anda berusaha sedaya upaya. Hanya dipermudahkan dokumen anda ke aplikasi spring atas kabinet di bar Menu dan mendapatkan ringkas untuk menetapkan lain lagi standard.

• Kumpulkan rekod anda mengikut jenis dan jadual waktu pembersihan secara mekanis pada masa yang biasanya bermanfaat bagi anda. Dapatkan kawasan kerja yang sempurna dengan dokumen mudah Spotless yang terdapat pada peranti papan!

8) Kaedah apa yang paling berkesan untuk membersihkan pad jejak dan konsol MacBook? :desktop_computer:

 1. Matikan Mac anda dan cabut pautan kekuatan dan beberapa tambahan lain

 2. Gunakan tisu pembersih (tanpa bahan pencuci) untuk membersihkan pad jejak atau konsol (berhati-hati dengan banyak cecair)

 3. Gunakan bahan mikrofiber yang dilekatkan dengan air untuk mengelap kawasan yang serupa

 4. Akhirnya, gunakan bahan mikrofiber untuk mengeringkan wilayah

9) Apakah kaedah yang paling berkesan untuk membersihkan port MacBook? :desktop_computer:

• Menghapuskan port adalah keadaan di mana sangat sesuai untuk mendapatkan sokongan dari Kedai Apple atau Penyedia Perkhidmatan Sah Apple yang terdekat.

• Kecuali jika anda benar-benar memahami apa yang anda lakukan, cenderung tidak sukar untuk membuat lebih banyak kerosakan daripada yang lain ketika memberikan tembakan yang bersih. Sebagai peraturan, Apple tidak mengenakan perbelanjaan untuk jenis pentadbiran ini. Lain-lain masa yang sesuai untuk mendapatkan sokongan Apple adalah kerana kerosakan cecair.

10) Apakah arahan untuk membersihkan MacBook? :desktop_computer:

:computer_mouse: Ikut cara ini untuk bagaimana untuk selamat membersihkan anda skrin MacBook, konsol, trackpad, di luar, dan Touch Bar.

 1. Matikan Mac anda dan cabut pautan kekuatan dan beberapa frill lain

 2. Ambil microfiber atau fabrik percuma yang halus

 3. Percikan atau selang kain dengan sedikit air (air halus sangat sesuai)

 4. Lap MacBook anda

11) Apa yang harus dijauhkan semasa membersihkan Mac? :desktop_computer:

 1. Menggunakan tisu pembersih atau percikan yang menggabungkan blanch

 2. Jangan memercikkan terlalu banyak cecair pada kain atau air pancuran langsung ke Mac. Bersihkan terus cecair yang berlebihan secara langsung

 3. Jangan biarkan air atau pembersih duduk atau kolam lama di mana-mana bahagian Mac anda. Lap dengan tegak

 4. Elakkan menggunakan tenaga yang melampau semasa membersihkan

 5. Elakkan menggunakan bahan dengan binaan atau kusyen yang boleh terkunci di bawah kunci

:computer_mouse: Membersihkan Mac bukanlah sesuatu yang perlu anda lakukan secara berkala. Tepat ketika kelihatan agak busuk atau berkala.

12) Bagaimana cara menghilangkan cap jari dari skrin MacBook saya? :desktop_computer:

 • Anda hanya perlu membersihkan skrin dengan lembut dengan bahan mikrofiber kering dan kering untuk menghilangkan kebanyakan cap jari. Pastikan anda tidak mengelap terlalu keras.

13) Bagaimana saya membersihkan skrin MacBook saya? :desktop_computer:

• Tambahkan kuantiti minuman keras isopropil 70% pada bahan gentian mikro yang bersih, dan gunakan itu untuk membersihkan skrin MacBook anda. Sekali lagi, lap skrin menggunakan tisu pembersih Clorox .

• Biarkan seperti itu, jangan membersihkan layar anda dari semasa ke semasa kerana ia membahayakan penutup.

14) Adakah saya perlu membersihkan skrin MacBook saya? :desktop_computer:

Peranti mekanikal boleh menjadi tempat yang baik untuk mikroorganisma, namun tidak semua mikroba merosakkan. Sekiranya anda tidak berkompromi atau bimbang akan jatuh sakit, sangat baik untuk membersihkan skrin sesekali. Jika tidak, anda tidak perlu terlalu menekankannya.

15) Adakah saya dapat menggunakan air keran standard dan bukan air halus? :desktop_computer:

Air halus sangat sesuai, namun apabila tidak ada pilihan lain, hanya ada kesepakatan serius sekiranya anda menggunakan air keran standard semua perkara yang dipertimbangkan. Penjelasan air yang disempurnakan lebih baik adalah bahawa air keran mengandung lebih banyak mineral , yang mungkin meninggalkan penumpukan di layar atau mengacaukan lebih banyak jika air masuk ke dalam Mac anda.

16) Adakah saya dapat menggunakan Windex untuk membersihkan skrin MacBook saya? :desktop_computer:

Tidak. Windex mengambil penutup cerdas dari layar MacBook anda, meninggalkannya dengan noda yang berterusan di seluruh layar. Item luar yang disarankan oleh Apple ialah tisu pembersih Clorox .

Kesimpulannya:candle:

• Artikel ini menyempurnakan pendekatan paling ideal mutlak untuk membersihkan skrin MacBook . Selain itu, ia berguna untuk pelanggan yang perlu menyedari bagaimana mengetahui keberadaan alat mereka dan mendapat balasan yang terbaik.

• Cara yang diberikan dalam artikel itu tidak khusus dan dapat diikuti oleh siapa saja.

• Akhirnya, anda harus sedar bahawa walaupun dengan pertimbangan terbaik, sebahagian besar barang lenyap cepat atau lambat. Walau apa pun , ini akan memakan masa yang lebih lama daripada ketika mereka tidak digerakkan dengan teliti.

Artikel berkaitan

 1. Cara Membersihkan Tikar Yoga

 2. Bersihkan tandas

 3. Bagaimana membersihkan Lulemon Yoga Mat?

 4. Pel terbaik untuk lantai lamina

 5. Pembersihan Tilam Dalam

 6. PEMBERSIHAN DAN PEMBERSIH KARPET

 7. Kepentingan Pembersihan Lantai Dalam Perkhidmatan Pembersihan Komersial

 8. Bagaimana Anda tahu mengapa anda memerlukan pembersih penutup untuk membersihkan?

 9. Apakah PENTING KEBERSIHAN KARPET KEDIAMAN

 10. Penyangga Lantai

 11. Memandu Melalui Mencuci Kereta