Bagaimana menyambung Tukar ke TV? Ikuti langkah ini satu persatu untuk menyambung Tukar ke TV. 1) Cari dok Switch anda. 2) Tanggalkan penutup belakang.3) Sambungkan penyesuai AC anda. 4) Kabel HDMI harus disambungkan. 5) Pasangkan kord melalui takungan dok. 6) Masukkan Nintendo Switch ke stesen dok. 7) Keluarkan Joy-Cons anda dari permainan. 8) Hidupkan Lampu. 9) Tetapkan saluran HDMI TV anda ke saluran yang sesuai.

Cara menyambung Tukar ke TV

Prosedur untuk menyambungkan Nintendo Switch to Television adalah mudah, dan kami telah menerangkannya di sini. Inilah cara menyambungkan Tukar ke TV , dengan andaian anda mempunyai model yang asli (Lites tidak mempunyai Joy-Cons yang boleh ditanggalkan).

1) Cari dok Switch anda

2) Tanggalkan penutup belakang Penutup berengsel boleh didapati di bahagian belakang. Anda akan melihat tiga port berlabel AC Adapter, USB , dan HDMI Out semasa anda membukanya.

3) Sambungkan penyesuai AC Anda Adaptor AC dipasang ke port atas, dengan hujung yang lain dipasang ke soket kuasa .

4) Kabel HDMI harus disambungkan Sambungkan satu hujung ke Keluar HDMI di Switch Dock dan yang lain ke slot percuma di TV anda.

5) Pasangkan kord melalui lekapan dok Tutup penutup belakang setelah selesai.

TV

6) Masukkan Nintendo Switch ke stesen dok Letakkan Switch ke dalam slot dengan berhati-hati, memastikan pengecas mudah alih sejajar dengan penyambung di dalam dok.

7) Keluarkan Joy-Cons anda dari permainan Jika anda menggunakan Joy-Cons anda untuk permainan yang bersambung, angkat perlahan-lahan dari Switch dengan menahan butang hitam kecil masing-masing. Mereka akan dikenakan bayaran jika anda membiarkannya tersambung ke Suis semasa terpasang, yang senang.

8) Hidupkan Lampu Ini boleh dilakukan dengan alat kawalan pilihan anda.

9) Tetapkan saluran HDMI TV anda ke saluran yang sesuai. Selepas itu, anda sudah bersedia untuk bermain itu bertujuan untuk dimainkan. Pastikan kabel kuasa dan kabel HDMI terpasang dengan kuat ke dok jika Suis tidak keluar ke layar . Switch akan terus percaya bahawa ia digunakan dalam mod pegang tangan jika tali tidak diamankan dengan betul. Ia akan berkelakuan sewajarnya.

Keperluan Menyambungkan Nintendo Switch ke TV tanpa Dock

Menempatkan Nintendo Switch di dok adalah kaedah yang paling biasa untuk menyambungkannya ke TV anda. Dan bagaimana jika anda tidak mempunyai akses ke dok? Lebih buruk lagi, bagaimana jika dok Switch anda rosak? Bagaimana anda menyambungkannya ke televisyen?

Nintendo Switch

Nasib baik, jalan penyelesaian membolehkan anda menyambungkan Nintendo Switch anda ke Televisyen anda tanpa menggunakan dok. Inilah cara menyambungkan Tukar ke TV.

Nintendo Switch dan TV

Bahagian belakang dok menempatkan wayar video dan kuasa Nintendo Switch. Semasa pertama kali memasang peranti, sambungan tersembunyi di belakang pintu berengsel. Kuasa input USB-C, port USB 3.0 untuk penyimpanan tambahan, dan port HDMI terletak di bawah ini.

Semua data dan kuasa ini diterjemahkan ke USB-C dan dibawa ke dasar dok. Penyambung USB-C tunggal menyambungkan Nintendo Switch dok ke komputer. Semasa terpasang, port yang satu ini mengecas semula peranti . Pemacu media storan juga mengendalikan data dan menghantar fail media ke TV anda melalui HDMI.

Cara Menghubungkan Nintendo Switch ke Televisyen tanpa Menggunakan Dok

Untuk menyambungkan Nintendo Switch anda ke TV tanpa dok, anda memerlukan penukar USB-C ke HDMI.

Saya mendapat penyesuai USB-C ke HDMI biasa dari Amazon untuk menguji semuanya. Ia merangkumi tiga input dan satu output USB-C, sama seperti bahagian belakang dok Switch.

Sekiranya anda tidak mahu menggunakan dok, anda boleh menyambungkan Nintendo Switch ke TV anda dengan cara ini:

 1. Putuskan kabel USB-C dan HDMI dok. .

 2. Gantung atau letakkan di sebelah TV anda.

 3. Masukkan kord kuasa USB-C dan saraf HDMI ke USB-C ke HDMI penukar .

 4. Sambungkan Nintendo Switch ke penyesuai sekarang.

permainan

 1. Di Televisyen anda, ubah saluran ke saluran yang sesuai.

 2. Mula bermain permainan video .

Anda boleh menggunakan Joy-Cons secara berasingan, dengan atau tanpa Joy-Con Grip, atau Switch Pro Controller. Kecuali kekurangan dok Nintendo Switch , tidak semestinya ada perubahan dalam pengalaman.

Ini adalah, seperti yang anda lihat, prosedur yang agak mudah. Ia tidak akan berfungsi di antara semua penyambung USB-C ke HDMI. Pastikan penyesuai yang anda gunakan berfungsi dengan Nintendo Switch.

Ringkasan

Walau bagaimanapun, anda boleh menyambungkan Nintendo Switch ke TV anda tanpa stesen dok . Jauh dari dok, Switch kelihatan hebat. Keupayaan untuk berpindah ke layar besar berguna jika anda lebih suka bermain Tukar permainan berdiri . Selain itu, ia bukan satu sama pilihan . Mereka semua dipindahkan ke USB-C dan dibawa ke pangkalan dok. Penyambung USB-C tunggal menyambungkan Nintendo Switch dok ke PC. Apabila terpasang, port tunggal ini mengecas semula peranti. Ia juga menyimpan data dari cakera keras dan menghantar fail media ke TV anda melalui HDMI.

Nintendo Switch Lite berbanding Switch baru berbanding Switch lama

Pada musim gugur, dua peranti Switch baru akan dilepaskan. Adakah anda memilih pilihan yang sesuai dengan anggaran atau sesuatu yang lebih serba boleh? Adakah anda bertahan selama yang baik tawaran? Dan bagaimana anda mengetahui perbezaan antara Suis Lama dan Suis Baru?

Sebelumnya, hanya ada satu sistem Nintendo Switch yang dapat dipilih , tetapi tidak lama lagi akan ada tiga sistem. Nintendo akan melepaskan Switch Lite, sistem permainan Switch baru, pada 20 September. Nintendo Switch yang asal, sebaliknya, tidak akan hilang. Sebenarnya, pada pertengahan Ogos, ia akan mendapat peningkatan dengan jangka hayat bateri yang lebih baik.

Nintendo Switch

Tukar Suis Asal Suis Baru Tukar Lite
Kos 300 dolar 300 dolar 200 dolar
Saiz Skrin 6.2 inci, 720p (sentuhan) 6.2 inci, 720p (sentuhan) 5.5 inci, 720p (sentuhan)
Pengawal Kegembiraan yang boleh ditanggalkan Kegembiraan yang boleh ditanggalkan Built-in, tidak ragu-ragu (tetapi mempunyai d-pad)
Sokongan untuk keluar TV? Ya Ya Tidak
Hayat bateri 2.5 hingga 6.5 jam 4.5 hingga 9 jam 3 hingga 7 jam
Penyimpanan 32GB dalaman + microSD 32GB dalaman + microSD 32GB dalaman + microSD
Kickstand Ya Ya Tidak
Saiz 4 inci x 9.4 inci x 0.55 inci 4 inci x 9.4 inci x 0.55 inci 3,6 inci x 8,2 inci x 0,55 inci
Berat 400 gram 400 gram 277 gram

Nintendo Switch yang tidak dapat menyambung ke TV: Betulkan

Terdapat banyak sebab bahawa Nintendo Switch anda tidak menyambung ke TV anda. Salah satu masalah yang paling biasa adalah penyambungan kabel dengan urutan yang tidak betul ke Nintendo Switch Dock. Jika tidak, anda mungkin menggunakan input TV yang salah, jenis kabel yang salah, atau jenis suis yang salah sepenuhnya.

Menetapkan

Dalam banyak kes, ini adalah perkara asas di sebalik sambungan atau skrin kosong yang rosak. Sebaik sahaja Tukar anda menyokong mod TV , anda mempunyai kabel yang diperlukan, dan semua peranti anda berfungsi, anda boleh menyambungkan Tukar ke TV anda dalam masa yang singkat .

Pastikan anda menggunakan Kabel yang Betul

Nintendo Switch menghubungkan melalui Switch Dock ke TV anda. Terdapat dua kabel di dok: Switch AC adaptor (USB-C) dan kabel 1.4b HDMI biasa. Keduanya dibungkus ke dalam sistem apabila yang baru dibeli .

Berhati-hatilah semasa menggunakan kabel luar jenama: anda menggoda bencana. Sistem suis bata dikenali oleh saluran kuasa dan dok pihak ketiga . Kabel Nintendo rasmi adalah kepentingan terbaik anda.

Pasang Kabel dalam Susunan yang Betul

Anda boleh memperdayakan Switch anda agar tidak menyambung ke TV anda jika kabel dimasukkan dalam urutan yang salah. Sebab terbesar orang melaporkan dok suis mereka tidak berfungsi adalah kerana urutan khas ini. Atas sebab apa pun, anda mesti memasukkan penyesuai kuasa terlebih dahulu di dok Switch, kemudian memasukkan HDMI sebelum video muncul.

Kabel

Berikut adalah susunan yang betul untuk diikuti:

 1. Keluarkan dari dok suis Nintendo
 2. Sambungkan ke dok hujung USB-C dari adaptor Switch AC menggunakan penyambung "Adaptor AC".
 3. Seterusnya, pasangkan hujung penyesuai AC ke soket dinding.
 4. Sambungkan satu sisi wayar HDMI ke port dok "HDMI Out"
 5. Akhirnya, sambungkan ke TV anda di hujung kabel HDMI anda dan perhatikan labelnya

Anda kemudian boleh meletakkan suis balik anda di dok. Sekiranya semuanya terpasang dengan betul, sistem akan mula mengecas dan mengeluarkan video HDMI.

Letakkan Televisyen anda ke Input yang betul

Langkah terakhir ini mudah diabaikan, tetapi boleh menyebabkan paparan kosong jika anda mengabaikannya. Untuk melihat output video Tukar pada Televisyen anda, anda mesti memastikan bahawa input TV dikendalikan untuk memastikan input HDMI.

Ya, nampaknya nampak jelas, namun kesalahan berlaku. Cuma periksa semula bahawa input TV sesuai dengan port HDMI tempat anda memasang soket suis. Selagi sistem dipasang dan terjaga , videonya akan muncul di skrin TV anda.

Switch Lite tidak akan berfungsi dengan Televisyen

Tetapi kita akan menyebutkannya , dan semestinya tidak perlu dikatakan: Nintendo Switch Lite tidak dapat menyambung ke TV. Ia adalah sistem yang sepenuhnya mudah alih yang tidak disambungkan melalui dok Nintendo Switch. Sistem tidak dapat dihubungkan ke TV.

Ringkasan

Menyambungkan Nintendo Switch anda ke TV anda tidaklah sukar selagi anda berada dalam urutan yang betul dengan kabel yang betul. Walaupun begitu, jika anda menggunakan kabel pihak ketiga, dok, atau input TV yang tidak betul, anda boleh mendapatkan skrin kosong. Sekiranya tidak, Nintendo Support harus diberitahu mengenai masalah yang tidak dijangka.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Banyak soalan diajukan mengenai "bagaimana cara menyambung beralih ke TV" beberapa di antaranya dibincangkan di bawah:

1. Mengapa Suis saya tidak berfungsi dengan TV?

Putuskan sambungan semua wayar dari dok dan matikan TV. Putuskan sambungan penyesuai AC dari kedua sisi sekurang-kurangnya 1 minit untuk menetapkannya semula. Sahkan bahawa anda menggunakan penyesuai Nintendo Switch AC dan tidak ada pemotongan, keriting, atau kabel yang rosak semasa melaksanakan langkah ini.

2. Mengapa dok suis tidak berfungsi?

Dok Nintendo Switch mungkin tidak berfungsi kerana pelbagai sebab . Ada kemungkinan anda memasang wayar dok dengan urutan yang berlawanan atau sama sekali menggunakan kabel yang salah. Dok Switch pihak ketiga mungkin tidak berfungsi seperti yang dirancang dengan sistem, menurut Nintendo .

3. Apa masalahnya Switch saya tidak dapat menyambung ke Internet?

Sambungan Wi-Fi anda tidak tersedia. Penghala tidak dapat melihat Switch anda kerana berada di luar jangkauan. Kunci keselamatan di rangkaian anda tidak serasi . Switch tidak dapat menyambung ke rangkaian anda kerana firewall.

4. Semasa saya memasang HDMI, TV saya mengatakan tidak ada isyarat.

Pastikan peranti sumber dihidupkan dan dihidupkan. Sekiranya peranti asal disambungkan melalui kabel HDMI®, pastikan TV dan peranti sumber dihidupkan, kemudian cabut dan sambungkan semula kabel HDMI dari salah satu peranti. Ganti kabel HDMI dengan yang baru atau yang sudah diketahui berfungsi.

5. Bagaimana saya boleh menyambungkan dok Nintendo Switch saya ke Televisyen saya?

Putuskan sambungan kabel HDMI dan juga kabel kuasa dari Switch Dock. Anda mesti menunggu 30-40 saat sekarang. Cuba hidupkan tv anda dan Nintendo Switch pada masa yang sama. Setelah masa berlalu, sambungkan semula semua peranti dan hidupkan.

6. Adakah Nintendo Switch serasi dengan televisyen mana pun?

Ini adalah peranti permainan fleksibel yang berbeza dengan PS4 dan Xbox One dalam beberapa cara. Sebagai permulaan, kerana ini adalah konsol Nintendo, anda akan mendapat akses ke semua permainan hebat Nintendo. Selanjutnya, konsol ini boleh digunakan baik di TV dan sebagai peranti genggam ketika dalam perjalanan.

7. Adakah Bluetooth tersedia di Switch?

Bluetooth disertakan pada Nintendo Switch; namun, ia hanya digunakan untuk menghubungkan pengawal . Tanpa membeli penyesuai khas, anda tidak akan dapat menyambungkan fon telinga Tanpa Wayar atau peranti lain ke Suis. Apabila Suis disambungkan atau dalam mod genggam, peranti Bluetooth ini dapat digunakan.

8. Adakah HDMI diperlukan untuk Nintendo Switch?

Kabel HDMI tiga kaki ini dapat menyambungkan Nintendo Switch Dock ke TV, monitor, atau peranti paparan lain. Sebilangan besar individu mempunyai kabel HDMI yang agak panjang pada masa ini, tetapi jika tidak, kabel HDMI asas akan berfungsi.

9. Bagaimana saya boleh menukar suis saya ke Internet?

Pergi ke menu tetapan sistem anda dan pilih tab Internet dari menu drop-down. Pilih Pilihan Internet dari menu, dan kemudian pilih rangkaian yang ingin anda sambungkan dari senarai yang muncul. Sekiranya kata laluan diperlukan, ketikkannya pada skrin seterusnya, dan Switch akan bergabung dengan rangkaian.

10. Saya tidak dapat menyambung ke konsol lain. Tukar?

Terdapat dua sebab utama mengapa konsol Switch anda tidak dapat menyambung ke konsol lain: Anda tidak menggunakan jenis NAT yang betul untuk membuat pautan peer-to-peer dengan pemain lain. Kerana masalah latensi, perjodohan gagal .

Kesimpulannya

Untuk menyambung Tukar ke TV, ikuti prosedur ini. 1) Cari stesen sambungan Switch anda. 2) Tanggalkan penutup belakang. 3) Pasangkan penyesuai AC. 4) Sambungkan wayar HDMI. 5) Di takungan dok, masukkan kord. 6) Pasang Nintendo Switch . 7) Putuskan Kegembiraan anda. 8) Hidupkan Lampu. 9) Pilih saluran HDMI yang betul di TV anda.

Anda masih boleh menghubungkan Tukar ke TV anda tanpa stesen dok. Suis kelihatan indah di luar dermaga. Pilihan untuk pergi ke skrin besar berguna untuk permainan Switch yang berdiri. Ini juga kemungkinan yang jarang berlaku. Mereka semua dipindahkan ke USB-C dan berpusing di sekitar dermaga . Nintendo Switch yang disambungkan menyambung ke PC melalui USB-C. Menyambungkan port yang satu ini mengecas semula peranti. Dan ia dapat mengalirkan fail media ke TV anda melalui HDMI dari cakera keras.

Menyambungkan Nintendo Switch ke TV anda tidaklah sukar jika anda mengikuti langkah-langkah yang sesuai. Namun, menggunakan sambungan pihak ketiga, dok, atau input TV boleh menghasilkan skrin kosong. Sekiranya tidak, hubungi Sokongan Nintendo.

Artikel Berkaitan

Bagaimana Menghubungkan Nintendo Switch ke TV?

Selesaikan langkah-langkah ini

Buka penutup belakang Nintendo Switch Dock.

Sambungkan palam USB dari penyesuai AC Nintendo Switch (model No. HAC-002) ke terminal "AC ADAPTER" di dok, kemudian pasangkan hujung penyesuai AC yang lain ke soket dinding.

Sambungkan satu hujung kabel HDMI ke sambungan "HDMI OUT" di bahagian bawah dok, dan hujung yang lain ke port HDMI di TV atau monitor anda.

Tutup penutup belakang dok Nintendo Switch.

Tanggalkan alat kawalan Joy-Con di bahagian kiri dan kanan konsol.

Masukkan konsol ke dok, pastikan skrin LCD menghadap ke arah yang sama seperti panel depan di dok.

Skrin LCD akan mati semasa konsol dipasang.

Hidupkan televisyen dan pilih input HDMI yang sesuai.

Pengenalan

Mengetahui bagaimana menghubungkan Nintendo Switch anda ke televisyen dapat mengubah pengalaman permainan anda. Keseluruhan daya tarikan Switch adalah bahawa ia dapat beralih dari genggam ke konsol TV dalam beberapa saat, seperti namanya. Sekiranya anda mengehadkan permainan mudah alih, anda akan ketinggalan. Berkemampuan permainan 720p pada skrin 6,2 inci bawaan dan 1080p ketika dieksport ke TV melalui HDMI, anda akan kehilangan banyak masa. Prosedur untuk menyambungkan Nintendo Switch anda ke televisyen adalah mudah, dan kami telah menerangkannya di sini. Tetapi pertama, penafian: mereka tidak berfungsi dengan Nintendo Switch Lite yang lebih murah. Switch Lite bukan sahaja tidak dilengkapi dengan dok, tetapi juga tidak akan dikenali oleh seseorang kerana perkakasannya tidak ada.

Cari dok Switch anda

Sekiranya anda kehilangan, Nintendo menjual pengganti dengan harga $ 60, atau ada pilihan pihak ketiga dengan harga lebih murah - walaupun perlu diketahui bahawa penyelesaian bukan rasmi telah diketahui oleh konsol bata, jadi terus dengan risiko anda sendiri.

Buka penutup belakang

Sarung berengsel boleh didapati di bahagian belakang. Apabila anda membukanya, anda akan melihat tiga port berlabel AC Adapter, USB, dan HDMI Out.

Pasangkan penyesuai AC anda

Adaptor AC dipasang ke port atas, dengan ujung yang lain dipasang ke soket kuasa.

Sambungkan plumbum HDMI

Sambungkan satu hujung ke HDMI Out pada Switch Dock dan ujungnya ke port ganti di TV anda.

Lalukan kabel melalui takik di dok

Tutup penutup belakang setelah selesai.

Letakkan Nintendo Switch ke dok

Letakkan Switch ke dalam slot dengan berhati-hati, memastikan port pengisian sejajar dengan penyambung di dalam dok.

Keluarkan Joy-Cons anda

Sekiranya anda ingin menggunakan Joy-Cons anda untuk permainan berlabuh, angkat perlahan-lahan dari Suis dengan menahan butang hitam kecil di bahagian belakang masing-masing. Mereka akan dikenakan caj jika anda membiarkannya tersambung ke Suis semasa ia terpasang, yang senang.

Bangunkan Suis

Ini boleh dilakukan dengan alat kawalan pilihan anda.

Tetapkan TV anda ke saluran HDMI yang betul

Selepas itu, anda sudah bersedia untuk bermain Mario Kart seperti yang dimainkan. Pastikan kabel kuasa dan kabel HDMI terpasang dengan kuat ke dok jika Suis tidak keluar ke skrin. Sekiranya mereka tiada, Switch akan terus percaya bahawa ia berada dalam mod pegang tangan dan bertindak sewajarnya.

Sambungkan Tukar Nintendo Anda ke TV Anda

Letakkan dok Nintendo Switch anda di dekat televisyen di permukaan yang tegas. Penutup belakang dok mesti dibuka.

Sekiranya belum disambungkan, sambungkan penyesuai AC ke penyambung Penyesuai AC dan pasangkan ke soket kuasa.

Sambungkan satu hujung kabel HDMI ke penyambung HDMI Out dok dan hujung yang lain ke port HDMI di bahagian belakang televisyen anda.

Bagaimana Menghubungkan Tukar ke TV anda tanpa dok?

Nintendo Switch adalah salah satu sistem Nintendo yang paling popular sepanjang masa. Dan, walaupun belum mencapai tahap penjualan Nintendo DS, nampaknya tidak akan lama sebelum mengejar dan menjualnya lebih jauh. Salah satu sebab utama kejayaan Nintendo Switch adalah kerana ia boleh digunakan sebagai konsol mudah alih dan juga berlabuh. Hasilnya, anda boleh menyambungkannya ke televisyen dengan mudah. Bagaimana jika anda tidak mempunyai dok yang disertakan dengan Switch? Adakah masih boleh menyambungkannya ke TV anda dan menggunakannya dalam mod berlabuh? Kami akan menunjukkan kepada anda cara melakukannya.

Bolehkah anda menyambungkan suis Nintendo ke TV tanpa wayar?

Jadi sekarang kita tahu bahawa untuk menyambungkan TV dan Tukar anda, anda memerlukan kabel HDMI dan penyesuai. Memainkan Suis anda pada TV 75 inci boleh menggembirakan. Adakah mungkin melakukan ini tanpa kabel, atau adakah anda memerlukannya? Anda tidak akan dapat melakukan ini tanpa wayar, sayangnya. Oleh kerana Switch tidak mempunyai keupayaan untuk mengalirkan video melalui sambungan tanpa wayar, anda akan memerlukan kabel untuk menyambungkannya ke peranti lain apabila anda tidak menggunakannya dalam mod mudah alih. Anda tentu saja dapat menggunakan Switch up dan menggunakan dua alat kawalan sebagai pengawal. Walau bagaimanapun, banyak individu percaya bahawa skrin ini terlalu kecil untuk menampung banyak pemain.

Bolehkah saya mengecas Nintendo Switch saya tanpa dok?

Anda mungkin bimbang dapat mengecas peranti anda jika dok anda rosak atau anda tidak memilikinya. Nasib baik, mana-mana Switch boleh dicas menggunakan kabel USB-C. Anda tidak memerlukan dok untuk mengisi Suis anda; sebaliknya, anda boleh menggunakan kabel ini untuk mengecasnya terus dari dinding. Jadi, selain menyambungkan Nintendo anda, anda mungkin mengecasnya tanpa menggunakan dok. Ini sangat berguna kerana ia menghilangkan keperluan untuk membawa dok penuh dan penyesuai AC dengan anda setiap masa. Kabel USB-C biasa semestinya mencukupi, walaupun bergantung pada apa yang anda sambungkan, kabelnya mungkin akan dicas perlahan. Anda mungkin juga berfikir untuk mendapatkan tenaga.

Soalan Lazim

Mengapa suis saya tidak menyambung ke TV?

Matikan TV dan cabut semua kabel dari dok . Putuskan sambungan penyesuai AC dari kedua hujung sekurang-kurangnya 30 saat untuk menetapkannya semula. Sahkan bahawa anda menggunakan penyesuai Nintendo Switch AC (model No. HAC-002) dan bahawa tidak ada pemotongan, keriting, atau kabel yang rosak semasa melaksanakan langkah ini.

Bagaimana cara menyambungkan Nintendo Switch saya ke TV saya secara wayarles?

Pada masa ini, tidak dapat menghubungkan atau menghantar paparan Nintendo Switch ke TV anda secara wayarles. Walau bagaimanapun, terdapat projek crowdfunded yang disebut Genki ShadowCast yang membolehkan anda menyambungkan mana-mana konsol yang datang ke komputer melalui USB-C.

Bolehkah saya menyambung suis ke TV tanpa HDMI?

Anda memerlukan penukar HDMI ke USB-C jika anda ingin menyambungkan Tukar ke TV anda tanpa dok. Kerana penyesuai memerlukan elektrik, anda memerlukan soket tambahan dan sambungan USB ke USB atau USB ke Mikro USB untuk menggunakannya. Ia juga akan memastikan suis anda dikenakan semasa anda bermain.

Mengapa dok suis tidak berfungsi?

Dok Nintendo Switch anda mungkin tidak berfungsi kerana pelbagai sebab. ** Anda mungkin telah menghubungkan sambungan dok dalam urutan yang salah, atau anda mungkin menggunakan kabel yang salah sepenuhnya. Nintendo juga memberi amaran bahawa dok Switch pihak ketiga mungkin tidak berfungsi dengan sistem seperti yang diharapkan.

Kesimpulannya

Rangkaian Wi-Fi anda tidak tersedia. Penghala tidak dapat melihat suis anda kerana berada di luar jangkauan. Kunci keselamatan di rangkaian anda tidak serasi. Switch tidak dapat menyambung ke rangkaian anda kerana firewall. Pastikan peranti sumber dihidupkan dan dihidupkan. Sekiranya anda menggunakan kabel HDMI untuk menyambungkan peranti sumber: Pastikan TV dan peranti sumber dihidupkan, kemudian cabut dan sambungkan semula kabel HDMI dari salah satu peranti. Ganti kabel HDMI dengan yang baru atau yang sudah diketahui berfungsi.

Cara Menghubungkan Nintendo Tukar ke TV

Buka penutup belakang Nintendo Switch Dock.

Sambungkan palam USB dari penyesuai AC Nintendo Switch (model No. HAC-002) ke terminal "AC ADAPTER" di dok, kemudian pasangkan hujung penyesuai AC yang lain ke soket dinding.

Sambungkan satu hujung kabel HDMI ke sambungan "HDMI OUT" di bahagian bawah dok, dan hujung yang lain ke port HDMI di TV atau monitor anda. Dok Nintendo Switch dipasang melalui wayar HDMI dan USB. Tutup penutup belakang Nintendo Switch.

2 Cara Sambungkan Tukar ke TV Tanpa Dock

Mencuba menyambungkan suis anda ke TV tanpa dok mungkin sukar, terutamanya jika anda tidak biasa dengan prosesnya. Kemungkinan dok TV anda dicederakan.

Membeli dok TV canggih dengan sistem penyejukan dan beberapa port akan menjadi kaedah penggantian yang paling mudah untuk anda. Tetapi apa yang anda lakukan jika menggunakan dok bukan pilihan?

Sekiranya anda ingin menyambungkan suis ke TV, anda mesti menyedari kemungkinan alternatif anda. Anda menyedari Nintendo Switch. Walau bagaimanapun, kemungkinan yang anda tahu mengenai suis Nintendo adalah bahawa mereka biasa bermain permainan video. Tetapi adakah anda menyedari bahawa Nintendo Switch yang serupa juga dapat digunakan untuk menggantikan dokumen?

HDMI

HDMI bermaksud Interface Multimedia Definisi Tinggi, dan ini adalah standard untuk menghantar video dan audio digital dari sumber seperti komputer atau kotak kabel TV ke monitor komputer, TV, atau projektor pada masa yang sama. Dibangunkan oleh sekumpulan syarikat elektronik, antara muka kini digunakan secara meluas, dengan hampir semua televisyen dan monitor komputer menyokongnya.

HDMI bermaksud antara muka multimedia definisi tinggi.

Inisiatif HDMI bermula pada tahun 2002 dengan tujuan untuk menyediakan penyambung yang lebih kecil, menambahkan sokongan untuk audio tertanam, dan menyampaikan isyarat video resolusi yang lebih baik ke standard penyambungan semasa (misalnya DVI, video komponen). Kejayaan HDMI sedemikian rupa sehingga pada tahun 2008, penghantaran peranti berkemampuan HDMI telah melebihi penghantaran televisyen berkemampuan HDMI.

Nintendo Switch

Nintendo Switch [h] adalah konsol permainan video Nintendo yang dilancarkan di peringkat antarabangsa pada 3 Mac 2017 di kebanyakan wilayah. Konsol adalah tablet yang dapat digunakan sebagai konsol rumah atau sebagai peranti mudah alih, menjadikannya konsol hibrid.

Pengawal Joy-Con tanpa wayarnya, yang mempunyai butang biasa dan batang analog arah untuk input pengguna, pengesanan gerakan, dan maklum balas taktil, mungkin dipasang pada kedua-dua sisi konsol untuk permainan mudah alih.

Mereka juga dapat digunakan secara bebas di tangan, mirip dengan Wii Remote dan Nunchuk, untuk memberikan pengalaman gamepad konsol rumah yang standard, atau mereka dapat disambungkan ke alat pegangan untuk memberikan pengalaman gamepad konsol rumah tradisional. Nintendo Switch mempunyai banyak ciri.

Sistem HDMI

Isyarat HD yang paling kerap digunakan untuk menghantar audio dan video definisi tinggi melalui satu kabel ialah HDMI, yang bermaksud Interface Multimedia Definisi Tinggi.

Ia adalah kabel yang paling banyak digunakan di rumah, menghubungkan peranti seperti televisyen digital, pemain DVD, pemain Blu Ray, Xbox, stesen Play, dan Apple TV ke televisyen.

Semakin banyak peranti video audio rumah disambungkan menggunakan kabel ringkas dan berkesan ini, tetapi kini HDMI juga tersedia pada komputer riba dan PC, menjadikannya standard untuk pasaran korporat dan komersial - untuk pendidikan, persembahan, papan tanda digital, dan paparan runcit - untuk menghantar isyarat video audio berkualiti tinggi.

Sambungkan komputer ke TV untuk digunakan sebagai monitor menggunakan kabel HDMI atau VGA

Sebelum awak bermula

Pastikan kemas kini pemacu dan perisian terkini dipasang di komputer dan televisyen. Halaman sokongan model anda mempunyai pautan ke muat turun. Sekiranya anda ingin menyiapkan pencerminan Skrin Wi-Fi pada komputer yang menjalankan Microsoft® Windows® 10 atau Microsoft Windows 8.1, ikuti langkah-langkah ini.

Peranti Apple® tidak menyokong pencerminan skrin. Bergantung pada model TV, gunakan fungsi Wi-Fi Direct® atau Apple Air Play®. Kerana kebanyakan komputer mempunyai satu atau kedua-dua jenis sambungan, anda memerlukan sama ada Interface Multimedia Definisi Tinggi (HDMI®) atau kabel Array Grafik Video (VGA).

Sambungan Ke Video

Ia mungkin atau tidak berfungsi bergantung pada port di TV dan komputer anda.

Sambungkan Suis ke MacBook atau PC Windows anda

Menghantar E-mel

Anda boleh menyambungkan Nintendo Switch ke komputer anda dengan pelbagai cara. Teruskan membaca jika anda tidak pasti bagaimana melakukannya. Dalam artikel ini, kami akan membahas semua perkara yang perlu anda lakukan sekiranya anda ingin bermain permainan Nintendo Switch di komputer anda dan menggunakan alat kawalannya.

Cara Memasang Suis pada MacBook atau PC Windows

Jawapan yang tepat adalah membeli peranti seperti kad tangkapan Eaton HD60, yang boleh digunakan sebagai dok untuk menyambungkan komputer riba ke Nintendo Switch, yang membolehkan anda bermain permainan tanpa mengalami masalah kelewatan atau kesambungan.

Cara Menggunakan Komputer dengan Nintendo Switch

Untuk menggunakan Nintendo Switch pada PC atau komputer riba, anda mesti memasangnya dan melancarkan program khas yang diprogramkan.

Nintendo Switch Wi-Fi Connection

Langkah-langkah di bawah akan membimbing anda untuk menghubungkan Nintendo Switch anda ke rangkaian WiFi anda.

Untuk memastikan isyarat wifi yang baik, letakkan Nintendo Switch anda dalam jarak 10 kaki dari penghala WiFi anda.

Buka Menu HOME setelah menghidupkan konsol anda.

Pilih Internet, kemudian Tetapan Internet dari menu lungsur.

Nintendo Switch anda secara automatik akan mencari isyarat WIFI di kawasan tersebut. Pilih nama rangkaian pilihan anda (SSID) dari menu lungsur turun.

Sekiranya anda tidak dapat mencari nama rangkaian anda, lebih dekat dengannya dan tekan butang Y untuk mencari lagi.

Sekiranya anda masih tidak dapat menjumpai rangkaian anda atau nama rangkaian anda berwarna abu-abu, ada kemungkinan ada masalah dengan persekitaran rangkaian Wi-Fi. Ketahui cara menyelesaikan masalah peranti WIFI anda.

Anda tidak boleh memperdayakan Nintendo Switch Lite untuk menyambung ke TV

Semasa Nintendo Switch Lite dilancarkan pada hari Jumaat, kami sudah tahu bahawa ia tidak boleh dipasang ke TV atau monitor mana pun langsung. Pembongkaran, sebaliknya, menunjukkan bahawa tidak ada penyelesaian. YouTuber Spawn Wave membongkar konsol permainan mudah alih dan mendapati bahawa ia tidak mempunyai elektronik yang diperlukan untuk menyambung ke skrin yang lebih besar, sementara I Fixit memeriksa komponennya dengan lebih terperinci.

Dalam perbandingannya dengan motherboard Switch biasa dan Switch Lite baru, dia mengatakan, "Nampaknya perkakasan yang diperlukan tidak ada di papan tulis."

Pada dasarnya, tidak seperti Switch, video tidak "mengalir" melalui sambungan USB-C bawah Switch Liter (di mana pengawal dan pengecas disambungkan).

Untuk apa Suis HDMI Digunakan?

Bagi peminat teater rumah pemula atau veteran, suis HDMI adalah salah satu alat yang paling asas dan perlu. Adakah anda pernah mempunyai port HDMI TV anda habis? Atau adakah bar suara anda hanya mempunyai satu input yang mungkin anda gunakan untuk menghubungkan semuanya?

Sekiranya demikian, anda pasti ingin membaca artikel ini untuk mengetahui cara menyelesaikan semua masalah anda. Sekurang-kurangnya, ada penyelesaian untuk masalah ini.

Jadi, apa sebenarnya penukar HDMI dan bagaimana fungsinya?

Anda akan mengetahui ciri mana yang hendak dicari dan cara menghubungkan semua perkara dalam panduan ini. Mari lihat pelbagai jenis suis dan ketahui mana yang terbaik untuk anda.

6 cara untuk berkongsi kandungan dari telefon anda ke TV anda

Walaupun paparan telefon bimbit lebih terang dan lebih tajam daripada sebelumnya, bagi sebilangan besar pengguna, pengalaman skrin besar adalah di mana tindakannya.

Walaupun paparan telefon mungkin menawarkan definisi tinggi (HD) atau bahkan resolusi HD quad, mereka tidak dapat menandingi kesan dan fungsi paparan besar, seperti suara. Sudah tentu ada cara untuk menutup jurang. Sambungkan telefon anda ke TV dan nikmati semuanya dari aplikasi hingga filem di skrin yang lebih besar. Teknik ini dikenali sebagai pencerminan layar, dan dapat dilakukan dengan berbagai cara. Berikut adalah enam teratas:

HDMI

Populariti H.264 adalah "Grande dame" menghubungkan telefon anda ke televisyen atau paparan besar lain.

Nintendo Switch tidak bersambung ke TV fix

Nintendo Switch sering disebut sebagai sistem permainan hibrid. Itu menunjukkan bahawa, selain menjadi peranti mudah alih, Switch juga dapat disambungkan ke televisyen. However, connecting everything isn't as straightforward as attaching a single wire. As a result, some gamers may discover that their Nintendo Switch is unable to connect to their television. Fortunately, this is a straightforward issue to resolve.

Is your Nintendo Switch unable to connect to your television? Here's how to solve it:

There are several reasons why your Nintendo Switch is unable to connect to your television. One of the most common issues is incorrectly inserting wires into the Nintendo Switch dock.

Soalan Lazim

How to Connect a VCR to Your Modern TV?

My parents have a large collection of model train and British comedy VHS tapes, but since getting a new TV, they haven't been able to watch them.

They're not alone; whether it's old family movies, cult classics, or taped soap operas, many people have videos they'd like to view but can't because their VCR won't connect to their television. I found out how to connect their old VCR to their new TV during my most recent trip to see my parents, and I have details for anyone else going through the same process.

First, some context as to why this isn't as simple as plugging in a Blu-ray player: Because of the type of signals used by VCRs,

How to Connect the Switch to a TV without Using the Dock?

The Nintendo Switch was and continues to be one of the company's best-selling products. With the dock supplied in the box, we can use the console both in portable and desktop mode. However, one of the issues that consumers have reported is that the support ends up scratching the Switch's touch screen. What is the best way to resolve this? Bid farewell to traditional media.

Today, we'll show you how to hook up a Nintendo Switch to your Smart TV without having to use it.

Without the Dock, connect the Switch to a TV.

Kesimpulannya

A switch is an electrical component in electrical engineering that can detach or join the conducting channel in an electrical circuit, interrupting or diverting the electric current from one conductor to another. An electromechanical switch, which consists of one or more sets of moveable electrical contacts coupled to external circuits, is the most common type of switch. When two contacts are in contact, current can flow between them, but when they are separated, no current can flow.

Switches come in a variety of shapes and sizes, with numerous sets of contacts operated by the same knob or actuator, with the contacts operating simultaneously, sequentially, or in a random order.

As stated in previous chapters, the history and challenges of wireless communications indicate a number of techniques that could be explored to realize the vision for untethered military communications systems.

This compiles and unifies major concepts from the previous chapters into a set of 12 recommendations for the DOD and DARPA. It is suggested that organizational modifications be made to create an atmosphere that is conducive to the development and military application of cutting-edge commercial technologies.

Specialized R&D and demonstration activities focusing on various areas of wireless technology, from the highest network layer to the lowest network layer, are advised to address defense-specific objectives.