Kita dapat melihat beberapa orang mengikuti selebriti dan pengaruh. Saya, juga peminat selebriti dan gaya hidup mereka. Oleh itu, saya memerhatikan mereka melalui Twitter, Instagram, dan lain-lain. Begitu juga, terdapat banyak orang yang dipengaruhi oleh karya selebriti dan kita orang India sangat meminati mereka. Selebriti India memang mempunyai pangkalan peminat kerana kami.

Bagaimana cara menghubungi selebriti India untuk mendapatkan sokongan jenama?

Bagaimana cara menghubungi selebriti India?

Kami bukan sahaja membuat pangkalan peminat untuk selebriti India, tetapi kami juga ingin menghubungi mereka dan menghubungi mereka. Laporan dari Google bahkan menunjukkan sebilangan besar orang mencari nombor telefon bimbit selebriti dan senarai kenalan selebriti. Lebih jelas lagi bahawa kita mahu berinteraksi dengan selebriti tv kita. Tetapi, kerana jadual dan pengurusan masa selebriti yang tidak rata, mereka juga gagal membuat komunikasi dengan pengikut mereka. Namun, mereka terus mengemas kini mereka mengenai semua perkara melalui media sosial.

Oleh kerana mereka disayangi oleh begitu banyak orang dan mereka memberi kesan yang mendalam kepada mereka melalui produk mereka, tidak hairanlah jika banyak syarikat mengambilnya untuk promosi jenama. Mereka menggunakan selebriti untuk pemasaran kerana ikatan kepercayaan yang dikongsi dengan pengikut mereka. Pada masa ini, perniagaan mencapai puncaknya menggunakan duta jenama selebriti.

Salah satu cara terbaik bagi mana-mana perniagaan untuk mendapatkan pasaran yang baik adalah membuat sokongan jenama oleh selebriti. Sekiranya anda tidak mengetahui mengenai sokongan jenama, maka izinkan saya menerangkan istilah ini terlebih dahulu.

Apa itu sokongan jenama?

Pengesahan jenama yang juga dikenali sebagai sokongan selebriti adalah cara di mana selebriti menjadi jurucakap dan menerangkan nilai dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh jenama. Ini adalah kaedah komunikasi massa di mana selebriti mengambil status dan kedudukan mereka ke lapisan yang berbeza dengan menuntut jenama. Ini dilakukan agar orang-orang yang mempercayai selebriti juga akan mempercayai jenama dan perkhidmatannya.

Kerjasama dengan selebriti ini menunjukkan hasil yang baik dalam pemasaran. Sebagai contoh, Manyavar, jenama pakaian dan pakaian , berkolaborasi dengan Virat Kohli dan Anushka Sharma menghasilkan sambutan hebat di pasaran. Terdapat pesaing jenama ini tetapi kerana kesan yang luar biasa bagi penonton, Manyavar bekerja lebih baik daripada yang lain untuk pakaian sesekali. Begitu juga dengan kerjasama Kalyan Jewellers dengan Amitabh Bacchan.

Kelebihan sokongan selebriti

Hingga kini, anda mendapat idea yang jelas tentang apa sebenarnya sokongan jenama selebriti itu? Sekarang, giliran untuk menyebut beberapa kelebihan yang berkaitan dengannya.

1. Kesan sokongan selebriti terhadap penjualan: 'Mempengaruhi' adalah istilah yang paling biasa digunakan setiap kali kita bercakap mengenai sokongan jenama. Penonton mengikuti seseorang adalah kerana kepercayaan yang mereka ada. Bayangkan seorang selebriti menyokong produk penurunan berat badan yang baru-baru ini telah menurunkan banyak berat badan. Tidak diragukan lagi, orang-orang akan mengejar produk dengan berfikir bahawa jika ia berjaya, maka saya juga harus mencubanya sekali.

2. Buat kesedaran tentang jenama: Tidak hanya membantu meningkatkan penjualan, tetapi sokongan jenama juga memainkan peranan penting dalam mewujudkan kesadaran mengenai jenama. Juga, kesedaran jenama berkadar langsung dengan penjualan . Lebih ramai orang mengetahui tentang jenama tersebut, lebih ramai yang akan menggunakan perkhidmatannya.

3. Memposisikan jenama : Kedudukan jenama memainkan peranan penting dalam mendapatkan pelanggan yang relevan. Ini mengalihkan produk ke pelanggan sasaran tertentu sama ada bergantung pada kumpulan umur, faktor jantina, atau lokasi untuk mempromosikan jenama. Ini membantu menjadikan jenama berdiri pada kedudukan tertentu di pasaran yang kompetitif ini.

4. Tarik perhatian pelanggan : Perniagaan kecil atau syarikat permulaan memerlukan pengguna untuk menggunakan produk mereka dan selalunya, mereka gagal menghasilkan pelanggan baru untuk mereka. Menggunakan selebriti tempatan akan menjadi ubat terbaik untuk ini kerana syarikat baru dan perniagaan ini perlu memberi tumpuan kepada pengguna jenama kompetitif mereka. Oleh itu, menggunakan selebriti tempatan untuk tugas ini akan menjadi pilihan terbaik kerana orang akan menganggapnya lebih sesuai dengan mereka dan dengan itu akhirnya membuat keputusan untuk mencubanya sekali.

5. Menghidupkan semula jenama yang gagal di pasaran: Menggunakan selebriti untuk syarikat promosi jenama juga akan membantu menaikkan jenama yang gagal di pasaran. Bayangkan produk jatuh dari pasaran kerana persaingan tinggi dan kurang keuntungan. Segera melancarkan iklannya dengan seorang selebriti di dalamnya. Kita dapat melihat bahawa kumpulan penonton yang besar tertarik kepadanya kerana selebriti itu akan menarik kembali perhatian terhadap produk tersebut.

Sukar untuk membuat selebriti India menyokong produk tersebut

Sekarang, izinkan saya menjelaskan ini bahawa sukar untuk membuat selebriti India menyokong produk atau menjadi duta jenama. Juga, caj sangat tinggi untuk bekerjasama dengan mereka. Ia juga memerlukan banyak masa untuk menjangkau mereka. Ia menjadi memakan masa kerana halangan atau rintangan masuk di antara.

Terdapat pengurus selebriti yang menjaga keseluruhan rutin dan mengendalikan akaun media sosial selebriti. Oleh itu, pertama sekali, perlu menghubungi mereka dan meminta pengaturan untuk mengatur pertemuan.

Menghubungi pengurus selebriti juga bukan secawan teh setiap orang. Lebih sukar untuk berhubung dengan pengurus selebriti. Namun, ada cara untuk meyakinkan dunia glam untuk menyokong produk tersebut. Izinkan saya membincangkannya dengan anda.

Dapatkan selebriti untuk mempromosikan jenama

Segala-galanya dari membeli-belah ke farmasi hingga penghantaran makanan semakin digital. Tidak ada yang menginginkan kaedah tradisional yang memakan masa untuk pergi dari sofa mereka dan pergi membeli - belah , ubat-ubatan, makan, dan sebagainya.

Jadi, belumkah anda tahu bahawa anda juga dapat menjangkau selebriti dengan menggunakan kaedah digital moden?

Ya, anda betul. Sekarang mengikut keselesaan anda, banyak platform berteriak selebriti mendekatkan selebriti dan pengikutnya. Ini adalah syarikat pengurusan selebriti yang berperanan besar dalam merapatkan jurang antara keduanya.

Salah satu jenama tersebut ialah Celefi yang bekerja untuk kesejahteraan syarikat baru dan perniagaan kecil. Dengan senarai lebih dari 1000 selebriti, perniagaan ini boleh meminta promosi jenama dari selebriti.

Celefi telah menjadi salah satu platform teriakan selebriti terbaik di India kerana sambutannya yang pantas, navigasi yang mudah, sokongan pelanggan , dan banyak lagi ciri. Walau bagaimanapun, keseluruhan laman web berfungsi dengan baik dan ulasan yang diterima adalah sangat bagus.

Kesimpulannya

Berharap sehingga sekarang, sangat jelas bahawa selebriti bintang dapat membantu mana-mana jenama untuk terus berada di pasaran untuk jangka masa panjang. Sesungguhnya kolaborasi itu dilakukan dengan bintang terkenal. Oleh itu, berhenti membuang masa menggunakan kaedah tradisional untuk menjangkau selebriti untuk mempromosikan jenama anda. Cuba jalan keluar baru.