Pemikiran biasa bahawa pengambilan Makan Malam yang sihat hanya untuk mereka yang mampu membayar wang yang setimpal untuknya. Tidak begitu! Dengan pengaturan yang baik, anda akan menikmati makanan sihat dengan harga yang murah.

Makan malam dalam usaha menyediakan asas untuk menjimatkan, dan tidak perlu mengurangkan perbelanjaan bulanan? Sekiranya anda berniat baik, anda pasti akan membayar lebih sedikit setelah mencari barang runcit.

Selepas anda pergi ke kedai sementara bukan inventori, anda akan membayar sehingga empat ratus lebih banyak! Dan, anda pasti akan memasak setelah anda mempunyai konsep di restoran Mediterranean di pulau rhode , dan kami semua menyedari penerimaan memasak menjimatkan wang.

Pelan akan tahan apa sahaja. Di sungai sosial , ini adalah senarai runcit yang mudah, namun, anda akan menjimatkan tambahan sekiranya terdapat rancangan hotel yang baik di sebalik senarai itu. Bagi mereka yang perlu meningkatkan makanan mereka dengan kemahiran, berikut adalah petua kami untuk penjimatan rancangan Makan Malam :

Selalu memutuskan untuk memasak satu Makan Malam dengan syarat:

Anda telah membuat sebelum ini jangan cuba mencipta semula roda ketika anda memasak! Setiap tukang masak di rumah menginginkan beberapa resipi poket belakang yang mereka akan masak dengan baik dan menyedari akan dikalahkan oleh seluruh keluarga , tidak diabaikan ketika beberapa gigitan.

Kemudahan tambahan yang anda gunakan, anda pasti akan terpaksa memperoleh bahan mentah baru, yang mungkin akan bertambah. Oleh itu, setelah anda membina menu makan malam minggu anda, minumlah sekurang-kurangnya satu hidangan yang anda kenali sama seperti bahagian belakang tangan anda sehingga anda juga akan terpaksalah memasak (dan tidak menyerah pada makanan yang disukai).

2. Atur makanan di sekitar barang-barang di butir anda:

Sebelum membuat pengaturan anda, menjalani butter, peti sejuk, dan freefreeze anda, dan buat senarai "untuk digunakan". Mulakan restoran di dekat saya resipi anda mengenai perkara-perkara tersebut sehingga anda tidak dapat membeli di menu sosial sungai . Bahan-bahan akan bertambah banyak, jadi anda akan menjimatkan sejumlah besar wang tunai dengan menjadikannya korban dan bukannya membuang atau berbelanja berulang.

3. Biarkan satu arahan memberitahu secara strategik secara berturut-turut:

Makanan yang enak adalah seperti membina teka-teki. Usahakan untuk tidak memilih pelbagai resipi yang tidak sesuai, sebagai alternatif anda akan membeli banyak bahan. Pilih satu, terokai senarai ramuan dan biarkan yang membantu anda memilih arahan seterusnya. Sebagai contoh, jika arahan menggunakan kepala kubis, sadari arahan lain yang menginginkan kubis, sehingga tidak akan sia-sia. Atau, katakan anda menghadiri untuk membina beras untuk mendapatkan arahan, kemudian cuba merealisasikan arahan yang menggunakan nasi sisa untuk arahan, jadi anda akan memasak sekali dan makan dua kali ganda.

4. Selalu menggunakan bahan sehingga mudah rosak:

Kita semua harus membuang sayuran yang berbahaya kerana kita cenderung tidak menggunakannya tepat pada waktunya. Majlis pertahanan sumber nasional mendapati bahawa orang biasa mengurus membuang makanan sebanyak $ 2,200 setiap tahun, yang berbahaya bagi akaun bank dan oleh itu keadaannya sama.

Oleh itu, jika anda ingin mencari jalan untuk mencegah masalah sampah (dan menyelamatkan orang-orang franklin Benjamin!), Pertimbangkan untuk mudah rosak. Bahan-bahan yang enak seperti wortel, kentang, atau labu butternut akan disimpan selama hujung minggu ini sementara sayur-sayuran tambahan seperti chard dan tomato semestinya dibakar lebih awal untuk berhenti merosakkan. Untuk membantu anda mengatur jangka hayat kebanyakan sayuran, pindahkan tempoh pembuatan & panduan penyimpanan kami di bawah:

5. Bina sisa daerah rutin mingguan anda:

Menjaga makan tengah hari setiap hari akan menjadi kebiasaan buruk bagi kesihatan dan perhatian anda. Sejajar dengan biro statistik buruh, pengurus yank biasa membelanjakan $ 3.000 setahun untuk memberi makan. Itu timbunan wang tunai. Oleh itu, jika anda tetap menjadi makan malam memasak, anda mungkin akan menggandakannya dan mempunyai sisa makanan untuk makan tengah hari. Di seberang sana, bina tambahan untuk deepfreeze anda sehingga anda biasanya mempunyai Makan Malam sandaran sekiranya disediakan.

6. Dengarkan musim pembuatan puncak:

Apabila buah-buahan dan sayur-sayuran di musim, mereka membanjiri pasar, menurunkan nilai mereka. Oleh itu, jangan takut untuk menggunakan penjualan tersebut dan gantinya jika masuk akal tunai pintar! Bersamaan, pertimbangkan untuk menjelajahi pasar petani asli anda untuk pembuatan musim. Sekiranya anda berspekulasi , adakah saya tahu sayur apa musim? - Kami membuat anda dilindungi! Kami telah membuat beberapa panduan berguna - satu untuk sayur-sayuran dan satu lagi untuk buah-buahan - yang anda hanya akan pindahkan dan cetak secara percuma di bawah untuk meminta anda ke kedai:

7. Makanan tambahan yang menarik:

Bukan hanya diet pemakan yang mempunyai banyak kelebihan kesihatan, tetapi juga menjimatkan banyak wang! Seorang pemakan membelanjakan minimum $ 750 lebih sedikit untuk makanan daripada makanan pemakan daging setiap tahun. Dengan hanya menukar hidangan daging untuk beberapa makanan tanpa daging secara biasa, anda akan mula melihat perbezaan perbelanjaan bulanan anda. Untuk kaedah mudah yang dalam perjalanan untuk membina makanan pemakan yang memuaskan, semak petua kami tentang cara makan lebih sedikit daging.

8. Susun resipi anda dalam aplikasi:

Ini adalah masa yang sangat luar biasa dan menyakitkan untuk mencari buku masakan, papan laman makanan, dan lain-lain. Untuk membuat rancangan hotel setiap minggu. Apa yang anda mahukan mungkin berkat semua resipi anda di satu tempat. Nasib baik, ada aplikasi untuk itu! Pilihan seperti piring lada, paprika, dan memutuskan untuk dimakan akan menyimpan semua resipi anda (anda akan menyalin dan menampal, atau ada penanda buku yang akan anda pasangkan pada penyemak imbas anda). Anda akan membina rancangan hotel anda dari resipi tersebut, dan mereka membuat senarai runcit untuk anda secara percuma.

9. Bayangkan matlamat anda:

Sekiranya anda secara fizikal menuliskan matlamat anda, anda pasti akan menyelesaikannya. Membuat visual rancangan hotel anda boleh membuat anda bertanggungjawab untuk hukuman mati di bahagian memasak. Selain itu, senang jika keluarga anda tidak selalu bertanya kepada anda, "Apa untuk makan malam?" Mereka hanya akan melihat papan.

Sebagai hadiah yang menyeronokkan, kami mempunyai templat yang boleh dimuat turun untuk membantu anda "menjadikannya visual." Anda akan menggunakan templat ini untuk mengisi makanan anda selama seminggu (ingat juga untuk pensil di sisa!). Dan lihat sosial sungai dengan penanda warna yang sama sekali berbeza jika anda menguruskan pelbagai hubungan.

10. Gunakan perkhidmatan rancangan hotel yang berpatutan:

Sekiranya petua ini sesuai dengan rancangan pintar, anda pasti berminat akan satu perkara: perkhidmatan mengatur makanan kami! Pada masa ini, anda akan membuat spekulasi mengapa anda membayar beberapa bulan untuk rancangan makan sebaik sahaja anda cuba mengelakkan pembaziran wang.

Masalahnya ialah, anda akan menjimatkan lebih banyak daripada yang anda bayar melalui makanan yang lebih sedikit yang dibuang ke dalam sampah (ingat bahawa $ 2,200 yang cenderung kita bicarakan?) Dan lebih sedikit wang yang dibelanjakan untuk pengambilan atau pengambilan yang tidak biasa (ingat bahawa $ 3,000?). Dan bahawa kita bahkan tidak akan masuk ke dalam masalah "masa adalah wang" (tetapi hanya menyedari bahawa anda akan menjimatkan sejumlah besar jam juga)!

Makanan kami yang disajikan dengan perkhidmatan tidak hanya menyampaikan resipi mingguan ke peti masuk anda setiap minggu, kami cenderung untuk menghasilkan senarai runcit, menggunakan bahan-bahan dalam musim, membina setiap menu untuk mengurangkan bahan buangan, membolehkan anda menyesuaikan saiz hidangan untuk mengatur untuk sisa makanan, dan memberikan anda empat versi arahan (asli, paleo, bebas gluten, dan vegetarian) oleh itu anda akan menggunakan mana sahaja yang sesuai dengan anggaran anda.

Kesimpulan:

Sama ada anda memilih untuk menyediakan Makan Malam anda dengan segera atau menyediakannya sebagai makanan anda sendiri, jika anda mendapat peringkat, anda pasti akan melihat bil runcit anda menurun, dan oleh itu kuantiti makanan yang anda lontarkan turun secara mendadak - itu bagus untuk setiap anda dan oleh itu persekitarannya.