Bagaimana cara menghapus akaun Instagram lama? Anda tahu tentang Instagram adalah aplikasi perkongsian foto yang popular, di mana anda juga dapat berkongsi cerita dan menjalankan perniagaan anda. Anda boleh menghapus akaun anda dengan dua cara, salah satunya adalah sementara mematikan akaun anda dan menghapus akaun anda secara kekal. Anda boleh mengakses akaun lama anda dengan mudah melalui Facebook, alamat E-mel, dan nombor telefon bimbit.

Proses penghapusan dapat dilakukan dengan mudah melalui penyemak imbas mudah alih dan internet. Log masuk ke akaun anda dan kemudian hapus akaun anda dengan mudah dengan mengklik Edit Profil. Ingat akaun lama juga mempunyai proses yang sama.

Anda juga boleh mematikan sementara akaun anda di mana profil, komen, suka, dan foto anda tidak dapat dilihat sehingga anda mengaktifkannya semula dengan masuk semula. Akaun Instagram boleh dilumpuhkan dari penyemak imbas komputer atau mudah alih.

Langkah untuk mematikan akaun anda buat sementara waktu

:one: Log masuk ke akaun Instagram anda dari komputer. Ingat, anda tidak boleh mematikan akaun anda buat sementara waktu dari dalam aplikasi Instagram .

:two: Klik pada gambar profil anda dan kanan atas dan klik dan kemudian klik pada profil, dan klik Edit Profil.

:three: Mula Menatal ke bawah, kemudian klik pada pilihan Matikan akaun saya buat sementara waktu di kanan bawah.

:four: Klik pada pilihan dari menu lungsur di sebelah soalan Mengapa anda melumpuhkan akaun anda? Kemudian masukkan semula kata laluan anda. Pilihan untuk melumpuhkan akaun anda hanya akan muncul setelah anda memilih sebab dari senarai pilihan dan memasukkan kata laluan anda.

:five: Klik ke Akaun Lumpuhkan Sementara.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Sekiranya anda tidak mahu melumpuhkan akaun anda tetapi ingin membuat perubahan kepada siapa yang dapat melihatnya, anda boleh menetapkan catatan anda kepada peribadi atau menyekat orang yang tidak diingini.

CARA MENGHAPUSKAN AKAUN INSTAGRAM ANDA

Ingat Setelah menghapus akaun Instagram anda, anda tidak dapat mendaftar lagi dengan nama pengguna yang sama atau menambahkan nama pengguna tersebut untuk akaun baru.

Untuk meminta penghapusan kekal akaun anda:

Sebelum menghapus akaun anda, anda mungkin perlu log masuk dan memuat turun pendua maklumat anda (seperti foto dan catatan anda) dari Instagram. Kerana apabila akaun anda telah dihapus, anda tidak akan mendapat kebenaran untuk alat Muat turun Data Instagram.

:one: Klik pada halaman Padam Akaun Anda dari penyemak imbas mudah alih atau komputer. Sekiranya anda tidak masuk ke Instagram di rangkaian, anda akan diminta untuk masuk terlebih dahulu. Anda tidak dapat menghapus akaun anda dari aplikasi Instagram

:two: Pilih pilihan dari menu di sebelah Mengapa anda menghapus akaun anda? dan masukkan semula kata laluan anda. Pilihan untuk menghapus akaun anda secara kekal hanya akan muncul setelah anda memilih alasan dari menu.

:three: Klik pada ** Padamkan akaun saya secara kekal.

Sekiranya anda ingin memadamkan akaun lain:

:one: Klik pada nama pengguna di kanan atas halaman Padam Akaun Anda

:two: Klik di sebelah Edit Profil dan pilih Log Keluar

:three: Log masuk semula sebagai akaun yang perlu anda hapus dan ikuti arahan di atas.

Setelah 30 hari aplikasi penghapusan akaun anda, akaun anda dan semua data anda akan dihapus secara kekal, dan anda tidak akan dapat memulihkan data anda. Memerlukan sehingga 90 hari dari awal prosedur penghapusan untuk menghapus semua perkara yang anda hantar. Menghapus maklumat anda, maklumat ini tidak tersedia untuk orang lain yang menggunakan Instagram.

Salinan bahan anda mungkin kekal setelah 90 hari dalam simpanan simpanan yang kami gunakan untuk memulihkan sekiranya berlaku bencana, kesalahan perisian, atau peristiwa kehilangan data lain.

Cari akaun Instagram lama anda melalui e-mel

:diamonds: Buka aplikasi Instagram di telefon bimbit

:diamonds: Klik pada "Lupa kata laluan" pada skrin log masuk.

:diamonds: Pilih "Nama Pengguna" atau "e-mel" dan masukkan nama pengguna atau alamat e-mel yang anda gunakan semasa membuat akaun.

:diamonds: Klik "Cari" di sudut kanan atas.

:diamonds: Klik "Hantar e-mel" untuk memperbaharui kata laluan anda.

:diamonds: Klik pautan di e-mel pembaharuan kata laluan yang dihantar kepada anda oleh Instagram untuk memperbaharui kata laluan anda

Cari Instagram anda melalui Facebook

:small_blue_diamond: Pilihan ini hanya boleh diakses jika anda baru-baru ini menyambungkan akaun Instagram anda ke Facebook.

:small_blue_diamond: Buka aplikasi Instagram di telefon bimbit.

:small_blue_diamond: Ketuk "Lupa kata laluan" pada skrin log masuk.

:small_blue_diamond: Pilih "Nama Pengguna" atau "e-mel" dan masukkan nama pengguna anda atau alamat e-mel yang anda pinjam semasa membuat akaun anda.

:small_blue_diamond: Klik "Cari" di sudut kanan atas.

:small_blue_diamond: Klik "Pembaharuan" melalui Facebook.

:small_blue_diamond: Buat kata laluan baru.

Cari di Instagram anda melalui nombor telefon

:small_orange_diamond: Buka aplikasi Instagram di telefon bimbit anda.

:small_orange_diamond: Ketik "Lupa kata laluan".

:small_orange_diamond: Ketik Log masuk melalui nombor telefon bimbit.

:small_orange_diamond: Pilih kod Negara anda dan masukkan nombor Telefon anda.

:small_orange_diamond: Pilih butang "Kirim Pautan Log Masuk".

:small_orange_diamond: Anda akan menerima pautan log masuk di Mesej telefon anda.

:small_orange_diamond: Klik pautan dan anda akan diarahkan kembali ke aplikasi Instagram.

:small_orange_diamond: Masukkan kata laluan baru anda dan sahkan apabila diminta.

Gunakan mana-mana prosedur ini untuk memasukkan akaun Instagram lama anda dan menghapusnya melalui proses penghapusan di atas.

Apa itu Instagram

Instagram adalah aplikasi perkongsian foto dalam talian secara percuma, dan platform jaringan sosial yang dikembangkan oleh Facebook pada tahun 2012. Selain itu, Instagram memungkinkan pengguna mengedit dan memuat naik gambar dan video kecil melalui aplikasi mudah alih. Pengguna dapat menambahkan keterangan ke setiap pos mereka dan menggunakan hashtag dan lokasi pada siaran mereka. Setiap catatan oleh pengguna muncul di feed Instagram pengikut mereka dan juga dapat dilihat oleh orang ramai ketika ditandai menggunakan hashtag atau geotag. Pengguna juga mempunyai pilihan untuk menjadikan profil mereka peribadi sehingga hanya pengikut mereka yang dapat melihat catatan mereka. Oleh itu, anda boleh menetapkan privasi akaun anda.

Seperti platform rangkaian sosial lain, pengguna Instagram dapat menyukai, memberi komen, dan mengirim mesej peribadi kepada rakan mereka melalui fitur Instagram Direct. Foto boleh dikongsi di satu atau beberapa media sosial lain iaitu Twitter, Facebook , dan Tumblr.

Instagram sebagai perniagaan untuk orang

Instagram bukan sahaja platform untuk orang ramai, tetapi juga pengguna dapat menjalankan perniagaan mereka. Aplikasi perkongsian foto menawarkan peluang kepada syarikat untuk memulakan akaun perniagaan percuma untuk menaja jenama dan produk mereka. Menurut Instagram, lebih daripada 1 juta penganjur di seluruh dunia menggunakan Instagram untuk berkongsi cerita dan menjalankan perniagaan mereka. Tambahan pula, 60% orang mengatakan bahawa mereka menentukan produk baru melalui aplikasi sosial ini.

Semasa Instagram dibuat

Instagram dibuat di San Francisco oleh Kevin Systrom dan Mike Krieger, yang pada awalnya cuba menghasilkan platform yang serupa dengan Foursquare tetapi kemudian mengubah pertimbangan mereka sepenuhnya kepada perkongsian foto. Kata Instagram adalah campuran "kamera segera" dan "telegram."

Aplikasi iOS tersedia melalui iTunes App Store pada 6 Oktober 2010, dan aplikasi Android tersedia pada 3 April 2012. Populariti platform meningkat tajam, dengan pertubuhan tersebut melaporkan lebih dari 40 juta pengguna aktif hanya dua tahun setelah promosi . Promosi ini mendapat perhatian Facebook, yang secara rasmi memperoleh Instagram dengan harga $ 1 bilion pada tahun 2012.

pertama, hanya foto yang dapat dipaparkan di Instagram, tetapi syarikat itu memperpanjang hingga 15 saat video pada tahun 2013. Pada tahun 2016, Instagram memperluas panjang video maksimum hingga 60 saat. Sehingga 2015, semua gambar yang diposkan ke Instagram berukuran kecil dalam nisbah aspek segi empat sama. Syarikat memperbaharui ini untuk membolehkan pengguna memuat naik gambar dan video pada ukuran penuh.

Ciri-ciri Instagram yang luar biasa

Instagram menawarkan pelbagai jenis penapis digital yang boleh berguna untuk gambar pengguna, termasuk yang menambah penampilan vintaj atau pudar. Struktur penyuntingan lain mengandungi Lux, kesan yang meringankan bayangan, menghitamkan sorotan, dan menaikkan kontras dan alat penalaan foto membiarkan pengguna menyesuaikan kecerahan, kontras, ketepuan, ketajaman, struktur, ketegaran, dan warna.

Pada tahun 2017, Instagram mengemas kini ciri yang membolehkan pengguna memposting banyak gambar atau video sekaligus, yang disajikan dalam susunan karusel.

Mengambil dorongan dari aplikasi Snapchat yang meluas, Instagram mempersembahkan ciri Stories pada tahun 2016 yang membolehkan pengguna berkongsi momen dari hari mereka yang hilang setelah 24 jam. Instagram Stories merangkumi kemampuan untuk menggabungkan penapis wajah dan pelekat berasaskan realiti tambahan, dan kemahiran untuk menambahkan teks, gambar, emoji, pautan, dan geoteg secara langsung ke gambar atau video. Pada April 2017, Instagram Stories mencatatkan 200 juta pengguna aktif, melebihi pengguna aktif Snapchat, pesaing terbesarnya. Terdapat juga GiF yang tersedia semasa menyiarkan cerita Instagram.

Instagram juga mempunyai urutan aplikasi tambahan yang boleh diakses. Aplikasi ini adalah Boomerang, yang membuat GIF tersuai; Hyperlapse, yang membuat video selang masa; dan Layout, yang membuat kolaj gambar dengan beberapa gambar. Apabila dipasang, aplikasi ini dapat dibuka terus dari aplikasi Instagram.

Cara menggunakan akaun anda

Aplikasi Instagram dapat diakses untuk dimuat di iPhone, iPad, dan peranti iOS lain melalui App Store, dan Instagram dimuat dengan mudah di Google Play untuk pengguna Android

Setelah dipasang, pengguna akan didorong untuk mendaftar secara percuma dan diberi pilihan untuk memasukkan alamat e-mel mereka, yang memerlukan membuat nama pengguna dan kata laluan, atau untuk log masuk melalui akaun Facebook mereka. Orang baru dapat mencari orang untuk mengikuti di Instagram dengan melihat aplikasi melalui rakan Facebook mereka dalam senarai kenalan mereka.

Dari tab Laman Utama, layar pertama yang terlihat ketika aplikasi dibuka, pengguna Instagram dapat melihat foto dari akaun yang mereka ikuti dalam format yang berkaitan dengan umpan berita Facebook. Cerita Instagram yang disiarkan oleh pengguna yang anda ikuti ditunjukkan di bahagian atas suapan Utama dalam bentuk gambar profil bulat. Pengguna boleh menghubungi Instagram Direct di bahagian kanan atas suapan rumah mereka.

Tab Jelajah aplikasi Instagram membenarkan ahli mencari akaun pengguna untuk mengikuti atau mencari foto pengguna melalui hashtag atau geotag. Tab Jelajah juga menyajikan kandungan dan cadangan yang disusun berdasarkan aktiviti dan akaun pengguna yang mereka ikuti, serta hashtag yang tren dan siaran standard. Tab Aktiviti memaparkan penglibatan semasa pada siaran dalam bentuk suka dan komen, dan juga aktiviti terbaru dari pengguna yang diikuti.

Selanjutnya, tab Profil menunjukkan semua gambar dan siaran video pengguna di satu tempat dan bio pendek. Untuk menyiarkan foto atau video, klik pada tab Kamera, yang akan memberikan pilihan untuk mengambil foto atau video dari dalam aplikasi atau memilih gambar atau video dari galeri telefon anda.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: RINGKASAN

Bagaimana cara menghapus akaun Instagram lama? Terdapat dua pilihan untuk menghapus akaun anda satu adalah mematikan akaun anda buat sementara waktu, yang lain adalah melumpuhkan akaun anda secara kekal. Aplikasi Instagram yang popular akan dihapuskan dengan mudah dari penyemak imbas mudah alih atau penyemak imbas internet. Tetapi, aplikasi perkongsian foto ini akan bertanya mengapa anda menghapus akaun anda. Tetapi jika anda terlupa kata laluan anda, anda boleh mengakses akaun berani anda dengan mudah melalui e-mel, nombor, atau Facebook.

SOALAN YANG BANYAK DITANYA

Berikut adalah beberapa soalan kekerapan yang ditanyakan orang Bagaimana cara menghapus akaun Instagram lama? Sebilangan orang meminta penghapusan sementara sementara yang lain untuk penghapusan kekal.

Bagaimana anda menghapus akaun Instagram di telefon?

Pertama, Klik pada butang profil di sudut kanan. Kemudian klik padam akaun anda. Seterusnya, pergi ke pilihan tetapan dan log keluar dari akaun anda. Mungkin memerlukan 90 hari untuk prosedur yang lengkap. Walau bagaimanapun, anda boleh menghapus akaun anda dari telefon anda, bukan dari aplikasi mudah alih.

Bagaimana anda memadamkan akaun Instagram secara kekal di iPhone anda?

Log masuk ke Instagram melalui penyemak imbas web. dari menu, pilih tujuan untuk menghapus akaun anda Setelah memasukkan kata laluan anda sekali lagi, anda boleh menghapus akaun Instagram anda. Klik "OK" dan akaun anda akan dihapuskan.

Berapa lama Instagram akan mematikan akaun saya?

Instagram sedar dan tegas untuk mengaktifkan semula akaun. Anda juga mesti mengira bahawa jika anda menyahaktifkan akaun anda buat sementara waktu, Instagram melumpuhkannya hanya selama satu minggu dan selepas itu orang dapat mencari akaun anda.

KESIMPULAN

Bagaimana cara menghapus akaun Instagram lama? Terdapat dua pilihan untuk menghapus akaun anda satu adalah mematikan akaun anda buat sementara waktu, yang lain adalah melumpuhkan akaun anda secara kekal. Aplikasi Instagram yang popular akan dihapuskan dengan mudah dari penyemak imbas mudah alih atau penyemak imbas internet. Tetapi, aplikasi perkongsian foto ini akan bertanya mengapa anda menghapus akaun anda. Tetapi jika anda terlupa kata laluan anda, anda boleh mengakses akaun berani anda dengan mudah melalui e-mel, nombor, atau Facebook.

Artikel Berkaitan Cara Mendapat Pengikut Instagram

Cara Memadamkan Akaun Instagram Anda