Apa itu Facebook?

Facebook adalah laman web yang membolehkan pelanggan, yang mencari profil percuma, untuk berinteraksi dengan rakan, rakan sekerja, atau individu yang tidak mereka kenali di web. Ini memungkinkan klien untuk berkongsi gambar, muzik, rakaman, dan artikel, sama seperti perenungan dan sentimen mereka sendiri dengan jumlah individu yang sama seperti yang mereka perlukan.

Cara Memadamkan Akaun Facebook Anda

Untuk memadam rekod anda:

  1. Tangkap muat turun di sebelah kanan atas mana-mana halaman Facebook.

  2. Snap Settings, pada ketika itu Maklumat Facebook Anda di segmen kiri.

  3. Penyahaktifan dan Penyingkiran Sekejap.

  4. Pilih Hapus Akaun, pada ketika itu klik Teruskan sehingga rekod dikeluarkan.

  5. Masukkan kunci rahsia anda, klik Teruskan, dan kemudian klik Buang Akaun.

Bagaimana untuk memadamkan akaun Facebook selama-lamanya

  1. Muat turun Snap di bahagian kanan atas Facebook.

  2. Pilih Tetapan dan privasi> Tetapan.

  3. Ikuti Maklumat Facebook Anda di bahagian kiri.

  4. Penyahaktifan dan Penyingkiran Sekejap.

  5. Pilih akaun Hapus secara kekal , pada ketika itu klik Teruskan sehingga rekod terhapus.

  6. Snap Remove Account, masukkan kunci rahsia anda, dan kemudian klik Teruskan .

Cara memadam akaun Facebook di telefon

Apabila data rekod anda telah dipindahkan, saat ini merupakan peluang ideal untuk menghapus akaun Facebook anda selama-lamanya. Kita harus melakukan ini.

  1. Buka aplikasi Facebook.

  2. Hubungi tiga garisan ke satu sisi bar laluan atas.

  3. Lihat ke bawah dan hubungi Tetapan dan perlindungan.

  4. Ketik Tetapan di menu lanjutan.

  5. Lihat ke bawah dan ketik Hak milik dan kawalan akaun .

  6. Hubungi Penyahaktifan dan penghapusan .

  7. Pilih Buang rekod dan hubungi Teruskan dengan pengusiran akaun.

  8. Hubungi Keluarkan akaun.

Cara memadam akaun Facebook tanpa frasa rahsia

Ini adalah cara berbeza yang boleh anda gunakan untuk menghapus akaun Facebook lama anda

  1. Dapatkan semula kata laluan masuk anda

Sekiranya anda benar-benar mempunyai nombor telefon bimbit anda; yang serupa dengan yang anda gunakan untuk membuka rekod, anda dapat memulihkan kehalusan log masuk anda, ini adalah cara penyelesaiannya:

  • Buka program anda dan log masuk ke Facebook.

  • Masukkan nama pengguna akaun Facebook lama anda, sekiranya anda tidak ingat, cukup masukkan yang anda kenali, dan masukkan kunci rahsia yang boleh anda ingat.

  • Anda juga tidak akan log masuk, dan ini adalah mesej timbul yang mengatakan bahawa nama pengguna atau frasa rahsia tidak sah. Pada masa ini pilihan untuk menukar kata rahsia muncul selepas mesej.

  • Klik ubah atau pulihkan kata rahsia.

  • Masukkan nombor telefon bimbit yang anda gunakan untuk membuat rakaman.

  • SMS akan dihantar kepada anda untuk nombor tertentu.

  • Salin nombor dan lekatkan di ruang yang diberikan.

  • Sekarang, ubah kunci rahsia keputusan anda, dan inilah log masuk anda.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

1. Bagaimana memadam akaun Facebook di iPhone?

  1. Hantar aplikasi Facebook Facebook dan ketik simbol cheeseburger (tiga baris) di sudut kanan bawah

  2. Leret ke bawah dan ketik Tetapan , pada ketika itu Tetapan

  3. Leret ke bawah sekali lagi dan pilih Pemilikan dan Kawalan Akaun

  4. Tekan Penyahaktifan atau Penghapusan

  5. Ikuti arahan untuk memadam rekod anda

  6. Anda boleh memindahkan pendua data anda ke Facebook, mengetahui sambungan yang perlu dilakukan seperti yang ditunjukkan di bawahnya

  7. Begitu juga ingat bahawa menghapus Facebook sepenuhnya akan menghapus Messenger sama seperti semua mesej.

Inilah yang menyerupai kitaran itu:

2. Bagaimana memulihkan akaun Facebook yang terhapus?

Facebook adalah laman komunikasi tidak rasmi jarak jauh yang boleh anda gunakan untuk bergaul dengan rakan baru dan lama. Walau apa pun, ia cenderung sangat tidak dapat ditolak, ke mana ia tidak akan membawa anda lebih dari satu jam tanpa mengesahkan sama ada anda mempunyai pesanan baru atau permintaan pendamping. Semua perkara dipertimbangkan, anda boleh memadamkan akaun Facebook anda buat kali terakhir. Namun, pertimbangkan kemungkinan bahawa anda memilih anda memerlukannya kembali. Sekiranya anda telah memadam rakaman (dan bukannya menyahaktifkannya), anda akan mempunyai masa yang terhad sebelum anda dapat membina semula Halaman Facebook anda.

Langkah 1

Pergi ke Facebook.

Langkah 2

Masukkan alamat e-mel dan kata rahsia akaun yang dipadamkan.

tahap 3

Ikuti "Log Masuk". Sekiranya akaun Facebook anda tidak terpadam sepenuhnya, akaun tersebut akan dibina semula. Sekiranya ia benar-benar terhapus, anda tidak akan mempunyai pilihan untuk membuat semula rekod anda.

3. Bagaimana saya menghapus akaun Facebook salinan?

Nyahaktifkan rekod

Log masuk ke rakaman yang anda perlukan untuk menyahaktifkannya. Tangkap simbol menu lungsur turun di bar menu Facebook, pada ketika itu klik Tetapan.

Tangkap tab Umum, pada ketika itu klik butang Nyahaktifkan Akaun.

Masukkan frasa rahsia anda dan tekan "Teruskan."

Pilih penjelasan yang anda tinggalkan, pilih untuk menghentikan sebarang mesej masa depan sekiranya anda memerlukannya, dan kemudian klik "Nyahaktifkan." Klik "Nyahaktifkan Sekarang" untuk menyelesaikan penyahaktifan. Anda akan diarahkan ke halaman log masuk Facebook yang penting apabila semuanya selesai. Untuk mengaktifkan semula, anda hanya perlu memasukkan alamat e-mel dan kunci misteri anda seperti yang anda tandakan secara normal dan rekod anda akan dipulihkan.

Bagaimana cara menghapus akaun Facebook di Android?

Setelah membuka aplikasi Facebook di telefon anda, ketuk butang banjir di sebelah kanan paling jauh dari bar laluan. Dari saat itu, lihat ke bawah tajuk "Bantuan dan Tetapan" dan pilih Tetapan Akaun.

Pada ketika itu pilih Urus Umum dan selepasnya Urus Akaun. Anda sekarang harus melihat bahagian "Rakam" sedikit. Anda harus mengetuk secara langsung pada Lumpuhkan kandungan.

Untuk meneruskan, anda harus memasukkan kata rahsia Facebook anda sebelum pergi ke pendahuluan terakhir untuk menyahaktifkan rekod anda.

Setelah berada di halaman terakhir ini, Facebook akan mengesahkan bahawa anda benar-benar perlu menyahaktifkan rekod anda (merujuk kepada cara anda tidak mempunyai pilihan untuk melihat siaran orang yang anda sayangi), bertanya mengapa anda akan membuat semakan, dan biarkan anda memahami apa yang akan terjadi pada halaman yang diawasi oleh rekod anda. Setelah mengalami keseluruhannya, anda boleh memilih Nonaktifkan atau Batal.