Bahagian yang paling penting dalam perbincangan kumpulan adalah memulakan perbincangan kumpulan dan jika anda dapat memulakan perbincangan kumpulan dengan cara yang paling mengagumkan 90% bahagian perbincangan kumpulan adalah melebihi rakan. Baca Artikel ini dengan teliti dan fahami cara terbaik untuk ** Bagaimana membincangkan topik dalam Kumpulan **.

Memulakan perbincangan berkumpulan selalu merupakan perniagaan dengan kerugian tinggi dan tinggi, jika anda dapat memulakan perbincangan kumpulan dengan cara yang sangat mengagumkan seperti yang Kami katakan sebelum 90% kerja anda dilakukan dalam perbincangan kumpulan, peluang anda untuk dipilih sangat tinggi tetapi, jika anda tidak melakukan itu dan jika anda melakukan beberapa kesalahan, anda akan merosakkan perbincangan kumpulan anda dan kemungkinan pemilihan anda hampir jadi, perkara yang sangat penting.

Kami akan memberitahu anda tahu * bagaimana membincangkan topik dalam kumpulan * perbincangan mendengar dengan teliti perkara pertama ada beberapa langkah untuk memulakan perbincangan kumpulan.

 `

Pengambil Perhatian

Perkara pertama yang menarik perhatian adalah dengan cara ini untuk melihat senario ialah semua orang duduk di sana dan pemerhati menyatakan topik tersebut. Kemudian semua orang mula bercakap secara tiba-tiba hanya ada beberapa ekor lembu. anda mesti mengganggu bahawa dalam nada suara dan keyakinan yang tinggi saya katakan maafkan saya semua semoga saya mendapat perhatian anda. Tolong! Nama saya XYZ dengan kawan izin anda tanpa membuang banyak masa saya boleh memulakan tugas sekarang ada dua kemungkinan.

Nombor O1:

Seseorang akan berkata tidak, saya mahu memulakan juri sekiranya anda boleh mengatakan Jelas tidak ada masalah yang boleh anda teruskan Saya tahu ada di antara anda yang akan mengatakan bahawa ia sakit. tetapi, saya memberi peluang kepada orang lain yang juga merupakan tanda pemimpin yang baik. seorang pemimpin selalu menggunakan peluang kepada rakan-rakannya. Oleh itu, tidak ada salahnya anda membiarkan orang lain memulakan cili sekiranya mereka memberitahu anda untuk memulakan Perbincangan Kumpulan (GD).

Tentukan Tajuk Topik Perbincangan Kumpulan

Dalam Tajuk Perbincangan Kumpulan ini, kes atau situasi diberikan kepada para sarjana. sedikit masa diberikan kepada para sarjana untuk mengetahui kes yang dikatakan mengenai situasi dunia korporat yang penting. Mereka didakwa menilai kes / keadaan. Mereka perlu mencari masalah dan sebab itu menjadi penyebab utama. Kemudian, pelajar didakwa membincangkan perkara mereka dengan ahli kumpulan dan memberikan penyelesaiannya.

Ini adalah terima kasih yang paling berkesan untuk menilai kualiti pengurusan calon:

  1. Kemahiran Logik dan Analisis.

  2. Kemahiran Kepimpinan.

  3. Kemahiran interpersonal.

  4. Kemahiran membuat keputusan.

  5. Keupayaan menangani situasi.

Memulakan Perbincangan Kumpulan

Dengan diberi peranan sebagai pemula semasa persidangan, anda pasti akan mendapat pijakan daripada yang lain kerana anda mempunyai prospek untuk menarik perhatian semua orang dan membuat kesan yang sangat baik dari awal. Tetapi memulakan perbincangan berkumpulan tidak semudah itu kerana nampaknya. adalah baik untuk menjadi orang yang memulakan perbincangan kumpulan tetapi juga berisiko kerana ia menuntut anda untuk berfikir dan memulakan permulaan yang hebat yang akan memberikan kesan yang luar biasa.

Berikut adalah langkah utama yang ingin anda ikuti sekiranya anda diberi peranan memulakan perbincangan kumpulan.

01: Pengenalan Diri Anda

Sebagai pemula, penting untuk anda memperkenalkan diri sebelum memberitahu semua orang mengenai perkara ini. Gunakan baris permulaan yang mudah seperti "Hai semua, nama saya ____" kemudian datang ke subjek. Yakin semasa memperkenalkan diri. Sebaik sahaja anda memperkenalkan subjek untuk memulakan perbincangan kumpulan.

02: Bersikap Jelas & Terpadu

Penting bahawa semasa memperkenalkan diri dan juga topik, anda ingin fasih dalam ucapan anda dan jangan tergagap atau tergagap. Sekiranya anda diberi masa untuk mengaturnya, cuba praktikkan perkenalan dengan seseorang atau diri anda sendiri dan ingat bahawa keyakinan itulah kuncinya.