Eyeliner bersayap

Eyeliner bersayap atau eyeliner kucing adalah penampilan yang sangat popular yang menjadikan setiap wanita kelihatan luar biasa dan sangat mudah dilakukan. Jangan risau: sangat mudah menggunakan eyeliner tanpa cela dengan sayap bertudung. Berlatih menggunakan eyeliner dengan tangan atau menggunakan pita sebagai panduan untuk mencapai sayap yang sempurna. Kemudian susunkan eyeliner dan berikan sedikit masa untuk mengeras. Sekiranya dikehendaki, tambahkan sedikit maskara untuk melengkapkan penampilan anda.

Kita semua harus setuju bahawa tidak ada yang menarik perhatian anda untuk membuat permainan seperti eyeliner bersayap emosi sepenuhnya. Ia kelihatan sangat panas dan melengkapkan hampir semua jenis penampilan. Dengan kapal bersayap menjadi trend terpanas, anda tidak boleh membiarkan tangan berjabat tangan dan kekurangan kemahiran menghalang anda untuk mencapai prestasi ini.

Bagaimana cara membuat eyeliner bersayap?

1. Buat garis besar bebas

Sebelum menggunakan pelapik, letakkan primer eye shadow atau concealer di bawah mata dan penutup anda dan gaul rata. Ini akan menjadikan asas yang lebih halus dan lebih rata untuk pelindung mata anda dan juga akan membantu pelapik melekat pada penutup anda dengan lebih baik.

2. Pakai bayangan mata

Sekiranya anda ingin menggunakan eye shadow, anda boleh melakukannya sebelum menggunakan eyeliner. Jika tidak, eyeliner anda akan menjadi tidak kemas jika anda menggunakannya pada eye shadow. Jauhkan bayangan mata anda agar tidak terlihat ketika digunakan dalam campuran dengan pelapik bersayap.

3. Sapukan pensil eyeliner pada bulu mata atas anda

Lukis garis nipis sedekat mungkin dengan bulu mata atas anda menggunakan pensil ringan. Ia berfungsi sebagai asas untuk eyeliner bersayap anda.

 • Mulakan di sudut dalam mata bergerak ke sudut luar. Berhenti menjelang hujung garis bulu mata anda.

 • garisnya tidak semestinya sempurna namun harus sedikit. Anda perlu melampaui batas sehingga sedikit kekasaran tidak akan memberi kesan.

 • Jaga kelopak mata anda sekata mungkin.

 • Pegang kelopak mata dengan jari kelingking semasa anda melapisi pelapik.

 • Daripada cuba menerapkan pelapik dalam satu garis berterusan, lukiskan satu siri pukulan. Jauh lebih mudah untuk menerapkannya dengan cara ini.

4. Ukur sejauh mana anda mahu sayap memanjang.

Pegang pensil anda sehingga menunjuk pada hujung bulu mata bawah anda. Gariskannya secara menyerong sehingga kelihatan seperti kesinambungan garis bulu mata bawah anda.

 • Garisan bergerak secara menyerong ke atas dan ke luar.
 • Sekiranya anda mempunyai kelopak mata berkerudung, anda mungkin perlu memiringkan sayap ke arah luar daripada ke atas untuk mengelakkan bahagian penutup tudung anda.
 • Untuk mendapatkan plot yang tepat untuk sayap anda, lukiskan garis ke luar dari tepi luar hidung anda ke sudut luar alis anda.

5. Lukis garis pepenjuru nipis untuk sayap.

Garis ini kira-kira bertepatan dengan garis panduan yang anda bayangkan semasa anda menekan pelapik pada kelopak mata anda. Dengan kata lain, ia hampir kelihatan seperti lanjutan dari garis bulu mata teratas anda.

 • Sebelum memulakan, pastikan anda mempunyai cermin. Selain itu, pastikan siku atau lengan anda berada di permukaan yang stabil. Ini membolehkan lebih banyak kawalan terhadap penciptaan piano besar anda!
 • Mulakan di bahagian atas garis eyeliner yang dilukis di atas garis bulu mata atas anda.
 • Lukis garis pepenjuru kira-kira 45 darjah ke atas dan ke atas. Garisan harus menunjuk ke arah umum hujung alis anda.
 • Terserah kepada anda berapa panjang alis yang ingin anda jaga. Tampilan eyeliner bersayap halus semestinya mempunyai garis pendek pada ketika ini, tetapi yang lebih dramatik dapat menjangkau tepat di bawah tulang dahi anda. Jangan sekali-kali mengeluarkannya ke alis itu sendiri.

Bagaimana Membuat Eyeliner Bersayap Dengan Berus Eyeliner Sudut?

Yang satu ini bertujuan unik untuk membantu anda menghadapi kemalangan eyeliner bersayap anda. Sejujurnya, sangat mudah. Untuk mendapatkan hasil terbaik, basahi sedikit sikat dan kemudian sapukan.

Bagaimanakah kamu?:

 • Masukkan berus yang dikira ke dalam periuk eyeliner anda dan letakkan di tepi luar mata anda untuk membentuk titik dengan tempat perlindungan anda
 • Letakkan kuas yang sama secara terbalik di atas garis yang baru anda lukis untuk membuat lekukan atas sayap anda
 • Isi jurang antara garis dengan berus eyeliner anda dan hulurkan pelapik ke sudut dalaman tidak mengejutkan.

Bagaimana cara membuat eyeliner bersayap dengan pita?

Selain memperbaiki peralatan anda yang koyak, pita saluran atau selofan lama anda juga dapat membantu anda menarik kelopak mata bersayap yang sempurna

Bagaimanakah kamu?:

 1. Potong sekeping pita berukuran sekitar 2 cm dan lekatkan di tepi luar mata anda pada sudut yang anda mahukan.
 2. Dengan menggunakan eyeliner anda, lukis sepanjang tepi bersudut untuk mengesan sayap menggunakan garis besar pita.
 3. Akhirnya, panjangkan garis di sepanjang garis bulu mata atas anda.

Bagaimana membuat eyeliner bersayap yang ideal dengan sudu?

Pergi ke dapur anda dan ambil sudu untuk menyediakan eyeliner sempurna dengan sayap yang selalu anda mahukan. Tepi lurus pemegang dan lengkung sudu adalah alat bertujuan sempurna untuk sayap yang kemas dan tepat.

Bagaimanakah kamu?:

 1. Pegang pemegang sudu di sudut luar mata anda.
 2. Dengan menggunakan eyeliner anda, lukis garis lurus di sepanjang garis pemegang.
 3. Sekarang masukkan bahagian sudu bulat dan pegang kelopak mata anda.
 4. Gunakan tepi yang disesuaikan untuk membuat hujung sayap anda yang mengejutkan.
 5. Isi ruang antara dua garis dengan eyeliner dan tarik pelapik ke garis bulu mata atas anda seperti biasa.

Buat eyeliner bersayap dengan kad leret

Daripada membayar untuk membeli stensil dan alat yang mahal untuk membuat sayap bersih dengan eyeliner anda, gunakan kad kredit atau debit anda untuk menarik eyeliner bersayap anda

.

Bagaimanakah kamu?:

 1. Pegang tepi lurus kad di sudut luar mata anda dan buat sedikit lekukan dengan pelipis anda.
 2. Jejak tepi lurus dengan eyeliner untuk membuat sayap.
 3. Tarik eyeliner di sepanjang garis bulu mata atas ke sudut dalam mata.

Petua dan langkah berjaga-jaga semasa menggunakan eyeliner bersayap

 1. Berhati-hati semasa memilih jenis eyeliner anda. Eyeliner terdapat dalam tiga avatar utama - cecair, gel, dan pensil. Walaupun pelapik cecair dan gel membuat kemasan yang lebih berani dan menarik, pekerjaan itu mungkin sedikit tidak kemas, terutama untuk pemula. Pena, di bahagian lain, memberikan kemasan yang lebih lembut dan halus, memberi anda kawalan yang baik, dan oleh itu disyorkan untuk pemula.

 2. Eyeliner dan mata kucing bersayap kelihatan sangat panas pada hampir semua orang dan boleh dipakai untuk sebarang kesempatan atau bahkan setiap hari. Walau bagaimanapun, anda boleh bermain dengan panjang dan ketajaman sayap bergantung pada betapa dramatiknya keinginan anda. Juga, cari tahu penempatan dan bentuk sayap yang melengkapkan bentuk mata anda dan sesuaikan dengan tepat.

 3. Sekiranya anda seorang pemula, wajar untuk mengacaukan eyeliner walaupun terdapat banyak panduan. Jangan risau jika anda membuat kesilapan. Celupkan kapas di petroleum jelly dan gunakan untuk menghilangkan noda dengan lembut. Anda juga boleh menggunakan lip gloss yang jelas untuk memperbaiki cepat.

 4. Untuk mengawal eyeliner cair dengan lebih baik, masukkan ke dalam peti sejuk selama 10-15 minit. Ini akan mengeraskan aplikator agar lebih mudah dikendalikan.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

1. Mengapa Winged Eyeliner begitu popular?

Salah satu sebab eyeliner bersayap tetap popular adalah ia dapat disesuaikan untuk menyanjung bentuk mata yang berbeza. Artis solek menganggap ini tip berguna ketika bekerja dengan pelbagai pelanggan. … Bila diterapkan dengan betul, pelapik bersayap juga dapat membuat mata tampak lebih besar dan lebih cerah.

2. Apakah eyeliner terbaik yang digunakan untuk mata bersayap?

Eyeliner terbaik untuk penampilan eyeliner bersayap yang sempurna

 • 01/18 Saya sudah mencurinya! …
 • Tattoo Liner 02 / 18Kat Von D.…
 • 03/18 Stila Stay All Day Liquid Liner. …
 • 04/18 Benefit Roller Liner. …
 • 05/18 Maybelline Hyper Sharp Eyeliner. …
 • 06/18 Manfaat bahawa mereka nyata! …
 • 07 / 18NYX Pembayang mata Curve. …
 • 08/18 Rimmel Membesar-besarkan Eyeliner.

3. Bentuk mata yang manakah paling menarik?

Wajah komposit lelaki menggambarkan bahawa kita mendapati mata berbentuk bujur dan mata biru menjadi yang paling menarik bagi lelaki. Biru adalah warna mata kedua yang paling umum, tetapi masih jauh lebih jarang daripada warna coklat. Oval juga bukan satu daripada enam bentuk mata yang biasa.

4. Apakah perbezaan antara mata bersayap dan kucing?

Perbezaan terbesar antara eyeliner bersayap dan eyeliner kucing adalah bahawa penampilan bersayap hanya meliputi pelapik kelopak mata atas untuk menunjukkan perbezaan yang jelas antara kedua penutup; sementara pandangan mata kucing merangkumi penggunaan pelapik pada kedua tudung.

5. Adakah wajar memakai eyeliner setiap hari?

Aplikasi eyeliner setiap hari akan memberi anda penampilan yang jelas dan bersih setiap hari (jika diterapkan dengan betul). Ini akan menjadikan anda kelihatan cantik, comel, cantik, panas, baik, fashionista, bersedia, setiap hari! Pastikan anda mengikuti rejimen pembersihan wajah setiap malam sebelum tidur, tanpa mengira penggunaan solek. Membersih, menegangkan, melembapkan.

Eyeliner bersayap

Winged Eyeliner Feline eyeliner adalah penampilan yang sangat terkenal yang membingungkan banyak pihak. Kenyataannya, bagaimanapun, adalah sangat mudah untuk dikuasai dan kemudian tukang kosmetik Lavonne Anthony menunjukkan kepada kita bagaimana membuatnya di bawahnya.

Sebelum anda pergi ke melengkapkan ideal ini filem kucing, bagaimanapun, langkah pertama (dan salah satu yang membuat semua perkara-perkara lain lebih mudah) adalah untuk memahami bentuk mata tertentu anda. Hanya dengan itu anda boleh memilih eyeliner terbaik untuk anda.

Sekiranya lipatan kelopak mata anda tidak jelas dengan mata terbuka, anda mungkin mempunyai mata yang berkerudung .

Banyak orang dengan mata bertudung merasa gugup dengan solek mata, terutamanya kerana kebanyakan latihan kosmetik hanyalah mata unsur, di mana kedutan terkena. Jangan bimbang: terlalu mudah untuk menggunakan eyeliner bersayap yang rapi pada mata bertudung.

Untuk memastikan pelapik tidak dikaburkan oleh penutup anda, buat hujung sayap luar tempat kubah penutup bermula. Selesaikan arah anda secara dalaman, gunakan pelapik anda dengan pukulan halus dan panjangkan seperti yang dikehendaki.

Bagaimana melakukan Eyeliner Winged? Eyeliner bersayap sangat akhir-akhir ini. Setiap solek sama ada solek setiap hari atau solek glam penuh, pelapik mata adalah perkara terpenting untuk menjadikan mata anda lebih segar. Cara Melakukan Eyeliner Bersayap Mari kita semua sepakat bahawa tidak ada yang meningkatkan permainan struktur mata anda seperti pelapik mata bersayap dramatik yang menarik. sangat panas dan melengkapkan pelbagai rupa. Dengan pelapik bersayap menjadi tren yang paling disukai, anda tidak boleh membiarkan tangan anda yang goyah dan kekurangan kecekapan menjauhkan anda daripada mencapai prestasi ini. Dengan menggunakan eyeliner dengan cek kosong, maklumkan siku anda pada permukaan yang rata dan stabil. ini mungkin memberikan banyak kawalan terhadap pergerakan tangan anda. Mereka adalah tiga produk untuk membuat eyeliner bersayap. Ia bergantung kepada anda cara selesa dengan anda. 1. PENCIL : ini sering kali menjadi eyeliner yang paling biasa digunakan (50% wanita yang disurvei mengatakan bahawa ini adalah tujuan mereka). Biasanya lebih mudah digunakan daripada cecair kerana lebih mudah memaafkan apabila anda membuat kesilapan. Gunakan pada penutup atas dan saluran air dalam dan jika anda mempunyai mata yang berasap. 2. LIQUID : Apabila pigmen digunakan melalui ujung rasa tepu atau span, ia cenderung selesai pada warna yang lebih kuat dan kaya. Tutup pelapik dan goncangkan sebelum digunakan untuk aplikasi warna yang lebih konsisten. anda perlu berlatih beberapa kali untuk menggesa pelapik cecair, tetapi anda akan mendapat garis yang tepat. Pastikan hanya menggunakan pada penutup atas anda, bukan di tali air anda. 3. GEL : Formula ini biasanya muncul semasa periuk kecil, dan anda akan menggunakan berus khas untuk menggunakannya. Tetapi gel yang lebih baru seperti Benefit's They Real! Push-Up Liner (ketahui mengapa profesional kami menyukainya di bawah) terdapat pembungkusan aplikator twist-up. Anda akan mendapat satu-satunya dunia dengan jenis ini - kandang pensil dengan pigmentasi pelapik cecair. Petua dan Trik Sepertinya setiap hari pengganti alat solek pengganti telah dikembangkan oleh blogger kecantikan atau artis solek yang berpengetahuan, dan untuk itu bumi juga boleh menjadi tempat yang jauh lebih baik. Mata kucing, atau eyeliner bersayap: 1. Letakkan mantel solek anda Tudung Mata Dalaman Anda Suasana positif mengenai penampilan ini semasa anda meletakkan solek anda menutupi kelopak mata anda dan menarik kulit kelopak mata anda dengan ketat. Penampilan selesai adalah khusus dan berpakaian lebih baik daripada yang anda jangkakan. 2. Kad Perniagaan untuk membuat Garis Tangan Bebas Sayap yang sempurna melintasi penutup atas anda, kemudian membariskan kad di sebelah garisan bulu mata tertinggi anda pada sudut di mana anda mahu mata kucing saya yang sebenar dilukis. Seterusnya, anda menarik pukulan ke atas pada kadbod yang bersambung dengan jalan tertinggi di penutup dan voila anda! 3. Mulakan Dengan Titik Di Dekat Tudung Mata Anda Sebelum memulakan rutin eyeliner yang normal, gunakan hujung pelapik untuk menarik satu titik di sebelah setiap mata di mana mahukan yang paling tinggi dari setiap sayap untuk bergerak. Tarik dari garis lash ke setiap titik. Kemudian melukis garis melintang dari penutup yang paling baik yang juga bersambung dengan setiap titik, membentuk sejenis garis besar sayap segitiga berongga. Terakhir, diisi dalam garis besar untuk menyelesaikan perancangan. 4. Vampstamp adalah mudah Untuk Memakai Pelapik Anda Dengan Cepat Setelah melukis garis melintang pada kelopak mata yang terbaik mencelupkan cap sayap ke dalam periuk eyeliner anda, kemudian melayang di dekat sengatan garis bulu mata anda untuk meluruskan alat dengan betul. Sebaik sahaja anda membuat pilihan yang anda suka di tempat ia diletakkan, cap alat di dekat mata anda, yang membuat lekukan kelenturan. Akhir sekali, sambungkan garis awal anda di seberang mata dengan kerlipan dan ulangi di seberang. 5. Wing Eyeliner Dengan cengkaman rambut Dimulakan dengan cengkaman rambut sederhana dan pelapik cair, menggunakan pelapik pada idea-idea cengkaman rambut, di kedua-dua tepi. Dan sentuhan seperti itu menekannya ke kulit anda. Kemudian anda hanya perlu bermain sambungan-titik-titik semasa anda selesai melengkapkan mata anda. Kesimpulan Eyeliner cecair boleh menjadi alat yang luar biasa untuk artis solek berpengetahuan. Walau bagaimanapun, jika anda baru dalam pemandangan eyeliner cair, anda ingin melakukan latihan sebelum keluar ke bandar. Bukan jenis solek yang boleh anda pakai dan teruskan; ia memerlukan sedikit kerja. Anda pasti gemar menggunakan eyeliner cair setelah anda memanfaatkannya kerana ketepatannya dalam membuat garis tepat yang pada dasarnya menonjolkan mata anda. Kelancaran alat untuk tidak ingin mengasah atau bimbang kerosakan akan menjadikannya pilihan yang sangat baik untuk sesiapa sahaja.