Bagaimana cara memfailkan perceraian di Texas tanpa peguam? Untuk memfailkan perceraian di Texas tanpa peguam, kedua-dua pasangan disetujui dalam semua perkara yang bermaksud perceraian anda mesti tidak dipertikaikan. Ia cepat dan murah. Kertas yang dilengkapkan dalam masa dua hari atau kurang. Anda hanya pergi mencetaknya, menandatanganinya, dan membawanya ke pejabat kerani daerah untuk diajukan. Anda akan membayar yuran untuk mengemukakan kes dan sebagai balasannya, mereka memberikan ID kes tersebut.

Mengisi perceraian di Texas tanpa peguam mempunyai beberapa langkah seperti:

 1. Memenuhi Syarat Residensi Texas.
 2. Dapatkan Petisyen Perceraian.
 3. Tandatangan dan Hantar Petisyen.
 4. Hantarkan Salinan Petisyen kepada Pasangan Anda.
 5. Selesaikan Perjanjian Penyelesaian.
 6. Menghadiri Pendengaran Perceraian.
 7. Failkan Keputusan Akhir dengan Kerani

1. Memenuhi Syarat Residensi Texas

Sebelum anda boleh memfailkan dengan perceraian tanpa bertanding di Texas , kedua-dua pasangan sentiasa kekal dalam yang sama negeri bagi tempoh enam bulan sebaik sebelum memfailkan perceraian. Sekiranya satu pasangan tidak memenuhi syarat ini, anda tidak boleh membuat perceraian di Texas.

2. Dapatkan Petisyen Perceraian

Rayuan untuk Perceraian adalah borang yang akan anda serahkan ke mahkamah setelah prosiding itu dimulakan secara rasmi. Anda boleh mendapatkan borang permohonan ini dari pejabat kerani daerah di mahkamah daerah daerah Texas di mana anda tinggal. Anda perlu memberikan maklumat asas, seperti butiran hubungan kedua-dua pasangan, maklumat mengenai aset, hutang dan harta, penyelesaian cadangan pengaturan , dan mengapa anda mendapat perceraian.

3. Tandatangan dan Kirim Petisyen

Setelah melengkapkan borang anda, tandatangani petisyen dan ajukan ke pejabat kerani. Anda memerlukan dua salinan borang. Setelah membayar yuran pemfailan, kerani memberikan ID kes dan menandakan permohonan anda semasa diterima.

4. Hantarkan Salinan Petisyen kepada Pasangan Anda

Setelah menyerahkan fail anda, anda dapat menyerahkan salinan petisyen kepada pasangan anda. Anda boleh menghantarnya sendiri, meminta pejabat sheriff daerah menyerahkannya, atau menyewa pihak swasta untuk menyampaikan surat - surat tersebut . Anda mesti mendapatkan salinan petisyen sebagai bukti perkhidmatan anda, yang kemudiannya diajukan ke pejabat kerani.

5. Memuktamadkan Perjanjian Penyelesaian

Pejabat kerani akan menetapkan hari untuk perbicaraan mahkamah anda apabila anda menyelesaikan dokumen yang diperlukan untuk perceraian. Perbicaraan berlangsung ketika tempoh 60 hari “penyejukan” telah berlalu. Ini adalah masa keemasan bagi anda dan pasangan anda, anda harus menggunakan masa ini untuk menyelesaikan sebarang perjanjian penyelesaian dan menyiapkan keputusan perceraian terakhir. Melalui dokumen ini anda dan pasangan anda memberikan perincian mengenai pengaturan penyelesaian.

6. Menghadiri Perceraian

Anda dan pasangan anda mesti menghadiri perbicaraan perceraian setelah 60 hari. Pada perbicaraan itu, hakim akan memeriksa semua dokumen yang anda ajukan, termasuk penerapan Perceraian, perjanjian yang diselesaikan antara anda berdua, dan keputusan perceraian. Hakim akan mengemukakan soalan kepada kedua-dua belah pihak mengenai perjanjian yang diselesaikan di antara mereka mengenai semua aspek perceraian. Pada akhir proses pendengaran, hakim akan menandatangani keputusan perceraian terakhir.

7. Failkan Keputusan Akhir dengan Kerani

anda mengambil permohonan terakhir, iaitu surat cerai yang ditandatangani, dan memfailkannya ke pejabat kerani. Pada akhir proses anda harus meminta kerani dua salinan keputusan yang diperakui; anda menyimpan satu dan memberikan yang lain kepada pasangan anda.

Ringkasan

Proses perceraian secara rasmi bermula ketika mengemukakan petisyen. Kes anda akan selesai dengan fail yang dicop oleh kerani dan dia memberikan ID dan daerah kehakiman. Kerani mahkamah akan memberikan anda dua salinan borang permohonan. Anda menyimpannya dan yang lain mesti diserahkan kepada pasangan anda.

Bagaimana untuk mendapatkan perceraian dalam talian di Texas tanpa peguam?

Perkhidmatan perceraian dalam talian adalah untuk kedua-dua pihak yang boleh bekerjasama dalam syarat perceraian dan yang bersetuju dalam semua aspek perceraian. Aspek diberikan di bawah

 • anda tahu di mana pasangan anda tinggal
 • anda dan pasangan anda bersetuju dengan semua perkara termasuk pembahagian aset dan harta benda, serta hak penjagaan anak.

pertama sekali anda membeli rancangan dengan perkhidmatan perceraian dalam talian anda, anda akan diberi borang perceraian yang berkaitan untuk daerah anda. proses perceraian dalam talian mungkin berbeza mengikut perkhidmatan, secara amnya, anda akan:

 1. Pergi ke laman web perkhidmatan perceraian dalam talian.
 2. Masukkan nama dan maklumat hubungan anda.
 3. Tentukan di mana anda memfailkan atau anda mempunyai anak.
 4. Isi maklumat pasangan anda bahawa tempat tinggal pasangan anda.
 5. Memenuhi kaedah pembayaran dan daripada mengesahkan untuk memulakan proses.

1. Purata kos perceraian di Texas

Kos perceraian purata adalah sekitar $ 350 untuk mengemukakan petisyen perceraian anda ke mahkamah. Anda mungkin membayar beberapa bayaran mahkamah lain bergantung kepada daerah anda. Kos tambahan untuk perceraian anda akan berbeza bergantung pada beberapa faktor dan arahan anda yang anda ambil untuk menyelesaikannya. Berikut adalah anggaran kos untuk pelbagai cara

2. Kos purata semasa menggunakan perkhidmatan perceraian dalam talian

Bergantung pada perkhidmatan perceraian dalam talian yang anda gunakan dan berapa banyak bantuan yang anda perlukan, anda boleh membayar antara $ 200 hingga $ 2000. Walau bagaimanapun, beberapa perkhidmatan mewah boleh menjana anda sehingga $ 3,500.

Kos berbeza bergantung pada faedah yang ditawarkan oleh syarikat dalam talian. Sebagai contoh, beberapa perkhidmatan hanya membantu anda dalam penyediaan borang; yang lain memberikan tutorial , ada yang memberikan tinjauan profesional terhadap dokumen anda, dan rancangan sokongan suami isteri.

3. Bandingkan perkhidmatan perceraian dalam talian

Perkhidmatan perceraian dalam talian adalah yang terbaik untuk kedua-dua pasangan yang boleh bersetuju dengan syarat perceraian, termasuk pembahagian aset, tunjangan , dan tanggungjawab ibu bapa jika anda mempunyai anak.

Nama Kos Termasuk memfailkan kertas di mahkamah Bantuan undang-undang tersedia Perkhidmatan pelanggan Fail tanpa pasangan
Perceraian 3 langkah $ 300 - $ 340 Tidak - anda mesti memfailkan dan membayar yuran mahkamah Tidak Telefon, E-mel iya
Zum Perundangan $ 501 Tidak - anda mesti memfailkan dan membayar yuran mahkamah Tidak Telefon, E-mel, Sembang langsung iya
Penceraian dalam talian $ 140 Tidak - anda mesti memfailkan dan membayar yuran mahkamah Tidak Telefon, E-mel iya

Ringkasan

anda dan pasangan anda membuat perjanjian, anda boleh melakukan ini sendiri tanpa peguam atau menggunakan perkhidmatan perceraian dalam talian. Syarikat perceraian dalam talian yang terkenal menyediakan perkhidmatan seperti menyemak borang permohonan anda oleh rancangan sukan profesional dan suami isteri.

Apa itu perceraian?

Perceraian atau pembubaran perkahwinan adalah pengguguran terakhir pasangan yang sudah berkahwin, ia akan berakhir dengan tugas dan tanggungjawab undang-undang perkahwinan dan membubarkan pergaulan yang ada di antara kedua belah pihak. Dengan kata lain, perceraian adalah tindakan undang - undang atau perbicaraan antara orang yang sudah berkahwin untuk memutuskan hubungan perkahwinan mereka. Ia dikenali sebagai pembubaran perkahwinan dan pada dasarnya, proses pengadilan yang mengakhiri perkahwinan sebelum kematian salah satu pasangan.

Berikut adalah jenis perceraian yang paling biasa:

 • Kesalahan perceraian dan kesalahan.
 • Penceraian yang tidak dapat dipertikaikan.
 • Timbang Tara.
 • Pengantaraan.
 • Penceraian secara kolaboratif.
 • Penceraian ingkar.
 • Ringkasan perceraian.
 • Perceraian yang dipertikaikan.

Perceraian yang dipertikaikan

Perceraian yang dipertikaikan bermaksud bahawa kedua-dua pasangan tidak sepakat dalam semua perkara dan satu atau lebih daripada masalah yang diperlukan untuk didengar oleh hakim di mahkamah ini lebih mahal, dan pihak-pihak harus membayar masa dan persiapan peguam. Dalam perceraian seperti ini, suami isteri tidak dapat menyetujui isu-isu seperti hak penjagaan anak dan pembahagian aset perkahwinan. Dalam situasi seperti itu, proses undang-undang memerlukan lebih banyak masa untuk keputusan akhir.

Perceraian yang tidak dipertikaikan

Penceraian yang tidak dapat dipertikaikan di mana anda dan pasangan anda membuat perjanjian mengenai pembahagian harta tanah, hak penjagaan anak, tunjangan dan lawatan anak. Setiap perceraian yang difailkan di mahkamah tidak dipertikaikan. Ketika pasangan anda menerima petisyen perceraian, mereka selalu memiliki satu pilihan yaitu menerima petisyen, dan menandatangani petisyen untuk menunjukkan persetujuan mereka terhadap proses perceraian. Di England dan Wales sebahagian besarnya memfailkan perceraian yang tidak dipertikaikan kerana ia lebih murah dan kurang tekanan daripada perceraian yang dipertikaikan. Walaupun begitu, kedua-dua pihak dalam perceraian yang tidak dapat dipertikaikan adalah konsol untuk menyetujui penyelesaian kewangan perceraian.

Kesalahan perceraian

Pasangan yang mengemukakan kesalahan perceraian tidak perlu tinggal secara berasingan untuk jangka waktu tertentu sebelum mengajukan. Pembahagian harta atau sokongan perkahwinan kepada pasangan dalam perceraian kesalahan juga boleh menyebabkan lebih besar daripada tanpa kesalahan. Perceraian kesalahan yang dipertikaikan lebih mahal, dan biasanya tidak praktikal kerana perceraian lain diberikan. Kejujuran perbandingan adalah doktrin yang digunakan untuk menentukan pasangan mana yang lebih salah ketika kedua-dua pasangan bersalah melakukan pelanggaran.

Penceraian tanpa kesalahan

Pemerintah berencana untuk memperbaiki proses perceraian untuk menghapus konsep kesalahan dan kesalahan dalam usaha untuk mengurangkan konflik yang kadang-kadang boleh menyebabkan undang-undang perceraian . Penceraian tanpa kesalahan belum banyak berlaku di banyak negara

Ini bermaksud bahawa anda masih harus membuktikan bahawa perkahwinan anda rosak sebagai alasan perceraian anda di England dan Wales, kerana salah satu sebab berikut:

Berzina : dengan ini anda dapat membuktikan bahawa pasangan anda telah melakukan hubungan seksual dengan anggota lawan jenis

Tingkah laku yang tidak masuk akal: dalam ini anda membuktikan bahawa tingkah laku pasangan anda sangat buruk sehingga tidak ada orang yang munasabah

Desertion: dengan ini anda dapat membuktikan bahawa pasangan anda tidak hadir lebih dari dua tahun atau lebih tanpa sebab atau persetujuan anda

Apabila anda berpisah selama lebih dari dua tahun: Dalam kes ini anda mengajukan perceraian jika kedua-dua pihak bersetuju

Apabila anda berpisah selama lebih dari lima tahun: Dalam kes ini anda mengajukan perceraian walaupun hanya satu pihak yang mengajukan perceraian.

perceraian tanpa peguam

Perceraian yang dipertandingkan berbanding yang tidak dipertandingkan Tanpa peguam di Texas

Penceraian yang tidak dapat dipertikaikan boleh diajukan tanpa Peguam dalam cukai. Sekiranya kedua-dua pasangan disepakati kesepakatan mengenai semua perkara yang terlibat dalam perceraian, dan mereka setuju untuk mengajukan perceraian mereka sebagai perceraian yang tidak dicabar, proses undang-undang untuk mengajukan perceraian tanpa kesalahan dan untuk menyelesaikan perceraian mereka adalah mudah.

Perceraian yang tidak disangkal adalah perceraian di mana kedua-dua pasangan suami isteri bersetuju untuk semua perkara perceraian, seperti hak penjagaan anak, pembahagian harta benda, dan pembayaran tunjangan. Penceraian yang tidak diadili di Texas adalah proses pengajuan yang lebih mudah daripada perceraian yang dipertikaikan. Perceraian yang tidak diinginkan lebih cenderung bergerak lebih cepat dan jauh lebih murah kerana tidak ada apa-apa yang diperdebatkan oleh pasangan, yang menjadikan proses pengadilan lebih mudah. Penceraian yang tidak diadili tidak memerlukan perbicaraan dan diselesaikan tanpa peguam. Memfailkan perceraian yang tidak diadili di Texas cukup mudah, terutamanya apabila tidak ada anak yang terlibat.

kesalahan atau tiada perceraian kesalahan

Perkahwinan berakhir dengan perceraian, ketika anda mengajukan perceraian, anda harus mempertimbangkan keadaan anda. anda mesti tahu bahawa sama ada anda mengajukan tuntutan perceraian kesalahan atau perceraian tanpa kesalahan. Sekiranya sasaran anda adalah perceraian yang tidak dipertikaikan, anda harus memilih perceraian tanpa kesalahan. Di Texas pasangan mempunyai dua pilihan tanpa kesalahan:

 • Perkahwinan itu "tidak dapat disokong" yang bermaksud bahawa kedua-dua pihak merasakan bahawa perkahwinan itu tidak berjalan lancar dan tidak dapat diperbaiki.
 • Pasangan suami isteri telah hidup terpisah dan terpisah selama sekurang-kurangnya tiga tahun.

Penceraian berdasarkan kesalahan, yang perlu dibuktikan oleh pasangan di mahkamah dengan bantuan peguam, termasuk:

 • Pengabaian
 • Perzinaan
 • Kekejaman
 • Pertempuran hak penjagaan anak
 • Sabitan kejahatan dan / atau penjara selama lebih dari satu tahun
 • Pelembagaan untuk masalah mental selama tiga tahun atau lebih

Penceraian berdasarkan kesalahan memerlukan perbicaraan di mahkamah dan boleh mempengaruhi sokongan suami / isteri, pembahagian harta benda, dan / atau hak penjagaan anak.

Dalam kes peninggalan dan kekejaman, pasangan yang satu mungkin menginginkan keadilan dilayan. Dengan perzinaan, mungkin ada banyak kepahitan yang masih melekat sehingga mustahil untuk mencapai kesepakatan yang wajar. Anda tidak boleh menandatangani kertas sahaja apabila anda tidak sepenuhnya setuju dengan apa yang mereka katakan. Ini adalah tujuan peguam.

Kes-kes berdasarkan kesalahan tidak boleh diajukan secara dalam talian kerana kerumitan dan konsekuensi undang-undang dari kes-kes seperti itu, terutama dalam hal kegiatan jenayah atau bahaya kanak-kanak.

Berapa lama masa yang diperlukan untuk bercerai di Texas?

Penceraian purata memerlukan 12 hingga 13 bulan untuk diselesaikan dengan peguam perceraian. Sama ada anda mempunyai anak dengan pasangan anda mempengaruhi masa ini: kira-kira 10 bulan jika tidak ada anak dan sekitar 14 bulan jika anak-anak terlibat.

Perceraian mungkin memakan masa lebih lama bergantung pada kerumitan masalah dalam perceraian dan seberapa banyak anda dan pasangan anda boleh bersetuju dengan syarat tersebut. Sekiranya anda dan pasangan anda bersetuju dalam kebanyakan isu, perincian perceraian anda dapat diselesaikan dengan cepat.

Ringkasan

Sekiranya tujuan anda adalah perceraian yang tidak dapat dipertikaikan, anda harus memilih alasan tanpa kesalahan. Ini adalah laluan paling murah dan kurang tekanan. Perlu 10 bulan sekiranya perceraian anda tidak dapat dipertikaikan. Perceraian yang dipertikaikan memerlukan 12 hingga 13 bulan.

peguam perceraian

Siapa peguam perceraian?

Peguam perceraian

Peguam perceraian adalah seorang yang pakar dalam undang-undang keluarga, dan berpengalaman dalam semua masalah perceraian, seperti hak asuh anak dan lawatan, sokongan anak, dan sokongan suami isteri. Seorang peguam perceraian pakar dalam undang-undang sivil. Peguam perceraian mesti bekerja dari hati dan dengan lembut maka dia akan menangani pelbagai masalah undang-undang keluarga dari perceraian, pembatalan perkahwinan, sokongan anak, dan hak lawatan, dan pemisahan undang-undang hingga hak asuh anak.

 1. Peguam perceraian mesti mengetahui mengenai hak penjagaan ini

Custody : peguam perceraian tahu bagaimana mendapatkan Custody anak-anak anda. anda mempunyai hak undang-undang untuk anak anda, yang bermaksud bahawa anda berhak membuat keputusan penting mengenai kesihatan fizikal atau mental anak anda. anda betul membesarkan anak anda mengikut pilihan anda. Perjanjian Pranikah : Perjanjian pranikah adalah perjanjian yang dibuat antara pasangan sebelum menikah di mana mereka menyerahkan hak masa depan satu sama lain atas harta mereka sendiri sekiranya berlaku perceraian atau kematian.

Penetapan: Ketetapan adalah kesepakatan antara kedua pasangan ketika mereka bercerai. pada dasarnya adalah perjanjian yang diselesaikan mengenai isu-isu sebelum pergi ke mahkamah untuk perceraian. mereka menyelesaikan masalah antara mereka sebelum keputusan akhir .

2. Huraian & Kemahiran Kerja yang Diperlukan untuk Seorang peguam perceraian

 • Apabila perkahwinan berakhir, pasangan mesti menangani banyak aspek undang-undang seperti hak penjagaan anak, pembahagian harta, aset, dan hutang. Peguam perceraian bertanggungjawab untuk pembahagian harta, pembahagian aset, dan hutang antara pasangan. Sekiranya anak-anak terlibat dalam kes anda, seorang peguam perceraian membantu pasangan dan menetapkan syarat untuk sokongan anak dan hak penjagaan anak.
 • Seorang peguam perceraian mempunyai kemahiran meneliti dan mengumpulkan bukti sokongan dalam setiap kes. Seorang peguam mesti mempunyai kemampuan untuk mengumpulkan dokumen lengkap dan kemudian diserahkan ke mahkamah untuk proses selanjutnya. ketika pasangan pergi ke mahkamah untuk bercerai, Pengacara perceraian menolong mereka dalam perceraian dengan mengumpulkan bukti untuk pasangan mereka.
 • Peguam perceraian mesti mempunyai beberapa kemahiran unik. Peguam perceraian mesti menjadi pendengar yang penuh perhatian kerana keputusan yang dibuat oleh klien yang dibuat di dalam atau di luar mahkamah akan sangat dipengaruhi oleh kegiatan mereka. Walaupun sukar, peguam perceraian tetap tidak menghakimi untuk membantu mereka dalam mempromosikan kepentingan terbaik pelanggan mereka.
 • Kemahiran komunikasi mereka mesti kuat kerana dalam profesion mereka berurusan dengan pelbagai hubungan. Peguam mesti memperoleh hasil terbaik untuk pelanggan mereka. Dia mesti mengetahui syarat-syarat seperti Advokasi, mediasi, dan penyelesaian sengketa alternatif. Dia menguasai sekolah undang-undang dan juga melalui pengalaman kerja berterusan di lapangan.

3. Gaji dan Tinjauan Pekerjaan peguam perceraian

  • Gaji tahunan peguam perceraian secara purata, dari $ 50,000- $ 85,000. Seorang peguam yang berpengalaman mesti mengenakan kadar setiap jam sehingga pendapatan terus meningkat. apabila peguam perceraian membina reputasi mereka, mereka dengan mudah mengenakan harga setiap jam. Di Amerika Syarikat, kadar perceraian begitu tinggi sehingga sebilangan besar pelanggan sering mencari khidmat peguam perceraian.
 • Menurut Biro Statistik Tenaga Kerja AS , dalam 9 tahun ke depan hingga 2020, dianggarkan pekerjaan untuk peguam akan meningkat sebelas peratus.
 • Walau bagaimanapun, persaingan antara peguam untuk terus stabil kerana lebih banyak pelajar undang-undang lulus atau menguasai daripada ada jawatan pekerjaan yang ada. Dengan persaingan yang tinggi, peguam mesti bersedia pergi ke negeri lain dan mempunyai pengalaman kerja yang luas di bidangnya. semasa peguam berpindah, mereka mesti lulus ujian bar negeri lain.

4. Bila Anda Mungkin Perlu Peguam Perceraian

Terdapat beberapa situasi ketika mengambil peguam perceraian adalah penting, dan anda mungkin harus melakukannya. Anda harus mengupah peguam jika:

 • Terdapat masalah dengan penyalahgunaan
 • Anda fikir pasangan anda berbohong mengenai beberapa isu atau membalas dendam
 • Pasangan anda telah mengekalkan seorang peguam
 • Perceraian anda melibatkan masalah kewangan yang rumit dan anak-anak terlibat

4. Cara memilih peguam perceraian

Perceraian adalah proses emosi dan tekanan. Penting untuk memastikan anda mengupah peguam yang pakar dalam perceraian dan undang-undang keluarga. Anda juga harus merasa selesa dengan peguam anda. Walaupun anda mungkin tergoda untuk pergi dengan peguam perceraian yang murah, itu mungkin bukan pilihan terbaik.

Berikut adalah beberapa langkah yang boleh anda lakukan untuk memastikan anda memilih profesional yang sesuai untuk kes anda:

Langkah 1: Penyelidik peguam dalam talian

Cari peguam perceraian yang berdekatan dengan anda, dan luangkan masa untuk membaca profil mereka dan memahami kepakaran mereka. Baca apa yang pelanggan katakan dan lihat apakah anda boleh mencari peguam mengikut anggaran anda. Sempitkan senarai anda kepada beberapa profesional yang anda fikir mungkin sesuai.

Langkah 2: Dapatkan sebut harga percuma

Hubungi setiap peguam, dan tanyakan kepada mereka mengenai bayaran mereka. Tanyakan apakah anda boleh menerima senarai bertulis mengenai yuran mereka sehingga anda dapat membandingkan kos antara beberapa peguam.

Langkah 3: Periksa kelayakan dan pelesenan

Pastikan pengacara dilesenkan dengan betul. Jangan takut untuk bertanya mengenai pengalaman mereka dalam menangani kes seperti anda. Sekiranya mereka tidak mempunyai pengalaman yang sesuai, pertimbangkan pilihan lain.

Langkah 4: Baca ulasan pelanggan

Ulasan pelanggan boleh bercakap banyak. Peguam yang berpengalaman harus mempunyai cukup banyak testimoni dari pelanggan yang gembira sehingga anda dapat yakin kes anda berada di tangan yang baik.

Langkah 5: Jadualkan rundingan dan tanya

Sebelum anda menjalani rundingan awal, buat senarai soalan dan kebimbangan yang penting bagi anda. Contohnya, anda boleh bertanya:

 • mengenai proses pemfailan dan apa yang diperlukan
 • berapa lama perceraian mungkin berlaku
 • jika mungkin ada rancangan pembayaran
 • berapa lama mereka belajar undang-undang keluarga
 • sekiranya pasangan anda akan dipertanggungjawabkan atas yuran undang-undang anda

Ingat, anda akan bekerjasama dengan peguam anda untuk jangka masa panjang dan perlu membincangkan beberapa masalah yang sangat peribadi. Anda harus merasa selesa bercakap dengan peguam yang anda pilih untuk mengekalkannya.

Ringkasan

Seorang peguam perceraian mesti diketahui mengenai hak penjagaan, di mana keputusan penting mengenai kehidupan anak-anak disertakan. Sebelum menyewa peguam untuk kes perceraian anda, anda harus ingat bahawa, Peguam anda mempunyai pengalaman terbaik dalam undang-undang keluarga, mempunyai pengalaman luas di ruang sidang. Peguam anda mempunyai kemampuan untuk berinteraksi dengan anda dan memahami apa yang anda mahukan. anda mesti tahu mengenai perjanjian anda dan berhati-hati dengan peguam perceraian yang agresif.

Peguam perceraian terbaik

Peguam perceraian terbaik pakar dalam undang-undang keluarga dan mempunyai pengalaman dalam masalah perceraian, hak asuh anak dan lawatan, sokongan anak, dan sokongan suami isteri. Peguam perceraian mempunyai kemampuan untuk berinteraksi dengan anda dan memahami apa yang anda mahukan dalam proses anda. Peguam perceraian terbaik pengacara yang mempunyai kemampuan untuk mendapatkan hasil minat anda.

Peguam perceraian

Peguam perceraian adalah peguam yang pakar dalam undang-undang keluarga dan undang-undang sivil dia adalah penasihat undang-undang kami. Dia memberi kami nasihat tentang bagaimana menangani hak asuh anak dan kunjungan, dukungan anak, dukungan suami, harta benda, akaun bank, kad kredit, dan aset material lainnya. Dia menyiapkan kertas kerja mengenai perintah perceraian dan hak penjagaan terakhir. Dia mempersiapkan dirinya untuk sebarang konflik semasa perbicaraan di mahkamah. Mereka harus menjadi pendengar yang penuh perhatian kerana keputusan yang dibuat di dalam atau di luar mahkamah akan sangat mempengaruhi kehidupan pelanggan mereka.

Peguam perceraian untuk lelaki

Peguam perceraian untuk lelaki bergantung sepenuhnya kepada kriteria memilih peguam perceraian. Anda mesti memilih peguam perceraian yang pakar dan berpengalaman, yang mesti mempunyai pengetahuan lengkap mengenai undang-undang keluarga dan undang-undang sivil. dia mesti mempunyai kemampuan personaliti menyatu maka dia mencapai apa yang kamu mahukan.

Cara memfailkan perceraian di Florida tanpa peguam

Memfailkan perceraian di Florida tanpa pengacara mempunyai beberapa syarat, Syarat pertama untuk membubarkan perkahwinan adalah salah satu pihak untuk membuktikan bahawa perkahwinan itu "putus tidak dapat dipulihkan." Mana-mana pasangan boleh mengajukan pembubaran perkahwinan. Yang kedua yang anda mesti membuktikan bahawa perkahwinan itu wujud, satu pihak telah menjadi penduduk Florida selama enam bulan tepat sebelum pengajuan petisyen, dan perkahwinan itu putus.

Siapa yang Membayar Yuran Peguam dalam Perceraian?

Timbul persoalan di sini siapa yang membayar yuran peguam , masing-masing pihak membayar peguam mereka sendiri dalam tuntutan perceraian. Pasangan suami isteri tidak dibenarkan berkongsi peguam, jadi setiap pihak mesti memberikan peguam mereka sendiri untuk proses undang-undang. Ini bermaksud bahawa setiap pihak akan bertanggungjawab untuk membayar yuran peguam mengikut syarat yang telah ditetapkan dengan peguam mereka sendiri.

Berapa kos peguam perceraian?

Sebelum mengupah peguam semua orang ingin tahu mengenai kos peguam perceraian, Kos purata untuk peguam perceraian adalah $ 250 sejam dan anda akan membelanjakan sekitar $ 15,000 secara keseluruhan. Mengupah peguam perceraian untuk perwakilan, kemungkinan anda akan menghabiskan antara $ 100 hingga $ 650 sejam. Adalah biasa bagi peguam baru untuk mengenakan $ 100 + / jam dan peguam berpengalaman untuk mengenakan $ 300 + / jam. Walaupun banyak faktor boleh mengubah keseluruhan kos, adalah tipikal bagi setiap pasangan untuk menghabiskan $ 20,000 atau lebih untuk menyelesaikan perceraian mereka.

Soalan yang kerap diajukan

Orang ramai mempunyai banyak soalan di bawah ini:

Berapa kos perceraian di Texas tanpa peguam?

Purata kos perceraian di Texas

Anda akan dikenakan biaya sekitar $ 300 untuk mengemukakan petisyen perceraian anda di mahkamah. Anda mungkin membayar yuran mahkamah tambahan bergantung pada daerah anda.

Masih bolehkah saya bercerai sekiranya saya tidak dapat menemui pasangan saya?

Ya. Namun, pertama-tama anda perlu melakukan usaha suci hati yang menyeluruh untuk mencari pasangan anda. Contohnya, anda mungkin menyemak senarai telefon, menggunakan penyiasat peribadi, atau melihat rekod harta benda.

Sekiranya anda masih tidak dapat menemui pasangan anda, dan jika hakim memutuskan bahawa anda telah mencari sebanyak yang anda dapat, anda boleh memulakan perkhidmatan dengan penerbitan. Ini bermaksud anda menerbitkan surat cerai di surat khabar. Sekiranya pasangan anda tidak bertindak balas dalam masa 30 hari, anda boleh meneruskan perceraian tanpa penyertaan pasangan anda.

Adakah saya dan suami perlu tinggal di daerah yang sama untuk bercerai?

Tidak. Anda atau pasangan anda hanya perlu tinggal di sebuah daerah selama 90 hari sebelum perceraian diajukan di daerah itu.

Katakan bahawa anda telah tinggal di Harris County selama 90 hari terakhir dan pasangan anda telah tinggal di Dallas County selama 90 hari terakhir. Dalam kes ini, anda boleh memfailkan perceraian di Harris County, atau pasangan anda boleh memfailkan di Dallas County.

Adakah saya dan suami perlu tinggal di Texas untuk bercerai?

Tidak. Selama mana-mana daripada anda tinggal di negeri ini selama enam bulan sebelumnya, anda memenuhi syarat kediaman negeri untuk bercerai di Texas.

KESIMPULAN

Ketika anda menghadapi perceraian dan anda mempunyai pertanyaan bahawa, bagaimana untuk mengajukan perceraian dalam cukai tanpa peguam, perceraian anda mestilah tidak dipertikaikan bererti tidak ada masalah hukum antara anda dan pasangan. Anda dan pasangan anda bersetuju dengan perjanjian yang terdiri daripada hak penjagaan anak, harta benda, aset, hutang, lawatan anak. Anda memfailkan perceraian apabila cukai berlaku seperti perceraian sederhana. Anda mesti menjadi kediaman selama enam bulan di negeri-negeri. Anda pergi ke pejabat kerani mengisi borang dan membuat dua salinan satu untuk anda sendiri dan menghantar yang lain kepada pasangan anda. Anda mesti melamar perceraian secara dalam talian, syarikat bereputasi memperoleh hasil mengikut kesediaan anda.

Artikel berkaitan

Peguam perceraian

Peguam perceraian terbaik

Peguam perceraian untuk lelaki

Siapa yang Membayar Yuran Peguam dalam Perceraian?

Cara memfailkan perceraian di Florida tanpa peguam

Berapa kos peguam perceraian?