Pinjaman hak milik adalah pinjaman bercagar, yang bermaksud hak milik aset anda, biasanya kereta digunakan sebagai jaminan pinjaman. Ini menjadikan kereta sebagai bahagian yang sangat penting dalam urus niaga pinjaman hak atas talian .

Pendahuluan jangka pendek kereta membolehkan anda mendapatkan wang tunai berbanding nilai semasa di kenderaan anda. Kesannya, salah satu syarat pinjaman hakiki penting adalah kereta .

Walaupun begitu, anda masih boleh mendapatkan pinjaman hak milik kereta tanpa kereta. Sebenarnya, beberapa pinjaman hak milik dalam talian dapat diselesaikan tanpa pemeriksaan kereta fizikal. Ini menunjukkan bahawa anda tidak perlu membawa kenderaan anda ke bank. Sebaliknya, gambar kenderaan boleh digunakan untuk mengesahkan keadaannya .

Untuk mendapatkan salah satu pinjaman ini, anda perlu memenuhi beberapa syarat khusus. Tetapi pertama, apakah pinjaman hak milik kereta?

Apa itu pinjaman hak milik?

Pinjaman hak milik adalah jenis pinjaman yang direka untuk membantu anda menghadapi kecemasan kewangan. Sekiranya anda peminjam pinjaman hak milik yang layak, anda boleh menggunakan ekuiti aset anda (biasanya kereta). Dengan ini, anda boleh mendapatkan dana yang anda perlukan dengan menawarkan gelaran kereta anda sebagai cagaran kepada pemberi pinjaman anda. Sekiranya gagal bayar, pemberi pinjaman mempunyai hak undang-undang untuk memiliki kenderaan anda. Walaupun demikian, ada beberapa pendekatan yang sah untuk melepaskan pendahuluan jangka pendek tanpa kehilangan kenderaan anda.

Bagaimana untuk mendapatkan Pinjaman Hakmilik tanpa Kereta?

Pertanyaan yang selalu kami ajukan adalah, "Apakah mungkin untuk mendapatkan kredit jangka pendek tanpa mendapatkan kendaraan?"

Ya, anda boleh mendapatkan pinjaman hak milik tanpa kereta selagi anda memenuhi syarat berikut:

  1. Memiliki kereta

  2. Mempunyai tajuk tanpa hak milik

  3. Mempunyai akses ke kereta

Oleh itu, jika anda memiliki kenderaan dan mempunyai akses ke atasnya, anda perlu memohon tajuk sepenuhnya dalam talian. Terdapat banyak jenis pinjaman hak milik dalam talian yang tidak memerlukan pemberi pinjaman untuk melihat sendiri kereta.

Pinjaman Tajuk Dalam Talian tanpa Pemeriksaan Kenderaan

Beberapa pinjaman hak milik dalam talian tidak memerlukan pemeriksaan kenderaan dan oleh itu tidak memerlukan kereta anda hadir secara fizikal. Daripada penilaian secara langsung , pemberi pinjaman akan meminta gambar kenderaan anda untuk melakukan penilaian maya dan menilai nilainya.

Walau bagaimanapun, anda memerlukan akses ke kereta untuk mengambil gambar ini. Pemberi pinjaman juga akan memeriksa sejarah kereta anda. Oleh itu, jika anda belum memeriksa sejarah kenderaan anda baru-baru ini, sekarang adalah masa yang tepat untuk melakukannya.

Memberi Maklumat yang Diperlukan

Setelah anda membuat permohonan dalam talian, pemberi pinjaman anda mungkin akan meminta maklumat tambahan mengenai kereta anda. Oleh kerana anda mendapat pinjaman hak milik dalam talian tanpa kereta, pemberi pinjaman perlu mengetahui cukup maklumat untuk memberikan nilai kenderaan yang tepat.

Foto dan data tambahan membolehkan pakar pinjaman anda menyelesaikan penilaian maya. Sekiranya anda tahu bagaimana pinjaman hak milik kereta berfungsi, anda mungkin akan mengetahui bahawa jumlah pinjaman hak milik kereta berdasarkan pada nilai kereta. Oleh itu, mereka perlu melakukan penilaian .

Walau bagaimanapun, ini menjadikan penilaian nilai kenderaan sedikit lebih rumit. Oleh itu, anda mesti memberikan semua maklumat yang diperlukan kepada pemberi pinjaman anda dan mempunyai alasan yang sah untuk tidak menunjukkan kereta tersebut layak mendapat pinjaman hak milik kereta.