Kemalangan berlaku, dan apabila berlaku, insurans adalah yang menjaga keselamatan dan keselamatan kewangan kita. Sama ada perlanggaran automatik adalah kesalahan anda atau orang lain, perlindungan insurans kereta anda harus membantu anda. Walau bagaimanapun, berapa banyak yang membantu anda, dan ini ditentukan oleh gabungan pilihan yang merangkumi polisi insurans anda.

Membeli Insurans Kereta

Untuk melindungi diri anda tanpa membayar lebih, terokai faktor-faktor yang harus anda pertimbangkan untuk mengumpulkan perlindungan yang tepat untuk kenderaan anda, serta cara memilih syarikat insurans yang baik yang akan menangani tuntutan anda sekiranya berlaku kemalangan. Ini boleh membingungkan, tetapi ingat bahawa mengambilnya selangkah demi selangkah menjadikannya pengalaman yang lebih mudah.

Tetapi membeli insurans kereta boleh terasa luar biasa, sama ada anda melakukannya untuk kali pertama atau kesepuluh. Sekiranya anda tidak pasti mahu memulakannya, berikut adalah langkah membeli dan memilih perlindungan insurans kereta:

 • Tentukan bagaimana anda ingin membeli insurans kereta

 • Tentukan berapa banyak perlindungan insurans kereta yang anda perlukan

 • Isi permohonan sebut harga insurans kereta

 • Dapatkan sebut harga anda

 • Bandingkan harga insurans kereta anda

 • Pilih syarikat insurans kereta dan dapatkan insurans

 • Batalkan polisi insurans kereta lama anda

Jangan bimbang, itu mungkin seperti banyak langkah, tetapi membeli insurans kereta sebenarnya adalah proses yang cukup mudah, dan anda mungkin dapat menyelesaikan keseluruhan proses pada suatu petang. Mari pecahkan apa yang terlibat dalam semua langkah untuk mendapatkan liputan.

LANGKAH 1

Tentukan bagaimana anda ingin membeli insurans kereta

Terdapat dua cara untuk membeli insurans kereta, secara langsung dari syarikat insurans atau melalui broker insurans bebas seperti Policygenius.

Sekiranya anda sudah mempunyai insurans pemilik rumah atau penyewa, mungkin masuk akal untuk membeli polisi insurans kereta baru anda melalui syarikat yang sama . Anda biasanya akan mendapat potongan harga untuk menggabungkan pelbagai jenis liputan.

Sekiranya anda sudah mempunyai polisi automatik dan ingin menambahkan kereta baru ke liputan yang ada , biasanya juga mudah. Satu-satunya kelemahan untuk pergi dengan syarikat insurans sekarang adalah anda terlepas membeli-belah, dan anda mungkin tidak mendapat harga terbaik.

Anda boleh berbelanja dengan mendapatkan sebut harga dari beberapa broker insurans, tetapi ini melibatkan banyak usaha (belum lagi banyak e-mel - setiap syarikat akan menghantar e-mel kepada anda sebut harga). Anda boleh membuat perbandingan sendiri dengan cara ini, tetapi memerlukan beberapa saat untuk melalui proses sebut harga dengan setiap pembawa secara berasingan.

Membeli insurans kereta melalui broker insurans bebas seperti Policygenius dapat melancarkan prosesnya. Anda boleh mengisi satu aplikasi dan mendapatkan beberapa petikan, dan kemudian anda akan mempunyai pakar yang membimbing anda melalui proses tersebut.

Oleh kerana broker bekerjasama dengan beberapa syarikat insurans, mereka dapat memastikan anda mendapat perlindungan terbaik dan tawaran terbaik. Jika anda sudah mempunyai pemilik rumah atau penyewa dasar - atau anda merancang untuk menggabungkan kedua-dasar - broker yang boleh menawarkan penjimatan dibundel sama sebagai pembawa akan.

LANGKAH # 2

Tentukan perlindungan insurans kereta apa yang anda perlukan

Mengetahui berapa banyak setiap jenis perlindungan insurans kereta yang anda perlukan adalah salah satu bahagian yang lebih sukar untuk membeli insurans kenderaan. Pertama, anda ingin membiasakan diri dengan pelbagai komponen dasar automatik. Untuk keterangan lebih lanjut, lihat artikel: JENIS INSURANS KERETA Perlindungan ini merangkumi:

Perlindungan liabiliti

Menanggung kos jika anda menyebabkan kemalangan, merosakkan harta benda, atau mencederakan seseorang dengan kenderaan anda. Insurans liabiliti diperlukan di kebanyakan negeri.

Perlindungan kecederaan diri

Menanggung perbelanjaan perubatan dan pemulihan sekiranya anda atau penumpang anda cedera dalam kemalangan kereta. Juga merangkumi perbelanjaan lain yang berkaitan, seperti kehilangan gaji.

Perlindungan pemandu yang tidak diinsuranskan / kurang diinsuranskan

Menanggung kos sekiranya anda mengalami kemalangan yang disebabkan oleh pemandu yang tidak mempunyai insurans atau yang tidak dapat membayar insurans sepenuhnya.

Liputan perlanggaran

Lindungi kerosakan kenderaan anda sendiri selepas kemalangan, tanpa mengira siapa yang salah.

Liputan komprehensif

Lindungi kerosakan kereta anda yang boleh berlaku ketika ia tidak dipandu, termasuk kerosakan akibat cuaca melampau, benda jatuh, banjir, kebakaran, vandalisme, dan, pencurian.

Insurans jurang

Sekiranya kereta anda berjumlah, ini membayar perbezaan antara nilai tunai sebenar (ACV) kereta, yang merangkumi susut nilai, dan jumlah yang masih terhutang dengan pinjaman atau pajakan kereta sehingga anda tidak terjebak membuat pembayaran pada kereta yang tidak lebih lama mempunyai.

Kemudian ada pilihan liputan tambahan, seperti bantuan di pinggir jalan , yang merangkumi perkara seperti pertukaran tayar rata, permulaan dan penarik, atau liputan penggantian kereta baru , yang akan membayar penggantian jika jumlah kereta baru anda dijumlahkan, biasanya dalam satu atau dua tahun pemilikan.

Anda juga ingin mencari syarat insurans kereta di negeri anda . Tetapi ingat, minimum negara anda adalah titik permulaan untuk menentukan liputan - selalunya, jumlahnya terlalu rendah untuk melindungi anda sekiranya berlaku kemalangan besar.

Katakan negara anda memerlukan perlindungan tanggungjawab kerosakan harta benda sebanyak $ 15,000, dan anda menyebabkan kemalangan yang mengakibatkan kerosakan bernilai $ 45,000. Anda harus membayar perbezaannya, meninggalkan anda pada harga $ 30,000 yang kemudian anda perlu bayar dari poket.

Semasa memilih jenis dan jumlah liputan, pertimbangkan faktor seperti berapa kerap anda memandu dan ke mana, sama ada kereta anda dicuri atau dipecah masuk, dan jika anda tinggal di suatu tempat di mana cuaca melampau boleh merosakkan kenderaan anda.

Untuk keterangan lebih lanjut lihat artikel

APA INSURANS GAP? Apa itu insurans jurang pada kereta Apa yang syarikat insurans auto menawarkan insurans jurang

LANGKAH # 3

Isi permohonan sebut harga insurans kereta

Sama ada anda memutuskan untuk melamar melalui broker bebas seperti Policygenius atau melakukan perbandingan sebut harga sendiri, anda memerlukan maklumat berikut semasa memohon insurans kereta:

 • Nama semua pemandu di rumah tangga

 • Tarikh lahir untuk semua pemandu di rumah tangga

 • Nombor lesen memandu untuk semua pemandu di rumah tangga

 • Nombor Jaminan Sosial untuk semua pemandu di rumah tangga

 • VIN (Nombor Maklumat Kenderaan) untuk semua kenderaan

Alamat untuk orang yang diinsuranskan (di mana anda tinggal dan di mana kereta itu dikendalikan, yang biasanya merupakan tempat yang sama)

Halaman perisytiharan anda dari polisi insurans kereta terdahulu anda

Semasa anda melalui proses ini, anda mesti menjawab soalan yang dapat membantu memberi potongan harga kepada anda, seperti sama ada anda mengalami kemalangan atau pelanggaran dalam rekod anda, sama ada anda pelajar sepenuh masa, dan jika kereta anda dilengkapi dengan ciri-ciri tertentu seperti peranti anti-kecurian.

LANGKAH # 4

Dapatkan sebut harga anda

Tidak kira bagaimana anda memohon insurans, anda mungkin akan mendapat sebut harga dengan cepat. Beberapa syarikat penerbangan akan menawarkan pelbagai versi petikan, biasanya yang asas dengan had liputan rendah, pilihan standard dengan had liputan rata-rata, dan pilihan ketiga dengan had liputan yang sangat tinggi.

Ingat bahawa pada amnya adalah idea yang baik untuk mempunyai had liputan yang tinggi untuk jenis liputan yang diperlukan, tetapi semakin tinggi had anda, semakin banyak yang akan anda bayar. Petikan anda juga boleh merangkumi beberapa jenis liputan yang sebenarnya tidak anda mahukan atau perlukan, jadi perhatikan pilihan anda dengan teliti.

Dan untuk anda yang boleh dikurangkan, menetapkannya lebih tinggi membawa kepada premium yang lebih rendah, kerana anda bersetuju untuk membayar lebih banyak dari saku jika anda mengemukakan tuntutan ke atas insurans komprehensif atau perlanggaran anda.

LANGKAH # 5

Bandingkan harga insurans kereta anda

Anda mungkin tergoda untuk memilih syarikat insurans kereta yang menawarkan harga terbaik kepada anda, tetapi pastikan anda membuat kajian mengenai syarikat penerbangan yang berbeza. Pembawa A mungkin telah memberi anda harga yang sedikit lebih tinggi daripada Carrier B, tetapi jika ia mempunyai penilaian kepuasan tuntutan yang jauh lebih tinggi, kos tambahan itu mungkin bernilai.

Meninjau rekod prestasi syarikat insurans dan reputasi perniagaan sama pentingnya dengan memeriksa sebut harga yang mereka tawarkan kepada anda. Polisi insurans kenderaan yang paling menjimatkan tidak ada artinya jika tidak ada perkhidmatan pelanggan yang mencukupi untuk mengikutinya.

Jadi bagaimana anda tahu bahawa anda memilih syarikat yang tepat? Terdapat beberapa cara untuk melakukan usaha wajar anda:

Lihat penilaian di laman web pihak ketiga seperti Trustpilot, Consumer Reports, atau Better Business Bureau.

Cari penanggung insurans melalui Persatuan Nasional Pesuruhjaya Insurans (NAIC) untuk melihat apakah ada aduan yang diajukan terhadap mereka, jika ada masalah undang-undang atau peraturan yang berkaitan dengan pelesenan mereka, atau jika ada masalah kewangan yang timbul.

Lihat senarai syarikat insurans kereta terbaik kami dan ulasan kami mengenai syarikat penerbangan individu .

LANGKAH # 6

Pilih syarikat insurans kereta dan dapatkan insurans

Setelah membandingkan sebut harga anda, baca calon penanggung insurans anda, dan pilih syarikat insurans kereta yang anda rasa seronok dengannya, inilah masanya untuk menerapkan polisi tersebut dan diinsuranskan.

Sama ada anda mendapat sebut harga secara langsung dari syarikat insurans atau melalui broker insurans bebas, anda boleh mendaftar polisi melalui salah satu pilihan dan mengetahui bahawa anda akan mendapat kadar yang sama. Juga bonus: kedua-dua broker dan pembawa boleh memberikan anda potongan harga pada polisi insurans lain melalui syarikat penerbangan yang sama, seperti insurans penyewa atau pemilik rumah. Sekiranya anda bekerja melalui broker insurans, mereka mungkin dapat mendaftar anda untuk polisi itu sendiri.

LANGKAH # 7

Batalkan polisi insurans kereta lama anda (jika berkenaan)

Sekiranya anda membeli insurans kereta untuk menggantikan polisi semasa, tunggu sehingga perlindungan baru anda bermula sebelum anda membatalkan polisi lama anda . Anda ingin memastikan bahawa anda tidak meninggalkan jurang dalam liputan.

Untuk melakukan ini, tetapkan tarikh pembatalan polisi lama anda dan tarikh kuatkuasa polisi baru anda pada hari yang sama. Polisi insurans bermula dan berakhir pada pukul 12:01 pagi pada tarikh tertentu, jadi anda tidak perlu bimbang untuk mempunyai hari penuh kos, tetapi tidak semuanya, jadi memandu dengan berhati-hati dan sedar untuk mengelakkan pembayaran premium yang lebih tinggi.

! [Perkara Asas yang Perlu Anda Ketahui Sebelum Memilih Insurans Kereta! | Insurans Kereta 5 Petikan | 624x284] (fail: /// C: /Users/sonia/AppData/Local/Packages/oice_16_974fa576_32c1d314_7f8/AC/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.jpg)

Ringkasan : di atas adalah tujuh langkah untuk mendapatkan polisi insurans kereta terlebih dahulu anda perlu memutuskan bagaimana anda akan membeli polisi insurans kereta sama ada secara langsung dari syarikat insurans atau broker. langkah kedua adalah insurans kereta yang anda perlukan, bergantung pada kereta apa yang anda miliki dan berapa banyak penggunaan kereta. setelah menentukan langkah seterusnya adalah mengisi borang permohonan. anda perlu mengisi maklumat asas mengenai diri anda dan kenderaan anda. sekarang proses seterusnya adalah mendapatkan sebut harga untuk insurans kereta anda. ada 3 darjah atau mungkin lebih dari itu bergantung pada syarikat insurans yang anda pilih. bandingkan petikan ini untuk mengetahui yang memberikan lebih baik kepada anda. Setelah semua prosedur ini sekarang tiba masanya untuk mendapatkan insurans mengikut keinginan anda. jika anda mempunyai insurans kereta lama, dia boleh membatalkannya.

Bagaimana memilih syarikat insurans automatik anda?

 • Memilih Syarikat Insurans Automatik Anda Memilih liputan yang tepat adalah langkah pertama. Anda juga mesti memilih syarikat insurans yang baik jika anda ingin memaksimumkan peluang tuntutan anda dibayar. Cari kualiti berikut ketika memilih syarikat insurans automatik anda.

 • Syarikat insurans boleh dipercayai dan berpatutan harus dipercayai dan menawarkan perlindungan yang munasabah untuk harga yang mereka tetapkan. Di beberapa negeri, tidak ada banyak perbezaan harga antara syarikat insurans kerana mandat negara. Namun, di kebanyakan negeri, syarikat akan memberikan harga yang berbeza untuk liputan serupa.

 • Meliputi Kenderaan di Semua Masa Banyak syarikat insurans kecil menawarkan harga yang rendah berbanding yang besar kerana kos overhed yang lebih rendah. Tetapi apabila ada kemalangan dan tuntutan insurans diajukan, syarikat kecil ini kadang kala sukar atau tidak bekerjasama. Mereka mungkin menjawab dengan, "Ini tidak dilindungi dalam kebijakan Anda." Bukan itu yang anda mahu dengar apabila anda benar-benar memerlukannya setelah membayar premium anda selama berbulan-bulan. Juga, jangan pergi dengan syarikat insurans tempatan yang tidak melindungi kemalangan di luar negeri.

Apakah jenis perlindungan insurans kenderaan yang lain?

Walaupun kebanyakan insurans automatik yang diamanahkan secara sah merangkumi kerosakan yang disebabkan oleh kereta anda, ia tidak melindungi kerosakan pada kereta anda sendiri. Untuk menutupi kenderaan anda sendiri, anda harus mempertimbangkan perlindungan tambahan berikut:

 • Perlanggaran Mengganti anda atas kerosakan pada kereta anda yang berlaku akibat perlanggaran dengan kenderaan lain atau objek lain - misalnya, pokok atau pagar pembatas - ketika anda salah. Walaupun liputan perlanggaran tidak akan membebankan anda atas kerosakan mekanikal atau kerosakan pada kereta anda, ia akan melindungi kerosakan dari jalan berlubang atau dari memutar kereta anda.

 • Komprehensif Memberi liputan terhadap kecurian dan kerosakan yang disebabkan oleh kejadian selain daripada perlanggaran, seperti kebakaran, banjir, vandalisme, hujan es, batu atau pokok tumbang, dan bahaya lain - malah terkena asteroid!

 • Liputan Kaca Memberi liputan dari kerosakan kaca depan, yang biasa terjadi. Beberapa polisi automatik merangkumi liputan kaca yang tidak dapat dikurangkan, yang juga meliputi tingkap sisi, tingkap belakang, dan pelindung kaca. Atau anda boleh membeli penutup kaca tambahan.

Apakah insurans jurang dan adakah saya memerlukannya?

· Perlanggaran dan komprehensif hanya meliputi nilai pasaran kereta anda, bukan harga yang anda bayar - dan kereta baru menyusut dengan cepat. Sekiranya kereta anda berjumlah atau dicuri, mungkin ada "jurang" antara apa yang anda bayar pada kenderaan dan perlindungan insurans anda. Untuk melindungi perkara ini, anda mungkin ingin mencari jurang insurans untuk membayar perbezaannya. Perhatikan bahawa untuk kenderaan yang disewa, liputan jurang biasanya dimasukkan ke dalam pembayaran sewa anda.

Jangan berlebihan

Apabila anda bercakap dengan mana-mana ejen insurans atau penyedia perkhidmatan, mereka akan berusaha menjual liputan lebih banyak kepada anda supaya mereka dapat menjana lebih banyak wang. Secara amnya, anda tidak memerlukan perlindungan yang tinggi kecuali anda memiliki kenderaan yang mahal, memandu secara meluas, atau tidak mempunyai insurans kesihatan yang mencukupi. Banyak syarikat insurans dapat memperoleh wang mudah daripada pembeli yang tidak berpendidikan yang tidak tahu apa yang mereka mahukan. Dengan menggunakan petua dari artikel ini, anda tidak perlu membiarkan ejen bercakap lancar mencuri wang dari poket anda.

SNATCHING KENDERAAN

Insurans diperlukan kerana kadar ragut kenderaan meningkat dari hari ke hari di seluruh negara. insurans kereta memberikan perlindungan terhadap kecurian dan pencurian. untuk keterangan lebih lanjut, lihat artikel APAKAH INSURANS KERETA MELALUI CERITA?

ringkasan: insurans jurang mengisi jurang antara apa yang anda bayar pada kenderaan dan perlindungan insurans anda. perlanggaran dan insurans menyeluruh memberikan perlindungan sekiranya berlaku kemalangan dengan kereta atau dengan objek lain. ia juga mengganti atau membaiki kereta jika akan dicuri.

Soalan Lazim

1. apa yang biasanya dilindungi ketika saya mendapat insurans kereta? Walaupun negeri yang berbeza mewajibkan pelbagai jenis insurans dan terdapat beberapa pilihan tambahan (seperti insurans jurang) yang tersedia, kebanyakan polisi automatik asas terdiri daripada: liabiliti kecederaan badan, perlindungan kecederaan diri, tanggungjawab kerosakan harta benda, perlanggaran, pengendara yang komprehensif dan tidak diinsuranskan / kurang diinsuranskan.

2. soalan apa yang diminta untuk insurans kereta? Soalan Lazim yang Ditanyakan Untuk Petikan Insurans Auto

 • Adakah Anda Semasa Diinsuranskan ?
 • Siapa Anda dan Apa Yang Anda Lakukan?
 • Berapa Banyak Anda Memandu dan Mengapa?
 • Di mana awak tinggal?
 • Apa Yang Anda Memandu?
 • Apakah Rekod Memandu Anda?
 • Tanya Bow Valley Mengenai Cara Menjimatkan Insurans Auto anda.

3. apa yang berlaku sekiranya saya merosakkan kereta saya sendiri? Anda boleh membuat tuntutan insurans atas kerosakan yang disebabkan oleh kereta anda sendiri sekiranya anda mengalami perlanggaran dan / atau liputan menyeluruh. Sekiranya anda mempunyai polisi insurans kereta liabiliti sahaja, kerosakan yang anda lakukan pada kereta anda sendiri tidak akan dilindungi. Insurans liabiliti hanya membayar kerosakan dan kecederaan pemandu yang lain.

4. bolehkah saya merosakkan kereta saya sendiri? Vandalisme , berdasarkan undang-undang negara, adalah kejahatan. Istilah undang-undang lain yang boleh digunakan adalah kerosakan jenayah, kerosakan berbahaya, atau kesalahan jahat. ... Elemen kedua untuk sesuatu yang layak sebagai vandalisme kereta adalah bahawa ia dimiliki oleh orang lain. Contohnya, ia tidak akan dianggap sebagai vandalisme jika anda memusnahkan kereta anda sendiri .

5. adakah insurans kereta melindungi sekiranya saya mengalami masalah? Insurans perlanggaran meliputi kerosakan yang berlaku akibat perlanggaran dengan kenderaan atau objek lain. Liputan ini berlaku tanpa mengira siapa yang salah dalam kemalangan itu. ... Liputan perlanggaran akan menangani kerosakan akibat memukul tiang, pokok, tepi jalan , atau pelbagai benda lain.

Kolklusi

Mempunyai perlindungan insurans yang mencukupi dan boleh dipercayai adalah komponen pemilikan kenderaan yang sangat penting: Anda tidak mahu mengalami masalah wang ketika anda mengalami trauma kemalangan. Jadilah pembeli yang bijak, buat kajian yang tepat, bandingkan sebut harga, dan buat pakej yang sesuai dengan keperluan liputan dan anggaran anda.

Topik-topik yang berkaitan

Florida insurans kereta berpatutan

Syarikat insurans kereta murah

ADAKAH INSURANS KERETA MENGELAKKAN CERITA?

INSURANS TRIPLE AAA

Insurans Penjagaan Jangka Panjang