Adakah jenama anda melihat pulangan positif di Instagram? Adakah Instagram anda cukup besar untuk mendorong lalu lintas yang menguntungkan ke halaman arahan anda? Lihat Cara Menghapus Akaun Instagram

Sekiranya anda ragu-ragu untuk menjawab, mungkin sudah waktunya untuk belajar bagaimana mendapatkan pengikut di Instagram. Semakin besar penonton anda bertambah, semakin banyak peluang yang anda ada untuk berinteraksi dengan pengguna dan mencipta pengalaman unik bagi mereka.

Tetapi kadangkala jenama mengambil jalan keluar yang mudah ketika berusaha mendapatkan lebih banyak pengikut Instagram. Bayaran suka dan laman pengikut ada di mana-mana, tetapi kami akan menjadi yang pertama memberitahu anda bahawa membina khalayak secara organik akan menghasilkan hasil yang lebih baik.

Adakah anda tahu bahawa kira-kira 48 juta pengguna Instagram adalah palsu? Dan sejak statistik itu mula membuat pusingan, Instagram telah berusaha keras untuk menghentikan pengikut palsu sekali-sekala.

Ini bermakna tidak kira berapa banyak pengikut Instagram yang anda miliki, jika mereka palsu, mereka tidak akan pergi ke halaman arahan anda, merujuk orang lain ke laman web anda atau melakukan satu pembelian. Itulah sebabnya sangat penting untuk memberi tumpuan untuk membina khalayak yang sahih dan organik di media sosial.

Dan kami di sini untuk memberi anda 11 petua mengenai cara mendapatkan pengikut di Instagram:

Optimumkan-Instagram-Akaun 1. Optimumkan Akaun Instagram Anda

Semasa anda berusaha mengetahui cara mendapatkan pengikut di Instagram, salah satu langkah yang paling penting adalah memastikan akaun anda dioptimumkan sepenuhnya. Fikirkan bio Instagram jenama anda sebagai "halaman utama" ke akaun anda.

Tanpa bio, kapsyen gambar, nama pengguna atau gambar profil yang tepat, bagaimana orang akan mengetahui bahawa akaun itu milik jenama anda? Mungkin kelihatan konyol, tetapi banyak syarikat tidak mengisi bios mereka atau menggunakan pautan ke halaman arahan. Ini adalah satu-satunya tempat untuk mendorong lalu lintas Instagram ke laman web anda, jadi mengoptimumkan akaun anda sangat mustahak.

Sekiranya anda tidak pasti mahu memautkan, cubalah pemasaran atau halaman produk yang berkaitan dengan kata kunci, hashtag atau kempen tertentu di akaun Instagram anda. Pautan ke laman utama anda tidak apa-apa - tetapi mengapa tidak memberi pengguna pengalaman yang padu ketika berpindah dari bio anda ke laman web?

Selain itu, simpan nama pengguna anda dengan mesra carian yang mungkin. Sekiranya nama perniagaan anda lebih panjang, pendekkan kepada sesuatu yang akan diketahui oleh khalayak anda. Jangan tambah nombor atau watak khas ke nama pengguna anda. Instagram-Kandungan-Kalender

2. Pastikan Kandungan Konsisten

Perkara terburuk yang boleh anda lakukan ketika cuba mendapatkan pengikut di Instagram adalah menyiarkan kandungan secara tidak teratur. Sekiranya anda cukup bernasib baik untuk membuat pengguna mengikuti anda pada mulanya, perkara terakhir yang ingin anda lakukan ialah membuat mereka lupa bahawa mereka mengikuti anda dari awal.

Untuk mengatasi ini, teruskan jadual pengeposan biasa. Biasanya, jenama tidak boleh memuatkan lebih daripada beberapa kali sehari, tetapi apa sahaja kecenderungan anda, tetaplah konsisten. Kira-kira 200 juta pengguna Instagram log masuk setiap hari, jadi untuk menjadikan jaringan anda lebih luas, cubalah menerbitkan beberapa kali sepanjang hari.

Sebenarnya, penyelidikan kami sendiri mengenai masa terbaik untuk menghantar ke Instagrampin menunjukkan masa terunggul untuk menghantar untuk pelbagai industri, atau anda boleh mengikuti penyelidikan kami mengenai masa terbaik di semua bidang topik di bawah:

Mematuhi jadual akan membantu anda membina pengalaman yang konsisten untuk pengikut anda dan memastikan mereka sentiasa mengenali jenama anda. Tetapi jika anda tertanya-tanya bagaimana anda akan ingat untuk menerbitkan pada masa-masa yang berlainan dalam sehari, kami membuat anda dilindungi dengan penjadualan Sprout dan ciri-ciri masa optimum - baca untuk maklumat lebih lanjut.

3. Jadualkan Catatan Instagram Lebih awal

Walaupun algoritma Instagram telah berubah untuk menunjukkan kepada pengguna lebih banyak kandungan yang mereka sukai, pengeposan pada waktu yang tepat masih dapat memberi lebih banyak penglihatan kepada siaran anda.

Banyak yang boleh dilakukan oleh jenama anda, dan sekarang dengan Sprout Social, penjadualan kandungan Instagram adalah salah satu daripadanya. Dengan alat terbaru kami, kami dapat membantu jenama anda menjadualkan kandungan melalui proses yang mudah.

Dengan menjadualkan kandungan terlebih dahulu, seluruh pasukan anda dapat melihat kempen dan jadual dengan lebih berkesan. Selalu bijak membuat kandungan terlebih dahulu dan dengan alat penjadualan Instagram kami, anda dapat menjangkau khalayak anda dan mengekalkan aliran kandungan yang konsisten pada masa yang sama.

Anda juga boleh menggunakan ciri ViralPost yang dipatenkan Sprout dan membiarkan kami melakukan kerja untuk anda. ViralPost menganalisis sejarah penglibatan akaun anda sendiri dan mengenal pasti masa yang paling sesuai untuk anda hantar secara algoritma.

Sempurnakan rancangan kandungan Instagram anda dengan Sprout Social

Selain menjadualkan gambar lengkap kalendar kandungan Instagram anda, Sprout menawarkan lebih banyak lagi ciri untuk menyempurnakan suapan jenama anda.

Kongsi visual yang diluluskan oleh IG dengan pasukan anda menggunakan Perpustakaan Aset kami, atau uji ciri pratonton grid kami untuk memastikan setiap aspek kehadiran anda sesuai dengan gaya jenama anda.

4. Dapatkan Akaun Lain untuk Menyiarkan Kandungan Anda

Apabila anda belajar bagaimana mendapatkan lebih banyak pengikut Instagram, penting untuk. Semakin besar jumlah pengikut anda bertambah (secara organik), semakin banyak pembeli dan pelanggan yang berminat.

Kaedah terbaik untuk membuat pelanggan mengikuti anda adalah dengan menghadap mereka dan hadir. Penting untuk hadir di Instagram anda sendiri dan juga yang lain. Cuba taja untuk mendapatkan jenama anda dalam suapan pelanggan. Anda juga boleh mengadakan pertandingan Instagram untuk memaparkan jenama anda kepada khalayak yang lebih besar.

Cara lain adalah dengan meletakkan pegangan anda di hadapan khalayak yang jauh lebih besar. Cuba bekerjasama dengan akaun Instagram yang lebih besar di industri anda untuk berkongsi kandungan anda kepada khalayak mereka. Dan tidak semestinya hanya di Instagram.

Pastikan anda memberikan sesuatu yang bernilai. Perkara terakhir yang anda mahu lakukan adalah kelihatan terlalu laku. Cari kolaborasi pemasaran dan rancangan pemasaran bersama dengan perniagaan lain untuk membina penonton Instagram anda.

Selalu ada kemungkinan Twitter anda mempunyai lebih banyak pengikut daripada jenama lain, yang boleh anda manfaatkan, perdagangan atau berkongsi kandungan.

5. Ketahui Perbezaan Antara Pengikut Instagram Palsu & Sebenar

Terdapat perbezaan besar antara akaun Instagram yang mempunyai pengikut palsu dan sah. Mungkin kelihatan menggoda untuk membeli pengikut Instagram, tetapi reaksi lebih besar daripada faedah pertumbuhan pengikut organik.

Pengikut Instagram palsu cenderung:

Menipu pengikut baru

Sekiranya pengguna datang ke suapan Instagram yang tidak aktif dengan puluhan ribu pengikut, perkara-perkara terasa menipu. Jangan tipu orang untuk mengikuti anda. Bina kepercayaan dan hubungan jangka panjang untuk pertunangan yang lebih baik.

Tidak mempunyai ROI

Nampaknya lebih mudah untuk membeli pengikut, tetapi bot yang anda peroleh atau pengikut baru tanpa pemandu tidak akan membeli apa-apa. Orang mengikuti jenama di Instagram dengan alasan - mereka suka apa yang anda hantar atau syarikat anda secara umum. Ini adalah perbelanjaan sebenar dan membawa nilai wang untuk perniagaan anda.

Buat buzz-to-no:

Sekiranya anda mempunyai 10,000 pengikut palsu, berapa ramai yang akan memberi komen, suka dan berkongsi kandungan anda? Kemungkinan besar, akaun bot atau palsu ini akan dibersihkan oleh Instagram, dihapus dan menjadikan catatan anda kelihatan seperti kuburan pertunangan.

Orang sebenar mempunyai kemampuan untuk berkongsi, suka, memberi komen dan berinteraksi dengan catatan Instagram anda. Selain itu, pengguna ini menikmati apabila ada orang di pihak lain yang bertindak balas.

Contohnya, meluangkan masa untuk menjawab pelbagai pertanyaan produk, yang mengakibatkan pengguna kembali, mengikuti atau mungkin berkongsi dengan orang lain. Interaksi ini akan selalu mempunyai nilai lebih daripada sekumpulan pengikut yang tidak aktif.

6. Pamerkan Instagram Anda

Bagaimana orang akan mencari akaun kecuali anda memastikan akaun Instagram anda disenaraikan di laman web anda dan rangkaian sosial yang lain.

Membuat penglihatan dan kesedaran adalah salah satu kaedah terbaik untuk ditemui. Sekiranya anda benar-benar ingin mendapatkan lebih banyak pengikut Instagram, beritahu orang di mana untuk mencari anda. Anda boleh menambahkan ke laman web dan blog anda untuk membantu mempromosikan bahagian sosial di semua rangkaian anda dan juga menunjukkan kepada orang di mana untuk mencari anda di Instagram.

Idea hebat lain adalah mempromosikan silang di seluruh akaun media sosial anda. Selalunya menyebarkan kesedaran mengenai Instagramnya melalui Twitter. Anda boleh memanfaatkan rangkaian sosial anda yang lain dengan mudah untuk mengarahkan pengguna ke Instagram anda.

Walau bagaimanapun, pastikan bahawa anda tidak hanya meminta ikuti. Sebaliknya, anda harus berusaha mempromosikan kandungan unik di Instagram anda supaya pengguna mempunyai alasan untuk mengikuti anda di sana. Nasib baik dengan video Instagram, anda mempunyai peluang besar untuk membina pengikut melalui kandungan kreatif.

7. Isi Kandungan Yang Diinginkan Pengikut

Walaupun ini lebih senang diucapkan daripada dilakukan, adalah bijak untuk mengetahui kandungan apa yang ingin dilihat oleh pengikut anda. Anda akan dapati di Instagram dengan cepat bahawa beberapa kandungan berprestasi lebih baik daripada yang lain. Inilah sebabnya mengapa ujian sangat penting.

Sama ada penapis, kapsyen, jenis kandungan, atau masa siaran, perincian terkecil dapat membuat semua perbezaan. Jauhkan telinga Anda ke bawah sehingga Anda tahu bahawa anda menyiarkan kandungan popular.

Untuk membuat analisis anda selangkah lebih jauh, jenama anda harus melabur di dalamnya. Ini akan memudahkan untuk melacak, menanda aras dan menganalisis kandungan Instagram di seluruh akaun.

Yakinkan strategi kandungan anda dengan menganalisis penapis, kapsyen, dan banyak lagi untuk melihat apa yang paling sesuai dengan khalayak anda. Sekiranya anda tidak pasti hendak memulakannya, cuba analisa pesaing anda.

Anda tidak boleh menyalin pesaing anda secara langsung, tetapi bijak mencatat apa yang mereka lakukan atau membuat catatan yang mendorong penglibatan. Penyelidikan yang sedikit kompetitif dapat berjalan jauh. Anda boleh menggunakan kami untuk melihat apa yang berfungsi untuk jenama lain dalam industri anda.

8. Mulakan Perbualan

Salah satu kaedah terbaik untuk menyedarkan pengguna mengenai Instagram anda adalah melalui perbualan. Menurutnya, hampir 35% pelanggan memilih media sosial untuk penjagaan pelanggan.

Peratusan itu mengatasi sembang langsung, e-mel, 1-800 nombor, dan bantuan di kedai. Orang ramai terus menggunakan media sosial sebagai rujukan hubungan mereka untuk jenama. Dan untuk perniagaan anda, anda perlu menyokong dan berkomunikasi di Instagram.

Cobalah untuk menjawab sebanyak mungkin pertanyaan atau komen, kerana ini dapat berarti perbezaan antara mendapatkan pelanggan baru, pengikut, atau meningkatkan hubungan Anda dengan audiens Anda. Sebenarnya, 71% pengguna yang kami temui lebih cenderung melakukan pembelian setelah adanya interaksi sosial yang positif.

Semakin banyak perbualan di sekitar suapan anda, semakin besar kemungkinan anda mendapat pengikut. Hargailah pengikut anda dan jangan takut untuk membalas.

9. Dapatkan Pengguna untuk Menyertainya

Sekiranya anda benar-benar ingin mendapatkan lebih banyak pengikut Instagram, anda harus memberikan sesuatu yang bernilai. Sama ada melalui kandungan visual yang hebat, wawasan mengenai tawaran baru atau mempamerkan pengguna pada akaun jenama, anda mesti agak berharga bagi pengikut anda.

Dan jenama sehala membuat pengguna berpartisipasi dan mengikuti adalah melalui kandungan yang dihasilkan pengguna. Sebagai contoh, melakukan pekerjaan yang baik untuk mempromosikan kandungan yang dihasilkan pengguna di akaun Instagramnya.

Jenis promosi pengguna ini dapat mendorong lebih banyak orang mengirim kandungan, menggunakan hashtag berjenama anda, dan dibagikan di beberapa akaun. Jenis pendedahan itulah yang menyebabkan jenama anda mendapat lebih banyak pengikut Instagram.

Kepercayaan dan pengalaman menyeronokkan yang anda buat akan membantu menjalin hubungan masa depan dan mungkin membentuk sebilangan penyokong jenama dalam perjalanan.

10. Cari Hashtag yang Ditukar

Salah satu cara yang paling dicuba dan benar untuk mendapatkan pengikut di Instagram adalah melalui hashtag. Selama bertahun-tahun hashtag membolehkan kami memperluas jangkauan sosial kami. Sebagai pemasar, anda ingin membina komuniti anda dengan mendapatkan pengikut dan hashtag yang menyediakannya.

Sebagai permulaan, cari hashtag yang tidak terlalu banyak menunjukkan teori ini dengan menerangkan bagaimana hashtag # love mempunyai lebih daripada 184 juta foto yang terhubung dengannya. Mencuba untuk menonjolkan kandungan Instagram anda di lautan berjuta-juta gambar dan video bukanlah perkara yang mudah dilakukan.

Anda mesti mencari hashtag yang lebih senang diperiksa oleh orang-orang di khalayak sasaran anda. Sekiranya sambungan yang berkaitan dibuat, pengguna ini cenderung mengikuti akaun anda.

Sebagai contoh, melakukan pekerjaan yang hebat dalam melokalkan hashtag ke acara yang mereka sertai. Dengan menggunakan hashtag, jenama mensasarkan penontonnya secara lebih langsung di mana acara konsert sorotan berlaku dan memberi kesedaran.

Memahami prestasi hashtag anda di Instagram juga sama pentingnya untuk menggunakannya. Dan dengan Sprout Social, anda mempunyai akses langsung ke data prestasi dan penggunaan hashtag untuk melihat perkara yang paling sesuai.

Jangan masuk ke alam semesta hashtag, ketahui apa yang anda tandai sehingga anda dapat membina pengikut anda.

11. Buat Pengikut Instagram Anda Gembira

Akhir sekali, apabila anda membuat pengikut Instagram anda gembira, anda akan melihat kenaikan dalam jumlah penonton. Mengikuti petua sebelumnya akan membantu anda membuat pengikut Instagram anda gembira. Jadi perkara terakhir yang anda mahu lakukan adalah kelihatan memerlukan, didorong oleh penjualan, atau robot.

Cubalah dengan niat baik dan berikan isi kepada pengikut anda seolah-olah mereka adalah rakan anda dalam makanan peribadi anda. Instagram hanya berkembang sehingga memanfaatkan petua ini untuk mendapatkan pengikut akan membantu anda meningkatkan jangkauan anda.

Bina khalayak yang hebat dan perhatikan lebih banyak kandungan anda kerana media sosial boleh menjadi pemacu pemasaran yang sangat kuat.

1. Gunakan hashtag Instagram yang betul

Matlamat anda di Instagram adalah untuk [melibatkan khalayak anda sekarang] secara berkala sambil menambah jumlah pengikut sebenar anda. Memposting foto baru, menarik dan menarik akan memenuhi syarat pertama, tetapi untuk mula berkembang, anda akan menganggap hashtag foto anda menjadi sangat penting. Mencantumkan foto anda memudahkan orang mencari foto anda yang mencari istilah khusus tersebut.

Jadi hashtag mana yang harus anda gunakan? Sama seperti dengan Twitter dan laman sosial lain, pengguna di Instagram menggunakan hashtag tertentu berbanding yang lain. Sekiranya anda menggunakan dalam foto anda, kemungkinan besar anda akan menjangkau pengguna baru dan dapat ditemui.

Sekiranya anda melihat senarai di atas dan berkata, "Tetapi tidak ada yang berkenaan dengan produk atau jenama saya", kemungkinan anda betul.

Menggunakan hashtag adalah satu perkara, menggunakan tag yang betul adalah perkara yang sama sekali berbeza.

Teg yang popular seperti yang disenaraikan di atas kemungkinan akan menjatuhkan pertunangan dan kesukaan anda yang lebih tinggi, namun ia tidak akan menyebabkan peningkatan penglibatan jangka panjang, pengikut baru yang berminat, dan yang paling penting, penjualan.

Sekiranya anda ingin menandai gambar anda dengan betul, anda perlu mencari dan menggunakan hashtag yang paling relevan. Ini bermaksud melakukan penyelidikan yang sesuai untuk memastikan anda menggunakan hashtag yang tidak hanya menggambarkan jenama anda, tetapi juga dicari di Instagram.

Untuk mencari hashtag yang berkaitan, anda boleh menggunakan alat dalam talian percuma seperti IconoSquare atau Websta untuk memulakan.

Di bawah ini, saya menggunakan Websta untuk mencari hashtag yang relevan, berkaitan dan popular untuk jenama aksesori lelaki saya dengan mencari hashtag utama yang berkait rapat dengan jenama saya.

Sebagai contoh, mencari hashtag #MensFashion , saya dapat menarik senarai hashtag kata kunci tambahan berikut bersama dengan berapa kali ia digunakan (populariti).

Anda juga dapat mencari lebih banyak hashtag yang berkaitan dan popularitinya jika anda mencari kata kunci sasaran anda secara langsung di aplikasi Instagram.

Anda ingin menjalani latihan ini dengan mencuba kata kunci yang berbeza yang menggambarkan jenama dan produk anda, membina senarai kata kunci hashtag semasa anda pergi.

Perlu diingat bahawa Instagram membenarkan maksimum 30 hashtag setiap siaran. Selain itu, kata-kata yang popular akan berubah dari masa ke masa, jadi pastikan anda melihat semula kata kunci hashtag anda setiap beberapa bulan untuk memastikan anda menggunakan istilah yang terbaik.

Anda juga boleh mencuri idea hashtag dari pesaing atau akaun serupa yang mempunyai jenis ikatan yang anda inginkan, tetapi anda akhirnya ingin membuat kumpulan hashtag anda sendiri untuk digunakan yang berkaitan dengan akaun khusus anda.

Protip # 1: Inilah muslihat yang saya gunakan untuk perniagaan e-dagang saya. Untuk setiap kategori produk dan produk di kedai saya, saya telah melakukan penyelidikan untuk melihat mana hashtag Instagram yang paling popular di sekitar kategori produk tersebut. Saya hadir dengan 15-20 hashtag popular untuk setiap kategori produk yang saya jual, serta asas 5-10 tag popular yang menggambarkan keseluruhan jenama dan produk saya. Akhirnya, saya juga membuat senarai hashtag khusus tempatan yang popular yang berkaitan dengan jenama saya.

Sebagai contoh:

(Hashtag kata kunci jenama)

#mybrandname #mensfashion #mensaccessories #mensgoods # fashion #mensstyle #instafashion #menswear

(Hashtag kata kunci kategori produk)

#bugatchisocks #happysocks #corgisocks #socks #sockswag #socksoftheday #sockgame #sockswagg #socksofinstagram #happysockday #sockwars #funsocks #happysockday

(Hashtag kata kunci khusus lokasi)

#Toronto #TorontoFashion #TorontoFashionBloggers

Semua kumpulan hashtag kata kunci ini disimpan dalam halaman di Evernote. Ini menjadikannya mudah dan efisien semasa saya dalam perjalanan untuk menghantar gambar Instagram baru, dioptimumkan untuk kata kunci yang paling relevan.

Saya dapat dengan mudah membuka Evernote saya dan menyalin hashtag jenama, produk dan lokasi standard saya untuk disiarkan dengan setiap foto. Beberapa alat penjadualan Instagram juga memungkinkan anda menyimpan templat kapsyen yang dapat anda gunakan untuk menyimpan kumpulan hashtag anda.

Melakukan kerja awal untuk meneliti, mengatur dan menyimpan hashtag yang paling sesuai dan popular akan menjimatkan banyak masa di jalan, meningkatkan penglibatan anda dan membantu mengumpulkan pengikut baru.

Protip # 2: Sekiranya anda telah membuat catatan ke Instagram untuk sementara waktu dan merasa seperti anda telah kehilangan semua peluang ini untuk membina khalayak anda dengan menggunakan hashtag kata kunci, jangan khawatir. Anda masih boleh kembali dan menghantar komen dengan senarai kata kunci hashtag baru anda dan menonton suka dan pengikutnya.

Menggunakan hashtag dalam cerita Instagram

Hashtagging pada catatan Instagram adalah sesuatu yang diberikan, tetapi anda juga harus menggunakan hashtag di Stories anda untuk berpeluang dilihat oleh pengguna yang mengikuti hashtag tersebut.

Anda boleh menggunakan pelekat hashtag (yang terdapat di menu Pelekat Instagram ketika membuat Cerita) atau hanya hashtag langsung dalam kapsyen anda untuk berpeluang untuk ditampilkan dalam cerita hashtag.

Sekarang pengguna boleh mengikuti hashtag, cerita anda di Instagram berpeluang untuk dilihat oleh kedua-dua orang yang mengikuti hashtag tersebut dan sesiapa sahaja yang memeriksanya.

2. Gunakan penapis yang betul di Instagram

Hashtag kata kunci bukan satu-satunya perkara yang harus anda perhatikan. Komuniti Instagram bertindak balas terhadap penapis foto tertentu dengan lebih baik daripada yang lain. Menggunakan penapis pilihan ini boleh memberi kesan kepada penglibatan anda.

Berikut adalah 10 penapis paling popular semasa di Instagram menurut Iconosquare:

 1. Biasa (Tanpa Penapis)
 2. Clarendon
 3. Juno
 4. Lark
 5. Ludwig
 6. Gingham
 7. Valencia
 8. X-Pro II
 9. Lo-fi
 10. Amaro

TrackMaven menjalankan kajian di akaun Instagram untuk melihat bagaimana saringan mempengaruhi penglibatan dan mendapati bahawa Mayfair, Hefe, dan Ludwig mendorong interaksi paling banyak.

Tetapi lebih penting daripada penapis kegemaran komuniti Instagram umum, adalah penapis kegemaran khalayak anda. Pertimbangkan grafik khusus ini yang menghubungkan penggunaan penapis dengan penglibatan dari akaun Instagram saya sendiri:

Anda boleh menggunakan IconoSquare untuk mengkaji prestasi akaun anda sendiri untuk memahami apa yang sedang dan tidak sesuai untuk anda.

3. Hantarkan di Instagram pada masa yang tepat

Selain menambahkan hashtag yang sesuai dan menggunakan penapis terbaik, anda juga harus mempertimbangkan masa catatan anda.

Pendekatan yang disasarkan adalah untuk menganalisis apa yang telah dan tidak berfungsi untuk anda pada masa lalu. Dengan melayari bahagian pengoptimuman IconoSquare, anda boleh mendapatkan analisis terperinci mengenai sejarah pengeposan anda berbanding penglibatan. Laporan ini juga akan mengetengahkan masa terbaik hari dan hari dalam seminggu untuk menghantar.

Lingkaran gelap menunjukkan ketika anda biasanya menyiarkan media. Lingkaran kelabu muda menunjukkan ketika komuniti anda telah berinteraksi. Lingkaran kelabu muda terbesar mewakili masa terbaik untuk anda hantar.

Tabiat menyiarkan Instagram

Anda juga dapat memperoleh banyak wawasan dari akaun Instagram Analytics for Business secara percuma, di bawah bahagian Pengikut.

Anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menggunakan alat penjadualan media sosial untuk menjadualkan dan menerbitkan catatan anda secara automatik ketika khalayak anda paling terlibat.

4. Curi pengikut pesaing anda di Instagram

Salah satu kaedah terbaik untuk mencari dan menarik pengikut baru adalah dengan mencari akaun Instagram pesaing terdekat anda dan berinteraksi dengan khalayak mereka. Orang-orang ini telah menunjukkan minat pada produk yang anda bawa hanya dengan mengikuti akaun pesaing anda.

Oleh itu, bagaimana anda dengan berkesan mencuri pengikut pesaing anda? Anda boleh mencuri pengikut pesaing terdekat anda dengan terlibat dengan mereka. Terdapat beberapa cara untuk berinteraksi dengan pengguna Instagram, dan semakin banyak kerja yang anda buat, semakin banyak pengikut dan penglibatan berulang yang anda akan dapat.

Tiga jenis pertunangan di Instagram adalah:

 • Ikut pengguna
 • Suka gambar
 • Komen pada foto

Saya menjalankan ujian tidak rasmi dengan akaun perniagaan saya untuk melihat bagaimana pengikut pesaing saya bertindak balas terhadap kemajuan pemasaran saya. Saya menyasarkan pengikut pesaing tempatan yang dekat. Oleh kerana saya tahu banyak pengikutnya adalah orang tempatan, saya menambahkan bandar saya ke profil saya untuk mewujudkan rasa keakraban antara jenama saya dan orang yang saya sasarkan.

Saya bermula dengan hanya mengikuti 100 pengikut pesaing saya. Kemudian, saya mengikuti 100 lagi tetapi saya juga meluangkan masa untuk menyukai salah satu foto mereka. Akhirnya, saya mengikuti kumpulan ketiga dari 100 dan suka serta mengulas satu foto dari setiap akaun…

Berikut adalah hasilnya:

 • Ikut: 14% tindak balas
 • Ikuti + Suka: 22% tindak balas
 • Ikuti + Suka + Komen: 34% tindak balas

Walaupun terdapat banyak pemboleh ubah dan ujiannya jauh dari saintifik, hasilnya jelas. Semakin banyak anda terlibat dan berinteraksi dengan orang, semakin banyak anda akan dapat menggunakannya.

5. Bayar untuk jawatan yang ditaja dan ulasan produk

Semua pengiklanan yang dioptimumkan ke akaun anda sangat bagus tetapi jika anda benar-benar ingin memberi kesan, anda perlu memanfaatkan pemasaran influencer di Instagram , memperlihatkan jenama anda kepada khalayak yang lebih luas.

Jadi bagaimana anda melakukannya? Pertama, tidak seperti taktik di atas untuk mengembangkan akaun anda, akaun ini biasanya tidak percuma. Namun, jika dilakukan dengan betul, itu adalah nilai yang baik.

Untuk memulakan, anda perlu membuat senarai akaun besar di tempat anda. Contohnya, jika anda menjual produk kecantikan, anda pasti ingin mencari akaun besar dari blogger kecantikan.

Anda mungkin sudah mengikuti akaun ini, tetapi jika tidak, anda mesti mencarinya. Salah satu kaedah terbaik adalah menggunakan Webstagram (disebutkan sebelumnya) dan mencari beberapa kata kunci hashtag terdekat yang anda temukan pada awal catatan ini. Semasa anda mencari kata kunci anda, bukan hanya itu akan menunjukkan kata kunci yang berkaitan, tetapi juga menunjukkan kepada anda akaun Instagram teratas yang menampilkan kata kunci tersebut.

Terdapat beberapa perkara yang perlu dicari dalam hasil profil:

 • Pengikut yang besar — ​​biasanya 20k hingga 200k
 • Alamat e-mel dalam profil

Sekiranya terdapat alamat e-mel di profil, biasanya ini bermaksud mereka terbuka untuk siaran yang ditaja atau teriakan dalam Kisah yang ditaja.

Anda mahu menghantar e-mel kepada mereka dan meminta harga pos tajaan mereka. Secara amnya, saya mendapati kadar purata sekitar $ 20- $ 50 untuk setiap pos, bergantung pada ukuran yang berikut.

Walau bagaimanapun, jika anda menjual produk yang unik dan asli, anda juga boleh mempertimbangkan untuk menghantar produk anda untuk disemak dan diposkan. Semakin semula jadi dan tidak seperti iklan seperti gambar, semakin besar interaksi dan tindak balas biasanya.

Anda tidak semestinya memerlukan pengaruh dengan pengikut yang besar, melainkan yang mempunyai kadar penglibatan yang tinggi (suka dan komen berbanding dengan ukuran pengikut), yang dapat disediakan oleh banyak pasaran pengaruh .

6. Gunakan geotag di Instagram untuk penemuan tempatan

Selain hashtag, anda juga dapat membuat catatan dan Cerita Instagram anda dapat ditemukan dengan menandai lokasi anda, sama ada bandar yang anda berada atau tempat foto atau video diambil.

Lokasi tidak hanya mempunyai suapan Instagram mereka sendiri tetapi juga Kisahnya sendiri seperti hashtag yang boleh anda sumbangkan semasa anda menggunakan pelekat lokasi di Kisah anda sendiri.

penandaan geografi di instagram

Perniagaan tempatan dapat memperoleh nilai yang paling banyak dari tag lokasi dengan menghantar secara berkala ke suapan ini dan juga terlibat dengan siaran dari calon pelanggan yang secara fizikal berada di sekitarnya.

7. Susun Cerita anda menjadi Sorotan

Setiap kali pengikut yang berpotensi masuk ke profil anda, anda mempunyai masa yang singkat untuk meyakinkan mereka untuk mengikuti anda.

Salah satu cara untuk melakukannya adalah dengan menggunakan ciri "Sorotan" di profil anda untuk mengatur anda dengan cara yang menyampaikan maklumat tentang akaun anda.

Oleh kerana Cerita mempunyai jangka hayat 24 jam, Sorotan dapat digunakan untuk memberi mereka kehidupan kedua dan menarik orang lain untuk mengikuti anda sehingga mereka tidak akan kehilangan lebih banyak Cerita di masa depan.

sorotan cerita di instagram

Gunakan Sorotan Cerita untuk:

 • Buat treler yang menggoda mengenai akaun anda
 • Susun Cerita anda menjadi tema (seperti negara yang pernah anda kunjungi untuk akaun perjalanan)
 • Terangkan produk anda melalui gambar dan video
 • Promosikan produk anda menggunakan pautan leret ke atas (anda memerlukan sekurang-kurangnya 10 ribu pengikut dan akaun Perniagaan Instagram untuk melakukan ini dengan Cerita anda)

8. Minta lebih ramai pengikut

Kedengarannya jelas, tetapi wajar dikatakan: Jangan takut sesekali meminta penonton mengikuti anda.

Dengan cara yang sama YouTuber meminta penonton mereka mengikutinya di akhir video mereka, anda juga boleh meminta penonton mengikuti anda untuk mendapatkan lebih banyak kandungan.

Kadang-kadang orang mungkin benar-benar menikmati apa yang anda keluarkan di Instagram, tetapi memerlukan dorongan sebelum mereka benar-benar mengikuti anda. Kadang kala anda hanya perlu mengingatkan pengguna platform bahawa mereka boleh berlangganan untuk mendapatkan lebih banyak komen dalam catatan.

Anda juga boleh melakukan ini dalam kapsyen Instagram anda atau bahkan memasukkannya ke dalam kandungan anda dengan memasukkan apa yang akan diperoleh penonton anda jika mereka mengikuti anda atau mengisyaratkan kandungan yang akan mereka lewatkan.

9. Dapatkan trend untuk lebih banyak pengikut

Apabila peluang itu muncul, menyelaraskan kandungan anda dengan topik atau hashtag yang sedang tren dapat meningkatkan daya tarikan dan keterlibatan.

Sebagai contoh, anda boleh mengikuti topik atau acara yang sedang popular, seperti percutian, dengan cara yang relevan untuk meningkatkan interaksi dan jangkauan anda. Atau anda boleh menyertai salah satu daripada banyak cuti hashtag yang ada, seperti #NationalCoffeeDay (jatuh pada 1 Oktober 2018). Tandakan acara yang relevan dalam kalendar anda supaya anda dapat menyiapkan kandungan yang relevan terlebih dahulu.

Pastikan untuk menyertai perbualan dengan cara yang bermakna dan jika ragu-ragu, tanyakan pada diri anda apakah sasaran anda sebenarnya akan memperhatikan trend tersebut.

10. Jalankan hadiah untuk menarik pengikut Instagram

Salah satu jenis komen terbaik yang boleh anda dapatkan di mana-mana catatan media sosial, bukan hanya Instagram, adalah komen di mana satu pengguna menandakan rakan. Komen ini bukan sahaja menyumbang kepada keterlibatan siaran anda, yang pada gilirannya menjadikannya lebih baik untuk algoritma Instagram , tetapi setiap teg membawa anda ahli khalayak baru yang datang melalui cadangan dan siapa yang berpotensi anda menangkan sebagai pengikut.

Salah satu cara untuk mendorong tingkah laku ini adalah dengan mengeposkan kandungan yang berkaitan yang memerlukan perkongsian 1: 1 (mis. Meme gim yang meminta anda menandai rakan yang melewatkan hari). Tetapi cara yang lebih dipercayai untuk membuat audiens anda memberi tag kepada rakan mereka adalah dengan menjalankan hadiah yang mendorong penonton anda untuk menandai rakan dan mengikuti akaun anda.

Pastikan untuk melihat siaran kami mengenai menjalankan hadiah untuk lebih banyak lagi, serta ikuti garis panduan promosi Instagram dan sebarang syarat undang-undang untuk menjalankan peraduan yang berlaku di negara operasi anda.

Untuk inspirasi, berikut adalah contoh hadiah produk yang berjaya dari 5 yang mendorong orang untuk mengikuti akaun mereka dan memberi tag kepada rakan untuk peluang memenangi dua produk percuma untuk mereka berdua.] (Http: //)

Topik yang menarik. Memang, terdapat banyak akaun dengan pelanggan yang berliku dan sebilangan kecil suka dan komen. Nampaknya saya perlu berusaha untuk meningkatkan jangkauan dan penglibatan penonton, dan bukan jumlahnya.