Bagaimana cara menghilangkan Mustache Shadow? Mandi dan biarkan wap meresap, dan ratakan misai anda. Bilas mulut anda dengan steril bebas minyak untuk menghilangkan kotoran, minyak, dan sebum dari kawasan tersebut. Oleh kerana kulit sensitif terhadap kawasan ini, penarikan atau waxing berlebihan akan menimbulkan masalah. Pantau apa yang anda makan. Oleh kerana badan kita memerlukan lebih daripada 73 vitamin dan mineral, banyak makanan dapat mengurangkan kekurangan ini. Minum banyak minuman, makan buah-buahan anda, dan cukuplah sayuran hijau daripada minum.

Apakah bayangan misai?

:small_blue_diamond: Warna misai atau kawasan bibir atas yang lebih gelap berlaku apabila kulit anda tetap lebih gelap walaupun setelah mengeluarkan rambut muka dari bibir atas anda.

:small_blue_diamond: Walaupun ketidakseimbangan solar dan hormon semasa remaja dan kehamilan adalah penyebab utama, kekurangan vitamin E dan zat besi menyebabkan jerawat sista atau tompok gelap di seluruh kawasan.

:small_blue_diamond: Penjelasan lain termasuk tindak balas alahan terhadap ubat-ubatan, terutamanya kontraseptif oral, losyen yang terdiri daripada sebatian tar, dan melanosis wajah (hiperpigmentasi).

Bagaimana cara menghilangkan bayangan misai?

:small_blue_diamond: Pakaian itu sangat sesuai dengan anda, solek anda lembut, dan anda akan keluar dengan penampilan yang sempurna ketika anda berfikir bahawa ada sesuatu yang tidak betul. Anda tahu bahawa warna kulit yang tidak teratur di bibir anda menandakan rupa.

Bagaimana Menghilangkan Rambut Bayangan Kumis Lelaki?

:small_blue_diamond: Bayangan yang ideal selama dua hari kelihatan indah untuk festival ini, tetapi semasa minggu kerja, bercukur yang dekat akan memberikan wajah terbaik anda. Tetapi tidak hanya terlihat tajam, tetapi juga dapat membantu mendapatkan pekerjaan yang dalam beberapa keadaan.

:small_blue_diamond: Tetapi menyingkirkan bayangan rambut wajah tidak selalu licin. Kemerahan, luka, dan jerawat cukur sering terjadi kecuali jika anda waspada. Anda boleh mengatasi masalah ini dengan menggunakan produk yang betul dan banyak amalan mencukur yang serupa yang digunakan lelaki selama bertahun-tahun.

:small_blue_diamond: Mandi dan biarkan wap meresap, dan ratakan misai anda. Bilas mulut anda dengan steril bebas minyak untuk menghilangkan kotoran, minyak, dan sebum dari kawasan tersebut.

:small_blue_diamond: Lelaki yang mempunyai rambut halus harus menggunakan alat sterilisasi pengelupasan untuk memastikan kulit kasar tidak terkena liang muka setelah bercukur. Melembapkan dan taburkan dengan kain bersih di wajah anda.

:small_blue_diamond: Celupkan berus mangkuk ke dalam mandian krim pencukur. Lekatkan ke atas dan bawah rahang, pelipis, dan bibir atas untuk menaikkan rambut dengan lembut dan mengikis kulit kasar. Pastikan anda mempunyai kawasan yang tertutup sepenuhnya untuk dicukur, dan kemudian biarkan kawasan itu diatur selama satu hingga dua minit.

:small_blue_diamond: Kencangkan kulit anda dan sapukan raspberry di satu sisi wajah. Luncurkan pisau cukur ke arah pertumbuhan rambut. Bilas pisau anda dengan bersih. Kencangkan bahagian seterusnya dan sapu semula kulit anda.

:small_blue_diamond: Anda tidak boleh berkeliling lebih dari sekali kecuali anda menggunakan krim ini lagi. Kegagalan untuk melakukannya mungkin akan merengsakan kulit anda, dan anda berisiko memotong wajah anda.

:small_blue_diamond: Terus mencukur seluruh wajah anda sehingga semua rambut anda hilang. Bilas dengan air suam dengan kain bersih dan keringkan.

Petua Berkesan untuk Lelaki untuk menghilangkan Mustache Shadow:

Berikut adalah beberapa petua berkesan untuk lelaki untuk menghilangkan Mustache Shadow

 • Selepas lima hingga tujuh penggunaan, ubah kartrij pisau cukur anda.

 • Selepas mandi, lelaki yang mempunyai kulit berminyak dapat meletakkan sedikit minyak pra-cukur. Ini menjadikan kulit siap untuk pisau cukur.

 • Dapatkan wajah yang halus dan lembut dengan pelembap khusus kulit selepas bercukur.

 • Lelaki dengan kulit yang mudah berjerawat harus mempunyai krim yang tidak terhidrat dan bebas alkohol , sementara lelaki yang mempunyai kulit kering mesti melekat.

 • Cukur sebilangan bijirin di kawasan yang sama pada sapuan seterusnya setelah menggunakan krim tambahan.

Amaran untuk lelaki untuk mengelakkan bayangan misai

 • Lelaki dengan jerawat perlu berhati-hati ketika bercukur untuk mengelakkan radang jerawat. Alat cukur elektrik boleh menjadi yang terbaik.

 • Pisau cukur dengan lebih dari dua bilah boleh menyebabkan penghalang kulit dan menyebabkan rambut dan raspberi tertelan.

 • Kulit leher lebih nipis daripada kulit wajah. Mencukur di kawasan ini lebih perlahan secara konsisten.

Cara menghilangkan bayangan misai Wanita

:small_blue_diamond: Oleh kerana kulit sensitif terhadap kawasan ini, penarikan atau waxing berlebihan akan menimbulkan masalah.

Prosedur berikut dapat menjelaskan keadaan.

 • Pantau apa yang anda makan. Oleh kerana badan kita memerlukan lebih daripada 73 vitamin dan mineral, banyak makanan dapat mengurangkan kekurangan ini.

 • Minum banyak minuman, makan buah-buahan anda, dan cukuplah sayuran hijau daripada minum.

 • Walaupun bahan makanan dengan kandungan asid lemak omega-3 yang tinggi, seperti biji rami, yogurt Yunani, minyak ikan, dan kenari, sangat membantu, ahli diet anda harus menganalisis rancangan diet anda.

 • Acara ini juga boleh menjadi tanda bahawa badan anda mempunyai sebarang masalah. Oleh itu, adalah syarat untuk mengikuti gaya hidup sihat.

 • Cuba untuk menjauhkan diri dari ubat-ubatan untuk mengelakkan kesan buruknya.

 • Jangan keterlaluan selagi tidak apa-apa untuk menyerah pada godaan anda sekarang dan kemudian dengan menikmati masakan pilihan anda.

 • Makanan berminyak, makanan berminyak, pengambilan kopi yang berlebihan dan minuman beremosi lebih berbahaya daripada yang anda tahu.

 • Tidur sekurang-kurangnya tujuh jam dan jangan berkompromi.

 • Selain itu, pencegahan biasanya lebih baik daripada mengobati, jadi perlu pemeriksaan darah yang kerap.

 • Bersenam, bertafakur, mendengar muzik, dan berehat dengan urutan biasa membantu berehat dan berfungsi dengan betul.

 • Dapatkan pelindung matahari (SPF 50) di tempat anda bukan sahaja pada musim panas tetapi juga pada musim sejuk. Sekurang-kurangnya 30 minit sebelum anda meninggalkan pelindung matahari.

 • Elakkan mengeringkan kawasan dan lebih suka menggunakan benang.

 • Kaedah lain untuk menghilangkan bayang-bayang kumis wanita adalah losyen pemutih kulit, rawatan laser, microdermabrasion, dan laser resurfacing.

Ringkasan

Warna misai atau kawasan bibir atas yang lebih gelap berlaku apabila kulit anda tetap lebih gelap walaupun setelah mengeluarkan rambut muka dari bibir atas anda. Walaupun ketidakseimbangan solar dan hormon semasa remaja dan kehamilan adalah penyebab utama, kekurangan vitamin E dan zat besi menyebabkan jerawat sista atau tompok gelap di seluruh kawasan.

Bagaimana cara menyembunyikan bayangan misai?

:small_blue_diamond: Anda tahu betapa kasarnya bayangan janggut ketika mencari wajah wanita jika anda mempunyai rambut wajah. Penutup tebal menghasilkan rupa kek yang berat sehingga lebih banyak perhatian dapat ditarik ke tempat yang ingin anda sembunyikan.

Apa yang perlu dilakukan oleh seorang gadis untuk menyembunyikan bayangan misai?

:small_blue_diamond: Anda harus belajar menyatukan arahan langkah demi langkah. Ini akan mendedahkan cara menyembunyikan janggut anda yang teduh agar kelihatan cantik dan feminin tanpa solekan.

Inilah semua yang anda perlukan untuk menyembunyikan bayangan misai anda:

1. Pembetulan merah / merah jambu

 • Rahsia nombor satu untuk bayangan kumis adalah penggunaan pembetulan warna.

 • Anda mungkin mendapat penampilan klasik dengan solek minimal dengan meneutralkan warna kebiruan bayangan janggut.

 • Pilih pembetulan warna tona kulit anda:

 • Gunakan pembetulan warna merah jambu jika warna kulit ringan. Gunakan pembetulan warna merah jika ada nada yang lebih gelap.

 • Walaupun menggunakan pembetulan warna yang dikembangkan secara eksplisit untuk wajah anda lebih disukai, matte magenta atau gincu merah adalah alternatif lain.

 • Sapukannya: Gunakan berus solek kecil untuk menyeret lapisan pembetulan warna ringan ke tempat yang ingin anda tutupi.

2. Liputan asas cecair sederhana

 • Perkara seterusnya yang perlu dilakukan ialah asas cecair. Pilih asas liputan sederhana dan bukannya rumusan yang berat.

 • Dianjurkan untuk membina penutup dengan beberapa lapisan nipis dan bukannya lapisan asas yang kuat dan kuat.

 • Gunakannya: Untuk hasil pakar, gunakan sikat asas daripada hujung jari atau span anda. Sikat lapisan cahaya dan biarkan ia mencuba. Sekiranya anda mahukan liputan lebih banyak, buat bidang yang menjadi perhatian. (Lihat video demo!)

3. Serbuk longgar.

 • Komponen ketiga yang anda perlukan adalah serbuk longgar dalam produk anda.

 • Pilih serbuk pigmen dan bukannya versi lutsinar.

 • Sapukannya: Gunakan pembayang mata krim besar dan sapukan pada lapisan serbuk besar. Jangan gunakan gerakan menyikat, atau asas anda akan dililit. Setelah semuanya kering, kita boleh menyingkirkan serbuk sisa dengan pukulan halus.

4. Asas Serbuk

 • Sekiranya anda mempunyai misai, ramuan di atas mungkin mencukupi. Sekiranya tidak, langkah terakhir adalah mempunyai lapisan liputan lain menggunakan asas serbuk.

 • Kami boleh mencari asas serbuk di mana-mana kedai ubat atau kedai maquillage. Ini adalah alternatif yang sangat baik untuk wilayah apabila liputan tambahan diperlukan.

 • Sapukannya: Dengan solek span, tekan lapisan asas serbuk ringan atau dua di atas sebarang cacat cela, dan voilà! Perubahan anda selesai.

Pembetulan warna bayangan misai

:small_blue_diamond: Terdapat banyak warna di kulit kita yang disebut sebagai warna dan warna dalam profesion solek. Ini berbeza sepanjang pewarna kami, dan anda boleh meletakkan produk yang menangkis, meningkatkan dan menghilangkan sebarang masalah.

:small_blue_diamond: Sekiranya anda mahukan warna primer, pertama-tama lihat sahaja laman web ini, kemudian pilih pigmen yang bertentangan tepat pada spektrum warna yang mendasari untuk mengatasi dan meneutralkan nada agar sesuai dengan bahagian muka yang lain.

Pembetulan warna dan penyamaran

 • Pembetulan warna adalah pendekatan yang paling luar biasa untuk menutup bayangan janggut atau mata gelap.

 • Pembetulkan warna persik menghilangkan warna biru dari kulit seperti bayangan janggut.

 • Gunakan pembetulan orangey jika anda mempunyai kulit yang lebih gelap.

Cara Menutup Bayangan Kumis dengan Make-up

Langkah 1.

 • Pastikan kulit anda bersih dan selesai.

 • Solekan sangat sesuai apabila anda mempunyai latar belakang tanpa kelembapan yang sempurna; oleh itu, pastikan kulit anda lembap dengan pelembap pilihan anda.

 • Contohnya, sebarang Hydrate Primer yang melembapkan kulit sambil memberikan asas halus dan halus untuk solekan tahan lama.

Langkah 2.

 • Apabila kulit anda selesai, gunakan primer untuk mematangkan permukaan kulit dan mengaburkan struktur kulit.

 • Anda boleh memulakan penutup bayangan janggut dengan permukaan yang kabur dengan mengaburkan liang, keriput kecil, dan bayangan beruang.

 • Produk ini juga menghadkan penciptaan minyak kulit anda sepanjang hari dan meningkatkan keabadian pembuat asas anda.

Langkah 3.

 • Sudah tiba masanya untuk memulakan pembetulan warna setelah anda bersedia.

 • Sapukan naungan 'Color Correct' di seluruh bayangan janggut menggunakan sikat asas bulat.

Langkah 4.

 • Sekarang setelah anda memperbetulkan warnanya, gunakan warna 'Concealer' di bahagian atas kawasan bar dengan sikat yang sama untuk menukar warna (atau berus yang serupa).

 • Apabila diaplikasikan ke seluruh wajah, warna 'Color Correct' akan bercampur dengan wajah yang tersisa dan menutup semua kecacatan dan bintik-bintik kemerahan.

Langkah 5:

 • Katakan anda masih melihat bayangan janggut seperti itu; anda boleh menambahkan sedikit lagi warna yang betul ke kawasan kegelapan sehingga anda berpuas hati dengan kualitinya.

 • Sekiranya anda selesa dengan liputan anda, sangat penting untuk mengatur kulit anda dengan serbuk telus.

 • Sekiranya anda menyukai penampilan insurans yang komprehensif, anda boleh meletakkan asas pilihan anda di bahagian atas - tetapi "Concealer" di Fix & Conceal Palette memberikan banyak pelanggan perlindungan yang mereka cari dalam konfigurasi asas mereka.

Langkah 6.

 • Anda kini dapat mengikuti proses pangkalan dan sentuhan akhir, seperti yang biasa anda lakukan ketika mengumpulkan penampilan maquillage.

 • Ini mungkin berkisar dari cat berwarna kontur hingga warna mata, tulang pipi dan bibir anda.

Langkah 7.

 • Cuba gunakan semburan tetapan pada seluruh wajah untuk jangka masa yang lebih lama apabila penampilan anda selesai!

Ringkasan

Terdapat banyak warna di kulit kita yang disebut sebagai warna dan warna dalam profesion solek. Ini berbeza sepanjang pewarna kami, dan anda boleh meletakkan produk yang menangkis, meningkatkan dan menghilangkan sebarang masalah.

Cara menghilangkan Bayangan Kumis dengan Ubat Buatan Rumah

:small_blue_diamond: Pengamal ubat semula jadi memberikan beberapa penyelesaian penyingkiran rambut yang memfokuskan pada bibir atas. Penyelesaian ini menghilangkan rambut dan mengurangkan laju pertumbuhan rambut anda, dan boleh menyebabkan penyingkiran rambut kekal ketika digunakan.

1. Susu dan kunyit

 • Dalam mangkuk kecil, campurkan dengan teliti 1/2 sudu teh curcumin dan 1/2 sudu susu.

 • Gunakan jari anda, setelah dikisar, untuk meletakkan campuran di bibir atas anda dengan berhati-hati.

 • Selepas kira-kira 20 minit, apabila kering, gosokkan dengan lembut dengan jari basah - ke arah yang bertentangan dengan pertumbuhan rambut anda - sehingga pasta yang dikeras dikeluarkan sepenuhnya.

 • Bilas dengan air sejuk di rantau ini.

2. Putih telur Putih

 • Kacau sebiji telur putih ke dalam mangkuk sederhana dengan 1/2 sudu teh tepung jagung dan 1/2 sudu teh gula sehingga pes pekat terbentuk.

 • Sapukan pes di bibir atas anda dengan jari anda.

 • Selepas kira-kira dua puluh minit, kupas rambut anda dengan cara yang berlawanan.

 • Bilas dengan air sejuk di rantau ini.

3. Gelatin

 • Campurkan 1 sudu kecil gelatin tanpa rasa, 11⁄2 sudu teh susu dan tiga gout minyak lavender penting dalam mangkuk kecil tanpa gelombang mikro.

 • Dalam microwave, letakkan mangkuk dan panaskan selama 12 saat.

 • Gunakan batang dowel atau penekan lidah untuk meletakkannya di bibir atas semasa cecairnya hangat (tidak panas).

 • Tariknya dengan corak pertumbuhan rambut yang lain setelah dikeringkan.

 • Bilas kawasan air sejuk.

4. Teh Spearmint

 • Berdasarkan kajian dari sumber yang dipercayai dari tahun 2007, banyak penyokong penawar semula jadi mencadangkan bahawa secawan teh pudina diminum sehari tiga kali untuk mengurangkan perkembangan rambut wajah.

Cara menghilangkan Bayangan Kumis dengan Madu

:small_blue_diamond: Ramai orang yang menggunakan rasa manis untuk menghilangkan rambut dari bibir atas melaporkan ia lebih lembut daripada lilin, tetapi ia juga membantu menarik rambut keluar dari folikel mereka . Anda juga boleh memerah dengan jus lemon dan menjadikan rambut yang tersisa lebih ringan.

1. Satukan satu keping madu dan 1/2 keping jus lemon.

2. Sapukan pes ini ke kulit bahagian atas bibir anda.

3. Biarkan selama 20 minit.

4. Rendam kain lap dengan air suam, dan masukkan lebihan air.

5. Lap pes dengan lembut dan bilas dengan air sejuk.

Cara menghilangkan Bayangan Kumis dengan Gula

:small_blue_diamond: Sugar scrub atau gula wax adalah prosedur yang disukai pada beberapa individu penyingkiran rambut bibir atas organik.

1. Masukkan empat beg teh camomile ke dalam periuk dan isi dengan air. Didihkan. Didihkan.

2. Keluarkan dari api semasa mendidih selama dua minit dan biarkan sejuk kira-kira 30 minit.

3. Keluarkan beg untuk teh dan 1⁄4 cawan teh. Dalam periuk berasingan, tuangkan air ini.

4. Masukkan dua sudu teh gula tepung dan 1/2 cawan jus limau segar ke dalam air teh, di atas api sederhana, hingga sebati sepenuhnya.

5. Didihkan dan potong selama beberapa minit.

6. Pindahkan ke mangkuk campuran dan kemudian biarkan sejuk.

7. Untuk menyebarkan campuran ke bibir atas anda, gunakan tongkat popsicle.

8. Letakkan jalur kapas yang dililin di atas kawasan dan simpan selama beberapa saat.

9. Tanggalkan jalur waxing dengan cara bertentangan pertumbuhan rambut dengan pantas.

Anda boleh menyimpannya di dalam balang kedap udara sehingga penggunaan berikutnya apabila anda tidak menggunakan keseluruhan campuran gula.

Ringkasan

Anda mempunyai banyak penyelesaian semula jadi jika anda malu dengan Bayangan Kumis di bibir atas. Anda boleh mulakan dengan berbincang dengan doktor mengenai rambut yang tidak diingini. Mereka dapat memberikan maklumat yang disasarkan kepada keadaan tertentu sehingga anda dapat memilih cara terbaik untuk menghilangkan rambut.

Soalan Lazim

Orang bertanya banyak soalan mengenai: "bagaimana menghilangkan bayangan kumis?". Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

1. Berapa lama lemon diperlukan untuk menghilangkan bayangan misai?

 • Sapukan lapisan madu pekat dan tampal jus lemon di bibir atas.

 • Kacau larutan selama 15 hingga 20 minit di bibir atas anda.

 • Pemanasan pemanasan jus lemon lebih baik mencerahkan rambut wajah anda yang tidak sedap dipandang .

2. Bagaimana Vaseline menghilangkan kumis bayangan?

 • Mulakan dengan menggabungkan dalam pengisar semua komponen kecuali Vaseline.

 • Masukkan setengah sudu teh Vaseline dan terus kacau.

 • Di kawasan yang bermasalah, sapukan pasta ke kulit anda untuk pertumbuhan rambut.

 • Biarkan campuran kering sepenuhnya, biasanya 5 hingga 10 minit.

3. Bagaimana saya boleh menghilangkan rambut yang tidak diingini?

1. Elektrolisis. Elektrolisis merangkumi penggunaan frekuensi radio gelombang mikro yang dihantar terus ke folikel rambut melalui jarum halus.

2. Krim preskripsi

3. Pakar tweezing dan waxing

4. Pembuangan rambut laser.

5. Pembuangan rambut kimia.

4. Bagaimana saya boleh menghilangkan rambut di rumah tanpa rasa sakit?

Berikut adalah beberapa kaedah mudah dan berkesan untuk menghilangkan rambut di rumah:

1. Memetik. Memetik adalah antara kaedah penyingkiran rambut yang paling berkesan.

2. Laser Pembuangan Rambut. Pembuangan rambut dengan laser berfungsi dengan membawa sinar laser ke dalam pigmen rambut.

3. Mencukur. Mencukur adalah teknik kuno, tetapi sangat berkesan untuk menghilangkan rambut. Jangan bersusah payah ketika ragu-ragu.

4. Waxing + Spray Numbing.

5. Pengambilan gula.

6. Adakah anda memusnahkan folikel rambut dengan jus lemon?

 • Anda tidak akan mendapati jus lemon berguna untuk membunuh folikel rambut.

 • Di samping itu, salah satu masalah yang paling penting untuk diingat adalah bahawa lemon secara semula jadi dilunturkan.

 • Daripada menghancurkan folikel rambut, ia akan meringankan rambut kulit anda.

7. Apakah cara penyingkiran rambut yang paling menyakitkan?

 • Seperti lengan, penyingkiran rambut laser pada garis bikini lebih tidak menyenangkan.

 • Ia dilaporkan terasa seperti waxing; namun, perbezaannya adalah, memerlukan lebih lama untuk mengeluarkan laser.

 • Tetapi anda mungkin merasakan kesulitan itu sesuai dengan hasil yang panjang.

8. Adakah ubat gigi baik untuk menghilangkan rambut?

 • Anda mungkin melihat video internet yang popular yang menunjukkan bahawa ubat kumur boleh dicampur untuk memusnahkan rambut yang tidak diingini, terutama rambut badan.

 • Tidak ada bukti bahawa ia adalah kaedah penyingkiran rambut yang selamat dan berkesan.

9. Adakah krim penyingkiran rambut merosakkan folikel rambut?

 • Krim dan losyen penyingkiran rambut kekal pada dasarnya merosakkan batang rambut sehingga rambut tidak lagi tumbuh semula.

 • Walau bagaimanapun, Vanida, salah satu krim penyingkiran rambut yang paling terkenal , membantu. Ia menghentikan protein di batang rambut semasa peringkat pertumbuhan kitaran rambut.

10. Adakah lebih baik wax daripada mencukur?

 • Ini bergantung pada keinginan, walaupun ada yang berpendapat bahawa mencukur jauh lebih mudah untuk kawasan ketiak, kaki dan bikini setiap hari.

 • Waxing lebih tepat untuk kawasan bikini dan boleh menyebabkan jerawat lebih sedikit kerana kawasan kulit sensitif.

11. Adakah tweeze menghalang pertumbuhan rambut?

 • Tweezing tidak semuanya salah. "Apabila dilakukan dengan betul, memetik mengambil semua rambut dari folikel dan menghalangnya tumbuh lagi hingga 6 minggu.

 • Sekiranya kami tweet dengan kepakaran di kawasan seperti alis, anda dapat mengawalnya lebih baik daripada lilin, "tambah Gonzalez.

12. Bolehkah anda menghilangkan rambut secara kekal dengan mencabutnya?

 • Bagaimana jika anda memetik rambut anda? '' Sekiranya anda melakukannya dengan betul, mencabut dapat menghilangkan semua rambut dari folikel.

 • Ia tidak kekal, tetapi rambut akan bertahan lebih lama daripada bercukur.

13. Adakah memetik atau memotong rambut wajah lebih baik?

 • Memetik tahan lebih lama, walaupun lebih sukar daripada rambut berus.

 • Seperti mencukur, pinset juga dapat menghasilkan rambut yang tertelan, jadi pastikan untuk membersihkan "pinset alkohol semasa memetik."

Kesimpulannya

:small_blue_diamond: Warna misai atau kawasan bibir atas yang lebih gelap berlaku apabila kulit anda tetap lebih gelap walaupun setelah mengeluarkan rambut muka dari bibir atas anda.

:small_blue_diamond: Mandi dan biarkan wap meresap, dan ratakan misai anda. Bilas mulut anda dengan steril bebas minyak untuk menghilangkan kotoran, minyak, dan sebum dari kawasan tersebut. Oleh kerana kulit sensitif terhadap kawasan ini, penarikan atau waxing berlebihan akan menimbulkan masalah.

:small_blue_diamond: Pantau apa yang anda makan. Oleh kerana badan kita memerlukan lebih daripada 73 vitamin dan mineral, banyak makanan dapat mengurangkan kekurangan ini. Minum banyak minuman, makan buah-buahan anda dan cukup sayur hijau daripada minum.

:small_blue_diamond: Pengamal ubat semula jadi memberikan beberapa penyelesaian penyingkiran rambut yang memfokuskan pada bibir atas. Penyelesaian ini menghilangkan rambut dan mengurangkan laju pertumbuhan rambut anda, dan boleh menyebabkan rambut kekal apabila digunakan.

artikel berkaitan