Sekiranya anda mencapai 1000 pengikut dan umur anda 16 tahun ke atas, anda boleh menyiarkan secara langsung melalui salah satu platform media sosial terbesar di dunia bernama "TIKTOK".

Ikuti langkah-langkah ini jika anda ingin mengetahui Cara Menayangkan Siaran Langsung di Tiktok.

 1. Buka akaun anda di TikTok dengan log masuk melalui id e-mel anda jika anda tidak.
 2. Klik pada butang (+) di bahagian bawah skrin peranti android atau IOS anda.
 3. Ketuk pilihan langsung, tepat di sebelah butang rakaman.
 4. Masukkan tajuk video, semestinya menarik dan kemudian tekan butang "GO LIVE".
 5. Kini anda bebas untuk berkongsi apa sahaja yang anda mahukan dengan khalayak anda.

Apa itu TIKTOK?

Sebelum ditayangkan, pertama, anda perlu mengetahui "apa itu TikTok?". Di era ini di mana dunia berkembang secepat kereta api menggunakan roller coaster, teknologi memainkan peranan utama dalam memajukan gaya hidup. Sekarang semuanya ada di tangan kami melalui telefon pintar kami, anda boleh menjangkau ke mana sahaja di dunia, anda boleh mendapatkan apa sahaja pengetahuan hanya untuk mengetuk beberapa huruf, anda dapat melihat kehidupan seseorang melalui platform media sosial seperti YouTube , Facebook , atau Instagram , anda dapat menunjukkan bakat anda seperti berlakon, menyanyi dan menari melalui TikTok, apa yang tidak ada di tangan anda. Hari-hari ini tidak ada yang sukar didekati dan tidak ada yang sukar dilaksanakan di hadapan dunia.

Sekarang, apa itu TikTok? Dengan kata mudah, "Ini adalah platform di mana anda dapat menunjukkan bakat yang dapat dilaksanakan di media. Ia boleh menari, menyanyi, berlakon, dan banyak lagi. Berjuta - juta orang menggunakan aplikasi ini dari seluruh dunia, anda boleh mendapatkan berjuta-juta pengikut, kemasyhuran, dan tentu saja wang melalui klip pendek 15 saat anda. "

Bagaimana cara menggunakan TikTok?

Penggunaannya sangat mudah, anda hanya perlu mengikuti beberapa langkah untuk menyiapkan akaun anda dan mula melayari video baru atau membuat sendiri.

 1. Anda boleh memuat turun aplikasi melalui play store, tulis TikTok di bar carian, setelah muncul menekan butang muat turun untuk memasang aplikasi.
 2. Buka TikTok, anda boleh melihat-lihat video mana-mana pengguna yang berbeza dengan log masuk ke aplikasi. Sekiranya anda ingin membuat video anda, anda mesti membuat akaun.
 3. Tiga cara untuk log masuk,
 • Melalui id e-mel, cukup tulis id e-mel dan isi pilihan lain untuk log masuk.
 • Melalui nombor telefon, tulis nombor telefon anda dan isi kawasan kosong lain untuk mendapatkan akses ke akaun.
 • Melalui akaun Facebook atau Google , anda hanya perlu mengklik satu pilihan dari mana anda ingin mengakses TikTok.
 1. Selepas log masuk, anda boleh membuat video dengan lagu latar atau muzik yang anda suka. Di atas kita baru saja membincangkan cara menggunakannya dari segi membuka akaun, kemudian kita melihat secara terperinci aspek yang berbeza tetapi buat masa ini, kita membincangkan secara langsung streaming langsung di aplikasi ini.

Akan disiarkan secara langsung di TikTok:

Platform yang berbeza di media sosial memberikan kemudahan streaming langsung kepada pengguna mereka untuk berinteraksi dengan penonton mereka. YouTube, Instagram, Facebook, tumbler, dan lain-lain mempunyai beberapa kriteria untuk ditayangkan, pengguna perlu mencapai standard tersebut untuk terlibat secara langsung dengan pelanggan mereka.

Seperti yang lain, TikTok juga mengekalkan standard yang perlu dicapai pengguna untuk memanfaatkan fitur ini. Sekarang soalan seterusnya adalah kriteria apa?

TikTok menetapkan dua matlamat untuk penggunanya memanfaatkan siaran langsung aplikasi tersebut.

 1. Anda mesti mempunyai 1000 pengikut.
 2. Anda mesti berumur 16 tahun ke atas.

Sekiranya anda berfikir bahawa setelah anda membuat akaun, anda boleh membuat siaran langsung maka anda berfikir salah. Pertama, anda perlu meluangkan masa untuk aplikasi ini dengan membuat video yang menarik perhatian penonton, jika anda kreatif dan anda mengetahui rahsia hati orang yang dicuri maka percayalah anda dapat menyelesaikan tugas ini dengan mudah dalam beberapa hari.

Cara LIVE di TikTok:

jika anda melengkapkan pelanggan 1 k dan anda berusia 16 tahun ke atas, maka anda boleh Langsung Tayang di TikTok. Anda hanya perlu mengikuti langkah-langkah ini.

Langkah # 1, Login: jika anda tidak masuk ke akaun anda maka langkah pertama adalah "Login" ke akaun anda. Cukup ketik id dan kata laluan e-mel anda dan ketik log masuk.

Langkah # 2, Ketuk +: Di bahagian bawah skrin, anda dapat melihat tanda tambah seperti ini (+) ketuk di atasnya.

Langkah # 3, Ketuk Langsung: sekarang anda dapat melihat pilihan Langsung di sebelah butang rakaman di bahagian bawah layar, ketuk di atasnya.

Langkah # 4, Ketuk Go Live: sekarang tulis tajuk video atau subjek video pada bar tajuk dan ketuk pilihan 'Go Live'.

Langkah # 5, Tambahkan penapis: anda boleh menambah penapis atau mengubah modus video dengan mengetuk butang di bawah layar. Pilihan yang berbeza muncul anda boleh menyesuaikan video anda mengikut keperluan anda.

Tempoh masa video langsung di TikTok:

Ini adalah platform di mana pengguna dapat berkongsi video kecil dengan penonton mereka, ini membolehkan video 15 saat dalam satu sesi. Apabila pengguna disiarkan secara langsung, dia boleh dibenarkan untuk sesi 60 saat. Sekiranya pengguna memerlukan lebih banyak masa, dia boleh memulakan sesi lain dan begitulah cara anda dapat meneruskan siaran langsung.

Apabila pengguna berinteraksi secara langsung dengan khalayak mereka, ia mewujudkan garis kepercayaan antara mereka. Pengikut suka berbual secara langsung dengan TikTokers kegemaran mereka dan pertukaran fikiran ini bersama dengan sesi soal jawab mewujudkan ikatan yang kuat di kalangan pengguna dan pengikut, ini juga merupakan kaedah yang baik untuk mendapatkan dorongan dari segi kemasyhuran dan pengikut.

Bagaimana untuk menamatkan sesi langsung?

Tidak ada had, anda boleh meneruskan sesi anda sesuka hati. Apabila anda selesai dengan kandungan anda cukup tekan tanda X atau tanda silang di sudut kiri atas skrin, anda akan keluar dari siaran langsung.

Artikel Menarik:

Masa terbaik untuk menghantar di TikTok

Yang mempunyai pengikut terbanyak di tiktok

Simbol TikTok

Garis panduan komuniti:

Apabila anda bekerja di mana-mana platform di media sosial seperti Facebook, Twitter , YouTube, Instagram atau TikTok, dan lain-lain, anda mesti mengikuti garis panduan komuniti yang berada di bawah tindakan ganas. Terdapat had tertentu di mana anda boleh menyiarkan kandungan anda, baik siaran biasa, video, atau siaran langsung. Sekiranya pengguna tidak mematuhi garis panduan ini, dia mendapat teguran komuniti oleh pengguna lain atau platform yang digunakan.

Berikut adalah panduan yang mesti anda ikuti semasa siaran langsung di TikTok.

 • Jangan gunakan kata-kata buruk intensif atau kata-kata benci terhadap komuniti mana pun
 • Elakkan kandungan yang penuh dengan keganasan
 • Tidak pernah menunjukkan keganasan terhadap haiwan atau manusia
 • Perbuatan membunuh diri
 • Kelakuan nakal di bawah umur
 • Penipuan, jenayah siber, atau pengubahan wang haram
 • Penculikan atau pemerasan
 • Pengedaran atau penggunaan dadah
 • Pemerdagangan manusia atau organ
 • Merugikan diri atau tindakan membunuh diri

Ciri boleh digunakan semasa streaming langsung:

Sebelum ditayangkan, anda mesti menambahkan perkara berikut yang dapat menjadikan video anda lebih menarik untuk penonton.

Tambahkan tajuk gambar dan video muka depan:

Apabila anda menekan butang GO LIVE setelah 3 saat anda meluncur ke arah skrin di mana anda harus menambahkan tajuk foto dan video sampul. Tajuk video harus menarik dan relevan dengan video anda, 32 aksara adalah had kapsyen (kapsyen dan tajuk adalah perkara yang sama).

Hashtag #:

Hashtag # adalah trendetters, tujuan hashtag adalah untuk menarik lebih banyak orang, dan menggunakan hashtag yang betul dapat membawa video anda dengan cepat dalam pemberitahuan. Ia membantu pengguna mencari video yang berkaitan dengan minat. Bahagian terbaik mengenai hashtag di TikTok adalah bahawa berkat kenyataan bahawa ia agak baru dan tidak dibanjiri seperti platform lain, hashtag yang betul pada video anda melalui TikTok dapat menyeret video anda sehingga tahap yang tidak akan berfungsi di platform sosial lain.

Beberapa hashtag yang sedang popular di TikTok adalah:

Cara mencari hashtag di TikTok:

Hashtag relatif memberi peningkatan pada video anda. Sekiranya anda menggunakan TikTok untuk tujuan perniagaan, hashtag yang berkaitan dapat meningkatkan perniagaan anda. jika anda berfikir untuk membuka akaun di platform ini maka anda boleh membaca artikel di atas atau jika anda sudah mempunyai akaun dan ingin meningkatkan video anda dengan hashtag relatif maka di sini anda dapat mengetahui cara mencari hashtag.

 1. Buka akaun TikTok dan ketuk butang penemuan yang terletak di bahagian bawah skrin.
 2. Senarai video yang sedang tren muncul dengan hashtag. Anda boleh menatal ke bawah untuk mencari hashtag mengikut minat atau yang berkaitan dengan video anda. Anda juga boleh menggunakan bar carian untuk mencari hashtag yang berkaitan.
 3. Cara lain untuk mencari hashtag yang popular adalah dengan melihat-lihat video yang ditandai dengan hashtag yang berkaitan dengan topik anda atau mencari video yang berkaitan dengan kandungan anda dan melihat hashtag apa yang mereka gunakan.
 4. Anda juga boleh menggunakan alat penjana hashtag untuk mencari hashtag popular yang berkaitan.

Tambah penapis:

Penapis meningkatkan kualiti video anda; anda boleh menambahkan sebarang penapis dari galeri penapis. Pilihan penapis terletak tepat di atas butang Go Live.

Ringkasan: Untuk meningkatkan video anda di atas, anda boleh menggunakan hashtag yang popular dan berkaitan dengan topik anda. Penapis dapat meningkatkan kualiti video anda; gambar kulit video dan kapsyen menarik menarik perhatian penonton anda.

Cara menonton video langsung di TikTok:

Ikuti langkah-langkah ini untuk melihat siaran langsung TikToker kegemaran anda.

 1. Buka aplikasi TikTok dan ketuk ikonnya yang akan kelihatan seperti nota muzik putih dengan latar belakang hitam.
 2. Tingkap terbuka yang mungkin muncul video, Anda dapat melihat pilihan kotak masuk yang terletak di bagian bawah layar di sebelah tanda tambah (+), ketuk opsi itu.
 3. Anda dapat melihat TikTokers berlangganan anda yang hidup pada masa itu, memilih antara mereka yang anda berminat untuk melihat dan mengetuk butang menonton yang terletak di sebelahnya.
 4. Sekarang anda boleh berbual atau memberi komen dengan keperibadian kegemaran anda.
 5. TikTok juga memberitahu anda apabila mana-mana pengguna yang dilanggan anda melakukan siaran langsung.

Bolehkah anda melihat TikToker kegemaran anda secara langsung tanpa log masuk ke akaun anda?

Anda boleh melihat video rawak tanpa masuk ke akaun, namun, untuk menonton video langsung TikToker kegemaran anda atau menonton video langsung pengguna TikTok yang dilanggan, anda mesti log masuk ke akaun anda. Anda boleh menggunakan alamat e-mel, nombor telefon, dan id yang sudah ada seperti Facebook atau akaun Google untuk mendaftar di aplikasi.

Adakah video TikTok Live hilang?

Dalam versi lama, anda dapat melihat video langsung pengguna yang tidak berlangganan, yang bermaksud bahawa TikTok muncul video langsung secara rawak sama ada anda mengikutinya atau tidak. Namun, dalam versi terbaru, anda hanya melihat video langsung yang anda ikuti. Sebaik sahaja mereka berakhir dengan video itu tidak akan muncul lagi atau TikTok tidak akan memberitahu anda mengenai versi yang dirakam. Oleh itu, jika anda tidak berada dalam talian pada masa itu, anda mungkin terlepas sembang langsung TikToker kegemaran anda.

Apa yang berlaku semasa anda melarang streaming Siaran langsung di TikTok:

Jalur dalam penstriman langsung bermaksud akaun anda dilarang. Sungguh mengerikan, setelah banyak kerja keras anda mencapai 1000 pengikut atau lebih, dan suatu pagi ketika anda bangun dan menyedari akaun anda dilarang, tidak ada yang lebih buruk daripada ini. Sekiranya ini berlaku kepada anda, maka anda mempunyai dua pilihan.

 1. Tunggu selama 24-48 jam, mungkin akaun anda akan pulih selama beberapa jam ini.
 2. Hubungi pusat sokongan pelanggan dan nyatakan masalah anda kepada mereka. Sekiranya anda memilih pilihan kedua, ikuti langkah berikut:
 3. Pergi ke profil anda di mana anda dapat melihat tiga titik di sudut kanan skrin, ketuk padanya.
 4. Menu kelihatan mengandungi banyak pilihan, tatal ke bawah dan ketuk Privasi dan Tetapan
 5. Kemudian Ketik Laporkan Masalah.
 6. Menu lain muncul, ketik Isu Akaun.
 7. Akhirnya ketik Tambah e-mel.

Di sini anda perlu menulis e-mel ringkas di mana anda menerangkan setiap akibatnya, setelah menunggu balasan, mungkin memerlukan 6 - 8 jam.

Bagaimana untuk membuat siaran langsung di TikTok tanpa mempunyai 1000 pengikut:

Seperti yang saya jelaskan di atas, semua platform media sosial yang kami ikuti sama ada untuk menjana komuniti peribadi atau untuk tujuan perniagaan atau hanya untuk bersenang-senang, mempunyai ciri siaran langsung, cara yang mudah dan senang untuk berinteraksi lebih banyak dengan penonton dan berbual secara langsung untuk maklum balas masa nyata. Apabila anda masih baru di mana-mana platform media sosial, anda tidak boleh disiarkan secara langsung, terdapat beberapa kriteria yang perlu anda capai untuk mengaktifkan ciri ini di akaun anda.

Untuk Menayangkan di aplikasi ini, anda memerlukan 1000 pengikut, tetapi penantian anda dapat menilai ciri ini tanpa mempunyai 1K pengikut . Pada tahun 2021, anda boleh membuat siaran langsung di TikTok tanpa 1000 pengikut, ikuti langkah-langkah ini untuk menggunakan ciri yang menakjubkan ini.

 1. Ketuk saya, anda dapat melihat tiga titik di sudut kanan atas skrin, ketuk padanya.
 2. Menu muncul yang menunjukkan pilihan yang berbeza, tatal ke bawah dan ketuk pilihan masalah laporan.
 3. Menu yang muncul menunjukkan banyak soalan yang sering diajukan orang, ketuk Live / Transaction.
 4. Menu lain muncul, ketuk cara memulakan siaran langsung.
 5. Anda dapat melihat perenggan yang ditulis di bawah dua pilihan yang diberikan, satu mengatakan Ya dan yang lain mengatakan Tidak, ketuk TIDAK.
 6. Ketuk masih ada masalah, tetingkap muncul di mana anda mesti menulis sesuatu, di sini anda menulis "Hai, saya ingin memberitahu anda bahawa saya tidak dapat Menayangkan Sekarang ini yang saya dapat pada masa lalu. Sila lihat masalah ini dan aktifkan ciri ini di akaun saya. Klik hantar. "
 7. Ciri Go Live anda akan diaktifkan dalam 2 hingga 3 hari. Banyak orang melakukan ini dan mendapat hasil yang baik, semoga ia dapat membantu anda juga.
 8. Anda boleh mengikuti semua langkah ini jika anda menghadapi masalah mengenai Tayangan Langsung di TikTok.

Topik-topik yang berkaitan:

Bagaimana Membeli Pengikut, Suka & Paparan TikTok?

Cara Membuat Saluran YouTube

Trend Perniagaan E-Dagang Pada tahun 2021

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa pertanyaan yang sering diajukan mengenai "bagaimana cara hidup di TikTok", mudah-mudahan dapat membantu anda mengetahui lebih lanjut mengenai aplikasi ini.

1. Bagaimana meletakkan soalan dan jawapan di bio TikTok?

Anda perlu mengikuti beberapa langkah sekiranya anda ingin menjadikan profil anda lebih bermaklumat.

• Pergi ke profil anda dengan mengklik pilihan 'Saya' yang terletak di bahagian bawah skrin • Ketuk tiga titik menegak yang terletak di sudut kanan atas skrin • Menu muncul, ketuk Pencipta • Kemudian ketuk Q / A dan hidupkan Q / A

2. Berapa banyak pengikut yang perlu anda bayar di TikTok?

Untuk setiap 10,000 pengikut, TikTok membayar sekitar $ 100 untuk rancangan langsung. Jumlah minimum pengikut yang diperlukan untuk mendapatkan bayaran adalah 1500 pengikut, ia akan meningkat seiring bertambahnya jumlah pelanggan.

3. Berapakah gaji Charlie Damelio?

Charlie Damelio salah satu TikToker paling terkenal mengenakan bayaran sekitar $ 100,000 kerana menyiarkan satu posting di halamannya. Secara berkala, dia dibayar $ 4 juta pada 2019-2020.

Kesimpulan:

Untuk menyimpulkan nama artikel di atas "Cara Menayangkan Hidup di TikTok", siaran langsung adalah ciri utama mana-mana platform media sosial, anda memerlukan 1000 pengikut untuk mengaktifkan ciri ini. Sekarang, adakah anda layak kemudian ikuti langkah-langkah ini.

 1. Buka akaun anda di TikTok dengan log masuk melalui id e-mel anda jika anda tidak.
 2. Klik pada butang (+) di bahagian bawah skrin peranti android atau IOS anda.
 3. Ketuk pilihan langsung, tepat di sebelah butang rakaman.
 4. Masukkan tajuk video, semestinya menarik daripada ketuk butang "GO LIVE".
 5. Kini anda bebas untuk berkongsi apa sahaja yang anda mahukan dengan khalayak anda.

Selain itu, anda mesti berumur 16 tahun ke atas untuk menggunakan pilihan "Go Life". Apabila sesi anda berakhir kemudian ketuk butang silang (X) untuk menamatkan video. Anda juga dapat menambahkan penapis, foto sampul, dan kapsyen menarik untuk menarik lebih banyak minat pengguna. kapsyen menarik untuk menarik lebih banyak minat pengguna.

Artikel berkaitan:

Mengapa Untuk Menyewa Perkhidmatan Perundingan Media Sosial?

Harga Stok TikTok

Cara Menyahaktifkan atau Memadam Akaun Facebook Anda