Cara Meningkatkan Trafik Organik

Di bawah ini adalah beberapa cara yang membolehkan anda membawa lalu lintas ke laman web anda dengan mudah

1. Iklan

Ini sangat jelas bahawa kempen media sosial adalah cara terbaik untuk mendorong lalu lintas ke laman web. Ubah teknik berbayar anda seperti yang ditunjukkan oleh objektif anda: adakah anda memerlukan lebih banyak lalu lintas atau adakah anda juga ingin membuat transformasi? Sekiranya anda berharap lebih banyak lalu lintas ke laman web anda juga akan menjadi lebih banyak jualan , anda perlu menyasarkan kata kunci niat komersial yang tinggi sebagai sebahagian daripada strategi carian berbayar anda. Ya, persaingan untuk istilah carian ini boleh menjadi sengit (dan mahal), tetapi ganjarannya sangat berbaloi.

2. Bersikap sosial

Tidak cukup untuk menghasilkan kandungan yang hebat dan berharap orang akan menemuinya - anda harus proaktif. Mungkin pendekatan yang paling ideal untuk membina lalu lintas ke laman web anda adalah dengan menggunakan saluran media berasaskan web untuk memajukan kandungan anda. Twitter bagus untuk pautan pendek, menarik (dan menggoda), sementara promosi Google+ dapat membantu laman web anda muncul dalam hasil carian yang diperibadikan dan nampaknya sangat berkesan di ceruk B2B. Sekiranya anda adalah organisasi item B2C, anda mungkin mendapat daya tarikan yang luar biasa dengan destinasi sosial yang kaya dengan gambar seperti Pinterest dan Instagram.

3. Campurkan Perkara dengan Baik

Walaupun ada yang berfikir, tidak ada formula ajaib untuk kejayaan pemasaran kandungan. Oleh itu, ubah panjang dan format kandungan anda untuk menjadikannya menarik bagi pembaca yang berbeza mungkin. Taburkan catatan blog berdasarkan berita yang lebih pendek.

4. Tulis Tajuk Tajuk

Ciri-ciri mungkin merupakan bahagian utama bahan anda. Tanpa tajuk utama, catatan blog yang paling komprehensif tidak akan dapat dibaca. Menguasai seni menulis tajuk.

5. Perhatikan SEO On-Page

Adakah anda fikir SEO sudah mati? Fikir semula. Menyelaraskan kandungan anda untuk indeks web masih merupakan amalan yang penting dan berharga. Adakah anda memanfaatkan sepenuhnya teks alt visual? Adakah benar bahawa anda membuat sambungan ke kandungan baru? Bagaimana dengan penerangan meta? Mengoptimumkan SEO di halaman tidak perlu lama dan dapat membantu meningkatkan lalu lintas organik anda.

6.Target Kata Kunci Ekor Panjang

Adakah anda merangkumi kata kunci tujuan tinggi dan kata kunci popular anda? Maka sudah tiba masanya untuk menyasarkan kata kunci ekor panjang juga. Kata kunci ekor panjang merangkumi kebanyakan carian web, jadi jika anda tidak menyasarkannya sebagai sebahagian daripada carian berbayar atau kerja SEO anda, anda akan kehilangan

7. Fokus Pada Blogging Tetamu

Sebelum anda mengatakannya - tidak, blog tamu sebenar tidak mati, walaupun apa yang anda mungkin pernah dengar. Mengamankan catatan tetamu di laman web yang mempunyai reputasi baik dapat meningkatkan lalu lintas blog ke laman web anda dan menjadikan jenama anda murah. Namun, berhati-hatilah - standard untuk blog tamu telah berubah secara radikal dalam lapan belas bulan terakhir, dan taktik spam boleh mengakibatkan hukuman yang keras. Teruskan dengan berhati-hati.

8. Mulakan Blogging Tetamu

Blogging tetamu adalah jalan sehala. Anda bukan sahaja mengundang kandungan di blog lain, tetapi juga mengundang orang di ceruk anda untuk menulis blog di laman web anda sendiri. Mereka mungkin akan berkongsi dan memautkan artikel tetamu anda yang dapat membawa pembaca baru ke laman web anda. Pastikan anda menyiarkan hanya kandungan asli berkualiti tinggi tanpa pautan spam kerana Google sangat menyekat blog tamu berkualiti rendah.