Kami di sini untuk memberikan maklumat dan petua yang mudah dan terbaik mengenai cara melabur dalam stok. Maklumat itu mengubah anda dari pemula menjadi pakar.

Apa itu Stok?

Saham atau perkongsian adalah instrumen kewangan yang mewakili pemilikan dalam syarikat tertentu dan melayani tuntutan yang setara terhadap asetnya. Apa yang anda dapat sebagai hasil pelaburan bermaksud keuntungan. Oleh itu, jika anda ingin menambahkan kekayaan anda, maka pelaburan dalam saham adalah pilihan terbaik. Lebih-lebih lagi, melabur dalam saham sangat menguntungkan jika anda membuat pelaburan jangka panjang.

Inilah persoalannya, terlintas di fikiran bagaimana melabur dalam saham? Dari mana anda boleh mula melabur ?. Melabur dalam saham sangat mudah. Ya anda di sini betul, semudah dana bersama atau memilih beberapa saham individu. Lebih-lebih lagi, keseluruhan prosedur pelaburan saham dilakukan dalam talian, dan anda perlu membayar sedikit bayaran untuk perkhidmatan. Oleh itu, jika anda mencari cara melabur dalam saham, maka anda berada di tempat yang tepat.

Di sini kami menyebutkan enam langkah yang menjelaskan pandangan anda mengenai pelaburan saham.

Bagaimana Melabur Saham?

Dengan langkah-langkah yang disebutkan di bawah, anda dapat mengetahui dan mengetahui dengan cepat mengenai prosedur pelaburan saham

1. Tentukan Bagaimana Anda Ingin Melabur Saham

Anda boleh mendapatkan khidmat penasihat Robo. Manakah perkhidmatan yang memberikan anda pengurusan pelaburan kos rendah? Lebih-lebih lagi, anda melaburkan wang mengikut matlamat anda. Oleh itu, setelah anda memutuskan pilihan anda dalam fikiran anda apabila anda sudah bersedia untuk membeli akaun

2. Buka Akaun Pelaburan Anda

Pertama anda memerlukan akaun pelaburan untuk pelaburan saham. Lebih-lebih lagi, mereka yang tidak mempunyai pengetahuan yang cukup mengenai pembukaan akaun boleh mendapatkan khidmat penasihat Robo. Jadi dana bersama adalah pilihan yang sangat baik dan masuk akal untuk pengguna baru. Di sini kami jelaskan kedua-dua jenis akaun anda: broker dan penasihat Robo mengenakan sejumlah kecil kepada anda.

3. Membuka Akaun Pembrokeran

Ini adalah kaedah dalam talian, cepat, dan paling murah untuk membeli stok, dana, dan beberapa pelaburan lain. Di samping itu, dengan pembrokeran, anda boleh membuka akaun persaraan individu, yang serupa dengan IRA. Anda juga boleh membuka akaun pembrokeran yang dikenakan cukai jika anda sudah menyimpan jumlah yang mencukupi untuk persaraan. Akaun broker terdiri daripada faktor - faktor berikut: kos, pemilihan pelaburan, penyelidikan pelabur, dan alat.

4. Membuka Akaun Robo-Advisor

Penasihat Robo memberikan faedah pelaburan saham. Syarikat yang menawarkan perkhidmatan penasihat Robo terlebih dahulu mengetahui secara mendalam mengenai matlamat anda daripada membuat portfolio anda. Mereka membuat portfolio anda mengikut keperluan dan tujuan anda. Oleh itu, anda dapat mencapai matlamat yang anda mahukan dengan cepat. Pilihan pasif agak mahal. Sebilangan besar penasihat Robo biasanya mengenakan bayaran 0.25 peratus mengikut jumlah sebenar dalam akaun anda.

Perbezaan Antara Saham Dan Saham Reksa Dana

Melabur dalam saham bukanlah prosedur yang rumit. Oleh itu, jika anda melabur di pasaran saham, pilihlah antara dua kategori pelaburan ini. Yang pertama adalah saham bersama dana, dan yang kedua adalah saham individu. Di sini timbul persoalan: apakah perbezaan antara dua kategori pelaburan?

Dana Bersama Saham

Dalam kategori ini, anda boleh membeli beberapa saham melalui satu atau satu transaksi. Dana indeks dan ETF adalah sejenis dana bersama. Apabila anda melaburkan dana di mana-mana syarikat, ini bermakna anda juga merupakan syarikat kecil anda. Lebih-lebih lagi, jika anda ingin membuat portfolio yang pelbagai, anda boleh mengumpulkan banyak dana. Di sini kami jelaskan nama anda juga mengetahui saham dana bersama ekuiti dana bersama.

Saham Individu

Sekiranya anda ingin melabur dalam syarikat tertentu atau tunggal, maka anda boleh membeli satu saham atau beberapa saham syarikat ini. Ia dipanggil saham individu. Membuat portfolio yang pelbagai dalam dana bersama adalah jumlah yang mencukupi. Sebaliknya, jika anda memilih inventori anda, mereka akan menjadikan anda kaya dengan cara yang sangat langsing dan pintar.

Tetapkan Anggaran atau Amaun Untuk Pelaburan Saham Anda

Beberapa soalan timbul di fikiran anda jika anda melabur buat kali pertama dalam stok. Tetapi jangan risau, kami membersihkan semua kekeliruan anda. Soalan yang paling biasa ialah:

S1. Berapa Banyak Wang Yang Saya Perlu Melaburkan Saham?

Jumlah wang bergantung kepada kos saham. Ia mahal, menuntut, atau tidak. Sekiranya anda memilih kategori dana bersama dan belanjawan anda rendah, maka dana yang diperdagangkan adalah pilihan atau pilihan yang baik untuk anda. Selain itu, di sini kami jelaskan bahawa anda melabur dalam dana bersama, anda perlu membelanjakan sekurang-kurangnya $ 1000. Tetapi jika anda memilih dana yang diperdagangkan di bursa, maka anda membelinya dengan harga saham, dan dalam beberapa kes, harganya kurang dari $ 100.

S2. Berapa Banyak Wang Yang Harus Saya Laburkan dalam Saham?

Sekiranya anda memilih prosedur dana bersama, maka berapa jumlah yang anda laburkan adalah pilihan anda. Sebaliknya, stok individu agak berbeza daripadanya. Kami menetapkan menyimpannya hingga 10% atau kurang dari portfolio usaha anda.

Matlamat Pelaburan Jangka Panjang

Pelaburan saham penuh dengan strategi dan pendekatan yang canggih, tetapi sebilangan kecil pelabur tidak berpegang teguh pada asas saham. Daripada itu, mereka bekerja lebih daripada asas mereka. Secara amnya, kami ingin mengatakan bahawa anda menggunakan lebih banyak dalam portfolio anda. Lebih-lebih lagi, saham individu hanya bermanfaat sekiranya keadaan syarikat anda percaya pada kerja dan kejayaan syarikat. Setelah melabur di modal untuk dana bersama, anda tidak perlu kerap memeriksa cara kerja saham. Sekiranya anda melakukan pemeriksaan berkala ini, maka anda akan tegang, dan kerja mudah kelihatan sukar.

Pengurusan Portfolio Saham

Sekiranya anda mengikuti langkah-langkah pelaburan di atas dana bersama dan saham individu di atas, maka anda perlu melihat semula atau mengemas kini portfolio anda dalam banyak masa dalam setahun. Pemeriksaan itu diperlukan untuk mencapai tujuan yang anda mahukan.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Q. Bolehkah saya melabur sekiranya saya tidak mempunyai banyak wang?

A. Terdapat dua perubahan untuk anda sekiranya anda ingin melaburkan sedikit wang dalam stok. Cabaran pertama ialah banyak pelaburan memerlukan jumlah yang kecil, dan cabaran kedua adalah sukar untuk mempelbagaikan jumlah pelaburan yang sedikit. Kepelbagaian bermaksud penyebaran wang dengan penyebaran pelaburan yang sedikit sukar. Jadi penyelesaian terbaik untuk masalah ini adalah melabur dalam dana indeks saham atau melabur dalam ETF. Untuk melabur dalam dana ini, anda memerlukan $ 1000 dan kadang-kadang kurang dari $ 1000. Pada akhirnya, kami ingin mengatakan bahawa pelaburan adalah permainan jangka panjang, jadi jangan melaburkan wang untuk waktu yang singkat. Lebih-lebih lagi, dalam keadaan kecemasan , anda perlu menambahkan jumlah wang tunai.

Q. Apakah pelaburan pasaran saham terbaik?

A. Dari sudut pandangan kami, pelaburan pasaran saham terbaik adalah dana bersama kos rendah. Di dalamnya termasuk dana indeks dan ETF. Membeli dana ini bermanfaat dan bukannya dana individu. Selain itu, anda boleh membeli sebahagian besar pasaran saham dengan satu transaksi. Seorang pelabur yang memperdagangkan saham individu dan bukannya dana mutan sering kali kurang berprestasi di pasaran

Q. Adakah perdagangan saham untuk pemula?

A. Sekiranya anda seorang pemula dan ingin melabur, maka pelaburan dalam saham adalah pilihan terbaik. Kami sangat mengesyorkan strategi beli dan tahan dengan menggunakan pilihan dana bersama. Ia bertentangan dengan perdagangan saham yang merangkumi minat dan penyelidikan . Pelabur melaburkan masa di pasaran untuk membeli dalam jumlah yang lebih sedikit dan menjualnya dengan jumlah yang tinggi. Lebih-lebih lagi, jelaskan bahawa tujuan pelabur adalah membeli rendah dan menjual dalam jumlah tinggi.

Bagaimana untuk melabur dalam saham? Panduan pemula untuk melaburkan wang di bursa saham.

Melabur di pasaran saham adalah pendekatan yang baik untuk menumbuhkan kekayaan. Sekiranya anda tidak pernah melabur dalam saham, pertama anda harus mengetahui mengenai saham. Sekiranya tidak, mungkin anda kehilangan pelaburan modal anda. Tetapi untuk pemasar jangka panjang, ia bagus walaupun pasaran berada di tahap turun naik .

Untuk mula melabur dalam stok, anda memilih beberapa saham atau dana individu dan sedikit bayaran perkhidmatan. Ia dilakukan secara dalam talian dengan mudah. Anda perlu mengetahui mengenai beberapa langkah di bawah.

  1. Bagaimana anda ingin melabur dalam stok: pilih kaedah untuk mendekati:
  2. Perlu membuka akaun pelaburan
  3. Sediakan belanjawan
  4. Fokus pada rancangan jangka panjang

1. Bagaimana anda ingin melabur dalam stok: pilih cara untuk mendekati:

Terdapat banyak cara untuk melabur, pilih mana yang terbaik untuk anda setelah memilih saham yang anda laburkan. Selalu ada dua pilihan:

  • Pelabur langsung: jika anda seorang pakar tetapi ingin melabur dalam stok dengan dana anda sendiri.
  • Robo-penasihat: jika anda tahu mengenai pelaburan saham dan anda memerlukan seseorang yang boleh menguruskan anda. Robo-advisor adalah perkhidmatan yang menawarkan pengurusan pelaburan kos rendah.

2. Perlu membuka akaun pelaburan

Untuk melabur dalam saham anda perlu mempunyai akaun pelaburan. Tetapi untuk pelaburan langsung, anda memerlukan akaun broker. Tetapi jika anda melabur melalui Robo-penasihat, anda lebih suka membuka akaun dengan nasihatnya.

3. Sediakan belanjawan

Anda perlu melaburkan wang dalam stok, untuk ini, anda memilih anggaran atau wang perlu mula melabur. Jumlah wang ini bergantung pada bahagian saham yang ingin anda beli. Sekiranya anda mahukan dana bersama dan mempunyai perniagaan kecil, dana perdagangan pertukaran (ETF) adalah pertaruhan terbaik anda.

4. Fokus pada rancangan jangka panjang

Pelaburan saham penuh dengan strategi dan anda perlu tegas dengan asas jika anda ingin berjaya dalam saham. Pilih saham individu jika anda yakin dengan pertumbuhan jangka panjang syarikat anda.

Langkah-langkah ini adalah asas awal untuk membantu anda dalam stok. Semakin awal anda melabur, semakin baik anda. Dan jika anda melabur dengan jangka masa yang lebih lama, semakin lama semakin lama ia bertambah. Pelabur yang terdahulu mempunyai peluang yang lebih baik untuk menilai pulangan keseluruhan dengan masa.

Untuk melabur dalam saham, pertama, anda harus mengetahui semua raja saham. terdapat beberapa pengetahuan ringkas mengenai stok.

Jenis Saham apa yang anda boleh beli?

Terdapat banyak cara untuk melabur dalam stok. Anda mempunyai banyak pilihan dalam pendekatan di bawah ini. Tetapi ia selalu bergantung pada matlamat pelaburan dan portfolio anda.

  • Melabur dalam saham individu: Pelaburan dalam saham individu adalah cara yang baik untuk memulakan tetapi untuk ini, anda mungkin mempunyai pengetahuan yang baik tentang pemasar dan syarikat. Anda boleh membeli bahagian syarikat yang tinggi untuk masa depan anda. Anda boleh membeli saham pecahan jika anda bermula dan mempunyai jumlah wang yang terhad.
  • Melabur dalam ETF saham. ETF adalah dana pertukaran wang pertukaran yang digunakan untuk membeli banyak wang individu seperti membeli stok dari pelbagai organisasi mengenai zon yang sama.
  • Melabur dalam dana bersama saham. Saham bersama mempunyai pengurus yang mendapat banyak saham untuk mengalahkan indeks penanda aras. Tetapi jika anda membeli saham membentuk dana bersama, keuntungan akan membahagi. Ia berfungsi seperti ETF tetapi entah bagaimana ia berbeza.

Perkara utama yang selalu anda perhatikan adalah memilih kombinasi terbaik di atas stok ini. Ini akan membantu anda menuju ke arah yang betul dalam pelaburan saham.

1 Suka

Saham lebih baik untuk pelaburan atau dana bersama, apa bezanya? Apakah pelaburan terbaik untuk dilakukan pada tahun 2020?

Dalam pelaburan saham, anda akan membeli bahagian syarikat tertentu. Tetapi untuk Reksa Dana mengikat banyak saham syarikat menjadi satu pelaburan. Ini tidak bermaksud bahawa anda hanya boleh menggunakan dan memperdagangkan saham anda tetapi anda juga dapat memperoleh bahagian dari dana bersama.

• Pelaburan Saham:

Anda memiliki bahagian syarikat ketika anda membeli stok. Untuk ini, anda boleh menjana wang dengan dua cara. Yang pertama adalah pembayaran dividen, ini bermaksud keuntungan yang dibahagikan kepada pemegang saham pada asas tahunan. Ini adalah pendapatan saham yang anda miliki sepanjang jangka masa. Yang kedua ialah menjana wang kepada stok untuk menjualnya. Dan keuntungan yang anda perolehi adalah perbezaan antara harga jual dan harga beli. Keuntungan yang diperoleh dari stok penjualan adalah keuntungan modal. Perdagangan saham terus stabil dan harga naik dan turun sepanjang hari.

• Reksa dana:

Dalam dana bersama sebenarnya semua pelabur mengumpulkan wang mereka dan membeli banyak stok, bon, dan dana lain. Sekiranya anda memiliki dana bersama, ini bermakna anda mempunyai bahagian berkadar dalam stok ini dan bergantung kepada harga saham bersama dana nilai aset bersih. Nilai aset bersih adalah jumlah dividen reksa dana itu sendiri kepada jumlah pemegang sahamnya. Reksa dana dikendalikan oleh pengurus dana, yang mengendalikannya, kapan dan apa yang hendak dibeli dan apa yang hendak dijual dengan semua wang pelabur. Pengurusan terdiri daripada dua jenis, Pengurusan aktif atau pengurusan pasif. Pengurus aktif menggunakan dana aktif untuk mengungguli pasaran. Sementara pengurus Pasif menggunakan dana pasif untuk hanya mengambil dan mengindeks dan menggantinya dengan pegangan dana.

Apakah Pelaburan Terbaik untuk 2020?

Apakah industri terbaik untuk dilaburkan pada tahun 2020?