Bagaimana Melabur dengan Wang Kecil? Anda boleh melabur dengan sedikit wang dengan menggunakan robo-advisor, mula melabur dalam stok dengan sedikit wang, Menempatkan wang dalam dana bersama pelaburan awal rendah dan mencuba kaedah cookie jar dll.

:small_blue_diamond: Terdapat kesalahpahaman umum bahawa melabur adalah untuk mereka yang mempunyai maklumat dan wang. Namun, anda tidak perlu kaya kerana terdapat beberapa platform pelaburan yang membolehkan anda melabur dengan hanya £ 1.

:small_blue_diamond: Bagi segelintir orang, "melabur" meminta gambar lelaki dalam pakaian, memerhatikan perdagangan berjuta-juta dolar di sebuah ticker. Untuk memulakan pelaburan, anda tidak seharusnya menjadi Wolf of Wall Street. Tidak apa-apa sekiranya anda lebih mengutamakan Main Street. Tidak kira sama ada anda hanya mempunyai beberapa dolar untuk menyimpan wang tunai anda akan bertambah dengan faedah kompaun

:small_blue_diamond: Membangunkan tabiat baik adalah kunci untuk membina kekayaan —seperti setiap hari membuang wang setiap bulan. Tukarkan cappuccino buatan barista untuk kopi di rumah dan anda sudah dapat menjimatkan lebih dari $ 60 setiap bulan. Anda boleh mula melabur apabila anda mempunyai sedikit wang untuk bermain.

Kaedah mengenai cara melabur dengan sedikit wang

:small_blue_diamond: Berikut adalah tujuh cara mudah untuk membuat pelaburan dengan sedikit wang:

1. Cuba Pendekatan Cookie Jar

:small_blue_diamond: Melabur dan menyimpan wang saling berkaitan. Anda mesti menyimpan sejumlah wang untuk melabur wang. Anda boleh melakukannya dengan langkah kecil. Itu tidak akan memakan banyak masa daripada yang anda fikirkan. Sekiranya anda tidak pernah berjimat, anda boleh mulakan dengan menyisihkan hanya $ 10-20 seminggu. Itu mungkin tidak banyak wang, tetapi ia menjangkau lebih dari $ 500 selama setahun.

:small_blue_diamond: Ke dalam sampul surat, peti keselamatan kecil dan kotak kasut cuba meletakkan $ 10-20, atau bahkan bank tradisional yang pertama, balang kuki. Walaupun ini mungkin terdengar sembrono, ini merupakan langkah pertama yang penting. Biasakan hidup lebih sedikit daripada yang anda buat, dan simpan simpanan di tempat yang selamat.

Pelaburan 2. Biarkan penasihat robo melaburkan wang tunai untuk anda

:small_blue_diamond: Kira-kira satu dekad yang lalu penasihat robo memasuki bidang pelaburan. Penasihat Robo membuat pelaburan sesederhana dan semudah mungkin. Anda tidak memerlukan pengalaman pelaburan awal, kerana penasihat robo mengambil semua ramalan daripada melabur.

:small_blue_diamond: Untuk menentukan matlamat dan toleransi risiko anda, penasihat robo bekerja dengan mengemukakan beberapa soalan mudah dan kemudian melaburkan wang anda dalam portfolio saham dan bon kos rendah yang sangat pelbagai. Penasihat Robo kemudian menggunakan algoritma untuk mengimbangi portfolio anda secara berterusan dan mengoptimumkannya untuk cukai.

:small_blue_diamond: Dalam pelaburan jangka panjang tidak ada kaedah yang lebih mudah untuk memulakannya. Sebilangan besar penasihat robo memerlukan hanya $ 500 atau kurang untuk mula melabur dan mengenakan perbelanjaan yang sangat rendah berdasarkan ukuran akaun anda. Semua menawarkan rancangan pelaburan robotik untuk membantu anda meningkatkan baki wang anda.

3. Mulakan pelaburan di bursa saham dengan sedikit wang

:small_blue_diamond: Di pasaran saham ketika melabur, kos sering menjadi halangan untuk masuk. Ia memerlukan wang untuk menghasilkan wang, betul?

:small_blue_diamond: Tidak lama lagi, bagi pengguna internet menjadikannya mudah untuk memulakan dengan wang yang sangat sedikit sebelumnya. Ini bermakna anda dapat memasukkan beberapa dolar untuk membiasakan diri dengan pelaburan sebelum membuat komitmen besar. Ini adalah kaedah terbaik untuk belajar mengenai pelaburan sambil meletakkan risiko lebih sedikit wang.

:small_blue_diamond: Hari ini, terdapat sebilangan besar pilihan pelaburan yang sebenarnya telah membuka jalan kepada generasi pelabur baru - yang membolehkan anda memulakan dengan hanya $ 1 dan tidak mengenakan komisen pertukaran .

4. Celupkan kaki anda di pasaran harta tanah

:small_blue_diamond: Untuk melabur dalam harta tanah anda tidak lagi memerlukan banyak wang untuk mempercayainya atau tidak. Kategori pelaburan baru yang dikenali sebagai "crowdfunding harta tanah" menjadikannya mudah untuk menuntut pecahan saham hartanah perniagaan besar tanpa rasa sakit kepala sebagai tuan tanah.

:small_blue_diamond: Pelaburan harta tanah Crowdfunded sebenarnya mahukan pelaburan minimum yang lebih besar daripada penasihat robo (misalnya, $ 7,000 dan bukannya $ 700). Mereka juga pelaburan yang berbahaya kerana anda akan memasukkan keseluruhan $ 6.000 ke dalam satu harta tanah dan bukannya portfolio beratus-ratus pelaburan individu.

5. Daftar dalam rancangan persaraan majikan anda

:small_blue_diamond: Sekiranya anda mempunyai anggaran yang ketat, walaupun langkah mudah untuk mendaftar dalam 402 (k) atau rancangan persaraan bos anda yang lain mungkin kelihatan di luar jangkauan anda. Namun, anda boleh mula melabur dalam rancangan persaraan yang ditaja oleh perniagaan dengan jumlah yang sedikit sehingga anda tidak akan memperhatikannya.

:small_blue_diamond: Ini adalah satu tahap yang mesti dilalui oleh semua orang! Sebagai contoh, merancang untuk memasukkan hanya 1% daripada gaji anda ke dalam rancangan perniagaan. Kemungkinan besar anda tidak akan melepaskan sumbangan yang sedikit, namun apa yang menjadikannya lebih mudah ialah pemotongan cukai yang akan anda lakukan dengan begitu akan menjadikan sumbangan itu jauh lebih sederhana.

:small_blue_diamond: Apabila anda memutuskan sumbangan 1%, anda dapat memperluasnya selangkah demi selangkah setiap tahun. Contohnya, pada tahun kedua, anda dapat meningkatkan sumbangan anda kepada 2% dari gaji anda. Pada tahun ketiga, anda dapat meningkatkan sumbangan anda kepada 3% daripada gaji anda, dsb.

6. Masukkan wang tunai anda dalam simpanan bersama pelaburan awal rendah

:small_blue_diamond: Reksa dana sebenarnya adalah sekuriti pelaburan yang membolehkan anda melabur dalam portfolio saham dan bon dengan satu tawar-menawar, menjadikannya ideal untuk pelabur baru. Kesukarannya ialah banyak syarikat dana bersama memerlukan pelaburan minimum awal antara $ 600 dan $ 6,000. Sekiranya anda seorang pelabur kali pertama dengan sedikit wang untuk melabur, yang terendah boleh berada di luar jangkauan. Walau bagaimanapun, beberapa syarikat dana bersama akan menolak minimum akaun jika anda menerima pelaburan bulanan automatik antara $ 60 dan $ 100.

:small_blue_diamond: Pelaburan automatik adalah sifat umum dengan dana bersama dan akaun ERA ETF. Dengan akaun yang boleh dikenakan cukai, perkara ini kurang biasa, walaupun jika tersedia, ia selalu perlu ditanyakan. Dreyfus, Transamerica, dan T. Rowe Price adalah beberapa syarikat Reksa Dana yang telah diketahui melakukan ini.

:small_blue_diamond: Pengaturan pelaburan yang diprogramkan sangat mudah jika anda dapat melakukannya melalui simpanan kewangan. Melalui gaji anda secara amnya dapat mengatur keadaan deposit yang diprogramkan, sama seperti yang anda lakukan dengan rancangan persaraan yang ditaja oleh majikan. Cukup tanya pejabat HR anda bagaimana cara menyediakannya.

Ringkasan

Untuk melabur anda tidak perlu kaya ada beberapa platform pelaburan yang membolehkan anda melabur dengan hanya £ 1. Untuk melabur dengan sedikit wang mulailah menabung 10 hingga 20 setiap bulan rupee dalam kotak kecil. Penasihat Robo juga digunakan untuk melabur dengan sedikit wang.

Melabur dengan sedikit wang

Apakah kaedah terbaik untuk melaburkan wang untuk jangka masa pendek?

:small_blue_diamond: Dalam masa kurang dari lima tahun jika anda mungkin memerlukan wang anda, ada baiknya anda meninggalkan wang tersebut secara tunai dan bukannya melabur. Pasaran saham boleh jatuh buat sementara waktu, yang bermaksud anda akan kehilangan wang tunai dari pelaburan anda jika anda cuba mengeluarkannya ketika pasaran sedang turun.

:small_blue_diamond: Ikatkan wang tunai anda dalam ISA tunai jangka panjang antara satu hingga lima tahun, atau masukkan ke dalam akaun premium selangit seperti akaun simpanan biasa. Ini mungkin memberi anda kadar pulangan yang agak lebih baik daripada yang anda dapat dengan akaun simpanan biasa. Tetapi berhati-hati, kos faedah pada amnya rendah sehingga anda tidak akan mendapat pulangan yang terbaik.

Apa sebenarnya pelaburan terbaik untuk pemula?

:small_blue_diamond: Pelaburan yang sempurna adalah pelaburan yang anda rasa senang, memandangkan jangka masa, matlamat, sikap untuk mengalami dan berisiko . Pilih sahaja yang anda fahami. Sekiranya anda sedar bahawa anda perlu melabur di pasaran saham, namun tidak merasa yakin untuk melabur dalam saham individu, mungkin sesuai untuk menggunakan platform yang dipilih untuk anda.

Sekilas Pilihan Pelaburan
Bayar dahulu Melabur di tempat anda bekerja
Bayar hutang faedah tertinggi anda Fikirkan untuk pergi "Robo"
Simpan perubahan anda dalam balang kuki Pinjamkan sejumlah kecil kepada orang lain
Dapatkan piggy bank digital Melabur dalam harta tanah

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa soalan yang sering diajukan mengenai pelaburan dengan sedikit wang:

S1. Bagaimana anda melabur dalam stok?

Melabur di pasaran saham sebenarnya bergantung kepada anda:

 • Tahap pengalaman

 • Sikap berisiko

 • Matlamat kewangan

 • Tempoh masa

 • dana pelaburan

S2. Adakah bernilai melabur dengan sedikit wang?

Melakukan pelaburan yang sedikit mungkin merupakan pilihan terbaik bagi orang-orang yang tidak mempunyai maklumat mendalam mengenai pelaburan atau tidak mempunyai banyak wang tunai untuk komited ke pasar saham. Oleh kerana itu, aplikasi ini dapat memainkan peranan penting dalam industri dalam menjelaskan asas-asas pelaburan dengan banyak individu.

S3. Bagaimana saya mula melabur dalam $ 100?

Sekiranya anda berjaya menjimatkan $ 100, berikut adalah enam idea terbaik kami untuk menguruskannya:

 • Mulakan akaun kecemasan

 • Gunakan aplikasi pelaburan mikro atau robo-kaunselor

 • Melabur dalam dana saham senarai saham atau dana yang ditukar perdagangan

 • Gunakan sebahagian saham untuk membeli stok

 • Buka IRA

 • Masukkan ke dalam 401 (k) anda

S4. Berapa banyak wang yang saya perlukan untuk melabur untuk menghasilkan $ 1000 sebulan?

Oleh itu, ini bukan jawapan yang sesuai yang anda cari kerana walaupun dengan pelaburan pulangan tinggi, ia memerlukan sekurang-kurangnya $ 100,000 untuk menghasilkan $ 1,000 sebulan. Bagi kebanyakan saham yang boleh dipercayai, hampir dua kali ganda untuk menghasilkan pendapatan bulanan 1,000 dolar.

S5. Apakah pelaburan paling selamat?

Bil, nota, dan bon kerajaan AS, yang dikenali sebagai Perbendaharaan, dilihat sebagai pelaburan paling selamat di dunia dan ditaja oleh kerajaan . Ejen menjual pelaburan ini dengan kenaikan $ 100, atau anda boleh mendapatkannya sendiri di Treasury Direct.

S6. Bagaimana saya boleh menggandakan wang saya dalam satu hari?

Berniaga sehari adalah salah satu pendekatan terpantas untuk menggandakan wang tunai dari rumah. Proses pertukaran hari termasuk membeli dan menjual sumber kewangan, seperti saham atau forex, untuk jangka masa yang singkat dalam sehari. Pendekatan ini membantu anda mendapat keuntungan daripada sedikit perkembangan pasaran semasa pertukaran harian.

S7. Bolehkah saya melabur $ 100 dalam Bitcoin?

Dalam bitcoin anda boleh melabur sebanyak $ 100. Sebenarnya, anda boleh membeli pecahan bitcoin hingga $ 100, yang bermaksud anda tidak perlu membeli keseluruhan duit syiling, yang pada masa ini dijual pada harga $ 32,979 (1 Julai 2021).

S8. Berapa banyak wang yang perlu saya laburkan untuk menghasilkan $ 500 sebulan?

Dalam keuntungan untuk menghasilkan $ 500 setiap bulan dalam keuntungan anda harus melabur antara $ 171,429 dan $ 240,000, dengan portfolio biasa $ 200,000. Jumlah wang tunai yang sebenar yang perlu anda laburkan untuk menghasilkan $ 500 setiap bulan dalam portfolio keuntungan bergantung pada hasil stok yang anda beli.

S9. Berapa banyak wang yang saya perlukan untuk melabur untuk menghasilkan 2000 sebulan?

Untuk menjana keuntungan $ 2000 setiap bulan, anda harus menyumbang antara $ 685,714 dan $ 960,000, dengan portfolio biasa $ 200,000. Jumlah wang tunai yang sebenar yang perlu anda laburkan untuk menghasilkan $ 500 setiap bulan dalam portfolio keuntungan bergantung pada hasil stok yang anda beli.

S10. Di mana tempat paling selamat untuk memasukkan wang anda?

Untuk menyimpan wang simpanan anda, akaun simpanan adalah yang terbaik kerana semua deposit yang dibuat oleh pengguna dijamin oleh Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) untuk akaun bank atau National Credit Union Administration (NCUA) untuk akaun persatuan kredit.

Kesimpulannya

:small_blue_diamond: Terdapat beberapa cara untuk melabur dengan sedikit wang seperti: mencuba kaedah balang kuki. Sekiranya anda ingin melabur dengan sedikit wang, mulailah menyimpan sejumlah wang di kotak kasut atau peti besi kecil. Biarkan penasihat robo melaburkan wang anda untuk anda, penasihat robo membuat pelaburan sesederhana dan semudah mungkin. Letakkan wang anda dalam dana bersama pelaburan awal rendah, dana bersama sebenarnya sekuriti pelaburan yang membolehkan anda melabur dalam portfolio saham dan bon dengan satu tawaran, menjadikannya ideal untuk pelabur baru. Daftar dalam rancangan persaraan majikan anda; anda boleh mula melabur dalam rancangan persaraan yang ditaja oleh perniagaan dengan jumlah yang sedikit sehingga anda tidak akan memerhatikannya.

artikel berkaitan

Bagaimana memulakan pelaburan Cara Melabur Dalam Stok Wang pintar

7 Cara Mudah Memulakan Pelaburan Dengan Wang Kecil

Pengenalan

Banyak orang mengaitkan perkataan "pelaburan" dengan pakaian lelaki yang memerhatikan berjuta-juta dolar bertukar tangan pada saham saham. Anda tidak perlu menjadi Wolf of Wall Street untuk mula melabur, kerana saya di sini untuk memberitahu anda. Tidak apa-apa jika anda lebih menggunakan tetikus Main Street. Walaupun anda hanya mempunyai beberapa dolar yang tersisa, faedah kompaun akan menambah wang anda. Kunci untuk mengumpulkan kekayaan adalah membentuk tabiat yang baik, seperti menyisihkan wang setiap bulan. Sekiranya anda mengganti cappuccino buatan barista dengan kopi buatan rumah, anda mungkin menjimatkan lebih dari $ 50 setiap bulan. Anda boleh mula melabur sekiranya anda mempunyai sedikit wang untuk bereksperimen. Anda boleh mendapatkan tarikh, menyingkirkan pada tahun 2021.

Cuba pendekatan balang kuki

Menyimpan dan melabur wang saling berkaitan. Anda mesti menjimatkan wang terlebih dahulu sebelum dapat melaburkannya. Itu akan memakan masa yang jauh lebih sedikit daripada yang anda fikirkan, dan anda boleh melakukannya dengan sedikit kenaikan. Sekiranya anda tidak pernah menabung sebelumnya, mulailah sedikit dengan menyisihkan $ 10 setiap minggu. Itu mungkin tidak banyak, tetapi ia menjumlahkan lebih dari $ 500 selama setahun. Masukkan $ 10 ke dalam sampul surat, kotak kasut, peti keselamatan kecil, atau bahkan balang kuki, bank terakhir yang terkenal. Walaupun kenyataannya kelihatan bodoh, ini merupakan langkah pertama yang penting. Jadikan ini sebagai amalan untuk hidup dengan lebih sedikit daripada yang anda perolehi, dan sisihkan wang itu di lokasi yang selamat.

Akaun Simpanan Terbaik September 2021

Mulakan dengan sejumlah kecil wang dan kumpulkan secara beransur-ansur ketika anda mendapat pengalaman dengan prosedur tersebut. Ini semudah menolak makan di McDonald's atau menonton wayang dan sebaliknya memasukkan wang itu ke dalam balang kuki. Chime7 Cara Mudah Memulakan Pelaburan Dengan Modal Kecil - akaun simpanan dalam talian Chime kini membayar hasil peratusan tahunan 0.50 peratus yang kompetitif. Tidak ada syarat untuk deposit minimum, dan faedah diperoleh dari semua jumlah (tidak diperlukan baki minimum). Chime juga merupakan pilihan yang baik untuk penjimatan anda kerana ia dilengkapi dengan banyak pilihan lain yang memenuhi penjimatan tertentu. Terdapat 38,000 ATM tanpa bayaran di Amerika Syarikat. Anda tidak akan dikenakan overdraf jika menggunakan pilihan Spot Me.

Biarkan penasihat robo melaburkan wang anda untuk anda

Penasihat Robo telah wujud selama hampir satu dekad dan bertujuan untuk membuat pelaburan sesederhana dan semudah mungkin. Anda tidak memerlukan pengalaman pelaburan sebelumnya kerana penasihat robo menghilangkan tekaan. Penasihat Robo berfungsi dengan menanyakan beberapa soalan mudah untuk mengenal pasti tujuan dan toleransi risiko anda, kemudian memasukkan wang anda ke dalam portfolio saham dan bon kos rendah yang pelbagai. Penasihat Robo kemudian menggunakan algoritma untuk mengimbangi dan mengoptimumkan cukai portfolio anda secara berkala. Tidak ada cara yang lebih mudah untuk memulakan pelaburan untuk jangka masa panjang. Sebilangan besar penasihat robo hanya memerlukan $ 500 untuk memulakan pelaburan dan mempunyai yuran yang agak rendah bergantung pada saiz portfolio anda.

Kekayaan depan

Kekayaan depan adalah penasihat robo yang sangat saya cadangkan kepada pelabur kali pertama. Bayaran mereka sederhana pada 0.25 peratus, tetapi yang terbaik ialah $ 5,000 pertama anda akan diuruskan secara percuma (khusus untuk pembaca MU30). Kekayaan mungkin merupakan jalan keluar jika anda ingin mula melabur dengan sedikit wang. Untuk memulakan bahagian depan Kekayaan, anda memerlukan $ 500, jadi ingatlah. Semasa anda memperoleh pengalaman dengan pelaburan, anda boleh memilih ETF yang diluluskan atau melabur mengikut kategori, seperti teknologi, penjagaan kesihatan, atau pelaburan yang bertanggungjawab secara sosial.

Kewangan M1

Masih ada pilihan yang bagus untuk anda di ruang penasihat Robo jika anda tidak mempunyai baki permulaan $ 500. M1 Finance tidak mengenakan komisen atau yuran pentadbiran, dan jumlah permulaan minimum hanya $ 100. Anda boleh memilih dari salah satu portfolio terpelbagai yang telah mereka buat atau membina sendiri menggunakan laman web mereka untuk membeli stok dan ETF. Antara muka pengguna agak mudah digunakan.

Lebih baik

Betterment, yang tidak mempunyai baki permulaan minimum, mungkin merupakan pilihan yang baik jika anda memulakan dengan kurang dari $ 100. Ini sangat sesuai untuk pemula, sama seperti M1, kerana ia mempunyai platform yang sangat sederhana dan pendekatan yang mudah untuk melabur. Di samping itu, caj pengurusan hanya 0.25 peratus.

Acorns

Sekiranya anda mempunyai sedikit perubahan, pilihan Round Up Acorns membolehkan anda "membundarkan" pembelian anda ke dolar terdekat dan melaburkan perbezaannya secara automatik. Wang anda akan dilaburkan dalam portfolio ETF yang telah dibina dengan teliti. Anda tidak perlu melakukan apa-apa setelah menyiapkan akaun anda dan memautkan kad! Aplikasi Acorns adalah pilihan yang baik untuk pelabur kali pertama yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai apa yang mereka laburkan. Acorns juga bekerjasama dengan CNBC untuk menyediakan sumber celik kewangan untuk pendatang baru.

Mula melabur di pasaran saham dengan sedikit wang

Ketika melabur di pasaran saham, kos masuk sering menjadi halangan. Bukankah benar bahawa memerlukan wang untuk menghasilkan wang? Tidak lagi. Pengguna kini boleh memulakan dengan wang yang sangat sedikit di hadapan berkat internet. Ini bermakna anda boleh memulakan dengan pelaburan kecil untuk merasakan pelaburan sebelum membuat komitmen yang lebih besar. Ini adalah kaedah yang hebat untuk belajar mengenai pelaburan sambil hanya mempertaruhkan sejumlah kecil wang. Hari ini, terdapat banyak pilihan yang telah membuka pintu kepada generasi pelabur baru, yang membolehkan anda memulakan pelaburan dengan hanya $ 1 dan tanpa komisen transaksi. Broker saham biasa mengenakan komisen yang besar setiap kali anda membeli atau menjual saham.

JP Morgan Melabur Sendiri

JP Morgan Self-Directed Investing dapat memberi anda pelaburan tanpa bayaran dengan perdagangan $ 0 tanpa had jika anda sudah bersedia untuk melakukan kerja sendiri. Sekiranya anda ingin menguruskan aset anda sendiri, anda akan menghargai hakikat bahawa anda boleh melakukannya menggunakan aplikasi Chase Mobile® dan laman web Chase. Anda akan dapat melabur dalam stok, ETF, dana bersama, opsyen, dan sekuriti berpendapatan tetap, dan anda tidak perlu membayar komisen untuk sebahagian besar daripadanya. Semasa anda berada, anda boleh memilih antara IRA biasa dan Roth jika anda ingin melabur khusus untuk persaraan (yang sepatutnya). Sekiranya anda tidak mahu mengendalikan semuanya sendiri, JP Morgan Automated Investing menawarkan perkhidmatan penasihat robo.

Awam

Umum 7 Cara Mudah Memulakan Pelaburan Dengan Anggaran Kecil - Public adalah perisian pelaburan saham dan ETF yang tidak mengenakan komisen untuk perdagangan dan tidak mempunyai minimum akaun. Anda boleh membeli sebahagian besar saham melalui ciri "Slice" Public, yang bermaksud anda tidak perlu mengeluarkan ribuan dolar untuk menjadi pemegang saham di syarikat besar yang ingin anda sertai tetapi tidak mampu. Anda cukup memilih saham dan ETF anda, masukkan jumlah yang anda ingin laburkan, dan "potongan" Awam dari sebahagian bahagian untuk memenuhi jumlah yang anda pilih. Orang ramai juga memberikan pengalaman pelaburan sosial, menjadikannya pilihan yang sangat baik.

Robin Hood

Robinhood 7 Cara Mudah Untuk Memulakan Perdagangan Dengan Wang Kecil - Robinhood juga dibina untuk peniaga muda yang baru melabur, dan syarikat ini kini melancarkan pelaburan saham pecahan untuk menjadikannya lebih mudah untuk memulakan pelaburan dengan sejumlah wang. Apa yang lebih baik? Hanya untuk mendaftar, Robinhood akan memberi anda satu stok percuma. Ini memberikan permulaan kecil kepada portfolio anda tanpa perbelanjaan kepada anda. Dengan minimum $ 0 akaun dan tanpa bayaran transaksi, Robinhood menyokong kesaksamaan akses. Perdagangan opsyen juga tersedia secara percuma di Robinhood. Pengguna yang memilih akaun premium Robinhood Gold membayar $ 5 sebulan untuk akses ke ciri tambahan seperti perdagangan selepas waktu. Tidak seperti penasihat robo, Robinhood mendorong dan menyokong kepelbagaian.

Celupkan jari anda di pasaran harta tanah

Anda tidak memerlukan banyak wang (atau kredit yang baik) untuk melabur dalam harta tanah lagi, percaya atau tidak. Jenis pelaburan baru yang dikenali sebagai “crowdfunding harta tanah” membolehkan anda membeli bahagian pecahan bangunan komersial besar tanpa perlu menghadapi masalah menjadi tuan tanah. Tidak seperti penasihat robo, pelaburan harta tanah crowdfunded memerlukan komitmen minimum yang lebih tinggi (contohnya, $ 5,000 dan bukannya $ 500). Mereka juga merupakan pelaburan yang lebih berisiko kerana anda akan melaburkan semua $ 5,000 dalam satu harta tanah dan bukannya portfolio beratus-ratus aset yang lebih kecil. Manfaatnya ialah memiliki sebilangan aset fizikal sebenar yang tidak semestinya berkaitan dengan pasaran saham.

Daftar dalam rancangan persaraan majikan anda

Bahkan proses mudah untuk mendaftar dalam 401 (k) atau rancangan persaraan pekerjaan anda yang lain mungkin tidak dapat dicapai jika anda mempunyai anggaran terhad. Walau bagaimanapun, anda boleh mula melabur dalam rancangan persaraan yang ditaja oleh majikan dengan jumlah yang sedikit yang tidak akan disedari. Ini adalah langkah yang harus diambil oleh semua orang! Contohnya, merancang untuk menyumbang 1% daripada gaji anda ke rancangan tempat kerja. Anda mungkin tidak akan melihat sumbangan yang sedikit, dan fakta bahawa anda akan mendapat potongan cukai untuk itu akan menjadikannya jauh lebih kecil menjadikannya lebih mudah. Setelah anda memberikan sumbangan sebanyak 1%, anda dapat meningkatkannya secara beransur-ansur setiap tahun. Sebagai contoh, pada tahun kedua, anda boleh meningkatkan anggaran anda.

Masukkan wang anda dalam dana bersama pelaburan awal rendah

Masalahnya ialah banyak penyedia dana bersama mempunyai keperluan pelaburan minimum $ 500 hingga $ 5,000. Minimum tersebut mungkin tidak dapat dicapai jika anda merupakan pelabur kali pertama dengan sedikit dana. Namun, jika anda bersetuju untuk membuat pelaburan bulanan automatik dari $ 50 hingga $ 100, firma dana bersama tertentu akan mengetepikan minimum akaun. Dengan dana bersama dan akaun ERA ETF, pelaburan automatik adalah ciri khas. Dengan akaun yang boleh dikenakan cukai, ia tidak biasa, tetapi selalu perlu ditanyakan sama ada mungkin. Dreyfus, Transamerica, dan T. Rowe Price adalah antara syarikat dana bersama yang telah dituduh melakukannya. Sangat senang untuk menyediakan sistem pelaburan automatik jika anda dapat melakukannya dalam talian.

Main dengan selamat dengan sekuriti Perbendaharaan

Anda boleh memulakan perjalanan pelaburan anda dengan sekuriti Perbendaharaan AS, sesuatu yang tidak dilakukan oleh banyak pelabur kecil. Anda tidak akan pernah menjadi kaya untuk melabur dalam aset ini, tetapi cara yang sangat selamat untuk memasukkan wang anda - dan sekurang-kurangnya memperoleh sedikit faedah - sehingga anda bersedia beralih ke pelaburan berisiko tinggi / pulangan lebih tinggi. Sekuriti Perbendaharaan, yang sering dikenali sebagai bon simpanan, boleh dibeli melalui Treasury Direct, portal bon Perbendaharaan AS. Sekuriti kerajaan AS berpendapatan tetap dengan tempoh matang antara 30 hari hingga 30 tahun boleh dibeli dalam jumlah serendah $ 100. Treasury Direct juga dapat digunakan untuk membeli Sekuriti Terlindung Inflasi Perbendaharaan, atau TIPS. Ini bukan sahaja membayar faedah, tetapi juga membayar dividen.

** Cara melabur ** dengan sedikit wang

Mendaftar untuk platform pelaburan kos rendah adalah langkah pertama. Berikut adalah beberapa kegemaran kami. Untuk melindungi keuntungan anda dari pegawai cukai, kebanyakan platform akan membolehkan anda mendaftarkan saham dan saham ISA. Lihatlah beberapa saham dan saham ISA terbaik kami. Selepas itu, anda perlu merangka strategi pelaburan. Berikut adalah beberapa cadangan pelaburan:

Masukkan wang tunai anda ke pelaburan

Anda tidak memerlukan sejumlah besar wang untuk memulakan pelaburan. Melaburkan sejumlah kecil wang secara berkala sebenarnya lebih baik daripada melaburkan sejumlah besar wang sekaligus. Anda dapat mengurangkan pendedahan anda terhadap turun naik pasaran dengan melaburkan sejumlah kecil wang setiap bulan. Anda pasti akan membeli lebih banyak saham sementara harganya murah dan lebih rendah apabila harganya mahal (yang dikenali sebagai purata kos paun).

Beli penjejak indeks

Dana indeks atau dana yang diperdagangkan mengikut prestasi pasaran saham atau kelas aset. Dalam panduan pelaburan pemula kami, kami membahas ETF dengan lebih terperinci. ETF biasanya lebih murah daripada dana yang diuruskan secara aktif (di mana pemilih saham memilih pelaburan bagi pihak anda). Mereka adalah pendekatan yang mudah dan kos efektif untuk mengembangkan portfolio dengan anggaran yang paling kecil. Platform pelaburan seperti AJ Bell You invest, Hargreaves Lansdown *, atau Interactive Investor boleh membiarkan anda melabur dalam dana yang diperdagangkan di bursa.

Mengurangkan risiko anda

Jangan masukkan semua telur anda ke dalam satu bakul; sebaliknya, pelbagaikan pegangan anda. Ini memerlukan kepelbagaian pelaburan anda di kelas aset, sektor pasaran, dan negara. Ini dapat membantu melancarkan sebarang perubahan harga.

Melabur untuk jangka masa panjang

Pelaburan bulanan kecil mungkin kelihatan sederhana, tetapi selama beberapa dekad, anda dapat mengumpulkan sejumlah besar. Anda mampu menerima risiko yang lebih besar daripada seseorang yang memerlukan akses wang mereka dalam beberapa tahun ke depan jika anda merancang untuk menyimpan wang anda selama beberapa dekad. Ini disebabkan oleh fakta bahawa semakin lama cakrawala pelaburan anda, semakin banyak masa anda harus mengatasi penurunan sementara harga melambung. Melabur dalam pencen adalah kaedah yang baik untuk melakukan ini kerana kerajaan memberikan faedah cukai (dan wang tunai percuma dari majikan untuk mereka yang bekerja di skim pencen di tempat kerja).

Buka akaun simpanan hasil tinggi

Walaupun banyak akaun simpanan sekarang tidak membayar, jika anda sanggup mengikat wang anda selama berbulan-bulan atau bertahun-tahun, anda mungkin dapat tawaran yang lebih baik. Akaun penjimat biasa menawarkan harga terbaik, tetapi sering kali disertakan dengan keperluan, seperti menyimpan jumlah tertentu setiap bulan. Kami telah menyusun senarai akaun simpanan terbaik, dengan bon berjangka tetap dan akaun simpanan standard muncul di atas.

Apakah pelaburan terbaik untuk pemula?

Sekiranya anda baru memulakan pelaburan, lihat panduan pemula kami di sini. Pelaburan terbaik adalah pelaburan yang anda yakin, dengan mengambil kira:

Tempoh masa

Matlamat

Sikap mengambil risiko

Pengalaman

Hanya pilih perkara yang anda biasa. Sekiranya anda tahu anda ingin melabur di pasaran saham tetapi ragu untuk membeli saham tertentu, lebih baik membiarkan platform membuat keputusan untuk anda.

Apakah kaedah terbaik untuk melaburkan wang untuk jangka masa pendek?

Sekiranya anda tidak memerlukan wang anda dalam masa kurang dari lima tahun, disarankan menyimpannya secara tunai dan bukannya melaburkannya. Pasaran saham mungkin runtuh dalam waktu terdekat, mengakibatkan kerugian pelaburan anda jika anda cuba menjual ketika pasaran sedang turun. Masukkan wang anda ke dalam ISA tunai jangka panjang satu hingga lima tahun atau akaun dengan faedah tinggi seperti akaun simpanan standard untuk mengunci kadar pulangan yang lebih tinggi. Ini mungkin memberi anda kadar pulangan yang sedikit lebih tinggi daripada akaun simpanan tradisional. Walau bagaimanapun, kadar faedah pada masa ini rendah, jadi anda tidak akan mendapat pulangan yang besar.

Sekiranya saya menggunakan akaun simpanan?

Walaupun merupakan idea yang baik untuk menyimpan simpanan tunai dalam akaun simpanan untuk keadaan kecemasan, wang anda tidak akan bertambah melebihi kadar faedah bank. Sejak krisis kewangan lebih dari satu dekad yang lalu, kadar simpanan amat menyedihkan. Akaun pembayaran terbaik boleh didapati di sini. Walaupun nampaknya menyimpan wang anda dalam akaun simpanan tunai adalah pilihan paling selamat, nilai wang anda semakin terhakis dari masa ke masa. Ini berlaku apabila kadar faedah akaun tidak sesuai dengan inflasi, seperti halnya banyak akaun sekarang. * Semua item, jenama, atau aset yang disebut dalam artikel ini adalah tanda dagangan atau tanda dagang berdaftar dari pemiliknya masing-masing.

Soalan Lazim

Adakah bernilai melabur dengan sedikit wang?

Melakukan pelaburan kecil mungkin merupakan pilihan yang bijak bagi mereka yang tidak mempunyai pengalaman pelaburan yang luas atau sejumlah besar wang untuk melabur di pasaran saham. "Hasilnya, aplikasi ini berpotensi memainkan peranan penting dalam pasar dengan memperlihatkan asas-asas pelaburan kepada sebilangan besar individu," tambah LaMaina.

Adakah benar-benar berbaloi untuk melabur?

Ringkasnya, melaburkan sejumlah wang dalam jumlah kecil adalah sangat berbaloi . Kepentingan kompaun membolehkan pelaburan kecil berkembang menjadi ganjaran besar dari masa ke masa. Sekiranya anda seperti saya, anda pasti berminat dengan pelaburan. Sekiranya anda mempunyai jumlah pelaburan yang terhad, saya mencadangkan dana bersama dan dana yang diperdagangkan pertukaran (ETF).

Berapa banyak yang anda dapat hasil dari stok dalam sebulan?

Setiap bulan, anda membuat 20 perdagangan. Anda kehilangan $ 300 setiap perdagangan, dengan kerugian keseluruhan $ 3,000 pada 10 perdagangan. Anda menghasilkan $ 6,000 jika anda membuat 10 tawaran kemenangan dengan harga $ 600 setiap perdagangan. Ini bermaksud pendapatan bulanan sebanyak $ 3,000 .

Bolehkah saya melabur $ 100 dalam Bitcoin?

Adakah mungkin untuk melabur $ 100 dalam Bitcoin? Bitcoin boleh dibeli dengan harga serendah $ 100 . Sebenarnya, anda mungkin membeli pecahan bitcoin hingga $ 100, jadi anda tidak perlu membeli keseluruhan duit syiling, yang berharga $ 32,979 sekarang (1 Julai 2021).

Kesimpulannya

Menurut angka ini, anda perlu melabur sekitar $ 108,000 dalam sebuah firma web yang menjana pendapatan untuk memperoleh $ 3.000 setiap bulan. Inilah cara kerjanya dalam matematik: Perniagaan yang menghasilkan $ 3,000 setiap bulan menghasilkan $ 36,000 setahun ($ 3,000 x 12 bulan). Anda memerlukan sekurang-kurangnya tiga stok berbeza untuk dilindungi setiap bulan dalam setahun. Sekiranya setiap pembayaran adalah $ 2000, anda perlu membeli saham yang mencukupi di setiap firma untuk memperoleh $ 8,000 setiap tahun. Bahagikan $ 8,000 dengan 3% untuk mendapatkan anggaran berapa banyak yang anda perlukan untuk melabur setiap saham, yang bernilai $ 266,667.

7 Cara Mudah Memulakan Pelaburan Dengan Wang Kecil

Walaupun sejumlah kecil wang yang dilaburkan dapat menghasilkan pulangan yang besar. Berikut adalah tujuh kaedah untuk memulakan pelaburan dengan sejumlah wang sekarang. Banyak orang mengaitkan perkataan "pelaburan" dengan pakaian lelaki yang memerhatikan berjuta-juta dolar bertukar tangan pada saham saham.

Anda tidak perlu menjadi Wolf of Wall Street untuk mula melabur, kerana saya di sini untuk memberitahu anda. Tidak apa-apa jika anda lebih menggunakan tetikus Main Street. Walaupun anda hanya mempunyai beberapa dolar yang tersisa, faedah kompaun akan menambah wang anda.

Kunci untuk mengumpulkan kekayaan adalah membentuk tabiat yang baik, seperti menyisihkan wang setiap bulan. Sekiranya anda mengganti cappuccino buatan barista dengan kopi buatan rumah, anda mungkin menjimatkan lebih daripada $.

4 Cara Memulakan Pelaburan Dengan Wang Kecil

Dengan hanya beberapa dolar, anda boleh bermula sekarang. Dompet pertukaran dengan $ 20 bil menonjol dari pembukaan.

Anda tidak perlu menunggu sehingga anda mempunyai ratusan atau ribuan dolar untuk membuat akaun pelaburan. Pada masa lalu, hampir menjadi prasyarat untuk memiliki sejumlah besar wang ketika membuka akaun broker atau melabur dalam dana bersama. Perkara telah berubah secara mendadak sejak itu. Dengan sedikit wang di muka, anda sekarang boleh mula melabur. Inilah caranya untuk melakukannya.

Menyimpan

Simpanan merujuk kepada wang yang belum dibelanjakan, atau penggunaan yang telah ditunda. Menyisihkan wang dalam akaun simpanan, akaun pencen, dana pelaburan, atau sebagai wang tunai adalah semua contoh kaedah simpanan.

Mengurangkan kos berulang, misalnya, adalah cara lain untuk menjimatkan. Saving, in terms of personal finance, refers to the low-risk preservation of money, such as in a savings account, as opposed to investment, which carries a much higher risk; in economics, it refers to any income not used for immediate consumption. Interest is not automatically included in savings.

Saving is not the same as saving. The former refers to not spending one's possessions, whilst the latter relates to either several opportunities or a single opportunity.

Top 12 Small Investment Opportunities in Pakistan 2021

I recently reconnected with a long-lost friend. I began whining about my sky-high expenses and stagnant salary, as do all Pakistanis. He did, however, appear to be in a good mood.

In response to my inquiry, he stated that he spends his money wisely and intelligently. Every month, he sets aside a particular percentage of his entire monthly income, say 20%, and invests it in a variety of investment options, such as purchasing a plot or plot file. As a result, he is attaining financial independence while simultaneously saving for the future.

At that point, I was completely enamored with the concept. The concept is simple but quite effective. You may save hundreds of rupees each month by making small monthly deposits. I, for one.

Easy Ways to Invest Without Much Money

Forget about the popular belief. One of the most frequent investing illusions in the past was that you required a lot of money to be successful. That, however, is just not the case. You can start establishing a portfolio and growing your wealth even if you don't have a lot of money to invest. Here's what you need to know about investing in your future, even if you don't think you have enough money.

Isolated on black, a man holds a leather wallet with only one dollar inside.

CREDIT

It's fine to begin small. Recognize that starting small as an investment is perfectly acceptable. When you're consistent, you might be amazed at how much money you can make over time. The sooner you begin, the more time you will have.

Soalan Lazim

How to Get Funding for Your Business, Startup Financing Explained?

At some point, most healthy firms will require business funding. Startups must cope with startup costs, while established enterprises must fund expansion and working capital.

It's usual to decide to take on debt, but your financing options will vary depending on the type of business you operate. Its age, position, performance, market opportunities, team, and other factors all play a role. As a result, you should personalize your funding search and strategy. Let's go over how to perform a financing search and what some of the most prevalent alternatives are.

Myths about small business finance. Let's clear some common funding myths before we get into the most viable solutions for start-ups and existing enterprises.

What Is Investing? How Can You Start Investing?

Investing is the process of purchasing assets that increase in value over time and produce income or capital gains as a result. In a broader sense, investment can also refer to devoting time or money to bettering one's own or others' lives. However, in the financial sector, investing refers to the purchase of stocks, real estate, and other valuable assets in order to generate capital gains or income.

What is the Process of Investing?

Investing works in the most basic sense when you acquire an asset at a low price and sell it at a higher price. A capital gain is a type of return on your investment. Realizing your financial gain or earning returns by selling assets for a profit.

Kesimpulannya

An asset or object purchased with the intention of generating income or appreciation is referred to as an investment. The term “appreciation” refers to an asset's value increasing over time. When a person buys something as an investment, the goal is not to consume it, but to use it to build wealth in the future.

An investment always entails the current expenditure of some capital—time, effort, money, or other resources.