Bagaimana menurunkan 60 paun dalam 3 bulan? Soalan yang sangat penting ialah jika seseorang dapat menurunkan £ 60 dalam 3 bulan? Jadi jawapannya adalah ya, seseorang boleh kehilangan 60 paun dalam 3 bulan. Tetapi kejayaan datang dengan harga. Harga kawalan diri, konsistensi, tabiat berubah, senaman harian, dan yang lainnya.

Misi ini bukan rutin harian, ini adalah tugas dan seseorang perlu berjumpa doktor dan meminta nasihat profesional sebelum melakukan sesuatu.

Pakar pemakanan anda akan memberitahu anda cara yang selamat dan diet yang selamat untuk menurunkan berat badan.

Bagi mereka yang berusaha menurunkan 60 paun dalam 3 bulan, adalah berita baik bahawa matlamat itu tidak mustahil dan dapat dicapai.

Artikel ini adalah untuk orang gemuk yang mempunyai berat badan yang banyak. Rancangan diet akan sesuai dengannya. Rejimnya akan berbeza jadi anda mesti menyesuaikannya untuk mendapatkan hasil yang baik.

Cara kehilangan 60 paun dalam rancangan 3 bulan

Mengurangkan berat badan adalah apabila anda kurang makan dan membakar lebih banyak. Sekiranya anda ingin menurunkan 60 paun dalam 3 bulan, anda mesti tahu bahawa anda akan makan lebih sedikit dan membakar lebih banyak untuk mencapai matlamat.

Sasarannya adalah menurunkan 20 paun setiap bulan. Dan 5 paun seminggu. Seperti yang anda lihat, matlamatnya tinggi sehingga memerlukan usaha berganda untuk mencapainya.

Mengira penggunaan kalori

Pertama sekali, memotivasikan diri anda untuk melakukannya secara berterusan. Kedua, buat carta bagaimana anda makan secara normal dan kalori yang anda makan dengan normal. Dan bagaimana anda akan makan semasa merancang diet dan berapa banyak kalori yang akan anda ambil dalam jangka masa ini.

Sekiranya anda mengambil 3000 kalori sehari, anda perlu mengurangkannya menjadi 1500 sehari. Bersama dengan senaman.

Setiap makanan anda termasuk makan tengah hari, sarapan, dan makan malam harus mengandungi 375 kalori. Dan anda akan mempunyai 375 kalori untuk makanan ringan anda.

Anda tidak perlu mengambil 375 kalori dalam setiap hidangan. Anda boleh mengubahnya, sebagai contoh, jika anda mahukan sarapan ringan, ambil 100 atau 200 kalori, dan untuk makan malam berat, ambil 400 atau lebih kalori. Kalori mengikut makanan tidak tetap walaupun kalori setiap hari harus tetap. Anda tidak boleh melebihi 1500 kalori sehari.

Tergantung kepada anda bagaimana anda mengambil rancangan dan bagaimana anda membaginya dengan sewajarnya. Bersama dengan diet, senaman juga sangat penting dan mesti dilakukan setiap hari dan setiap hari.

Pilihan makanan pintar

Bijaklah ketika anda berusaha menurunkan berat badan. Pilihlah makanan anda. Anda harus makan apa yang penting bagi tubuh anda dan tidak boleh mempertimbangkan apa yang tidak memberi anda nutrisi dan sama seperti sampah untuk kesihatan anda.

Cuba makan makanan kaya protein, kaya karbohidrat seperti telur, ikan, daging, makanan bijirin, sayur-sayuran, buah-buahan, dan makanan seperti yang sihat untuk tubuh anda. Karbohidrat yang anda ambil mestilah sihat. Elakkan karbohidrat sederhana dan makanan segera.

Perkara yang harus anda elakkan ialah bijirin, kek, biskut, roti putih, minuman ringan, alkohol, dan makanan segera atau makanan dalam tin.

Fokus pada pemakanan kerana menurunkan berat badan semasa sihat adalah tujuan. Sekiranya anda suka gula dan menginginkannya, anda boleh menambahkan buah-buahan ke dalam makanan anda dengan kuki. Kuki tidak akan menyebabkan banyak bahaya kerana akhirnya anda akan membakar kalori yang anda makan.

Rancangan makan 7 hari untuk menurunkan 60 paun dalam 3 bulan

HARI 1

Sarapan pagi

Sandwic epal dengan mentega badam dan granola.

424 kalori

Makan tengah hari

Keju kotej dengan alpukat dan tomato. Anda boleh mendapatkan putih telur, hummus, krim keju, atau tahu dan bukannya keju kotej.

470 kalori

Makan malam

 • Adas dan ayam rata anda boleh mempunyai ketumbar dan bukannya adas.
 • Lembing atau timun Zucchini

450 kalori

Makanan ringan

Yogurt mini atau kuki

150 kalori

1494 kalori untuk HARI 1.

Hari ke-2

Sarapan pagi

Oatmeal almond Cinamon.

366 kalori

Makan tengah hari

Sandwic poket Hummus

445 kalori

Makan malam

Kubis dan daging. Anda boleh makan cendawan dan bukannya daging

481 kalori

Makanan ringan

Tuna disumbat lada. Anda boleh makan tauhu, ayam, keju kotej, atau badam dan bukannya tuna.

212 kalori

1500 kalori untuk HARI 2.

HARI 3

Sarapan pagi

 • Smoothie Blueberry
 • Telur rebus

384 kalori

Makan tengah hari

 • Yogurt kayu manis epal dan vanila
 • Adas dan salad oren

468 kalori

Makan malam

Salad ayam pedas

466 kalori

Makanan ringan

Keju Gouda pada sandwic rai. Anda boleh makan keju cheddar dan bukannya keju gouda.

192 kalori

1511 kalori untuk HARI 3

HARI 4

Sarapan pagi

Mentega kacang dan oatmeal pisang

308 kalori

Makan tengah hari

Sandwic taman tuna dan ladang. Anda boleh makan tauhu, ayam, keju kotej, atau badam dan bukannya tuna.

445 kalori

Makan malam

 • Tuna mozzarella tomato cair. Anda boleh makan tauhu, ayam, keju kotej, atau badam dan bukannya tuna.

 • Sup asparagus bawang putih

548 kalori

Makanan ringan

Tuna disumbat lada. Anda boleh makan tauhu, ayam, keju kotej, atau badam dan bukannya tuna.

212 kalori

512 kalori untuk HARI 4

HARI 5

Sarapan pagi

Milkshake pisang vanila

364 kalori

Makan tengah hari

Tomato dan hummus pada rai

462 kalori

Makan malam

 • Ayam selasih Thailand
 • Lada bakar

521 kalori

Makanan ringan

Keju Gouda pada sandwic rai. Anda boleh makan keju cheddar dan bukannya keju gouda.

192 kalori

1503 kalori untuk HARI 5

HARI 6

Sarapan pagi

Omelet brokoli dan feta dengan roti bakar. Anda boleh mendapatkan keju kotej, keju cheddar, keju mozzarella dan bukannya feta

334 kalori

Makan tengah hari

 • Salad tuna jagung
 • Yogurt dan sos epal

437 kalori

Makan malam

Nasi goreng ayam kembang kol

510 kalori

Makanan ringan

Pisang, mentega badam, dan kurma.

209 kalori

1490 kalori untuk HARI 6

HARI 7

Sarapan pagi

Empingan jagung

444 kalori

Makan tengah hari

Salad bayam pir

405 kalori

Makan malam

Goreng daging lembu

586 kalori

Makanan ringan

 • Tukey selada
 • Pisang

164 kalori

1600 kalori untuk HARI 7

Apakah beberapa petua untuk menurunkan £ 60 dalam 3 bulan

Jejaki kalori

Anda mesti mengesan kalori anda. Oleh kerana tujuan anda adalah mengambil 1500 kalori sehari sehingga anda tidak boleh melebihi matlamat tersebut.

Bagilah 1500 menjadi 3 makanan yang berbeza dengan makanan ringan seperti yang disebutkan di atas dalam rancangan diet. Atau anda boleh membahagikan kepada 5-6 makanan kecil tetapi sasarannya adalah 1500 kalori sehari dan anda tidak boleh melebihi had.

Oleh kerana penting untuk tidak melebihi had. Ini juga penting untuk tidak mengurangkan had. Anda tidak boleh berumur di bawah 1500 kerana badan anda akan terbiasa dengan 1500 kalori sehari dan jika anda berada di bawah badan anda akan kelaparan. Oleh itu, pastikan anda mengambil 1500 kalori sehari tidak berlebihan dan tidak melebihi had.

Anda harus merancang rancangan makan mingguan anda sebelum memulakan minggu supaya anda dapat mengawal jumlah kalori yang anda ambil.

Defisit kalori + latihan

Kunci formula adalah senaman. Melakukan senaman dan membakar lebih banyak daripada yang anda lakukan adalah penyelesaian utama dan kunci kejayaan keseluruhan rancangan ini.

Sebilangan orang boleh menurunkan berat badan tanpa bersenam hanya dengan mengurangkan kalori setiap hari. Prosesnya lambat tetapi berjaya. Namun, jika anda mahukan hasil dalam 3 bulan maka anda mesti memasukkan latihan dalam rutin anda.

Sekiranya anda mengambil 1500 kalori sehari anda memerlukan defisit kalori 1700 hingga 1750 kalori. Anda tidak boleh kurang dari 1200 kalori sehari. Sekiranya anda mengambil 1200 kalori sehari maka anda memerlukan defisit kalori sebanyak 1500 kalori sehari.

Sekiranya anda mengambil 3000 kalori sehari dan sekarang anda mengambil 1500 kalori mengikut rancangannya. 3000-1500 = 1500. 1500 adalah kekurangan kalori anda dan untuk mengatasinya, anda perlu membakar lebih jauh

200 - 250 kalori untuk mencapai kerugian 60 paun dalam matlamat 3 bulan.

Sekiranya anda mengambil 2500 kalori sehari dan sekarang anda telah mengurangkan hingga 1200 kalori sehari. Maka 2500-1200 = 1300 ini adalah defisit kalori anda dan untuk mengatasinya anda perlu membakar 200 - 250 kalori tambahan untuk mencapai kerugian 60 paun dalam matlamat 3 bulan.

Fokus pada pilihan pemakanan sihat

Untuk menurunkan berat badan dan masih sihat, anda hanya perlu makan makanan sihat yang mempunyai kalori lebih sedikit dan menjadikan setiap kalori layak dimakan.

Anda harus makan makanan yang memberi anda nutrien yang penting untuk tubuh anda. Dan seperti semua orang mengatakan bahawa jangan makan makanan ringan kerana ia mempunyai kalori tambahan dengan sedikit rasa sampah yang anda tidak perlukan ketika anda mengikuti rancangan diet. Menjauhkan diri dari barangan beku, alkohol, dan minuman ringan juga.

Anda harus makan makanan yang dapat mengisi anda tanpa memakan terlalu banyak kalori seperti smoothie dan sup dapat mengisi anda dan menyediakan kalori yang diperlukan sebagai pelengkap.

Makan buah-buahan dengan peratusan gula rendah, sayur-sayuran, daging protein rendah, makanan rendah karbohidrat, dan makanan rendah lemak. Segala sesuatu mesti ada dalam diet anda tetapi dalam jumlah tertentu agar tubuh anda tidak mengalami kekurangan nutrien.

Makanan / tabiat makanan

Diet boleh berjaya apabila anda makan pada waktu yang tepat. Apabila badan berfungsi sepenuhnya maka anda harus makan supaya badan anda dapat mencernanya dengan betul.

Ketahui bila anda paling lapar, makanlah makanan pada masa yang paling anda perlukan. Sebagai contoh, jika anda suka makan malam yang berat maka habiskan lebih banyak kalori pada makan malam dengan sarapan atau makan tengah hari yang ringan.

Sekiranya anda seorang pemakan larut malam maka sediakan makanan ringan anda untuk masa itu. Selalurkan sedikit kalori sekiranya anda lapar sepanjang hari. Oleh itu, anda tidak perlu kelaparan atau melepasi sasaran harian anda.

Masukkan makanan yang lebih kecil

Sekiranya anda mengambil 1500 kalori sehari dan kemudian bersenam, ada kemungkinan anda mungkin akan lapar setiap hari dalam sehari.

Anda mesti membahagikan makanan anda kepada 5-6 bahagian. Sehingga anda mempunyai sedikit kalori yang tersisa ketika anda lapar bila-bila masa dalam sehari. Ini sangat berkesan dalam menurunkan berat badan dan membantu meningkatkan metabolisme anda.

Anda perlu mengetahui sistem pencernaan anda. Itulah ketika anda lapar dan membahagikan makanan anda mengikutnya. Anda boleh menikmati makanan 3 hidangan sebanyak 300 kalori dan apa yang tinggal boleh menjadi makanan ringan untuk anda apabila anda lapar selepas bersenam atau pada waktu malam.

Minum banyak air

Anda bertanya kepada seseorang mengenai rahsia kesihatan mereka atau kulit mereka yang baik. Mereka akan memberitahu anda satu-satunya penyelesaian AIR. Air adalah komponen terpenting dalam diet anda. Air mempunyai banyak faedah untuk kesihatan anda. Ia membuang semua bahan toksik dari badan anda dan menjadikan anda sihat. Ia sangat penting untuk kulit anda yang bercahaya.

Semasa anda bersenam, tentu saja, anda juga berpeluh dan air dalam bentuk peluh akan dikeluarkan dari badan anda. Untuk mengimbangi dengan itu, anda perlu menjaga diri anda agar tidak terhidrasi sehingga kerana bersenam badan anda tidak akan mengalami dehidrasi dan tidak menghalangi proses penurunan berat badan anda

Sertakan makanan tambahan vitamin

Semasa anda menjalani rancangan diet terhad ini, anda perlu mendapatkan nutrien yang diperlukan oleh badan anda. Dan untuk itu, anda mesti mengambil makanan tambahan untuk memenuhi keinginan nutrien badan anda. Yang perlu anda lakukan ialah periksa kalori sebelum makan makanan tambahan dan kemudian masukkan ke dalam makanan biasa anda.

Untuk diet semua wanita atau tanpa diet, suplemen kalsium adalah apa yang harus anda ambil setiap hari tanpa kehilangannya.

Dapatkan tidur yang mencukupi

Tidur adalah bahagian terpenting dalam kehidupan manusia. Mungkin terdengar aneh dan kuno bahawa anda harus tidur 8 jam sehari. Tetapi percaya atau tidak, adalah mustahak untuk badan anda berfungsi dengan normal.

Sistem pencernaan anda akan terganggu jika anda tidak cukup tidur dan anda mungkin merasa mengantuk dan malas sepanjang hari jika anda tidak cukup tidur pada waktu malam. Sekiranya anda ingin aktif maka anda mesti tidur 8 jam sehari.

Jejaki hasil

Menjejaki hasil anda adalah penting untuk memastikan anda sentiasa termotivasi. Tetapi taksub mengenai berat badan anda adalah perkara lain.

Periksa berat badan anda setiap dua minggu sekali dan periksa ukuran pinggang dan pinggul anda pada hari yang sama. Jangan memeriksanya setiap hari kerana ia akan membawa anda ke obsesi.

Senaman adalah kunci untuk penurunan berat badan

Berat badan tanpa senaman hanya kehilangan otot dan meletihkan metabolisme anda. Senaman diperlukan jika anda tidak menjalani diet untuk menjaga kesihatan anda. Latihan kira-kira 60 minit sehari memberikan hasil yang cekap untuk rutin sukar ini iaitu menurunkan £ 60 dalam 3 bulan. Latihan lain seperti berjoging dan kardio juga boleh bermanfaat bagi anda. Anda perlu berpeluh semasa bersenam untuk menurunkan berat badan dan membakar kalori dan lemak.

Melatih diri untuk mendapatkan kekuatan dua kali seminggu harus dimasukkan dalam rutinitas anda untuk membuat tubuh anda menyesuaikan diri dengan latihan dan peningkatan berat badan. Ini tidak akan menghasilkan otot gaya pembina badan tetapi akan membentuk badan anda sambil mendapat kekuatan dalam prosesnya.

Adakah mungkin kehilangan 60 paun dalam 3 bulan tanpa senaman?

Ya, mungkin tetapi prosesnya memakan masa. Ini mungkin berlaku jika pengambilan kalori anda lebih tinggi seperti 3000 hingga 3500 kalori sehari dan dengan mengurangkannya menjadi 1200 hingga 1300 sehari anda dapat mencapai tujuan anda tanpa bersenam kerana dalam hal ini, anda mengekalkan defisit kalori.

Anda perlu mengekalkan defisit kalori untuk menurunkan £ 60 dalam 3 bulan dan sekarang terserah kepada anda bahawa anda melakukannya dengan bersenam atau tanpa bersenam dengan mengurangkan kalori anda ke tahap yang sangat rendah.

Sekiranya anda melakukan pilihan terakhir, anda harus ingat perkara ini bahawa anda tidak boleh melebihi 1200 kalori sehari dan anda tidak boleh kelaparan dengan tidak makan cukup nutrien dan menjadikan badan anda kekurangan nutrien yang diperlukan. Ini hanya akan memburukkan kesihatan anda dan tidak akan menurunkan berat badan yang berkesan.

Soalan lazim

1. Makanan apa yang harus dielakkan untuk kehilangan 60 paun dalam 3 bulan?

Anda harus mengelakkan makanan segera, minuman ringan, makanan karbohidrat berat, makanan berlemak berat, alkohol kerana mengandungi karbohidrat dan nutrien yang tidak diperlukan semasa anda menjalani diet. Makanan ini tidak sihat jadi anda harus mengelakkan makanan yang tidak memberi apa-apa faedah dan bukannya membahayakan tubuh anda.

2. Apakah karung rendah kalori?

Omelet keju dan herba, salad sayuran panggang, bebola daging ayam belanda dan sayur-sayuran, strawberi, wortel, blueberry, epal, keju cottage, raspberi, popcorn. Semua termasuk dalam makanan ringan rendah kalori.

3. Adakah kehilangan 60 paun akan kehilangan kulit anda?

Tidak, ia tidak akan kehilangan kulit anda tetapi dalam beberapa kes, ia mungkin berlaku. Badan anda bertindak balas terhadap penurunan berat badan dengan sewajarnya. Tetapi jika anda mempunyai genetik atau tabiat merokok atau minum atau terdedah kepada cahaya matahari tanpa perlindungan, kulit anda mungkin akan hilang setelah penurunan berat badan sebanyak 60 paun.

4. Bolehkah anda makan gula semasa berdiet?

Gula dalam jumlah tertentu tidak akan membahayakan tetapi jika anda menjalani diet rendah karbohidrat atau diet tanpa gula maka anda tidak boleh makan gula. Mengetahui jumlah kalori yang anda ambil kerana gula dan menambahkannya ke hari anda tidak akan banyak mempengaruhi anda.

Kesimpulan:

Kehilangan 60 paun dalam 3 bulan bukanlah perkara yang mudah tetapi mungkin. Sekiranya anda bertekad untuk melakukannya maka anda boleh mencapainya. Jangan tertekan atau terobsesi kerana badan anda memerlukan masa untuk menyesuaikan diri dari diet berkalori tinggi hingga diet rendah kalori.

Juga, bersenam adalah kunci jika anda berdiet dan tidak bersenam maka anda akan meningkatkan jangka masa. Lakukan senaman dan hadkan kalori anda. Tujuan anda ialah makan lebih sedikit dan membakar lebih banyak untuk mengekalkan kekurangan kalori.

Jangan melebihi diet lebih jauh. Jangan mengurangkan pengambilan kalori melebihi 1200 kerana badan anda mesti memerlukan jumlah kalori untuk metabolisme yang sihat. Jaga kesihatan mental anda semasa mengamalkan rejim ini.

Sangat membantu. Terima kasih