Sekiranya anda adalah orang yang ingin menurunkan berat badan Tetapi mencuba beberapa kaedah dan masih tidak berjaya Cuba anda benar-benar memahami badan anda sendiri & secara beransur-ansur menurunkan berat badan

Sekiranya anda adalah orang yang ingin menurunkan berat badan Tetapi mencuba beberapa kaedah dan masih tidak berjaya Cuba anda benar-benar memahami badan anda sendiri. Dan secara beransur-ansur menurunkan berat badan dengan cara yang betul Untuk kesihatan jangka panjang dan bentuk badan yang boleh anda buat sendiri.

Apa itu Obesiti? Anda Lemak atau Tidak?

Penyakit, kegemukan disebabkan oleh pengambilan lemak badan sangat tidak biasa. Yang menyebabkan pelbagai penyakit serius berikutan diagnosis kegemukan atau berat badan berlebihan BMI (Indeks Jisim Badan (BMI), Peratusan Lemak Badan, dan Lingkaran Pinggang) sering digunakan bersama.

Punca kegemukan dan berat badan berlebihan disebabkan oleh banyak faktor seperti kurang bersenam. Tabiat makan yang salah, keturunan, usia, masalah kesihatan, kehamilan, rehat yang tidak mencukupi. Kadang-kadang ia disebabkan oleh kesan sampingan rawatan dan ubat. Atau tingkah laku ahli keluarga, dll.

Bagaimana Menurunkan Berat Dengan Berkesan dan Untuk Kesihatan Anda?

Penurunan berat badan yang berkesan dan sihat mestilah penurunan berat badan yang berasal dari punca Ini akan membantu menurunkan berat badan secara perlahan, membantu mengawal berat badan dalam jangka masa panjang, tidak menyebabkan YoYO Effect (YOYO Effect) kembali ke lemak yang sama. Ini boleh dilakukan seperti berikut.

Diet Diet adalah cara utama untuk menurunkan berat badan cukup berkesan untuk memuaskan diet, bukan berdiet. Kerana berpuasa akan meningkatkan risiko kekurangan zat makanan, Oleh itu, jika anda ingin menurunkan berat badan, maka harus dikendalikan dengan cara berikut.

Makan pelbagai makanan Setiap makanan harus merangkumi pelbagai jenis makanan seperti karbohidrat seperti biji-bijian, sayur-sayuran, buah-buahan, protein, rendah lemak. Dan lemak baik dengan jumlah badan yang betul Untuk membekalkan tubuh dengan nutrien yang mencukupi yang diperlukannya.

Elakkan makan lemak jahat, lemak tepu seperti lemak haiwan. Atau lemak dalam makanan ringan yang berbahaya bagi kesihatan. Dan buat lebih gemuk.

Makan 5 hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari, dan makan lebih banyak buah-buahan dan sayur-sayuran akan membantu mengurangkan berat badan. Setiap hidangan mesti mempunyai buah-buahan dan sayur-sayuran dengan pelbagai warna untuk mendapatkan manfaat sepenuhnya dari tubuh anda.

Makan kurang Tetapi makan lebih kerap, pencernaan makanan ke dalam makanan kecil setiap hari akan membantu bagaimana menurunkan berat badan dengan cepat membakar badan dengan lebih baik. Ia harus dibahagikan kepada 5-6 makanan sehari, setiap makanan harus dimakan kurang dan harus makan makanan yang sihat.

Perubahan tabiat makan Orang yang mengalami kegemukan harus mengurangkan makanan yang tinggi garam dan gula, serta mengelakkan makanan berlemak. Berbalik untuk makan makanan sihat. Jauhi makanan yang mengganggu. Yang paling penting Sama sekali tidak berpuasa Kerana hanya satu hidangan akan membuat anda lebih lapar dan makan lebih banyak pada makanan seterusnya, dan juga perlu membuat catatan untuk memberitahu diri anda apa yang harus dimakan setiap hari. Akan membantu anda mengawal makanan dengan lebih baik pada hari-hari berikutnya

Senaman Senaman adalah cara yang sangat berkesan untuk menurunkan berat badan. Kerana bersenam membantu tubuh membakar lebih banyak tenaga dan lemak berlebihan. Dengan senaman yang paling sesuai untuk menurunkan berat badan.

Latihan kardio, termasuk berlari, berenang, berbasikal. Menari dan berjalan kaki aerobik membantu badan anda membakar lebih banyak kalori.

Membina kekuatan otot (Latihan Kekuatan), termasuk penggunaan senaman elastik. Latihan berat badan atau latihan berat badan akan membantu badan anda membakar lemak dari otot juga.

Dr. Timothy Church, seorang profesor di Pennington Institute of Biomedical Research, Louisiana, mencadangkan memperpanjang latihan di Web MD:

Latihan yang paling sesuai adalah sekurang-kurangnya 200 minit latihan intensiti sederhana setiap minggu.

Dalam kes kawalan kalori Dan bersenam secara selari Latihan harus sekurang-kurangnya 150 minit seminggu.

1_RYiSjPimSQmkNtwYKZFSxQ

Sementara Dr. Glenn Gaesser, profesor dan ketua kinesiologi di University of Virginia, menyarankan agar Bagi pemula Anda harus mula berolahraga 50 minit seminggu, kemudian secara beransur-ansur meningkatkannya menjadi 200 minit seminggu.

Namun, sebelum bersenam, anda harus memperhatikan kesediaan badan anda. Sekiranya anda mempunyai masalah kesihatan atau berat badan berlebihan Tanya doktor anda untuk membantu anda merancang dan merancang senaman yang tidak akan mempengaruhi kesihatan jangka panjang anda.

Ubah cara hidup anda. Sekiranya anda terus hidup dengan cara yang sama, penurunan berat badan mungkin tidak berjaya seperti yang anda harapkan. Oleh itu, haruslah menyesuaikan cara hidup Dengan menetapkan tujuan untuk menjadi kenyataan Tetaplah melakukan dan menindaklanjuti secara berkala Untuk mencapai penurunan berat badan seperti yang dirancang, keluarga dan orang dekat juga harus terlibat dalam atau membantu mengurangkan berat badan. Kerana dorongan dari orang dekat juga merupakan faktor penting untuk membuat penurunan berat badan berjaya juga.

Kaedah perubatan Dalam beberapa kes, penurunan berat badan perubatan dapat dilakukan. Tetapi di bawah kawalan doktor Kaedah perubatan yang digunakan untuk menurunkan berat badan adalah.

gambar

Penggunaan ubat penurunan berat badan Pil diet mesti diresepkan oleh doktor. Serta disahkan oleh organisasi perubatan yang boleh digunakan Selalunya digunakan pada pesakit dengan BMI 30 atau lebih atau BMI 27 dengan keadaan lain seperti diabetes, darah tinggi. Doktor mesti menentukan jumlah penggunaan ubat. Kerana penggunaan terlalu banyak ubat boleh memberi kesan buruk pada tubuh dan boleh membawa maut. Pil diet yang disarankan oleh doktor anda termasuk.

Orlistat, ubat penurunan berat badan yang bertindak mengurangkan penyerapan lemak yang dimakan. Ini boleh dimakan dalam jangka masa yang lama Tetapi kesan sampingannya Boleh menyebabkan sakit perut Gas di dalam perut Najis berlemak Usus bergerak lebih banyak daripada biasa. Atau mungkin tidak dapat mengawal sistem usus Tetapi gejala ini ringan dan hanya berlaku sekali-sekala. Dan simptomnya teruk sekiranya memakan diet tinggi lemak. Namun, untuk penggunaan ubat yang berkesan, anda harus makan makanan rendah lemak.

Dan jika mengambil multivitamin, lebih baik mengambilnya sekurang-kurangnya 2 jam sebelum mengambil ubat ini, kerana Orlistat akan mengurangkan penyerapan vitamin A, vitamin D, vitamin E, dan vitamin K.

Lorcaserin adalah ubat yang biasa digunakan untuk mengawal selera makan. Boleh digunakan untuk waktu yang lama Tetapi ia juga mempunyai kesan sampingan seperti sakit kepala, pening, mual, keletihan, mulut kering, dan sembelit. Sekiranya pengguna menghidap diabetes, ia boleh menyebabkan gula darah rendah, sakit kepala, sakit belakang, batuk, dan keletihan. Sekiranya pengguna mengambil antidepresan Hendaklah berjumpa doktor Kerana boleh menyebabkan kesan sampingan seperti demam Atau keliru Tetapi merupakan gejala yang jarang berlaku Wanita yang hamil atau merancang untuk hamil tidak boleh menggunakan ubat tersebut. Di samping itu, MD Web telah mengeluarkan cadangan dari Pentadbiran Makanan dan Dadah AS bahawa jika ubat telah digunakan selama 12 minggu, berat badan belum turun sebanyak 5%, ubat harus dihentikan.

Phentermine digunakan untuk mengurangkan selera makan Adalah ubat yang tidak dapat digunakan secara berterusan Doktor akan memberi ubat ini hanya selama beberapa minggu. Kerana ia adalah ubat yang mempunyai kesan sampingan yang berbahaya, seperti boleh menyebabkan tekanan darah tinggi. Jantung berdebar-debar Kegelisahan, pening, gegaran, insomnia, sesak nafas, sakit dada, atau tidak dapat melakukan aktiviti normal Bukan sahaja Phentermine juga boleh menyebabkan rasa mengantuk. Ini akan menghalang kemampuan memandu dan mengendalikan mesin. Oleh itu, elakkan menggunakan dadah semasa bekerja atau memandu. Mungkin juga terdapat beberapa kesan sampingan ubat yang biasa, seperti mulut kering, perubahan rasa, cirit-birit, sembelit, dan muntah. Sekiranya orang yang menggunakan ubat ini menghidap diabetes dan menggunakan terapi insulin. Sentiasa beritahu doktor anda sebelum menggunakan kelaparan. Kerana mungkin ada keperluan untuk pengambilan insulin.

Kurangkan-berat-berkesan-Ini-lima-alasan-buat-perut-lemak.img

Phentermine dan topiramate Jenis bertindak pantas (Phentermine dan Topiramate-Release Release) Ia adalah ubat yang digunakan untuk mengawal selera makan. Dengan jenis ubat ini mengandungi campuran ubat phentolamine Dan ubat untuk sawan dan migrain Dengan jenis ubat ini akan membantu membuat anda merasa kenyang. Serta rasa makanan yang kurang enak Ia juga membantu badan membakar lebih banyak kalori. Tetapi kesan sampingan penggunaan ubat tidak kurang juga. Penggunaan ubat boleh menyebabkan mati rasa tangan dan kaki, pening, sensasi rasa makanan, insomnia, sembelit, dan mulut kering.

Seperti degupan jantung yang cepat Fikiran bunuh diri Masalah mata yang boleh menyebabkan kehilangan penglihatan secara kekal jika tidak ditangani dengan segera. Dan jika digunakan semasa kehamilan boleh menyebabkan bayi cacat bibir dan lelangit celah Oleh itu, wanita yang disyaki hamil mesti menjalani ujian kehamilan sebelum menggunakan ubat tersebut. Dan harus menggunakan pil perancang, termasuk pemeriksaan kehamilan berulang setiap bulan Selain pil diet ini, Masih ada beberapa pil diet yang belum disetujui oleh agensi kesihatan awam di Thailand. Tetapi ia telah disahkan dan digunakan di peringkat antarabangsa, termasuk Contrave dan Sasenda (Saxenda), yang boleh menyebabkan keadaan yo-yo. Oleh itu, jika tidak benar-benar diperlukan, ubat terbaik harus dielakkan.

Pembedahan penurunan berat badan, seperti pembedahan pintasan gastrik Ini adalah cara cepat untuk menurunkan berat badan. Dan doktor sering mengesyorkan pembedahan penurunan berat badan kepada orang yang berlebihan berat badan. Atau mempunyai masalah kesihatan yang mengancam nyawa Kelebihan pembedahan ini ialah dapat menurunkan berat badan dalam masa 18-24 bulan, yang mungkin akan kembali berat badan. Tetapi jarang sekali Kelemahannya adalah kesan sampingan yang berpotensi seperti kembung, pening, mual, cirit-birit, dan kekurangan nutrien tertentu.

Terdapat 4 kaedah pembedahan yang popular untuk mengurangkan berat badan dan rawatan obesiti, yang mana.

Pembedahan Gastrik Bypass (Roux-en-Y) adalah pembedahan mengecilkan perut. Yang akan menjadikan badan menyerap lebih sedikit makanan.

Pengurangan Gastric Band menggunakan abah-abah (Adjustable Gastric Band) adalah prosedur pembedahan untuk mengecilkan perut dengan tali pinggang yang ketat. Ini dapat membantu mengehadkan jumlah makanan yang anda makan.

Lengan Gastrik, Lengan Gastrektomi adalah pembedahan membuang sebahagian perut untuk mengurangkan ukuran perut. Ini akan membantu anda kurang lapar dan kurang makan.

Pembedahan Duodenal Switch adalah pembedahan pintasan gastrik yang sangat kecil. Dan memintas usus kecil Menjadikannya jelas untuk mengawal jumlah makanan Tetapi kaedah ini mempunyai risiko bahawa tubuh tidak akan mendapat nutrien yang mencukupi. Memasukkan alat pacu jantung (Electric, Implant Press) adalah pembedahan untuk memasukkan alat yang berfungsi untuk menghantar isyarat elektrik untuk merangsang saraf vagus. Saraf yang menghubungkan otak dan perut untuk mengawal rasa lapar Selepas pembedahan, Doktor anda perlu menindaklanjuti dengan teliti untuk memantau kesan dan kesan sampingan, seperti kekurangan zat makanan yang disebabkan oleh pembedahan pintasan gastrik. Selepas pembedahan penurunan berat badan, risiko pelbagai penyakit serius dapat dikurangkan, termasuk gaya hidup pesakit gemuk atau berat badan berlebihan. Ini kerana pembedahan akan menyebabkan pembedahan mengubah tabiat pemakanan dan kehidupan seharian mereka secara tersirat.

Tetapi pembedahan penurunan berat badan tidak selalu menjadi jawapannya. Kerana terdapat banyak risiko dan akibat seperti pembedahan pintasan gastrik Ia boleh menimbulkan risiko semasa operasi. Boleh menyebabkan pendarahan besar-besaran Jangkitan Reaksi buruk telah berlaku kerana penggunaan ubat bius. Gumpalan darah Mempunyai masalah paru-paru atau pernafasan Sistem pencernaan yang lemah Yang boleh menjadi parah hingga ke tahap ■■■■■ Tidak hanya Pembedahan yang boleh memberi kesan jangka panjang pada kesihatan anda, termasuk penyumbatan usus, pengosongan gastrik yang cepat. Sehingga menyebabkan cirit-birit Mual atau muntah, batu empedu hernia, kadar gula darah rendah, kekurangan zat makanan, pintasan gastrik, ulser, dll.

gambar (1)

Berat badan harus disimpan dalam keadaan selamat. Kerana pendekatan yang salah untuk menurunkan berat badan tanpa nasihat doktor, seperti diet, menggunakan pil diet dalam jumlah yang salah, menegangkan leher, atau melakukan latihan berlebihan. Akan menyebabkan kesan negatif kepada kesihatan Sama ada terdapat batu empedu di pundi hempedu Menyebabkan dehidrasi yang berbahaya bagi kesihatan Kejadian kekurangan zat makanan dari diet atau mengalami kekurangan mineral Ia juga boleh terkumpul dalam masalah kesihatan mental seperti anoreksia nervosa, bulimia, dan kehidupan lain- keadaan yang mengancam.

Halo sebenarnya sangat mudah untuk menurunkan berat badan semasa makan banyak Makanan Segera. apa yang harus anda lakukan ialah menjalankan dan itulah sebenarnya kunci. Izinkan saya memberitahu anda dari pengalaman peribadi saya. Masalah saya ialah: Saya tidak boleh berhenti makan dan makan banyak! Sementara itu saya juga tidak mahu menambah berat badan. Saya mahu terus makan banyak makanan terutama makanan segera tetapi tidak mahu menambah berat badan.

Apa yang saya buat ialah saya membuat jadual khas. Saya berhenti makan apa-apa 2 jam sebelum saya berlari. Jadi sama ada saya berada di pejabat atau di kedai makanan segera atau di tempat lain, semasa saya merancang untuk berlari, saya berhenti makan makanan 2 jam sebelumnya. Sebagai contoh, jika saya merancang untuk berlari pada pukul 10, saya berhenti makan pada pukul 8. Dalam masa itu seluruh makanan di perut anda dicerna dan membantu anda memberikan perasaan gembira semasa berlari!

Sekarang permainan sebenar bermula! Sama ada anda penat mengantuk atau apa sahaja ... anda mesti Berlari !! Lari lari lari! pada jam 10

Dan anda mesti berlari sekurang-kurangnya setengah jam. Berlari dengan cara yang anda dapat cuaca cepat, lambat, melompat, berlari ke belakang tetapi anda harus terus berlari. Setengah jam ini akan mengubah hidup anda. Anda boleh makan apa sahaja yang anda mahukan, anda boleh menikmati makanan apa sahaja yang anda mahukan dalam hidup anda. Tetapi anda harus mengikuti rutin ini.

Sebenarnya ia adalah permulaan kehidupan yang sihat. Anda akan menikmati gaya hidup anda. Otot anda akan berasa lebih santai dan anda akan mula bertenaga walaupun dalam rutin harian anda. Ini juga akan memberi anda motivasi untuk berlari lebih banyak dan menjadikan otot anda kelihatan lebih baik. Ini sebenarnya permulaan kehidupan yang ideal :slight_smile: Kawan saya mulakan ini dan anda akan mula menikmati gaya hidup anda.

Hai RAHA, Terima kasih atas artikel yang luar biasa ini. Saya berkongsi dengan kaedah yang banyak membantu menurunkan berat badan tanpa bersenam, tanpa diet ... PELAJARI LEBIH LANJUT <<< h ttps: //bit.ly/2W8loss