Cara Menurunkan Insurans Kereta

Insurans kereta boleh bertambah dengan cepat kerana pelbagai sebab. Kajian AAA 2019 "Your Driving Costs" mendapati bahawa pemandu membayar kos purata $ 1,251 setahun untuk insurans kereta. Sekiranya anda tahu bagaimana mengurangkan premium insurans kereta, anda boleh mengubah simpanan menjadi peluang untuk melabur dalam peluang kewangan lain.

Dalam artikel ini, anda dapat mempelajari cara mendapatkan insurans kereta murah (atau menjimatkan wang berdasarkan polisi yang ada).

7 cara cepat untuk mengurangkan kos insurans kenderaan

Bersedia untuk dilancarkan? Berikut adalah beberapa langkah mudah dan berkesan yang boleh anda ambil untuk mengurangkan premium insurans kereta semasa atau belajar bagaimana mendapatkan insurans kereta murah.

1. Mereka memberi tumpuan kepada pembayaran balik pinjaman kereta anda.

Sekiranya anda membiayai kenderaan anda, anda mesti mempunyai liputan yang lebih tinggi. Mencari kaedah untuk membayar pinjaman kereta anda mungkin memberi anda lebih banyak fleksibiliti mengenai jenis perlindungan yang boleh anda pilih. Setelah pinjaman anda dilunaskan, anda boleh mengurangkan atau membuang tambahan seperti perlanggaran atau perlindungan penuh, insurans dan penggunaan jurang atau perlindungan kerugian sewa.

Namun, fikirkanlah dengan teliti sebelum memilih penutup minimum, terutamanya kenderaan yang lebih baru atau lebih berharga. Pengabaian insurans jurang atau kehilangan penggunaan boleh bermanfaat. Tetapi perlindungan perlanggaran, yang menanggung kerugian atau kerosakan kenderaan anda, mungkin patut dijaga. Sekiranya anda mengalami kemalangan dengan perlindungan minimum, anda perlu membayar dari poket anda sendiri untuk pembaikan atau kerugian anda.

2. Kurangkan had liputan anda.

Negeri mempunyai syarat minimum insurans kenderaan yang mungkin berbeza dari segi kos dan perlindungan. Sebaiknya tingkatkan liputan anda, terutama jika anda mengemudi kenderaan yang lebih baru atau jika anda mempunyai aset, seperti rumah yang ingin anda lindungi dari percubaan yang mahal. Terdapat garis halus antara liputan yang tidak mencukupi dan liputan berlebihan, jadi periksa jumlah liputan anda untuk menentukan di mana penjimatan mungkin.

Sekiranya anda mempunyai insurans kesihatan swasta, anda harus mempertimbangkan untuk mengurangkan pembayaran perubatan dan Had Pip atau membuangnya untuk mengurangkan kos. Anda sentiasa boleh menambah kemudian apabila keadaan berubah.

3. Anda mencari perubahan.

Anda akan terkejut apabila mengetahui berapa orang yang membayar pemandu domestik yang sudah bertahun-tahun tidak tinggal di rumah tersebut. Atau dalam beberapa kes, ahli isi rumah seperti remaja dan dewasa muda mungkin telah berusia di luar perlindungan yang lebih mahal dan kini layak mendapat insurans kereta yang lebih murah.

Lihatlah insurans kereta anda dan pastikan semuanya betul. Sekiranya anda kehilangan Pekerjaan anda, ubah penggunaan kereta anda untuk penggunaan yang lebih menyenangkan, yang boleh memberi anda premium insurans kereta yang murah. Maklumkan kepada syarikat insurans anda mengenai sebarang perubahan yang mungkin memihak kepada anda, seperti meletakkan kenderaan anda di tempat kerja atau garaj di rumah, mengubah jumlah kilometer yang dilalui setiap tahun, atau menambahkan penggera kenderaan.

4. Tingkatkan Deductible Anda.

Sekiranya anda sentiasa menjadi pemandu yang selamat, anda mungkin tidak perlu mengemukakan tuntutan insurans atau membayar potongan. Sekiranya anda tidak biasa dengan potongan, ini adalah jumlah yang anda bayar dari poket anda sendiri sebelum syarikat insurans anda membayar Baki tuntutan. Sebilangan besar polisi mempunyai potongan kira-kira 500. Menaikkan sehingga 1,000 atau lebih dapat menjimatkan wang premium bulanan anda.

Pakar insurans dan kewangan Laura Adams mencadangkan "meningkatkan potongan anda atas perlanggaran dan perlindungan penuh. Semakin tinggi potongan anda, semakin rendah premium anda." Jangan terbawa oleh kenaikan dan pada akhirnya tidak akan dapat membayar jumlah yang lebih tinggi pembayaran. Adams mengesyorkan: "pastikan anda mempunyai simpanan yang mencukupi untuk menanggung potongan yang lebih tinggi sekiranya anda perlu membuat tuntutan."

5. Kumpulkan Polisi Insurans Anda.

Adams sangat mengesyorkan semua polisi anda dengan syarikat insurans tunggal. Dia berkongsi: "salah satu cara kegemaran saya untuk pemandu mengurangkan kos insurans Auto tanpa kehilangan perlindungan adalah" bundling. "Strategi mudah ini menghendaki anda membeli pelbagai jenis polisi, seperti kereta dan pemilik atau penyewa kenderaan yang sama. Penanggung insurans mahu lebih banyak daripada perniagaan anda, dan mereka memberi anda banyak liputan - atau bahkan mempunyai lebih daripada satu kereta dalam satu polisi. "

Ketahui apa yang ditawarkan oleh syarikat insurans terbaik apabila anda memilih diskaun atau kumpulan berbilang baris. Anda boleh mendapat hingga 30% untuk satu atau lebih polisi anda dari syarikat insurans.

6. Periksa potongan.

Selain mengurangkan pengelompokan, ada beberapa cara lain untuk menyelamatkan insurans kereta anda. Yang terbaik, anda boleh mendapat pelbagai diskaun.

Tanyakan kepada syarikat insurans anda untuk diskaun Afiniti - sebilangan orang tidak tahu bahawa mereka layak mendapat potongan insurans 3% hingga 7% hanya kerana mereka tergolong dalam kelab tertentu, diambil bekerja oleh syarikat Afiliasi, atau merupakan Alumni kolej tertentu . Setiap syarikat insurans mempunyai senarai organisasi atau majikan yang berkelayakan yang berbeza, jadi anda perlu bertanya kepada syarikat insurans itu, kerana mereka mungkin tidak akan membincangkannya jika anda tidak melakukannya.

Diskaun lain yang boleh anda layak ialah:

  • Perakuan kursus keselamatan memandu
  • Kenderaan dengan peralatan keselamatan yang lebih baik
  • Kenderaan hibrid atau elektrik
  • Pelajar yang baik
  • Sejarah Tanpa Kemalangan
  • tentera

7. Berbelanja di sekitar.

Kaedah paling berkesan untuk mengurangkan insurans kereta adalah membandingkan kedai. Anda mungkin mendapati bahawa syarikat insurans semasa anda tidak dapat menawarkan insurans termurah di pasaran. Membandingkan syarikat sekali setahun adalah kaedah terbaik untuk mencari penjimatan tambahan.

Pastikan anda membandingkan penyedia dengan tetapan dasar yang serupa. Baca cetakan tawaran yang baik untuk memastikan bahawa had, risiko dan jumlah yang dikurangkan adalah sama. Sekiranya anda mendapati bahawa menukar insurans kereta dapat menjimatkan banyak wang, lakukan sedikit kajian mengenai syarikat itu sebelum anda mengambil tindakan. Cari ulasan pelanggan untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pendapat orang lain mengenai penanggung insurans. Beberapa tempat yang baik untuk memulakan adalah Kajian Kepuasan Pelanggan JD Power Car Insurance dan the Better Business Bureau.

Sekiranya anda sangat terikat dengan syarikat insurans semasa anda, anda boleh menggunakan apa yang anda temui untuk keuntungan anda. Hubungi syarikat insurans semasa anda dengan salinan tawaran insurans kereta termurah. Biarkan mereka tahu bahawa anda berpuas hati dengan perkhidmatan mereka, tetapi mereka merancang untuk menukar untuk menjimatkan wang. Syarikat insurans semasa anda boleh menawarkan tawaran kereta yang lebih murah (atau menawarkan diskaun yang lebih besar) untuk mengekalkan perniagaan anda.

Pertimbangan dan cara lain untuk mengurangkan insurans kereta

Penyelesaian cepat untuk meninggalkan insurans kereta anda sekarang berkesan, tetapi strategi jangka panjang diperlukan untuk penjimatan insurans dari masa ke masa. Pertimbangkan kursus memandu defensif-ini dapat menjimatkan wang anda untuk insurans sehingga tiga tahun. Semakin baik anda dapat memandu dan mengelakkan kemalangan, semakin sedikit anda harus membuat tuntutan (yang dapat meningkatkan harga).

Sebagai tambahan kepada kursus memandu, gunakan Skor kredit anda. Banyak syarikat insurans mengambil kira Skor kredit anda semasa menentukan harga insurans kereta anda. Beberapa cara untuk meningkatkan kredit anda termasuk membayar balik hutang dan menggunakan kad kredit anda secara wajar sambil membayar baki hutang tepat pada masanya setiap bulan. Pantau Skor kredit anda dan setelah bertambah baik, beritahu syarikat insurans anda dan minta mereka menilai semula premium insurans anda.

Akhirnya, jika premium insurans Auto anda menjadi sukar setiap bulan, anda harus mengurangkan saiz kereta anda. Kenderaan hatchback atau kompak yang lebih berpatutan mungkin tidak begitu menyeronokkan seperti SUV pacuan empat roda atau kereta sport, tetapi anda mungkin akan membayar premium insurans kereta anda untuk kemewahan.

Jualan untuk diambil

Bagi mereka yang tidak berpuas hati dengan kadar insurans semasa mereka, terdapat banyak pilihan simpanan yang ada.

Cari cara cepat untuk mengurangkan premium anda dengan mengurangkan perlindungan insurans anda dan meningkatkan potongan anda.

Fokus pada strategi jangka panjang, termasuk mendapatkan mesin pertahanan yang lebih baik dengan kredit yang lebih baik.

Belanja sekurang-kurangnya sekali setahun untuk membandingkan apa yang dikenakan oleh syarikat insurans lain untuk insurans kereta. Anda mungkin memutuskan bahawa sudah waktunya untuk berpindah atau kembali ke insurans kereta anda untuk merundingkan semula perjanjian yang lebih baik.