Bagaimana Menurunkan Insurans Kereta?

Antara kaedah yang paling berkesan untuk mengekalkan polisi insurans kereta anda dengan kadar yang lebih rendah adalah seperti berikut:

Dapatkan Petikan dari Penyedia Insurans yang Berbeza

Kos berbeza dari syarikat ke perniagaan, jadi membayar untuk melihat-lihat. Akses sekurang-kurangnya 3 anggaran . Anda boleh menghubungi perniagaan lurus atau maklumat kebolehaksesan di web. Bahagian polisi insurans negeri anda mungkin memberikan kontras dengan kadar yang dikenakan oleh penyedia insurans penting.

Dapatkan sebut harga dari pelbagai jenis penyedia insurans. Beberapa menawarkan dengan wakil mereka sendiri. Syarikat-syarikat ini mempunyai nama yang sama dengan penyedia insurans. Beberapa pasaran dengan wakil bebas yang menyediakan rancangan dari banyak syarikat insurans. Yang lain tidak menggunakan wakil. Mereka memasarkan terus kepada pelanggan melalui telefon atau melalui Internet.

Jangan pergi membeli-belah dengan kos sahaja. Tanya rakan-rakan dan ahli keluarga untuk cadangan mereka. Hubungi bahagian perlindungan insurans negeri anda untuk mengetahui sama ada mereka memberikan perincian mengenai masalah pelanggan mengikut perniagaan. Pilih wakil atau ejen perniagaan yang meluangkan masa untuk mengatasi masalah anda. Anda boleh menggunakan senarai di bahagian belakang risalah ini untuk membantu anda membezakan petikan dari penyedia insurans.

Sebelum membeli kereta dan trak, bandingkan harga polisi insurans.

Sebelum anda memperoleh kereta dan trak yang baru atau pra-milik, periksa perbelanjaan polisi insurans. Kos perlindungan insurans kereta dan trak sebahagiannya berdasarkan kadar kereta dan trak, harga untuk memperbaikinya, dokumen keselamatan amnya dan juga kebarangkalian berlaku kecurian. Beberapa penyedia insurans memberikan harga diskaun untuk fungsi yang mengurangkan ancaman kecederaan atau pencurian. Untuk membantu anda memilih kenderaan apa yang akan diperoleh, anda boleh mendapatkan maklumat dari Institut Insurans untuk Keselamatan Jalan Raya ( www.iihs.org ).

Minta potongan yang lebih besar.

Deductibles adalah apa yang anda bayar sebelum perlindungan insurans anda bermula. Dengan meminta potongan yang lebih besar, anda dapat mengurangkan harga dengan banyak. Sebagai contoh, meningkatkan insurans yang ditolak dari $ 200 hingga $ 500 dapat mengurangkan kemalangan anda dan juga harga perlindungan yang luas sebanyak 15 hingga 30 peratus. Kemungkinan besar insurans yang boleh ditolak $ 1,000 dapat menjimatkan 40 peratus atau lebih. Sebelum memilih insurans yang lebih besar yang dapat ditolak, pastikan anda mempunyai wang tunai yang mencukupi untuk membayarnya jika anda mempunyai tuntutan.

Kurangkan perlindungan insurans pada kereta dan trak yang lebih tua.

Fikirkan untuk mengalami kerosakan dan / atau perlindungan yang meluas pada kenderaan lama. Sekiranya kenderaan anda berhak kurang dari 10 kali ganda kos, membeli perlindungan insurans mungkin tidak sesuai dengan anggaran. Pembekal kenderaan dan institusi kewangan boleh memberitahu anda mengenai nilai automobil. Atau anda boleh mencarinya dalam talian di Kelley's Blue Book ( www.kbb.com ). Nilaikan perlindungan insurans anda pada waktu pemulihan untuk memastikan keperluan perlindungan insurans anda tidak berubah.

Dapatkan pemilik rumah anda dan juga perlindungan insurans kereta dari firma insurans yang sama.

Banyak syarikat insurans pasti akan memberi anda rehat sekiranya anda mendapat 2 atau lebih banyak jenis polisi insurans. Anda juga mungkin mendapat penurunan jika anda memiliki lebih dari satu kenderaan yang dijamin dengan perniagaan yang sama. Beberapa penyedia insurans meminimumkan harga untuk pengguna veteran. Namun masih masuk akal untuk mencari! Anda mungkin menjimatkan pembelian tunai dari pelbagai syarikat insurans, berbanding dengan kadar diskaun berbilang polisi.