Cara membuat coklat:heart:

Bagaimana membuat coklat ? Ia dapat membuat warna bersahaja dari nada penting merah, kuning, dan biru. Oleh kerana warna merah dan kuning menjadikan oren, anda juga boleh menjadikan warna bersahaja dengan menggabungkan biru dan oren. Berwarna bersahaja mungkin merupakan bayangan paling terkenal yang terdapat di alam semula jadi. Kami melihat warna-warna bersahaja di seluruh tempat, dari komponen Bumi hingga makanan hingga rambut dan mata manusia. Berwarna bersahaja tidak pada umumnya dianggap sebagai salah satu nada nombor satu kami, tetapi warna yang rumit terdapat dalam pelbagai jenis dan menjadikan kehangatan dan keunggulan biasa. Kami akan mengetahui bagaimana dan mengapa kita melihat bayangan berwarna bersahaja, beberapa contoh pelbagai warna, dan bagaimana kita menggunakan warna bersahaja dalam kehidupan kita.

Apa Warna Membuat Coklat?

:small_red_triangle: Bayangan boleh menjadi menarik untuk dimengerti dengan alasan bahawa tidak penting bagi suatu barang namun lebih bergantung pada kemampuan mata semula jadi untuk membuat penafsiran cahaya ke dalam apa yang dilihat oleh pikiran sebagai bayangan.

:small_red_triangle: Berwarna bersahaja secara khusus dapat membingungkan kerana ia adalah nada komposit, dan pandangan kami terhadapnya bergantung pada pemboleh ubah yang berbeza. Oleh itu, semasa anda merenungkan nada apa yang membuat warna bersahaja, tindak balas yang sesuai adalah: bergantung .

:small_red_triangle: Mata mengandungi sel-sel yang dibentuk kerucut, yang berfungsi dengan saraf yang dilampirkan untuk menguraikan cahaya pendek (biru), sederhana (hijau), dan frekuensi panjang (merah) ke dalam apa yang kemudian dilihat sebagai bayangan oleh akal manusia.

:small_red_triangle: Mata juga mempunyai sel terbentuk bar, yang mengitar frekuensi cahaya yang sangat berbeza.

:small_red_triangle: Hampir semua yang kita lihat hanyalah nada yang tidak diubah pada jarak cahaya, itulah sebabnya kita melihat banyak nada seperti yang kita lakukan, dan bahkan melihat nuansa nada yang biasa dirasakan.

:small_red_triangle: Pada ketika anda mempertimbangkan untuk melihat nada-nada yang tidak diubah, adalah baik untuk mengatakan bahawa kita akan melihat gabungan frekuensi kuning dan merah sebagai oren.

:small_red_triangle: Kami melihat warna bersahaja ketika frekuensi yang tidak terhitung jumlahnya tersedia sehingga otak kita tidak dapat menguraikannya sebagai satu nada berbanding nada yang lain.

:small_red_triangle: Cahaya juga mempengaruhi rendaman, atau bagaimana nada yang indah atau kusam, dan kelembutan, atau betapa ringan atau redupnya, bergantung pada frekuensi yang berbeza yang tersedia dalam varieti yang lebih sederhana.

:small_red_triangle: Ini meningkatkan tahap kefahaman kita dengan tujuan agar kita dapat melihat "penyembunyian" alternatif berwarna tanah.

:small_red_triangle: Anda mungkin telah melihat bahawa pendekatan yang paling tidak menuntut untuk membuat bayangan berwarna bersahaja adalah dengan mencampurkan banyak nada yang berbeza dan fakta mengesahkan bahawa dengan melakukan ini, anda akan membuat warna bersahaja dalam jangka masa panjang.

:small_red_triangle: Oleh itu, untuk menjadikan warna tanah dalam lukisan, percetakan, dan pembuatan yang maju, anda perlu bergabung dengan nada. Anda boleh membuat warna bersahaja dari warna penting merah, kuning, dan biru. Oleh kerana warna merah dan kuning menjadikan oren, anda juga boleh menjadikan warna bersahaja dengan menggabungkan biru dan oren.

:small_red_triangle: Model RGB digunakan untuk membuat nada pada layar seperti TV atau PC menggunakan warna merah dan hijau untuk membuat warna bersahaja.

:small_red_triangle: Ukuran setiap bayangan yang digabungkan dapat mengubah warna yang bersahaja, kerana ini menyalin kemungkinan perendaman dan kelembutan, dan mengubah cara kita melihat nada. Anda juga boleh memasukkan lebih banyak nada atau mengubah luaran untuk mengubah warna, yang akan kita nyatakan kemudian.

Arahan langkah demi langkah untuk Membuat Brown :handshake:

:ballot_box_with_check: Dua bayang-bayang apa yang menjadikan warna bersahaja? Ia bergantung pada warna warna tanah yang anda fokuskan!

Dalam segmen ini, kami akan mengetahui cara menggabungkan pelbagai warna berwarna bersahaja, dengan menerima anda menggunakan cat.

Titik penting :writing_hand:

Ingat bahawa individu melihat warna dengan cara lain, dan warna bersahaja secara khusus boleh beremosi. Anda mungkin melihat atau menggambarkan warna-warna bersahaja yang menyertainya secara unik berbeza dengan orang lain.

1) Essential Brown

:recycle: Pada mulanya untuk membuat sederhana sederhana berwarna tanah, anda harus bergabung dengan warna merah, kuning, dan biru.

:recycle: Anda juga boleh menggabungkan oren dan biru sekiranya jingga anda boleh diakses.

:recycle: Setiap nada harus disertakan setara. Ini semestinya membuat warna sederhana berwarna tanah.

:recycle: Sekiranya anda tidak peduli seperti apa, anda dapat mengubah luarannya, namun untuk warna dasar yang paling jelas dan bersahaja, warna tersebut harus sama.

:recycle: Saya suka strategi ini kerana ia berfungsi dengan nada penting, dan anda tidak akan selalu menambah dan mengadun selalu dan tidak memahami apa yang akan anda perolehi.

:recycle: Ini menjadikannya lebih mudah untuk menukar nada, kerana anda hanya dapat menambahkan banyak dari apa yang anda ada sekarang di sana.

:recycle: Anda tidak perlu hanya bekerja dengan nada penting anda, bahagian yang sangat baik mengenai warna bersahaja adalah bahawa semua yang anda campurkan pada akhirnya akan menjadi coklat dalam apa jua keadaan, namun sekiranya anda bercampur untuk mendapatkan warna dan tidak hanya dengan mengecewakan, anda perlu memantau apa yang ada dalam kombinasi anda. Ingat; anda juga boleh membuat warna "penting" bersahaja dengan warna gelap dan oren, atau biru dan oren.

2) Beige

:recycle: Beige adalah warna tanah yang sangat ringan, jadi untuk membuat kuning air; anda perlu mengadun putih.

:recycle: Paling mudah bagi situasi ini untuk menambahkan warna bersahaja menjadi putih, bukan sebaliknya.

:recycle: Di sepanjang garis ini, anda boleh menambahkan warna bersahaja secara beransur-ansur ketika anda bertentangan dengan memulakan sekali lagi jika anda terlalu ringan.

:recycle: Beige juga mempunyai sedikit warna merah jambu, jadi anda juga harus memasukkan tempat merah. Sekiranya anda berpendapat bahawa warna kuning air anda sudah terlalu redup, biasanya anda dapat mengurangkannya dengan menambahkan lebih banyak warna putih atau kuning. Anda juga boleh mengaburkannya dengan menambahkan warna atau biru yang lebih bersahaja.

3) Kopi

:recycle: Membuat kaedah berwarna bersahaja ini menambahkan warna yang lebih kabur daripada nada penting anda.

:recycle: Dengan cara ini, untuk mendapatkan warna tanah yang lebih kabur secara konsisten, anda boleh memasukkan warna lebih merah dan biru daripada kuning.

:recycle: Anda juga boleh mengaburkan nada ini dengan menambahkan warna ungu dan gelap. Menggabungkan warna ungu akan menjadikan kombinasi kelihatan kurang cemerlang daripada jika anda menambah warna gelap, jadi anda harus memasukkan keduanya untuk nada terakhir yang halus.

:recycle: Sekiranya anda perlu mengurangkannya, anda boleh menambah warna kuning atau gelap. Menambah warna putih mungkin akan meringankannya lebih banyak daripada yang anda perlukan, jadi cubalah untuk tidak memasukkan warna putih.

4) Tan

:recycle: Seperti kuning air, tan adalah warna yang sangat terang dari warna bersahaja yang mengharapkan warna bersahaja disatu dengan nada yang lebih terang.

:recycle: Tan lebih dekat dengan warna bersahaja yang boleh dicontohi daripada kuning air, dan tidak mempunyai warna krem ​​merah jambu.

:recycle: Buat tan dengan menambahkan lebih banyak warna kuning hingga coklat.

:recycle: Anda juga boleh menambah sedikit warna putih, namun anda perlu mengelakkan cahaya yang berwarna merah jambu, jadi jangan tambahkan warna merah sekiranya anda menambah warna putih.

5) Chestnut

:recycle: Teduhan warna bersahaja yang indah ini lebih ringan daripada warna bersahaja yang biasa, namun tidak mempunyai nada teduhan yang padat seperti sienna kasar.

:recycle: Seperti sienna kasar, anda membuat chestnut dengan memasukkan kuning dan merah hingga coklat. Walaupun begitu, mereka tidak boleh sama, dan anda tidak boleh menggantikan oren.

:recycle: Pergi secara beransur-ansur dan tambah agak kuning dan selepas itu agak merah pada satu masa, sehingga anda mencapai nada chestnut.

:recycle: Chestnut harus berwarna sederhana, berwarna bersahaja, dan harus bernuansa cerah dan halus.

6) Kehidupan di Brown

:recycle: Berwarna bersahaja selalu dianggap kusam atau meletihkan, dan ini pasti memberi ulasan rendah mengenai nada # 1 individu. Beige secara khusus mendapat kritikan yang tidak menguntungkan untuk merancang, namun corak yang terlambat mengalu-alukan nada tanah yang ringan untuk mencuba dan merancangkan rancangan, terutama dalam gaya tertentu seperti gaya bangsa, gaya rumah pertanian, atau semula jadi yang bergantung pada warna netral dan sejuk.

:recycle: Warna bersahaja digunakan untuk menunjukkan kesungguhan dan perkara-perkara yang biasa.

:recycle: Pertimbangkan emosi tentang kesengsaraan dan kesungguhan yang merangkumi bungkusan kertas berwarna bersahaja.

:recycle: Menyelimut sesuatu dengan kertas berwarna bersahaja atau mengumpulkan makan tengah hari dengan bungkusan kertas adalah tenang.

:recycle: Ada penjelasan bahawa anda mendapat karung plastik semua perkara yang dianggap pasar raya, namun pek kertas berwarna bersahaja di tempat-tempat seperti Whole Foods.

:recycle: Kertas berwarna bersahaja menunjukkan bahawa ia adalah biasa dan baik. Implikasi positif lain dari warna tanah adalah perkara-perkara seperti mendapatkan bundel, penanaman, alam dan makhluk.

:recycle: Kerana hubungannya yang dekat dengan bumi dan nada yang biasanya berulang, pengrajin menggunakan warna bersahaja untuk menunjukkan kekuatan, kebolehpercayaan, dan kehangatan. Berwarna bersahaja dapat digunakan untuk menunjukkan ketenangan dan kebolehpercayaan.

Berwarna bersahaja dengan Fesyen dan Seni

• Pengrajin dan perancang dapat menggunakan pelbagai strategi bayangan dalam pekerjaan mereka. Perancangan bayangan yang hampir menyerupai secara umum akan berfungsi dengan warna pada sisi roda teduhan yang serupa, sehingga semuanya bercampur. Nada integral adalah nada yang berlawanan dengan roda teduhan. Merah dan hijau, misalnya, adalah timbal balik, seperti biru dan oren.

• Alasan untuk menggunakan nada yang sesuai adalah menjadikan setiap bayangan menonjol.

• Pakar dan arkitek juga boleh bekerja dengan nada hangat (kuning, merah) nada sejuk (biru, hijau, ungu) atau neutral (gelap, berwarna bersahaja, putih, redup) untuk menjadikannya bergaya. Pada prinsipnya, netral, mirip dengan coklat, harus mempunyai pilihan untuk menggabungkan dengan nada apa pun.

• Berwarna bersahaja telah digunakan dalam pertukangan sejak zaman kuno. Orang-orang awal menggunakan pemasangan bumi untuk membuat warna dan nada berwarna bersahaja. Mereka menggunakan pecan, lumpur, dan oksida besi di antara lekapan yang berbeza.

• Penggunaan komposisi berwarna bersahaja bergantung pada waktu dan gaya jangka masa.

• Ratus-ratus tahun ketujuh belas dan kelapan belas menggunakan bayang-bayang bersahaja untuk membuat landasan yang kusam dengan pandangan atau subjek yang lebih indah, dan nada yang lembut dimaksudkan untuk bermaksud rendah dan intelektualisme.

• Menggunakan bayangan yang bersahaja juga menyiratkan bahawa pengrajin dapat melukis gambaran pemandangan dan pemandangan.

• Berwarna bersahaja jarang digunakan pada abad kedua puluh, ketika para pengrajin seperti impresionis Perancis pergi ke nada yang indah, dan pengrajin menceburkan diri dalam penciptaan perniagaan dan masyarakat arus perdana.

• Oleh kerana ia dilihat sebagai tidak berat sebelah, benda-benda berwarna bersahaja adalah reka bentuk rutin.

• Kasut, tali pinggang, penutup, dan mantel berwarna tanah terdapat di banyak almari barat, kerana tidak sukar dipadankan dengan neutral yang berbeza atau nada yang lebih cemerlang.

• Suka atau tidak, bayangan yang bersahaja berwarna seluruhnya.

• Ini menunjukkan bahawa apabila anda membuat warna sendiri yang bersahaja, anda perlu mempertimbangkan banyak perkara.

• Dengan membuat atau memilih warna yang bersahaja dengan hati-hati, anda dapat memunculkan perasaan tertentu, atau menarik dari kesan khayalan yang lalu.

• Keagungan warna bersahaja berasal dari bagaimana menyesuaikannya, dan prospek warna.

• Adab-adab yang dapat kita gunakan untuk menggunakan warna yang bersahaja kelihatan abadi. Mungkin, pada satu ketika, ia akan menjadi nada baru yang paling anda gemari

Kaedah yang paling berkesan untuk Mencampurkan Browns

:ballot_box_with_check: Dengan tujuan akhir untuk menjadikan pelukis baru berwarna-warni, di sana sini menggabungkan segalanya sebagai satu dan berdoa untuk campur tangan ilahi.

:ballot_box_with_check: Berdoa untuk campur tangan ilahi pastinya bukan pengaturan yang baik, tidak kira sama ada anda bernasib baik dalam beberapa kes.

:ballot_box_with_check: Menggabungkan skop coklat tidak semestinya membingungkan dalam sejuta tembakan, bagaimanapun.

:ballot_box_with_check: Terdapat beberapa kelebihan untuk mengetahui cara menggabungkan nada yang tidak berpihak (dua warna dan kelabu).

 1. Kurang pembaziran. Tanpa kaedah yang tepat untuk menangani nada yang tidak memadukan, beberapa kombinasi pasti akan ketinggalan. Nada yang tidak digunakan adalah pembaziran wang, masa dan tenaga.

 2. Permudahkan julat. Bekerja dengan susunan nada yang lebih sederhana pada jarak jauh menjadikan warna remix menjadi lebih sukar. Ia juga memberikan keramahan di antara setiap nada dalam persembahan. Tidak ada yang salah dengan membeli bekas cat cat berwarna tanah. Pencipta ini menggunakan Raw Umber sekarang dan lagi. Namun, ada sesuatu yang betul untuk membina keupayaan untuk menggabungkan warna yang jelas.

 3. Menjadi tukang yang unggul. Selain netral, dunia penuh dengan nada kusam yang lain. Mempunyai pilihan untuk membuat warna kuasa turun naik dengan sengaja adalah kemampuan yang diperlukan untuk pengrajin yang sahih. Mereka yang dapat menyatukan warna coklat dapat menggunakan cara yang sama untuk menangani nada yang berbeda. Nada kusam sangat penting kerana fakta bahawa mereka menolong yang lebih indah dengan melepak di stopper persembahan.

Kaedah yang paling berkesan untuk Mencampurkan Coklat - Jawapan Ringkas

• Tiga nada penting (merah, kuning, biru), apabila dicampur, menjadikan warna bersahaja.

• Ini adalah bahagian, seperti warna tertentu yang digunakan, yang menentukan warna yang tidak berat sebelah akan dibuat.

Jawapan Panjang untuk Mencampurkan Coklat

Respon keseluruhan untuk mencampurkan warna bersahaja membingungkan dan menangani beberapa idea hipotesis bayangan. Sebelum terjun ke bukaan kelinci yang membayangkan hipotesis, bagaimana pula kita meninjau beberapa istilah…

Istilah

 1. Nada primer adalah warna yang tidak dapat digabungkan dari nada lain. Mereka adalah merah, kuning, dan biru.

 2. Nada sekunder adalah warna yang dibuat dengan menggabungkan set warna penting. Jeruk, hijau, dan ungu adalah nada tambahan.

• Merah dan kuning menjadikan oren.

• Kuning dan biru menjadikan hijau.

• Biru dan merah menjadikan ungu.

 1. Nada pelengkap adalah set bayangan yang saling berhadapan pada roda nada. Begitu juga kerana kualiti yang sangat berbeza adalah set sebaliknya, set timbal balik adalah nada terbalik. Bersebelahan, bayangan integral saling membantu untuk menonjol dan kelihatan lebih serius. Sebagai alternatif, apabila dicampur, mereka menyerupai angka positif dan negatif, saling mengimbangi. Mereka mengurangkan kecerahan (kekuatan) antara satu sama lain. Oleh itu, selain menyatukan untuk menjadikan warna bersahaja, bayangan timbal balik membantu pengrajin mengawal kekuatan.

Pelbagai warna coklat dibuat dengan menggabungkan set korelasi khas sebagai satu. Dengan cara ini, apakah set korelasi:

 1. Biru dan oren adalah warna langit (langit biru dan malam malam oren).

 2. Kuning berwarna ungu adalah warna kedaulatan (penguasa memakai mahkota emas dan jubah ungu).

 3. Merah dan hijau adalah warna mawar, strawberi, holly, tomato dan sememangnya Krismas.

• Penting bahawa bahagian tengah nada jalan (juga disebut tertier) menyusun tiga set tambahan yang sepadan: merah-oren / biru-hijau, kuning-oren / biru-ungu dan kuning-hijau / merah-ungu.

• Pertimbangkan kombinasi primer berwarna bersahaja serta campuran makanan tambahan - dipotong dari kain yang sama.

• Oleh kerana nada tambahan adalah gabungan dua primer, dan tambahan untuk nada pilihan adalah warna penting yang tidak digunakan untuk menjadikannya pilihan, pada ketika itu, bergabung dengan nada yang sesuai adalah sama dengan mencampurkan ketiga penting ke dalam dua primer awal.

• Gambar di bawah menunjukkan apa yang berlaku apabila tiga set timbal balik asas digabungkan sebagai satu.

Menggunakan Warna Primer yang Hangat dan Sejuk

• Julat di bawah menunjukkan sekumpulan nada penting seperti dulu.

• Perhatikan bahawa terdapat dua warna merah dan dua warna - rendition yang lebih panas dan sejuk bagi setiap warna.

• Merah sejuk yang dicampurkan dengan warna biru hangat menjadikan ungu yang indah.

• Di sini, Alizarin Crimson berwarna merah lebih sejuk manakala Ultramarine Blue adalah warna biru yang lebih panas. Suhu lorek adalah relatif.

• Walaupun warna biru adalah nada yang sejuk, di dalam kumpulan nada biru, terdapat perbezaan yang hangat dan sejuk.

• Menggunakan nada penting yang hangat dan sejuk membolehkan pengrajin mengadunkan pelbagai jenis bayang-bayang, termasuk neutral seperti warna bersahaja dan gelap.

Berikut adalah campuran warna yang digunakan untuk membuat nada pilihan di atas.

:small_orange_diamond: Pengetahuan Bonus Teori Shading

:small_orange_diamond: Berwajah bersahaja dan redup adalah sepupu dekat.

:small_orange_diamond: Sama seperti warna bersahaja dapat dianggap sebagai tiga primer yang digabungkan sebagai satu, begitu juga, dapat redup.

:small_orange_diamond: Perwakilan pensil bayangan di bawah menunjukkan bagaimana ukuran biru yang lebih menonjol dalam campuran menimbulkan gelap sementara campuran primer yang lebih setara menjadikan warna bersahaja.

:small_orange_diamond: Tekan sedikit glob setiap nada ke permukaan pencampuran anda.

:small_orange_diamond: Tambahkan cat merah, biru, dan kuning anda berdekatan satu sama lain pada julat atau kertas anda.

:small_orange_diamond: Jumlah tertentu yang anda gunakan akan berbeza bergantung pada berapa banyak cat berwarna bersahaja yang anda perlukan. Menariknya, anda memulakan dengan tahap yang sama masing-masing.

• Tinggalkan sedikit ruang di antara setiap nada. Ini akan menjadikan kawasan terbuka di tengah di mana anda boleh mengatur cat anda.

• Membuat warna bersahaja dari nada penting adalah sama asasnya dengan menggabungkan langkah-langkah yang setara.

Titik penting :writing_hand:

Petua: Secara teorinya, campuran ini dapat berfungsi seperti benda minyak, cat air, dan pensil berwarna. Hasilnya mungkin tidak seragam, bagaimanapun, kerana mereka akan lebih rajin mencampurkan.

:small_orange_diamond: Campurkan nada bersama-sama. Seret hujung pisau jarak jauh ke tepi dalaman setiap tiga cat untuk menariknya ke tengah.

:small_orange_diamond: Pada ketika itu, gariskan permukaan dasar yang rata di atas cat dalam gerakan bulat, secara beransur-ansur mengarahkan jalan anda ke arah luar untuk mendapatkan lebih banyak nada.

:small_orange_diamond: Seperti yang anda lakukan, anda akan melihat gabungannya berubah menjadi coklat baldu yang kaya.

• Sekiranya anda menggunakan cat air, minyak, atau media perbandingan, lapiskan nada penting anda dengan mudah di atas satu sama lain dengan penutup cahaya sehingga anda memperoleh warna yang ideal.

• Bilah jarak jauh memungkinkan untuk membuat nada yang lebih seragam daripada yang anda gunakan dengan menggunakan berus

:small_orange_diamond: Tambahkan jejak putih untuk memberikan warna bersahaja anda lebih mendalam.

:small_orange_diamond: Oleh kerana anda telah menaikkan warna dasar anda yang berwarna bersahaja, campurkan dengan sentuhan cat putih dan teruskan mencampurkan sehingga ia hilang sepenuhnya.

:small_orange_diamond: Berhati-hatilah agar tidak menggunakan secara berlebihan - banyak masa, anda hanya memerlukan kira-kira ⅓ jumlah cat keseluruhan atau kurang.

• Memperkenalkan putih anda sedikit demi sedikit. Anda secara amnya dapat menambahkan lebih banyak lagi jika perlu, tetapi berusaha terlalu keras boleh menjadikan warna bersahaja anda menjadi kusam dan tidak tepu.

• Menggabungkan sedikit warna putih ke dalam kombinasi pensil, minyak, dan cat air dapat membantu mengurangkan kehadiran percampuran yang bertentangan.

:small_orange_diamond: Campurkan kuning ke ungu secara berperingkat sehingga anda berakhir dengan warna bersahaja.

:small_orange_diamond: Semasa anda mencampurkan cat, anda akan melihat sedikit warna tanah yang kotor mulai muncul di seberang.

:small_orange_diamond: Terus tambahkan petunjuk kuning sehingga anda mendapat warna tertentu yang anda mahukan.

• Naikkan kekuatan kuning untuk mengatasi warna bersahaja yang terlalu sejuk.

• Anda dapat membuat bermacam-macam nada berwarna bersahaja dari batu berwarna mawar dengan warna gurun berpasir, bergantung pada betapa kuningnya terlihat.

:small_orange_diamond: Campurkan ukuran merah dengan warna hijau yang ideal agar warna bersahaja.

:small_orange_diamond: Lapisi warna merah dari awal dan terus menambah dan mengadun bergantung pada keadaan untuk mengaburkan nada.

:small_orange_diamond: Menyuntikkan hijau dengan kemahuan secara amnya akan menghasilkan warna zaitun yang kasar pada satu had dan oren yang hangat dimakan.

• Untuk mendekati "bersahaja" berwarna bersahaja seperti yang diharapkan, campuran Anda harus sekitar 33-40% merah. • Memang, walaupun untuk semua maksud dan maksud sama, warna merah sebenarnya boleh kelihatan sedikit lebih jelas.

Titik penting :writing_hand:

Petua: Coklat dihasilkan menggunakan fungsi merah dan hijau yang luar biasa untuk pemandangan dan pelbagai jenis pemandangan.

:small_orange_diamond: Gunakan warna gelap untuk mengaburkan warna coklat yang anda buat.

:small_orange_diamond: Sebenarnya, gelap jelas bukan nada penting.

:small_orange_diamond: Walau apa pun, ia sangat baik dijumpai di hampir semua susunan persediaan kerja, dan sangat berharga untuk coklat malam yang terlalu bertenaga dengan alasan yang diharapkan.

• Gelap minimum jauh. Sebilangan besar masa, anda hanya memerlukan smidgen untuk mengurangkan kemegahan warna bersahaja anda.

• Berhati-hatilah agar tidak terlalu membebankan ketika menyatu dengan nada semasa anda. Perlu diingat, apabila anda memasukkannya, anda tidak boleh mengeluarkannya.

Gabungkan pelbagai warna bersahaja yang berwarna. Menggabungkan satu warna dengan yang lain boleh menjadi pendekatan yang menyeronokkan dan mudah untuk mencari warna baru yang mengagumkan. Cubalah menyiapkan kombinasi coklat menggunakan pelbagai pasangan nada penting (contohnya oren dan biru atau hijau dan merah). Pada ketika itu, campurkan sekurang-kurangnya satu daripadanya dan lihat apa yang keluar!

• Dengan menggabungkan beberapa warna bersahaja, anda dapat melancarkan penambahbaikan yang tidak mencolok pada warna berbanding dengan mengubahnya ke dalam dan ke luar dan menyesuaikan jarak anda secara serentak.

Kesimpulannya

Warna coklat adalah gabungan banyak warna dan penggunaan teknik untuk menukar warna primer menjadi warna coklat. Ini adalah warna yang unik, cantik dan kontras yang memberikan pemandangan yang menyenangkan dalam banyak perkara. • Warna apa yang menjadikan coklat?

• Petunjuk langkah demi langkah untuk Membuat Brown

• Berwarna berwarna Fesyen dan Seni

• Menggunakan Warna Primer yang Hangat dan Sejuk

• Kaedah yang paling berkesan untuk Mencampurkan Browns

Soalan Lazim

Bayangan apa yang menjadikan warna tanah ringan atau kusam?

Ini mengenai tahap perpaduan. Dengan warna bersahaja, anda harus memilih warna apa yang bersahaja - berwarna merah-bersahaja, berwarna kuning-bersahaja, berwarna biru-bersahaja, dan sebagainya. Selain itu, selesaikan sekiranya anda memerlukan warna bersahaja yang benar-benar kusam atau berwarna bersahaja lurus. Menggabungkan warna yang betul adalah mengenai sejauh mana setiap warna yang anda gunakan.

Adakah saya dapat membuat hazel tanpa menggunakan warna bersahaja?

Hazel "adalah nada yang benar-benar tidak pasti. Walau bagaimanapun, sekiranya anda berharap dapat membuat karamel seperti itu, hijau keemasan seperti mata hazel, anda boleh membuatnya dengan warna kuning, sentuhan hijau, dan sesuatu untuk mengaburkannya sedikit seperti gelap ( hanya smidgen!) atau redup suram.

Adakah warna gelap, merah, dan oren disatukan menjadikan warna bersahaja?

Memang begitu. Walaupun begitu, anda perlu memastikan bahawa anda menggunakan ukuran nada yang sempurna. Hasil lebih merah dan gelap hingga oren dalam warna tanah yang lebih jerebu. Tambahkan putih untuk meringankan nada berwarna bersahaja.

Bagaimana cara menggabungkan nada cat agar berwarna bersahaja?

• Berwarna bersahaja. Sederhananya, namun mencakup berbagai macam nada - ada warna cerah, warna tanah yang redup, warna hangat, warna sejuk, kemerahan, kehijauan, dan warna biru pucat.

• Anda belajar di sekolah dasar bahawa "merah dan hijau membuat warna bersahaja, dan ingat bahawa itu sah, warna biru juga dan oren, dan banyak campuran warna lain! Melumurkan beberapa warna bersama untuk mendapatkan warna bersahaja sangat mudah, namun memuncak warna pasti dari warna bersahaja memerlukan lebih banyak kesungguhan.

• Lacak dengan lompatan untuk mengetahui cara menggabungkan nada cat agar berwarna bersahaja.

• Lihat roda teduhan.

• Roda teduhan adalah pelat yang diasingkan ke segmen rona dalam permintaan pelangi. Ini mengandungi nada penting, tambahan, dan tersier.

• Nada penting menggabungkan warna merah, biru, dan kuning, sementara nada tambahan berwarna oren, hijau, dan ungu.

• Nada tersier adalah nada yang terdapat di antara yang penting dan tambahan pada roda teduhan.

• Gabungkan nada penting sebagai satu.

• Pendekatan pertama dan paling penting untuk membuat warna bersahaja adalah menggabungkan setiap nada penting sebagai satu.

• Ini menunjukkan anda menggunakan pisau jarak jauh untuk mencampurkan warna biru, kuning, dan merah bersama-sama sehingga anda tiba di bayangan ceroboh yang anda mahukan.

• Anda tidak perlu menggunakan ukuran yang setara masing-masing; tambahkan pelbagai ukuran setiap nada untuk mengubah nada cat berwarna bersahaja anda.

• Gabungkan nada bebas sebagai satu. • Pada titik ketika anda menoleh pada roda lorek, nada bebas adalah yang saling terbalik secara langsung pada roda.

• Nada yang sesuai berwarna biru dan oren, merah dan hijau, dan kuning dan ungu.

• Mengadunkan mana-mana set ini akan menjadikan warna berwarna bersahaja yang berbeza antara satu sama lain.

• Ubah kelembutan atau kelembutan cat berwarna bersahaja anda.

• Tambahkan gelap atau putih untuk meringankan atau mengaburkan cat.

• Anda boleh memutuskan untuk menambahkan jumlah bayangan paling tebal yang anda gunakan untuk membuat warna bersahaja, namun ini sedikit akan mengubah warna sama seperti yang tidak jelas. Sekiranya anda memerlukan warna bersahaja yang sangat ringan, sangat mudah untuk mengambil sebilangan cat cahaya dan sebilangan kecil warna bersahaja yang telah anda gabungkan.

• Menambah redup ke cahaya lebih mudah daripada menambahkan cahaya ke gelap.

• Peningkatan atau pengurangan rendaman. Untuk menjadikan warna bersahaja anda lebih cemerlang, tambahkan lebih banyak bayangan yang anda mulakan untuk membuatnya. Menjadikannya lebih kusam dapat ditanam dengan menambahkan cat redup sederhana ke dalam campuran.

• Tukar warna. Sekiranya anda membuat warna anda bersahaja dengan menggabungkan biru dan oren, anda boleh mengubah nada sedikit dengan menambahkan nada yang berbeza.

• Contohnya, untuk membuat warna bersahaja lebih panas, tambahkan warna merah pada kombinasi.

• Untuk menjadikan warna tanah yang kusam dan kusam anda boleh menambah warna ungu atau hijau.

• Ingat bahawa set bayangan timbal balik yang anda mulakan dapat disesuaikan dengan menambahkan seberapa banyak nada yang anda mahukan. Tambahkan nada tersier untuk perubahan bayangan yang lebih mencolok

Nada apa yang saya gunakan untuk menjadi putih menjadi berwarna bersahaja?

Cubalah sedikit gelap bergantung pada betapa malapnya anda memerlukannya, hijau dan kuning. Terus menambah sehingga anda mendapat bayangan yang anda suka.

Adakah saya dapat menggunakan biru hijau dan kuning untuk menjadi berwarna bersahaja?

Biru dan kuning menjadikan hijau. Ambil adunan hijau dengan warna merah agar berwarna bersahaja. Anda juga boleh menggabungkan warna biru dengan oren. Sekiranya anda mempunyai keseluruhan nada penting (merah, biru, dan kuning), anda boleh mencampurkannya agar berwarna bersahaja.

Artikel berkaitan

 1. Berwarna coklat

 2. https://npcparty.org/t/brown-mm/

 3. Bagaimana melembutkan gula perang?