Mengetahui bagaimana menjana wang sebagai remaja dalam talian boleh menjadi salah satu kaedah terbaik bagi remaja menjana wang.

Ini kerana, tidak seperti pekerjaan di mana anda mesti berada di sana setiap kali anda dijadualkan, menjana wang secara dalam talian bermakna anda boleh bekerja di bahagian pilihan anda setiap kali anda mempunyai masa.

Ini bermaksud bahawa ini sangat baik bagi mereka yang mempunyai jadual belajar yang cukup berat atau yang mempunyai komitmen lain selepas sekolah. Kami sedang membincangkan

50 cara sah untuk menjana wang sebagai remaja pada tahun 2020

1. Main permainan

Anda mungkin bermain permainan di telefon atau komputer anda, jadi mengapa tidak melakukan perkara yang sama tetapi memperoleh sejumlah wang daripadanya?

Dan pada ketika itu, Swagbucks telah membayar lebih dari $ 300 juta kepada penggunanya sejak ia dibuat, yang kebanyakannya adalah dari bermain permainan.

TOP PICK swagbucks logo Swagbucks Bonus pendaftaran percuma: $ 10 ✓ Sangat bereputasi ✓ Bonus selamat datang yang hebat ✓ Banyak cara sah untuk menjana wang, termasuk wang tunai dari membeli-belah dalam talian, menonton video, bermain permainan dan banyak lagi ✓ Telah membayar lebih dari $ 300 juta DAPATKAN ANDA PERCUMA $ 10 SEKARANG Sudah pasti cara yang sah untuk menjana wang dan anda hanya perlu berumur 13 tahun untuk menyertainya.

Ia juga dilengkapi dengan bonus $ 10 sepenuhnya percuma hanya untuk mendaftar dan mengesahkan alamat e-mel anda.

Berkaitan: Adakah Swagbucks Layak? Kajian Terunggul

2. Lakukan belanja runcit rumah tangga anda

Ibu bapa anda mungkin akan membeli-belah rumah tangga, tetapi anda boleh menjana wang dengan menawarkan untuk melakukannya secara online dengan Ibotta.

Ini adalah aplikasi yang memberi anda wang tunai untuk barang yang anda beli - termasuk banyak bahan makanan dan barang lain yang digunakan rumah tangga anda, seperti perubatan, pakaian dan barang kecantikan.

Sebenarnya, sebilangan orang melaporkan memperoleh $ 500 sebulan melakukan ini dengan aplikasi ini, yang masuk akal memandangkan Ibotta telah membayar lebih dari $ 682 juta kepada penggunanya.

Plus anda mendapat bonus selamat datang $ 20 percuma!

AMAT DISYORKAN

logo ibotta Ibotta Bonus pendaftaran percuma: $ 20 ✓ Aplikasi percuma terbaik untuk mendapatkan wang tunai untuk barangan runcit, ubat-ubatan dan banyak lagi ✓ Bonus selamat datang yang sangat murah hati ✓ Pendapatan pasif yang betul - menjana wang dari apa yang anda sudah beli ✓ Telah membayar lebih daripada $ 682 juta DAPATKAN $ 20 PERCUMA ANDA SEKARANG Anda mesti berumur 18 tahun untuk mendaftar jadi anda perlu melakukan ini melalui akaun orang dewasa. Tetapi jika anda menawarkan untuk berbelanja untuk mereka berdasarkan anggaran mereka berdasarkan pemahaman bahawa anda menyimpan wang tunai, itu adalah kemenangan bagi anda berdua!

Daftar dengan Ibotta di sini dan anda boleh menyemak ulasan Ibotta kami untuk maklumat lebih lanjut.

3. Cari di web

Salah satu kaedah terbaik untuk menjana wang, tidak kira usia anda, adalah dari perkara yang sudah anda lakukan.

Dan menjana wang dari mencari di web pasti termasuk dalam kategori ini.

Oleh itu, anda mungkin berminat untuk mengetahui bahawa Swagbucks mempunyai enjin carian terbina dalam yang memberikan hasil yang sama seperti anda mencari dengan Google.

Tetapi setiap kali anda menggunakannya, anda akan mendapat sedikit wang. Dari masa ke masa dan dengan semakin banyak carian, ini benar-benar dapat bertambah.

Daftar di sini dengan Swagbucks untuk mengetahui lebih lanjut (dan jangan lupa bahawa bonus $ 10 percuma yang akan mereka berikan hanya untuk mengesahkan alamat e-mel anda!)

Berkaitan: 42 Aplikasi Pendapatan Pasif Terbaik untuk Menjana Wang di Telefon Anda

keramaian sampingan terbaik TINGKATKAN PENDAPATAN ANDA HARI INI Perlu menjana lebih banyak wang tetapi tidak mahu membuang masa anda? Lihat 7.800+ orang yang mengatakan cara terbaik mereka untuk menjana wang - supaya anda dapat memperoleh wang tambahan secepat mungkin. Dapatkannya secara percuma untuk masa yang terhad! DAPATKAN PANDUAN PERCUMA SAYA

4. Mulakan blog

Memulakan blog memerlukan sedikit masa untuk membuatnya sehingga anda menjana wang tetapi, apabila anda sampai di sana, ini adalah cara yang baik untuk menghasilkan sejumlah wang tambahan.

Dan seperti yang ditunjukkan oleh beberapa orang, malah terbukti menjadi salah satu cara yang memungkinkan anda menjadi kaya semasa kecil.

Sebagai contoh, Tavi Gevinson memulakan blog Style Rookie ketika berusia 11 tahun. Pada usia 15 tahun, ia telah menjadi perniagaan penuh dari mana dia menghasilkan berjuta-juta.

Dan tidak ada sebab mengapa anda tidak dapat melakukan perkara yang sama, terutamanya ketika memulakannya dengan harga yang sangat murah.

Saya selalu mengesyorkan Siteground sebagai tuan rumah yang hebat dan pantas bagi sesiapa sahaja yang melancarkan laman web baru mereka. Dan yang terbaik ialah hanya $ 3.95 sebulan!

Mereka bahkan akan membimbing anda bagaimana melakukannya - mula melihat bagaimana caranya.

MULAKAN BLOG SANGAT SENDIRI HANYA $ 3,95

5. Snapchat

Sebagai remaja, anda mungkin sudah menggunakan Snapchat. Maksudnya anda sudah pasti melihat orang menjana wang daripada menggunakan aplikasi ini.

Anda mungkin pernah membeli sendiri berdasarkan sesuatu yang anda lihat dalam sekelip mata.

Jadi mengapa tidak menggunakan pengalaman anda dalam aplikasi ini untuk menjana wang sendiri? Dengan 218 juta pengguna setiap hari, pasti ada orang di sana yang bersedia berpisah dengan sebahagian wang tunai yang mereka hasilkan berdasarkan sesuatu yang anda promosikan.

Lihat artikel kami mengenai bagaimana menjana wang di Snapchat untuk mengetahui lebih lanjut.

remaja mencari cara menjana wang dalam talian

6. Mulakan saluran YouTube

Kita semua telah mendengar tentang YouTube sebagai cara untuk remaja menjana wang - dan jumlahnya yang serius.

Sebagai contoh, EvanTubeHD berusia 13 tahun dan dilaporkan memperoleh $ 1.3 juta setahun dari videonya, sementara Danielle Cohn mempunyai 1.5 juta pelanggan dari mana dia memperoleh $ 2.5 juta per tahun pada usia 15 tahun.

Dan ini adalah salah satu cara untuk tweens menjana wang. Lihat sahaja saluran Ryan's World yang menghasilkan Ryan, yang lahir pada tahun 2011, $ 22 juta setahun.

Sebilangan besar orang ini menjana wang melalui pengiklanan di saluran mereka, jadi baca artikel kami mengenai 11 Cara Sah untuk Dibayar untuk Beriklan untuk melihat bagaimana anda dapat melakukan perkara yang sama.

7. Jual reka bentuk laman web

Sekiranya anda mencari cara menjana ribuan dolar sebagai seorang remaja, menggunakan kemahiran teknologi anda adalah salah satu cara untuk melakukannya. Dan belajar membuat kod adalah salah satu kemahiran yang paling berharga yang anda dapat hari ini.

Dengan mengajar diri sendiri atau bahkan menghadiri beberapa kursus secara langsung (periksa mana-mana universiti di kawasan anda untuk mengetahui apa yang ditawarkan), anda dapat mengetahui cara membina laman web - dan kemudian menjualnya.

Perniagaan tempatan khususnya mungkin berminat untuk membuat anda membina laman web untuk mereka. Oleh itu, setelah anda mencapai kemahiran anda, beriklan di kumpulan Facebook komuniti tempatan dan halaman lain yang serupa untuk memulakan senarai pelanggan anda.

8. Jual idea anda

Sekiranya anda jenis orang yang mempunyai idea bernas dari semasa ke semasa bahawa anda pasti seseorang akan membayar wang yang baik - mungkin, mereka akan melakukannya!

Terdapat sebilangan besar syarikat di luar sana yang membayar idea yang baik, terutamanya untuk produk baru atau untuk kemas kini sesuatu yang terdapat dalam barisan produk mereka yang ada.

Ketahui lebih lanjut dalam artikel ini mengenai 29 Syarikat yang Membayar Idea. 14 menjana wang dengan menjual idea kepada syarikat

9. Pasang aplikasi yang mengesan penggunaan komputer

Salah satu cara untuk menjana pendapatan pasif adalah dengan memasang aplikasi tertentu pada peranti anda yang membayar anda untuk menjalankan aplikasi di latar belakang yang mengumpulkan data bagaimana anda menggunakan telefon atau komputer. Ini merangkumi perkara seperti laman web yang anda lawati dan berapa lama anda menghabiskan setiap laman web tersebut.

Nielsen adalah salah satu syarikat yang menawarkan ini. Mereka akan membayar anda $ 50 setiap tahun, dan secara automatik akan membuat anda berlari untuk memenangi pertandingan dan bonus lain.

Dan data yang mereka kumpulkan sama sekali tidak dikenali, dengan maklumat peribadi anda dirahsiakan.

10. freelancing dalam talian

Apa-apa jenis tugas dalam talian yang boleh anda fikirkan, ada orang yang sanggup membayar orang lain untuk melakukannya untuk anda.

Oleh itu, jika anda ingin bebas di mana-mana kawasan, Fiverr adalah salah satu pasar terbesar di dunia kerana menawarkan perkhidmatan anda.

Lihat laman web ini untuk mendapatkan idea mengenai pelbagai perkhidmatan yang ditawarkan orang - dan juga untuk mendapatkan inspirasi bagaimana anda dapat menjana sejumlah wang melalui laman web ini.

Berkaitan: Cara Menjana $ 100 sehari: 41 Cara Yang Sebenarnya Berfungsi

11. Jual gambar stok

Perniagaan dan pemilik laman web lain sentiasa memerlukan gambar stok untuk kandungannya. Oleh itu, meletakkan gambar yang anda ambil di laman foto stok boleh menjadi pilihan yang baik untuk anda dibayar melalui muat turun.

Anda juga dapat menggunakan laman web seperti Fine Art America untuk menjual foto anda sebagai cetakan, baju, mug ... batas langit!

12. Memasuki pertandingan

Memasuki pertandingan tidak akan memberi anda aliran pendapatan yang stabil, tentu saja, tetapi ia dapat memberi anda peningkatan wang dari semasa ke semasa.

Awasi pertandingan yang dijalankan di stesen radio tempatan dan dikendalikan oleh perniagaan di kawasan anda, kerana mungkin terdapat lebih sedikit peserta daripada pertandingan nasional besar.

Pilihan lain ialah memuat turun aplikasi seperti Lucktastic. Ini adalah aplikasi percuma yang membolehkan anda "berjudi" dengan kad gores dalam aplikasi serta memasuki pertandingan untuk memenangkan ribuan dolar - atau lebih, dalam beberapa kes!

(Dan anda mesti berumur 13 tahun untuk memuat turunnya.)

Dapatkan maklumat lanjut dari tinjauan Lucktastic kami.

13. Alirkan di Twitch

Sekiranya anda seorang pemain permainan, streaming boleh menjadi salah satu kaedah paling menguntungkan bagi remaja menjana wang. Sebilangan besar Twitchers terbesar adalah remaja dan memperoleh sedikit keuntungan daripada streaming.

Bagi mereka yang mencari cara menjana wang sebagai remaja tanpa pekerjaan, ini pasti sesuai dengan bil.

14. Beri pendapat anda

Ingat Swagbucks, aplikasi yang kita sebutkan tadi? Ia juga mempunyai fitur bernama Swagbucks Answer di mana anda boleh dibayar untuk memberi pendapat anda dengan melakukan tinjauan.

Anda mesti memberikan beberapa maklumat mengenai diri anda untuk memastikan anda memenuhi keperluan mereka dari segi usia, minat dan sebagainya.

Tetapi setelah anda layak mengikuti tinjauan, ini adalah kaedah yang baik untuk menghasilkan sejumlah wang tunai tambahan (selain bonus pendaftaran $ 10 percuma).

15. Jual barang dalam permainan

Ramai orang lebih suka membeli barang dalam permainan daripada melakukan kerja mencari atau mendapatkannya sendiri.

Oleh itu, jika ada permainan tertentu yang anda mahir di mana anda telah membina inventori yang berharga, mengapa tidak melihat apakah anda dapat menjana wang daripadanya?

Pastikan anda memeriksa terma dan syarat permainan untuk memastikan ini dibenarkan.

16. Jual rekaan

Sekiranya anda mahir dalam reka bentuk grafik, laman web seperti CafePress membolehkan anda membuat reka bentuk untuk perkara seperti t-shirt, mug, totes, hoodies dan banyak lagi.

Reka bentuk anda kemudian akan ditunjukkan di laman web ini dan, jika ada yang ingin membeli reka bentuk anda (termasuk syarikat untuk pengedaran yang lebih luas), anda akan dibayar royalti!

17. Tulis kandungan web

Banyak laman web membayar penulis hantu untuk menulis kandungan untuk mereka. Oleh itu, bagi mereka yang mempunyai kemahiran menulis, menggunakan ini untuk membuat kandungan web adalah salah satu kaedah terbaik untuk remaja menjana wang.

Khususnya, anda dapat melihat Helium, yang membolehkan penulis berusia 13 tahun ke atas.

Pemilik laman web juga sering menyebut bahawa mereka mencari penulis dalam kumpulan Facebook yang relevan atau di laman web itu sendiri, jadi perhatikan peluang dan bersiaplah untuk berkongsi contoh karya anda.

Berkaitan: 25 laman web di mana anda boleh dibayar untuk menaip

18. Uji laman web

Anda mungkin telah membuang masa di laman web yang tidak terkira banyaknya dalam pengembaraan anda di internet. Jadi mengapa tidak dibayar untuk berakhir di laman web rawak?

Laman web seperti Responden membayar anda ke laman web ujian pengguna - dan anda boleh memperoleh sehingga $ 125 sejam. Ini akan melibatkan pencarian di sekitar laman web maka anda akan diminta untuk mengisi soal selidik di akhir dengan pemikiran anda di atasnya.

Ketahui lebih lanjut mengenai laman web di mana anda boleh menguji laman web dengan wang.

19. Ulangkaji lagu

Anda mungkin sudah selalu mendengar muzik, tetapi tahukah anda bahawa anda boleh dibayar untuk mendengar lagu dan memberikan pendapat anda tentang lagu tersebut?

MusicXRay membayar anda $ 0.10 setiap lagu untuk memberi maklum balas anda mengenai perkara seperti sama ada anda menyukai artis, apa pendapat anda tentang lirik dan bagaimana lagu itu berfungsi dalam genre yang ditentukan.

Dan anda hanya perlu mendengar 30 saat lagu untuk memenuhi syarat pembayaran! Sudah tentu, pembayarannya tidak besar, tetapi ketika anda sedang mendengarkan muzik, mengapa tidak memperoleh beberapa wang untuk melakukannya?

20. Buat gambar awal

Sebilangan besar orang mempunyai kotak foto lama yang berdebu di loteng mereka yang "mereka bermaksud untuk sampai pada suatu hari". Oleh itu, jika ada tawaran orang lain untuk mendigitalkannya mungkin itulah yang dicari oleh bakal pelanggan anda.

Anda perlu mempunyai alat pengimbas untuk melakukan ini, walaupun hari ini cukup murah.

Dan dari sana, anda boleh melakukan penurunan surat yang menawarkan perkhidmatan anda di kawasan itu atau menghantar di Facebook kumpulan masyarakat tempatan.

Terserah anda untuk menentukan yuran anda, walaupun tempat seperti Costco memberikan perkhidmatan ini sebanyak $ 20 untuk 63 foto, jadi anda mungkin ingin memberikan harga yang sewajarnya kepada anda.

Bagaimana menjana wang sebagai remaja tanpa pekerjaan Sebelum mendaftar di McDonald's tempatan anda (dan hei, tidak ada rasa malu dalam hal ini - saya sendiri yang melakukannya!), Terdapat banyak cara untuk remaja menjana wang dengan menggunakan yang sebenarnya, barang ketara.

Sama ada menjual barang yang sudah ada atau membuat barang baru, ini boleh menjadi cara mudah untuk menjana wang sebagai remaja tanpa pekerjaan.

Lagipun, ini adalah masalah untuk mendapatkan barang anda sebelum pembeli yang tepat dan sebelum anda mengetahuinya, wang adalah milik anda.

Inilah sebabnya mengapa ini secara khusus boleh menjadi salah satu pilihan terbaik bagi mereka yang tertanya-tanya bagaimana mereka dapat memperoleh wang pada usia 14 atau 15. Dalam kes tersebut, anda mungkin terlalu muda untuk mendapatkan pekerjaan - tetapi tidak terlalu muda untuk menjual sesuatu!

Pastikan anda berjumpa dengan ibu bapa atau penjaga anda sebelum meletakkan separuh rumah anda di eBay.

21. Jual barang lama anda

Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana seorang remaja dapat menjana banyak wang dengan pantas, menjual barang lama mereka pasti merupakan salah satu kaedah terbaik untuk melakukannya.

Dan terdapat banyak cara untuk melakukan ini. Sama ada anda pergi ke pasar lambak tempatan, minta menyiapkan meja di garaj jualan jiran atau menjualnya secara dalam talian di Craigslist atau Facebook Marketplace, ini semua pilihan yang baik untuk mendapatkan wang tunai untuk perkara yang anda tidak perlukan lagi.

22. Sewa barang anda

Menyewa barang yang sudah anda miliki adalah pilihan yang baik untuk menjana wang tanpa menyerahkan sepenuhnya.

Anda boleh melakukan ini dengan pelbagai perkara, termasuk:

Buku (termasuk buku sekolah yang tidak anda gunakan lagi) Permainan video Peralatan sukan (seperti basikal atau raket tenis) Peralatan senaman (terutamanya berat, yang selalu mendapat permintaan tinggi)

23. Jual ciptaan di Etsy

Etsy boleh menjadi salah satu cara termudah bagi remaja menjana wang sekiranya mereka mempunyai corak kreatif.

Anda mesti berumur sekurang-kurangnya 13 tahun untuk menggunakan Etsy dan jika anda berumur di bawah 18 tahun, akaun anda akan dimiliki oleh ibu bapa atau penjaga anda.

Tetapi setelah anda menyiapkannya, anda masih dapat memperoleh wang dengan cara ini. Beberapa idea merangkumi:

Sekiranya anda mempunyai tulisan tangan yang baik, anda boleh membuat jemputan atau menu perkahwinan Jika anda dapat melukis dengan baik, anda boleh membuat gambar foto yang dihantar oleh orang lain Sekiranya anda mahir membuat perhiasan, cubalah menjual anting-anting atau kalung

24. Mengumpulkan botol dan tin

Anda tidak akan menjadi kaya dengan melakukan ini, tetapi mengumpul botol dan tin dapat memperoleh sejumlah wang tambahan dengan menjualnya ke kemudahan kitar semula tempatan anda.

Sebenarnya, jika ada acara biasa di dekat anda di mana orang sering minum botol dan tin, anda boleh menjana $ 100 seminggu dari ini dengan mudah.

25. Membuat dan menjual seni

Menciptakan seni adalah sesuatu yang tidak dapat dilakukan oleh banyak orang dengan baik. Maksudnya jika anda mahir dalam gaya seni tertentu, anda mungkin dapat menjana wang yang baik dari ini.

Anda boleh menjualnya di pasaran tempatan atau membuatnya dijual secara dalam talian, termasuk melalui beberapa laman web yang disenaraikan dalam artikel ini.

26. Buat barang untuk dijual di pasar

Ini tidak hanya merangkumi seni, seperti yang disebutkan dalam poin terakhir. Sebenarnya, sesiapa sahaja yang pernah ke pasar akan memberitahu anda bahawa anda boleh menjual hampir semua barang di sana.

Sama ada sesuatu yang anda mahir dalam membuat, seperti perhiasan, atau kemahiran yang anda miliki, seperti melakukan karikatur orang, pasaran tempatan boleh menjadi tambang emas bagi remaja yang ingin menjana wang.

27. Balik barang

Membalik barang merujuk kepada membeli barang terpakai dan kemudian menjualnya semula dengan harga yang lebih tinggi, selalunya termasuk beberapa pembaikan atau penambahbaikan yang telah anda buat pada barang tersebut.

Bermaksud bahawa ini adalah salah satu cara untuk remaja menjana wang yang memerlukan anda menggunakan sedikit wang anda sendiri di muka. Ganjarannya sangat baik.

Sebenarnya, sebilangan orang secara harfiah menghasilkan ribuan melalui pembalikan. Oleh itu, jika anda mencari cara menghasilkan $ 1000 sebulan sebagai remaja, memerhatikan apa yang ada di pasaran tempatan, penjualan halaman dan kedai barang berjimat boleh menjadi kuncinya.

Cara menjana $ 1,000 sebagai remaja dengan kemahiran anda Walaupun kita mungkin tidak menyedarinya, kebanyakan orang mempunyai kemahiran yang akan dibayar oleh orang lain.

Dan ini pasti berlaku untuk remaja. Walaupun anda mungkin belum berada di tahap belum memiliki kelayakan formal dalam subjek tertentu, pengetahuan dan pengalaman anda pasti berguna bagi orang lain - menjadikannya cara sempurna bagi remaja untuk menjana wang.

Berapa banyak? Sekiranya anda ingin menjana $ 1,000 sebagai remaja, melakukan tugas di bawah ini, dari masa ke masa, boleh menjadi beberapa pilihan terbaik untuk menjana wang yang mencukupi untuk mencapai matlamat ini.

28. Tutor dalam mata pelajaran sekolah

Ini adalah salah satu cara untuk remaja menjana wang yang dapat memberikan pendapatan paling stabil, selain mempunyai pekerjaan sebenarnya.

Lagipun, jika anda berjaya dalam akademik dalam mata pelajaran tertentu, ibu bapa pelajar lain menunjukkan prestasi yang kurang baik (dan mungkin di kelas yang lebih rendah bagi anda) mungkin berminat untuk membayar anda untuk membantu anak mereka.

Walaupun hanya melakukan satu tutorial sehari dapat membantu anda menghasilkan $ 20 sehari untuk melakukannya, jadi tanyalah di sekolah atau orang lain di kawasan anda untuk mengetahui apakah ini kemungkinan.

29. Mengajar kemahiran

Orang tidak hanya ingin belajar mengenai subjek akademik. Terdapat banyak kemahiran berbeza di luar sana bahawa orang akan membayar anda banyak wang untuk belajar.

Untuk kembali ke kemahiran yang disebutkan di atas pandai membuat perhiasan, anda dapat dengan mudah menjalankan kelas beberapa anak selepas sekolah dan menunjukkan kepada mereka bagaimana melakukan perkara yang sama.

Fikirkan sesuatu yang boleh anda lakukan yang agak unik atau yang membezakan anda daripada orang lain - dan kemudian mulakan percambahan idea bagaimana anda mengajar orang lain perkara yang sama. Dengan bayaran, tentu saja.

30. Kelas bahasa asing

Sekiranya anda menghabiskan bahasa kedua, anda boleh mencari wang tanpa pekerjaan dengan cara yang baik untuk mengajar kemahiran bahasa anda kepada orang lain.

Dan anda tidak perlu mengehadkan pelajaran anda sendiri, walaupun pelajaran mereka cukup lumayan. Sebaliknya. lihat laman web yang membolehkan anda menjadi tutor bahasa dalam talian, kerana terdapat banyak calon pelanggan anda di sana.

31. Mengajar Bahasa Inggeris

Walaupun anda tidak bertutur dalam bahasa selain bahasa Inggeris, anda masih dapat menolong orang lain belajar - dan dibayar untuknya.

Sebagai contoh, di Samespeak, anda boleh memberi pelajaran bahasa Inggeris sebenar atau memberikan perbualan bahasa Inggeris, agar pelajar dapat mempraktikkan kemampuan bertutur mereka pada anda.

32. Bantu orang dengan teknologi

Sudah cukup jelas sekarang bahawa teknologi menguasai sebahagian besar kehidupan kita. Tetapi bagi mereka yang mungkin belum dewasa dengan ini, ketinggalan adalah konsep yang menakutkan.

Yang menjadikan ini salah satu cara yang paling unik untuk remaja menjana wang, memandangkan remaja masa kini adalah generasi digital pertama yang sepenuhnya.

Dengan menawarkan perkhidmatan anda melalui brosur, surat kiriman atau di media sosial (walaupun sebaiknya melakukannya dengan cara di mana orang yang cacat teknologi dapat melihat iklan anda), anda dapat memperoleh sejumlah wang tambahan dengan membantu orang belajar bagaimana mengurus teknologi masa kini.

33. Lakukan kerja rumah orang

Melakukan kerja rumah orang lain telah menjadi salah satu cara untuk remaja menjana wang selama beberapa dekad. Pastikan bahawa ia tidak melampaui batas untuk menipu mereka ...

34. Mengadakan malam yang remeh

Malam-malam Trivia adalah kaedah terbaik untuk anda dan orang lain di sana untuk menggunakan otak mereka. Dan dengan mengenakan yuran penyertaan, anda dapat menjana sejumlah wang dari melakukan ini.

Meyakinkan perniagaan tempatan untuk memberikan hadiah juga akan menjimatkan sejumlah wang. Belum lagi bahawa banyak malam remeh termasuk undian, yang boleh anda bayar untuk mendapatkan lebih banyak lagi dari idea ini.

Cara menjana wang di sekitar kejiranan sebagai remaja Orang selalu berminat untuk membayar orang lain untuk pekerjaan yang tidak mereka mahu lakukan, itulah sebabnya mencari tahu bagaimana menjana wang di sekitar kejiranan sebagai remaja boleh menjadi strategi menghasilkan wang impian .

Oleh itu, jawapan yang mudah untuk persoalan bagaimana menjana wang ketika berusia 14, 15 atau bahkan ketika anda berusia 16 atau 17 tahun adalah melakukan perkara-perkara yang tidak boleh atau tidak mahu dilakukan sendiri oleh orang lain.

Sebilangan besar pekerjaan sebenarnya mempunyai had umur. Tetapi jika anda tertanya-tanya apa pekerjaan yang diambil pada usia 13 tahun, salah seorang jiran anda mungkin mempunyai apa yang anda cari.

Inilah sebabnya mengapa adalah idea yang baik untuk melakukan penurunan surat atau memasang brosur di komuniti tempatan anda jika anda ingin menawarkan perkhidmatan anda untuk salah satu pilihan dalam senarai ini. Menyiarkan mesej dalam kumpulan Facebook tempatan atau forum komuniti lain juga boleh menjadi cara yang baik untuk mendapatkan nama anda di luar sana.

35. Anjing berjalan

Orang Amerika membelanjakan lebih daripada $ 72 bilion untuk haiwan kesayangan mereka setiap tahun. Sebahagian daripadanya adalah untuk penjagaan mainan dan doktor haiwan - tetapi kebanyakannya juga adalah untuk penjagaan harian yang diperlukan oleh haiwan mereka.

Yang bermaksud bahawa pasti ada ruang dalam industri itu untuk anda. Dan menjadikan diri anda sebagai pejalan kaki anjing boleh menjadi cara yang baik untuk menaiki kapal.

(Sebenarnya, ini adalah salah satu daripada banyak cara terbaik untuk dibayar untuk berjalan kaki.)

Bahagian yang terbaik adalah anda boleh berjalan dengan banyak anjing sekaligus, yang bermaksud anda akan menjana wang dari pemilik yang berbeza pada masa yang sama.

36. Haiwan peliharaan duduk

Tempat duduk haiwan peliharaan juga merupakan pilihan yang baik untuk menjana wang dari cinta orang terhadap haiwan kesayangan mereka.

Ini adalah penghasil wang yang sangat berkesan semasa percutian musim panas, ketika pemiliknya mungkin harus bekerja tetapi mencari seseorang yang tersedia untuk mengawasi haiwan peliharaan mereka pada siang hari.

Dan ketika remaja tidak bersekolah maka sepanjang masa di dunia, ini adalah salah satu cara mudah bagi remaja menjana wang.

37. Bayi duduk

Sebagai penggemar buku Baby-Sitters Club sejak sekian lama, saya dapat mengesahkan bahawa tempat duduk bayi adalah salah satu cara tertua bagi remaja untuk menjana wang.

Dari mulut ke mulut biasanya merupakan kaedah terbaik untuk mengembangkan perniagaan anda di kawasan ini. Oleh kerana ibu bapa mula mempercayai anda, mereka mungkin akan mengesyorkan anda kepada ibu bapa yang lain. Dan penghasilan wang anda dapat berkembang dari sana!

Berkaitan: 43 Pekerjaan Hebat Di Bawah Jadual yang Membayar Wang Tunai

38. Kerja halaman

Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana seorang lelaki berusia 15 tahun dapat menjana wang dengan cepat, melakukan kerja keras yang tidak dapat dilakukan oleh pemilik rumah (atau masa!) Adalah satu cara.

Sama ada memotong rumput, menyapu daun atau menggali lubang… bagi mereka yang memiliki halaman, kerja itu tidak pernah dilakukan dan banyak dari mereka lebih bersedia membayar anda untuk mengurusnya.

39. Mencuci kereta

Mencuci kereta adalah salah satu tugas yang selalu dilakukan oleh pemilik kereta ... tetapi hidup menghalangi dan sebelum mereka mengetahuinya, sudah sebulan dan kereta mereka sangat memalukan.

Tetapi jika mereka dapat menghubungi anda dan mengetahui bahawa anda boleh datang pada waktu petang untuk mencucinya, kemudahan ini adalah sesuatu yang pasti lebih senang dibayar oleh ramai orang!

(Anda bahkan boleh menetapkannya sebagai janji temu biasa untuk memberi anda aliran pendapatan yang stabil setiap minggu.)

40. Basuh tingkap

Mencuci tingkap adalah satu lagi pekerjaan yang selalu diinginkan oleh kebanyakan daripada kita tetapi atas sebab tertentu, kita tidak pernah dapat melakukannya.

Ini juga merupakan salah satu kaedah termudah untuk remaja menjana wang. Yang anda perlukan hanyalah baldi, kain dan jepit dan jiran anda mungkin lebih bersedia untuk anda datang dan menjaga tingkap kotor mereka untuk mereka secara berkala.

41. Melakukan tugas

Sebilangan orang tidak mempunyai masa atau tenaga untuk menyelesaikan semua tugas mereka. Dan ada yang tidak dapat kerana kesihatan.

Apa pun alasannya, melakukan semua tugas ini untuk orang (dengan bayaran!) Boleh menjadi cara mudah bagi anda untuk menjana beberapa dolar tambahan. Perkara seperti mengambil barang runcit mungkin merupakan penyelamat yang diperlukan oleh orang lain.

42. Rumah bersih

Pembersihan mungkin bukan pekerjaan yang paling menyenangkan di dunia, tetapi selalu perlu dilakukan. Oleh itu, jika anda boleh masuk dan melakukannya untuk seseorang - dan dibayar untuknya - mengapa tidak?

43. Kumpulkan bola golf

Banyak kelab golf membayar bayaran yang cukup baik untuk orang mengumpulkan bola golf dari sekitar padang mereka.

Ini juga merupakan cara yang baik untuk anda bersenam kerana mendaki sekitar 18 lubang pasti akan memberi anda jumlah langkah yang cukup mantap.

44. Membersihkan garaj

Jarang melihat garaj yang betul-betul teratur, kemas dan bersih. Berteriak kepada jiran saya yang garajnya penuh dengan sampah sehingga mereka tidak dapat meletakkan kereta di dalamnya.

Tetapi sampah seseorang adalah harta orang lain. Atau, dalam kes ini, harta karun untuk anda adalah membersihkan sampah mereka!

Selalunya kerja yang sukar dan berdebu. Tetapi seseorang di kawasan kejiranan anda akan sentiasa menghargai bantuan anda dalam melakukan ini, menjadikannya cara yang baik untuk mendapatkan sejumlah wang pada hujung minggu.

45. Cat

Sama ada pagar, dinding di dalam rumah seseorang atau seluruh dinding luar rumah, banyak pemilik rumah sering bermaksud melukis tetapi tidak pernah sampai ke sana.

Di sinilah anda melangkah masuk. Anda boleh menawarkan perkhidmatan ini dengan pemilik rumah yang menyediakan bahan-bahan, menjadikannya pilihan (untuk anda) yang benar-benar percuma untuk menjana sejumlah wang tambahan.

46. ​​Landskap

Ini tidak sama dengan kerja halaman, seperti yang disebutkan di atas, tetapi sama dihargai oleh mereka yang menyukai kebun mereka.

Maksudnya, anda boleh dibayar untuk menanam tanaman baru atau membantu menanam tanaman yang ada. Anda juga boleh menggabungkannya dengan mendapat bayaran untuk melakukan kerja di halaman untuk benar-benar memaksimumkan pendapatan anda!

47. Menyekop salji

Jelas ini hanya tersedia pada waktu-waktu tertentu dalam setahun. Tetapi orang benar-benar benci menyalak salji - menjadikannya salah satu cara yang sangat baik untuk remaja menjana wang.

Lagipun, pekerjaan yang dibenci seseorang adalah peluang membuat wang orang lain!

Sebarkan berita mengenai perkhidmatan anda pada awal musim sejuk. Dengan cara itu, ketika salji mulai turun, orang akan memikirkan nama anda daripada mereka yang cuba melakukan ini setelah salji turun.

48. Bersihkan selokan

Membersihkan selokan adalah salah satu pekerjaan yang tidak pernah dapat dilakukan oleh orang yang benar-benar diperlukan, terutamanya setelah daunnya jatuh dan menyumbat semuanya.

Ini bermaksud bahawa anda boleh menawarkan perkhidmatan anda sepanjang tahun atau bermusim. Sekiranya anda tinggal di kawasan dengan hujan lebat pada waktu-waktu tertentu dalam setahun, kira-kira sebulan sebelum permulaannya mungkin merupakan masa yang tepat untuk memanfaatkannya.

49. Solekan untuk acara

Sekiranya anda pandai solek, orang dengan senang hati akan membayar anda untuk melakukan ini untuk mereka walaupun anda bukan artis solek profesional.

Adalah lebih baik untuk menargetkan ini pada remaja lain untuk prom dan acara lain, kerana orang seperti pengantin perempuan cenderung ingin membayar pro.

Tetapi anda juga dapat memanfaatkan media sosial dengan menggabungkannya dengan seseorang yang menawarkan untuk menjadi jurugambar, misalnya, pemotretan Instagram.

Ini adalah salah satu cara untuk remaja menjana wang di mana surat jatuh dan perkara mungkin tidak begitu berkesan. Sebaliknya, pasangkan diri anda di platform pilihan media sosial anda. Instagram dan Snapchat khususnya berfungsi dengan baik untuk ini.

50. Jurugambar

Sekali lagi, anda mungkin tidak akan diupah untuk menembak perkahwinan sebagai jurugambar remaja.

Tetapi orang selalu mahukan gambar pesta mereka atau pergi ke prom atau acara serupa. Dan, seperti yang disebutkan, pemotretan media sosial adalah perkara sebenar.

Oleh itu, jika anda menggunakan kemahiran fotografi, ini pasti merupakan salah satu kaedah yang lebih khusus untuk remaja menjana wang.

Meletakkan contoh portfolio anda di Instagram boleh menjadi kaedah yang baik untuk menarik pelanggan. Dan, seperti yang disebutkan di atas, fikirkan untuk menggabungkan perkhidmatan anda dengan seseorang yang pandai solek dan rambut untuk menjadikan diri anda tawaran pakej.

YOUTUBE: bagaimana menjana wang sebagai remaja pada tahun 2020

Soalan Lazim:

1. Bagaimana menjana wang dalam talian.

Jawapan: Klik Di Sini untuk menjana wang

2. Bagaimana menjana wang di luar talian.

Jawapan: Melakukan penyelenggaraan