Sebilangan besar daripada kita ingin menjana wang dengan melakukan sesuatu yang menyeronokkan. Terutama ketika kita sebagai pencinta pelancongan melihat vlog perjalanan di YouTube atau media sosial, kita sering seperti "manusia, apa yang dia habiskan. Melancong seharian, berkunjung ke dunia dan tidak peduli untuk memperoleh, saya harap saya boleh menjadi seperti dia ”. Nasib baik, itu mungkin tetapi tidak semudah itu. Apa yang kita lihat di seberang video adalah pengembara yang kelihatan gembira dan damai tetapi apa yang kita tidak tahu ialah di belakang lelaki itu, banyak perjuangan dan kerja keras untuk mencapai tahap seperti itu.

Tetapi bimbang tidak seperti hari ini saya akan berbincang dengan anda beberapa cara terbaik untuk menjana wang melalui perjalanan terutama melalui lawatan dubai . Tetapi sebelum kita memulakan, ada beberapa perkara yang harus anda ingat.

  • Perolehan melalui perjalanan memerlukan banyak pengalaman dan anda harus mempunyai nilai dan populariti dalam bidang perjalanan, yang jelas hanya dapat terjadi jika anda sering bepergian.
  • Bidang ini seperti perniagaan, semakin banyak anda melabur, semakin banyak keuntungan yang anda perolehi.
  • Ini bukan mengenai perjalanan, ada juga perkara lain yang berkaitan dengan perjalanan anda.
  • Ia memerlukan tekad, motivasi, kekuatan, keberanian, dan banyak perjuangan.

Oleh itu, mari kita mulakan dengan hitungan 5 cara teratas yang dapat membantu anda menjana pendapatan melalui perjalanan:

Dapatkan Melalui Internet:

Langkah pertama ke arah kerjaya anda dalam perjalanan adalah dengan memberi tahu orang ramai tentang anda. Tetapi yang paling penting anda harus mempunyai pengalaman perjalanan selama bertahun-tahun sebelum anda mula mempopularkan diri anda. Anda boleh melakukannya dengan membuat halaman perjalanan anda di media sosial dan saluran di YouTube. Terus menghantar gambar anda di pelbagai destinasi di dunia. Pastikan anda menghantar barang yang menarik kerana orang tidak berminat dengan anda berdiri di hadapan menara Eiffel. Anda perlu membuat orang terlibat dengan anda dengan menunjukkan sisi positif dari negara yang sangat disalahpahami atau dengan menunjukkan kepada orang-orang keajaiban dunia yang tidak disedari orang. Contohnya "Eva Zu Beck" adalah blogger pelancongan. Dia mengunjungi Pakistan dan menjelajahinya dan menunjukkan kepada dunia bagaimana Pakistan disalahpahami sebagai sebuah negara pengganas tetapi ketika penonton melihat betapa indahnya negara itu, Eva menjadi terkenal dan mungkin dia adalah salah satu orang yang paling disukai oleh orang Pakistan. untuk membuat orang berinteraksi dengan anda kerana perjalanan mempunyai ruang lingkup yang sangat luas dan terdapat beribu-ribu idea di luar sana yang menunggu seseorang mendapat. Perjalanan ini panjang batu, ia bergantung pada imaginasi dan kreativiti anda dan bagaimana anda berjaya berinteraksi dengan penonton. Dengan jumlah pengikut dan lalu lintas yang banyak, anda akan mendapat iklan yang akan membayar anda dan ini adalah bagaimana anda mencapai langkah pertama anda menuju perjalanan yang panjang. Ingat, langkah pertama adalah yang paling sukar dan menuntut penentuan tetapi perlu usaha.

Blog Perjalanan dan Promosi

Sekiranya anda seorang pengembara yang popular, anda boleh membuat blog anda atau menulis untuk seseorang. Contohnya, kata-kata anda pasti bernilai, dan mana-mana syarikat pelancongan yang akan anda tulis akan membayar anda untuk setiap perkataan yang anda tulis. Dengan cara yang sama, jika blog ini menjadi popular, pihak ketiga akan berkongsi produk mereka dengan anda supaya anda dapat mempromosikannya secara bertulis atau vlog anda. Ini akan menjadi sumber utama pendapatan anda. Terdapat banyak syarikat pelancongan di luar sana dan mereka mahu seseorang menulis blog untuk mereka. Blog ini adalah cara untuk mempromosikan syarikat, dan juga promosi atau penajaan produk atau laman web dengan bantuan pengembara yang popular adalah perkara utama yang ingin dilakukan oleh syarikat-syarikat ini. Anda mungkin berfikir bahawa bagaimana anda boleh menjadi yang popular ini. Ia bukan masalah besar. Yang anda perlukan adalah ketekunan dan tekad yang akan membantu anda berjuang dalam jangka masa yang panjang. Anda juga bernasib baik kerana orang suka menonton vlog perjalanan tidak seperti bahan pendidikan di YouTube. Jadi anda tidak akan mengambil banyak masa. Pastikan barang anda sentiasa menghiburkan dan menarik yang membuatkan penonton berinteraksi dengan anda.

Lakukan lawatan anda

Cara lain yang luar biasa untuk menjana perjalanan adalah dengan mempromosikan diri sebagai pemandu pelancong juga. Sekiranya anda dikenali, orang asing mahu anda menolong mereka melancong ke seluruh negara anda dan sebagai gantinya mereka membayar anda banyak. Begitu juga, jika anda bercadang untuk melancong ke luar negara, anda boleh membuat pasukan pelancong baru yang tidak berpengalaman. Bawa mereka dan bantu mereka meneroka dan mempelajari erti penerokaan yang sebenarnya. Pelancong ini akan membayar anda dan anda boleh mengenakannya mengikut apa yang anda rasa sesuai. Melancong adalah perkara yang mahal untuk dilakukan tetapi dengan orang lain bersama anda, mereka mungkin akan menghabiskan keseluruhan lawatan anda. Dengan itu, anda memperoleh lebih banyak daripada yang anda belanjakan.

Terbitkan E-Buku anda

Semua pengalaman lawatan anda dapat disusun dalam bentuk buku. Orang yang baru dalam perjalanan atau entah bagaimana tidak dapat melakukan perjalanan ingin menghiburkan diri dengan beberapa insiden yang sangat menarik yang anda alami semasa lawatan anda. Contohnya kejadian lucu pengembara yang mengemukakan soalan konyol kepada orang tempatan atau barang. Kerana lawatan dipenuhi dengan kejadian seperti itu dan sangat menarik untuk dibaca. Anda juga boleh menulis mengenai budaya yang berbeza dan negara mana yang paling menarik dan mengapa, atau pendapat anda mengenai orang di negara yang berbeza. Ini adalah pelbagai perkara yang boleh anda tulis dalam buku anda. Ada rahsia yang mungkin ingin saya kongsikan kepada anda. Susun buku anda, tambah gambar dan nama dan gambar muka depan yang sangat menarik. Ini menimbulkan kesan psikologi dan orang ramai akan terburu-buru membeli buku anda. Untuk setiap salinan yang dijual, anda mendapat wang.

Perolehi di negara tertentu

Anda juga boleh menjana pendapatan di negara yang pernah anda lawati. Terdapat beratus-ratus cara untuk itu tetapi jika saya memotongnya, anda boleh melakukan kerja sukarela seperti mengecat sekolah anak-anak dan menghabiskan waktu sehari dengan anak-anak, atau anda boleh, dalam lawatan lebih lama, bekerja sambilan di restoran atau yang lain tempat di mana anda menjana banyak. Contohnya, beberapa negara akan membayar anda $ 30 untuk satu jam kerja. Menggabungkan jumlah masa yang anda habiskan untuk bekerja, anda dapat menjana sejumlah besar wang. Terdapat peluang yang berlainan di negara yang berlainan dan kita tidak dapat membincangkan semuanya tetapi jika anda sukar untuk mendapatkannya, anda dapat mencari pekerjaan yang sesuai yang dapat membantu anda menjana lebih banyak daripada yang anda bayangkan.

Kesimpulannya

Jadi akhirnya saya akan menghapus semua perbincangan tambahan atau menyeluruh dan membiarkan anda memahami dengan jelas inti dari keseluruhan keadaan. Anda harus menghabiskan bertahun-tahun, mungkin 3-4, berjuang dan membuat vlog dan mempromosikan diri tanpa memperoleh apa-apa dan semua perbelanjaan anda. Sekiranya dan hanya jika promosi diri anda menarik dan membuat orang berinteraksi dengan anda, barulah anda merasa selesa, dan secara automatik anda akan mula mendapat pengikut dan hiburan anda yang tidak pernah berakhir akan bermula secara rasmi. Semua pelancong ini yang berjaya melalui perjalanan telah menghabiskan sejarah perjuangan yang membantu mereka mencapai bahagian yang menarik dalam hidup mereka. Perjalanan ini luas, kompleks, melelahkan tetapi sihat, menghiburkan, dan damai memberikan kepuasan estetik. Tidak ada yang akan berjaya jika anda menyerah terlalu awal. Mulakan hari ini dengan membuat rancangan anda dan strategi terbaik yang membolehkan anda membuat perjalanan dan menjana pendapatan tanpa menyebabkan anda kehilangan lebih banyak wang daripada memperoleh.

Baiklah, semoga berjaya dan selamat melancong!

CARA MENJANA WANG DENGAN PERJALANAN

Angkat tangan ketika mengembara dunia adalah tujuan anda tetapi anda takut dengan wang yang lebih sedikit dan ketakutan ini datang ke tujuan anda. Hari ini saya akan memberitahu anda bagaimana menjana wang semasa dalam perjalanan dan tidak perlu risau. Sebilangan besar pelancong bergantung pada satu sumber pendapatan. Wang datang dari banyak perkhidmatan dan wang ini membantu mengekalkan cara hidup sebagai pengembara. Sekiranya anda sangat serius dalam hal ini, anda hanya perlu mempunyai sedikit wang. Berikut adalah beberapa cadangan mengenai cara mencari atau mendapatkan janji temu untuk barang antik. Saya juga memasukkan idea untuk menjimatkan wang semasa dalam perjalanan.

Bagaimana anda menjana wang dengan barang anda

Cara pertama untuk menjana wang semasa melakukan perjalanan adalah dengan menggunakan apa yang anda ada. Ini bukan hanya mengenai harta pusaka atau harta benda yang ada dalam fikiran anda tentang semua perkara yang akan jauh dari anda semasa anda pergi.

1. Sewa kereta anda

Sekiranya anda ingin melakukan perjalanan darat , anda boleh masuk ke dalam kereta anda tetapi jika anda tidak mahu, maka apa tujuan membiarkan kereta itu tidak digunakan semasa dalam perjalanan. Ini adalah kaedah termudah untuk mengumpulkan wang dan tidak melakukan apa-apa.

Bagaimana anda menyewa kereta anda?

Turo adalah perkhidmatan terbaik yang akan menyewa kereta anda dan menyimpannya dengan selamat, ada denda sebanyak 1 juta dolar untuk sebarang kerosakan .

2. Sewa rumah anda

Sekiranya anda melancong, maka rumah anda akan selesa dan anda tidak memerlukannya. Oleh itu, lebih baik menyimpan sewa rumah anda daripada menjauhkannya dari penggunaan. Untuk kedua-dua kereta ini dan menyewa di rumah, anda hanya memerlukan rakan atau saudara yang akan memberikan kunci untuk penyampai.

Bagaimana anda menyewa rumah anda?

Sekiranya anda mempunyai rakan atau saudara mencari rumah maka tidak ada masalah mencari orang untuk membawa anda. Selain itu, terdapat perkhidmatan yang dinamakan platform Airbnb yang akan meminjamkan kediaman anda dengan harga yang lebih rendah. Perkara yang baik adalah bahawa ia disertakan dengan insurans $ 1M untuk sebarang kerosakan dan kecurian.

3. Jual gambar dan video anda

Terdapat peluang yang baik bahawa jika anda dalam perjalanan anda akan membuat dokumentari untuknya. Jadi untuk menjana wang mengapa tidak menjual foto dan video anda. Jangan gunakan iPhone dan android untuk mengambil gambar kerana kualiti gambar akan kelihatan baik tetapi anda benar-benar tidak akan, selalu menggunakan kamera untuk mengambil gambar kerana kualitinya akan bagus. Di Internet, anda dapat mengetahui asas-asas videografi dan fotografi.

Di mana anda boleh menjual video dan foto anda?

Terdapat banyak laman web di mana anda boleh mendapatkan wang dengan memberikan dokumen perjalanan mereka. Stok Adobe, Foap, atau Shutter adalah tempat yang bagus untuk membayar gambar hebat anda. 500px adalah rujukan hebat untuk jurugambar terbaik. Persaingan bergambar sangat tinggi, jadi saya tidak akan berusaha untuk memberi jaminan bahawa anda harus mengambil gambar sehingga itu melainkan jika anda ingin meningkatkan kemahiran anda . Sekiranya anda tidak mempunyai kamera yang bagus, anda boleh menyerahkan foto anda ke anugerah Go Go. Sekiranya anda bukan seorang artis, tidak masalah anda boleh terus menyiarkan foto dan video anda di laman web ini.

4. Berpengaruh

Pengaruh adalah penanda untuk memiliki media sosial berikut. Ini adalah orang yang didengarkan dan diikuti oleh orang. Mereka boleh mempengaruhi pemikiran orang. Anda juga boleh menjadi salah satu yang sukar tetapi mungkin. Semasa perjalanan anda, anda akan memerlukan semua pakaian, barang keperluan dan di mana anda akan berpengaruh akan ada pakaian yang ditaja dan semua yang anda perlukan, akan tersedia untuk anda. Sekiranya anda mempunyai banyak media sosial yang mengikuti prosesnya menjadi lebih mudah, anda juga boleh menghubungi produk promosi mereka. Sentiasa pilih produk yang lebih kecil kerana akan lebih mudah untuk meyakinkan mereka.

Bagaimana anda boleh menjadi pengaruh?

Ini adalah proses yang sangat sukar kerana pertama sekali, anda harus mengembangkan media sosial anda dengan mengikuti Facebook, Twitter, dan Instagram di semua platform media sosial dan anda harus memastikan produk tersebut dapat bekerjasama dengannya.

Strategi untuk menjana wang di jalan raya

Ada cara lain untuk menjana wang

5. Hantar pakej

Dalam perjalanan darat, anda juga boleh menjadi penghantar kerana pelancong selalu memerlukan sesuatu yang mungkin tidak mereka miliki.

Bagaimana anda boleh menyampaikan?

Bagi ekspatriat, ada laman web yang disebut worldcraze sangat mengagumkan. Anda boleh menghubungi mereka, mereka akan memberitahu anda produk mana yang anda mahukan dan anda harus menghantarnya.

6. Beli dan jual dalam talian

Anda boleh membeli apa sahaja dan menjualnya dalam talian. Sekiranya anda melancong ke negara-negara di mana harga rendah dan anda fikir akan menguntungkan untuk menjual maka anda selalu boleh membelinya dan mempertimbangkan pasaran buatan tangan terlebih dahulu kerana harganya hampir selalu lebih rendah. Letakkan barang-barang ini untuk dijual. Barang buatan tangan sentiasa diminati.

Di mana anda boleh menjual barang-barang ini?

EBay dan Craigslist kedua-duanya adalah pilihan yang bagus, terutamanya jika anda berada di Amerika. Buat laman web anda dan mulakan perniagaan di sana. Pada mulanya ia akan menjadi sukar bagi anda, tetapi dengan keputusan yang sama, ia akan menjadi proses yang mudah.

7. Menerbitkan EBook

Pendapatan, apabila kita tidak melakukan apa-apa, adalah impian semua orang. Oleh itu dengan penerbitan EBook, ini dapat dilakukan dengan mudah. Tuliskan sesuatu yang sangat anda kenal. Buat nilai jualan maksimum anda dengan menulis artikel yang tidak kompetitif. Setelah anda menulis EBook lengkap dan menerbitkannya, dapatkan beberapa ulasan yang baik dan berehat. Wang akan diberikan kepada anda secara automatik. Anda tidak perlu memberi perhatian.

8. Dapatkan bayaran untuk menjalani gaya hidup sihat

Sekiranya anda seperti saya, maka anda harus tahu bahawa keputusan saya untuk tahun baru adalah makan makanan yang sihat dan menjalani kehidupan yang lebih sihat . Sekarang, bagaimana jika saya memberitahu anda bahawa anda akan dibayar untuk makan sihat semasa dalam perjalanan?

Perjanjian adalah laman web yang menentukan apa yang harus dimakan dan apa yang tidak boleh dimakan. Komuniti memastikan anda membuat ikrar dan kemudian bekerja dengan sewajarnya. Anda mendapat bayaran sekiranya anda bekerja mengikut perjanjian. Ia sangat mudah. Sekiranya anda berjalan-jalan, maka langkah anda akan dihitung. kemudian hitung langkah anda dan ini adalah peluang yang baik untuk menyelesaikan 10,000 langkah. Jadi aplikasi yang bagus untuk menjana wang semasa dalam perjalanan.

Bekerja untuk gaji anda

9. Memetik bunga, sayur-sayuran dan buah-buahan

Memetik sayur-sayuran dan buah-buahan adalah aktiviti tahunan dan sangat digemari oleh pelancong. Di Australia, terdapat penuaian buah tanpa pencemaran tangan. Ramai petani bergantung pada pelancong untuk memetik buah mereka. Dengan tempat tinggal sementara mereka, para petani juga menyediakan tempat tinggal kepada para tetamu. Pembayaran berbeza dari orang ke orang dan terpulang kepada anda bagaimana anda menanganinya.

Bagaimana saya boleh menjana wang dengan memetik buah-buahan dan sayur-sayuran?

Gunakan laman web itu sendiri dan taipkan musim atau buah dengan kata kunci ke mana sahaja anda pergi. Anda akan mendapat banyak tawaran di sana. Anda juga boleh mencari aktiviti memetik buah dan sayur, anda akan menemui laman web tempatan yang menawarkan yang lain. Dan anda mungkin tidak perlu mencari, sementara dalam perjalanan anda mencari petani yang memerlukan perkhidmatan anda.

10. Bar / restoran

Anda juga boleh mengambil selera dan mesin basuh pinggan mangkuk semasa perjalanan anda. Melakukan kerja di Bar dan Restoran adalah aktiviti bermusim yang sangat popular. Dalam pekerjaan ini, anda mendapat faedah kerana tidak perlu bekerja sepanjang hari, hanya pada waktu petang dan siang hari. Sehingga sepanjang hari anda dapat menikmati destinasi anda.

Bagaimana anda dapat menyelesaikan pekerjaan?

Sekiranya anda mempunyai visa kerja, anda boleh menikmati pekerjaan secara sah. Sekiranya anda tidak memilikinya, anda boleh menemui seseorang yang akan membayar anda di bawah jadual. Pertama, anda harus belajar bahasa rumah dan kemudian anda harus mencari pekerjaan.

11. Kem resort atau musim panas

Di tempat-tempat yang indah, orang-orang datang untuk bersenang-senang dan terdapat resort yang menyegarkan. Sekiranya anda tidak pergi ke sana sebagai pelanggan, maka anda boleh membuat permohonan membersihkan dapur dan kawasan tersebut. Oleh itu, anda boleh mencari pekerjaan dengan mudah di sana.

12. Penjual

Saya fikir meletakkan kemahiran komunikasi anda kepada orang lain adalah cara yang baik untuk mengungkapkan pemikiran anda. Apa pendapat anda sebagai jurujual ? Anda perlu mencari tempat atau kedai yang boleh anda tawarkan karya anda sekiranya mereka akan selesa dengan kemahiran bertutur anda dan mereka akan memberi anda pekerjaan. Kedai-kedai yang berpusat di pelancongan itu boleh memberi anda pekerjaan dengan mudah, jadi cari dahulu jenis kedai tersebut.

Bagaimana anda boleh melakukan ini di masa hadapan?

Cuba berbincang dengan mereka mengenai komisen untuk semua orang yang anda bawa ke kedai mereka. Tunjukkan kepada mereka dengan kebijaksanaan anda bahawa anda dapat melakukannya dengan betul. Jangan malu, jika mereka tidak berpuas hati; bawa pelanggan kepada mereka untuk membuktikan kepintaran anda.

13. Kerja pembinaan

Untuk kerja pembinaan, anda harus terlebih dahulu memberi bantuan kepada pekerja binaan dan kemudian mendapat pekerjaan yang baik kerana pengalaman anda. Tapak pembinaan biasanya memerlukan pekerja tetapi hanya sementara.

Bagaimana anda boleh menjana wang sebagai pekerja pembinaan?

Sekiranya anda kelihatan sihat secara fizikal, ada kemungkinan mereka akan menawarkan pekerjaan kepada anda. Oleh kerana anda tahu bahawa anda akan dibayar secara tidak sah seperti itu, jangan mengharapkan sebilangan besar pekerjaan yang mereka janjikan kepada anda. Anda harus pergi terus ke pemilik laman web itu sekiranya dia memerlukan pekerja atau tidak.

14. Panduan perjalanan

Sekiranya anda mempunyai reputasi yang baik pada masa lalu, praktikkan pengetahuan anda dan ini akan sangat membantu dalam menjana wang. Keutamaan pertama anda adalah melamar pekerjaan di pejabat pelancongan , tetapi jika anda dapat melihat pelancong di dekat anda, anda boleh berjumpa dengan mereka dan mengarahkan mereka ke destinasi anda. Dengan cara ini pembayaran anda tidak akan dibahagi untuk tujuan komisen agensi. Untuk tetamu, anda harus membimbing mereka mengenai tempat kegemaran anda dan memberi amaran agar mereka tidak ditipu seperti pelancong lain.

Bagaimana anda boleh meningkatkan pengurusan kewangan anda sebagai pemandu pelancong?

Tunjukkan kepada pengunjung bahawa anda telah lama tinggal di sini dan anda boleh menunjukkan kepada mereka tempat-tempat yang biasanya tidak dikunjungi pelawat. Katakan kepada mereka bahawa anda bukan warganegara tempatan supaya orang dapat memahami anda kerana mereka juga pendatang. Anda juga harus menyesuaikan harga anda pada kadar yang lebih rendah daripada garis panduan tempatan yang lain supaya orang menarik anda kerana kadarnya lebih rendah.

15. Asrama

Saya tahu beberapa tempat di mana saya boleh menginap secara percuma tanpa sebarang kos. Di asrama, terdapat juga aktiviti dapur dan pembersihan. Mereka akan membiarkan anda tinggal di sana dan menawarkan pekerjaan di mana anda dapat menjana wang.

Bagaimana anda boleh diambil bekerja oleh pengurus?

Terokai pekerjaan asrama dengan mencari dan pergi ke asrama itu. Beritahu mereka mengenai lesen memandu anda jika anda mempunyai satu. Beritahu mereka dalam semua bahasa yang anda boleh bercakap.

Melancong sebagai sebahagian daripada tugas anda

16. blogger pelancongan

Tugas ini mungkin kelihatan mudah, tetapi sangat sukar. Sebelum anda pergi semasa anda mahu pergi, anda harus membuat banyak kerja keras. Menulis tentang sesuatu adalah baik, tetapi tidak akan menghasilkan wang sekiranya hanya rakan dan saudara anda yang dapat membacanya. Anda perlu mempunyai lebih banyak pengikut untuk menerbitkan kandungan anda.

Bagaimana anda boleh menjadi blogger pelancongan?

Sekiranya anda serius untuk menjadi blogger pelancongan dan ingin menjana wang, anda harus pergi ke mana anda pergi.

• Pramugari juga merupakan jenis 'perjalanan sebagai sebahagian daripada pekerjaan'.

Ringkasan

Risaukan wang semasa dalam perjalanan? Tidak ada keperluan untuk itu kerana anda dapat menjana wang ketika melakukan perjalanan dengan menyewa kereta, rumah, menjual barang dalam talian, menjual foto dan video anda, menerbitkan EBook, memberi sumbangan, menghantar pakej, dibayar untuk hidup sihat, bunga, memetik sayur-sayuran dan buah-buahan , bar / restoran, lokasi berenang atau perkhemahan musim panas, vendor, kerja pembinaan, pemandu pelancong, dan asrama, dll.

Soalan Lazim

1. Bagaimana saya dapat mencari nafkah dengan menghadiri pekerjaan sekular?

Terdapat banyak perkhidmatan pelancongan yang memberi anda sejumlah wang yang tepat. Orang-orang yang tidak mempunyai ijazah dapat membuat kerjaya bergerak. Aktiviti dalam blog pelancongan pelancongan, panduan perjalanan, pengaruh, penerbitan EBook, dll.

2. Berapa banyak wang yang diperlukan untuk perjalanan?

Anda tidak memerlukan banyak wang. Anda hanya memerlukan tiket ke tempat yang anda mahu pergi dan setelah anda pergi, anda dapat memperoleh wang untuk keperluan anda setelah melakukan kerja.

3. Bagaimana seseorang dapat menjana wang dengan menyewa rumah anda?

Sekiranya anda melancong, maka rumah anda akan selesa dan anda tidak memerlukannya. Oleh itu, lebih baik menyimpan sewa rumah anda daripada menjauhkannya dari penggunaan. Untuk kedua-dua kereta ini dan menyewa di rumah, anda hanya memerlukan rakan atau saudara yang akan memberikan kunci untuk penyampai.

4. Di mana anda boleh menjual video dan foto anda?

Terdapat banyak laman web di mana anda boleh mendapatkan wang dengan memberikan dokumen untuk perjalanan anda. Stok Adobe, Foap, atau Shutter adalah tempat yang bagus untuk membayar gambar hebat anda. 500px adalah rujukan hebat untuk jurugambar terbaik. Persaingan bergambar sangat tinggi, jadi saya tidak akan berusaha untuk memberi jaminan bahawa anda harus mengambil gambar sehingga itu melainkan anda mahu meningkatkan kemahiran anda. Sekiranya anda tidak mempunyai kamera yang bagus, anda boleh menyerahkan foto anda ke anugerah Go-Go. Sekiranya anda bukan seorang artis, tidak masalah anda boleh terus menyiarkan foto dan video anda di laman web ini.

5. Bagaimana anda boleh menjadi blogger pelancongan?

Sekiranya anda serius untuk menjadi blogger pelancongan dan ingin menjana wang, anda harus pergi ke mana anda pergi.