Salah satu kaedah paling berkesan untuk menjana wang dalam talian adalah melalui laman web anda sendiri. Anda memilih niche, menjana trafik, dan kemudian menjual produk dan perkhidmatan anda kepada khalayak anda. Di sini kita membincangkan 25 cara menjana wang dalam talian.

1. Jana Wang Dengan Blog yang Hebat

Sebilangan besar orang memulakan blog sebagai cara untuk menyatakan pandangan mereka atau sebagai saluran kreatif.

Walau bagaimanapun, terdapat banyak kes orang yang tidak hanya memperoleh pendapatan dari blog mereka tetapi bahkan menjadikannya syarikat besar, seperti laman utama Huffington Post.Huffpost.

Tidak setiap blogger akan mencatat angka-angka ini, tetapi jika anda memainkan kad anda dengan betul, anda mungkin mempunyai peluang yang kuat untuk menjana wang dengan blog anda.

Ingat bahawa penting untuk mempunyai visi jangka panjang. Anda tidak akan menjana wang dengan segera, tetapi, apabila tulisan anda bertambah baik, kemahiran anda bertambah, dan laman web anda mendapat lebih banyak lalu lintas, itu kemungkinan yang pasti.

Sekiranya tujuan anda adalah memulakan blog yang menjana wang, berikut adalah beberapa petua yang perlu diingat:

Pilih topik yang luas seperti kesihatan, kewangan, hubungan, hobi, atau pertumbuhan peribadi Sentiasa mensasarkan kualiti dan mencipta sumber terbaik untuk topik tertentu. Pelajari mengenai SEO dan bagaimana memberi peringkat laman web anda di enjin carian Membangun rangkaian dengan blogger popular dan lain-lain influencer Petua ini akan membawa anda ke arah yang betul. Setelah anda mempunyai blog yang boleh dipercayai yang mendapat trafik yang banyak, anda akan mempunyai banyak peluang untuk mengewangkan laman web anda, seperti:

Iklan berbayar Menjual kursus dan produk anda sendiri Menjual produk afiliasi

2. Mulakan Laman Web Gabungan

Bagaimana menjana wang dalam talian 2020 Laman pemasaran afiliasi dibina setelah mengesyorkan atau mengkaji produk tertentu. Kemudian, apabila pembaca membeli produk tersebut melalui pautan anda, anda akan mendapat komisen.

Walaupun mungkin tidak seperti penjana pendapatan yang besar, terdapat laman web berjuta-juta dolar berdasarkan hasil gabungan sahaja.

Sebagai contoh, Wirecutter begitu menguntungkan sehingga New York Times membeli laman web tersebut dengan harga $ 30 juta. Terdapat juga Lucieslist, sebuah laman web mengenai ulasan produk bayi dan Outdoorgearlab, sebuah laman web yang dikhaskan untuk ulasan perkhemahan dan peralatan mendaki.

Untuk memulakan laman web pemasaran gabungan anda, sertai program afiliasi yang sesuai dengan niche laman web anda. Sebagai contoh, jika anda mempunyai blog yang dikhaskan untuk komputer dan teknologi, anda boleh menjadi afiliasi Hostinger.

Halaman depan Program Affiliate Hostinger di mana anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai selok-belok pemasaran afiliasi.

Ambil Bitcatcha, sebagai contoh. Laman web ini menawarkan ulasan mengenai perkhidmatan hosting, alat VPN, dan pembangun laman web. Setiap kali menyebut produk, pautan afiliasi disertakan dalam siaran.

Setelah mendaftar ke Hostinger Affiliate Program, anda akan mendapat akses ke dashboard pemasaran afiliasi di mana anda dapat melacak semua kempen anda. Kemudian, gunakan bahan pemasaran yang disediakan - seperti sepanduk, ebook, dan infografik - untuk meningkatkan penjualan.

Walaupun rancangan mampu milik Hostinger membantu memastikan kadar penukaran yang tinggi, selalu ada ruang untuk memaksimumkan keuntungan anda. Oleh sebab itu, adalah mungkin untuk meminta cadangan dan nasihat daripada pengurus akaun khusus anda. Mereka akan dengan senang hati membantu anda.

3. Bina laman web eCommerce

Laman web eCommerce telah melonjak popular dalam beberapa tahun kebelakangan. Dengan berlakunya platform seperti WordPress dan WooCommerce, membuat laman web eCommerce tidak mungkin lebih mudah.

Sekiranya anda lebih suka berurusan dengan produk fizikal dan menjual sesuatu yang nyata, maka membuka kedai eCommerce mungkin sangat sesuai.

Terdapat dua kaedah yang berbeza untuk menjalankan kedai dalam talian yang berjaya:

Membuat dan menjual produk fizikal khusus kepada sekumpulan pembeli khusus Membeli barang yang lebih murah yang dikeluarkan di negara asing, mengemas semula mereka, dan menjualnya dengan harga yang tinggi. Pendekatan pertama dapat sangat berjaya, tetapi memerlukan minat terhadap produk dan kesediaan untuk melakukan banyak penyelidikan, pengembangan produk, dan pengujian.

Walau bagaimanapun, kejayaan kedai seperti SkinnyMe Tea, Beardbrand, dan Ratio Coffee menunjukkan bahawa anda dapat mencapai hasil yang luar biasa dengan kedai eCommerce anda.

Sekiranya pendekatan pertama nampaknya agak berisiko untuk perniagaan dalam talian pertama anda, maka anda mungkin mempertimbangkan pilihan kedua untuk menjual semula produk luar negara yang popular. Kaedah ini melibatkan pengambilan produk yang popular dari platform seperti AliExpress, mengemas semula produk, dan menjualnya melalui kedai anda sendiri.

Selain menjual produk yang betul, anda juga perlu memikirkan bagaimana anda akan menghantar produk anda. Anda sendiri boleh menguruskan penghantaran dan pemenuhan pesanan sendiri. Atau, anda boleh menggunakan kaedah popular yang disebut drop pengiriman, di mana pengeluar mengendalikannya untuk anda.

4. Jual semula Web Hosting

Menjual semula hosting adalah cara lain yang baik untuk menjana wang dalam talian. Sebenarnya, kami menawarkan perkhidmatan ini pada projek kakak kami24.

Halaman depan hosting24.

Idea asas hosting reseller adalah menyediakan ruang pelayan khusus, yang boleh anda gunakan untuk membina jenama web hosting anda sendiri. Ia membolehkan anda:

Buat akaun web hosting bertenaga cPanel Tetapkan had sumber daya tersuai (iaitu ruang cakera, lebar jalur) Mengendalikan semua akaun dengan mudah menggunakan WHM Oleh kerana cPanel adalah alat yang paling banyak digunakan ketika menguruskan akaun hosting, akan mudah untuk menarik pengguna baru . Waktu operasi pelayan juga dipantau oleh pasukan pentadbir dalaman, yang memastikan masa dan ketersediaan yang stabil.

Ini membolehkan anda memberi tumpuan kepada pemerolehan pengguna, bukan aspek teknikal pengurusan pelayan. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, kakitangan sokongan 24/7 yang berdedikasi akan hadir untuk membantu.

Terutama jika anda sudah biasa dengan cara web hosting berfungsi, menjualnya akan berjalan-jalan di taman. Siapa tahu, anda mungkin akan menjadi salah satu syarikat gergasi hosting web sekiranya anda berusaha cukup.

5. Buat Kursus Digital

Sepertinya kursus digital ada di mana-mana hari ini. Oleh itu, jika anda mempunyai pengetahuan berharga yang akan dibayar oleh seseorang, ini mungkin merupakan peluang yang baik.

Selain mempunyai kursus sendiri, platform pembelajaran seperti BitDegree menawarkan peluang untuk menjadi tenaga pengajar. Ini adalah peluang unik untuk menyampaikan kemahiran dan pengalaman anda kepada ribuan orang yang ingin mempelajari sesuatu yang baru.

Mendaftar ke BitDegree.

Kursus digital boleh dihasilkan dalam pelbagai format, dari muat turun PDF yang sederhana, hingga kursus video yang dihasilkan sendiri yang mempunyai kandungan berpuluh-puluh jam.

Membuat kursus dalam talian juga boleh menjadi rancangan yang sangat bermanfaat. Oleh kerana ia berada di bawah kawalan anda, tidak ada batasan berapa banyak wang yang dapat anda hasilkan.

Seperti kebanyakan kaedah lain dalam senarai ini, kursus digital dapat disatukan ke dalam kebanyakan gaya laman web termasuk blog, platform eCommerce, dan bahkan laman pemasaran afiliasi.

Sekiranya anda ingin membuat kursus digital, tetapi belum menyelesaikan topik anda, adalah idea yang baik untuk meninjau khalayak anda. Selalunya, mereka dapat memberitahu anda dengan tepat apa yang ingin mereka pelajari dan bersedia membayarnya.

Contohnya, kursus dalam talian Learn Scrivener Fast sepenuhnya ditujukan untuk membantu penulis mempelajari selok-belok perisian Scrivener. Joseph Michael, pencipta kursus ini, menemui keperluan seperti itu dengan membaca komen di blog Michael Hyatt. Sejak itu berkembang menjadi perniagaan pendapatan enam angka.

6. Buat Laman Keahlian

Laman web keahlian meletup populariti baru-baru ini dan ideanya cukup mudah dilaksanakan. Namun, hal ini memerlukan penonton yang ada.

Sebagai contoh, Mark Manson menjalankan blog pengembangan diri yang popular. Di laman webnya, ada bahagian keahlian yang memberi pengguna akses ke kursus dalam talian, video, dan ulasan artikel tambahan. Bagi peminat karyanya, ia sangat bagus.

Orang sudah melayari laman web anda kerana mereka menyukai apa yang anda tulis dan cara anda menggunakan gaya anda. Jadi, anda boleh membuat bahagian keahlian di laman web anda yang menawarkan kandungan premium.

Sekarang, setiap orang yang mengunjungi laman web anda tidak akan menerima tawaran anda, tetapi peminat anda yang berdedikasi akan menganggapnya tidak dapat ditolak.

Jenis laman web keahlian yang anda buat bergantung pada jenis laman web yang anda jalankan dan tahap kedalaman yang ingin anda lalui dengan kandungan premium anda. Sekiranya anda menyukai idea tersebut, lihat panduan kami mengenai cara membuat laman web keahlian menggunakan WordPress.

7. Jual Ruang Iklan

Halaman utama Google AdSence.

Kita semua telah melihat laman web yang menggunakan iklan di seluruh kandungannya. Kadang kala iklan itu mengganggu, tetapi pada masa lain iklan berintegrasi secara semula jadi dengan kandungannya.

Pengewangan laman web anda melalui pengiklanan biasanya dikhaskan untuk ketika laman web anda menerima banyak lalu lintas. Sekiranya bilangan trafik anda tinggi dan hanya terus bertambah, maka pilihan ini wajar dijumpai dengan sejumlah wang tambahan.

Walaupun jumlah yang akan anda bayar bergantung pada jaringan, anda biasanya akan dibayar berdasarkan jumlah tera atau klik.

Terdapat banyak rangkaian iklan yang berbeza untuk dipilih. Google AdSense mungkin merupakan rangkaian yang paling anda kenal. Dengan itu, anda melamar ke rangkaian, dan setelah anda diluluskan, anda boleh mula menambahkan iklan ke laman web anda. Biasanya, pembayaran untuk iklan Adsense tidak akan bagus kecuali trafik anda berjuta-juta pelawat setiap bulan.

Terdapat rangkaian iklan lain seperti Ezoic dan Media. Kedua-duanya mempunyai proses kelulusan dan penilaian laman web. Rangkaian ini juga mempunyai keuntungan bekerja dengan anda untuk mengoptimumkan pendapatan iklan anda.

Sekiranya anda tidak mahu bekerja dengan rangkaian iklan, anda juga mempunyai kemampuan untuk menjual iklan anda sendiri. Sekiranya anda mempunyai khalayak khusus, ini boleh menjadi pilihan yang cukup bermanfaat. Katakan anda mempunyai laman web yang dikhaskan untuk pengoptimuman tidur. Daripada menggunakan salah satu rangkaian iklan yang disebutkan di atas, anda boleh menjual ruang iklan kepada syarikat tilam besar.

Anda juga mempunyai pilihan untuk membuat kandungan yang ditaja. Di sinilah syarikat akan membayar anda untuk membuat kandungan tajaan yang akan anda hantar di laman web anda. Laman web seperti Buzzfeed dan Millo telah menggunakan pendekatan ini.

8. Jual Perkhidmatan Anda

Menjual perkhidmatan dari laman web anda adalah salah satu kaedah terpantas untuk menjana wang dalam talian.

Terdapat dua pendekatan berbeza yang boleh anda ambil:

Buat Blog Pendidikan dan Tawarkan Perkhidmatan Anda Buat blog khusus yang mengandungi maklumat berguna mengenai topik tertentu. Katakan anda mempunyai blog mengenai teknik kerja kayu, dan anda telah membina senarai e-mel berukuran baik dan mendapat bilangan lalu lintas yang padat.

Anda boleh menambahkan halaman perkhidmatan ke laman web anda di mana anda menawarkan pelajaran kerja kayu, sama ada secara langsung atau melalui medium seperti Skype.

Buat Laman Web Asas dan Jalankan Perkhidmatan Anda Kaedah lain melibatkan membuat laman web WordPress dengan tujuan untuk melancarkan perkhidmatan anda kepada syarikat dan individu.

Katakan anda mahu menjadi penulis bebas. Anda perlu memilih niche dan membina laman web anda. Kemudian, buat beberapa halaman yang memberitahu siapa anda, perkhidmatan yang anda berikan dan tunjukkan beberapa contoh karya anda.

Kemudian, mulailah menjana petunjuk untuk perniagaan perkhidmatan baru anda dengan melibatkan diri dalam blog tamu, wawancara podcast, atau jangkauan hangat.

Sekiranya anda ingin menjadikan perniagaan berasaskan perkhidmatan anda ke tahap yang baru, menggabungkan dua kaedah akan memberi anda hasil yang baik.

9. Buat Lembaga Pekerjaan Langganan

Papan kerja boleh menjadi kaedah yang lebih menguntungkan untuk mencari nafkah dengan laman web anda.

Prosesnya mudah - orang yang ingin mengupah seseorang dalam niche tertentu akan menghantar senarai pekerjaan di laman web anda dan pelawat anda akan melamar pekerjaan tersebut.

Halaman depan The Balance Careers.

Anda boleh mengenakan bayaran kepada orang ramai untuk menghantar senarai pekerjaan. Atau, anda boleh mengenakan bayaran keahlian bulanan kepada pengunjung untuk mengakses papan pekerjaan.

Perlu diingat bahawa anda semestinya mempunyai lalu lintas yang baik agar laman web seperti ini dapat berfungsi. Syarikat tidak akan membayar untuk menghantar pekerjaan di laman web anda jika anda tidak menghantar pemohon yang berkelayakan.

Sebagai contoh, mari kita lihat ProBlogger Job Board. Di sini, syarikat dan individu akan membayar yuran untuk menghantar senarai pekerjaan di laman web ini. Kemudian, adalah percuma bagi sesiapa sahaja untuk mengakses dan melamar pekerjaan itu. Oleh kerana ProBlogger adalah laman web otoritas dengan jumlah penonton yang besar, perniagaan yang mengeposkan pekerjaan akan mendapat ratusan aplikasi untuk setiap penyenaraian.

Semasa membuat papan pekerjaan, pastikan anda mempunyai khalayak yang kuat dan bersinergi dengan syarikat di tempat anda.

10. Buat Direktori Dalam Talian

Direktori dalam talian tidak begitu popular seperti dulu, tetapi masih boleh menguntungkan.

Mereka bekerja dengan cara yang serupa dengan papan kerja di atas. Tetapi, daripada orang yang membayar untuk memposting pekerjaan, atau mendapatkan akses ke papan pekerjaan, mereka akan membayar anda bayaran bulanan untuk senarai direktori.

Sekiranya anda mempunyai laman web yang berwibawa atau mendapat banyak lalu lintas, maka senarai ini cukup bernilai.

Katakan anda menjalankan laman web yang khusus untuk pembangunan dan reka bentuk web. Anda menghasilkan kandungan berkualiti tinggi dan mempunyai banyak kuasa. Anda boleh membuat bahagian direktori di laman web anda di mana pembangun dan agensi web dapat membeli senarai.

Ini bukan sahaja memberi mereka pautan balik berwibawa yang mantap, tetapi dapat menjadi sumber lalu lintas yang bagus untuk perniagaan mereka.

Biasanya, direktori berfungsi dengan mengenakan yuran langganan bulanan untuk disenaraikan. Anda bahkan boleh mengenakan bayaran premium untuk membiarkan perniagaan menyenaraikan diri mereka di bahagian atas direktori, mendapatkan lebih banyak perhatian pada penyenaraian mereka.

11. Jual Laman Web Anda

Akhirnya, salah satu kaedah yang paling menguntungkan untuk menjana wang dari laman web anda adalah dengan menjualnya.

Bergantung pada laman web anda, ini boleh menjadi pilihan yang cukup menguntungkan.

Pasar Empire Flippers.

Rata-rata, laman web anda akan terjual beberapa kali lebih banyak daripada yang biasa anda terima setiap bulan. Nombor ini bergantung pada pelbagai faktor, tetapi anda biasanya boleh menjualnya 12 hingga 30 kali ganda dari pendapatan pasif bulanan anda.

Faktor-faktor berikut akan mempengaruhi hasil akhir:

Umur laman web Anda Penguasa domain anda Berapa banyak lalu lintas yang diterima oleh laman web anda Berapa banyak keuntungan yang anda hasilkan Kepelbagaian hasil anda Kekukuhan pendapatan anda Sama ada laman web anda berkembang atau tidak stabil Jika anda ingin tahu berapa banyak laman web yang biasanya akan dijual, maka belanjakan masa melayari senarai Empire Flipper.

Cara Menjana Wang Dalam Talian Tanpa Laman Web Membuat laman web yang menguntungkan adalah kaedah terbaik untuk menjana pendapatan pasif jangka panjang dalam talian. Namun, masih ada cara untuk anda mula menjana wang secara dalam talian tanpa perlu membuat laman web.

12. Menerbitkan Buku Kindle

Sekiranya anda bermimpi menulis buku untuk mencari nafkah, maka ini mungkin masa terbaik untuk melakukannya. Revolusi penerbitan diri telah memungkinkan setiap orang mencari nafkah dengan menerbitkan buku.

Laman web Penerbitan Amazon Kindle Direct.

Perlu diingat, kerana ada halangan yang lebih rendah untuk masuk, ini juga bermaksud lebih banyak persaingan. Tetapi, dengan menulis buku terbaik, dan memenuhi harapan pembaca, anda dapat meningkatkan peluang anda untuk berjaya.

Semasa menerbitkan buku Kindle anda sendiri, setiap aspek proses penerbitan berada di bawah kawalan anda. Ini bermaksud anda bertanggungjawab untuk menulis, menyunting, memformat, mendapatkan sampul, memuat naiknya ke Amazon, menulis keterangan buku anda, dan memasarkannya.

Berikut adalah beberapa petua untuk meningkatkan kejayaan anda sebagai pengarang yang diterbitkan sendiri:

Teliti niche anda dengan teliti, pastikan ada pasaran buku yang berdaya maju yang tidak terlalu kompetitif tetapi masih mempunyai khalayak yang layak. Tulis buku terbaik dan dapatkan penyunting profesional. Melabur dalam sampul dan keterangan buku berkualiti tinggi - kedua-dua elemen ini berfungsi secara langsung apabila anda perlu menjual buku anda. Terbitkan buku anda sebagai satu siri dan bertujuan untuk menguasai pasaran tertentu. Kejayaan anda sebagai pengarang sepenuhnya berada di bawah kawalan anda. Tulis buku terbaik dan bina senarai e-mel pembaca ideal anda. Semakin banyak yang anda pelajari, dan semakin banyak kaedah menjana wang akan terbuka untuk anda.

13. Pemasaran E-mel

Fikirkan berapa banyak e-mel yang anda terima di peti masuk anda setiap hari. Sebilangan besar ini mungkin merupakan buletin e-mel yang telah anda daftarkan. Beberapa yang anda tidak sabar untuk dibuka setiap hari, sementara yang lain - anda tertanya-tanya bagaimana mereka sampai kepada anda.

Drip frontpage - platform pengurusan hubungan pelanggan eCommerce.

Membuat buletin e-mel khusus boleh menjadi kaedah terbaik untuk menjangkau kumpulan orang yang disasarkan dan mewujudkan perniagaan yang kukuh dan mampan. Perniagaan berjuta-juta dolar seperti Skimm dibina di belakang buletin e-mel harian.

Paling penting, memulakan buletin e-mel tidak semestinya. Dengan platform seperti ConvertKit, Drip, MailChimp, dan Aweber, ini tidak pernah semudah ini.

Inilah proses untuk anda ikuti:

Tentukan niche yang ingin anda layani, dan gaya e-mel anda Pilih penyedia pemasaran e-mel Buat halaman pendaratan yang mudah dan lorong lalu lintas ke halaman tersebut Hantar e-mel biasa ke senarai itu Matlamat senarai e-mel anda adalah membina kepercayaan, jadi pelanggan anda akan membuka e-mel anda setiap hari.

Setelah anda mempunyai senarai orang yang dapat membuka e-mel anda, anda mempunyai banyak cara untuk mengewangkan senarai tersebut, seperti:

Menjual produk digital anda sendiri Menawarkan kursus keahlian Menghantar pelanggan anda ke tawaran afiliasi Menjual tajaan

14. Bebas di Laman Web Seperti Kerja Atas

Terdapat banyak laman web bebas yang penuh dengan pelanggan lapar yang mencari seseorang dengan skillet anda. Terdapat lebih banyak permintaan untuk freelancer sekarang daripada pada masa sejarah.

Halaman depan kerja.

Beberapa laman web freelancing yang paling popular termasuk:

Uper Freelancer Fiverr Guru Untuk berjaya di platform ini, penting untuk mewujudkan niche. Perkara terburuk yang boleh anda lakukan sebagai freelancer adalah menjenamakan diri anda sebagai jeneral. Oleh kerana persaingan begitu tinggi, anda pasti mahu menjadikan diri anda sebagai satu-satunya penyelesaian untuk jenis pelanggan tertentu.

Tidak kira apa jua kedudukan anda, sudah tiba masanya untuk membina profil anda, membuat beberapa sampel yang relevan yang menunjukkan kemahiran anda, dan mula melemparkan.

Sekiranya anda serius mencari nafkah di platform seperti Upwork, maka luangkan masa untuk menggali laman Freelance to Win - laman web ini didedikasikan untuk membantu anda menjadi freelancer dengan bayaran tinggi.

15. Beli dan Jual Laman Web

Proses membeli dan menjual laman web adalah seperti proses membalikkan rumah - anda membeli rumah yang mempunyai potensi pelaburan, memperbaikinya, dan menjualnya untuk keuntungan yang lebih tinggi.

Pasar laman web Flippa.

Prosesnya cukup mudah. Tetapi, ketahuilah bahawa ada risiko yang terlibat. Oleh itu, jangan melaburkan wang di laman web yang anda tidak mampu kehilangan.

Inilah cara anda membeli dan menjual laman web untuk mendapatkan keuntungan:

Anda menjumpai laman web yang dinilai rendah yang anda tahu boleh anda tingkatkan. Untuk ini, periksa pasar seperti EmpireFlippers, Flippa, dan Kami Jual Laman Anda. Lakukan penyelidikan anda untuk mengetahui jumlah pendapatan dan lalu lintas, profil pautan, dan sebab sebenar mengapa seseorang menjual laman web ini. Sekiranya semuanya sudah selesai, beli laman web ini. Lakukan penambahbaikan laman web untuk memaksimumkan lalu lintas dan pendapatannya. Jual laman web untuk keuntungan yang lebih baik. Sekiranya anda berminat untuk meneroka proses ini secara mendalam, lihat artikel dan kisah kejayaan ini dari pengguna Hostinger:

Bagaimana Saya Menjadikan Blog WordPress Saya Menjadi Perniagaan Lima Angka 20 Idea untuk Perniagaan Sampingan Dalam Talian Pertama Anda 10 Langkah Membuat Untung Membeli dan Menjual Laman Web Bagaimana Saya Menjana $ 180,000 Untung Membeli Dan Menjual Laman Web Secara Sambilan Cara Membeli dan Menjual Laman Web: Pakar Nasihat untuk Memaksimumkan Keuntungan Anda

16. Beli dan Jual Nama Domain

Anda juga dapat membeli dan menjual kembali nama domain, sama seperti laman web.

Halaman depan Hostinger Domain Checker.

Gunakan alat seperti Just Dropped untuk membeli nama domain yang unik. Kemudian, senaraikan semula nama domain, tunggu pembeli dan jual untuk mendapatkan keuntungan.

Sebilangan orang dapat menghasilkan ratusan atau ribuan dolar per tahun menggunakan strategi yang tepat ini.

Anda boleh mula melakukannya di Hostinger dengan pemeriksa domain kami. Cukup masukkan nama domain anda dan kami akan memberikan semua pilihan yang tersedia untuk anda.

Cari Domain Unik Anda

17. Jual Stok Foto dan Rakaman

Laman web fotografi saham Shutterstock.

Sekiranya anda gemar mengambil gambar atau merakam rakaman, maka anda boleh menjana wang dari minat ini.

Terdapat banyak laman web yang membolehkan anda memuat naik gambar stok dan rakaman anda. Laman web ini mempunyai pangkalan pengguna yang besar, dan apabila seseorang melesenkan foto anda, anda akan dibayar.

Beberapa laman web fotografi saham terbesar termasuk:

Shutterstock iStockPhoto Sekiranya anda seorang videografer, maka beberapa laman web teratas adalah:

VideoHive Pond5 VideoBlocks Larut Semasa membuat portfolio saham anda, luangkan masa melayari pasar-pasar di atas untuk mencari gaya yang paling popular.

Kemudian, buat ceruk anda sendiri dan muat naik sekerap mungkin - semakin besar portfolio anda, semakin besar peluang anda untuk berjaya.

Selain menghasilkan wang dengan foto dan video anda, menggunakan laman web seperti ini dapat membantu membina basis peminat untuk pekerjaan anda juga.

18. Melabur dalam Cryptocurrency

Kemungkinan cryptocurrency muncul di radar anda dengan puncak Bitcoin yang sangat besar. Walau bagaimanapun, walaupun anda tidak melabur dalam Bitcoin dan cryptocurrency lain beberapa tahun yang lalu, itu belum terlambat.

Kursus Bitcoin di BitDegree.

Melabur dalam cryptocurrency sama seperti bentuk pelaburan lain, dan akan ada beberapa risiko yang terlibat. Tetapi, dengan meluangkan masa untuk mendidik diri sendiri, anda boleh membuat pelaburan yang baik yang akan membuahkan hasil dalam jangka masa panjang.

Langkah pertama dalam pengembaraan cryptocurrency anda adalah meningkatkan pengetahuan dan kemahiran anda. BitDegree adalah sumber hebat yang penuh dengan tutorial dan kursus berguna yang akan meningkatkan pengetahuan cryptocurrency anda.

Terdapat pelbagai pendekatan untuk mendapatkan wang dari cryptocurrency termasuk:

Melabur dalam duit syiling sebelum mereka IPO, atau bertambah nilainya Mempelajari cara memprogram dan bekerja dengan blockchain Menjadi penulis cryptocurrency Mendapat pekerjaan pada permulaan cryptocurrency Oleh kerana teknologi cryptocurrency dan blockchain masih di awal mereka, ini adalah masa yang tepat untuk mempelajari kemahiran yang diperlukan untuk meletakkan diri anda untuk kejayaan masa depan.

19. Jual Kraf Anda di Etsy

Terdapat lebih banyak kaedah untuk mendapatkan wang untuk perkhidmatan anda dan itu tidak hanya termasuk memandu Uber atau Lyft. Sekiranya anda pakar membuat barang buatan tangan, maka anda boleh menjana pendapatan dengan menjual barang-barang jenis ini secara dalam talian.

Pasar Etsy yang memfokuskan pada barang kraf buatan tangan dan vintaj.

Etsy adalah salah satu platform terbesar untuk menjual kraf anda - dari casing iPhone yang unik hingga kemeja, cincin, dan banyak lagi.

Anda boleh memulakan tanpa laman web atau kehadiran dalam talian. Mereka sudah mempunyai khalayak besar yang dapat anda manfaatkan secara langsung. Selain itu, jika anda mendapat daya tarikan yang mencukupi, anda boleh beralih ke kedai e-dagang yang dihoskan sendiri pada masa akan datang.

Untuk meningkatkan peluang kejayaan anda, ingatlah petua berikut:

Lakukan kajian anda untuk memastikan ada permintaan yang ada untuk ciptaan anda di Etsy Pertimbangkan berapa lama masa yang diperlukan untuk membuat setiap item. Adakah kos masa dan bahan anda setimpal dengan harga yang anda kenakan? Fikirkan apa yang menjadikan produk anda menonjol? Anda pasti ingin mempunyai gaya yang unik, sambil tetap memenuhi harapan pembeli anda.

20. Jual Produk Anda di Amazon (FBA)

Amazon adalah salah satu peruncit dalam talian terbesar, dengan beribu-ribu produk kini disenaraikan di laman web ini.

Kami telah menyebut bagaimana membuat kedai eCommerce, dan pendekatan ini serupa, tetapi fokus utama di sini adalah menggunakan platform Amazon.

Dengan pendekatan ini, anda dapati produk yang laris di Amazon, dan anda memperoleh versi produk yang lebih murah. Kemudian, anda menambah penjenamaan anda sendiri dan kemudian menjual semula item tersebut.

Anda berpeluang menjual produk ini sendiri atau bekerjasama dengan pengeluar yang akan menyesuaikan produk ini dan menghantarnya kepada pembeli anda.

Sekiranya ini menarik, lihat sumber di bawah untuk mendidik diri anda lebih lanjut:

4 Rahsia Kejayaan Amazon Jangka Panjang [termasuk FBA] Ingin Membuat 6 Angka Dari Perniagaan FBA Amazon Anda? Ini caranya. Kejayaan FBA Amazon: Saya Menjual Produk Fizikal bernilai $ 40,639 dalam 30 Hari yang lalu

21. Mulakan Saluran YouTube

YouTube adalah salah satu enjin carian terbesar di dunia. Tetapi, bukannya mencari laman web, orang mencari video yang menghiburkan, menyeronokkan, atau bermaklumat.

Anda boleh mengewangkan saluran YouTube anda dengan menggunakan sistem iklan mereka atau menghantar penonton ke laman web yang telah anda hasilkan dengan cara lain.

Anda boleh memikirkan untuk membina saluran YouTube dengan cara yang serupa dengan membuat laman web, kecuali anda membuat video, bukan kandungan bertulis.

Sekiranya anda merasa selesa di depan kamera, dan ingin mencuba nasib membuat video, anda perlu memikirkan tentang saluran anda. Biasanya, terdapat dua jenis saluran YouTube di luar sana yang paling berjaya:

Kandungan yang menghiburkan. Gaya ini merangkumi kandungan seperti siri web, video komedi, lelucon, ulasan, panduan permainan video, dan banyak lagi. Kandungan pendidikan. Gaya ini lebih ditujukan kepada frasa "Bagaimana". Sekiranya anda mempunyai kemahiran atau maklumat berguna yang ingin anda sampaikan melalui video, maka ini adalah pilihan yang tepat untuk anda. Setelah anda memutuskan jenis saluran yang akan anda mulakan, inilah masanya untuk mula membuat. Pertama, anda perlu membuat saluran YouTube dan memikirkan nama yang menarik. Kemudian, ingat petua berikut:

Gunakan kamera berkualiti tinggi untuk merakam video anda Eksperimen dengan gaya, format, dan teknik penyuntingan yang berbeza sehingga anda menjumpai yang paling menarik Optimumkan tajuk, keterangan, dan gambar video anda agar orang dapat mengklik Buat jadual penerbitan video yang konsisten, jadi pengikut tahu bila boleh mengharapkan kandungan anda

22. Menjadi Pembantu Maya

Sekiranya anda hebat dalam perancangan dan organisasi, maka menjadi pembantu maya boleh berfungsi untuk anda. Pembantu maya bertanggungjawab untuk pelbagai tugas. Sebagai contoh, anda boleh membuat pembukuan umum, kemasukan data, pengurusan e-mel, penyelidikan, dan banyak lagi.

Menjadi pembantu maya boleh menjadi kaedah terbaik untuk bukan sahaja menambahkan pendapatan anda tetapi bertukar-tukar hubungan dengan orang penting juga. Bukan hanya itu, pasaran dan keperluan untuk VA juga terus berkembang.

Sebilangan besar pemilik perniagaan kecil beralih kepada pembantu maya, dan bukannya menggaji kakitangan sepenuh masa.

Anda boleh menemui pertunjukan pembantu maya di laman web seperti Fiverr, Upwork, dan Remote.co .

23. Jual Perkhidmatan atau Perisian Pengaturcaraan Anda

Mempelajari cara memprogram boleh menjadi kemahiran yang sangat berharga. Sama ada anda ingin bebas dengan kemahiran anda atau mengembangkan dan membina perisian anda sendiri.

Sebaik sahaja anda mempunyai kemahiran yang mencukupi, anda dapat melakukan tugas seperti membina aplikasi pengguna, web atau aplikasi mudah alih khusus, atau bahkan permainan mudah alih. Banyak perniagaan yang berjaya telah dibina di bahagian belakang perisian.

Banyak perisian hari ini dibina oleh syarikat yang lebih besar, tetapi, jika anda melihat melalui Google Play atau Apple Store, anda akan mendapati bahawa banyak aplikasi yang paling popular telah dibina oleh orang-orang seperti anda.

Sekiranya anda ingin menjana wang dari perisian atau aplikasi anda sendiri, berikut adalah pendekatan yang boleh anda ambil:

Lakukan penyelidikan pasaran untuk mengetahui apa yang paling diperlukan saat ini Bangun perisian versi MVP Dapatkan maklum balas daripada pengguna awal dan penguji beta Mengintegrasikan maklum balas dan melancarkan versi pertama produk anda Siapkan kempen pemasaran berdasarkan anggaran anda Jika anda sedang mencari inspirasi, lihat bagaimana Nathan Barry pengasas ConvertKit dapat mengembangkan permulaan perisiannya.

Sekiranya membina dan menjual perisian anda sendiri terdengar terlalu memerlukan masa, maka anda boleh memanfaatkan kemahiran pengaturcaraan anda dengan bebas.

Luangkan masa untuk mencari melalui platform freelancing teratas seperti Upwork dan Freelancer dan anda akan mendapat pelbagai tawaran yang sesuai dengan kemahiran anda. Atau, anda boleh mengunjungi Remoteok.io , yang menyoroti pelbagai kedudukan pengaturcaraan jarak jauh yang boleh anda gunakan.

24. Tutor Kanak-kanak Dalam Talian

Mengajar bahasa Inggeris dan mengajar pelajar di seluruh dunia adalah kaedah terbaik untuk menjana wang tambahan dalam talian. Sekiranya anda berasal dari negara berbahasa Inggeris, maka anda sudah mempunyai kemahiran untuk berjaya.

Halaman depan Verbalplanet.

Anda juga boleh mendapatkan sijil ESL untuk meningkatkan peluang anda untuk berjaya dan mendapatkan pekerjaan.

Biasanya, anda boleh menghasilkan sehingga $ 25 sejam untuk mengajar pelajar melalui Skype.

Sekiranya karya seperti ini menarik, periksa laman web ini:

Belajar4Baik

Tutor VerbalPlanet Chegg

25. Uji Laman Web dan Beri Maklum Balas

Adakah anda mempunyai idea yang baik untuk reka bentuk atau apa yang menjadikan laman web atau aplikasi yang baik? Sekiranya demikian, anda boleh menjana wang dalam talian dengan pantas dengan memberikan maklum balas dan menguji kesilapan penggunaan.

Contohnya, mungkin kandungan seseorang tidak jelas? Adakah susun atur mengelirukan anda? Adakah menu navigasi terlalu rumit? Ini adalah pandangan berharga yang boleh meningkatkan perniagaan dalam talian seseorang.

Terdapat sebilangan laman web yang sebenarnya akan memberi anda maklum balas seperti ini. Beberapa laman web maklum balas laman web dan aplikasi yang paling biasa termasuk:

Ubertesters UserTesting Testbirds Userlytics TryMyUI Userfeel

YOUTUBE:

Soalan Lazim:

1. Bagaimana saya dapat menjana wang dengan cepat? Jawapan: Anda boleh menyertai laman web yang mengupah orang dengan hanya Googling "Pekerjaan sederhana dalam talian untuk mendapatkan wang." Anda tidak boleh mengharapkan untuk menghasilkan lebih dari satu dolar dengan satu pekerjaan; juga, berhati-hati dengan pekerjaan penipuan dan pekerjaan yang memerlukan maklumat peribadi anda (nama, nombor telefon, alamat IP) untuk mendaftar.

2. Bagaimana menjana wang di luar talian? Jawapan: Dengan penyelenggaraan komputer.

3. Bagaimana menjadi kaya? Jawapan: Dengan membaca catatan sabin rokka.

BOLEH ANDA MEMBUAT WANG DARI RUMAH? Ini adalah abad ke-20. Ada kemungkinan segalanya. Menjana wang dalam talian tidak sukar hari ini. Sebilangan besar pengguna internet sebenarnya tidak menghargai apa yang dapat mereka lakukan dengan kemahiran mereka. Kebanyakan orang menggunakan internet untuk komunikasi dengan orang yang mereka sayangi, menonton filem, bermain permainan, membeli-belah dalam talian, dan lain-lain. Tetapi hari ini teknologi telah mengajar kita segala-galanya, kita boleh mendapatkan wang dari rumah jika kita sakit atau disebabkan oleh beberapa sebab seperti kerana pandemi penyakit kita tidak boleh pergi ke luar.

Walaupun pada zaman dahulu, orang melakukan kerja dari rumah seperti membuat pakaian, kasut, dan produk buatan tangan. Tetapi hari ini, semuanya adalah pertandingan. Teknologi juga telah mencapai kemajuan. Oleh itu, kita mempunyai lebih banyak kaedah untuk mendapatkan lebih banyak wang dalam masa yang lebih singkat dengan pembayaran segera.

Berapa banyak kaedah untuk menjana wang dari rumah?

Terdapat 2 cara yang boleh anda ikuti untuk mendapatkan wang dari rumah. Satu adalah kerja luar talian dan yang kedua adalah kerja dalam talian.

 *Offline work includes*

• Merancang dan menjahit pakaian

• Membuat kasut.

• Making hand made products you can sell as a wholesaler or online seller.

• Making paintings and sketches from home.

 *Online work includes:*

• Freelancing

• Teaching online

• YouTube

• Making apps, software and games, etc.

Nothing is bad in making offline money. If you have skills, you can earn a big amount of money from them.

But people are moving towards online jobs because technology is giving big opportunities to earn money. And these skills are so easy to learn and learn methods to earn by them. So people preferred them.

How to earn money offline?

If you don't have the skills to earn money online, you can learn them easily. But if you have offline working skills, Or if you preferred offline over online work, it is up to your choice. Nothing is bad in it. If you have kills don't waste them and use them to earn your revenue.

There are some ways which you can use to make money offline by using your respective talent.

Make hand made products:

 • Item senarai

  You should make hand-made decoration pieces, and party items. And sell them to a shop or you can sell them online also. But never sell them without your name or logo. Always give your products a good name and logo. Brands are not born, brands are made.

Design clothes:

 • If you have skills to design clothes for men, women or children. Use your skills and earn money from it. Give your designs to a tailor by a name. Or if you can, stitch clothes by yourselves and make a boutique so you can earn money more in a short time.

Make shoes:

 • Every human wears shoes. You can make hand-made shoes also. You just need some to buy the expenditures and made shoes by them. Then sell these shoes offline or online. For example, you can make leather shoes at home. Similarly, there are more options for you.

Sell your paintings and drawings:

 • Drawing and painting is a god gifted talent. You can also use it to earn money. Make your paintings and advertise them. You can sell them offline or online. This will also give you a big amount of money.

Tutoring:

 • Item senarai

   If you are an educated person, start teaching others. It will give you experience, increase your knowledge, man welfare service. And you will get money also.

Tips for offline work:

If you made something by your hand, never forget to give it a name and logo. It will give you confidence. Your product will earn good publicity hence good money. It identifies you.

How to earn money online?

So making money online is the best opportunity for every internet user or skilled person. If you have any IT-based skills, you can make money online. Given are some common IT-based skills you can learn and earn by using them:

• Digital marketing

• SEO marketing

• Data entry

• Web designing

• Web developing

• Graphic designing

• Photo editing

• Video editing

• Programming

• Game developing

How can you earn money online?

There are some skills you can learn from institutes or the internet. If you have them, that's great. These skills will give you money more than you think.

• If you make mobile apps or games you can publish them on the internet and it will give you money.

• Youtube is also in fashion, do vlogging or if you have skills like cooking or motivating make your videos and make a channel. People are earning millions from youtube. You can be one of them if you work honestly and hardly.

• If you are a good photographer, you can sell them online.

• The best option is freelancing. It is in trend now.

• If you are educated, then start tutoring online.

Make your online store:

 • Today, people prefer shopping online over shopping from malls. Because it saves a lot of time. So make an online store and start your selling there. You can earn by them also it will give chances to others to sell their products on your platform. You can make a team of sellers to make your platform big and more famous.

In freelancing, all you have to do is have a desktop, internet, and a skill. If you have skills make a profile and projects. You will have time to complete your task and then you will be paid.

Top freelancer sites are:

• Freelancer

• Fiverr

• Upwork

• Guru

Tips:

 • If you want to earn online, there are some tips for you.
 • Have patience while you are a beginner. Every good thing takes time.
 • Work smarter not harder.
 • Make your communication skills strong.
 • Always stay motivated. Don't lose hope, God has a better plan for you.

Why work from home? Why not jobs?

Job opportunities are less nowadays. So do business whether online or offline.

No fixed time. No education is required. It only needs your skills.

Your earnings depend on you. The more you work, the more you will earn. Helps you to go with the flow. Walk with the progressing technology.

KESIMPULAN:

Technology is progressing and giving you more ways to earn from home. You can money offline or online. You only need skills, you will earn a big amount of money from them. You can save time and energy while making money online.

1 Suka