Bagaimana cara mengewangkan video YouTube? Anda memerlukan 1,000 pelanggan di YouTube, 4,000 Jam Waktu Tonton dihasilkan pada video anda dalam dua belas bulan terakhir. Semua dasar dan standard YouTube dipatuhi, dan akaun Ad Sense dibuat.

Bagaimana cara mengewangkan video YouTube?

Penerimaan dalam Program Rakan Kongsi YouTube (YPP) adalah tonggak penting dalam sebarang perjalanan oleh Pencipta. Sebagai sebahagian daripada YPP, pencipta dapat mengewangkan hasil kerja mereka, menerima sokongan melalui e-mel dan sembang dan memiliki akses ke alat Pencocokan Hak Cipta untuk perlindungan kandungan.

Batasan pengewangan di YouTube, yang merangkumi peraturan, Syarat dan Syarat perkhidmatan YouTube, dan kebijakan pengaturcaraan Ad-sense, adalah syarat kelayakan penting untuk YPP. Dasar ini berlaku untuk keseluruhan saluran Pencipta, bukan hanya satu video.

7 Petua untuk Mengewangkan video YouTube anda

Ini tidak bermaksud bahawa anda akan mula menjana wang dengan segera hanya kerana anda telah mencapai tahap di mana Pengewangan YouTube dapat difikirkan. Anda memastikan bahawa anda mengikuti cita-cita yang telah membawa anda sejauh ini.

Sekiranya anda ingin memanfaatkan sepenuhnya pengewangan YouTube, dan anda harus memperluas profil di semua sektor, pastikan bahawa anda mempunyai penekanan yang luas dan sentiasa berusaha untuk memperbaiki.

Ikuti langkah berikut untuk mengewangkan video youtube anda :

1. Anda hanya akan membeli produk penaja.

2. Jadikan blog anda berterusan.

3. Ganjaran pengikut setia anda.

4. Ambil langkah untuk memahami khalayak anda.

5. Mempelbagaikan saluran anda: Buat tempat tambahan, seperti media sosial dan blog.

6. Jangan sekali-kali menjejaskan kualiti.

7. Gunakan SEO untuk peningkatan profil.

Bagaimana membiayai akaun YouTube anda?

Cukup mudah untuk membuat akaun YouTube dengan YPP (iaitu Program Rakan YouTube). Anda akan menonton halaman pengewangan setiap kali anda masuk ke YouTube Studio, dan anda boleh memohon program ini di sini setiap kali akaun anda mencapai nombor dan paparan pelanggan yang diperlukan.

Setelah anda mendaftar ke skim ini, Youtube akan menyemak profil anda, dan anda akan segera mengetahui sama ada anda dibenarkan. Dari sini, anda boleh mula mengewangkan saluran anda dan terus mengembangkan pendapatan anda.

Di YouTube Studio dan AdSense, semua analisis anda untuk iklan ditampilkan, jadi log masuk secara berkala untuk melihat bagaimana anda melakukannya. Ini juga akan memberi pengguna gambaran penting mengenai prestasinya dan tempat-tempat di mana ia mungkin bertambah baik.

Keperluan Pengewangan Video YouTube

 • Langkah pertama dalam mengewangkan video YouTube anda adalah dengan menyertai Program Rakan YouTube (YPP).

 • Walaupun seseorang dapat membuat akaun YouTube, akaun anda mesti memenuhi beberapa kriteria asas untuk menjadi anggota YPP, dan syarat ini mesti dipertimbangkan ketika membuat bahan.

Pertama sekali, sebelum Youtube dapat mempertimbangkan program ini, saluran anda harus memenuhi pencapaian berikut:

1. 1 ribu Pelanggan.

2. 4 ribu jam pengawasan selama dua belas bulan terakhir

 • Keperluan ini cukup mudah dan dapat diatasi dengan memberikan kandungan yang luar biasa dan memperluas pengikut anda.

 • Komponen keahlian YPP yang lebih aktif dan wilayah di mana YouTube menghabiskan masa di saluran anda memeriksa bahawa YouTube mematuhi garis panduan dan dasar.

 • YouTube telah menjadi salah satu laman web paling popular di dunia, memperoleh pendapatan pengiklanan sekitar AS $ 5.5 bilion pada tahun 2020. Banyak masalah termasuk hak cipta, ketepatan, dan kepantasan kandungan.

 • Jenama yang membayar iklan YouTube tidak mahu dihubungkan dengan kandungan berkualiti rendah. Oleh itu, tempat ini secara semula jadi berkomitmen untuk memastikan bahawa ahli Program Rakan Kongsi YouTube membuat filem yang khas dan bernilai.

 • Setiap kali anda menghantar kandungan ke YouTube, anda perlu ingat, dan disarankan untuk mempelajari keseluruhan dokumen ini jika anda ingin mengewangkan video anda.

 • Akhirnya, sediakan akaun Google Ad-Sense untuk menjejaki dan membayar iklan di YouTube.

Ringkasan

Batasan pengewangan di YouTube, yang merangkumi peraturan, Syarat dan Syarat perkhidmatan YouTube, dan kebijakan pengaturcaraan Ad-sense, adalah syarat kelayakan penting untuk YPP. Dasar ini berlaku untuk keseluruhan saluran Pembuat, bukan hanya satu video.

Cara lain untuk mengewangkan video YouTube anda

Terdapat pelbagai cara untuk mengewangkan laman web anda; terdapat banyak cara untuk membiayai video YouTube anda. Pendapatan iklan boleh menjadi cara yang jelas untuk mendapatkan wang, tetapi ini bukan satu-satunya cara untuk mengewangkan filem anda, dan penyelesaian yang berbeza sesuai dengan artis unik.

Sebagai contoh, saluran YouTube saya menerima lebih daripada 7,000 juta tontonan setiap bulan, tetapi saya tidak membayar YPP secara langsung. Saya berminat untuk memberikan pengalaman bersih kepada bahan saya yang membawa orang ke laman web saya, di mana saya memiliki semua medium.

Berikut adalah beberapa kaedah lain untuk mengewangkan video youtube anda:

1. Hasil iklan.

 • Pendapatan pengumuman boleh menjadi perkara pertama yang difikirkan orang ketika mereka menyertai Program Rakan YouTube dan boleh menjadi aliran pendapatan utama.

 • Sekiranya anda dapat memasukkan YPP, anda boleh beralih ke iklan untuk semua video yang memenuhi petunjuk kandungan yang sesuai untuk pengiklan.

 • Ini membolehkan iklan diletakkan di tempat kerja anda dan membahagikan pendapatan anda yang dibayar untuk YouTube oleh pengiklan.

 • Setiap iklan di saluran anda menerima potongan 45 peratus dari YouTube, dan anda mendapat 55 peratus lagi.

 • Saya kemudian membayar wang ini kepada anda melalui Google AdSense, di mana anda dapat mengesan semua analisis anda.

Langkah-langkah untuk pendapatan iklan:

1. Pergi ke studio anda di YouTube.

2. Di bar sisi kiri, klik "Kandungan."

3. Pilih video atau lebih banyak video.

4. Klik butang pengewangan bar sisi kiri.

5. Pilih jenis iklan yang ingin anda jalankan.

6. Jimat.

2. YouTube dengan langganan premium

 • YouTube Premium adalah sumber pendapatan tambahan yang mana anda akan layak jika anda berpartisipasi dalam Program Rakan Kongsi YouTube. Ini berpotensi untuk membantu anda meningkatkan pendapatan anda.

 • YouTube Premium kini disiarkan secara langsung, memberikan pengguna pengalaman yang lebih terkini di seluruh akaun YouTube mereka.

 • Titik penjualan utama YouTube Premium adalah menghilangkan semua iklan, yang membolehkan peminat menonton video kegemaran mereka tanpa gangguan.

 • Ia menjalankan aplikasi YouTube di latar belakang tanpa gangguan video. YouTube Premium tersedia dengan bayaran bulanan sebanyak $ 9,99.

 • Sebagai pencipta dan ahli YPP, setiap kali ahli YouTube Premium melihat kandungan anda, ia mungkin berlaku lebih kerap, memandangkan terdapat lebih daripada 20 juta ahli Premium.

 • Setelah anda diluluskan untuk mengikuti program YouTube Premium, anda tidak akan diminta untuk mengemas kini akaun anda untuk menggunakan perkhidmatan ini setiap kali ahli YouTube Premium memeriksa video anda secara automatik.

3. Keahlian Saluran

 • Langganan saluran sangat serupa dengan program keahlian yang boleh anda gunakan untuk mengewangkan laman web.

 • Ini membolehkan ahli anda membayar yuran keahlian, dan anda mungkin menggunakan filem unik, sembang langsung, emotikon, lencana, dan elemen lain untuk menarik ahli baru ke laman web anda.

 • Sudah tentu, anda harus memberi tumpuan kepada kandungan percuma anda untuk mengembangkan saluran anda, tetapi bermanfaat untuk memaksimumkan pendapatan anda pada beberapa video paling popular anda.

 • Langganan saluran adalah alternatif yang hebat untuk mengewangkan video anda, tetapi seperti yang anda harapkan, ada syarat tambahan yang harus dipenuhi untuk mengakses aliran pendapatan ini.

 • Perlu mempunyai lebih daripada 30,000 pelanggan. YouTube perlu memastikan bahawa anda memberikan nilai untuk menuntut individu kerana bahan sulit.

 • Salah satu kaedah untuk menentukan berapa banyak orang yang melanggan saluran anda adalah dengan melihat jumlah orang yang melanggan saluran anda.

 • Setelah mencapai kejayaan ini, anda boleh mengaktifkan fungsi ini dan mula menggunakannya.

  Cara mendapatkan akses ke pangkalan data keahlian saluran

1. Untuk memulakan, daftar ke YouTube Studio.

2. Pilih "Pengewangan" dari menu lungsur di sebelah kiri.

3. Hantarkan ganjaran anda ke alamat di aplikasi. 3.

4. Sediakan pembuka untuk filem anda.

5. Tentukan kaedah pembayaran pilihan anda.

6. Letakkan butang "Gabung" di laman web anda.

4. Pelekat, obrolan super, dan perkara-perkara lain yang menyeronokkan

 • Semasa menonton Livestream YouTube, anda mungkin ingin tahu bagaimana beberapa individu dapat menyoroti komen mereka semasa dialog langsung.

 • Mereka telah membeli super chat atau stiker super untuk menunjukkan mesej mereka, dan mereka juga telah menyematkan mesej mereka di bahagian atas chat.

 • Terlibat dalam sembang super memberi penonton lebih banyak akses ke jenama kegemaran mereka sementara itu menyediakan pengeluar kandungan dengan sumber pendapatan baru untuk dikejar.

 • Jumlah wang yang mungkin anda hasilkan dari penstriman video meningkat dengan pesat seiring bertambahnya jumlah penonton.

 • Mereka yang menggunakan sembang super mungkin menghabiskan sebanyak $ 500, dan anda kira-kira 70% dari sana. Selebihnya 30% dibelanjakan untuk YouTube.

 • Terdapat beberapa teknik kegemaran saya untuk melibatkan penonton anda untuk meningkatkan keuntungan anda bagi mereka yang baru dalam hidup.

 • Terdapat sekatan geografi tertentu untuk sembang super dan pelekat super, jadi pastikan anda berada di kawasan yang betul sebelum anda dapat memanfaatkan sumber pendapatan yang hebat ini.

Bagaimana untuk menghidupkan sembang dan pelekat super?

1. "Pengewangan" boleh didapati di bar sisi sayap.

2. "Bermula" akan muncul ketika Anda memilih "Live Chat" dari menu atas.

3. Teruskan dengan cara yang sama sehingga anda melihat mesej "Status Super Chat aktif."

5. Membuat Kandungan Yang Ditaja

 • Selain menjana wang di platform thYouTubebe, ada cara lain untuk menjana wang.

 • Untuk mendapatkan wang yang sangat baik, anda juga boleh menjana wang dari video YouTube dan bahan tajaan anda.

 • Ini adalah generalisasi yang dapat digunakan oleh jenama dan syarikat yang menyediakan filem dengan barang mereka, yang memiliki pasar yang besar.

 • Penonton yang banyak untuk jenama mereka bernilai banyak wang kepada syarikat, yang bermaksud bahawa jika filem anda mendapat banyak tontonan, pilihan itu mungkin menjadi sumber pendapatan utama bagi anda.

 • Alat yang berguna untuk mencari syarikat menaja video YouTube anda ialah YouTube BrandConnect, yang menggunakan algoritma untuk menghubungkan calon penaja dengan kandungan anda.

 • Jumlah yang anda perolehi bergantung pada kualiti bahan dan jumlah pengunjung, sama seperti teknik pengewangan lain. Namun, ini adalah kaedah terbaik untuk mula bereksperimen dengan pelbagai pilihan.

6. Crowdfund untuk Projek Anda

 • Anda mungkin pernah mendengar mengenai crowdsourcing untuk permulaan; namun, konsep yang sama dapat digunakan untuk membiayai pengeluaran kandungan video untuk saluran YouTube.

 • Aplikasi pihak ketiga, seperti Gofundme, dapat membantu anda menemui individu yang berminat untuk menyokong pekerjaan yang sama dengan yang anda lakukan dengan wang sebagai pertukaran untuk faedah unik.

 • Sebagai contoh, anda mungkin menawarkan akses segera ke bahan baru anda sebagai ganti keahlian $ 1 per bulan.

 • Pengguna memilih berapa nilai pekerjaan mereka, dan anda mempunyai kawalan penuh terhadap ganjaran.

 • Baru-baru ini juga ditambahkan di YouTube adalah fitur crowdfunding, yang membolehkan anda memasukkan butang rakan kongsi pada video anda.

 • Anda mungkin memberi insentif kepada penonton sebagai ganti pembiayaan dari bulan ke bulan, serupa dengan Patreon's.

 • Pilihan ini telah dilaksanakan untuk saluran permainan, tetapi akan diperluas untuk memasukkan saluran tambahan dari masa ke masa seiring peningkatan teknologi.

7. Menjual Barang Dagangan

 • Pelanggan mungkin berminat untuk membeli produk jika anda telah membina jenama yang kuat melalui kandungan anda.

 • Setelah mencapai 10,000 pelanggan, anda boleh mengaktifkan fungsi pasaran komoditi YouTube, yang akan membolehkan anda menjana aliran pendapatan tambahan.

 • Kenyataan bahawa akaun YouTuber tertentu dapat memperoleh pendapatan yang besar mungkin tidak sesuai untuk setiap saluran.

 • Memandangkan YouTube menerima 1,000,000 tontonan setiap bulan, rak produk yang layak mungkin berharga antara $ 4,100 dan $ 21,460 sebulan, menjadikannya pelaburan yang bermanfaat untuk menyelidiki lebih lanjut.

Bagaimana cara menghidupkan barang niaga?

1. Navigasi ke YouTube Studio.

2. Pilih "Pengewangan" dari menu sebelah kiri.

3. Anda boleh menemui tab "Merchandise" dengan mengkliknya (hanya jika anda berhak).

4. Ikuti langkah-langkah di layar untuk mendapatkan nombor pengenalan Teespring anda.

8. Program Rakan Kongsi John Brand.

 • Untuk mengewangkan blog dan video, program afiliasi sudah lama wujud.

 • Dengan menjadi ahli program afiliasi, anda akan dapat memilih dari pelbagai barang untuk dijual, dan anda akan mendapat peratusan dari nilai jualan untuk setiap barang yang anda beli melalui pautan unik anda.

 • Sekiranya anda dapat menemui item yang relevan dengan kandungan anda, pemasaran gabungan mungkin merupakan sumber pendapatan yang lumayan. Program afiliasi sangat berbeza, dan ada banyak pilihan untuk dipilih.

 • Terdapat banyak perbincangan mengenai pemasaran afiliasi dalam talian, tetapi jika anda mencari beberapa petunjuk, berikut adalah beberapa pemikiran saya untuk menjana wang melalui pemasaran gabungan.

 • Semasa menerangkan bahan anda, anda boleh meningkatkan jumlah pautan balik ke laman web anda.

 • Walau bagaimanapun, anda boleh memasukkannya ke dalam bahan video itu sendiri.

 • Penting untuk diingat bahawa kandungan yang baik selalu memberi nilai tambah kepada pengalaman penonton, jadi setiap hubungan pergaulan yang anda berikan mestilah relevan dan bermanfaat bagi mereka.

 • Item yang anda cadangkan mencerminkan anda, oleh itu pastikan bahawa pautan afiliasi yang anda gunakan berkualiti tinggi agar sesuai dengan kualiti cadangan kandungan anda.

Ringkasan

Terdapat pelbagai cara untuk mengewangkan laman web anda; terdapat banyak cara untuk membiayai video YouTube anda. Pendapatan iklan boleh menjadi cara yang jelas untuk mendapatkan wang, tetapi ini bukan satu-satunya cara untuk mengewangkan filem anda, dan penyelesaian yang berbeza sesuai dengan artis unik.

Senarai semak pantas untuk mengewangkan saluran YouTube anda

Perniagaan anda dapat menjana pendapatan tambahan dengan mengewangkan saluran atau saluran YouTube anda. Sebagai contoh, pertimbangkan situasi berikut:

1. Sertailah Program Rakan YouTube dengan membuat akaun Program Rakan Kongsi YouTube.

2. Cari tab pengewangan di YouTube Studio.

3. Pilihan menu akan ditunjukkan apabila anda layak.

4. Mematuhi standard platform YouTube. 3.

5. Anda mesti memperoleh sekurang-kurangnya seribu langganan atau empat ribu jam masa tontonan dalam 12 bulan sebelumnya.

6. Anda hanya membeli barang penaja, anda konsisten, dan anda mengetahui pasaran sasaran anda.

Elakkan kesalahan hak cipta dan pengewangan di YouTube

Elakkan kesilapan dengan pengewangan hak cipta dan YouTube dengan mengikuti panduan berikut:

 • Peraturan dan garis panduan YouTube merangkumi perbincangan penting mengenai bahan berhak cipta.

 • Pada hakikatnya, jika anda menggunakan tenaga kerja orang lain, anda dibenarkan menggunakan bahan berhak cipta tanpa kebenaran mereka.

 • YouTube, sebaliknya, tidak membenarkannya.

 • Kemungkinan besar, anda akan menjadi syaitan kerana tindakan anda, dan youtube akan melarang anda untuk mengambil bahagian dalam Program Rakan YouTube.

 • Bagi sebahagian besar daripada anda, ini adalah dasar menjana wang yang penting.

Menggunakan bahan orang lain, seperti video respons, memerlukan langkah-langkah berikut:

1. Jadikan mana-mana bahan pihak ketiga lebih berharga dengan menambahkan nilai padanya

2. Buat komen yang unik, berikan nilai pendidikan, atau buat penyataan editorial.

Nota PENTING:

 • YouTube harus memperhatikan bahawa ini mungkin tidak mencukupi. Menggunakan bahan orang lain dalam video anda secara konsisten boleh menyebabkan YouTube memutuskan bahawa karya anda tidak dapat dikewangkan.

 • Di samping itu, YouTube mengesahkan bahawa jika anda tidak mengubah karya asal dengan menambahkan nilai unik untuk sebahagian besar atau semua saluran anda ke bahan berulang, saluran anda tidak akan layak untuk mengambil bahagian dalam Program Rakan YouTube.

 • Untuk menjamin bahawa YouTube terus mempromosikan kandungan baru dan kreatif, garis panduan ini dikembangkan.

 • Ia juga ingin memberi ganti rugi kepada pengaturcara yang berusaha keras untuk mengembangkan kandungan asli.

 • Mari kita perhatikan bagaimana sebilangan orang menafsirkan semangat dasar YouTube sebagai justifikasi untuk memonetisasi saluran yang mereka tidak mahu ikut serta dalam skim pengewangan.

 • Hanya dalam beberapa hari, jam, atau beberapa minit, anda telah membuat sekeping video hebat yang menjadi viral di YouTube.

 • Selusin seniman video rawak kemudian mengambil bahan ini, menyiarkannya, memperoleh berjuta-juta tontonan, dan memanfaatkannya dengan beberapa cara yang berbeza.

 • Bahan video sebenar yang dibuat oleh pencipta adalah perkara yang ingin dilindungi oleh YouTube.

 • Sebahagian besarnya, dasar YouTube untuk menyalin semula dan menyalin bahan tidak jelas dan tidak konsisten, dan biasanya tidak dinyatakan dengan jelas di papan pemuka.

 • Beberapa saluran YouTube didapati melanggar garis panduan ini secara terang-terangan. Kami tidak mempunyai cara untuk mengetahui apa yang telah terjadi pada mereka ketika ini. Ada kemungkinan youtube akan menangkap anda jika anda menggunakan bahan tersebut.

Apa yang perlu dilakukan apabila anda ditolak dari Program Rakan YouTube?

 • Senario di mana anda mengajukan permohonan ke program rakan YouTube tetapi ditolak penyertaannya.

 • Anda bingung untuk melakukan apa. Adakah perkara lain yang dapat anda lakukan untuk membuat perbezaan?

 • YouTube akan memberi anda alasan umum untuk keputusan mereka jika mereka menolak permohonan anda untuk Program Rakan YouTube.

 • Kerana anda tidak akan dapat mengetahui filem atau bahan mana yang menyebabkan masalah, anda harus meneka dan menukar saluran anda sendiri, yang merupakan pengalaman yang mengecewakan.

 • Namun, anda mempunyai pilihan untuk melamar program ini lagi dalam masa 30 hari selepas permohonan pertama anda.

Berapa banyak yang boleh anda lakukan setelah saluran anda dikewangkan?

 • Kadar klik-tayang iklan anda, panjang video anda di mana penonton anda berada di dunia, dan tentu saja, jumlah tontonan yang anda perolehi di YouTube sangat berbeza bergantung pada kedudukan anda.

 • Satu perkara yang baik untuk diketahui adalah bahawa untuk paparan iklan, kadar pembayaran YouTube rata-rata adalah antara $ 0.001-0.004.

 • YouTuber yang dibentuk dapat menghasilkan kira-kira $ 18 per seribu tontonan untuk iklan, biasanya antara $ 3 hingga $ 4 per seribu paparan.

 • Tetapi jangkaan yang realistik ialah anda akan memperoleh satu hingga dua dolar setiap 1,000 tontonan.

 • Anda perlu menjana lebih daripada satu bilion dolar per bulan untuk menggantikan pendapatan sepenuh masa untuk memberi anda beberapa konteks.

 • Itulah sebabnya begitu banyak pereka tidak hanya bergantung pada pengewangan Google AdSense.

 • Perlu juga disebutkan bahawa tontonan video yang murni tanpa iklan dapat menjana pendapatan sekiranya pengguna YouTube Premium memberikan tontonan.

 • Dalam kes ini, YouTube berkongsi dengan pencipta sebahagian daripada pendapatan langganannya. Sama seperti pendapatan yang dihasilkan iklan, YouTube mengurangkan pendapatan Premium untuk pencipta sebanyak 45%.

Kaedah tambahan untuk menjana wang dari Youtube

Terdapat pelbagai cara untuk menjana wang di saluran YouTube anda; ada yang dihubungkan terus ke Program Rakan YouTube (YPP), dan yang lain tidak bersambung.

Mari kita terokai beberapa daripadanya.

1. Kandungan Berbayar

 • Kandungan Bayar membolehkan anda membeli akses ke video tertentu. Anda boleh menetapkan kos video, tetapi dengan YouTube, anda akan berpisah.

 • Ini mungkin sesuai untuk Saluran korporat di youtube yang ingin menjual perkhidmatan berbayar. Ini boleh berfungsi untuk saluran peribadi lain, tetapi tidak dapat memuaskan penonton anda.

 • Dengan cara ini, anda mesti menerima 'addendum perdagangan' yang melampaui terma dan syarat.

2. Pelekat & Sembang Super

 • Super Chat dan Super Stickers adalah produk menghasilkan wang yang diperkenalkan oleh YouTube untuk siaran langsung. Ciri-ciri ini membolehkan peserta berbual membayar wang untuk menyoroti mesej sembang mereka.

 • Perkara ini lebih mustahak dalam perbincangan biasa dan memberi anda alasan yang lebih besar untuk berinteraksi dengannya. Kerana jika seseorang membayar anda, anda pasti harus berinteraksi dengan mereka untuk menghantar mesej kepada anda.

 • Ciri-ciri ini hebat kerana membolehkan pengguna memperoleh pendapatan tambahan dan melibatkan khalayak anda secara serentak.

3. Pengumpulan dana

 • Sekiranya anda objektif jangka panjang atau impian untuk dicari, khalayak YouTube anda mungkin ingin membawa anda dan menawarkan untuk menaja anda.

 • Anda boleh bermimpi untuk menerbitkan buku masakan, membuat filem pendek, merakam demonstrasi muzik, atau menghabiskan satu tahun berkeliling dunia - satu pangkalan peminat yang setia dapat membantu anda.

 • Terdapat banyak platform crowdfunding, yang menunjukkan bahawa kekuatan itu nyata. Ingatlah untuk memberikan "penyokong" anda hadiah yang berharga dan banyak kandungan yang sukar dipercayai untuk menaja idea kasar atau liar.

Perkara baik yang perlu diingat sebelum saluran anda dikewangkan

 • Sekiranya saluran YPP anda telah ditolak, anda tidak pernah 'gagal'. Anda dapat mengajukan permohonan lagi dalam 30 hari, yang cukup waktu untuk menyelesaikan masalah di saluran anda.

 • YouTube akan mengambil masa sekitar sebulan untuk menilai permintaan anda.

 • Anda akan memperoleh 55% dari sebarang keuntungan iklan apabila menjana pendapatan AdSense, sementara YouTube mengambil 45% lagi.

 • Bahagian pendapatan Super Chats and Channel Membership adalah 70-30 bahagian. Anda akan menerima 70%, sementara YouTube mengekalkan 30%.

 • Anda mesti mempertimbangkan untuk menghasilkan $ 100 sebelum anda menghantar dana di akaun bank anda ke YouTube, dan wang ini cenderung memakan masa hingga 60 hari untuk tiba.

Akhirnya, jika anda ingin mengewangkan muzik dan video runut suara, perjalanan itu bermula dengan langganan muzik. Kenapa? Sekiranya anda menggunakan muzik, anda tidak dibenarkan menggunakannya; anda tidak boleh menjana wang. Daftar di sini untuk percubaan percuma jika anda belum melakukannya.

1. Tetapkan bar pengewangan yang lebih tinggi

 • Sejak kebelakangan ini, YouTube telah membuat langkah untuk meningkatkan piawaian pengewangan sehingga spammer, akaun palsu, dan pemain jahat lain tidak dapat membahayakan ekosistem atau mendapat keuntungan dari pencipta yang sangat baik yang menghasilkan video berkualiti tinggi.

 • Untuk memenuhi syarat keahlian YPP, saluran mesti mematuhi had kelayakan untuk masa dan pelanggan. Kakitangan ulasan YouTube menjamin bahawa saluran tersebut masih belum terpengaruh oleh pengewangan, kandungan, dan sekatan hak cipta YouTube.

 • Anda akan menerimanya dalam program bahawa hanya saluran yang memenuhi had kelayakan dan mengikuti semua piawaian kami yang akan layak untuk iklan dan produk pengewangan lain.

 • Anda boleh mendapat keuntungan dengan cara apa pun sekiranya anda membuat video dengan lebih 700 juta tontonan di YouTube.

 • Kini, anda tidak boleh berjaya dengan bahan anda sebagai puisi Baby Shark (7 bilion, yang banyak), tetapi banyak pilihan untuk membayar video YouTube anda masih ada.

 • Anda telah meluangkan masa dan bekerja untuk membuat kandungan yang luar biasa, dan akan ada masanya anda menuai hadiah.

Ringkasan

YouTube mengesahkan bahawa jika anda tidak mengubah karya asal dengan menambahkan nilai unik untuk sebahagian besar atau semua saluran anda ke bahan berulang, saluran anda tidak akan layak untuk mengambil bahagian dalam Program Rakan YouTube.

Soalan Lazim

Kesimpulannya

Berikut adalah langkah-langkah untuk mengewangkan video youtube anda.

• Seribu pelanggan.

• 4,000 jam jam tangan awam yang sah dalam 12 bulan terakhir

• Akses ke negara anda

• Ikuti semua dasar pengewangan di YouTube

• Mempunyai akaun terpaut AdSense

artikel berkaitan

Bagaimana menjana wang di YouTube?

Dengan melamar dan diterima dalam Program Rakan Kongsi YouTube, anda dapat menjana wang di YouTube. Tanpa menjadi ahli Program Rakan Kongsi YouTube, anda mungkin layak mendapat bonus Shorts melalui YouTube Shorts Fund.

Pengenalan

Kami tidak memiliki wewenang untuk memberitahu Anda apa yang dapat dan tidak dapat Anda buat di YouTube, tetapi kami mempunyai tanggungjawab kepada pengguna, pencipta dan pengiklan kami. Anda boleh menjana wang di YouTube jika anda menjadi ahli Program Rakan Kongsi YouTube. Kami membawa anda ke tahap yang lebih tinggi apabila anda menyertai Program Rakan YouTube.

Kaedah menjana wang dalam Program Rakan YouTube

Selain kriteria pelanggan dan jumlah tontonan, setiap fitur mempunyai set syarat kelayakan tersendiri. Ciri khas mungkin tidak tersedia jika pengulas kami memutuskan saluran atau video anda tidak layak. Terdapat dua sebab utama ambang tambahan ini. Yang paling penting ialah di setiap tempat di mana fungsi itu ditawarkan, kita mesti mematuhi kehendak undang-undang.

Dana Seluar pendek YouTube

YouTube Shorts Fund adalah dana $ 100 juta yang didedikasikan untuk memberi penghargaan kepada pengeluar yang mengabdikan diri untuk membuat Shorts kreatif dan asli yang menggembirakan komuniti YouTube. Ribuan pencipta akan diberitahu setiap bulan bahawa mereka layak mendapat bonus Shorts dari dana.

Pendapatan dan tanggungan cukai YouTube anda

Menjana wang di YouTube atau memenangi bonus Shorts adalah cara terbaik untuk mendapat penghargaan kerana menghasilkan bahan berkualiti tinggi dan menarik. Perlu diingat bahawa sebarang pendapatan yang diperoleh dari video YouTube yang dimonetisasi anda mungkin dikenakan cukai di negara anda sendiri. Untuk maklumat lebih lanjut, hubungi pihak berkuasa cukai tempatan anda.

Dasar Pengewangan

Penerimaan ke dalam Program Rakan Kongsi YouTube (YPP) adalah langkah penting dalam kerjaya Pencipta mana-mana. Pembuat boleh mula menjual bahan mereka dengan YPP, menerima sokongan e-mel dan sembang, dan menggunakan Hak Pencocokan Alat untuk mengamankan karya mereka. Mengikuti piawaian pengewangan YouTube, yang merangkumi Pedoman Komuniti, Syarat Perkhidmatan YouTube, dan dasar program Google AdSense, adalah syarat asas untuk kelayakan YPP. Garis panduan ini berlaku untuk seluruh saluran Pembuat, bukan hanya video individu.

Menetapkan bar yang lebih tinggi untuk pengewangan

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, YouTube telah membuat langkah-langkah untuk meningkatkan kriteria pengewangan sehingga spammer, peniru identiti, dan pelaku buruk lain tidak dapat membahayakan ekosistem atau memanfaatkan Pencipta yang baik yang membuat bahan berkualiti tinggi. Saluran mesti mencapai standard kelayakan yang berkaitan dengan masa tontonan dan pelanggan untuk memohon keahlian dalam YPP.

Adakah saluran anda sudah bersedia untuk menjana wang?

Apa maksudnya menjadi anggota YPP? Sebagai Rakan Kongsi YouTube, anda dapat memperoleh wang dari pelbagai sumber asalkan anda memenuhi syarat dan ada di lokasi anda. Anda juga boleh mendapatkan bantuan daripada pencipta dan menggunakan alat pencocokan hak cipta. Ketahui lebih lanjut mengenai program ini, termasuk cara kerjanya dan cara mengaplikasikannya.

Anggaran masa selesai: 15 minit

Tahap: "Ini adalah kali pertama saya menghasilkan wang di YouTube."

Bagaimana anda layak?

1,000 orang telah menyertai senarai mel

4.000 jam tontonan awam yang sah dalam 12 bulan terakhir

Ketersediaan negara anda

Patuhi semua dasar pengewangan YouTube.

Mempunyai akaun Google AdSense yang dipautkan dengannya

Bagaimana Mengewangkan Saluran YouTube Anda?

Artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara mengewangkan klip YouTube anda dan mula menjana wang. Berikut adalah empat peraturan emas untuk menjana wang di YouTube:

Saluran YouTube anda mesti mempunyai 1,000 pelanggan untuk dipertimbangkan.

Selama 12 bulan sebelumnya, filem anda telah menghasilkan 4.000 jam Waktu Tonton.

Anda mengikuti semua peraturan dan undang-undang YouTube.

Anda telah menyediakan akaun AdSense.

Ketahui Keperluan Program Rakan Kongsi YouTube

Sebelum saluran anda diterima dalam Program Rakan YouTube, atau YPP untuk jangka pendek, anda mesti memenuhi keempat-empat standard (yang diberikan di atas). Mari kita mulakan dengan bahagian 1,000-pelanggan. Yang ini mudah kerana tidak ada bezanya berapa lama masa yang anda perlukan untuk menjangkau 1,000 pelanggan. Anda akan dapat mencoretnya dari senarai anda setelah anda mencapai matlamat tersebut. Anda juga memerlukan 4.000 jam Waktu Tonton dalam 12 bulan terakhir pada video anda.

Jejaki Kemajuan Anda Ke Arah Memenuhi Syarat YPP

Adakah anda hampir menggunakan Program Rakan YouTube untuk mengewangkan saluran anda? Inilah cara untuk mengetahui:

Pergi ke YouTube Studio setelah log masuk ke YouTube (klik gambar profil anda dan pilih YouTube Studio).

Di menu navigasi kiri, pilih Pengewangan.

Kemajuan anda terhadap 1,000 pelanggan dan 4.000 jam Waktu Tontonan akan dilacak di halaman pengewangan. Anda akan melihat butang biru yang mengundang anda untuk "memohon sekarang" setelah anda mencapai kedua-dua objektif tersebut.

Ikuti Peraturan YouTube untuk Pengewangan

YouTube memantau apakah saluran program ini mematuhi dasar dan panduan YouTube secara berkala. Kedua-duanya komprehensif dan mewujudkan keseimbangan antara minat pencipta, penonton dan pengiklan. Sekiranya anda berhasrat untuk mengewangkan bahan anda pada masa akan datang, saya sangat menyarankan anda untuk membiasakan diri dengan polisi dan prosedur ini.

Elakkan Kesalahan Hak Cipta dan Pengewangan di YouTube

Subjek besar bahan berhak cipta dibahas dalam dasar dan garis panduan YouTube. Pada dasarnya, jika anda menggunakan karya orang lain tanpa izin mereka, anda mungkin menggunakan kandungan berhak cipta. Anda tidak dibenarkan melakukannya oleh YouTube. Ini mungkin akan mengakibatkan demonetisasi atau pembatalan anda dari Program Rakan Kongsi YouTube.

Pautkan Akaun Google AdSense dengan Saluran YouTube Anda

YouTube memerlukan kaedah untuk membayar anda jika anda ingin menjana wang dari video anda. Ini akan dicapai melalui penggunaan akaun AdSense. Anda boleh menggunakan yang sama jika sudah memilikinya. Sekiranya anda belum memilikinya, buatlah semasa proses permohonan Program Rakan Kongsi YouTube. Perhatikan bahawa anda boleh menghubungkan banyak akaun AdSense ke satu akaun AdSense.

Memohon ke Program Rakan Kongsi YouTube

Ketika anda mendaftar ke Program Rakan YouTube, platform mungkin memerlukan waktu hingga sebulan untuk merespon. Ini disebabkan oleh kenyataan bahawa saluran anda akan disemak oleh orang sebenar. Beberapa saluran telah diberikan dalam beberapa hari, jadi harapkan semuanya bergerak dengan cepat. Namun, jika memerlukan lebih dari sebulan, saluran anda kemungkinan besar akan disemak semula. Malangnya, apabila ini berlaku, masa menunggu boleh cukup lama - tiga, enam, atau bahkan dua belas bulan.

Apa yang Perlu Dilakukan Apabila Anda Ditolak dari Program Rakan Kongsi YouTube?

Let's pretend you applied for the YouTube Partner Program but were turned down. What options do you have? YouTube will provide you a broad reason for your rejection from the YouTube Partner Program. Unfortunately, they won't tell you which video or content is causing the problem, so you'll have to alter your channel on your own. The good news is that you have 30 days to reapply for the programme.

Do you get paid for uploading videos on YouTube?

YouTube does not compensate content creators for the videos they upload. Videos aren't monetized by default, either. You must enable monetization in your YouTube account settings in order to start making money on YouTube. You can join the YouTube Partner Program or have your content displayed on YouTube Premium from there.

How do you make money from YouTube?

Aside from the millions of money and subscribers garnered, there are a few takeaways from the Forbes list. First, even if a YouTube channel does not have millions of subscribers, it can be monetized. Your earning potential isn't just decided by the number of subscribers and views you have, but also by the level of engagement you generate, the niche you cater to, and the revenue channels you pursue.

Understanding your audience on YouTube

You'll be in a wonderful position to monetize content in a variety of ways once you've built your own audience. However, you'll only be able to make the most of your opportunities if you know who your target audience is. The more narrow your channel is, the better position you'll be in to work with marketers trying to target certain demographics, according to several YouTubers looking to monetize (more on that later).

How to make money on YouTube?

Your YouTube channel's earning potential may be unlocked by your audience, as it is for Instagram influencers or bloggers, but it is the construction of numerous revenue streams, such as side hustles or enterprises, that allows you to make money.

Join the YouTube Partner Program

Ads will most likely be your first source of money. Joining the YouTube Partner Program and setting up monetization is critical whether you want to make money on YouTube without making videos or as a content creator. You must agree to abide by all of YouTube's monetization regulations and reside in a nation or area that offers the YouTube Partner Program.

Why you should look beyond ads for revenue?

Due to its determination to be more upfront about advertising on the network and what qualifies as “advertiser friendly” material, YouTube has recently gotten a lot of controversy. Many artists were concerned that, because of the nature of their content, they would miss out on ad money, which helps to fund their channel.

Sell products or merchandise

You may generate money with your YouTube channel by selling a variety of things. T-shirts, coffee mugs, tote bags, snapbacks, you name it—selling products provides a value beyond cash. You can also look into drop shipping possibilities if you don't have the inclination or resources to make and distribute the products yourself.

Crowdfund your next creative project

Crowdfunding is a good approach to get an idea off the ground when money is the only thing standing in the way.

If your idea is attractive enough, you can enlist the aid of your own audience and the crowdfunding community to help you acquire better equipment, hire actors, or cover other production costs.

Many successful crowdfunded creative projects provide a sneak peek or “trailer” to pique people's interest, so consider making a video introducing your project or giving a taste of what it'll be like, like this popular Kickstarter for Kung Fury, a short film based on 1980s action movies.

Let your audience support your work through “fan funding”

You can set up “fan funding” streams to solicit donations from your audience, similar to how you can crowdfund a project. You're adding your voice to the internet as a creative without requiring your audience to pay for entrance.

License your content to the media

You can licence your content in exchange for money if you create a viral video with mass appeal, such as a funny clip featuring your dog. If your videos go viral, TV news outlets, morning shows, internet news sites, and other creators may contact you about using them.

Work with brands as an influencer

Brands are increasingly engaging in influencer marketing, allocating substantial advertising budgets to influencers who have previously earned the trust of their audiences.

Become an affiliate marketer

Affiliate marketing is the practice of earning a commission by advertising another company's product or service. You can work as a brand's affiliate marketer and include product placements, endorsements, and other sorts of content in your work. However, you must tell your audience about the relationships in your films. This is especially useful if you use your YouTube channel to review products.

Soalan Lazim

Do you need 1000 subscribers on YouTube to get paid?

Creators must have at least 1,000 subscribers and 4,000 watch hours in the previous year to begin earning money directly from YouTube. They can apply for YouTube's Partner Program after they achieve that threshold, which allows creators to start monetizing their channels through adverts, subscriptions, and channel memberships.

Can you monetize any YouTube video?

You can monetize content you created as long as you retain ownership of the video. You can commercialize such content, but the rights holder must offer you clear written consent allowing you commercial use rights at any time.

How many views do I need to monetize YouTube?

To make money, how many subscribers do you need? To be able to monetize your channel, you must have 1,000 or more subscribers, according to the YouTube Partner Program eligibility standards. You must also have 4,000 watch hours in the last 12 months and a Google AdSense account that is current.

Can I watch my own YouTube video to get 4000 watch hours?

The good news is that you only need to obtain 4,000 hours once. You can apply for monetization after you meet the criteria. And once you've been approved, you've been approved. Example: If you got monetized one year ago but only have 1,000 hours of watch time during the last 365 days doesn't matter.

Kesimpulannya

You might be able to get money from Super Chats in your live streams as well. To be eligible for the YouTube Partner Program, channels must have 1,000 subscribers and 4,000 watch hours during the preceding 12 months. Do YouTubers Get Paid for Likes on Their Videos? – Likes are not compensated to YouTubers.