Bolehkah suhu beku merosakkan peralatan rumah persendirian anda? Sekiranya anda mematikan kehangatan anda lebih awal daripada pergi bersiar-siar? Inilah yang dapat dilakukan oleh iklim sejuk dalam peralatan rumah anda - dan apa yang harus anda lakukan untuk menyelamatkan masalah anda.

Old Man Winter ada di sini, dan dia membawa masuk bulan-bulan terdingin sepanjang tahun ini, di sepanjang ais dan salji di banyak negara. Apabila suhu turun dalam keadaan beku, bagaimana kesannya terhadap peralatan rumah anda? Adakah terdapat apa-apa yang anda boleh lakukan untuk mempersiapkannya? Sekiranya anda tinggal di selatan, adakah anda mahu takut mengenainya?

Jawapannya? Ya, pasti dan pasti. Iklim sejuk memberi kesan kepada peralatan rumah anda, terutamanya di ruang bawah tanah, garaj dan di dinding luar pintu. Tetapi jangan takut: Terdapat banyak langkah yang boleh anda ambil untuk membantu menyelamatkan suhu beku daripada mengambil tol. Orang selatan sama sekali tidak termasuk yang jelas. Walaupun tidak sering muncul, Selatan sekali-sekala dilanda ribut salji dan ais. Lebih selamat daripada meminta maaf.

Perkara pertama yang pertama: Sekiranya anda pergi untuk bersiar-siar atau sepanjang musim sejuk, jangan sesekali menolak kehangatan anda, memberi amaran kepada Jabatan Tenaga AS - hanya turunkannya. Suhu terbaik bergantung pada di mana anda tinggal dan cara rumah anda yang cantik dan kuat, namun peraturan praktis yang luar biasa tidak ada penurunan dari lima puluh lima darjah. Itu dapat membantu mengurangkan faktur kekuatan anda dengan secukupnya dan juga menjimatkan paip anda daripada membeku pada tahap tertentu tanpa darah.

Berikut adalah beberapa panduan unik peralatan yang berbeza dari pakar Sears yang akan membantu anda menghadapi suhu yang berlebihan.

Mesin basuh

Mesin basuh anda lebih kurang air, sebab itu sangat mudah terkena darah yang berlebihan. Selang mengisi tab mandi lebih awal dari satu putaran, dan pam mengalirkan air semasa selesai. Drum memutar pakaian anda, mengeluarkan lebih banyak air lebih awal daripada yang anda turunkan di dalam pengering. Sekiranya mesin basuh anda berada di dalam rumah tetapi terletak di dinding yang tidak terlindung dengan baik - seperti pintu masuk melalui dinding - seperti di dalam simpanan atau di ruang bawah tanah anda di mana suhu jatuh dalam keadaan beku - anda boleh mencari diri anda dengan ais di tempat air di selang dan pam. Itu boleh mendorong injap penggunaan air pecah, dan anda boleh mendapatkan air di mana sahaja semasa suhu menghangatkan.

Bagaimana anda dapat menyelamatkan anda daripada berlaku? Berikut adalah cara berpasangan.

Putuskan jejak air anda dari dinding dan gabungkan dengan tangan sementara anda sebenarnya sedang berlari - lari .

Balut selang mesin basuh anda dengan penebat paip . (Anda juga melindungi paip air anda, bukan? Kerana anda harus melakukannya.)

Peti sejuk

Menyekat kekurangan elektrik dan kehangatan pada suhu iklim yang sangat tidak berdarah, peti sejuk di dapur anda harus selamat dan dijaga dari unsur-unsurnya. Tetapi apabila anda mempunyai peti sejuk atau peti sejuk 2d di dalam ruangan bawah tanah atau simpanan, berikut adalah cara untuk menyediakannya untuk suhu sejuk.

Gunakan pemanas kawasan . Gunakan pemanas kawasan di tempat penyimpanan sejuk atau ruang bawah tanah anda pada hari-hari yang sangat tidak berdarah. Jangan sesekali membuangnya dalam satu hari atau semasa anda tidak lagi berada di rumah. Putuskan sambungan atau penebat selang . Sekiranya anda mempunyai penghancur ais terbaik dan peralatannya disambungkan ke bekalan air, selang anda boleh membeku seperti yang terdapat di mesin basuh anda. Suhu penyimpanan ingin disimpan di atas suhu beku (32 ° F) atau komponen air - jejak air, injap air dan takungan air - juga boleh mengakibatkan kerosakan. Sekiranya tidak dapat mengekalkan suhu di atas beku di dalam simpanan, kemudian putuskan saluran air, dan toskan takungan. Air mungkin tersambung semula pada beberapa musim musim panas. Sistem HVAC Unit kondensor anda (di luar pintu) mestilah OK. Unit sebenarnya dirancang untuk mengatasi suhu, salji dan ais tanpa darah, jadi iklim sejuk yang normal biasanya tidak menjadi masalah. Walau bagaimanapun, sekiranya unit HVAC anda terbungkus dengan ais dan salji, ia dapat menyebabkan pemadaman kecemasan. Sekiranya unit HVAC tidak selalu menjaga suhu dalaman yang disukai, ia mesti beralih ke pemanasan sekunder atau pemanasan kecemasan (jalur pemanasan elektrik). Terutama sekiranya anda tidak lagi sedar akan kehangatan, anda boleh menemui paip beku, rosak dan kerosakan air yang teruk.

Berikut adalah perkara sepasang yang boleh anda lakukan untuk menyelamatkan anda.

Bina tembok api . Alat pam panas dan alat keluar pintu harus diletakkan di mana terdapat bahaya minimum unit dilindungi melalui salji atau salji salji. Di kawasan yang cukup banyak salji, kondensor harus diletakkan di atas platform untuk mengangkatnya di atas pengumpulan salji biasa. Semasa musim salji yang lebih baik daripada tahap biasa, wilayah ini harus disimpan dengan jelas. Pertimbangkan untuk membina pagar atau dinding literal di sekeliling unit anda sehingga salji tidak dapat melayang untuk menutupnya. Pastikan hanya untuk aliran udara yang mencukupi di semua sisi. Kosongkan wilayah . Sekop mengelilingi unit HVAC anda. Pastikan juga selokan anda tidak membocorkan air ke unit, dengan tujuan untuk membeku. Dengan sedikit persiapan pra-musim dan sedikit pemantauan secara sedar, peralatan rumah anda harus menjadikannya selesa dengan baik.