Bagaimana cara memprogramkan pinggan mangkuk tanpa kod? Jawapan untuk soalan ini mungkin berbeza kerana variasi model jarak jauh, dan peranti.

CARA PROGRAM DISH REMOTE TANPA KOD Pertama, kita akan bercakap mengenai Rangkaian Dish.

RANGKAIAN DISH

Dish Network Corporation adalah perkhidmatan televisyen berbilang saluran Amerika. Ia beribu pejabat di Englewood, Colorado, Amerika Syarikat. Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 1980, sekitar 41 tahun yang lalu. Dish juga menawarkan perkhidmatan tanpa wayar mudah alih dengan mengendalikan Dish Wireless. Rangkaian hidangan menyediakan perkhidmatan prabayarnya kepada 9.3 juta pelanggan. Menurut laporan tahun 2020, syarikat ini mempunyai kira-kira 16 ribu pekerja.

SEJARAH SYARIKAT

Pada tahun 1980, "EchoStar Communications Corporation" didirikan oleh Charlie Ergen, bersama dengan rakan-rakannya Candy Ergen dan Jim DeFranco, sebagai pengedar peralatan televisyen satelit. Pada 4 Mac 1996, syarikat telah mula menggunakan rangkaian DISH sebagai jenama pengguna. Kemudian pada Januari 2008, syarikat itu dinamakan semula sebagai "DISH Network Corporation". Pada bulan Jun 2011, Joseph Clayton menjadi Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif syarikat dan Charlie Ergen kekal sebagai Ketua. Pada Pameran Elektronik Pengguna (CES) 2012, DISH Network mengumumkan penjenamaan semula korporat, di mana syarikat itu secara terbuka akan menyebut dirinya sebagai "DISH", bukan "DISH Network". Clayton meninggalkan kedudukannya pada 31,2015 Mac, ketika dia bersara meninggalkan Charlie untuk menyambung semula jawatan itu. Charlie menjelaskan bahawa syarikat itu akan menyediakan video, perkhidmatan telefon dan internet berkelajuan tinggi untuk aplikasi mudah alih dan rumah. Menurut laporan November 2016, syarikat itu memberikan perkhidmatan kepada 13.7 juta televisyen dan 580,000 pelanggan jalur lebar. Kemudian pada tahun 2017, Charlie Ergon digantikan oleh Erik Carlson.

Pada 26 Julai 2019, DISH mencapai persetujuan dengan T-Mobile dan Sprint untuk menjual Virgin Mobile dan Boost Mobile , perniagaan prabayar Sprint, dengan harga $ 1.4 bilion kepada DISH Network. Menurut perjanjian itu, mereka akan menjual DISH Dollar 3,6 miliar spektrum 800 MHz, keseluruhan 800 MHz portfolio Sprint. Pelanggan DISH juga dapat menggunakan Rangkaian T-Mobile Baru selama 7 tahun. Kerana perjanjian ini, DISH menjadi syarikat penerbangan tanpa wayar utama ke-4 terbesar di Amerika Syarikat. Pada 1 Julai 2020, DISH secara rasmi membeli Boost Mobile, dengan harga $ 1.4 bilion, dari T-Mobile.

WIRELESS DISH

Dish wireless LLC adalah penyedia rangkaian wayarles Amerika (rangkaian mudah alih). Ia adalah anak syarikat milik penuh (anak perempuan) Dish Network. Syarikat ini ditubuhkan pada 1 Julai 2020, sekitar 7 bulan yang lalu, oleh Charlie Ergen. Ibu pejabatnya terletak di Littleton, Colorado, Amerika Syarikat. Dish Wireless telah menjadi syarikat penerbangan tanpa wayar ke-4 terbesar di Amerika Syarikat, dengan 9.4 juta pelanggan pada akhir suku ketiga 2020. Dish Wireless bekerja dalam pembinaan rangkaian 5G mereka sendiri, yang akan menjadi jalur lebar 5G mandiri pertama yang maya. rangkaian di Amerika Syarikat. Ia komited untuk meliputi 70% orang Amerika dengan rangkaian 5G pada akhir Jun 2023.

RINGKASAN: DISH Network adalah perkhidmatan TV pelbagai saluran, yang ditubuhkan pada tahun 1980 dengan nama "EchoStar communications corporation". DISH Wireless LLC juga diasaskan oleh pengasas DISH Network "Charlie Ergen".

PAKEJ TV RANGKAIAN DISH

DISH TV menawarkan pakej hiburan, dan inovatif yang paling berharga untuk anda. Pelanggan mempunyai pilihan di antara rangkaian rangkaian perkhidmatan, membayar lebih banyak wang untuk lebih banyak saluran. Pakej TV Rangkaian DISH menawarkan pelbagai saluran filem premium, sukan, kartun, saluran berita dan kegemaran keluarga lain dengan harga yang berpatutan. Harga pakej DISH lebih baik daripada jenama rangkaian lain. Sekiranya anda mempunyai lebih dari satu TV di rumah anda, maka anda memerlukan Joey, penerima kecil yang dikuasakan oleh Hopper. Ini memberikan anda semua kualiti HD dari DVR / penerima utama; jenis "satelit" untuk perkhidmatan satelit . Terdapat empat jenis Joey DISH:

 • JOEY : Ia serasi dengan semua Hoppers dan dihubungkan dengan kabel sepaksi.
 • 4K JOEY : Ia menyokong resolusi 4K dan boleh menyambung ke Bluetooth.
 • SUPER JOEY : Tidak bergantung pada Hopper. Ia dapat merakam 8 saluran secara serentak.
 • WIRELESS JOEY : Ia boleh berhubung tanpa wayar.

Aplikasi DISH Anywhere juga telah dilancarkan, yang dapat digunakan oleh pengguna iOS dan android. Ia membolehkan menonton TV di telefon bimbit, tablet dan komputer. Pelanggan DISH boleh log masuk dan menonton ribuan filem atau rancangan televisyen, dan anda juga boleh merakam rancangannya.

Semasa anda log masuk ke Rangkaian DISH, DISH akan melancarkan saluran premium selama tiga bulan secara percuma, seperti STARZ atau SHOWTIME, tetapi ada di tangan anda jika anda ingin membatalkan saluran ini setelah tempoh perjanjian; jika tidak, penagihan saluran ini juga akan terlibat dalam pakej.

Berikut adalah pakej TV Rangkaian DISH. Anda boleh menghubungi ke 1-844-229-6829 untuk memesan mana-mana pakej TV DISH berikut.

TOP AMERIKA 120

Pakej Top 120 Amerika memberikan 190 rangkaian paling popular di seluruh negara. Saluran termasuk, ESPN, sehingga anda dapat menikmati sukan terkini, lebih dari 70 saluran muzik SiriusXM, CMT, Disney Channel, E! dan banyak lagi. Pakej ini membolehkan jaminan harga TV 2 tahun, HD PERCUMA (60+ saluran) seumur hidup. Anda boleh menonton saluran SHOWTIME, STARZ dan DISH MOVIE PACK tanpa membayar selama tiga bulan. Pakej ini hanya berharga $ 64,99 sebulan.

TOP 120+ AMERIKA

Pakej ini merangkumi 190 saluran plus dan harganya $ 79.99. Perjanjian ini sesuai untuk peminat sukan sejati. Pakej ini menawarkan rangkaian sukan seperti ESPN, Fox Sports 2, SEC, Big Ten Network, CSN dan Pac-12 Network. Saluran muzik 70 plus Sirius XM dan lebih daripada 110 saluran HD HD juga disertakan. Anda juga boleh menonton TV di telefon bimbit dengan Aplikasi DISH Anywhere.

TOP 200 AMERIKA

Lebih banyak harga, saluran yang lebih baik. Pakej ini merangkumi lebih daripada 240 saluran dengan harga $ 89.99. Rangkaian teratas termasuk Disney XD , ESPN, Bravo, NBA TV, NHL Network, MLB Network, 125 plus HD channel, dan banyak saluran tempatan lain juga disertakan.

TOP AMERIKA 250

Pakej Top 290 Amerika akan membawa lebih dari 290 saluran di skrin TV anda, hanya dengan harga $ 99.99. Pakej ini adalah untuk peminat filem. Urus niaga ini merangkumi 17 rangkaian filem tambahan seperti The Movie Channel, Turner Classic Movies, Starz Encore, dan beberapa rangkaian lain ialah DIY Network, H2, Nicktoons, Nat Geo Wild, 70+ saluran muzik SiriusXM, 140+ saluran HD percuma, dan banyak lagi saluran tempatan.

ABSTRAK: DISH Network menyediakan rangkaian pakej berharga kepada pelanggannya dengan harga yang baik. Aplikasi DISH Anywhere membolehkan menonton dan merakam ribuan rancangan TV.

BAGAIMANA MENGHASILKAN DISH REMOTE TANPA SEBARANG KOD?

Alat kawalan jauh DISH tidak hanya dirancang untuk mengawal penerima Rangkaian DISH anda, tetapi juga peranti lain dalam sistem teater rumah anda. Di sini dibincangkan dua proses asas untuk memprogramkan hidangan jauh tanpa kod. Kedua-dua proses bergantung pada model yang anda ada. Jadi, ikuti langkah-langkahnya: memprogram jarak jauh pinggan mangkuk

MENGHASILKAN PENGENDALIAN DISH REMOTE “BARU”

Proses berikut berfungsi untuk memprogramkan model jarak jauh hidangan yang lebih baru, seperti 40.0, 50.0, 52.0, 54.0.

 • Mula-mula tekan butang "Rumah" pada alat kawalan jauh DISH anda dua kali. Model jarak jauh 40.0 tidak mempunyai butang Utama, jadi tekan butang "Menu" sekali.
 • Pilih "Tetapan" dan kemudian "Alat Kawalan Jauh" dari menu di layar.
 • Gunakan menu di layar untuk memilih mana-mana peranti yang ingin anda pasangkan.
 • Ketuk pilihan "Pairing Wizard" dari menu.
 • Kemudian, pilih jenama TV yang betul atau peranti lain yang anda pasangkan.
 • Wizard berpasangan sekarang akan menguji anda rangkaian kod peranti untuk peranti yang ingin anda pasangkan. Ikuti arahan untuk menguji setiap kod. Untuk kebanyakan peranti, ini melibatkan menekan butang “Volume” atau “Power” pada alat kawalan jauh untuk melihat apakah ada yang berlaku. Sekiranya kod berfungsi, pilih "Selesai" di skrin. Jika tidak, pilih pilihan "Cuba Kod Seterusnya" dan ulangi prosesnya.

Sekiranya proses di atas berfungsi, maka ulangi sahaja untuk semua peranti yang ingin anda pasangkan dengan alat kawalan jauh DISH anda.

MENGHASILKAN PENGENDALIAN REMOTE DISH “LAMA”

Sekiranya anda mempunyai model kawalan jauh DISH yang lebih lama dari siri 20.0 atau 21.0. Maka prosedur yang akan diikuti akan berbeza. Prosesnya disebut "Power Scan". Ini akan mematikan kod peranti sehingga ia dapat berfungsi. Berikut adalah langkah-langkah untuk memprogram alat kawalan jauh hidangan lama menggunakan imbasan kuasa:

 • Arahkan alat kawalan jauh anda ke peranti yang ingin anda pasangkan.
 • Tekan dan tahan butang pada alat kawalan jauh anda yang sesuai dengan peranti yang ingin anda atur (DVD, TV, atau AUX). Kira-kira 10 saat kemudian, keempat "butang Mode" akan menyala. Kemudian, lepaskan butang dan ia akan mula berkelip.
 • Tekan butang "Kuasa" pada alat kawalan jauh. Ia akan berhenti berkelip dan menjadi stabil. Ini bermaksud alat kawalan jauh DISH sudah siap untuk program lebih lanjut.
 • Tekan butang "Up directional" pada alat kawalan jauh DISH anda dan kirimkan kod pertama.
 • Terus tekan butang setiap beberapa saat sehingga peranti mati. Sekiranya ia dimatikan, maka anda telah menemui kod yang betul.
 • Tekan butang "#" untuk menyimpan kod ke memori. Butang Mode akan berkelip beberapa kali.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Adakah Dish akan menggantikan alat kawalan jauh secara percuma?

Sekiranya anda mempunyai jaminan , maka Dish akan mengganti alat kawalan jauh anda secara percuma, tetapi mereka akan mengenakan bayaran untuk penghantaran. Untuk menggantikan anda yang jauh atau untuk memesan yang baru, Dish telah memberikan nombor perkhidmatan pelanggannya, iaitu 1-888-742-0239.

Adakah DISH mempunyai yuran?

Ya, tetapi caj tidak terlalu mahal. Pasukan pemasangan DISH akan menyediakan piring satelit dan sistem DVR anda secara percuma sehingga enam bilik.

Apakah pakej TV DISH yang akan meningkatkan pengalaman TV anda?

DISH menawarkan pelbagai pakej pf, seperti saluran HD secara percuma sepanjang hayat, ia memberi anda jaminan harga TV 2 tahun, ia membawa alat kawalan suara percuma yang membantu anda mencari, menonton dan merakam rancangan TV dengan mudah, menyediakan anda dengan perkhidmatan pelanggan terbaik, pemasangan - hingga enam bilik - dan pengaktifan adalah percuma, saluran tempatan juga termasuk dalam semua tawaran, dan banyak tawaran lain juga disertakan.

KESIMPULAN

Bagaimana cara memprogram jarak jauh DISH tanpa kod? Ia bergantung pada model alat dan alat kawalan jauh DISH. Model baru selama beberapa tahun terakhir adalah 40, 50, 52 dan 54, sementara 20, dan 21 adalah model lama, jadi kedua-duanya mempunyai prosedur yang berbeza untuk memprogram jarak jauh tanpa kod. Kaedah-kaedah ini ditulis di atas, jadi lihat dan atur jarak jauh DISH anda.

ARTIKEL BERKAITAN

Apa itu Internet? Bagaimana bekerja dari rumah dalam talian? Bagaimana untuk berkongsi sambungan internet?

sediakan pinggan jarak jauh ke tv

Alat kawalan jauh Rangkaian DISH direka untuk mengawal bukan sahaja penerima Rangkaian DISH, tetapi kebanyakan peranti lain dalam sistem teater rumah anda. Alat kawalan jauh tunggal dapat digunakan untuk mengendalikan keseluruhan pusat hiburan, mempermudah dan meningkatkan paparan. Rangkaian DISH bekerja keras untuk mengekalkan pangkalan data kod jarak jauh yang tepat dan komprehensif, tetapi kod yang disediakan mungkin tidak berfungsi pada peranti atau tidak ada kod yang tersedia saat ini. Dalam kes ini, anda boleh melakukan imbasan kuasa.

Imbasan kuasa mengimbas semua kabel jauh dari 000 hingga 999 semasa menghantar isyarat pemadaman. Apabila peranti dimatikan, anda akan menemui kod yang sesuai untuk peranti ini.

1. Sediakan peranti dan alat kawalan jauh anda untuk pengimbasan kuasa.

Peranti yang memprogram dan mengawal alat kawalan jauh Jaringan DISH dihidupkan, berdiri dalam jarak 10 kaki darinya, pintu pusat hiburan kaca dan objek lain yang nampaknya "tembus pandang".

2. Tekan dan tahan butang mod.

Terdapat empat butang yang jelas di bahagian atas alat kawalan jauh Rangkaian DISH. Ini adalah butang mod yang digunakan untuk memilih peranti yang akan dikendalikan dengan alat kawalan jauh.

TV: Dalam mod ini, alat kawalan jauh mengawal TV, seperti mengubah fungsi kelantangan dan saluran dan input TV. Sekiranya alat kawalan jauh diprogramkan di TV anda, anda tidak perlu berada dalam mod TV untuk mengawal kelantangan. Ini boleh dilakukan dari mod SAT. Untuk menggunakan fungsi paparan biasa, biasanya anda perlu meletakkan alat kawalan jauh dalam mod SAT.

VCR / DVD: Butang ini digunakan untuk memprogram pemain VCR atau DVD anda supaya anda dapat mengawal bekalan kuasa. Anda boleh menggunakan alat kawalan jauh Rangkaian DISH untuk mengawal penerima DVR untuk mengawal permainan, jeda, berhenti, mundur, dan fungsi VCR / DVD lain. …

AUX: Mod tambahan digunakan untuk memprogramkan alat kawalan jauh ke elektronik tambahan dalam sistem teater rumah anda, seperti pemain VCR / DVD tambahan dan peralatan stereo.

Tekan dan tahan butang mod yang ingin diprogram selama kira-kira 10 saat dan semua butang mod akan menyala.

Apabila anda melepaskan butang mod, butang yang anda atur akan mula berkelip.

3. Tekan dan lepaskan butang kuasa merah besar.

Tekan dan lepaskan butang daya merah besar sementara butang mod yang diinginkan berkedip (bukan jika anda mempunyai butang "TV" kecil). Apabila dilepaskan, butang mod keinginan akan berhenti berkelip dan stabil.

4. Mula menekan butang ke atas.

Anda boleh mula menekan butang ke atas semasa butang mod yang diinginkan menyala. Seperti yang ditunjukkan pada gambar di bawah, tombol atas adalah tombol tepat di atas butang "Pilih". Anda perlu memastikan bahawa butang mod yang diinginkan mati dan bukan untuk memastikan bahawa alat kawalan jauh melakukan imbasan kuasa semasa anda menekan butang ke atas.

Tekan dan tahan butang ke atas sekitar 2 saat sekali. Proses ini boleh memakan masa beberapa minit.

5. Peranti akan dimatikan.

Sekiranya anda menemui kod yang dibalas oleh peranti, anda tahu bahawa peranti akan mati. Sebaik sahaja ini berlaku, tekan butang pound untuk memprogramkan kod ke dalam butang mod.

Apabila anda menekan butang pound, butang mod berkelip dengan cepat dan kemudian hilang.

Uji fungsi jarak jauh sekarang. Bolehkah saya menghidupkan peranti untuk melakukan kawalan lain?

Sekiranya anda tidak dapat menemui kod untuk peranti anda, kami meminta maaf. Malangnya, peranti elektronik sangat berbeza sehingga tidak dapat menjamin bahawa satu alat kawalan jauh akan berfungsi dengan semua alat kawalan jauh.

cara memasangkan jarak jauh rangkaian hidangan

Program jauh

:tv:Pada panel depan penerima, tekan butang Sistem Maklumat. (Butang ada di belakang pintu di sebelah kanan depan penerima)

:tv: Tekan butang SAT di bahagian depan alat kawalan jauh.

:tv: Tekan butang REKOD.

:tv: Pilih Selesai.

cara memprogram jarak jauh piring ke penerima 40.0

Program jarak jauh DISH ke TV anda atau peranti lain. Pilih "Tetapan" dari menu penerima. Pilih "Alat Kawalan Jauh". Pilih peranti yang diingini. Pilih Penyihir Berpasangan.

cara menetapkan tv anda ke rangkaian hidangan jauh

 1. Sekarang cabut kabel sepaksi dan HDMI yang sepatutnya diberikan semasa anda membeli pinggan. Ikuti langkah mudah di bawah ini untuk menyambungkan makanan anda ke TV anda.

 2. Sambungkan satu hujung kabel sepaksi ke bahagian belakang piring satelit berlabel "LNB"

 3. Sambungkan hujung kabel sepaksi yang lain ke penerima satelit di port bertanda "Satin".

 4. Kemudian sambungkan satu hujung kabel HDMI ke port "output" di bahagian belakang satelit.

 5. Sambungkan hujung kabel HDMI yang lain ke TV anda (bukan penerima pinggan). Sebilangan besar TV mempunyai banyak port HDMI, jadi pilih yang anda suka.

 6. Akhirnya, hidupkan TV anda dan tekan butang satelit pada alat kawalan jauh. Sekiranya semuanya disambungkan dengan betul, anda akan melihat isyarat. Sekiranya anda merasakan isyaratnya lemah, cuba ubah posisi satelit untuk mendapatkan isyarat yang lebih baik.

Dengan mengikuti langkah mudah ini, anda dapat menyambungkan pinggan satelit dengan cepat ke TV anda.

arahan jarak jauh hidangan baru

:o: Tekan dua kali butang Laman Utama pada alat kawalan jauh DISH anda. Sekiranya alat kawalan jauh anda adalah Model 40.0, yang tidak mempunyai butang Utama, tekan butang Menu sekali.

:o: Pilih Tetapan dari menu di skrin.

:o: Pilih Jauh dari menu di skrin.

:o: Gunakan menu di layar untuk memilih peranti yang ingin anda pasangkan. Pilih pilihan Pairing Wizard dari menu. Antara pilihannya, penyihir adalah yang paling mudah kerana ia membimbing anda melalui prosesnya.

:o: Tinjau menu di skrin untuk mencari jenama TV atau peranti lain yang anda pasangkan. Penting untuk anda memilih jenama yang tepat, kerana proses yang disusun oleh wizard pasangan melibatkan anda menguji kod pasangan, dan ini berbeza untuk setiap jenama.

:o: Wizard berpasangan sekarang akan memandu anda melalui pengujian rangkaian kod peranti untuk peranti yang ingin anda pasangkan. Ikuti arahan pada skrin untuk menguji setiap kod. Bagi kebanyakan peranti, ini melibatkan menekan butang kelantangan atau kuasa pada alat kawalan jauh DISH untuk melihat apakah ada sesuatu yang berlaku. Sekiranya kod berfungsi, pilih Selesai di skrin. Sekiranya tidak, pilih Cuba kod berikut dan ulangi prosesnya.

:o: Uji alat kawalan jauh DISH anda dengan teliti. Walaupun proses berpasangan telah berjalan, semuanya mungkin tidak berjalan seperti yang diharapkan. Ini benar terutamanya jika peranti anda mempunyai banyak ciri unik atau khusus. Uji alat kawalan jauh anda sekarang untuk mengetahui bahawa ia akan berfungsi di tengah-tengah permainan besar atau adegan filem yang tegang.

butang kawalan jauh rangkaian hidangan

Langkau ke belakang . Tekan untuk melangkau. 10 saat. Tekan dan tahan. Putar balik ()

Kuasa . Putar TV, penerima DISH, dan. Yang lain telah dipilih. Peranti hidup dan mati.

TV belakang / langsung . Tekan untuk kembali. Satu menu. Tekan dan tahan. Saya akan menonton TV secara langsung.

Rumah . Anda boleh mencari filem, sukan dan pertunjukan dengan mudah. Ia disiarkan secara langsung. DVR anda, atau.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

S: Bagaimana anda menetapkan semula alat kawalan jauh hidangan?

Tetapkan semula dan atur semula alat kawalan jauh hidangan

Sekiranya mengesahkan bahawa anda menggunakan alat kawalan jauh yang betul tidak menyelesaikan masalah, tekan butang Sat pada alat kawalan jauh, kemudian tekan butang Maklumat Sistem / Maklumat Sistem di bahagian depan penerima. Pada ketika ini, tekan butang tanah pada alat kawalan jauh sekali lagi.

S: Bagaimana cara mengawal kelantangan TV dengan alat kawalan jauh Dish?

Tekan butang menu pada alat kawalan jauh penerima. Gunakan butang panah untuk menyorot pilihan Pengaturan Sistem dan tekan butang Pilih. Pilih pilihan kawalan kelantangan. Untuk mengawal kelantangan menggunakan jarak jauh DISH, pilih pilihan kawalan kelantangan jarak jauh DISH.

S: Mengapa alat kawalan jauh tidak berfungsi pada pinggan?

Mengapa alat kawalan jauh tidak berfungsi dengan penerima DISH? Masalah ini sering berlaku kerana bateri mati atau kesalahan pada alat kawalan jauh atau penerima.

S: Mengapa alat kawalan jauh pinggan mangkuk satelit saya tidak berfungsi di TV2?

Pada alat kawalan jauh TV2, tekan butang "Sat", kemudian tekan "Simpan". Sekiranya masih tidak berfungsi, tekan dan tahan butang kuasa di bahagian depan penerima selama 10 saat. Sekiranya masih tidak berfungsi selepas tetapan semula, panggil Dish untuk alat ganti jarak jauh.

S: Bagaimana anda menemui kod TV anda?

Cari kodnya

Pergi ke tetapan. Tatal ke Pautan dengan kod TV. Kod TV biru akan dipaparkan di TV anda.

S: Apakah kod 4 digit Samsung TV?

0000

PIN TV Samsung biasa ialah 0000 , atau empat sifar .

Kesimpulannya

Alat kawalan jauh Rangkaian DISH direka untuk mengawal bukan sahaja penerima Rangkaian DISH, tetapi kebanyakan peranti lain dalam sistem teater rumah anda. Alat kawalan jauh tunggal dapat digunakan untuk mengendalikan keseluruhan pusat hiburan, mempermudah dan meningkatkan paparan. Rangkaian DISH bekerja keras untuk mengekalkan pangkalan data kod jauh yang tepat dan komprehensif, tetapi kod yang disediakan mungkin tidak berfungsi pada peranti atau tidak ada kod yang tersedia saat ini. Dalam kes ini, anda boleh melakukan imbasan kuasa.