Bagaimana cara mengeluarkan kad sim dari iPhone? Pertama sekali, buka dulang SIM dengan bantuan bagi memasukkan ing klip kertas atau alat SIM-lenting ke dalam lubang di sebelah dulang. Tolak ke arah iPhone, tetapi jangan memaksanya .

Semua iPhone dan iPad yang sesuai dengan sel mengiringi ruang kad SIM di sisinya. Kad SIM adalah cara pengangkut anda memberikan semua data yang diperlukan oleh alat anda dalam organisasi mereka dan mengakses pentadbiran suara dan maklumat yang disambungkan ke rakaman anda.

Sekiranya anda melakukan perjalanan secara universal atau merancang untuk menukar pengangkutan, anda mungkin perlu menukar kad SIM di iPhone atau iPad anda.

Pertimbangan penting semasa anda mengeluarkan kad sim dari iPhone

 • Jangan cuba mengeluarkan kad SIM semasa telefon dihidupkan . Melakukannya boleh merosakkan kad SIM dan / atau peranti.

 • Sekiranya anda ingin mengeluarkan kad sim dari iPhone, pastikan peranti dimatikan.

 • Dari tepi kanan peranti, keluarkan dulang kad SIM.

Sebab mengeluarkan kad sim dari iPhone

Sekiranya anda mempromosikan dan ingin menggunakan SIM tempatan semasa dalam perjalanan atau ingin mengeluarkan kad SIM di iPhone atau iPad anda dengan alasan seperti:

 1. Apa yang kamu perlu?

 2. Di mana dulang SIM anda berada?

 3. Bagaimana cara mengeluarkan kad SIM?

Ringkasan :blue_book:

Ini adalah kesukaran utama bagi kebanyakan orang dan mereka mencari bagaimana untuk membuang sim kerana itulah Sekiranya anda ingin mengeluarkan kad sim dari iPhone, pastikan peranti itu dimatikan. Dari tepi kanan peranti, keluarkan dulang kad SIM.

Apa yang anda perlukan untuk mengeluarkan kad SIM di iPhone atau iPad anda

Perkara utama yang anda perlukan untuk melenyapkan kad SIM di iPhone atau iPad anda adalah alat penghilang kad SIM Mac (diingat untuk kasusnya di negara-negara tertentu, terutama ketika anda membeli alat yang dibuka) atau sedikit, potongan kertas tertunduk.

:small_blue_diamond: Sekiranya anda menggunakan potongan kertas, perbaiki ujung panjang hingga keluar (lihat gambar di atas). Sekiranya anda menggunakan sesuatu yang berbeza, mirip dengan hujung pemutar skru kecil, pastikan ia masuk ke ruang ejektor SIM.

:small_blue_diamond: Anda lebih suka tidak mencacatkan alat anda. Cari di mana plat SIM anda terletak pada model iPhone atau iPad anda

Cara mengeluarkan kad SIM di iPhone

Cukup banyak setiap iPhone datang dilengkapi dengan plat kad SIM. sekiranya anda mempunyai iPhone 4s atau lebih baru, anda mempunyai kad SIM yang terbuka. Inilah tempat di mana anda dapat menemuinya, berdasarkan model iPhone anda:

IPhone asal Di bahagian atas iPhone di antara bicu fon kepala dan butang kuasa
iPhone 4s Di sebelah kanan iPhone, bahagian yang bertentangan dengan butang suis bisu dan kelantangan anda
IPad berkemampuan selular Hanya mempunyai dulang SIM. Sekiranya anda memilikinya, di sinilah anda boleh menemui dulang SIM anda
IPad asal Sepanjang sebelah kiri iPad menuju ke tengah, bertentangan dengan sisi yang mengandungi butang suis bisu dan kelantangan, berhampiran bahagian bawah
iPad 2/3/4: Di sebelah kiri iPad, bertentangan dengan sisi yang mengandungi butang suis dan kelantangan bisu, berhampiran bahagian atas
iPad Pro Di sebelah kanan bawah iPad, sisi yang sama yang mengandungi butang suis dan kelantangan bisu

Cara mengeluarkan kad SIM di iPhone atau iPad

Sekiranya anda menggunakan iPhone XS, iPhone XS Max, atau iPhone XR dari kawasan Tengah China dengan kad nano-SIM berganda, kad-kad itu dipasang di satu atau sisi lain dari plat SIM, dan harus sesuai dengan satu arah.

:small_blue_diamond: Ingatlah bahawa anda tidak boleh meletakkan plat SIM sekali lagi ke tempat yang betul. Anda boleh memotong pin rasional dan ini menjadikan iPhone atau iPad anda tidak sesuai untuk berinteraksi dengan mana-mana organisasi sel.

:small_blue_diamond: Sentiasa memastikan SIM diperkenalkan di piring dengan berkesan dan anda mengembalikannya ke iPhone atau iPad anda dengan cara yang betul. Kaedah mudah yang pasti ialah mengatur bukaan pin. Dengan cara ini anda menyedari bahawa anda meletakkannya dengan berkesan.

Cara mengeluarkan kad sim dari iPhone langkah demi langkah

Di sini, saya menerangkan 2 kaedah utama yang membantu kita mengeluarkan kad dosa dari iPhone. Kaedah ini adalah:

 • iPhone 4 dan yang lebih baru (Termasuk semua model X)

 • 3GS asal dan Terdahulu

1. iPhone 4 dan yang lebih baru (Termasuk semua model X)

Langkah yang berbeza dijelaskan di sini, untuk mengeluarkan kad sim iPhone dengan cara yang berbeza.

Pegang iPhone anda tegak dengan layar menghadap anda.

Kita boleh menggunakan kaedah ini untuk mengeluarkan kad SIM dari banyak telefon pintar seperti iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XR, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7 dan 7 Plus, iPhone 6s dan 6s Plus, iPhone 6, iPhone SE, iPhone 5, iPhone 5c dan 5s, iPhone 4s, dan iPhone 4 dan juga semua model.

Kaedah ini juga akan berfungsi dan paling berguna untuk semua model iPad, kecuali jika anda mempunyai Wi-Fi + 3G generasi ke-4, generasi ke-3, dan iPad 2, dulang SIM akan berada di sebelah kiri dan bukan ke kanan.

Cari dulang SIM di tepi kanan iPhone.

Kita boleh menggunakan kaedah ini untuk mengeluarkan kad sim dari iPhone. Ia berhampiran pusat tepi kanan pada iPhone 8 dan sebelumnya, serta iPhone XS Max, 11 Pro, dan 11 Pro Max. Sekiranya anda mempunyai iPhone XR atau iPhone 11, ia akan lebih dekat ke tepi kanan bawah.

Masukkan klip kertas yang diluruskan atau alat mengeluarkan SIM ke dalam lubang di dulang.

Pembukaannya mestilah sangat mudah untuk dilihat pada bahagian bawah plat SIM. Tolak peranti dengan lembut untuk melepaskan pinggan.

Tarik dulang ke luar dan keluarkan kad SIM.

Anda semestinya mempunyai pilihan untuk mengangkat kad yang dibebaskan dari piring dengan mudah. Sekiranya anda berhasrat untuk memasukkan kad SIM yang lain, fokus pada arah kad semasa sebelum menghapuskannya.

:small_blue_diamond: Ini akan memudahkan anda menyelesaikan beberapa cara untuk memasukkan kad baru dengan berkesan.

:small_blue_diamond: Beberapa model X dan 11 mempunyai ruang untuk dua kad SIM NANO dan bukan hanya satu. :small_blue_diamond: Sekiranya anda mempunyai kad SIM berganda di pinggan anda, pastikan anda menghilangkan kad yang tidak perlu anda ganggu. Anda biasanya akan melihat nama pengangkut pada kad.

Masukkan kad SIM baru dan masukkan semula dulang.

Kad SIM hanya akan memasukkan pinggan ke satu arah / arah kerana terdapat lekukannya - sekiranya anda merasakan bahawa anda perlu memasukkan kad tersebut, kadangkala kadaluwarsa atau sebaliknya. Plat yang sebenarnya tidak semestinya sukar untuk menekan sekali lagi ke tempat yang betul.

2. 3GS asal dan Terdahulu

Pegang iPhone anda tegak dengan layar menghadap anda. Gunakan kaedah ini untuk mengeluarkan kad SIM dari iPhone 3GS, iPhone 3G, dan iPhone asli.

 1. Cari dulang SIM di tepi atas iPhone. Dulang SIM berada di tepi paling atas telefon di tengah, tepat di sebelah butang Kuasa.

 2. Masukkan klip kertas yang diluruskan atau alat mengeluarkan SIM ke dalam lubang di dulang. Lubang berada di sebelah kiri dulang. Tekan alat dengan lembut untuk mengeluarkan dulang dari telefon.

Tarik dulang ke luar dan keluarkan kad SIM.

Anda seharusnya dapat mengangkat kad dengan mudah dari dulang. Sekiranya anda merancang untuk memasukkan kad SIM baru, perhatikan orientasi kad semasa sebelum mengeluarkannya. Ini akan memudahkan meletakkan kad baru dengan betul.

Masukkan kad SIM baru (pilihan) dan masukkan semula dulang.

Kad SIM hanya akan dimasukkan ke dalam dulang dalam satu arah / orientasi kerana takik — jika anda merasakan bahawa anda perlu memaksa kad masuk, kadangkala terbalik atau terbalik. Dulang itu sendiri mestilah mudah ditekan dengan lembut ke tempatnya semula.

Mencari Alat Ejector Kad SIM iPhone

Alat kad SIM yang digunakan untuk mengeluarkan dulang dari sisi iPhone, jika disertakan di negara anda dan dengan iPhone khusus rangkaian anda, disertakan dalam pembungkusan.

 • Di AS, iPhone menyertakan dokumentasi , seperti pemberitahuan undang-undang dan panduan memulakan. Alat ejektor SIM mungkin tersembunyi di dalam kertas ini. Alat ini adalah sekeping kecil logam dan dilekatkan pada sehelai kertas putih, ini memudahkan untuk membuang secara tidak sengaja.

 • Sekiranya anda tidak dapat mencari alat atau membeli iPhone bekas, ada cara lain untuk membuka dulang SIM untuk menambah atau mengganti kad SIM.

# #Cuba Item Ini untuk mengeluarkan Baki SIM

Diameter lubang yang digunakan untuk mengeluarkan dulang kad SIM kecil. Walaupun terdapat banyak objek lurus yang mungkin berfungsi, lubang SIM memerlukan sesuatu yang kukuh dengan dimensi yang sempit.

:small_blue_diamond: Perhatikan ibu jari anda semasa memasukkan salah satu alat ini yang mungkin ada di sekitar rumah ke dalam telefon anda. Sebilangan besar daripadanya tajam dan boleh menusuk kulit.

Bagaimana cara mengeluarkan kad sim dari iPhone tanpa pin?

Alat yang boleh anda gunakan untuk membuka sembunyikan dulang SIM

 1. Klip kertas

 2. Ruji

 3. Jahit Pin

 4. Tusuk Gigi

 5. Subang

6) balut ke atas

 1. pin kakitangan

 2. Pensil mekanikal

 3. Cangkuk penamat

Klip kertas

Untuk pemotongan kertas bersaiz biasa yang paling hampir dengan apa-apa, dengan menunduk sebelah. Sekiranya anda tidak mempunyai instrumen pengeluaran SIM, kapasiti pemotongan kertas sangat baik. Klip kertas sebagai alat pelancaran SIM. Selalunya, klip kertas menyebabkan pilihan yang masuk akal berbeza dengan SIM untuk mengeluarkan instrumen. :small_blue_diamond: Ini adalah cara paling biasa saya apabila saya gagal mengingat instrumen pelepasan SIM saya, atau kehilangan keseluruhan yang saya miliki sepanjang hari saya tidak sihat.

:small_blue_diamond: Untuk menggunakan penjepit kertas sebagai instrumen pelancaran SIM, anda harus melepaskannya ke logam yang terdedah. Yang berlorek mewah dengan penutup plastik akan terlalu tebal, namun anda boleh menghilangkan sekepingnya untuk sampai ke logam yang terdedah dengan pisau atau gunting.

:small_blue_diamond: Beberapa saat kemudian, putar salah satu sisi sehingga anda mempunyai sekeping logam yang cukup sedikit untuk menempel pada bukaan pelepasan plat SIM, seperti yang ditunjukkan sebelumnya. :small_blue_diamond: Pada masa ini, anda boleh memasukkannya dan tekan untuk melancarkan kad SIM anda dari iPhone atau iPad anda. Sebagai pilihan, anda boleh memutar kembali klip kertas dan mengembalikannya ke kewajibannya untuk menyimpan sedikit kertas di kemudian hari.

Pin keselamatan

Tidak semua ukuran pin pengunci diri berfungsi. Jejaki pin pengunci diri terkecil yang difikirkan sesuai untuk masuk ke dalam bukaan.

Subang

Gelung berfungsi setelah pilihan yang tersisa habis. Hilangkan gelung ke belakang dan pasangkan tiang ke dalam bukaan plat SIM. Berhati-hati mempertimbangkan cara bahan rapuh, misalnya, emas melengkung tanpa masalah. Dalam situasi kes yang paling mengerikan, anda boleh memecahkan barang kemas.

:small_blue_diamond: Banyak wanita sekarang mempunyai kancing dengan sisa kesan peribadi mereka, namun apabila anda ingin mengeluarkan kad SIM anda, hujung jarum gelung dapat melakukan beberapa perkara yang luar biasa.

:small_blue_diamond: Ini tidak akan berfungsi dengan semua gaya kancing, seperti cek, namun bagi mereka yang memiliki pin yang cukup memadai untuk digunakan sebagai instrumen pelepasan SIM, logam biasanya cukup sulit untuk digunakan tanpa menunduk dan dapat berguna bila benar perlu.

:small_blue_diamond: Saya sarankan untuk menggunakan perhiasan yang wajar, kerana anda tidak akan mempunyai keinginan untuk mencederakan permata yang mahal. Walau bagaimanapun, hello, apabila semuanya gagal, kompromi tidak dapat dielakkan.

Ruji

Staple standard dapat dicapai setelah ada alternatif lain yang telah habis, tetapi mungkin sukar untuk digunakan kerana betapa menyedihkan dan serba bolehnya. Ruji yang lebih tebal dan terkini adalah pilihan utama. Staple sebagai alat pelancaran SIM.

:small_blue_diamond: Dalam situasi tertentu, penjepit kertas agak sukar untuk dikendalikan, namun kebanyakan tempat kerja dan organisasi mempunyai alat penjepit, jadi cobalah meminta untuk mendapatkan barang kesendirian. :small_blue_diamond: Anda boleh menggunakan serong logam langsing pada ruji tunggal untuk menggerakkan plat SIM pada iPhone atau iPad apabila anda tidak ingat alat pelepasan SIM anda.

:small_blue_diamond: Saya pernah menggunakan stapel sekali, dan agak mudah, tetapi bergantung pada jenama staples, :small_blue_diamond: Saya telah mendengar beberapa yang lebih mudah digunakan daripada yang lain dan mungkin lebih sukar untuk digunakan, terutamanya jika plat SIM anda rapat dan tidak suka keluar tanpa pertempuran.

Bagaimanapun, apabila anda tidak mempunyai pilihan, anda mungkin perlu melihat pilihan ini.

Pensil mekanikal

Untuk menggunakan pensil mekanik, berikan beberapa petunjuk untuk meluaskannya lebih jauh daripada yang anda buat. Tumbuk plumbum di lubang dan tekan kuat. Sukar untuk digunakan kerana betapa rapuhnya timahnya, namun itu bukan perkara yang tidak dijangka yang terdapat di sekitar rumah atau di ransel.

Tusuk Gigi

Sebilangan besar tusuk gigi tidak perlu lebar untuk pembukaan SIM iPhone. Cukur sekeping kayu agar sesuai dan potong hujungnya. Pencungkil gigi kayu. Dengan beberapa pencapaian, saya juga menggunakan tusuk gigi untuk mengeluarkan kad SIM dari plat SIM sebahagian iPhone saya.

 1. Umumnya ini boleh didapati di pelbagai kafe, dan individu tertentu bahkan menyampaikannya dengan sisa kesan peribadi mereka. Sekiranya anda membawa pisau kekuatan Swiss-Armed kepada anda, anda sekarang mempunyai tusuk gigi plastik.

 2. Pada ketika anda membuat pusingan, dan anda terperangkap di tempat terbuka dan jauh dari rumah, tusuk gigi selalu menjadi tumpuan luar biasa dengan alasan bahawa kafe sudah berakhir.

 3. Berhati-hati dalam apa jua keadaan, kerana tusuk gigi tertentu tidak tipis di hujungnya seperti yang lain, dan mungkin tidak memasukkan plat pelepasan SIM.

Memandu tusuk gigi yang sangat besar ke dalam bukaan peluncuran SIM dapat membuat ujungnya terputus, dan anda perlu menggunakan jarum jahit atau sesuatu yang hampir serupa untuk memancingnya.

Mata kail

Perangkap memancing terdapat dalam berbagai bentuk dan ukuran, jadi jika anda berada di atas kapal dan memerlukan perdagangan SIM krisis, cubalah salah satunya.

Jahit Pin

Menjahit Pinas kaedah elektif untuk membuka plat SIM. Sekiranya anda berada berdekatan dengan rumah ibu atau nenek anda, anda mungkin boleh memasang pin jahit dari salah satu dari mereka untuk membuka plat SIM anda di iPhone atau iPad anda.

:small_blue_diamond: Ini tidak bermaksud bahawa semua ibu dan nenek di luar sana menjahit. Bagaimanapun ada kemungkinan yang sangat baik untuk membuat mereka menjahit perkakasan yang disimpan di ruang simpanan mereka di suatu tempat yang dapat mengurus perniagaan.

:small_blue_diamond: Sebenarnya, anda boleh menggunakan jarum jahit atau pin jahit, namun saya mencadangkan pin kerana sebahagian besarnya mempunyai hujung bulat, seperti yang ditunjukkan sebelumnya. :small_blue_diamond: Ini menjadikan memasukkannya ke dalam plat SIM dengan jari anda lebih mudah pada hujung jari anda. Permukaan jahitan pin jahit tidak akan menyakitkan tetapi permukaan permukaan jarum jahit tidak akan terasa sakit.

Sekiranya tidak ada perkara ini dalam sapuan lima batu, teruskan kepada perkara yang berbeza.

Mengakhiri

Sebaiknya anda mempunyai pilihan untuk membuka plat kad SIM anda pada iPhone atau iPad anda ketika ini walaupun anda mengalami kehilangan alat pelepasan SIM anda. Nasib baik, ada banyak pilihan di luar sana.

:small_blue_diamond: Sekiranya anda tidak pernah mendapat peranti pelancaran SIM, anda harus benar-benar berfikir tentang memasukkan sumber ke dalam satu, kerana seperti yang kita nyatakan sebelumnya, ia bernilai sekitar satu dolar untuk sepuluh daripadanya di Amazon, dan anda boleh mendapatkan sebungkus manis tawar-menawar pada jumlah yang jauh lebih besar tanpa masalah. :small_blue_diamond: Tetap usia cincin penting anda dan simpan di mana sahaja supaya anda dapat masuk mudah ke kad SIM anda di mana sahaja anda berada.

5 alternatif untuk alat mengeluarkan SIM untuk mengeluarkan SIM dengan mudah

Peranti pelancaran SIM sangat berguna untuk mengeluarkan kad SIM dari iPhone dan iPad, dan semestinya, saya mencadangkan setiap individu yang memiliki salah satu alat ini menyampaikan tidak kurang dari satu daripadanya secara konsisten, tidak kira sama ada di dompet anda atau pada gantungan kunci .

 • Jelas sekali, ada masa-masa ketika anda membuat pusingan dan anda tidak mempunyai alat pelepasan SIM dengan sisa kesan peribadi anda ketika anda benar-benar memerlukannya. Oleh itu, pilihan apa yang akan anda dapat menggunakan semua perkara yang dipertimbangkan?

 • Dalam bahagian ini, kita akan membincangkan lima pilihan berbeza dengan peranti pelancaran SIM yang boleh anda gunakan untuk mengeluarkan kad SIM dari iPhone atau iPad anda.

# # Menggunakan alternatif untuk mengeluarkan kad SIM anda

Oleh kerana kad SIM anda sangat penting untuk pentadbiran sel iPhone atau iPad anda, adalah wajar bagi seseorang untuk menghapuskannya dan meletakkannya semula ketika mereka menghadapi masalah sel dengan alat mereka.

 1. Hal ini juga sangat biasa bagi orang-orang yang banyak berniaga kad SIM ketika mereka meninggalkan bandar, atau bahkan di luar negara, sehingga mereka boleh berusaha untuk tidak mengembara caj pada pengangkut mereka sekarang.

 2. Pada masa anda berada di seluruh bandar, idealnya anda mempunyai peranti pelepasan SIM dengan sisa kesan peribadi anda. Ini boleh didapati di Amazon dalam 10 pek atau lebih dengan harga sesedikit sahaja. Walau bagaimanapun, untuk keadaan malang di mana anda tidak memerlukannya, anda boleh menggunakan pilihan instrumen pelancaran SIM yang disertakan

Kaedah mematikan iPhone.

Lihat di sebelah kanan iPhone, di bawah butang tekan. Anda harus melihat susun atur plat SIM, dengan lubang jarum di hujung pangkal.

 • Tambahkan pin pada alat evakuasi SIM ke dalam bukaan dan tekan pada spring sehingga plat SIM habis.

 • Tarik piring SIM dari telefon bimbit.

Keluarkan kad SIM dari dulang SIM

Kad SIM terletak di dalam pelat luar biasa yang dapat ditarik bebas dari iPhone anda menggunakan alat pelepasan SIM yang tidak biasa atau kemasan tajam pada klip kertas.

:small_blue_diamond: Apabila plat dilenyapkan, anda pasti dapat melepaskan kad SIM yang dibebaskan dari tempat duduknya dan menambah kad SIM yang lain. Anda boleh memasukkan penjepit kertas kecil ke dalam lubang lubang kecil di dalam teh SIM. Kemudian, pada ketika itu, Terapkan sebilangan kecil faktor penekan sehingga plat SIM keluar dari iPhone atau iPad.

:small_blue_diamond: Genggam piring SIM dan tarik keluar terus. Kemudian, Tukar kad SIM anda. Pastikan anda telah memperkenalkan SIM dengan arah yang betul. Akhirnya, masukkan semula plat. Pastikan anda memasukkan pelat SIM ke arah yang betul.

Ringkasan :blue_book:

Bagaimana cara mengeluarkan kad sim dari iPhone? Umumnya ini boleh didapati di pelbagai kafe, dan individu tertentu bahkan menyampaikannya dengan sisa kesan peribadi mereka. Sekiranya anda membawa pisau kekuatan Swiss-Armed kepada anda, anda sekarang mempunyai tusuk gigi plastik.

Soalan Lazim :asterisk:

1. Adakah baik untuk mengeluarkan kad SIM dari iPhone?

Plat SIM disimpan pada iPhone yang dipisahkan dari tiga model awal - dan dapat dihilangkan dengan menggunakan instrumen pelepasan SIM yang disertakan. Walaupun kami mengesyorkan anda mematikan sebelum memulakan perdagangan dan memaksakannya semula setelah SIM baru masuk, untuk dilindungi dan menjauhkan diri dari kemungkinan bahaya

2. Apa yang berlaku jika anda menukar kad SIM di iphone?

Sekiranya anda menukarnya untuk SIM dari pengangkut yang serupa, tidak ada yang berlaku, alat terus mengisi seperti pada masa lalu. Sekiranya anda menukarnya untuk SIM dari satu lagi pengangkut dan telefon dikunci ke yang pertama, kemudian, pada ketika itu ia akan diisi sebagai iPod yang mewah, tidak ada kapasiti telefon yang dapat diakses

3. Adakah mengeluarkan kad SIM?

Kad SIM anda menyimpan maklumat yang sangat mengenali telefon anda dalam hubungan sel. Dengan mengeluarkan kad SIM anda, anda menjamin kunci sekutu bantuan peribadi anda dan membebaskan telefon anda untuk diperdagangkan di pasaran pembantu. Pada kebanyakan peranti, kad SIM disusun di bawah bateri dan tanpa keraguan dapat dikeluarkan

4. Apakah maklumat yang disimpan pada kad SIM?

Terlepas dari nama yang berbelit-belit, itu asasnya adalah nombor telefon anda. Mereka juga dapat menyimpan data hubungan, nombor telefon, mesej SMS, pengisian data dan penggunaan maklumat. Sebagai tambahan, SIM anda akan mempunyai nombor ID individu (PIN) untuk memastikan tidak berlaku rompakan

5. Di manakah kad SIM di telefon ini?

Pada telefon Android, anda biasanya dapat menjumpai bukaan kad SIM di salah satu dari dua tempat: di bawah (atau di sekitar) bateri atau di pinggan khusus di tepi telefon

6. Adakah mengeluarkan kad SIM menetapkan semula iPhone?

Tidak, mengeluarkan SIM sama sekali tidak akan berlaku. Sekiranya ini hanyalah slaid skrin untuk membuka kod laluan, kembalikan peranti seperti baru di iTunes

7. Adakah saya akan kehilangan gambar jika menukar kad SIM saya?

Yakinlah bahawa anda tidak akan kehilangan data yang tersimpan atau aplikasi yang dipasang pada peranti anda jika anda menukar kad SIM anda. Aplikasi, gambar, dan video disimpan di memori telefon anda (kad dalaman atau memori) dan tidak akan dihapus jika kad SIM dikeluarkan

8. Apa yang dilakukan semasa mengeluarkan kad SIM?

Kad SIM anda menyimpan maklumat yang mengenali telefon anda secara unik di rangkaian selular. Dengan mengeluarkan kad SIM anda, anda melindungi kunci pelanggan perkhidmatan peribadi anda dan membebaskan telefon anda untuk dijual semula di pasaran sekunder. Pada kebanyakan peranti, kad SIM terletak di bawah bateri dan boleh dikeluarkan dengan mudah

9. Di manakah kad SIM di telefon ini?

Pada telefon Android, anda biasanya dapat menemui slot kad SIM di salah satu daripada dua tempat: di bawah (atau di sekitar) bateri atau di dulang khas di sepanjang sisi telefon

Kesimpulannya

Tidak syak lagi kebanyakan orang mencari H untuk mengeluarkan kad sim dari iPhone? Tetapi panduan ini dapat memberikan jawapan yang sesuai untuk orang yang sedang mencari. Sekiranya anda juga merupakan sebahagian daripada orang-orang itu, bacalah panduan ini dengan teliti kerana mempunyai semua perkara yang anda perlukan.

artikel berkaitan