Selama bertahun-tahun, bidang komunikasi telah menyaksikan beberapa perkembangan. Pelbagai laman sosial telah muncul untuk membantu pengguna mereka dengan lebih baik dalam berkomunikasi dengan rakan dan orang tersayang. Platform sosial telah menjadi kemajuan besar dalam bidang komunikasi. Anda boleh menggunakan platform ini untuk pelbagai tujuan.

Dari menyiarkan gambar pada garis masa anda hingga bercakap dengan rakan yang jauh tersasar melalui sembang suara dan video. Di tengah-tengah keseluruhan senario pandemik, laman sosial telah menjadi rahmat dalam penyamaran. Dengan bantuan platform ini, orang dapat memeriksa antara satu sama lain. Walaupun setiap platform mempunyai kelebihannya sendiri, satu aplikasi sangat menonjol.

Instagram adalah aplikasi yang membolehkan anda mengepos, berkongsi, dan menatal feed orang lain dengan mudah. Ia menawarkan beberapa ciri kaya dengan antara muka yang mudah digunakan. Anda boleh masuk ke akaun anda dengan mudah dengan mudah. Sekiranya anda tidak mempunyai akaun, anda boleh mendaftar ke Instagram melalui Facebook kerana yang pertama dimiliki oleh yang terakhir. Anda juga dapat menggunakan akaun Gmail anda untuk mendaftar dan memulakan dengan akaun Instagram anda.

Menguruskan kata laluan akaun kadang-kadang sukar, terutamanya jika anda menggunakan kata laluan yang kompleks. Sekiranya anda terlupa kata laluan anda atau tidak dapat masuk ke akaun anda, anda boleh mendapatkan semula kata laluan Instagram anda dengan mudah. Dalam blog hari ini, kami akan membincangkan bagaimana anda dapat memulihkan kata laluan Instagram anda tanpa sebarang keributan. Diberikan di bawah adalah dua kaedah mudah yang boleh anda gunakan untuk menukar kata laluan Instagram anda.

Cara menukar kata laluan Instagram anda

 1. Tetapkan semula kata laluan melalui laman web
 • Lawati laman web rasmi Instagram.

 • Klik pada pilihan "Log-in" yang diberikan di bawah pilihan polisi.

 • Seterusnya, klik pada pilihan " lupa kata laluan " yang terletak tepat di bawah kelayakan masuk.

 • Seterusnya, kotak akan muncul di mana anda diminta memasukkan nama pengguna, nombor telefon, atau e-mel anda untuk mendapatkan semula kata laluan Instagram anda.

 • Setelah mengisi kelayakan yang diperlukan, klik pada pilihan "tetapkan semula kata laluan".

 • Seterusnya, anda akan menerima mesej mengenai pilihan pemulihan yang anda inginkan yang akan mempunyai pautan untuk menetapkan semula kata laluan anda.

 • Sekarang, ketik kata laluan yang kuat dan tegas, masukkan sekali lagi untuk mengesahkan kata laluan, dan kemudian serahkan kata laluan.

 • Anda kini berjaya menukar kata laluan Instagram anda .

 1. Tetapkan semula kata laluan melalui aplikasi

Menetapkan semula kata laluan Instagram anda melalui aplikasi cukup mudah, baik itu iOS atau antara muka android.

 • Buka aplikasi dan klik pada pilihan "dapatkan bantuan masuk" dari laman utama.

 • Sekarang, masukkan e-mel, nombor telefon, atau nama pengguna dengan betul dan kemudian klik "seterusnya".

 • Anda boleh meminta platform sosial mengirimi anda pesan di platform yang diinginkan, yang boleh berupa alamat e-mel, nombor telefon, atau bahkan surat Facebook anda jika anda telah menyiapkan akaun menggunakan Facebook.

 • Setelah anda memilih platform di mana anda mahu menerima mesej elektronik. Anda akan mendapat teks dengan kod di dalamnya.

 • Dari mesej, klik pada pautan tetapan semula, laman web akan muncul dari mana anda dapat "memulihkan kata laluan Instagram anda".

 • Pastikan membuat kata laluan yang kuat dan rumit yang juga mudah diingat, sahkan dan serahkan.

 • Sekarang, aplikasi akan mengarahkan anda ke akaun anda.

Dengan bantuan langkah-langkah ini, anda dapat memulihkan / menetapkan semula / menukar kata laluan akaun Instagram anda dengan mudah.

Kesimpulannya

Instagram adalah platform sosial yang mudah digunakan yang mempunyai banyak ciri dan penapis untuk dinikmati penggunanya. Anda boleh menetapkan semula kata laluan akaun anda dengan mudah hanya dengan mengikuti beberapa langkah mudah. Untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh menghubungi pusat bantuan Instagram.