Bagaimana mengembalikan bungkusan kepada pengirim? Mengembalikan bungkusan melalui beberapa prosedur. Pertama, anda mesti menyemak polisi untuk mengembalikan pakej anda. Pergi ke laman web, dan kemudian ke Pusat Pengembalian dan masukkan nombor pesanan anda dan berikan alasan untuk mengembalikan pakej anda. Cetak kebenaran label pengembalian Letakkan kebenaran pengembalian di dalam bungkusan anda dan letakkan juga label di bahagian luarnya dan setelah pengesahan, anda dapat mengembalikan bungkusan anda.

Sebab untuk mengembalikan bungkusan kepada pengirim

Berikut adalah sebab-sebab dari mana orang mengembalikan bungkusan dan selanjutnya dibincangkan secara terperinci bahawa bagaimana mengembalikan bungkusan itu kepada pengirim?

:small_blue_diamond: Kembalikan bungkusan yang dihantar lewat, yang tidak diperlukan :small_blue_diamond: Kembalikan item yang rosak kepada peruncit dalam talian :small_blue_diamond: Kembalikan bungkusan yang rosak semasa pengangkutan :small_blue_diamond: Mengembalikan produk dalam talian kepada pengirim antarabangsa yang tidak sesuai dengan keterangan atau jika anda hanya berubah fikiran.

Perkara yang perlu diperhatikan semasa mengembalikan bungkusan

Berikutan syarat, anda mesti tahu semasa mengembalikan bungkusan.

1. Baca polisi semasa mengembalikan pakej

Dasar pengembalian dalam talian merangkumi sebab-sebab pengembalian dan berapa lama anda harus mengembalikan bungkusan dan bayaran balik, sama ada kos penghantaran balik dikenakan dari penjual atau pembeli .

2. Syarat Pakej

Keadaan bungkusan yang anda kembalikan - Adakah anda perlu menghantarnya kembali ke dalam bungkusan asalnya? Sekiranya anda telah menggunakan item tersebut, anda harus memastikan dan mengetahui cara mengemas barang untuk dikembalikan ke peruncit dalam talian. Periksa halaman pembungkusan untuk mengemas dan menghantar barang untuk mengelakkan kerosakan semasa mengembalikan penghantaran.

3. Insurans untuk pakej pengembalian

Insurans untuk pakej pengembalian - Semua penghantaran dari pengirim Euro mempunyai insurans asas dalam harganya, dengan insurans tambahan yang dapat dibeli semasa prosedur tempahan.

4. Trek pakej pengembalian

Untuk setiap pengembalian pakej yang dihantar melalui pengirim Euro, anda akan mendapat nombor penjejakan melalui e-mel atau SMS untuk mengawasi item pengembalian anda dari eBay, Amazon , atau mana-mana kedai dalam talian yang lain dan pastikan ia sampai di tempat tujuannya.

Bagaimana cara memeriksa perkhidmatan yang sesuai untuk mengembalikan bungkusan kepada pengirim?

Untuk memeriksa untuk mengembalikan bungkusan cukup masukkan dimensi pakej anda kembalikan untuk mencari perkhidmatan yang paling lestari dengan harga terbaik.

Ambil dimensi langkah-langkah berikut

:heavy_check_mark: PANJANG

:heavy_check_mark: Luas

:heavy_check_mark: TINGGI

:heavy_check_mark: BERAT

Cara mengembalikan pakej anda melalui Amazon

 1. Masuk ke Pusat Pengembalian menggunakan penyemak imbas desktop atau komputer riba. Sekiranya boleh diakses, log masuk ke akaun Amazon anda. Sekiranya anda tidak mengandungi akaun; anda dikehendaki membuatnya.

 2. Masukkan nombor pesanan untuk bungkusan yang ingin anda kembalikan.

 3. Anda boleh mendapatkan nombor pesanan 17 digit anda (atau "ID Pesanan") pada slip pembungkusan anda atau pada slip hadiah digital yang dihantar melalui email kepada anda. Sekiranya anda tidak dapat menemui slip pembungkusan atau resit hadiah digital, hubungi talian bantuan. Kemudian anda diminta mendapatkan maklumat untuk membantu kami mencari pesanan iaitu nombor penjejakan, nama pengirim, dll. Anda boleh mendapatkan maklumat ini di kotak penghantaran.

 4. Pilih pilihan terus.

 5. Pilih item yang ingin dikembalikan dan masukkan jumlah item yang ingin dikembalikan, dan kemudian pilih sebab pengembalian dari menu lungsur. Tetapi untuk item yang dijual oleh penjual pihak ketiga, anda dapat melihat Kirim permintaan pengembalian. Beberapa penjual Amazon juga mengkaji permintaan pengembalian sebelum mereka membenarkannya.

 6. Pilih pilihan penghantaran balik anda dari menu dan bagaimana anda dapat label pengembalian anda. Setiap pengembalian memerlukan label pemulangan yang berasingan. Untuk memastikan bahawa anda menerima pengembalian wang yang betul, jangan pilih item dari banyak pesanan atau penghantaran dalam pakej yang sama.

 7. Sekiranya anda memilih untuk kembali menggunakan Amazon Hub Locker, anda akan diminta untuk memilih lokasi Amazon Hub Locker. Untuk maklumat lebih lanjut untuk mengembalikan item ke Amazon Hub Locker, pergi ke Return a Package di Amazon Hub Locker.

 8. Cetak label dan kebenaran pengembalian. Sebilangan pengembalian tidak perlu mencetak label atau kebenaran. Sekiranya anda tidak mengandungi pencetak semasa melengkapkan pengembalian, anda boleh mencetaknya kemudian (anda akan menerima e-mel label anda) atau anda boleh meminta orang lain mencetak label anda untuk anda.

 9. Masukkan kebenaran pengembalian di dalam bungkusan anda dan letakkan juga label di bahagian luarnya.

Catatan:

:small_orange_diamond: Item yang dikembalikan mestilah dalam keadaan yang sama seperti yang anda terima dan tidak boleh rosak (termasuk semua aksesori), seperti yang tertulis dalam polisi pengembalian. Bayaran balik untuk item yang dikembalikan yang tidak diterima dalam keadaan ini dapat dikurangkan. Untuk maklumat lebih lanjut, lawati halaman Bayaran Balik untuk mendapatkan bantuan. :small_orange_diamond: Setelah pakej anda diterima untuk kembali, ia tidak dapat menghantar barang itu kembali kepada anda. :small_orange_diamond: Sebelum mengembalikan item yang menyimpan maklumat peribadi anda seperti komputer riba, kamera atau peranti elektronik lain, padamkan keseluruhan maklumat daripadanya.

UPS Kembali ke Pengirim

Sekiranya penghantaran pertama anda terlewat, pemandu anda akan diberi notis kepada UPS InfoNotice yang mengatakan bahawa proses penghantaran telah dibuat. Dengan menggunakan UPS InfoNotice, anda boleh memilih hingga empat pilihan pertukaran penghantaran:

 • Kembali ke Penghantar
 • Akan panggil
 • Penghantaran kepada
 • Alamat Lain
 • Jadualkan Penghantaran

Untuk memulakan, pilih pautan Penjejakan di bawah dan masukkan nombor UPS InfoNotice anda di kawasan Penjejakan atau InfoNotice, dan pilih butang Jejak.

Sekiranya bungkusan itu dihantar kepada jiran atau dilepaskan tanpa tanda tangan dan tidak dibuka, anda mempunyai lima hari bekerja dari hari penghantaran untuk meminta Pengembalian ke Pengirim. Dan setelah lima hari bekerja, anda diminta menghubungi pengirim.

Menolak Penghantaran

 • Sekiranya anda berada di rumah semasa penghantaran, anda boleh menolak penghantaran bungkusan pada masa itu.

Pulangan UPS - Cetak Label Pulangan

Dengan UPS Returns - Print Return Label, anda boleh mendapatkan label pengembalian dan menghantarnya kepada penerima dengan penghantaran anda atau secara berasingan.

Nota: Jumlah perkhidmatan ini terhad kepada AS $ 1,000 atau setara dengan mata wang tempatan. Ingat, ada bayaran perkhidmatan setiap pakej tambahan.

:one: Pilih Print Return Label dalam senarai drop-down Return Services dan masukkan Penerangan Item yang diperlukan. Dari skrin ini atau skrin Penghantaran Pratonton, pilih Hantar Sekarang.

Sekiranya anda memilih halaman Penghantaran Pratinjau yang dapat diedit, anda akan melihat bahawa alamat Penghantaran Ke dan Penghantaran Dari telah diubah menjadi alamat Pick Up From dan Return To. Untuk mengedit alamat, pilih Edit di sebelah alamat yang ingin anda ubah. Sahkan bahawa maklumat pengembalian adalah betul, dan kemudian pilih Hantar Sekarang.

:two: - Selesaikan proses Label Penghantaran Balik anda dengan memilih kotak pilihan label dan resit jika dikehendaki. Kemudian pilih Lihat / Cetak untuk menghasilkan label.

Label Pemulangan Elektronik UPS

Untuk mendapatkan label pengembalian melalui e-mel kepada pengguna anda, pilih Label Pengembalian Elektronik UPS di menu Perkhidmatan Pengembalian pada skrin Kirimkan Pakej semasa anda memproses penghantaran anda. Pelanggan anda kemudian boleh mencetak label pengembalian dengan resit dan melihat maklumat mengenai cara mendapatkan pakej untuk koleksi.

:one: - Pilih Label Pemulangan Elektronik UPS dalam senarai drop-down Return Services dan masukkan Huraian Item yang diperlukan dari skrin ini atau halaman Tambah Pilihan Penghantaran. Kemudian pilih Hantar Sekarang.

:two: - Sekiranya anda ingin mencetak resit untuk Mengembalikan bungkusan anda, pilih kotak semak penerimaan dan kemudian pilih Lihat / Cetak. UPS akan menghantar label kepada e-mel kepada pelanggan anda; ia tidak akan dihantar ke pencetak tempatan.

Label Cetakan dan Pemulangan Mel UPS

UPS juga dapat mencetak dan mengirim label pengembalian kepada pelanggan untuk anda, memberikan pilihan pengembalian yang sesuai untuk pelbagai keadaan, termasuk penarikan balik produk. Untuk melampirkan label pengembalian kepada pelanggan anda, pilih UPS Print dan Mail Return Label dalam pilihan Perkhidmatan Pengembalian semasa anda memproses penghantaran anda.

:one: Pilih Label Cetak UPS dan Surat Balik Mel dalam senarai drop-down Perkhidmatan Kembali dan masukkan Huraian Barang yang diperlukan. Dari skrin ini atau skrin Penghantaran Pratonton, pilih Hantar Sekarang.

:two: Sekiranya anda ingin mencetak resit untuk Penghantaran Kembali anda, pilih kotak semak penerimaan dan kemudian pilih Lihat / Cetak. UPS akan menghantar label secara automatik kepada orang tersebut; ia tidak akan dihantar ke pencetak tempatan anda.

:dizzy: RINGKASAN

Bagaimana mengembalikan pakej anda? Prosedur ini berlaku dari beberapa prosedur, tetapi jika anda hadir semasa penghantaran anda boleh mengembalikannya di tempat. Mula-mula membaca dasar kedai runcit dalam talian seperti Amazon, eBay, UPS, dan lain-lain. Selepas itu pergi ke laman web dari mana anda memesan bungkusan itu, masuk ke Pusat Pengembalian dan tuliskan ID pesanan anda dan pilih alasan untuk mengembalikan pakej anda. Anda akan menerima label pengembalian kebenaran. Cetak dan pasangkan dengan bungkusan anda dan hantar kembali setelah pengesahan.

Soalan lazim

Bagaimana mengembalikan bungkusan kepada pengirim? Berikut adalah beberapa soalan yang sering ditanyakan orang dan meminta petunjuk.

Setelah berapa hari saya dapat mengembalikan bungkusan kepada pengirim dari Amazon, eBay, atau kedai dalam talian yang lain?

Polisi pengembalian bergantung pada tempat anda menerima pakej anda, jadi penting untuk memeriksanya dengan peraturan dan polisi penjual eBay, kedai Amazon, atau penjual dalam talian dengan teliti. Apa pun syarat untuk mengembalikan bungkusan, anda harus memilih pilihan terpantas untuk mengelakkan pengembalian wang anda tidak diterima kerana sebilangan kedai dalam talian mungkin memberi anda 7 hari untuk mengembalikan barang, yang lain mungkin membenarkan sehingga 90 hari.

Bagaimana saya tahu pakej saya berjaya dikembalikan kepada pengirim?

Setiap penghantaran yang ditempah melalui pengirim Euro memberikan nombor penjejakannya, sehingga anda dapat [mengesan bungkusan anda yang kembali. Anda juga boleh meminta pakar mendapatkan bukti sijil penghantaran dengan tandatangan dan nama lengkap penerima, sekiranya penjual keberatan untuk tidak menerimanya. Sekiranya anda masih tidak pasti, hubungi pakar kami yang akan membimbing anda dengan bungkusan yang anda kembalikan.

Apakah cara termurah untuk mengembalikan bungkusan kepada pengirimnya?

Kaedah yang paling cekap dan berkesan untuk mengembalikan bungkusan kepada pengirimnya adalah dengan menghantarnya melalui penghantaran standard. Pilih laluan dan dimensi bungkusan anda, untuk menerima harga untuk menghantar bungkusan kepada pengirimnya.

Kesimpulannya

Bagaimana mengembalikan pakej anda? Proses ini berlaku dari beberapa prosedur, tetapi jika anda hadir semasa penghantaran anda boleh mengembalikannya di tempat. Mula-mula membaca dasar kedai runcit dalam talian seperti Amazon, eBay, UPS, dan lain-lain. Selepas itu pergi ke laman web dari mana anda memesan bungkusan itu, masuk ke Pusat Pengembalian dan tuliskan ID pesanan anda dan pilih alasan untuk mengembalikan pakej anda. Anda akan menerima label pengembalian kebenaran. Cetak dan pasangkan dengan bungkusan anda dan hantar kembali setelah pengesahan.

JUGA, BACA

Tapak Beli-belah Dalam Talian Terbaik

"Insurans" bermaksud kontrak yang terkandung dalam polisi berdasarkan di mana perlindungan ekonomi atau pampasan seseorang dari penyedia insurans sekiranya berlaku kerugian . Syarikat berkongsi risiko pelanggannya agar pembayaran kepada pihak yang diinsuranskan lebih berpatutan. Polisi insurans digunakan untuk melindungi daripada bahaya kerugian kewangan, baik yang besar maupun yang kecil, yang disebabkan oleh kerosakan pada aset yang dilindungi atau asetnya atau dari tanggungjawab untuk kecederaan atau kerosakan pada pihak ketiga.

Apa sebenarnya Insurans?

 • Insurans adalah perjanjian antara dua pihak, firma insurans (penanggung insurans) dan individu yang diinsuranskan (pemegang polisi) (diinsuranskan).

 • Penyedia insurans menjamin untuk membayar perlindungan bagi sebarang kerosakan yang dialami akibat berlakunya kejadian yang diinsuranskan.

 • Kejadian yang membawa kepada kerugian disebut sebagai kemungkinan. Ini boleh menjadi nyawa pemegang polisi atau kerosakan atau pemusnahan harta benda pemegang polisi.

 • Hal ini disebut sebagai kemungkinan karena hasil kejadian tidak diketahui. Sebagai balasan atas janji syarikat insurans, yang dilindungi membayar premium.

Ringkasan:

Kehidupan dan harta benda individu selalu terancam dengan kematian, bahaya, atau kehancuran. Risiko ini boleh mengakibatkan kerugian kewangan. Insurans adalah cara yang bijak untuk memindahkan risiko tersebut kepada orang ketiga.

Bagaimana Insurans Berfungsi?

 • Penanggung dan penanggung insurans terlibat dalam kontrak yang boleh dilaksanakan secara sah yang disebut sebagai polisi insurans.

 • Polisi insurans menentukan terma dan syarat di mana insurans akan membayar orang yang diinsuranskan atau faedah insurans. Insurans melindungi anda dan keluarga anda dari kesulitan kewangan.

 • Terdapat banyak polisi insurans, dan hampir semua orang atau organisasi dapat mencari syarikat insurans yang bersedia menginsuranskannya (dengan harga).

 • Insurans kenderaan, perubatan, rumah dan nyawa adalah semua jenis insurans peribadi. Pada amnya, premium polisi insurans yang besar jauh lebih mahal dari segi wang yang dilaburkan.

 • Syarikat insurans menerima risiko memberikan perlindungan yang tinggi dengan kos yang murah, kerana sangat sedikit individu yang diinsuranskan membuat tuntutan. Ini adalah bagaimana anda boleh menerima insurans dengan sejumlah besar wang dengan harga yang berpatutan.

 • Mana-mana individu atau syarikat boleh memohon insurans dengan penyedia insurans, namun keputusan syarikat perlindungan mengenai apakah akan memberikan insurans adalah muktamad.

 • Syarikat insurans akan mengkaji permohonan tuntutan sebelum membuat keputusan. Syarikat insurans sering menolak untuk menginsuranskan orang yang mempunyai risiko besar.

 • Perniagaan memerlukan rancangan insurans khusus untuk melindungi daripada risiko khusus untuk sektor mereka. Contohnya, restoran makanan segera memerlukan liputan untuk kerosakan atau kecederaan yang disebabkan oleh penggorengan.

 • Walaupun peniaga kenderaan tidak terdedah kepada jenis bahaya ini, mereka diharuskan memiliki insurans untuk melindungi kerosakan atau kecederaan yang mungkin berlaku semasa memandu.

Ringkasan:

Insurans adalah perjanjian (insurans) di mana satu penanggung insurans membayar ganti rugi yang lain atas kerugian yang ditanggung oleh kejadian atau bahaya yang ditentukan. Perlindungan insurans tersedia dalam pelbagai jenis. Insurans nyawa, kesihatan, pemilik rumah, dan kenderaan adalah jenis insurans yang paling biasa. Sebilangan besar kontrak insurans merangkumi tiga komponen utama: dikurangkan, had polisi, dan premium. Semasa mengambil insurans anda, berhati-hati.

Mengapa Insurans penting?

Mengapa insurans sangat diperlukan? Pertimbangkan lima sebab kritikal berikut.

1. Insurans menjamin perlindungan anda dan keluarga:

 • Keluarga anda bergantung kepada anda dari segi kewangan untuk mengekalkan kualiti hidup yang wajar, jadi insurans sangat penting setelah anda memulakan keluarga.

 • Ini bermaksud bahawa walaupun perkara yang tidak biasa berlaku, individu yang paling penting dalam hidup anda mungkin dilindungi dari kesulitan kewangan.

2. Insurans mengurangkan tekanan pada keadaan yang mencuba:

 • Tidak ada antara kita yang tahu apa yang akan berlaku. Tragedi yang tidak dijangka - seperti penyakit, kecederaan, kecacatan kekal, dan bahkan akhir hayat - boleh mendatangkan malapetaka terhadap kesejahteraan mental dan keluarga anda.

 • Insurans akan mengurangkan tekanan kewangan kepada anda dan keluarga, membantu memberi tumpuan kepada pemulihan dan membina semula kehidupan anda.

3. Insurans memberikan jaminan kewangan:

 • Apa sahaja keadaan kewangan anda hari ini, kejadian yang tidak dijangka dapat dengan cepat meruntuhkan semuanya.

 • Insurans memberikan pembayaran balik sekiranya berlaku kejadian yang tidak dijangka, membolehkan anda dan keluarga anda meneruskan kehidupan seperti biasa.

4. Insurans memberi ketenangan fikiran:

 • Wang tidak boleh membeli kesihatan dan kebahagiaan anda atau peranan yang anda mainkan dalam keluarga anda.

 • Namun, anda boleh bertenang dengan mengetahui bahawa insurans akan menyokong keselamatan kewangan keluarga anda sekiranya sesuatu berlaku kepada anda.

5. Insurans adalah warisan kepada waris seseorang:

 • Manfaat kematian sekali gus dapat membantu memastikan masa depan kewangan anak-anak anda dan mengekalkan taraf hidup mereka.

Ringkasan:

Insurans sangat menguntungkan bagi individu yang mempunyai sejumlah besar kehidupan bergantung. Insurans memastikan perlindungan anda dan keluarga anda. Insurans menolong anda menguruskan tekanan pada masa sukar, Insurans memberikan keselamatan kewangan, Insurans memberi ketenangan fikiran, dan Insurans adalah warisan untuk ditinggalkan.

Jenis insurans am:

 • Menjimatkan wang adalah menggembirakan . Dan mencari perlindungan insurans adalah kaedah terbaik untuk mencapainya.

 • Walau bagaimanapun, hanya mengurangkan liputan anda atau menghilangkan liputan kritikal adalah seperti diet tanpa bersenam - yang penting hanyalah angka, bukan hasilnya.

 • Elakkan menjadi kurang diasuransikan dan menghadapi perbelanjaan yang jauh lebih besar sekiranya berlaku malapetaka.

 • Oleh itu, berikut adalah beberapa jenis insurans yang mesti anda pertahankan:

1. Insurans perubatan:

 • Insurans penjagaan kesihatan dibeli untuk membayar perbelanjaan rawatan perubatan yang mahal.

 • Banyak rancangan insurans kesihatan menyediakan perlindungan untuk pelbagai penyakit dan gangguan. Anda boleh mendapatkan perlindungan dan perlindungan kesihatan standard untuk penyakit tertentu.

 • Premium polisi insurans kesihatan sering merangkumi kos rawatan, kemasukan ke hospital dan ubat-ubatan.

2. Insurans hayat:

 • Insurans nyawa, seperti namanya, dilindungi oleh kehilangan nyawa seseorang.

 • Anda membeli insurans hayat untuk melindungi keselamatan kewangan tanggungan anda sekiranya berlaku kematian anda pada waktunya.

 • Insurans nyawa sangat penting jika anda adalah satu-satunya pencari nafkah keluarga atau jika rumah tangga anda sangat bergantung pada pendapatan anda.

 • Insurans hayat memberikan bantuan kewangan kepada keluarga pemegang polisi sekiranya berlaku kematian pemegang polisi selama tempoh polisi.

3. Insurans untuk Pendidikan:

 • Insurans pendidikan kanak-kanak setanding dengan insurans hayat yang dibentuk terutamanya untuk tujuan menabung.

 • Insurans pengajian mungkin merupakan pilihan yang baik untuk memberikan sejumlah wang yang besar kepada anak anda apabila mereka mencapai had umur untuk mendapat pendidikan tinggi dan diterima di perguruan tinggi (18 tahun ke atas). Wang ini kemudian dapat digunakan untuk membayar pendidikan tambahan anak anda.

 • Anak adalah polisi atau waris yang diinsuranskan seumur hidup, sedangkan penjaga pengasuh adalah pemilik polisi. Anda boleh menganggarkan jumlah wang yang diperlukan untuk membayar pendidikan anak-anak anda dengan menggunakan Kalkulator Perancangan Pendidikan.

4. Insurans rumah:

 • Kita semua berhasrat untuk memiliki rumah sendiri.

 • Insurans rumah dapat membantu membayar balik kerugian atau kerosakan rumah anda yang disebabkan oleh insiden seperti kebakaran dan bencana alam atau bahaya lain.

 • Bahaya lain seperti kilat dan gempa bumi dilindungi oleh insurans pemilik rumah.

5. Insurans kenderaan

 • Insurans kenderaan adalah polisi penting bagi mana-mana pemilik kereta dalam persekitaran masa kini . Insurans ini melindungi anda daripada kejadian yang tidak dijangka seperti kemalangan.

 • Jenis insurans tertentu mungkin merangkumi perlindungan kerosakan kenderaan anda yang disebabkan oleh bencana alam termasuk banjir atau gegaran.

 • Lebih jauh lagi, ini merangkumi tanggungjawab pihak ketiga, yang memberikan pampasan kepada pemilik kenderaan lain atas kerugian mereka.

Negara dengan Dasar Insurans Terbaik:

Negeri Kedudukan dasar terbaik
Amerika Syarikat 3
Pulau Cayman 1
Switzerland 4
Hong Kong 2

Soalan Lazim (Soalan Lazim):

Orang ramai bertanya banyak mengenai Insurans. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah.

1. Mana daripada tujuh jenis insurans yang ada?

7 Jenis Insurans adalah:

 1. Insurans Peribadi atau Insurans Hayat.

 2. Insurans untuk Harta Tanah.

 3. Insurans untuk kapal laut.

 4. Insurans terhadap kebakaran.

 5. Insurans terhadap tanggungan.

 6. Insurans dengan Jaminan

 7. Keselamatan Sosial.

2. Apakah kelas insurans 11?

 • Kontrak insurans adalah perjanjian sah antara syarikat insurans dan syarikat insurans.

 • Penanggung insurans bersetuju untuk memberi ganti rugi kepada pihak yang diinsuranskan atas kerosakan yang disebabkan oleh peristiwa sebagai pertukaran dengan pembayaran berulang yang disebut premium. (a) Tujuan. (b) Keselamatan. (c) Taburan risiko.

3. Jenis insurans mana yang terbaik?

 • Walau bagaimanapun, kebanyakan pakar kewangan mengesyorkan agar kita semua mempunyai empat bentuk insurans: nyawa, kesihatan, auto, dan kecacatan jangka panjang.

4. Apakah kata-kata mudah insurans?

 • Ungkapan "insurans" adalah ekonomi dan undang-undang. Sesuatu yang dibeli oleh individu untuk melindungi diri daripada kerugian kewangan.

 • Sebagai balasannya, sekiranya sesuatu yang mengerikan berlaku kepada orang yang diinsuranskan atau harta benda, syarikat insurans akan membayar balik kepada anda.

5. Apakah perbezaan antara syarikat penaja jamin dan syarikat insurans?

 • Penaja jamin adalah istilah yang merujuk kepada perniagaan insurans yang memikul tanggungjawab untuk membayar tuntutan di bawah kontrak insurans.

 • Walau bagaimanapun, penaja jamin mungkin syarikat atau individu. Penilaian ini membantu syarikat insurans dalam menentukan premium yang sesuai untuk pemegang polisi berdasarkan risiko.

Kesimpulan:

Polisi insurans seperti perlindungan insurans, insurans perubatan, atau produk insurans boleh dibeli di luar talian dan dalam talian. Sama seperti ada ejen perubatan yang dapat membantu anda dalam membeli polisi, terdapat juga laman web di mana anda boleh membeli polisi. Pastikan anda telah melakukan penyelidikan yang mencukupi sebelum memilih dan mendaftar dalam perlindungan insurans.

artikel berkaitan