Bagaimana Mengambil Tangkapan Skrin Pada Laptop Dell? Tekan kekunci Windows dan Prt Sc pada masa yang sama untuk menangkap keseluruhan skrin. Untuk seketika, skrin anda akan berkedip, menunjukkan bahawa ia berjaya menangkap gambar. Skrin anda dapat melakukan operasi dalam pelbagai bahagian jika anda mengetahui kombinasi kata kunci tertentu dengan kunci Print Screen untuk menangkap tetingkap anda. Pada Windows 8, Windows 8.1, dan Windows 10, penyelesaian ini akan berfungsi dengan baik.

Cara Mengambil Tangkapan Skrin Pada Laptop Dell

:small_blue_diamond: Terdapat beberapa cara mudah untuk mengambil tangkapan skrin pada peranti Dell anda. Tidak kira model atau siri komputer riba anda, kaedah berikut akan berfungsi untuk setiap satu daripadanya. Inilah cara mengambil tangkapan skrin Dell Laptop dan Komputer.

Kaedah untuk mengambil tangkapan skrin pada Dell Laptop

:small_blue_diamond: Anda mungkin menggunakan beberapa kaedah bagaimana mengambil tangkapan skrin pada komputer riba dell? Skrin anda dapat melakukan operasi dalam pelbagai bahagian jika anda mengetahui kombinasi kata kunci tertentu dengan kunci Print Screen untuk menangkap tetingkap anda. Pada Windows 8, Windows 8.1, dan Windows 10, penyelesaian ini akan berfungsi dengan baik.

Berikut adalah panduan mudah untuk mengambil tangkapan skrin di Dell Laptop

1. Kekunci Cetak Skrin pada komputer riba Dell biasanya dilabelkan sebagai 'Prt Sc.' Label yang tepat berbeza dari model ke model.

2. Kekunci ini, yang sering dikenali sebagai F10, terletak di barisan atas papan kekunci anda. Kunci dijumpai di sebelah kekunci 'Padam' pada beberapa peranti Dell.

3. Tekan kekunci Windows dan Prt Sc pada masa yang sama untuk menangkap keseluruhan skrin. Untuk seketika, skrin anda akan berkedip, menunjukkan bahawa ia berjaya menangkap gambar.

4. Untuk menangkap satu tetingkap aktif, cukup klik pada tetingkap yang ingin anda ambil dan kemudian tekan Alt + Part Scr secara serentak.

5. Akhirnya, tekan Prt Sc untuk mengambil tangkapan skrin semua tetingkap semasa.

Bagaimana Mencari Lokasi Folder Tangkapan Skrin?

1. Gambar akan disalin ke papan keratan anda semasa anda mengambil tangkapan skrin pada komputer riba Dell anda.

2. Tampalkannya ke dalam program penyuntingan grafik (seperti Microsoft Paint) dan simpan. Pada komputer riba Dell, ambil tangkapan skrin dengan Snipping Tool.

3. Anda boleh menggunakan Snipping Tool sebagai gantinya jika anda mahukan pendekatan yang berbeza.

4. Mengambil tangkapan skrin adalah alat Windows yang membolehkan anda mengambil gambar skrin anda dalam pelbagai bentuk.

5. Pergi ke Menu Mula dan cari "Snipping Tool" di kotak carian untuk mengakses Snipping Tool. Aplikasi ini akan dipaparkan di skrin anda dengan pelbagai pilihan.

6. Pilih bentuk yang anda mahu menangkap Tangkapan Layar anda dengan menekan 'Baru' atau tekan 'Ctrl + N.' butang bersama. Potongan segi empat tepat merangkumi pelbagai pilihan lalai untuk menggambarkan pilihan anda ·

Ciri Terkenal Untuk Mengambil Tangkapan Skrin Pada Laptop Dell

Berikut adalah beberapa ciri terkenal untuk mengambil tangkapan skrin pada komputer riba Dell:

1. Bentuk bebas hantaran: Ciri ini menyokong pengguna untuk menangkap skrin anda dalam bentuk apa pun yang mereka inginkan.

2. Snip Window: Window Snip membolehkan anda menangkap tingkap aktif anda dengan satu klik mudah.

3. Memintas Skrin Penuh: Potongan Skrin Penuh dapat mengambil gambar keseluruhan skrin sekaligus. Perintah ini akan berguna jika anda menggunakannya di beberapa monitor.

Bagaimana Menyimpan Tangkapan Skrin Anda?

1. Mengambil tangkapan skrin desktop anda akan menjadi pengalaman yang menyeronokkan. Untuk ini, anda perlu mengetuk kekunci PrintScreen plus windows pada masa yang sama.

2. Tiba-tiba, skrin desktop anda akan menjadi gelap sebentar, menunjukkan bahawa Tangkapan Layar telah ditangkap.

3. Oleh itu, anda dapat melihat sebarang perisian atau program penyuntingan pada Komputer Peribadi anda, termasuk Photoshop, dan PaintShop, dan sebagainya.

4. Dengan menekan butang CTRL + V, anda dapat menampal gambar skrin anda pada gambar. Atau, klik pada butang kanan penunjuk dan tekan pilihan tampal.

5. Akhirnya, anda dapat mengamankan Tangkapan Layar anda sebagai fail PNG atau JPG sehingga anda dapat meletakkan fail anda di dokumen kegemaran anda di PC dari mana anda dapat dengan cepat mendapatkan aksesnya dan juga dapat berkongsi gambar skrin anda dengan orang lain.

Ringkasan

Sekiranya anda ingin mengambil tangkapan skrin pada Dell Laptop, tekan kekunci Windows dan Prt Sc pada masa yang sama untuk menangkap keseluruhan skrin. Untuk seketika, skrin anda akan berkedip, menunjukkan bahawa ia berjaya menangkap gambar.

Beberapa Aplikasi Alternatif untuk mengambil Tangkapan Skrin pada Laptop Dell

Adakah anda bersedia untuk mencari pilihan lain yang mempunyai pelbagai ciri untuk anda bekerjasama? Berikut adalah beberapa aplikasi terkenal untuk mengambil tangkapan skrin pada Dell Laptop:

1. Markup Wira

 • Alat perisian Markup Hero akan terbaik untuk anda.

 • Ini adalah sejenis aplikasi mudah dan kuat yang membantu anda mengambil tangkapan skrin dell anda.

 • Selain itu, ia memiliki kualitas untuk mengedit dan memberi keterangan pada jendela anda.

 • Oleh itu, sekarang buat idea inovatif, tangkap dengan aplikasi Markup Hero, dan kongsi dengan rakan, keluarga dan rakan anda.

2. Rakaman Skrin

 • Screen Rec adalah perisian yang mempunyai Tangkapan Layar yang menakjubkan, fitur ini akan memungkinkan anda menyaring layar untuk mengambil gambar diri, menyimpannya dalam gambar, dan juga membaginya dengan saudara-mara dan kenalan.

 • Anda juga dapat menggunakannya untuk mengedit dan memberi penjelasan kerana pada dasarnya dibuat untuk mengambil tangkapan skrin tetingkap, sehingga ciri-ciri tambahan yang tidak relevan belum termasuk dalam program ini.

3. Gadwin

 • Sekiranya anda mencari cara termudah untuk mengambil Tangkapan Skrin, anda harus menggunakan perisian Gadwin untuk Windows.

 • Sebagai perbandingan dengan Windows Snipping Tool, Gadwin berfungsi sebagai "barebones" perisian tangkapan layar.

 • Kamu tahu kenapa? Ini hanya kerana ia tidak menawarkan sebarang fitur penyuntingan.

 • Oleh itu, semasa anda mencari cara untuk mengambil Tangkapan Skrin pada komputer riba dell, fikirkan Gadwin pada pemberitahuan anda terlebih dahulu kerana dapat melakukan pekerjaan ini seperti seorang profesional.

4. ShareX

Ini adalah salah satu alat perisian tangkapan skrin yang paling terkenal yang baik untuk memberi anda banyak pilihan untuk mengedit dan berkongsi gambar skrin anda dengan orang lain.

5. Penangkap Tangkapan Skrin

Satu lagi inovasi untuk tujuan yang sama untuk mengambil gambar yang jelas di skrin anda dikenali sebagai Screenshot Captor. Anda mungkin tidak percaya dengan memperhatikan ciri-ciri yang sangat besar bahawa ia adalah perisian percuma.

6. Kukus

 • Steam dikembangkan untuk membantu pemain, namun, apabila anda tidak tahu bagaimana mengambil tangkapan layar pada komputer riba dell, anda juga dapat menggunakan sistem pengaturcaraannya.

 • Kerana ia menawarkan pemain permainan video pilihan untuk mengambil tangkapan skrin yang ditunjukkan dengan rapi di bar sisi kiri.

Ringkasan

Anda mungkin menggunakan beberapa aplikasi bagaimana mengambil tangkapan skrin pada komputer riba dell? Skrin anda dapat melakukan operasi dalam pelbagai bahagian jika anda mengetahui kombinasi kata kunci tertentu dengan kunci Print Screen untuk menangkap tetingkap anda.

Soalan Lazim

Orang bertanya banyak soalan mengenai: 'bagaimana cara mengambil tangkapan skrin pada Dell Laptop?'. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

Kesimpulannya

artikel berkaitan