Perkara itu berlaku kepada semua orang: Selepas beberapa ketika, anda mula merasa seperti beberapa orang mengacau Facebook untuk anda dan ingin berteman dengan beberapa orang. Mungkin anda rasa anda mempunyai terlalu banyak kawan, atau mungkin anda dan rakan anda telah berpisah secara sah. Mungkin anda mengalami masalah besar dan hanya perlu berehat. Jangan bimbang; anda boleh Unfriend seperti anda orang rakan.

imej

Untuk berkawan dengan seseorang, lakukan perkara berikut:

  1. Pergi ke Garis Masa orang itu.
  2. Klik butang Rakan. Menu muncul untuk menetapkan orang ke Daftar Rakan. Item terakhir dalam senarai ini adalah Tidak Berkawan.
  3. Klik pautan Unfriend.
  4. Klik butang Buang dari Rakan.

Luangkan masa sunyi. Baiklah, sudah cukup lama.

Orang tidak diberitahu apabila anda tidak berteman dengan mereka, tetapi orang yang mengambil berat tentang anda (iaitu keluarga, kawan rapat) cenderung untuk melihat sendiri bahawa, hei, anda sudah tidak termasuk dalam senarai rakan mereka. Ini kadang-kadang boleh menimbulkan rasa janggal, jadi ada baiknya menggunakan tetapan privasi anda untuk mengehadkan lagi pengetahuan orang ini mengenai kehidupan anda sebelum anda tidak berteman dengan mereka. Banyak orang menjalani pembersihan rakan secara berkala. Sebagai contoh, setelah menukar pekerjaan atau berpindah, anda mungkin menyedari bahawa anda ingin terus berhubungan dengan beberapa orang dari bab tersebut dalam hidup anda; yang lain, anda tidak. Berkawan jauh.