Nama kucing HP Lovecraft adalah "NIGGER MAN" , yang dibeli oleh keluarganya untuknya. Nama "Nigger Man" diberikan oleh keluarganya, ketika hp Lovecraft terlalu muda hanya berusia 5 tahun, pada tahun 1899.

SIAPAKAH HP LOVECRAFT

Howard Phillips Lovecraft atau biasa dikenali sebagai HP Lovecraft adalah seorang penulis Amerika tentang kisah seram, ketegangan, sains, budaya dan cerita fiksyen yang pelik. Dia dilahirkan pada 20 Ogos 1890 dan meninggal pada 15 Mac 1937 pada usia 46 tahun, di United State. Dia terkenal dengan penciptaan Cthulhu Mythos, yang telah mengilhami sebilangan besar seniman, permainan, sastera , muzik dan lain-lain. Pada usia 16 tahun, dia menulis lajur astronomi di Providence Tribune. Dia juga menulis cerpen untuk majalah Weird Tales.

Pada tahun 1913, dia menulis surat kritis kepada majalah pulpa yang akhirnya menyebabkan penglibatannya dalam industri filem. Dia adalah penulis seram yang paling berpengaruh dan dominan sepanjang masa. Selain cerpen, dia menulis banyak puisi, surat dan novel kreatif. Menurut tekaan, dia menulis kira-kira 100,000 surat sepanjang hayatnya. Dia juga bekerja sebagai editor dalam industri.

KEHIDUPAN AWAL HP LOVECRAFT

Bapa HP Lovecraft , Winfield Scott Lovecraft, segera meninggal ketika dia masih muda. Winfield Scott didiagnosis oleh psikosis - keadaan yang mempengaruhi fungsi otak - dia dimasukkan ke hospital selama 5 tahun dan kemudian meninggal pada tahun 1898, ketika HP Lovecraft berusia 8 tahun. Dia kemudian dibesarkan oleh datuk dan ibunya dan kadang-kadang oleh ibu saudaranya. Kakeknya, Whipple, menjadi bapa kepada Lovecraft pada masa penting ini.

Minatnya untuk menulis meningkat dari hari ke hari semasa kecil dan kemudian pada masa remaja. Minatnya bertambah apabila dia mula pergi ke perpustakaan. Karya kesusasteraannya yang paling awal dimulakan bermula pada usia tujuh tahun dengan puisi-puisi menyusun semula kisah Odyssey dan mitologi lain. Kakek dan neneknya menyokongnya semasa awal kariernya.

KEMATIAN HP LOVECRAFT

Howard Phillips Lovecraft meninggal dunia di kampung halamannya di Providence, Rhode Island pada 15 Mac 1937 (berumur 46 tahun). Dia didiagnosis menghidap barah usus kecil pada peringkat terakhir. Pada masa itu, Lovecraft tidak mempunyai wang. Lovecraft menghabiskan hari-hari terakhirnya menderita kesakitan barahnya, serta kekurangan zat makanan .

TULISAN KELUARGA LOVECRAFT HP

Dia terkenal dengan kisah dan novel fiksyen seramnya. Beberapa tulisannya yang terkenal disebutkan di bawah:

 • The Call of Cthulhu - ini adalah kisah Lovecraft yang paling berpengaruh, sebuah karya, yang menghasilkan popularitinya.
 • Seram Dunwich.
 • Di Mountains of Madness - ini adalah karya paling terkenal selepas Cthulhu.
 • Bisikan dalam Kegelapan.
 • The Shadow Over Innsmouth.
 • Impian-Pencarian Kadath Tidak Dikenal.
 • Bayangan Kehabisan Masa.
 • Dipenjara dengan Firaun.

Selain kisah-kisah fiksyen ini, dia juga menulis puisi yang mendapat banyak kemasyhuran. Beberapa puisinya adalah seperti berikut:

 • Putus asa
 • Kucing
 • Matahari terbenam
 • Bandar
 • Pengantin laut
 • Harimau kecil
 • Utusan
 • Fakta dan mewah ... dan banyak lagi.

RINGKASAN: Howard Phillips Lovecraft adalah penulis Amerika yang hebat dengan pemikiran yang unik. Dia menghabiskan masa kecil yang mengerikan, kematian awal ayahnya membuatnya merasa kesepian, tetapi datuk dan neneknya dan ibunya selalu menyokongnya. Kucing HP Lovecraft menjadi sangat terkenal kerana nama kucingnya.

CINTANYA UNTUK HAIWAN

Dia bukan orang yang menyukai haiwan. Tetapi, cintanya pada kucing tidak terbatas. Lovecraft mempunyai pilihan yang pasti untuk kucing. Sebenarnya itu mungkin terlalu lembut kata untuk perasaan Lovecraft terhadap kucing. Dia hanya memiliki kucing sepanjang hidupnya. Kucing juga muncul beberapa kali dalam fiksyen HP Lovecraft, seperti dalam "The Cats of Ulthar", "The Dream-Quest of Unknown Kadath".

Menurutnya kucing adalah dewa-dewa sejati yang membawa kesejahteraan ke tanah sebagai ganti makanan, goresan, dan perlindungan dari anjing bajingan.

Ketika Lovecraft berusia 5 tahun, dia diberi kucing oleh ibu bapanya dengan julukan ras untuk nama. Berusia 5 tahun, diragukan bahawa dia menamakannya, tetapi dinamakan oleh ibu bapanya atau saudara-mara orang dewasa yang lain. Satu-satunya haiwan kesayangannya adalah kucing, dia tidak pernah memiliki binatang lain, tetapi dia berteman dengan banyak orang liar, yang dia beri nama seperti "Little Sam Perkins" dan "Old Man".

NAMA Kucing HP LOVECRAFT

Nama kucing HP Lovecraft adalah Nigger Man. Kata nigger berasal dari perkataan Sepanyol "nagro" yang bermaksud "HITAM". Kucingnya berwarna hitam sehingga itulah sebab yang mungkin dinamakan lelaki nigger. Nah, namanya sangat pelik, tetapi Lovecraft, sebagai lelaki rasis, menamakan anak kucingnya. Nama ini sering disebut dalam perbincangan mengenai sikap perkauman Lovecraft.

Kucing tinggal bersamanya selama 14 tahun. Pada tahun 1904, kucing hilang, sama ada mati atau melarikan diri. Ini sekali lagi merupakan masa yang menyedihkan bagi HP Lovecraft. Selepas ini, dia tidak pernah mempunyai haiwan peliharaan. Dalam beberapa suratnya - yang diambil setelah kematiannya - dia menyebut kucingnya beberapa kali. Dia menulis bahawa dia merindui Nigger Man-nya.

ALASAN KONTROVERSI

Perkataan "nagro" atau "nigga" sebenarnya adalah perkataan slanga atau vulgar yang digunakan dalam bahasa Inggeris Vernakular Afrika-Amerika untuk orang kulit hitam. Kata nigga - sekarang diambil sebagai bahan meme - tetapi ketika itu perkataan ini dianggap sangat menyinggung atau kasar untuk digunakan. Jadi, daripada menggunakan kata ini, "N-WORD" digunakan. Lovecraft adalah seorang yang sangat rasis. Lovecraft tidak menganggap semua orang kulit putih berseragam, tetapi lebih menghormati orang Inggeris dan keturunan Inggeris.

PERINGKAT DI TEMPAT

The Rats In The Walls adalah cerpen yang ditulis oleh HP Lovecraft pada bulan September 1923, yang diterbitkan pada bulan Mac 1924. Kisah ini ditulis olehnya dalam ingatan kucingnya. Karakter kucing dalam cerita itu juga mempunyai nama yang sama seperti dalam kehidupan nyata "Nigger Man". Tetapi selepas kontroversi, kucing itu diganti namanya menjadi Black Tom atau Blackie pada tahun 1953 semasa kiasan kemudian.

RINGKASAN: Selain penulis dan penyair yang baik, dia sangat menyukai kucing. Dia memiliki seekor kucing bernama Nigger Man. Nigga digunakan sebagai kata gaul, yang bermaksud hitam. Dia adalah seorang yang sangat perkauman. Oleh kerana itu, dia selalu menjadi kontroversi.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Apa yang dipanggil Cthulhu?

Namanya diberikan kepada alam semesta yang diilhami Lovecraft di mana ia dan sesama entitasnya ada, Cthulhu Mythos dalam bukunya "The Call of Cthulhu".

Apa yang ditakuti oleh HP Lovecraft?

Dia takut pada invertebrata, orang dari kaum lain, suhu di bawah suhu beku, usia tua, kehidupan laut, lautan, gurun, tikus, anjing dan banyak lagi.

Di mana HP Lovecraft dikebumikan?

Makamnya dapat ditemui di Tanah Perkuburan Swan Point, sebuah perkuburan besar, taman rapi, seperti taman di pinggir kota di sepanjang tebing Sungai Seekonk.

Apa agama HP Lovecraft?

Dia seorang ateis yang kuat. Atheis dengan kata mudah bermaksud tidak percaya. Seseorang yang tidak percaya atau kurang percaya akan kewujudan Tuhan.

KESIMPULAN

Nama kucing HP Lovecraft adalah Nigger Man. Kata Nigger yang diperkenalkan dari perkataan Sepanyol nagro yang bermaksud "hitam", digunakan sebagai kata kasar atau slanga di Afrika dan Amerika. Kucingnya berwarna hitam gelap itulah sebabnya dia menamakannya. Dia bangga menjadi seorang yang rasis. Dia melalui masa kecil yang sangat menderita, setelah kematian ayahnya, tetapi ahli keluarganya yang lain entah bagaimana menguruskan kesepiannya.