I Love You Math Persamaan

Apakah persamaan matematik yang mengatakan bahawa saya mencintaimu?

Saya tidak tahu apa-apa, tetapi saya boleh memikirkan satu untuk anda:

ˆš1 + 10 * (air / x) + (xy / x) * (muda / pur) * (tv / tv) =

Sekiranya anda melakukannya, tertulis:

Saya suka anda atau cara unik untuk menyatakan apa yang anda mahukan.

Ini akan menjadi cara yang baik untuk melamar perkahwinan dengan lelaki yang sangat menyukai matematik.

I Love You Math Persamaan

I Love You Math Persamaan

Halaman ini dapat membantu anda.

Kembali:

Apakah persamaan matematik yang mengatakan bahawa saya mencintaimu?

Hati adalah simbol cinta, muslihat matematik yang menarik hati. Saya lupa apa itu, saya akan berusaha mencarinya. Tetapi saya rasa tidak ada jawapan lain. Dan tidak terbatas, kerana cinta mesti tanpa syarat dan boleh sama dengan tak terbatas.

*

Mari pergi:

x ^ 2y | x | + y ^ 2 = 1

Pada pendapat saya, jawapannya adalah ilusi

Saya

(x2 + y21) 3 = x2y3

Anda

Semua omong kosong #sr kecuali 1s r membuat mod. (:

I Love You Math Persamaan

Saya suka anda persamaan matematik menunjukkan cinta romantis. Saya yakin sebahagian besar daripada anda akan mendakwa saya salah , tetapi kemudian anda akan membaca dan mengakui kesilapan anda. Sebilangan besar kanak-kanak, saya pasti ingin mengetahui bagaimana menyelesaikan persamaan ini semasa masih di sekolah menengah dan dengan itu memenangi hati mereka yang paling digemari.

Saya suka anda persamaan matematik

:eight_pointed_black_star: Persamaan Matematik I Love You:

Banyak persamaan matematik juga terkenal. Anda boleh memberitahu separuh anda yang lain untuk mengira masalah menarik itu sekiranya mereka menghitung aritmetik. Saya akan berkongsi satu dengan anda di mana anda boleh mengarahkan pasangan anda untuk menyelesaikan i.

2 (2X-i)> 4X - 6U - 2i> 4X - 6U -2i> - 6U atau 2i <6U mengakibatkan I 3 U / I Love u!

:eight_pointed_black_star: Lima Cara Mengatakan Dalam Kod Matematik: "Saya Suka Anda!"

Kita semua tahu bahawa tulisan romantis, isyarat hebat, bunga, pelukan, dan ciuman semuanya dapat digunakan untuk menyampaikan cinta. Tetapi tahukah anda bahawa ada protokol untuk menyatakan cinta anda kepada seseorang? Bukankah benar bahawa kod mereka berdasarkan matematik?

Setiap tahun pada 14 Mac, kami memperingati Hari Matematik Antarabangsa dengan menyelami persamaan matematik cinta dan menulis "Saya sayang kamu" dalam angka dan kod.

Kreativiti tidak mengenal batas. Ketika komunikasi berpindah ke dunia maya, semua bentuk komunikasi diberi kod pendek. Kod cinta adalah kegemaran kami! Adakah anda menikmati keaslian dan daya cipta? Mungkin anda seorang nerd matematik. Adakah anda biasa dengan tipu daya matematik i3u? Sekiranya tidak, kami akan berada di sana.

:white_square_button: Ringkasan

Mungkin anda tidak terbiasa untuk menyatakan perkara sentimental seperti itu. Sekiranya anda menjawab ya untuk salah satu daripada soalan di atas, teruskan membaca untuk mengetahui tentang alam semesta yang penuh dengan kod matematik cinta!

:eight_pointed_black_star: Notasi Matematik 'I love you':

Kejutkan cinta anda dengan kod matematik ini pada Hari Matematik Antarabangsa. Ini adalah cara yang paling menggemaskan untuk mengucapkan kata-kata yang indah itu. Cubalah. Cukup tulis perkataan "I love you" dalam angka.

Persamaan Penjelasan
143 Ini adalah yang paling biasa, dan anda pasti pernah mendengarnya sebelum ini! Nombor 1,4,3 menunjukkan berapa banyak huruf dalam setiap perkataan dalam frasa "I love you". Hasilnya, saya sama dengan 1, cinta sama dengan 4, dan anda sama dengan 3.
831 Kod ini kurang terkenal dan menunjukkan "Saya juga mencintaimu." Angka 8 menggambarkan jumlah huruf dalam kalimat "I love you," menurut istilah siber. Nombor 3 merujuk kepada bilangan perkataan dalam dokumen. Nombor 1 mewakili makna perkataan siber 831, yang merupakan "satu."
721 721 juga kod untuk "mencintaimu." Pesan cinta anda terdiri daripada tujuh huruf, dua perkataan, dan satu makna.
K3U Ini adalah idea yang benar-benar unik. K3U juga menyerupai I 3 U, singkatan dari "I heart you" atau "I love you", seperti semua orang tahu.
n3λ0lI Program ini sangat menyeronokkan untuk digunakan. Nombor tiga, huruf Yunani Lambda, nol, huruf kecil L, dan huruf besar saya adalah huruf pertama abjad. Tampaknya keliru dan tidak akan berfungsi pada komputer desktop atau komputer riba. Sekiranya anda menghantar SMS kepada seseorang pada peranti genggam, mereka boleh membalikkan telefon untuk membaca apa yang cuba anda katakan, iaitu "Saya sayang kamu!"

:small_red_triangle_down: 224 kod bonus:

Letakkan nombor '224' dengan kod di atas kerana nombor ini juga bermaksud hari ini, esok, dan selamanya (2-hari, 2-esok, 4-sekali)!

Selalu menggembirakan untuk memberitahu orang yang anda sayangi yang anda sayangi, dan lebih menarik lagi untuk mengatakannya dengan cara yang baru, inovatif dan menyeronokkan. Ia juga berguna dalam keadaan di mana anda tidak dapat mengucapkan kata-kata dengan kuat dan memerlukan kod tersembunyi.

Ini sangat melegakan, Aldo, bagi orang-orang yang tidak suka menulis cendawan tetapi percaya orang yang mereka sayangi betul mengetahui bahawa mereka peduli. Bagi kita yang lain, ini hanya menambahkan sedikit rasa dalam hidup kita!

:eight_pointed_black_star: Sebelas Persamaan Matematik Paling Menarik:

Persamaan Matematik yang Menarik

 • Relativiti am

 • Model Piawai

 • Kalkulus

 • Teorema Pythagoras

 • 1 = 0.999999999….

 • Relativiti khas

 • Persamaan Euler

 • Persamaan Euler-Lagrange dan teorema Noether

 • Persamaan Callan-Symanzik

 • Persamaan permukaan minimum

 • Garis Euler

:eight_pointed_black_star: Ahli Matematik Mengaku Telah Menemui Formula Cinta:

Formula tarikh pertama yang sempurna adalah mudah: makan malam dengan cahaya lilin + mencium sama dengan panggilan balik. Adakah ini keadaan optimum untuk hubungan? Kemesraan = keinginan bersama x jangka masa + perbualan - badan beban emosi + degupan jantung = pendirian satu malam Hubungan kelihatan mudah apabila diungkapkan dengan cara ini.

Walaupun begitu, kita semua mempunyai beberapa hubungan di mana semuanya kelihatan teratur, di mana semua kotak dicentang dan skornya sama ... tetapi itu tidak akan terkumpul.

:small_red_triangle_down: Cinta:

Cinta adalah konsep berduri, misteri, dan tidak jelas. Ia bermula pada titik tolak yang mustahil untuk diciptakan dan melelahkan antara kedekatan dan keinginan. Bolehkah algoritma laman web temu janji dalam talian, atau bahkan peluang lama bertemu teman ideal anda di bar kejiranan , Adakah anda pernah cuba meneka di mana, kapan, atau berapa lama cinta akan melanda?

Walaupun sains belum dapat mengenal pasti kekasih yang sempurna, ahli matematik mendakwa telah menemui persamaan untuk menentukan sejauh mana cinta akan bertahan.

MSN menugaskan kajian yang mencipta persamaan cinta baru yang mendedahkan elemen penting untuk hubungan jangka panjang yang berjaya, dengan sifat seperti rasa humor yang kuat di samping kekasih sebelumnya sebagai keutamaan.

:eight_pointed_black_star: Laporan Tinjauan Mengenai Persamaan Matematik

Tentang i love you persamaan matematik

Berdasarkan tinjauan ke atas 2.000 lelaki dan wanita, 25% lelaki dan wanita percaya bahawa pasangan mereka seharusnya mempunyai empat pasangan seksual sebelum mereka (dengan satu dari lima lelaki masih merasakan mereka harus menjadi wanita pertama mereka yang ideal).

Menurut kajian itu, nilai lelaki memandang tinggi pengetahuan dan dua kali lebih mungkin mempercayai bahawa penting untuk melakukan hubungan seks yang baik diperlukan untuk hubungan jangka panjang yang sihat.

Kenyataan bahawa kecerdasan nampaknya kualiti yang paling dicari mengejutkan saya. Oleh itu, anda memilikinya: ini adalah olok-olok anda, bukan tarikan seks anda, yang akan menjadikan anda popular dengan seks yang lain.

Persamaan yang berkaitan (L = 8 + .5Y -.2P + .9Hm + .3Mf + J -.3G -.5 (Sm - Sf) 2 + I + 1.5C - periksa jadual simbol) sepatutnya mampu meramalkan jangka masa hubungan yang berpotensi atau yang ada.

Adakah ia betul-betul berkesan? Saya membuat keputusan untuk menguji teori dengan menggunakan metodologi saintifik yang ketat. Saya menggunakan teknik ini pada pelbagai rakan lelaki dan rakan sekerja yang tidak disengaja selama sehari, akhirnya memilih lelaki yang saya akan menjalin hubungan cinta selama 12.9 tahun.

Satu-satunya masalah ialah saya membencinya. Dan, walaupun saya dapat memberikan kebahagiaan selama 12.9 tahun kepadanya, dia tidak berminat mencubanya. Itulah cara sains berfungsi. Sudah tiba masanya untuk memulakan semula.

:small_red_triangle_down: Formula:

L = 8 + .5Y -.2P + .9Hm + .3Mf + J -.3G -.5Mf + L = 8 + .5Y -.2P + .9Hm + .3Mf + L = 8 + .5Y -.2P + .9Hm + .3Mf + J -.3G -.5M (Sm - Sf) 1.5C + 2 + I

 1. L: Jangka hayat hubungan yang dijangkakan selama bertahun-tahun

 2. Y: Berapa tahun kedua orang itu saling mengenali sebelum mereka mula berkencan.

 3. P: Jumlah bekas rakan kongsi untuk kedua-dua individu tersebut.

 4. Hm: Dalam hubungan, betapa pentingnya kejujuran kepada pasangan lelaki?

 5. Mf: Kepentingan wang dalam hubungan untuk wanita.

 6. J: Kedua-duanya memberikan nilai tinggi pada humor (jumlah bersama)

 7. G: Kedua-duanya meletakkan penampilan premium yang menarik (ditambah bersama)

 8. Sm dan Sf menunjukkan kepentingan relatif seks kepada lelaki dan wanita.

 9. I = Kepentingan mempunyai mertua yang sangat baik (jumlah bersama)

 10. C = Kepentingan anak dalam hubungan secara keseluruhan (jumlah bersama)

:white_square_button: Ringkasan:

Semua penunjuk 'penting' berada pada skala 1 hingga 5, dengan 1 menjadi yang paling penting dan 5 yang paling penting. Kerana keputusan untuk pasangan sesama jenis berubah sedikit daripada pasangan heteroseksual, kajian itu dilakukan, persamaan diubah menjadi L = 8 + .5Y -.2P + 2J -.3G -.5 (S1 - S2) 2 - I + 1.5C (di mana S1 dan S2 adalah cadangan kepentingan seks dua pasangan).

Soalan Lazim - Soalan Lazim

Orang bertanya banyak soalan mengenai persamaan matematik I love you. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

:one: Siapakah orang pertama yang mencipta matematik?

Orang-orang kuno menjalankan kajian matematik secara sistematik sebagai bahagian yang terpisah dari matematik Yunani, yang bermula dengan orang-orang Pythagoras pada abad keenam SM dan berterusan hingga sekarang. Ia dikembangkan oleh Euclid sekitar 300 SM dan masih sering digunakan dalam matematik hari ini. Teknik logik terdiri daripada keterangan, aksioma, teorema, dan bukti.

:two: Persamaan matematik mana yang paling indah?

Persamaan identiti Euler adalah kesamaan matematik yang dipuji sebagai "persamaan paling indah" dan dibandingkan dengan sonnet Shakespearean. Ini adalah contoh khusus Formula Euler, persamaan asas dalam matematik kompleks yang disebut sebagai "harta kita" dan "formula yang paling menakjubkan dalam matematik" oleh ahli fizik terkenal Richard Feynman dalam kuliahnya.

:three: Apakah persamaan matematik terindah yang dapat anda fikirkan?

Ahli matematik menyelesaikan teka-teki selama beberapa dekad pada tahun 2019. Ia dikenali sebagai "penjumlahan tiga kubus", dan ia disebut Persamaan Diophantine: Untuk setiap k antara 1 dan 100, cari x, y, dan z sedemikian sehingga x3 + y3 + z3 = k. Ia kelihatan sederhana pada mulanya.

:four: Apakah formula matematik cinta?

Formula tarikh pertama yang sempurna adalah mudah: makan malam dengan cahaya lilin + mencium sama dengan panggilan balik. Adakah ini hubungan yang ideal? Keintiman = masa + komunikasi x tarikan bersama - bagasi emosi

:five: Apakah masalah matematik yang paling mudah?

Boleh dikatakan apa yang disebut 'Twin Prime Conjecture' jika dengan'simplest 'anda bermaksud paling senang dijelaskan. Walaupun pelajar sekolah dapat memahaminya, tetapi ahli matematik teratas dunia setakat ini tidak dapat membuktikannya. Nombor perdana adalah asas asas bagi semua nombor bulat.

:six: Adakah kaedah saintifik untuk mengira formula kimia cinta?

Tetapi tunggu, masih ada lagi! Cinta ternyata mempunyai formula kimia! Cinta = C43H66N12O12S2 + C10H12N2O + C8H11NO2, atau Oxytocin + Serotonin + Dopamine. Dopamine adalah neurotransmitter yang berkaitan dengan kesenangan dan ganjaran, menurut sains popular. Hormon serotonin biasanya disebut sebagai hormon "senang".

:seven: Bagaimana anda mencari jodoh anda dalam matematik?

Pada asasnya, anda mengambil bulan dan hari ulang tahun anda (misalnya, 07/04) dan menggandakannya dengan ulang tahun ibu anda. Kemudian anda tolak tarikh lahir ayah anda dari jumlah keseluruhan. Bulan dan hari anda akan bertemu pasangan anda ditentukan oleh hasilnya.

:eight: Apa yang menyebabkan kita jatuh cinta?

Apabila kita mempunyai minat cinta yang sebenar, otak dan hormon kita menjadi gila. "Ketika kita berada bersama orang yang dikasihi, otak menghasilkan lebih banyak serotonin, yang menawarkan sensasi kesejahteraan, lebih banyak endorfin, yang merupakan penghilang rasa sakit semula jadi, dan lebih banyak dopamin, yang mendorong kesenangan."

:nine: Mengapa kita jatuh cinta dengan seseorang yang tidak sesuai untuk kita?

Apabila kita terikat dalam khayalan kita sehingga kita tidak dapat melihat watak asli individu yang kita rapat, kita jatuh cinta pada orang yang salah. Dalam kes ini, seolah-olah kita meminta pertolongan dari sesiapa sahaja yang dapat kita temui untuk memenuhi keinginan atau cita-cita yang mungkin tidak dapat mereka penuhi.

:keycap_ten:Siapakah yang menemui sifar?

Brahmagupta, seorang ahli matematik Hindu yang tinggal pada tahun 628, dikreditkan dengan mencipta rakan sezaman yang paling awal dengan angka sifar. Titik di bawah nombor digunakan untuk mewakili angka dalam simbolnya .

:orange_book:Kesimpulan:

Mungkin hidup adalah persamaan yang tidak dapat diselesaikan yang memerlukan banyak pemikiran, emosi, dan pemahaman, dan bukannya memeriksanya di bawah mikroskop, anda hanya dapat mengungkapkannya dengan pen dan sehelai kertas putih.

Tetapi, pasti, cinta itu lebih rumit daripada wujud itu sendiri? Paling tidak, begitulah rupa ketika anda berada di sekolah menengah dan selalu memerhatikan seorang gadis yang mempunyai kekuatan untuk menjadikan seluruh hidup anda lebih baik hanya dengan senyuman. Oleh itu, jika anda benar-benar ingin menarik perhatian gadis itu dan mengejutkannya, tulislah mesejnya dengan persamaan "Saya sayang kamu." Ia akan cepat memenangkannya.

artikel berkaitan