Cukai pendapatan,

Definisi cukai pendapatan:

 1. Caj tahunan dikenakan ke atas pendapatan yang diperoleh (gaji, gaji, komisen) dan pendapatan belum diperoleh (dividen, faedah, sewa). Sebagai tambahan untuk membiayai operasi pemerintah, percukaian pendapatan progresif dirancang untuk mengagihkan kekayaan secara lebih merata dalam populasi, dan berfungsi sebagai penstabil fiskal automatik untuk mengatasi kesan kitaran ekonomi. Dua jenis asasnya adalah (1) cukai pendapatan peribadi, dikenakan atas pendapatan individu, rumah tangga, perkongsian, dan hak milik tunggal; dan (2) Cukai pendapatan syarikat, dikenakan ke atas keuntungan (pendapatan bersih) syarikat diperbadankan. Walau bagaimanapun, kehadiran celah cukai (yang jumlahnya meningkat dalam kadar langsung dengan kerumitan kod cukai) memungkinkan beberapa orang kaya untuk melarikan diri dari cukai yang lebih tinggi tanpa melanggar surat undang-undang cukai.

 2. Cukai yang dikenakan oleh pemerintah secara langsung ke atas pendapatan, terutamanya cukai tahunan atas pendapatan peribadi.

Sinonim cukai pendapatan

PPN, duti Ad valorem, Cukai alkohol, Cukai hiburan, Taksiran tidak bayar, Cukai keuntungan modal, Capitasi, Cukai had, Cukai korporat, Pabean, bea cukai, Duti kematian, Pajak kematian, Doomage, Duti, Duti harta tanah, Pajak harta tanah, Lebihan cukai keuntungan, cukai, cukai eksais, cukai eksport, cukai persekutuan, Gabelle, cukai hadiah, cukai kepala, cukai import, cukai warisan, cukai pendapatan dalaman, cukai tanah, cukai minuman keras, cukai tempatan, cukai mewah, cukai gangguan, cukai harta benda peribadi , Poll, Pajak pajak, Pajak harta tanah, Pajak kenaikan harta, Tarif perlindungan, Pajak provinsi, Tarif, Tarif pendapatan, Pajak penjualan, Pajak garam, Pajak sekolah, Pajak pemisah, Duti khusus, Pajak negara, Tarif, Duti tarif, Pajak telepon , Gunakan cukai, Nilai tambah cukai, Tingkap cukai

Bagaimana menggunakan cukai pendapatan dalam satu ayat?

 1. Walaupun tidak ada yang suka membayarnya, kita semua membayar cukai pendapatan sehingga kerajaan mempunyai wang untuk menjadikan hidup kita lebih baik.
 2. Kerana Florida tidak memungut cukai pendapatan, ia bergantung pada pendapatan yang dihasilkan dari cukai penjualan dan harta tanah untuk membiayai negeri ini.
 3. Sebilangan besar pendapatan kami diperoleh melalui cukai pendapatan dan pendapatan hasil cukai menurun seiring bertambahnya usia.
 4. Cukai pendapatan lelaki semakin tinggi ketika dia naik ke syarikat itu dan dia mulai menjana lebih banyak wang, dia tahu bahawa menaiki tangga korporat akan membawa akibat.

Makna Cukai Pendapatan & Definisi cukai pendapatan

Cukai Pendapatan ,

Cukai pendapatan:

Cukai Pendapatan bermaksud: Cukai pendapatan adalah jenis cukai yang dikenakan oleh pemerintah ke atas pendapatan syarikat dan individu yang berada di dalam bidangnya. Secara undang-undang, pembayar cukai diminta untuk mengemukakan penyata cukai pendapatan setiap tahun untuk menentukan tanggungjawab cukai mereka.

 • Cukai pendapatan adalah jenis cukai yang dikenakan oleh pemerintah ke atas pendapatan syarikat dan individu yang berada di bawah bidangnya.
 • Cukai pendapatan digunakan untuk membiayai perkhidmatan awam, membayar bon kerajaan dan memberikan barang kepada warganegara.
 • Cukai pendapatan adalah cukai pendapatan yang dikenakan ke atas upah, gaji dan pendapatan lain.
 • Cukai pendapatan korporat dikenakan untuk syarikat, perkongsian, perniagaan kecil dan bekerja sendiri.

Definisi Cukai Pendapatan adalah: Ini adalah cukai yang anda bayar ke atas wang yang anda perolehi, misalnya B. Gaji atau faedah simpanan atau sewa yang dibayar kepada anda.

Anda boleh menentukan Cukai Pendapatan sebagai, Orang membayar cukai kepada negara, jumlahnya bergantung pada apa yang diperoleh individu dari gajinya dan / atau sumber pendapatan lain.

Makna literal Cukai Pendapatan

Pendapatan:

Maksud Pendapatan:
 1. Jumlah yang diterima untuk kerja atau pelaburan biasa.

Ayat Pendapatan
 1. Mempunyai rumah yang baik dan pendapatan yang lumayan.

Sinonim Pendapatan

emolumen, gaji, gaji, pendapatan, upah, gaji, saraan

Cukai:

Maksud Cukai:
 1. Kumpulkan cukai (untuk perkara lain)

 2. Tuntutan tinggi (kuasa atau sumber)

 3. Menghadapi jenayah atau kesalahan (dari seseorang).

 4. Cari dan nilai (kadar fail)

 5. Cukai pendapatan pemerintah yang diwajibkan, yang dikenakan oleh pemerintah atas pendapatan pekerja dan keuntungan korporat, atau termasuk dalam harga barang, perkhidmatan dan transaksi tertentu.

 6. Satu jenis atau lebih permintaan.

Hukuman Cukai
 1. Perkakasan dan perisian dikenakan cukai 7.5%

 2. Dia tahu bahawa ujian seterusnya akan menguji kekuatannya sepenuhnya.

 3. Mengapa anda menyalahkan saya atas tuduhan tidak berasas ini?

 4. Kakitangan kerajaan yang mengumpulkan akaun perbelanjaan

 5. Cukai yang lebih tinggi akan mengurangkan perbelanjaan pengguna

 6. Perhatian pembaca lebih banyak

Sinonim Cukai

mengenakan tugas, menyalahkan, tol, menguras, mengecam, mengecam, memungut, menimbang, membebankan, menimbang berat, menuduh, menyamar, menuntut, sumbangan, tekanan, perpuluhan, beban, beban, biaya, tekanan, beban, mengecam, penghormatan, menuntut cukai pada