Menindik industri juga dikenali sebagai perancah perancah atau pembinaan. Menindik industri adalah tindikan dua tulang rawan telinga atas.

Imgur

:ballot_box_with_check: Prosedur menindik industri

Untuk tindik Industri dibuat dua tindik, satu cukup dekat dengan bahagian atas (menusuk heliks seterusnya) yang lain berada di sebelah telinga yang bertentangan (tindik heliks). Menindik industri memerlukan pembersihan yang betul.

a. Penindik harus selalu mensterilkan perhiasan, alat, sarung tangan dan kawasan tindik untuk mengelakkan jangkitan .

b. Kawasan menindik akan ditandakan dengan pen. Apabila pelanggan akan bersetuju dengan penempatan tersebut, piercer akan menggunakan jarum 14g untuk memulakan dengan lubang pertama. Kemudian, lubang kedua akan dicucuk.

c. Perhiasan akan dimasukkan melalui kedua-dua lubang dan kemudian ditutup dengan bola pada satu hujungnya.

d. Pada akhirnya piercer harus membasmi kutu untuk mengelakkan risiko jangkitan. Keseluruhan prosedur biasanya memakan masa beberapa minit.

:ballot_box_with_check: Perhiasan Menindik Industri

Perhiasan yang dipakai selama tempoh penyembuhan dikenali sebagai perhiasan barbell dan selepas penyembuhan cincin manik (CBR) digunakan. Kadang-kadang manik Captive digunakan pada waktu penyembuhan yang menghasilkan penyembuhan tindikan industri yang lebih cepat. Penindasan perindustrian boleh dilakukan dengan 14g atau 16g barbel bergantung pada penindik.

Banyak penindik lebih suka menusuk industri dengan cincin manik tertawan. Barang kemas mestilah berkualiti, mestilah keluli tahan karat 316L atau 316LVM atau aloi Titanium aluminium yang selamat seperti aluminium.

Imgur

Perhiasan industri mempunyai banyak jenis, beberapa di antaranya sangat unik. Ini adalah barbel biasa, barbel reka bentuk, kancing labret, gelung, cincin lancar, cincin manik tertangkap dan lingkaran.

:ballot_box_with_check: Harga menindik industri

Harga tindikan industri mungkin berbeza dari satu tempat ke tempat, bergantung pada lokasi kedai. Harga tindik industri juga bergantung pada jenis perhiasan. Ini adalah gabungan dari harga menusuk dan harga perhiasan yang sebenarnya.

Jadi harganya rendah ketika menindik dengan Titanium barbell sederhana dan jika menindik dengan barbel emas atau barbel berlian harganya tinggi.

:ballot_box_with_check: Kesakitan Menindas Industri

Pada awalnya kesakitan menindik industri adalah dua kali ganda kerana anda mendapat dua lubang pada masa yang sama daripada tindikan biasa. Semasa proses penyembuhan, sakitnya lebih banyak kerana kesakitan pada tulang rawan telinga , kadang-kadang kesakitan mungkin tinggal selama 6 hingga 8 bulan. Ia mungkin berbeza-beza dari orang ke orang.

Untuk mengurangkan kesakitan atau kesakitan anda harus menggunakan Pain killer, larutan garam laut atau larutan garam untuk melegakan. Menindik industri adalah tindikan tulang rawan yang memerlukan lebih banyak masa untuk penyembuhan kerana tulang rawan sensitif terhadap tindik.

:ballot_box_with_check: Jangkitan menindik industri

Jangkitan pada tindikan industri sangat biasa kerana tulang rawan terdedah kepada jangkitan. Jangkitan berkembang kerana menindik berada di dekat rambut dan rambut boleh mengganggu tindikan dengan terjerat di sekitar tindik atau produk rambut.

Tanda dan gejala jangkitan

Bengkak yang tidak selesa, kehangatan berterusan, kemerahan, keputihan, berdenyut, nanah dan pendarahan, sakit teruk dan demam.

Pencegahan dan Rawatan jangkitan tindikan industri

1) Pada awal menindik, jangan bermain dengan perhiasan kerana mempunyai kesan sampingan, ia boleh menyebabkan pembengkakan dan kerengsaan atau memasukkan kuman ke dalam lubang yang memungkinkan penyebaran jangkitan.

2) Anda harus selalu membersihkan kawasan menindik 2 hingga 3 kali sehari dengan larutan garam yang mencegah jangkitan. Untuk pembersihan ikuti langkah berikut:

a. Sentiasa gunakan kain dan rendam dengan garam. Elakkan kapas dan tisu kerana terkena perhiasan dan menyebabkan kegatalan.

b. Lap di sekitar setiap sisi barbel dengan lembut dan bersih di luar dan di dalam kedua-duanya.

c. Bersihkan sehingga lubang benar-benar bersih, jangan tinggalkan kerak.

3) Aplikasi minyak pokok teh berguna untuk membersihkan atau membasmi kuman kerana menindik kerana sifat antimikroba minyak pokok teh. Jangan sapukan minyak pokok teh secara langsung selalu mencairkannya dengan larutan minyak atau garam lain sebelum digunakan.

Celupkan tuala kertas bersih ke dalam campuran larutan garam dan minyak pokok teh yang dicairkan dan sapukan pada setiap bahagian menindik dua kali sehari.

:ballot_box_with_check: Penyembuhan tindikan industri

Oleh kerana menembusi dua titik dan menusuk tulang rawan sukar untuk sembuh. Perlu 2-3 bulan untuk sembuh jika tidak ada komplikasi berlaku sebaliknya memerlukan 6 hingga 8 bulan. Bengkak pada kawasan menindik pada minggu pertama adalah perkara biasa dan secara beransur-ansur akan turun.

Tebukan ini adalah salah satu yang paling sukar untuk disembuhkan dan mereka boleh mengalami penyembuhan kitaran di mana kadang-kadang mereka kelihatan hebat dan pada masa lain sepertinya penyembuhan telah mundur.

Petua untuk penyembuhan tindikan industri

 1. Gunakan perhiasan yang selamat seperti titanium gred implan atau emas 14k-18k, perhiasan bebas nikel . Ukuran tolok juga sangat penting dan mestilah 14. Ukuran bar juga penting untuk penyembuhan dan bar yang lebih panjang selamat kerana bar yang lebih panjang memberi ruang untuk bengkak sementara bar pendek memberi tekanan yang menyebabkan kesakitan dan proses penyembuhan akan menjadi lambat.

 2. Gunakan air garam atau larutan masin atau kompres chamomile untuk menguruskan wabak penyembuhan yang berfluktuasi dalam tindikan Industri.

 3. Elakkan berbaring di sisi yang anda menusuk, jika anda menindik kedua-dua belah pihak gunakan bantal perjalanan.

 4. Satu lagi masalah yang dihadapi orang dengan perindustrian baru ialah membuatnya tertangkap ketika menyikat rambut. Butuh sedikit masa untuk membiasakan diri dengan perhiasan itu, dan berus untuk menyikatnya dengan mudah. Cuba pakai rambut anda di belakang telinga.

 5. Elakkan fon kepala dan beralih ke earbud selama dua hingga tiga bulan pertama.

 6. Elakkan penggunaan syampu kimia kerana bahan kimia menyebabkan kerengsaan kawasan menindik dan gunakan syampu semula jadi .

 7. Sekiranya anda ingin kelihatan cantik setelah menindik industri, anda harus berhati-hati dan ikuti semua arahan yang diberikan oleh penindik anda sehingga tindikan industri sembuh sepenuhnya.

:ballot_box_with_check: Menindik industri tanpa Bar

Bar digunakan dalam tindik Industri untuk menghubungkan dua lubang. Tanpa bar, ia bukan menindik industri. Hanya bar yang boleh digunakan untuk menindik industri. Satu barbel menggabungkan kedua-dua tiang bersama. Ia juga dikenali sebagai tindik bar.

:ballot_box_with_check: Jenis menindik industri

Gaya tindikan industri menggabungkan heliks dan tindikan anti heliks adalah gaya yang paling popular. Ini adalah dua tindikan tulang rawan yang digabungkan dengan barbel industri. Ini adalah beberapa pilihan lain untuk menindik industri:

a. Penindasan industri menegak

Ia dapat menembusi beberapa kawasan rawan yang berlainan. Selalunya, ia memerlukan menusuk heliks dan menusuk keong, dua tindik keong, atau rook dan conch.

b. Menindik industri dua atau tiga kali ganda

Ia terdiri daripada pelbagai tindikan industri. Paling biasa melihat mereka dalam tindikan industri standard, tetapi anda boleh menjadi kreatif dengan gaya ini.

:ballot_box_with_check: Kelebihan dan kekurangan tindikan industri:

Kelebihan :

• Terdapat banyak jenis tindikan industri. Tiga hingga empat titik tindik di telinga.

• Menindik perindustrian adalah untuk lelaki dan wanita. Ia bergantung pada pilihan pelanggan, tindikan menegak dan mendatar sama cantik pada lelaki dan wanita.

• Ini adalah sesuatu yang sangat unik, kelihatan menakjubkan dengan perhiasan. Ia menjadikan anda berbeza dengan orang lain.

Kekurangan

• Seperti yang kita ketahui bahawa ia adalah menusuk tulang rawan dan sukar dari menindik cuping telinga yang lain bukan sahaja untuk pelanggan tetapi juga untuk menindik. Oleh itu, sentiasa berusaha mencari kedai terbaik untuknya.

• Kesakitan dalam menindik Industri adalah dua kali ganda kerana pelanggan mendapat dua lubang pada masa yang sama.

• Pencegahan dan rawatan semasa proses penyembuhan sukar juga kerana kedua tindikan itu, jadi anda harus selalu mengikuti arahan yang diberikan oleh piercer untuk mengelakkan jangkitan.

Ringkasan

Menindik perindustrian juga dikenali sebagai perancah, rawan dan tindik pembinaan. Ia adalah penembusan dua titik satu di atas heliks atas dan yang lain di sisi bertentangan. Menindik industri menyakitkan kerana dua lubang dibuat pada masa yang sama sehingga proses penyembuhan mungkin memakan masa 6 hingga 8 bulan. Harga tindikan industri mungkin berbeza dari satu tempat ke tempat dan ia bergantung pada perhiasan. Terdapat pelbagai jenis perhiasan seperti barbel biasa, barbel reka bentuk, kancing labret, gelung, cincin lancar, cincin manik tangkap dan lingkaran. Terdapat dua jenis tindik menegak dan tindikan dua dan tiga.

:ballot_box_with_check: Soalan Lazim

1. Adakah tindikan industri berbahaya?

Menindik pada industri adalah berbahaya daripada tindikan lain, tindikan tulang rawan inilah yang meningkatkan risiko pendarahan berlebihan kerana pembekuan tindikan tulang rawan lebih lambat daripada tindikan kulit yang lain.

Sekiranya keloid muncul di sekitar tindik yang berakhir dengan parut besar dan yang akan berkurang dengan terapi laser atau suntikan kortison yang cukup mahal.

2. Bagaimana anda mencuci rambut dengan tindikan industri?

Elakkan syampu kimia dan gunakan syampu semula jadi kerana bahan kimia menyebabkan kerengsaan pada kawasan menindik. Berhati-hati dengan kawasan menindik ketika membilas syampu dan sabun.

3. Mengapa tindikan industri berkerak?

Setelah berdarah sel darah mati dan plasma menuju ke permukaan dan kemudian kering apabila terkena udara. Adalah normal, setelah menindik, ia menyembuhkan tindikan secara semula jadi. Anda harus membersihkan kerak ini dengan kerap.

Kesimpulannya

Menindik industri juga dikenali sebagai perancah perancah, rawan dan pembinaan. Ia adalah penembusan dua titik satu di atas heliks atas dan yang lain di sisi bertentangan.

Menindik industri menyakitkan kerana dua lubang dibuat pada masa yang sama sehingga proses penyembuhan mungkin memakan masa 6 hingga 8 bulan. Harga tindikan industri mungkin berbeza dari satu tempat ke tempat dan ia bergantung pada perhiasan.

Terdapat pelbagai jenis perhiasan seperti barbel biasa, barbel reka bentuk, kancing labret, gelung, cincin lancar, cincin manik tangkap dan lingkaran. Terdapat dua jenis tindik menegak dan tindikan dua dan tiga.

Pembengkakan yang tidak selesa, kehangatan yang berterusan, kemerahan, keputihan, berdenyut, nanah dan pendarahan, kesakitan dan demam yang teruk adalah tanda dan gejala jangkitan.

Menindik Industri Kadang-kadang disebut juga sebagai platform menusuk, tindikan licin ini sebagai peraturan terdiri daripada dua bukaan melalui ligamen atas telinga yang dikaitkan dengan sedikit hiasan. Namun, dapat dilakukan dengan melakukan tindik industri dengan jumlah tindikan individu yang sama seperti yang diizinkan oleh sistem hidup anda. Biasanya, berat tangan panjang digunakan untuk tindikan industri, namun terdapat beberapa jenis perhiasan yang boleh diakses.

Menindik industri

Terdapat beberapa kaedah untuk membatasi kesusahan untuk mendapatkan ini, jika tidak, jika penderitaan itu menjadi halangan bagi anda. Dua perkara terhebat yang dapat anda lakukan untuk membolehkan kitaran penembusan anda berjalan dengan mudah dan mudah adalah memilih penindik yang sah dan berpengalaman dan mematuhi rejimen penjagaan selepas waktu yang berterusan. Kedua-dua komponen ini akan membantu menjamin penyembuhan tindik anda dengan betul.

Setiap kali anda memilih untuk meningkatkan telinga anda dengan tindikan yang indah dan luar biasa ini, adalah idea yang bijak untuk melakukan pemeriksaan yang sah untuk memikirkan tindik baru anda. Panduan mudah ini akan memberi anda petua penjagaan dan alternatif perhiasan terbaik untuk membantu menjamin anda mendapat manfaat daripada tindikan industri anda.

Menindik Telinga Industri; Masa Penyembuhan

Sangat mustahak untuk mempertimbangkan memperbaiki masa ketika memilih jenis ligamen yang menembusi. Menambah masa boleh berubah secara luar biasa untuk tindikan moden. Penusukan moden memerlukan sekurang-kurangnya 9 tahun untuk diperbaiki, jumlah ini meningkat dengan industri tiga atau empat segi atau peningkatan yang menarik tetapi wajar.

Rejimen penjagaan selepas pembersihan dan menindik yang baik akan membantu mempercepat kitaran penyembuhan dan membantu menjamin anda mencapai tahap penyempurnaan yang lebih terhad.

Pilih dengan berhati-hati pada musim yang ideal untuk membuat tindik anda. Ingatlah bahawa yang terbaik adalah menjaga jarak strategis dari kolam renang, kolam air panas, laut, tasik, dan berbagai jenis latihan berasaskan air ketika tusukan anda semakin baik. Sekiranya ini adalah rancangan biasa dari rancangan musim bunga akhir anda, mungkin yang terbaik adalah ditusuk pada waktu yang lebih sejuk sepanjang tahun. Walau apa pun, jika anda kerap memakai topi pada musim yang lebih sejuk sepanjang tahun, anda juga harus mempertimbangkan bahawa mereka boleh menjadi bahaya terjebak dalam permata baru anda.

Selain itu tidak ditetapkan untuk melakukan tindikan industri pada kedua telinga secara serentak. Ini dengan alasan bahawa anda perlu berhenti berehat sebagai renungan dengan tusukan baru anda semasa membaik.

Menindik telinga industri

Berfikir mengenai Piercing Industri anda

Penjagaan selepas ini sangat penting untuk menjamin pemulihan anda yang berkesan. Pemikiran yang tidak tepat mengenai tindikan boleh membawa penyakit! Nasib baik, penjagaan tusukan yang sesuai tidak menyusahkan atau mahal. Umumnya, semua yang diperlukan adalah mengetepikan usaha untuk membersihkan tusukan anda dengan betul, menjauhkan diri daripada menjengkelkan, dan tidak menarik atau menarik perhiasan baru anda.

Untuk membersihkan penembusan anda dengan betul, pertama anda perlu memastikan tangan anda bersih. Cucilah tangan anda secara berterusan sebelum menghubungi anda yang menembusi. kami hanya mencadangkan garam bersih untuk sistem air dan pembersih penilaian klinikal yang lembut untuk membersihkan kawasan penembusan tetapi tidak pernah fokus pada pembersih yang menusuk itu sendiri. Penindik anda biasanya boleh mencadangkan barang yang layak untuk alasan ini.

Penting untuk menjauhkan sebarang gangguan yang tidak dikenali daripada tusukan baru anda. Ini menggabungkan sebarang rambut atau item kulit sihat yang mungkin anda gunakan. Sebaiknya, sangat sesuai untuk mengelakkan barang-barang, misalnya, percikan rambut sepenuhnya semasa tindikan anda membaik, namun jika tidak dapat dibayangkan, buatlah melindungi telinga anda dari disajikan ke bilik mandi.

Menarik atau menangkap permata anda juga dapat menghalangi siklus penyembuhan, jadi gunakan pertimbangan tambahan ketika menyikat rambut dan cobalah untuk tidak memakai ekstra rambut atau topi yang berisiko terkena. Mereka yang berambut panjang mungkin ingin mengikat rambutnya agar tidak terjerat di permata sementara penembusan moden anda membaik.

Apa yang perlu dilakukan sekiranya anda Mengesyaki Jangkitan?

Ketukan yang menembusi, pertumbuhan, pelepasan, atau kulit yang cenderung panas di sekitar kawasan tusukan semuanya boleh menjadi indikasi penembusan yang tercemar untuk permata badan. Penyakit pada kenyataannya tidak mungkin kecuali jika dalam keadaan tidak menghiraukan dan sumber organisma mikroskopik bergerak, 99% masalah yang dikenal pasti dengan tindikan adalah kerengsaan, disebabkan oleh masalah seperti tertidur, tekanan, perhiasan yang sesuai atau menghubungi. Sekiranya anda menganggap penembusan anda tercemar, sangat sesuai untuk memindahkannya dengan segera dan tidak membiarkan pencemaran berpeluang merosot. Kunjungi PCP anda untuk memastikannya, terutamanya sekiranya anda melihat demam yang dekat dengan petunjuk pencemaran yang lain.

Sebab lain yang dijangkakan untuk gangguan adalah tindak balas hipersensitif terhadap logam tertentu. Sebaik-baiknya tinggal bersama logam gred embed sambil memilih permata anda untuk mengelakkan sebarang tindak balas yang diharapkan.

Jenis Perhiasan untuk tindikan Industri

Berat tangan cek 14 lurus adalah gaya perhiasan teladan untuk tindik moden. Walau apa pun, anda pasti tidak terhad kepada berat percuma moden! Terdapat ruang lingkup gaya permata dan alternatif lain yang boleh anda pertimbangkan untuk menembusi mekanikal anda. Alternatif berat bebas yang lebih menarik boleh diakses dengan menonjolkan pesona gantung, salib silang, atau kata-kata. Anda juga boleh menukar kemasan logam polos dari berat percuma anda untuk penutup dengan gaya lebih sentuhan, contohnya, batu permata khas atau bentuk yang menyeronokkan. Perlu diperhatikan bahawa perhiasan ensemble tidak boleh dipakai kerana bahannya tidak bagus untuk dipakai di dalam badan. hanya bahan gred embed yang harus dipakai.

Perhiasan Menindik Telinga Kegemaran Kami

Bersedia untuk mendapatkan tindikan industri anda sendiri?

Sekiranya anda berada di wilayah Newmarket, Mississauga atau Toronto dan bersedia untuk mengetahui lebih banyak atau mendapatkan penembusan moden anda sendiri, kumpulan di Pierced bersedia untuk membantu. Ruang pukulan kami yang sangat dinilai dikendalikan oleh pakar penembusan berpengalaman yang peduli dengan penciptaan memastikan pertemuan menusuk anda yang seterusnya dapat disetujui, pantas dan sekuat yang diharapkan dalam keadaan ini. Kami juga mempunyai pilihan perhiasan yang luas untuk menusuk industri anda

Lelaki menindik industri

Adakah penampilan lelaki boleh diterima dengan telinga yang dicucuk?

Sepenuhnya. Sesiapa sahaja boleh kelihatan hebat dengan telinga yang dicucuk. Gaya gelung yang menjadikannya kelihatan beruntung atau malang. Kancing salib gantung adalah arus perdana dan teladan, terutama di kalangan bintang Korea dan Jepun.

Jenis tindikan industri pada lelaki

 1. Helix Menindik . Jika dibandingkan dengan tulang rawan telinga, Helix terletak di ligamen atas dan merupakan tindik yang kelihatan luar biasa bagi orang!

 2. Mencucuk hidung. Tusukan hidung semakin terkenal di kalangan orang yang berada di bawah jarum.

 3. Mencucuk Kening

 4. Menindik Areola

Kesimpulannya

Penindasan industri yang lebih kerap berlaku pada orang Korea dan warga Jepun, kelihatan hebat pada lelaki dan wanita tetapi kesan dan penyembuhannya tidak sama. Saya telah membincangkan kesannya dan infrastruktur untuk anda.

Menindik perindustrian adalah tindikan dua tulang rawan yang bertentangan dengan satu perhiasan panjang yang ditutup dengan hujung bola. Ia juga dikenal sebagai "Perancah perancah" dan "menusuk pembinaan" Dua lubang dibuat, satu di bahagian atas anti-heliks dan satu lagi di bawah tulang rawan di sebelah telinga yang bertentangan.

ASAL PIERCING INDUSTRI:

Tindik Industri pertama kali diperkenalkan oleh "Body Play Magazine" pada tahun 1992 yang diberi nama dan dipopulerkan oleh Erik Dakota. Ia sangat popular dalam kategori Punks sebab itulah ia sangat berkaitan dengan fesyen yang agresif.

MENGAPA ITU DIPANGGIL PIERCING INDUSTRI?

Seperti yang kita ketahui, setiap tindikan dinamakan sesuai dengan bahagian tubuh seperti menindik hidung, menusuk alis, menusuk lidah dan menusuk angkatan laut, dll. Tetapi di sini, manusia tidak mempunyai bahagian industri dari badan tetapi masih dinamakan seperti itu kerana ia merujuk kepada berlubang berganda pada tulang rawan dengan perhiasan bar tunggal.

BAGAIMANA PIERCING INDUSTRI DILAKUKAN?

Sangat diminta untuk mencari tukang tindik profesional untuk peluang rintangan yang lebih rendah. Ia dilakukan melalui langkah-langkah berikut:

LANGKAH 1:

Pastikan anda mensterilkan jarum anda untuk membuang mikroorganisma atau bakteria berbahaya yang boleh menyebabkan jangkitan pada masa akan datang. Menurut penindik, sangat disarankan untuk menggunakan jarum daripada senapang kerana kurang menyakitkan dan mempunyai peluang jangkitan yang lebih rendah.

LANGKAH 2:

Penusuk mesti menandakan titik terlebih dahulu dengan meletakkan perhiasan industri di telinga anda dan mengukur titik sehingga dapat melewati lubang dengan sempurna.

LANGKAH 3:

Piercer akan memasukkan jarum pada titik bertanda dan memastikan bahawa ia telah melewati rawan. Jarumnya cukup tebal sehingga boleh berdarah.

LANGKAH 4:

Mereka akan mengeluarkan jarum dan memasukkan perhiasan bar di kedua lubang. Sangat digemari menggunakan perhiasan besi, titanium, emas, atau perak.

PENYEMBUHAN:

Mengikut fakta, diperlukan sekitar lima hingga enam bulan untuk sembuh, bergantung pada penjagaan dan kekebalan seseorang. Penyembuhannya cukup lama kerana mengandungi dua lubang untuk sembuh serta menusuk tulang rawan memerlukan lebih banyak masa daripada pada gelung telinga.

SELEPAS MENJAGA:

Terdapat beberapa arahan yang diberikan oleh penindik seperti berikut:

 1. Mereka mesti dibersihkan setiap hari dengan pertukaran alkohol dan larutan atau krim masin lain.
 2. Elakkan memberi tekanan kepada mereka seperti berbaring di sisi yang dicucuk.
 3. Sentiasa basuh tangan anda sebelum membersihkan lubang yang dicucuk kerana boleh memindahkan bakteria dan menyebabkan jangkitan.
 4. Sekiranya anda menggunakan perhiasan industri emas, pastikan berada dalam lingkungan antara 14 hingga 17 karat lebih tinggi daripada yang menjadikan emas lembut dan dapat membiarkan bakteria menyebabkan jangkitan.
 5. Baja pembedahan kebanyakannya digunakan untuk menindik kerana kemungkinan kecil akan menyebabkan jangkitan pada masa akan datang. Jadi, selalu disukai untuk menggunakannya.
 6. Usahakan rambut anda diikat agar tidak terjerat dengan perhiasan menusuk anda.
 7. Gunakan tuala suam dan tekan di telinga selama 5 hingga 8 minit. Ia memungkinkan merawat pembengkakan yang boleh terjadi akibat jangkitan.

MAKLUMAT:

Selepas menindik, telinga anda memerlukan penjagaan tambahan kerana memerlukan masa untuk sembuh. Kekurangan penjagaan boleh menyebabkan jangkitan seperti Keloid yang merupakan benjolan kecil pada tisu telinga. Gejalanya adalah seperti berikut:

 1. Kemerahan
 2. Bengkak dan lebam
 3. Rembesan nanah putih yang berterusan bersama dengan darah.
 4. Rasa gatal dan panas.
 5. Lepuh dan ruam
 6. Kesakitan yang melampau terutamanya dengan sedikit sentuhan.
 7. Demam

Dianjurkan untuk pergi ke doktor jika gejala ini semakin teruk dan gunakan gel dan salap yang diresepkan.

KESIMPULAN:

Menindik industri adalah proses yang menyakitkan. Menurut tinjauan majoriti, skala kesakitan berkisar antara 5 hingga 7 tetapi kebanyakannya bergantung pada tahap toleransi kesakitan. Jadi, ia berbeza dari orang ke orang. Menindik industri adalah tambahan kepada keperibadian dan daya tarikan anda, terutamanya memberikan getaran funky dan bebas atau berani pada aura anda. Tidak diragukan lagi, tidak mudah membawa gaya ini dan sangat sedikit yang dapat menangani getaran tersebut.