Inovasi,

Definisi Inovasi:

 1. Proses menukar idea atau ciptaan menjadi produk atau perkhidmatan yang menghasilkan nilai atau dibayar oleh pelanggan.

  Untuk mempertimbangkan inovasi, teori mesti produktif dengan kos ekonomi dan memenuhi syarat tertentu. Inovasi melibatkan penggunaan maklumat, imaginasi dan inisiatif secara sedar untuk memanfaatkan sepenuhnya sumber, dan ini melibatkan semua proses di mana idea baru dikembangkan dan berubah menjadi produk yang berguna. Dalam perniagaan, inovasi biasanya berlaku apabila syarikat menerapkan idea untuk memenuhi keperluan dan harapan pelanggan dengan lebih baik. Dalam konteks sosial, inovasi memungkinkan kaedah baru untuk mewujudkan pakatan, usaha sama, waktu kerja yang fleksibel dan daya beli untuk pembeli. Inovasi terdapat dalam dua kategori luas: inovasi evolusi (inovasi evolusi kekal atau dinamik) kerana banyak kemajuan teknologi atau proses tambahan, dan inovasi moden (juga disebut inovasi berselang), yang biasanya mengganggu. Adakah baru dan baru.

  Inovasi bermaksud mengambil risiko, dan syarikat atau syarikat inovatif yang mengembangkan teknologi mengambil risiko yang paling besar ketika membuat syarikat baru.

  Risiko lebih rendah apabila salinan bermula dengan produk inovatif dan diterima dengan lebih cekap. Sebagai contoh, PC lebih murah daripada Apple Computer, IPC lebih murah daripada Compaq, PC lebih murah daripada IBM, dan Dell lebih murah daripada Compaq.

 2. Perbuatan atau proses inovasi.

Sinonim Inovasi

Penyusunan Semula, Coinage, Vicissitude, Modernisasi, Pola, Model percontohan, Fasa baru, Kreativiti, Avant-garde, Kesegaran, Kerut, Permutasi, Invensi, Model, Penyusunan Semula, Metamorfosis, Kebaruan, Keberangkatan baru, Keunikan, Pembentukan Semula, Pengenalan, Sukan, Terbaru fesyen, Penjaga pendahuluan, Inventif, Asal, Perubahan, Perubahan, Neologisme, Penyusunan Semula, Kerutan Terkini, Prototaip, Terobosan, Perkara terbaru, Jenis Arkib, Revolusi, Transformasi, Pemulihan, Lompatan, Peranti Baru, Penyusunan Semula, Nonimitasi, Pengubahsuaian , Variasi, Keaslian, Mutasi, Penyimpangan, Perubahan, Kebaruan, Fad Terkini, Keaslian, Kata terakhir, Penemuan, Vanguard, Tampilan baru, Kreativiti, Perubahan

Bagaimana menggunakan Inovasi dalam ayat?

 1. Sebilangan orang menghargai teknologi dan inovasi, tetapi saya fikir kita harus kembali dalam kegelapan kerana kita sebagai masyarakat akan lebih bahagia.
 2. Inovasi penting untuk kejayaan syarikat yang berterusan.
 3. Dengan membiarkan para inovator memanfaatkan usaha mereka, kita menciptakan persekitaran yang mendorong pemikiran dan kerja keras yang inovatif.
 4. Sofia lebih gembira di tempat kerja - dia meraikan inovasi dan memberi penghargaan kepada pekerja yang datang dengan idea baru dan cara yang lebih baik.

Makna Inovasi & Definisi Inovasi

Inovasi ,

Makna Inovasi:

 • Inovasi boleh didefinisikan sebagai, Memperkenalkan idea baru, peralatan, dll atau proses pengeluaran baru. Cara kerja baru.

Makna Inovasi

 1. Proses tindakan atau penemuan.

Kalimat Inovasi

 1. Inovasi penting untuk kejayaan perniagaan apa pun.