Wawasan,

Definisi Wawasan:

  1. Keupayaan untuk mempunyai pemahaman intuitif yang tepat dan mendalam tentang sesuatu atau yang lain.

  2. Mengulas mengenai sifat sebenar sesuatu. Syarikat menggunakan pengujian produk untuk mengumpulkan maklumat dari orang dengan latar belakang, pengalaman dan perasaan yang berbeza untuk mengetahui bagaimana reaksi pengguna.

  3. Pengetahuan dalam bentuk sudut pandangan, pemahaman atau terbitan. Seseorang mungkin berfikir untuk waktu yang lama atau tiba-tiba memikirkan sesuatu yang entah dari mana, seperti penyataan atau pemahaman secara tiba-tiba. Pihak pengurusan berpendapat bahawa untuk membuat syarikat kelihatan lebih murah, biaya akan dikurangkan jika terjadi penurunan penjualan sebelum pelepasan keuntungan yang direncanakan.

Sinonim Wawasan

Antisipasi, Satori, Kognisi, Intuitif, Pengetahuan bawah sedar, Noesis, Anschauung, Kepuasan, Penghargaan, Pengenalan, Prakognisi, ESP, Ketajaman, Psikometri, Intuisi, Luas pandangan, Pengertian keenam, Fightightedness, Sagacity, Lucidity, akal intuitif, Pandangan Pandang, Sageness , Kesedaran, Perspicuity, Memahami, Pandangan Ke Depan, Cogency, Perspicaciousness, Persceptiveness, Flair, Appreciativeness, Longheadedness, Comprehension, Perspicaciousness, Penetration, Intuition, Perspicacity, Imagination, Persepsi, A priori knowledge, Sensitivity, Sapience, Intuitivism, Astuteness , Ketajaman, Kognisi Segera, Sensibility, Cognizance, Sagacity, Prescience, Second-visioned, Percipience, Realization, Shrewdness, Astuteness, Critical discernment, Recognition, Awareness, Second sight, Clairvoyance, Farseeingness, Extrasensory persepsi, Wisdom, Underconscious persepsi, Discrimination Penembusan, Pemahaman, Ketajaman Tajam, Penghakiman, Penglihatan, N otice, Buddhi, Discernment, Trenchancy, Judgment, Acumen, Apprehension, Discernment, Mindfulness, Perspicacity, Acumen, Lightsightedness, Note, Inspiration, Sharpness, Ketajaman, Persepsi, Pemahaman, Ketajaman, Penghakiman, Persepsi, Persepsi Tidak Menengah, Ketajaman, Penghargaan, Penglihatan , Penglihatan Jauh, Kesungguhan, Pengalaman Clairs, Intuitionism, Sageness, Kesedaran, Flair, Providence, Premonition, Ketakutan langsung, Ketajaman

Bagaimana menggunakan Wawasan dalam ayat?

  1. Will duduk di kerusinya: dia mempunyai idea baru, dia tahu bagaimana menyelesaikan masalah yang telah lama dia hadapi.
  2. Artikel ini berdasarkan pemahaman lengkap mengenai Shakespeare.
  3. Apabila pekerja baru menjawat jawatan barunya, pengurusnya menyedari bahawa dia terharu dengan apa yang dia harapkan.
  4. Dengan keterangan langsung dari mangsa pembunuhan beramai-ramai, kita akan mendapat pemahaman yang lebih baik mengenai situasi dan kehidupan pada masa bahaya manusia yang melampau.

Makna Wawasan & Definisi Wawasan