Rahsia Pemasaran Instagram Yang Perlu Diikuti Pada 2021

Apa yang terlintas di fikiran anda ketika seseorang menyebut 'Instagram'? Berkongsi foto platform media sosial, mungkin! Tetapi, dalam beberapa tahun kebelakangan ini, ini telah melampaui 'platform perkongsian foto' biasa. Ini telah menjadi platform yang menjanjikan untuk mengiklankan perniagaan anda dan meningkatkan kehadiran jenama anda.

Instagram mempunyai lebih daripada 1.16 bilion pengguna di seluruh dunia. Menurut sebuah kajian, 90 peratus Instagrammers mengikuti sekurang-kurangnya satu jenama, dan bukan hanya pengguna tetapi sekitar 36 peratus pembuat keputusan B2B juga memilihnya ketika mereka memeriksa produk dan / atau perkhidmatan baru. Ini menjadikannya salah satu platform yang boleh dipercayai untuk meletakkan taruhan anda.

Di blog ini, kami akan meneroka beberapa petua yang boleh anda sertakan di Instagram untuk meningkatkan strategi pemasaran anda dan mendapatkan hasil yang selalu anda mahukan.

Bagaimana cara membuat akaun perniagaan di Instagram? Penerangan ringkas

Saya berpendapat bahawa sebelum membincangkan strategi pemasaran dan petua yang perlu anda ikuti, biarkan kami mempunyai penerangan ringkas mengenai cara membuat akaun perniagaan anda di Instagram . Pertama,:o: buat akaun Perniagaan Instagram .:o: Kemudian, daftar dengan e-mel atau nombor telefon anda .:o: Buat nama pengguna dan kata laluan anda, kemudian pergi ke Akaun anda dan klik Tukar ke akaun profesional.:o: Kemudian, klik Perniagaan, dan anda boleh pergi.

Petua Pemasaran Instagram

Beberapa petua dan trik penting yang perlu anda pertimbangkan sebelum menyelami Instagram untuk pemasaran adalah:

  1. Pembuatan akaun perniagaan:

Pada bahagian di atas, kami membincangkan cara membuat akaun perniagaan anda di Instagram. Tetapi, mengapa anda memerlukannya? Akaun perniagaan berbeza dari akaun biasa kerana menyediakan akses ke ciri seperti Instagram Shopping, Instagram Insights, Contact Information, dan ajakan bertindak di profil anda antara lain.

Mempunyai idea yang jelas mengenai matlamat anda:

Setelah menyediakan akaun anda, anda perlu memikirkan dengan jelas apa sebenarnya yang anda cari. Sekiranya anda ingin membuat kehadiran dalam talian untuk jenama anda, atau anda ingin menjana petunjuk, atau anda ingin mendorong lebih banyak penjualan. Ini akan membolehkan anda menyalurkan sumber anda dengan baik dan anda pasti tahu dari mana anda mesti bermula.

  1. Merasakan khalayak sasaran anda:

Meneliti khalayak sasaran perniagaan anda akan membantu anda mendapatkan gambaran mengenai selera audiens anda. Anda boleh merancang mengikut keperluan khalayak sasaran anda untuk mendapatkan lebih banyak kredibiliti.

  1. Menyiapkan maklumat profil yang menarik:

Instagram membenarkan penggunaan hingga 150 aksara untuk menerangkan halaman perniagaan dan jenama anda. Memberikan keterangan yang menarik dan unik akan menarik perhatian calon pelanggan anda untuk membawa mereka ke perniagaan anda. Ini juga membolehkan pengguna anda memahami tentang jenama atau perniagaan anda.

  1. Pemilihan gambar profil:

Selepas penerangan, gambar profil adalah perkara lain yang perlu diberi perhatian. Memilih gambar paparan yang sesuai dengan perniagaan anda akan membantu pengguna mendapatkan idea mengenai perniagaan anda. Anda juga boleh memuat naik logo jenama anda untuk meningkatkan kesedaran dan kehadiran jenama.

  1. Membuat kandungan yang menarik:

Instagram adalah platform perkongsian gambar. Orang menggunakannya untuk menyiarkan gambar dan melihat gambar yang disiarkan oleh halaman yang mereka ikuti. Oleh itu, cuba hantarkan gambar yang menarik secara visual untuk menarik perhatian pengguna anda. Anda boleh menggunakan idea seperti menyiarkan kandungan video, kandungan buatan pengguna, siaran BTS, video IGTV, gulungan Instagram, dan lain-lain.

  1. Tulis kapsyen anda dengan gaya:

Ya, kapsyen adalah bahagian yang tidak terpisahkan dari menyiarkan kandungan di Instagram. Suara jenama anda sama pentingnya dengan nilai estetika visual jenama anda. Menulis kapsyen berhati-hati dan strategik yang menggambarkan gambar atau catatan anda dengan tepat akan membantu mendapatkan perhatian pengguna anda. Kapsyen harus relevan dan selari dengan imej jenama anda. Ia juga harus memberi maklumat dan menghiburkan pada masa yang sama.

  1. Memilih hashtag yang sesuai:

Hashtag adalah tag metadata dengan simbol '#'. Ia digunakan secara meluas melalui Instagram dan Twitter untuk menyoroti trend carian semasa atau apa sahaja yang berkaitan dengan perkara tertentu. Mencari hashtag yang sesuai dengan jenama anda akan meningkatkan trafik halaman perniagaan anda di Instagram. Cuba gunakan sekurang-kurangnya lima hashtag setiap siaran untuk meningkatkan peluang mendapatkan lebih banyak pengguna setiap siaran.

  1. Melibatkan pelanggan anda melalui maklum balas dan komen:

Cuba dapatkan lebih banyak penglibatan pengguna di Instagram dengan membalas komen dan mesej langsung pengguna anda di Instagram untuk membina kredibiliti jenama anda di mata pelanggan anda. Cuba buat diri anda lebih kelihatan, walaupun tidak mempromosikan diri anda secara meluas, dan libatkan lebih banyak pengguna. Sebagai contoh, jika pengguna menandai anda dalam entri atau cerita mereka , anda juga dapat membagikan kembali kisah mereka untuk mendapatkan kesetiaan.

  1. Menggunakan cerita Instagram:

Bahagian terbaik dalam menggunakan cerita adalah bahawa ia hilang dalam masa kira-kira 24 jam. Pengguna ingin melihat lebih banyak cerita mentah dan nyata di profil anda untuk mengetahui kesahihan jenama anda. Cuba hantarkan cerita yang relevan dan tarik perhatian pengguna anda dengan cara yang baik.

Ciri Instagram Tambahan yang Boleh Anda Manfaatkan

Di bahagian awal blog, anda harus mengetahui beberapa petua yang mungkin anda gunakan untuk pemasaran yang berkesan di Instagram. Selain itu, anda boleh menggunakan ciri seperti menyediakan Halaman Belanja Instagram untuk jenama anda. Oleh kerana wabak ini, Instagram telah melancarkan ciri seperti Kad Hadiah untuk perniagaan kecil untuk memudahkan proses perniagaan semasa Covid-19 . Terdapat pelbagai pilihan seperti komen yang disematkan , pertanyaan dalam cerita untuk menanyakan pilihan pelanggan, antara lain yang dapat anda gunakan untuk meningkatkan strategi pemasaran Instagram anda.

Ini adalah beberapa cara yang boleh anda masukkan ke dalam strategi pemasaran Instagram anda untuk memanfaatkannya secara profesional. Untuk menjadikannya berfungsi untuk anda dengan cara terbaik, anda boleh menyewa agensi pemasaran digital untuk mendapatkan taktik pemasaran Instagram anda dengan betul. Memilih agensi pemasaran digital bukan sahaja memastikan strategi anda berfungsi tetapi juga membantu anda mendapatkan hasil yang diinginkan dan ROI yang selalu anda impikan. Oleh itu, jangan tunggu lagi, dan segera cuba teknik ini untuk perniagaan anda!

1 Suka

Instagram adalah platform visual untuk membantu anda menjalin hubungan yang lebih peribadi dengan pelanggan. Anda boleh berkongsi gambar dan video pasukan anda dan pelanggan gembira untuk menarik minat penonton anda. Suapan visual dapat menggambarkan keunikan jenama anda dan membezakan perniagaan anda.

Rahsia Pemasaran Instagram

Instagram adalah platform media sosial yang besar di mana orang berkongsi kehidupan mereka dengan orang di sekeliling mereka. Ia adalah platform di mana orang berkongsi foto mereka, maklumat menarik, berita penting, menjual barang, mempengaruhi orang, membuat kandungan dll. Ia menawarkan banyak perkara yang berbeza untuk pengguna itu c. Orang berpendapat bahawa hanya aplikasi yang digunakan untuk tujuan memuat naik gambar, bukan. Instagram menawarkan jangkauan yang dramatik untuk jenama dan jangkauan yang berpotensi untuk Instagram telah berkembang dengan perlahan dan menyeluruh pada masa yang menawarkan orang dengan cara yang paling mudah diakses. Ia boleh digunakan dalam pelbagai cara. Aplikasi ini mengandungi sebilangan besar orang seperti influencer, blogger, solek artis, penjual, rakan, ahli keluarga, selebriti dan banyak lagi. Orang telah menemui cara baru untuk menggunakan aplikasi ini dengan menggunakannya sebagai platform pengiklanan untuk tujuan pasaran mereka, kerana aplikasi ini tidak hanya menarik orang kerana ciri-cirinya tetapi juga kerana mudah diakses dan kurang sesak dengan pekerjaan kerana semua orang dapat menikmati tahap privasi dan keselesaan mereka sendiri melalui akaun peribadi mereka. Aplikasi seperti Facebook, twitter boleh menjadi sangat kacau ketika berhubungan dengan orang ramai kerana banyak orang menganggap facebook dan twitter membosankan dan memakan masa sehingga mereka memutuskan untuk berhenti dan tidak menggunakannya. Tidak diragukan lagi Instagram mempunyai pangkalan peminatnya sendiri Terdapat berbilion pengguna di Instagram. Terdapat banyak penjual dan pembeli melalui Instagram yang menjual pelbagai barang seperti perabot, solek, pakaian, barang kemas, barang bayi dan lain-lain Instagram Kumpulan pasaran yang berbeza mempunyai strategi pemasaran yang berbeza dan jika seseorang mencari strategi pemasaran yang baik untuk berkembang perniagaan mereka melalui Instagram, anda berada di tempat yang tepat Strategi untuk membina kesan yang baik terhadap produk anda Melalui Instagram • Buat pelaburan dan rancangan yang baik berkaitan dengan apa yang anda ingin jual • Buat akaun perniagaan • Jadikannya boleh diakses secara terbuka • Mula melaburkan wang anda untuk membuat promosi atau iklan untuk produk anda • Mengabadikan gambar estetik yang menarik dari produk anda • Sewa pengaruh atau blogger terkenal atau selebriti dan rakam iklan dengan mereka kerana orang-orang ini boleh menjadi cara yang baik untuk menjual produk kerana mereka mempunyai peminat yang baik mengikuti • Semakin banyak yang berada dalam julat harga orang biasa, semakin banyak peluang untuk mendapatkannya di tangan orang • Menggunakan stor Instagram untuk mempublikasikan produk anda • Menambah hadiah percuma dengan produk anda • Jangan memuat naik terlalu banyak tidak pernah kelihatan menarik • Jujur dengan pengikut anda membimbing mereka dengan sempurna • Menawarkan potongan harga pada produk anda • Menambah jenis jumlah produk yang anda jual, semakin banyak kepelbagaian produk akan semakin tinggi peluang produk untuk mendapat tempat yang baik di pasaran • Muncul dengan hashtag berjenama dan biasa digunakan Apabila mempublikasikannya bukan hanya publisiti produk seperti solek, perhiasan atau pakaian seseorang juga dapat mempromosikan lagu-lagu yang mereka buat, drama yang mereka buat, promosi boleh jadi apa saja yang harus diketahui asas seseorang untuk mempromosikan, apa yang harus dipromosikan dan bagaimana untuk mempromosikan Jika seseorang mempunyai strategi pemasaran yang baik dia dapat dengan mudah mencapai ketinggian tanpa rintangan. Pada masa ini orang mencari sesuatu yang unik dan menarik perhatian tidak ada badan yang mahukan produk yang membosankan, orang mencari inovasi hari ini. Semakin banyak produk inovatif akan semakin menarik minat pembeli