Perbankan pelaburan adalah bahagian bank atau institusi komersial yang memberikan bantuan langganan kepada negara, perusahaan, dan organisasi.

Pelaburan perbankan:

Perbankan pelaburan dapat berupa jabatan bank atau penawaran yang memberikan yang memiliki} layanan konsultasi kepada pemerintah, perusahaan, dan perusahaan yang menyediakan layanan perundingan yang berkaitan dengan pengunderaitan (peningkatan modal) dan penggabungan dan pengambilalihan (M&A). Bank pelaburan menjadi perantara antara pelabur (yang mempunyai wang tunai untuk melabur) dan syarikat (yang mahukan modal untuk mengembangkan dan mengurus perniagaan). Panduan ini menerangkan apa itu perbankan pelaburan dan apakah perniagaan bank pelaburan tertentu. Bank pelaburan boleh menjadi syarikat perkhidmatan kewangan atau unit perniagaan yang dapat menasihati individu, firma, dan pemerintah mengenai transaksi kewangan. Bank-bank yang secara historis berkaitan dengan kewangan syarikat dapat memudahkan mendaftar modal kewangan dengan mendaftarkan pelanggan dengan bank pelaburan atau bertindak sebagai ejen bank pelaburan. anda akan dapat bersama-sama membantu syarikat-syarikat yang bersangkutan dalam penggabungan dan pengambilalihan (M&A) dan membekalkan pelbagai perkhidmatan untuk menghargai penciptaan pasaran dan penjualan saham. perdagangan derivatif monetari dan perkhidmatan FICC (instrumen keuntungan kewangan tetap, urus niaga pertukaran, dan kebanyakan bank pelaburan mempunyai broker yang sangat mahir . Sebagai industri, bahagian pengurusan kekayaan dan analisis pelaburan pedagang dibahagikan kepada Bulge Bracket (atas), Mid Market, (perantaraan), dan pasar butik (tidak seperti bank perdagangan dan runcit, bank pelaburan tidak menerima deposit. Akta Glass-Steagall mula berkuatkuasa pada tahun 1933 dan dimansuhkan pada tahun 1999. Termasuk G7, Wo Volckers "Dodd-Frank-Wall Street Reform dan Akta Perlindungan 2010 "(Dodd-Frank Act of 2010) tidak menyokong pengasingan institusi antara perkhidmatan perbankan dan bank perdagangan," F "atau" "Pembeli". "Penjual" termasuk penggunaan wang tunai atau sekuriti lain (seperti pendapatan) untuk pembetulan transaksi sekuriti, penciptaan pasaran) atau promosi sekuriti (seperti B. pengunderaitan, penyelidikan, dan lain-lain). Pembelian termasuk memberi nasihat kepada syarikat yang membeli perkhidmatan pelaburan. dana kuantiti, dana bersama, firma insurans, dana bersama, dan dana lindung nilai adalah perbelanjaan biasa untuk institusi. Skrin berasingan bahkan dapat terbiasa membahagikan perbankan pelaburan menjadi fungsi umum dan peribadi. butir-butir peribadi tidak dapat didedahkan secara terbuka, sedangkan domain awam menghargai analisis sekuriti mengubah maklumat yang boleh diakses secara terbuka. Kami harus menjadi ejen yang sah dan dikendalikan oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat.

Apa yang dilakukan oleh perbankan pelaburan?

Jarang, terdapat gangguan dalam bank pelaburan dan bidang perbankan pelaburan (IBD) bank. Sebuah bank pelaburan perkhidmatan penuh menyediakan pelbagai jenis perkhidmatan termasuk pengunderaitan , penggabungan dan pengambilalihan, penjualan , dan transaksi. Serta analisis kekayaan, pengurusan kekayaan, perbankan runcit, dan perbankan runcit . Perbankan pelaburan mengkhusus dalam perkhidmatan pengunderaitan dan perundingan dalam bidang penggabungan dan pengambilalihan. Ini membantu pasaran pusat atau "modal baru". Catatan 3: Beli dan runcit, bergabung dengan pelanggan dan peniaga perlindungan untuk perniagaan sekunder.

Perkhidmatan pengunderaitan bank pelaburan:

Pengunderaitan adalah bahawa kaedah mengumpulkan dana oleh saham atau bon komersialisme (seperti tawaran awam awal atau penawaran awam awal) kepada pelabur bagi pihak organisasi atau organisasi yang berbeza. mereka mempunyai modal untuk bekerja dan mengembangkan perniagaan mereka. Jurubank memudahkan mereka mendapatkan wang tunai dengan menjual syarikat kepada pelabur. Biasanya terdapat 3 jenis langganan : Komitmen tegas: Pelanggan bersetuju untuk membeli semula semua saham dan memikul tanggungjawab wang penuh untuk saham yang tidak terjual. anda akan mengeluarkan beberapa saham yang dapat dicapai dengan harga terbitan perjanjian, namun, anda boleh mengembalikan saham yang tidak terjual itu kepada institusi tanpa tanggungjawab wang. Semua atau semua: Sekiranya semua penerbitan tidak dapat dilanggan dengan harga yang diminta, tindakan kumpulan itu tidak aktif dan syarikat pameran juga tidak dapat apa-apa.

Khidmat nasihat M&A:

Khidmat nasihat M&A (M&A) membantu syarikat dan institusi mencari, menilai dan menyelesaikan proses pemerolehan perniagaan. Ini adalah fungsi asas perbankan dalam talian. Bank menggunakan rangkaian dan sambungannya yang luas untuk mencari peluang dan berunding bagi pihak pelanggan. Jurubank mengesyorkan agar kedua-dua pihak dalam transaksi M&A mewakili "beli" atau "jual" transaksi.

Pelanggan bank:

Jurubank pelaburan menyediakan pembiayaan dan perundingan M&A untuk pelbagai pelanggan. Pelanggan ini ada di seluruh dunia. Pelanggan bank pelaburan termasuk:

1: Bank Pemerintah-Pelaburan bekerjasama dengan pemerintah untuk mengumpulkan dana, perdagangan, dan membeli dan menjual Crown Corporation.

2: Banker syarikat bekerjasama dengan syarikat awam dan syarikat swasta untuk menolong mereka menjadi terbuka (IPO), mengumpulkan lebih banyak dana, mengembangkan perniagaan, membuat pemerolehan, menjual unit perniagaan, dan melakukan penyelidikan sendiri dan secara umum.

3: Institusi-Bank bekerjasama dengan pelabur institusi. Pelabur institusi menguruskan dana orang lain untuk menolong mereka berdagang saham dan menjalankan penyelidikan. Mereka juga bekerjasama dengan syarikat ekuiti swasta untuk memperoleh dan keluar syarikat portfolio melalui penjualan kepada pembeli atau melalui IPO. ayat.

Keupayaan perbankan pelaburan:

beroperasi dalam perdagangan automatik memerlukan banyak pemodelan dan penilaian ekonomi. Sama ada pengunderaitan atau penggabungan dan pengambilalihan, penganalisis bank dan rakan kongsi menghabiskan banyak masa untuk membina model kewangan di Excel dan menggunakan pelbagai teknik penilaian untuk memberi cadangan kepada pelanggan. Perniagaan perbankan pelaburan memerlukan kemahiran berikut:

1: Pemodelan kewangan-untuk melakukan aktiviti pemodelan kewangan yang komprehensif, seperti pembentukan model tiga pernyataan, model aliran tunai diskaun (DCF), model LBO, dan jenis model kewangan lain.

2: Penilaian syarikat-menggunakan pelbagai teknik penilaian, seperti analisis perniagaan yang setanding, kajian kes, dan analisis DCF.

3: Pembentangan dan persembahan-buat persembahan dan persembahan PPT dari awal untuk memperkenalkan idea kepada bakal pelanggan dan menarik perniagaan baru (lihat kursus manual teknikal CFI).

4: Dokumen transaksi-sediakan dokumen seperti Memorandum Maklumat Rahsia (CIM), pembayaran pendahuluan pelaburan, pembayaran gaji, perjanjian kerahsiaan, pembuatan ruang data, dan lain-lain (sila rujuk perpustakaan templat transaksi CFI percuma).

5: Hubungi pengurusan-selesaikan aktiviti kuat dengan menjadi pengguna dan pastikan pelanggan berpuas hati dengan bantuan yang mereka berikan.

6: Penjualan dan pengembangan perniagaan - terus bertemu dengan calon pelanggan untuk menghasilkan ide, memberikan sokongan dalam pekerjaan mereka, dan memberikan nilai - akhirnya akan menghasilkan saranan perniagaan baru.

7: Perundingan: Ini telah menjadi faktor penting dalam strategi perundingan antara pembeli dan penjual dalam transaksi, dan membantu pelanggan memaksimumkan nilainya.

Vocations dalam Perbankan Pelaburan:

Adalah sangat sukar bagi perbankan pelaburan untuk memasuki perbankan elektronik . Terdapat lebih banyak pemohon di Wall Street daripada ada kekosongan, kadang-kadang sebanyak 100:

Anda juga ingin melihat contoh soalan wawancara bank pelaburan kehidupan sebenar kami. Juga berguna untuk mengikuti kursus pemodelan dan penilaian kewangan untuk mempersiapkan wawancara. (Dari sekolah rendah hingga yang lebih maju) Perbankan Internet:

 1. Penganalisis
 2. Pembantu
 3. Naib Presiden
 4. Pengarah
 5. Ketua Pegawai Eksekutif, Naib Presiden atau fungsi khas lain

Apakah bank pelaburan utama?

Bank utama, juga dikenali sebagai bank pelaburan utama yang disokong bank, adalah:

 1. Bank of America Merrill Lynch
 2. Modal Barclays
 3. Citi
 4. Credit Suisse
 5. Deutsche Bank
 6. Goldman Sachs
 7. J. Morgan 8: Morgan Stanley

Sejarah Perbankan Pelaburan:

sejarah perbankan pelaburan

Sejarah awal:

Syarikat Hindia Timur Belanda adalah syarikat pertama yang menerbitkan bon dan saham kepada orang ramai. Ia juga merupakan syarikat pertama yang tersenarai di bursa saham dan syarikat pertama yang tersenarai di bursa saham rasmi. Letakkan asas perbankan pelaburan moden.

Pembangunan tambahan:

Selama bertahun-tahun, perbankan pelaburan telah berkembang dari syarikat perkongsian yang berfokus pada langganan sekuriti, penawaran awam awal (IPO) dan penerbitan pasaran sekunder, perkhidmatan pembrokeran, dan penggabungan dan pengambilalihan kepada syarikat perkhidmatan penuh. Ini termasuk analisis sekuriti, urus niaga harta tanah, dan pengurusan pelaburan. Pada abad ke-21, bank pelaburan bebas terkemuka seperti Goldman Sachs dan Morgan Stanley mengemukakan dokumen dengan SEC yang menggambarkan tiga kategori produk: perbankan pelaburan (penggabungan dan pengambilalihan, pengunderaitan sekuriti dan khidmat nasihat), Pengurusan aset (menaja dana bersama), dan teras perniagaan dan pelaburan. (Perantaraan). -Aktiviti broker, termasuk urus niaga akaun proprietari (perniagaan "broker") dan transaksi broker (perniagaan "broker"). Di Amerika Syarikat, perbankan komersial dan perbankan pelaburan dipisahkan oleh Glass-Steagall Act, yang dicabut pada tahun 1999. Penamatan ini telah mengarah pada pengembangan lebih banyak "bank universal" tambahan. Oleh itu, melalui pemerolehan dan pengambilan pekerja, banyak bank perdagangan besar telah mewujudkan bahagian perbankan pelaburan. Bank terkenal utama yang telah banyak melabur termasuk JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, UBS, dan Barclays. Selepas krisis kewangan 2007/08. Dengan berlakunya Undang-Undang Dodd-Frank pada tahun 2010, peraturan tersebut membatasi operasi perbankan pelaburan tertentu, terutama sekatan Peraturan Volcker pada transaksi pembayaran sendiri. Peratusan pendapatan. Seawal tahun 1960, Merrill Lynch menjana 70% dari pendapatannya melalui yuran transaksi, sementara perbankan pelaburan tradisional menyumbang 5%. Namun, Merrill Lynch adalah "syarikat runcit" yang relatif dengan jaringan yang lebih besar.

Pembentukan organisasi:

Aktiviti utama perbankan pelaburan:

Perbankan pelaburan dibahagikan kepada front-end, mid-range, dan back-end. Bank pelaburan besar yang menyediakan perkhidmatan menyediakan semua bidang perniagaan untuk pembeli dan penjual, sementara syarikat pelaburan kecil memberi tumpuan kepada penjual, dan bank pelaburan kecil dan broker saham kecil memberi tumpuan kepada perbankan pelaburan dan penjualan. Perdagangan / penyelidikan. Bank pelaburan memberikan perkhidmatan kepada syarikat yang mengeluarkan saham dan pelabur yang membeli saham. Bagi syarikat, bank pelaburan memberikan maklumat mengenai kapan, di mana, dan bagaimana membeli sekuriti di pasaran terbuka, yang sangat penting bagi reputasi pelaburan. bank. Oleh itu, bank pelaburan memainkan peranan yang sangat penting dalam memperuntukkan sekuriti baru.

Ibu pejabat:

Ibu pejabat sering disebut sebagai fungsi menjana pendapatan. Pejabat utama mempunyai dua bidang utama: perbankan pelaburan dan pemasaran.

1: Perkhidmatan perbankan pelaburan termasuk memberi nasihat dalam mengatur penggabungan dan pengambilalihan dan pelbagai aktiviti penggalangan dana.

2: Pasar dibagi menjadi "penjualan dan perundingan" (termasuk "terstruktur") dan "penyelidikan".

Pembiayaan korporat:

Pembiayaan korporat adalah aspek perbankan pelaburan, yang meliputi menolong klien mengumpulkan dana di pasar modal dan memberi nasihat mengenai penggabungan dan pengambilalihan. Ini mungkin termasuk langganan pelabur untuk masalah keselamatan, koordinasi dengan pembida, atau rundingan penggabungan. Buku akaun kewangan akan dibuat untuk menyedarkan bakal pelanggan M&A mengenai bank. Sekiranya pelepasan berjaya, bank akan mengatur transaksi untuk pelanggan. Lihat Penganalisis Kewangan # Perbankan Pelaburan. Jabatan Perbankan Pelaburan (IBD) biasanya dibahagikan kepada kumpulan liputan industri dan produk. Liputan industri tertumpu pada industri tertentu, seperti penjagaan kesihatan, kewangan publik (pemerintah), FIG (Financial Institution Group), industri, TMT (teknologi, media, dan telekomunikasi ), P&E (tenaga dan tenaga), pengguna / runcit, makanan, dan minuman, Pertahanan dan tadbir urus korporat, dan menjaga hubungan dengan syarikat dalam industri untuk membuat perniagaan untuk bank. Kumpulan liputan produk memberi tumpuan kepada produk kewangan, seperti penggabungan dan pengambilalihan, pembiayaan pinjaman, pembiayaan awam, pembiayaan aset dan pajakan, pembiayaan berstruktur, penyusunan semula , pengeluaran saham dan bon.

Perdagangan:

Bank pelaburan besar mewakili bank dan pelanggannya, yang fungsi utamanya adalah membeli dan menjual produk. Semasa membuat pasaran, tujuan peniaga membeli dan menjual produk kewangan adalah untuk menghasilkan wang dalam setiap transaksi. Untuk jabatan perniagaan perbankan pelaburan yang tugas utamanya adalah menarik individu dan pelabur institusi bernilai bersih tinggi, buat cadangan perniagaan (mengikut amaran pembeli) dan buat pesanan. Siapa yang boleh menyenaraikan dan melaksanakan transaksi atau membina produk baru untuk memenuhi keperluan tertentu? Apabila derivatif mula digunakan, penstrukturan adalah perkembangan yang agak baru. Kakitangan yang berkemahiran tinggi dan beberapa pekerja berdedikasi untuk mengembangkan produk dengan struktur kompleks yang biasanya memberikan keuntungan. Pada tahun 2010, bank pelaburan berada di bawah tekanan untuk menjual kontrak derivatif yang kompleks kepada masyarakat tempatan di Eropah Timur. Pakar strategi Amerika menasihati pelanggan luaran dan dalaman mengenai strategi yang dapat diterapkan ke pelbagai pasaran. Dari derivatif hingga industri tertentu, ahli strategi mempertimbangkan sepenuhnya keadaan makroekonomi dan melakukan penilaian kuantitatif syarikat dan industri. Ini biasanya mempengaruhi pendekatan pemasaran syarikat, arah mana yang diambil dari segi pemilikan dan lokasi penstriman, produk apa yang ditawarkan oleh jurujual kepada pelanggan, dan bagaimana arkitek mengembangkan produk baru. Bank juga mengambil risiko melalui transaksi mereka dan "risiko utama" yang dilakukan oleh sekumpulan pedagang tertentu yang tidak berinteraksi dengan pelanggan, yaitu "risiko utama": risiko yang ditanggung oleh pedagang setelah membeli atau menjual produk kepada pelanggan. Dan ini tidak meliputi keseluruhan pendedahan anda. Bank berusaha untuk memaksimumkan keuntungan apabila terdapat risiko tertentu pada kunci kira-kira. Harap diperhatikan bahawa FRTB menekankan perbezaan antara "buku transaksi" dan "buku bank", yang merupakan aset yang dipegang untuk transaksi aktif, bukan aset yang diharapkan akan disimpan hingga jatuh tempo. Dan keperluan modal mempunyai risiko pasaran. Akan berbeza. Permintaan untuk kemahiran digital dalam penjualan dan perdagangan mewujudkan peluang pekerjaan untuk Ph.D. pelajar terlibat dalam analisis kuantitatif dalam fizik, sains komputer, matematik, dan kejuruteraan.

Penyelidikan:

Jabatan penyelidikan sekuriti mengkaji syarikat dan laporan mengenai prospek mereka. Syarikat-syarikat ini biasanya ditetapkan sebagai membeli, memegang, atau menjual. Bank pelaburan biasanya mempunyai penganalisis penjualan yang merangkumi pelbagai industri. Pejabat juga akan menyiasat pembelian. Penyelidikan ini juga merangkumi risiko kredit dalaman dan luaran, pendapatan tetap, ekonomi makro, dan analisis kuantitatif yang digunakan untuk memberi nasihat kepada pelanggan. Ini bersama-sama dengan "modal" boleh menjadi "kumpulan" yang terpisah. Pasukan penyelidik biasanya memberikan perkhidmatan penting dari segi cadangan dan strategi. Walaupun jabatan penyelidikan mungkin atau mungkin tidak menghasilkan pendapatan (bergantung pada dasar bank individu), sumbernya dapat digunakan untuk membantu pedagang dengan transaksi, penjual, idea untuk pelanggan, dan bank bank pelaburan untuk memastikan keselamatan Pelanggan mereka. Penyelidikan ini juga memberikan nasihat pelaburan kepada pelanggan luaran (seperti pelabur institusi dan individu bernilai tinggi), dengan harapan pelanggan ini dapat melaksanakan idea perniagaan yang dicadangkan melalui bahagian penjualan dan perdagangan bank, sehingga menghasilkan pendapatan bagi syarikat. Pasukan penyelidik MiFID II mesti mengenakan yuran penyelidikan kepada bank, dan model perniagaan penyelidikan menjadi semakin menguntungkan. Penilaian luaran penyelidik menjadi semakin penting, dan bank mula mendapat keuntungan dari penerbitan penyelidikan dan masa interaksi pelanggan. , Pertemuan dengan pelanggan, dll. Terdapat kemungkinan konflik kepentingan antara bank pelaburan dan analisisnya, kerana analisis yang diterbitkan mungkin mempengaruhi prestasi sekuriti (di pasaran sekunder atau IPO) atau hubungan antara bank dan pelanggan korporat . Kesan terhadap keuntungan bank . [rujukan?] Lihat Tembok China # Kewangan.

Pejabat Pertengahan:

Skop aktiviti bank merangkumi pengurusan dana, kawalan dalaman (seperti risiko), dan strategi syarikat dalaman. Perbendaharaan syarikat bertanggungjawab untuk membiayai bank pelaburan, menguruskan struktur modal, dan memantau risiko kecairan. Dia (syarikat) bertanggungjawab untuk rangka kerja FTP (harga transfer bank). Kawalan dalaman memantau dan menganalisis aliran modal syarikat. Dalam bidang penting seperti mengawal risiko global syarikat, kewangan adalah penasihat utama pengurusan kanan. Dengan bantuan pasukan pemantau produk yang berdedikasi di sektor komersial, menilai risiko, keuntungan, dan struktur pelbagai syarikat. Di Amerika Syarikat dan Inggeris, Comptroller (atau Comptroller) adalah jawatan kanan dan sering melapor kepada CFO.

Pengurusan Risiko:

Pengurusan risiko merangkumi analisis risiko kredit dan risiko pasaran atau transaksi neraca yang dilakukan oleh bank pelaburan atau pelanggan mereka. Jabatan Risiko Kredit Menengah mengkhususkan diri dalam kegiatan pasar modal, seperti pinjaman sindikasi, penerbitan bon dan penyusunan semula, dan pembiayaan pinjaman. Mereka tidak dianggap sebagai "pejabat perkhidmatan pelanggan" kerana biasanya tidak berpusat pada pelanggan tetapi mengawasi fungsi bank agar tidak mengambil terlalu banyak risiko. Dan aktiviti perniagaan berdasarkan model VaR. Jenis risiko antara jabatan lain termasuk risiko negara, risiko operasi, dan risiko rakan niaga, yang mungkin ada atau mungkin tidak wujud antara bank. Mengambil tindakan terhadap pelanggan seperti syarikat, pemerintah, dan dana lindung nilai, seperti B. Struktur, penyusunan semula, pinjaman sindiket, dan sekuritisasi . Di sini, "penyelesaian risiko kredit" adalah bahagian yang sangat diperlukan dalam perniagaan pasaran modal, termasuk reka bentuk struktur hutang, pembiayaan keluar, modifikasi pinjaman, pembiayaan projek, pembelian leveraged, dan kadang-kadang liputan portfolio. Pengurusan portfolio, nasihat, dan penilaian risiko. JP Morgan Chase, Morgan Stanley, Goldman Sachs, dan Barclays J menemui kumpulan risiko terkenal. Walaupun Jabatan Risiko Kewangan dan Operasi bertindak sebagai pejabat perantaraan, termasuk kawalan dalaman terhadap risiko operasi yang merugikan, Morgan IB Risk bekerjasama dengan bank pelaburan untuk menyelesaikan transaksi dan memberikan nasihat kepada para pelabur. Kumpulan Risiko Kredit Bank Pelaburan Barclays dan Kumpulan Risiko dan Kewangan Sachs Securities Alliance adalah francais yang mengkhususkan diri dalam perkhidmatan pelanggan. Serta mendaftarkan analisis risiko dan menetapkan had untuk tindakan kumpulan yang tidak berkaitan dengan keperluan. Kumpulan-kumpulan ini juga bertanggung jawab untuk menyetujui transaksi yang mempunyai kesan langsung terhadap aktiviti pasaran modal. Berbeza dengan kumpulan strategi perniagaan yang menasihati pelanggan, kumpulan strategi ini memfokuskan pada strategi tadbir urus korporat dan keuntungan. Ia tidak menghasilkan pendapatan, tetapi memainkan peranan penting dalam perbankan pelaburan.

RINGKASAN:

Ini bukan gambaran keseluruhan lengkap mengenai semua fungsi ibu pejabat bank pelaburan. Ini membolehkan bahagian sokongan dan perkhidmatan pelanggan mengambil bahagian dalam fungsi dalaman.

Latar belakang:

Latar belakang memeriksa kebenaran pengetahuan tindakan kumpulan dan melaksanakan transaksi yang diperlukan. beberapa bank menjalankan perniagaan di satu pihak. Walau bagaimanapun, ini boleh menjadi bahagian bank yang sangat penting.

Teknologi:

Bank pelaburan mempunyai sejumlah besar pakej perisian dalaman yang dibuat oleh pasukan teknikal, yang juga bertanggung jawab atas sokongan teknikal. dalam beberapa tahun terakhir, teknologi telah mengalami perubahan besar seperti jabatan penjualan dan runcit tambahan dan lebih banyak menggunakan e-dagang. algoritma keselamatan maju.

Aktiviti lain:

Global Transaction Bank adalah jabatan yang menyediakan perkhidmatan pengurusan dana, hak penjagaan, kredit, dan broker sekuriti untuk organisasi. Bank itu mengatakan bahawa pembrokeran dana lindung nilai kelas pertama adalah perniagaan yang sangat menguntungkan dan berisiko. Bekerjasama dengan Bear Stearns pada bulan Februari 2008: Pengurusan pelaburan adalah pengurusan profesional pelbagai saham (saham, bon, dll.) Dan aset lain (seperti harta tanah) untuk mencapai tujuan pelaburan tertentu, sehingga membolehkan para pelabur mendapat Manfaat. (Syarikat insurans, dana pencen, syarikat, dll.) Atau pelabur swasta (secara langsung melalui kontrak pelaburan, lebih sering melalui dana bersama (seperti dana bersama)). Pelaburan bank pelaburan biasanya dibahagikan kepada beberapa kumpulan yang berbeda, biasanya disebut sebagai pengurusan kekayaan swasta dan layanan pelanggan swasta.3: Perbankan komersial boleh disebut "perbankan peribadi". Bank perdagangan menyediakan stok bukannya memegang stok bukan pinjaman dan memberikan nasihat dan strategi pengurusan. Perbankan komersial juga merupakan nama yang menggambarkan bahagian ekuiti swasta syarikat. Contoh semasa ialah Foennier & Cie. JPMorgan mengejar One Equity Partners. J. Morgan & Co., Rothschilds, Barings, dan Warburg pada asalnya adalah bank perdagangan. "Handelsbank" pada mulanya adalah istilah untuk bank pelaburan dalam Bahasa Inggeris Inggeris.

Tinjauan Industri:

Sebagai industri AN, ia dibahagikan kepada pasar Bulge Bracket (tingkat atas), sederhana (syarikat bersaiz sederhana), dan kedai (syarikat profesional). Terdapat banyak persatuan industri di seluruh dunia yang melobi industri ini. mengubahsuai standard industri dan menerbitkan maklumat matematik terpakai. Majlis Persatuan Sekuriti Antarabangsa (ICSA) mungkin merupakan organisasi persatuan industri dunia. di Amerika Syarikat, Persatuan Perdagangan Sekuriti dan Pasaran monetari (SIFMA) juga sangat penting. Walau bagaimanapun, beberapa bank pelaburan gergasi adalah ahli Yankee Securities Bank Association (ABASA), sementara bank pelaburan kecil adalah anggota National Investment Bank Association (NIBA). Di Eropah, pelbagai persatuan sekuriti Eropah menubuhkan ECU Securities Association Forum pada tahun 2007. banyak persatuan perdagangan Eropah (terutamanya London Investment Banking Association dan SIFMAs anak syarikat Eropah) yang disatukan dalam bulan kalendar Gregorian 2009 untuk mewujudkan Persatuan Pasaran monetari Eropah (AFME).

Gabungan skala global dan pulangan kewangan:

Pada tahun 2007, pendapatan perbankan pelaburan global meningkat untuk tahun kelima berturut-turut, mencapai rekod 84 bilion dolar AS, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 22%, dua kali ganda dari tahap 2003. Pendapatan bank pelaburan terbesar di dunia pada tahun 2012 dianggarkan 240 bilion dolar AS, penurunan kecil dibandingkan dengan tahun 2009. Sebabnya adalah kerana syarikat itu mencari perniagaan yang kurang dan perundingan yang lebih sedikit. Ini harus merangkumi kaedah lain untuk mengklasifikasikan operasi perbankan pelaburan. Contohnya, pendapatan: B. Mengurangkan pendapatan perniagaan sendiri. Dari segi jumlah pendapatan, dokumen yang diserahkan oleh bank pelaburan besar AS yang bebas kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS menunjukkan bahawa antara tahun 1996 dan 2006, perniagaan perbankan pelaburan (ditakrifkan sebagai khidmat nasihat M&A). Perolehan) hanya merangkumi 15-20% daripada jumlah pendapatan bank-bank ini. Sebilangan besar pendapatan berasal dari "transaksi", yang merangkumi yuran pembrokeran dan yuran transaksi. Dengan perbelanjaan anda sendiri; perniagaan anda sendiri dianggap sebagai bahagian penting dalam pendapatan anda. Pada tahun 2009, Amerika Syarikat menyumbang 46% dari pendapatan dunia, berbanding 56% pada tahun 1999. Eropah (termasuk Timur Tengah dan Afrika) menyumbang sekitar satu pertiga, dan Asia menyumbang selebihnya 21%. Lapan. Transaksi ini mensasarkan beberapa pusat mata wang utama serta New York, London, Frankfurt, Hong Kong, Singapura, dan Tokyo. Bank pelaburan dan pengurus pelaburan mereka terletak di New York dan memainkan peranan penting di pelbagai pusat kewangan. London secara tradisional menjadi pusat penggabungan dan pengambilalihan Eropah dan secara amnya telah memudahkan proses penyusunan semula sebahagian besar syarikat dan modal di rantau ini. Perkhidmatan Kewangan Antarabangsa menganggarkan bahawa bahagian penggabungan dan pengambilalihan di bandar-bandar Asia semakin meningkat. Pada dekad sebelum krisis kewangan 2008, penggabungan dan pengambilalihan merupakan sumber pulangan kewangan terbesar bagi perbankan pelaburan. Di London, sepuluh tahun sebelum krisis kewangan 2008, penggabungan dan pengambilalihan adalah sumber pendapatan utama perbankan pelaburan. Kadang-kadang mereka menyumbang 40% dari pendapatan, tetapi mereka merosot semasa dan selepas krisis kewangan. krisis. Pendapatan faedah dan pendapatan bertakung merupakan pendapatan selebihnya. Penjualan penuh dengan keluaran produk baru yang lebih menguntungkan. Walau bagaimanapun, inovasi ini biasanya disalin dengan cepat oleh bank pesaing, sehingga mengurangkan margin keuntungan perdagangan.

RINGKASAN:

Bon dan saham Mercantilism adalah perniagaan komoditi, tetapi derivatif berstruktur dan komersial menghasilkan pulangan yang lebih tinggi kerana setiap kontrak yang tidak tersenarai mesti mempunyai struktur yang unik dan boleh merangkumi fail analisis dan konfigurasi pendapatan. Salah satu bidang pertumbuhan adalah ekuiti swasta (PIPE, juga dikenal sebagai Peraturan D atau Peraturan S). Urus niaga ini dilakukan secara tertutup antara syarikat dan pelabur yang diberi kuasa. Ini boleh menyebabkan bank pelaburan menjadi pemberi pinjaman. Sejak berakhirnya Akta Glass-Steagall pada tahun 1999, undang-undang ini telah sah di Amerika Syarikat.

Kesimpulan:

Perbankan pelaburan adalah jabatan perbankan khusus yang berkaitan dengan pengumpulan dana untuk syarikat dan syarikat lain. Aktiviti perbankan pelaburan untuk membantu penerbit dalam pembahagian saham. Bank pelaburan juga dapat melakukan aktiviti berikut:

 1. Pengembangan kewangan
 2. Pembiayaan projek
 3. Pembiaya yang dibenarkan di pasaran modal
 4. Perkhidmatan broker yang tidak menyediakan deposit
 5. Pengurusan portfolio - budi bicara dan tidak mengikut budi bicara
 6. Cadangan, termasuk kewangan Analisis penyusunan semula, penggabungan, sekuriti, dan pelabur kewangan profesional, termasuk pengagihan hutang dan ekuiti, dll.

7: Mengeluarkan jaminan dan jaminan balas

8: Bertindak sebagai penaja jamin

9: Memberi perkhidmatan jagaan / amanah dalam keadaan tertentu.

Soalan Lazim:

S1. Apa yang dilakukan oleh pegawai pelaburan?

J: Prestasi jurubank pelaburan. Bank pelaburan membantu syarikat dan kerajaan mengumpulkan dana dengan mengeluarkan saham atau mendapatkan pinjaman. Mereka juga bertindak sebagai perunding dan broker dalam penggabungan dan pengambilalihan. Isu alam sekitar yang sangat terkawal.

S2: Secara sederhana, apa itu perbankan pelaburan?

J: Definisi: Perbankan pelaburan adalah bahagian khusus dalam perniagaan perbankan, yang dapat membantu individu atau organisasi dalam mengumpulkan dana dan memberikan perkhidmatan perundingan kewangan. Mereka bertindak sebagai perantara antara penerbit sekuriti. Dan pelabur dan syarikat permulaan dalam IPO.

S3: Adakah terdapat banyak tekanan pada perbankan pelaburan?

J: Bank pelaburan terkenal dengan jadual sibuk mereka. Penganalisis perbankan pelaburan peringkat permulaan biasanya bekerja 100 jam seminggu. Beberapa tahun yang lalu, kematian tragis tiga banker pelaburan junior menarik perhatian maraton yang mereka sertai sebelum kematian mereka.

S4: Adakah perbankan pelaburan sukar?

J: Jurubank pelaburan boleh bekerja 100 jam seminggu, melakukan penyelidikan, pemodelan kewangan, dan membuat persembahan. Dalam industri perbankan, perbankan pelaburan juga merupakan salah satu jalan kerjaya yang paling mencabar dan mencabar bagi IB.

S5: Apakah bank pelaburan dan jenisnya?

J: Ketika kita menentukan perbankan pelaburan, perbankan dapat membantu syarikat, pemerintah, dan organisasi lain melakukan transaksi kewangan yang besar dan kompleks. Industri ini penuh dengan bank pelaburan besar dan kecil.

S6: Adakah perbankan pelaburan menjadi profesion yang hampir mati?

J: Dia tidak mati. Terdapat banyak pilihan, tetapi pada masa ini, anda tidak perlu bekerja lebih dari 80 jam seminggu untuk menjana wang. Menyediakan pilihan keluar yang lebih luas, termasuk pilihan untuk pemulihan kewangan. Saya tahu bahawa pendapatan orang kewangan / IB / PE melebihi pendapatan mereka.

S7: Adakah bank pelaburan disyorkan?

J: Bagi pelabur yang mempunyai reputasi baik, industri perbankan adalah pilihan yang baik. Nilai intrinsik saham yang dicari oleh pelabur saham adalah lebih rendah daripada nilai intrinsiknya. Industri perbankan telah memperoleh pulangan untuk waktu yang lama dan membawa sejumlah keuntungan kepada para pelabur.

S8: Sebagai pegawai pelaburan, bolehkah anda bekerja dari rumah?

J: Bekerja dalam kewangan di rumah. Jawapan terpendek adalah tidak. Dalam perbankan pelaburan, jawapannya adalah ya. Pemuda dari bank pelaburan itu tidak duduk di pejabat sehingga larut malam. Pada waktu malam, kadang-kadang hanya untuk "menghabiskan masa secara bersemuka.

S9: Adakah semua masalah kewangan akan memberi tekanan?

J: Industri kewangan mungkin berkaitan dengan gaji tinggi, tetapi juga berkaitan dengan tekanan tinggi. Beberapa kajian baru-baru ini telah mengkaji tekanan tinggi yang berkaitan dengan pelbagai pekerjaan. Bagi orang dalam industri kewangan, peratusan ini bahkan boleh dinaikkan.

S10: Adakah perbankan pelaburan adalah kerjaya yang baik?

J: Sesungguhnya, perbankan pelaburan adalah industri yang sangat menguntungkan. Untuk penyelidikan saham di bank pelaburan besar, gaji biasa untuk perdagangan dan penjualan adalah sekitar $ 500,000. Profesional M&A dapat lebih banyak. Sektor perbankan pelaburan.