IPhone 12 adalah jenis peranti yang hanya diterbitkan oleh Apple sekali-sekala, jenis yang kelihatan tidak biasa, dibina berdasarkan pada teknologi baru dan akhirnya akan menjadi asas iPhone masa depan untuk tahun-tahun akan datang.

Oleh itu, sungguh beruntung kerana iPhone baru yang akan dibeli oleh kebanyakan orang juga sering memberi faedah. IPhone 12 mempunyai reka bentuk baru yang indah, akses yang jujur ​​dan lengkap ke 5G, kamera yang sangat baik dan paparan yang lebih dipercayai.

Harga dan Ketersediaan iPhone12:

IPhone 12 kini dieksport, dan anda boleh membelinya dari Apple serta beberapa kurier. Ia bermula pada harga $ 829 untuk peranti tanpa had dengan storan 64GB ($ 799 jika anda membelinya secara kontrak dari Verizon, AT&T atau T-Mobile), dan berharga $ 879 untuk 128GB atau $ 979 untuk 256GB. Sekarang iPhone 12 sudah tersedia, anda juga akan dapati di penyedia wayarles lain seperti Metro melalui T-Mobile dan Visible.

Mini iPhone12 yang lebih kecil dan lebih murah akan memakan masa lebih lama, dengan preorder untuk varian tersebut akan disiarkan secara langsung pada 6 November, seminggu sebelum penjualan pada 13 November.

Di UK, iPhone12 akan bermula pada harga £ 799 untuk model 64GB, tetapi membayar tambahan £ 50, dan anda boleh mendapatkan simpanan 128GB dengan harga £ 849. Telefon bimbit 256GB berharga £ 949. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai iPhone yang lebih lama untuk diperdagangkan, maka anda boleh mendapatkan potongan sehingga £ 230 dari iPhone 12, dengan syarat anda mempunyai telefon bimbit yang layak.

CHARGER DAN HEADPHONES:

Seperti yang telah anda dengar, Apple tidak menghantar penyesuai pengecas atau fon kepala dalam kotak dengan iPhone 12 dan bahkan telah mengeluarkannya dari iPhone 11, iPhone XR, dan iPhone SE ke depan. Namun, untuk apa yang bernilai, anda masih mendapat kabel Lightning-to-USB-C untuk masalah anda.

Reka Bentuk iPhone 12:

Tepi licinnya kelihatan cukup bagus dan menawarkan penambahan yang sangat dihargai dari beberapa tahun terakhir iPhone bulat berturut-turut. Lebih-lebih lagi, mereka mengubah kestabilan iPhone 12 seiring dengan bahan Ceramic Shield Apple yang baru, kerana garis besar iPhone sebelumnya menjadikannya lebih rapuh.

IPhone 12 terasa padat dan premium, dan tidak memberi isyarat apa-apa yang lebih murah daripada iPhone 12 Pro.

Penutup depan Ceramic Shield, lebih tebal daripada kaca mudah alih mana pun, bergerak di belakang kaca dan diperkenalkan dengan kristal Nano-seramik untuk meningkatkan prestasi sukar dan turun sebanyak 4 × 2. Dengan kesan dari tepi ke tepi yang lebih luas dan mengagumkan dengan sempadan bersatu dalam ukuran standard, iPhone 12 Pro 6.1 inci dan iPhone 12 Pro Max3 6,7 inci menawarkan perwakilan Super Retina XDR dengan kawalan warna seluruh sistem untuk warna terkemuka di industri kemahiran.

RINGKASAN: iPhone 12 Pro Max memberikan paparan terbesar pada iPhone resolusi penting yang menyoroti kira-kira 3.5 juta piksel aktiviti tontonan yang menarik dan nyata. Paparan LED ini membolehkan kandungan video HDR hidup, memberikan kecerahan puncak 1200 nits.

Aksesori Inovatif Baru dengan MagSafe:

MagSafe meningkatkan pengecasan tanpa wayar untuk aktiviti yang lebih dipercayai, lebih berguna dan menawarkan ekosistem rakan sekutu yang mudah dilampirkan yang sesuai melengkapkan reka bentuk iPhone 12 Pro . MagSafe menawarkan syarikat unik untuk iPhone, menyoroti pelbagai magnet di dekat gegelung pengecasan tanpa wayar, dioptimumkan untuk susunan dan prestasi, yang benar-benar menghubungkan ke iPhone kapan saja. Pengecas MagSafe menggunakan kuasa sehingga 15W dengan cekap sambil tetap menampung alat yang dilengkapi Qi yang ada. Penyelesaian pengecasan termasuk Pengecas MagSafe dan Pengisi Daya MagSafe Duo untuk digunakan dengan iPhone dan Apple Watch, sama seperti silikon baru, perkamen, dan casing yang jelas yang cepat terkunci di bahagian belakang iPhone dan dompet kulit. Pelanggan juga boleh mengharapkan aksesori MagSafe yang inovatif dari syarikat pihak ketiga.

5G lain berlaku:

Apple iPhone 12 memberikan pengalaman 5G yang sangat baik dalam skala global, diuruskan dengan gabungan perkakasan terbaik dan perisian terbaik. 5G pada iPhone12 menawarkan peningkatan kelajuan untuk muat turun dan muat naik yang lebih pantas, streaming video berkualiti tinggi, permainan lebih aktif, interaktiviti masa nyata dalam aplikasi, FaceTime dalam keterangan tinggi, dan banyak lagi. Pembeli juga dapat menikmati sambungan yang selamat dan pantas, mengurangkan keinginan mereka untuk menyambung ke tempat liputan Wi-Fi awam. 5G menukar iPhone12 dengan kesediaan tanpa wayar yang dipercepat dan paparan yang lebih dipercayai pada sistem sesak. Kini anda boleh memuat turun fail besar dalam perjalanan atau menyajikan video HDR berkualiti tinggi. iPhone12 juga mempunyai jalur 5G maksimum tertinggi dari mana-mana telefon pintar, jadi anda mendapat 5G di lebih banyak tempat.

A14 Bionik:

Formasi yang kuat dan berkesan dalam perlumbaan, A14 Bionic adalah cip pertama dalam syarikat telefon pintar yang dibina berdasarkan proses 5-nanometer. Lebih tahan lama dan lebih berkesan daripada sebelumnya, A14 Bionic mempunyai CPU dan GPU terpantas hingga 50 peratus kerana keberatan dengan cip telefon pintar bersaing yang paling aktif, yang membolehkan kepakaran permainan berkualiti konsol, fotogrametri komputasi yang kuat, dan sekaligus memberikan hayat bateri yang lama. Mengetatkan had pembelajaran mesin (ML), A14 Bionic menyoroti Mesin Neural 16-teras - untuk peningkatan paparan 80 peratus - yang cekap dalam menyelesaikan 11 trilion pesanan sesaat, memfasilitasi peningkatan prestasi bahkan pada model ML yang paling ekstrem .

Mod Kamera Pro Berguna:

Kamera pro terbaik adalah alat yang lebih bervariasi untuk semua tahap peminat foto dan video dengan perkakasan kamera canggih yang dikuasakan oleh A14 Bionic. Secara kolektif, dengan pemproses isyarat gambar baru (ISP), pemacu A14 Bionic meningkatkan kualiti gambar, membolehkan kemahiran fotografi yang kuat, dan tidak dapat dilaksanakan dengan kamera biasa. Reka bentuk iPhone 12 menawarkan video berkualiti tinggi pada telefon pintar dan merupakan kamera pertama dan satu-satunya di dunia untuk memfasilitasi kepakaran dari hujung ke hujung dalam video HDR.

Kemahiran Kamera AR dan Inovatif yang tulen:

Apple iPhone 12 , menawarkan kemudahan untuk mengukur objektif cahaya dan menggunakan maklumat intensiti piksel dari tempat kejadian. Teknologi ini memberikan kepakaran AR yang lebih cepat, lebih realistik dan meningkatkan autofokus sebanyak 6x pada paparan cahaya rendah untuk kecekapan yang lebih banyak dan penurunan masa pengambilan dalam foto dan video. Ia juga menampilkan representasi mod malam, memberikan kesan cahaya rendah yang menakjubkan.

Menekankan iOS 14:

iOS 14 menyajikan amalan iPhone yang direka semula dengan cara lain untuk menyesuaikan Skrin Utama. Widget yang direka semula dengan menarik mewakili data terkini untuk dilihat dan akan disisipkan dalam pelbagai saiz pada mana-mana versi Skrin Utama. Perpustakaan Aplikasi juga boleh menjadi tempat baru yang secara automatik membuat semua aplikasi pengguna menjadi satu reka bentuk yang tidak rumit dan mudah dinavigasi. iOS 14 juga menawarkan idea baru, memperkenalkan dan menggunakan aplikasi dengan Klip Aplikasi, kemas kini yang kuat untuk terus berhubung dengan Mesej, cara pengembangan yang lebih banyak untuk menjelajahi bandar dengan Peta, dan ciri privasi yang lebih baik untuk lebih jelas dan terkawal.

RINGKASAN IPHONE12

Harga dibuka $ 829; $ 799 secara kontrak

OS adalah iOS 14

Paparan berukuran OLED 6.1 inci (2532x1170)

CPU adalah A14 Bionic

Storan adalah sekitar 64GB, 128GB, 256GB

Kamera belakang selebar 12MP (ƒ / 1.6), 16MP ultrawide (ƒ / 2.4)

Kamera depan berukuran 12MP (ƒ / 2.2)

Ukuran kira-kira 5,78 x 2,81 x 0,29 inci

Berat hampir 5.78 oz.

SOALAN YANG BANYAK DITANYA:

Soalan1 : Berapa banyak model iPhone 12 yang ada?

Jawapan : Kini terdapat empat iPhone untuk dipilih: iPhone 12 Mini, iPhone 12 , iPhone 12 Pro, dan iPhone 12 Pro Max.

Soalan2 : Berapa harga iPhone12 Pro Max?

Jawapan: Harga Apple iPhone 12 Pro Max dalam USD ialah $ 1,104.

Soalan3 : Harga iPhone12 pro?

Jawapan: Harga Apple iPhone12 dari segi Dolar boleh menjadi USD 1355.

BADAN IPHONE 12PRO MAX:

Dimensi telefon: 60.8 x 78.1 x 7.4 mm

Jisim: 228 g

Rangka: Depan kaca, kaca belakang, bingkai keluli tahan karat

Kad SIM: SIM Tunggal (Nano-e SIM) atau Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by) - untuk China

Kepakaran:

Sensor Face ID, pecutan, giroskop, kedekatan, girokompas, kaca.

Bunyi:

Pembesar suara dengan pembesar suara stereo.

Bateri:

baik hati; Li-Ion, tidak boleh ditanggalkan

Mengecas; Pengecasan pantas 20W, 50% dalam 30 min

Kuasa USB; Penghantaran 2.0

Pengecasan tanpa wayar berkelajuan tinggi Qi 15W

Sokongan: Sehingga 20 jam

Main lagu: Hingga 80 jam

Kamera Utama:

Quad; 12 MP, f / 1.6, 26mm (penuh), 1.7µm, PDAF dua piksel, peralihan sensor OIS

12 MP, f / 2.4, 120˚, 13mm (ultrawide), 1 / 3.6 "

Pengimbas TOF 3D LiDAR (kedalaman).

Kamera Selfie:

Dual: 12 MP, f / 2.2, 23mm (lebar), 1 / 3.6 "

SL 3D, (sensor kedalaman / biometrik)

PELBAGAI:

Warna: Perak, Grafit, Emas, Biru Pasifik

Model; A2411, A2342, A2410, A2412

Platform:

OS: iOS 14

Chipset: Apple A14 Bionic (5 nm)

CPU: Heksa-teras

GPU; GPU Apple (grafik 4 teras)

TAMPILAN;

Jenis; Super Retina XDR, HDR10, 800 nits, 1200 nits

Saiz; 6,7 inci, 109,8 cm2 (~ 87,4% nisbah skrin-ke-badan)

Penyelesaian; 1284 x 2778 piksel, nisbah 19.5: 9 (kepadatan ~ 458 ppi)

Perlindungan: Lapisan kaca tahan calar dan oleofobik.

KESIMPULAN IPHONE 12:

Apple menilai dirinya sebagai salah satu perniagaan teknologi besar, bersama dengan Google, Amazon, dan Facebook. Apple adalah syarikat teknologi terbesar di dunia berdasarkan pendapatan dan salah satu syarikat paling relevan di dunia. Ia juga merupakan syarikat telefon bimbit ketiga terbesar di dunia selepas Samsung dan Huawei. Setiap tahun Apple memperkenalkan model pintar baru mereka dengan spesifikasi teknologi terkini yang memukau semua orang.

1 Suka