Adakah ketinggian 6 kaki menarik? Apa yang benar-benar wanita mahukan: lengan yang tegap, batang tubuh yang berotot dan tinggi 6 kaki dianggap paling menarik. Ini sebenarnya bukan berita baik untuk lelaki yang sensitif dan kurus, tetapi peraturan dan panduan lama mungkin masih berlaku dalam permainan temu janji. Mengenai apa yang sebenarnya wanita mahukan, lelaki yang tinggi dan berotot masih boleh menang, menurut kajian. Ketinggian

Bagaimana lelaki tinggi 6 kaki menarik?

Ramai orang ingin tahu adakah ketinggian 6 kaki menarik ?. Para saintis menunjukkan sekumpulan 160 wanita gambar lelaki tanpa baju, tanpa wajah dan meminta mereka memberikan penilaian menarik. Hasilnya menunjukkan bahawa lelaki yang kelihatan gagah, dengan lengan berotot dan batang tubuh yang kencang, menunjukkan prestasi yang jauh lebih baik daripada mereka yang telah bekerja lebih sedikit di gimnasium. Kemunculan kekuatan fizikal adalah faktor terbesar dalam menentukan betapa menariknya seorang lelaki. Dengan sendirinya, ini dianggap lebih daripada 70 peratus daya tarikan lelaki.

Lelaki tinggi

Lelaki tinggi juga melakukan hal yang baik dengan wanita, Walau bagaimanapun, dengan kekuatan , tinggi dan ramping semuanya diambil bersama-sama membentuk 79 persen daya tarikan lelaki. Para penyelidik menulis: 'Hasilnya menunjukkan bahawa daya tarik tubuh kebanyakan lelaki berasal dari daya tarikan dan kekuatan fizikal, dan kekuatan itu meningkatkan daya tarik secara linear. Kesan ketinggian dan berat badan pada daya tarik ini mungkin disebabkan oleh mekanisme keputusan pasangan yang merespon tanda-tanda kesihatan, atau kelebihan yang dimiliki oleh badan tinggi dan ramping dalam menahan serangan, perburuan dan aspek kemampuan pertempuran yang lain. '

Sikap wanita terhadap lelaki tinggi dan berotot

Tidak seorang pun wanita menunjukkan 'pilihan yang signifikan secara statistik untuk lelaki rapuh', seperti yang dilakukan oleh penyelidik Australia. Kesan kuno yang melibatkan kelebihan kelangsungan hidup dengan lelaki yang sihat yang boleh memburu dan bertarung mungkin akan memperhitungkan penemuan itu, mereka percaya. Sama seperti keadaan mamalia lain, wanita spesies manusia paling tertarik pada lelaki yang kuat. Salah seorang wanita yang diuji kelihatan lebih suka lelaki rapuh ketika melihatnya dari depan, namun jatuh sejajar dengan yang lain ketika diberi pandangan sisi.

Penyelidikan sebelumnya menunjukkan bahawa wanita sangat menghargai kekuatan badan atas, seperti 'kekuatan otot' dan bisep. Walau bagaimanapun, sebilangan penyelidik mencadangkan, kerana lelaki yang paling tangguh enggan melaburkan sumber daya untuk anak-anak mereka, bahawa wanita cenderung mencari pasangan yang kuat tetapi tidak terlalu kuat atau rapuh.

Kajian ini sedikit bertentangan dengan penyelidikan lain yang menunjukkan bahawa beberapa wanita lebih suka lelaki dengan wajah yang kurang maskulin. Tetapi wanita menilai lelaki itu hanya di badan mereka. "Ini telah diuraikan sebagai strategi canggih untuk menavigasi pertukaran antara mendapatkan pasangan berkualiti tinggi dan membiarkan seseorang rentan terhadap eksploitasi oleh orang kuat," kata para saintis.

Perbezaan antara proses muka dan badan

Tampaknya ada 'perbezaan' antara wajah dan pemrosesan tubuh sehingga wajah rapuh yang duduk di badan yang gempal dapat dilihat sebagai kombinasi yang paling menarik, tambah mereka. Lelaki telah dinyatakan untuk menilai diri mereka lebih menarik jika mereka mempunyai pegangan tangan yang lebih kuat, sementara kajian juga menunjukkan banyak tujuan untuk memiliki tubuh berotot untuk menarik perhatian wanita. Betina juga diketahui menganggap lelaki yang lebih tinggi lebih kuat, walaupun itu tidak berlaku.

Daya tarikan ke ketinggian menunjukkan impak gua yang diberikan oleh penyelidik mungkin bukan keseluruhan cerita. Kajian ini menyimpulkan: 'Ini menunjukkan bahawa wanita memperlakukan lelaki kurus dan tinggi sebagai lelaki yang lebih menarik untuk alasan selain dari sekadar kemampuan bertarung.'

Ringkasnya Adakah tinggi 6 kaki menarik?: Wanita suka lelaki tinggi. Mereka lebih tertarik pada lelaki yang kuat, berotot dan tinggi. Kajian oleh penyelidik menunjukkan bahawa wanita kebanyakannya lebih suka lelaki yang tinggi dan gagah. Wajah rapuh yang duduk di badan yang gagah mungkin dilihat sebagai kombinasi yang paling menarik.

Rasanya setinggi 6 kaki 8 inci?

Individu tinggi terus berusaha untuk menyatu, untuk menjaga kaki besar kita dari menjemput anda di pawagam, siku kita dari mematahkan kepala anda di lantai tarian. Sebilangan besar masa kita dihabiskan untuk mengecilkan, untuk mengurangkan keterlaluan kita. Dan selalunya kita gagal.

Tidak seperti beberapa individu yang sangat tinggi, ketinggian saya muncul di kemudian hari. Sebagai seorang kanak-kanak saya selalu besar untuk usia saya, tetapi ketika di sekolah menengah saya semua berhenti berhenti bertahun-tahun. Rakan sekelas saya mengejar saya dan melepasi saya dan saya membiarkan diri saya mengetahui bahawa saya akan berukuran 5 kaki 7 inci dengan ukuran 15 kaki yang luar biasa besar. Saya suka mabuk dan diseksa oleh anak-anak yang lebih tua: Saya mempunyai mulut gergasi dan tidak tahu kapan harus tutup mulut.

Meningkatkan Ketinggian

Saya mula meningkat dan, pada tahun pertama universiti, saya berada di ketinggian 3 kaki. Walaupun dalam fikiran saya adalah orang yang sama, dunia melihat saya berbeza. Ia sukar untuk dihitung, tetapi ketinggian saya nampaknya dapat membantu gadis-gadis dan pada keseluruhan rakan sekelas mungkin sedikit lebih menghormati. Rakan-rakan saya masih mengganggu saya, mengejek saya dan memperlakukan saya seperti orang lain, namun sesuatu telah mula berubah.

Saya dengan jelas mengingati pesta pelajar dengan bau bir murah yang lembap, samar-samar diterangi oleh lampu Krismas, dan seseorang memukul rakan saya yang kecil dan kusut berulang kali dengan sengaja semasa dia berusaha mengisi cawannya. Saya berjalan ke arah lelaki itu, memandangnya - memandangnya ke bawah - dan mengikutinya sehingga dia keluar dari belakang. Saya pernah menyeksa pengganggu dan itu mengasyikkan dan entah bagaimana menakutkan pada masa yang sama, menakutkan untuk mengancam dan juga diancam.

Kemudian saya menakutkan beberapa orang yang saya tidak berniat menakutkan, wanita dan lelaki. Saya dipanggil binatang sebagai beberapa kali, dilabel sebagai Lurch dari The Addams Family dan juga Lennie dari Of Mice and Men, yang, jika ingatan berfungsi, mencekik seorang wanita hingga mati secara tidak sengaja dan ditembak di kepala oleh yang normal- pendamping berukuran sebagai tindakan kelonggaran.

Purata Tinggi lelaki Amerika

Ketinggian rata-rata lelaki Amerika lebih dari 5 kaki 9 inci. Bagi wanita, ia hanya di bawah 5ft 4in. Graf taburan ketinggian di Amerika Syarikat (berdasarkan National Health and Nutrition Examination Survey dari 2006 hingga 2008) berhenti 2in bahkan sebelum sampai kepada saya. Ketika ditanya mengenai perkembangan pertanyaan melalui e-mel mengenai bahagian populasi 6 kaki 8 tahun ke atas, seorang wakil Pusat Statistik Kesihatan Nasional memberi reaksi: "Ahli statistik kami tidak mempunyai sumber untuk mendapatkan pengetahuan ini."

Lelaki Tinggi

5 Sebab Teratas Gadis suka Tall Guys sangat

Tidak semua wanita muda suka lelaki tinggi tetapi kebanyakan memilih mereka. Sebilangan wanita mengatakan bahawa mereka tidak peduli dengan ketinggian seseorang, tetapi kadang-kadang mereka mengatakan ini untuk membuat orang pendek merasa dihargai. Tetapi, pengetahuan umum bahawa lelaki yang lebih tinggi menjadi tarikan kepada gadis-gadis muda. Ada banyak jenis lelaki, dan masing-masing dibuat secara berbeza. Ada yang kuat, yang lain ramping, sementara yang lain pendek, tinggi atau tinggi sederhana. Laki-laki yang lebih tinggi kelihatan lebih maskulin, dan romantis dan wanita suka untuk itu. Ramai orang, cuba mencari tahu mengapa gadis memilih lelaki tinggi daripada yang pendek. Ini mungkin kelihatan sedikit konyol dan tidak logik, tetapi ini adalah trend yang telah lama diperhatikan.

1. Kanak-kanak perempuan berasa selamat dengan Tall Guys

Gadis pendek menganggap lelaki tinggi sebagai pembela dan merasa sangat selamat ketika bersama mereka. Mereka kelihatan seperti pejuang dan gadis-gadis mengharapkan bahawa sekiranya cuaca buruk atau bahaya, orang itu hanya akan merangkulnya dan menjamin keselamatannya. Seorang Pemandu Tionghoa akan menyatakan bahawa lelaki pelindung adalah orang yang tahu bagaimana memerangi Kung-Fu tetapi tidak, gadis menganggap sebaliknya. Tetapi, ia boleh menjadi mata bonus bagi orang yang tinggi kerana ketinggian itu sendiri menjadikannya menarik. Wanita merasa selesa di lengan lelaki mereka dan merasa santai pada masa-masa kesusahan.

2. Gadis berasa lebih feminin dan mungil

Banyak gadis perlu merasakan siapa mereka: perempuan. Apabila seorang gadis menyedari bahawa dia lebih pendek daripada teman lelakinya, dia merasakan bahawa perbezaan ketinggian mereka menonjolkan kedua-dua jantina mereka. Itulah sebabnya, seorang gadis lebih suka berkencan dengan orang tinggi yang membuatnya merasa feminin dan sedikit mungil, sehingga membuatnya lebih yakin. Tanggungjawab seorang lelaki untuk membuat perempuannya merasa dihargai dan meningkatkan keyakinannya, dan bukan hanya ketinggiannya yang dapat membuatnya merasa bertenaga.

3. Lelaki Tinggi dianggap lebih yakin

Orang yang pendek tentunya akan menentang ini, dan itu tidak ditulis dengan batu, namun sebenarnya kebanyakan orang tinggi yakin. Sebaliknya, lelaki pendek mungkin mengalami harga diri yang rendah kerana mereka merasa bahawa ketinggian mereka adalah kesulitan tidak seperti lelaki yang lebih tinggi. Selain itu, lelaki tinggi menguasai laman web temu janji kerana mereka tahu gadis lebih suka mereka. Keyakinan itu menunjukkan dirinya dengan segera apabila seorang lelaki bertemu dengan seorang gadis. Wanita tertarik pada orang yang yakin, dan kerana lelaki yang lebih tinggi memilikinya, mereka mendapat perhatian lebih.

4. Lelaki Tinggi nampaknya lebih Berkuasa

Wanita tertarik pada kekuatan, dan ketika seorang wanita secara fisik melihat seseorang dan melihat dia tinggi, dia secara spontan berharap dia dapat membawa dunia ke atas bahunya. Pertimbangan seperti itu terbentuk di dalam benaknya, dan dia menganggap dia lebih berkuasa. Tidak banyak orang memahami perasaan ini pada kanak-kanak perempuan, dan itulah sebabnya mengapa perlu menjelaskannya. Apabila seseorang memegang jawatan yang kuat dalam firma dan bertindak sebagai tokoh yang memerintah, dia memeriksa lebih menarik. Wanita tidak dapat menghindari lelaki yang kuat, dan oleh sebab itu, lelaki yang mantap dan kuat cenderung menarik perhatian lebih.

5. Seorang Lelaki Tinggi bertindak seperti Pengawal Peribadi

Apabila wanita muda pendek dengan orang tinggi, mereka merasa selamat. Dia bertindak seperti pengawal yang menjaganya. Selagi dia tinggi dan kuat, dia adalah penjaga. Lelaki yang lebih tinggi secara semula jadi menakutkan, dan kerana wanita ingin merasa selamat dan dilindungi, mereka mencari mereka. Seorang gadis menganggap mempunyai orang itu bersamanya sepanjang masa dan menjauhkannya dari pandangan lelaki dan penguntit yang tidak menyenangkan. Gadis suka memerhatikan, tetapi apabila dia mendapat lelaki itu dan jatuh cinta padanya, dia hanya ingin mendapat perhatiannya. Ini tidak bermaksud bahawa orang pendek tidak boleh melindungi; tetapi apabila seseorang yang tinggi menghampiri seseorang, ketinggiannya sendiri dapat menakutkan sasarannya sedikit dan wanita merasa seperti orang yang tinggi dapat mendukungnya.

Ringkasan Gadis suka lelaki tinggi kerana mereka menganggap lelaki tinggi boleh melindungi dan memastikan keselamatan mereka. Apabila mereka bersama orang tinggi, mereka merasa selamat. Ini adalah pemerhatian umum bahawa lelaki tinggi menjadi tarikan kepada kanak-kanak perempuan.

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa soalan yang sering ditanyakan mengenai tingginya 6 kaki?

Berapa jarang ketinggian 6 kaki?

Dalam populasi AS, kira-kira 15 peratus daripada semua lelaki berusia enam kaki atau lebih. Kira-kira 1.5% wanita AS mempunyai tinggi 6 kaki atau lebih tinggi. Potongan tinggi yang setara untuk lelaki AS (hanya 1% daripada populasi yang lebih tinggi) adalah sekitar 6ʹ4 ″.

Adakah jarak 6 kaki?

Tinggi manusia dunia ialah 169.5 cm (5 ′ 7 ′ ') hingga 184.5 cm (6 ′ 1 ′'). Apa-apa yang kurang dari 170 cm difikirkan pendek. Apa-apa di atas 185 cm yang difikirkan lebih tinggi. Beberapa orang bodoh berbohong mengenai statistik ketinggian mengenai individu seperti mana-mana di bawah 6 ′ pendek atau manlet.

Adakah tinggi 6 kaki 2 untuk seorang lelaki?

6′2 ″ / 188cm sangat tinggi untuk lelaki. Julat ketinggian yang ideal untuk lelaki bagaimanapun ialah 6′1 ′ hingga 6′5 ″. 6′0 ″ / 184 dipandang sebagai ketinggian terkecil dalam jarak yang memuaskan, dan kebanyakan wanita akan baik-baik saja dengan seseorang yang tingginya enam kaki dan kebanyakan lelaki tidak akan menganggapnya pendek atau sedikit.

Berapakah ketinggian yang paling menarik bagi lelaki?

Selepas itu, membuat semua lelaki di bawah 6 kaki merasa enggan ketinggian mereka. Fah, tekanan tidak lebih, kerana kajian baru menunjukkan 5ft 8in adalah ketinggian yang ideal untuk lelaki. Aplikasi temu janji Badoo menunjukkan ketinggian leret paling kanan berdasarkan pengguna mereka berusia 19 hingga 29 tahun.

Apakah bentuk badan yang paling menarik?

Ini mungkin sedikit kebalikan dari apa yang diberitahu hari ini, tetapi bentuk badan wanita yang paling diinginkan adalah bentuk dengan "nisbah perut-ke-pinggul rendah," atau apa yang dinamakan "sosok jam pasir." Itu menurut penyelidikan baru yang baru diterbitkan dalam jurnal Evolution and Human Behavior.

Kesimpulannya

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Adakah ketinggian 6 kaki menarik?: Wanita benar-benar mahukan lengan tegap, batang tubuh yang berotot dan tinggi 6 kaki dianggap paling menarik bagi wanita. Hasil kajian para penyelidik menunjukkan bahawa lelaki yang kelihatan gagah, dengan lengan berotot dan batang tubuh yang kencang, menunjukkan prestasi yang jauh lebih baik daripada mereka yang telah bekerja lebih sedikit di gimnasium.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Tampaknya ada 'ketidakberdayaan' antara wajah dan pemrosesan tubuh sehingga wajah rapuh yang duduk di badan yang gagah dapat dilihat sebagai kombinasi yang paling menarik. Ketinggian rata-rata lelaki Amerika lebih dari 5 kaki 9 inci.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Tidak semua wanita muda suka lelaki tinggi tetapi kebanyakan memilih mereka. Sebilangan wanita mengatakan bahawa mereka tidak peduli dengan ketinggian seseorang, tetapi kadang-kadang mereka mengatakan ini untuk membuat orang pendek merasa dihargai. Apabila wanita muda pendek dengan orang tinggi, mereka merasa selamat. Wanita tertarik pada orang yang yakin, dan kerana lelaki yang lebih tinggi memilikinya, mereka mendapat perhatian lebih.

artikel berkaitan

Bagaimana untuk menjadi cantik

tinggi dan berat badan yang paling menarik bagi seorang lelaki

Menurut Kesihatan Lelaki, sebenarnya terdapat ketinggian dan berat badan yang optimum untuk lelaki. Seorang lelaki harus sekurang-kurangnya 6 kaki (seperti yang akan kita lihat, tinggi mungkin lebih baik) dan beratnya 187 paun .

Lelaki setinggi 6 kaki

Di Amerika Syarikat, hanya 14% lelaki adalah 6 kaki atau lebih, jadi 6 kaki lelaki lebih tinggi untuk lelaki. Ketinggian yang ideal untuk lelaki AS ialah 5'9.5–5'10 . Ini lebih tinggi dari anda, tetapi juga tinggi yang tepat.

bagaimana tingginya enam kaki

Untuk ketinggian enam kaki, anda perlu mengikuti arahan berikut:

:point_right: Makan makanan yang seimbang.

:point_right: Gunakan makanan tambahan dengan berhati-hati.

:point_right: Dapatkan jumlah tidur yang betul.

:point_right: Kekal aktif.

:point_right: Amalkan postur badan yang baik.

:point_right: Gunakan yoga untuk memaksimumkan ketinggian anda.

mengapa wanita suka lelaki tinggi

Satu teori adalah bahawa wanita secara tidak sedar lebih memilih lelaki tinggi kerana alasan evolusi. Kerana lelaki ini cenderung lebih berjaya dalam penggantian fizikal dengan lelaki lain. Teori ini akan berlaku pada manusia dengan perspektif dominan yang sama yang dimiliki oleh ahli berkenaan dengan gorila dan banyak haiwan lain. Idea dari psikologi evolusi adalah ini: Wanita moden, sama ada sedar atau tidak, cenderung mempunyai gen yang mendorong mereka untuk menyokong lelaki tinggi. Ini berlaku kerana wanita yang mempunyai pilihan ini pada masa lalu lebih cenderung daripada wanita lain untuk mempunyai anak yang selamat dan dibesarkan. Adakah lelaki tinggi tahun lalu mendapat lebih banyak makanan? Bolehkah mereka melindungi wanita dan kanak-kanak dengan lebih baik? Adakah ketinggian menunjukkan kesihatan dan kecerdasan? Kami tahu bahawa pemakanan yang betul untuk kanak-kanak dapat membuat perbezaan besar dalam kesihatan, dan perkembangan intelektual. Bukti jelas di negara-negara miskin di mana sebilangan kanak-kanak menghampiri kelaparan.

Kemungkinan lain adalah bahawa wanita lebih suka lelaki menjadi lebih tinggi kerana alasan psikososial. Melihat seseorang secara harfiah mungkin bermaksud melihat seseorang secara kiasan di otak bawah sedar. Lelaki tinggi juga dapat memberi wanita perasaan dilindungi oleh orang yang lebih kuat. Kajian menunjukkan bahawa lelaki tinggi dianggap pemimpin dan dipilih lebih kerap daripada lelaki pendek. Saya rasa mereka akan menjana lebih banyak wang secara berkumpulan (walaupun dengan pemain Persatuan Bola Keranjang Kebangsaan!).

lelaki pendek boleh menarik

Ya, lelaki pendek juga boleh menarik. Terdapat banyak kajian yang menunjukkan bahawa wanita lebih suka lelaki yang lebih tinggi daripada lelaki yang lebih pendek secara purata. Yang mengatakan, terdapat banyak faktor yang terlibat dalam bagaimana seseorang merasa menarik untuk menjadi menarik / dengan orang lain.

adalah wanita yang lebih tinggi lebih menarik

Selepas beberapa kajian, kami mendapati bahawa lelaki dan wanita tinggi umumnya dianggap menarik tetapi mereka boleh dianggap sebagai model supermodel, tetapi wanita tinggi sepertinya tidak menikmati faedah yang sama dalam permainan temu janji-tetapi tinggi badan rata-rata lebih disukai. Nampaknya jarang berlaku.

tinggi dan berat badan yang paling menarik

Ketinggian yang paling menarik untuk lelaki ialah 5 kaki 10 inci dan beratnya ialah 187 paun.

berapakah peratus lelaki Amerika yang tingginya lebih dari 6 kaki

14.5 peratus

lelaki tinggi dan kelebihan gadis pendek

:heart: Anda tidak dapat melihat garis rambutnya yang surut.

:heart: boleh mencapai ketinggian apa pun.

:heart: Ia hanya romantik.

:heart: Saiz penting dan anda tahu.

:heart: Anda boleh menyembunyikan dan mendengar.

:heart: Lelaki tinggi pandai memasak.

:heart: Anda sesuai dengan lengannya (betapa comelnya itu?)

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

S: Adakah kanak-kanak perempuan menyukai lelaki berketinggian 6 kaki?

Tidak semua gadis suka lelaki tinggi, tetapi kebanyakan gadis menyukai mereka. Sebilangan gadis akan mengatakan bahawa mereka tidak begitu mementingkan ketinggian lelaki, tetapi mereka mungkin mengatakan ini untuk mengucapkan terima kasih kepada lelaki pendek. Sebenarnya, kebanyakan gadis di laman web dan aplikasi temu janji mencari lelaki dengan ketinggian lebih dari 6 kaki.

Q: Adakah gadis itu setinggi 6 kaki?

6 kaki sangat tinggi untuk wanita. Majoriti lelaki kurang dari 6 kaki. Di Amerika Syarikat, tinggi rata-rata wanita adalah 5'4 dan lelaki adalah 5'10. Anda 8 inci lebih tinggi daripada rata-rata wanita dan 2 inci lebih tinggi daripada lelaki biasa.

Q: Adakah 6ft 3 terlalu mahal?

Ya, anda bukan orang yang sangat tinggi, sangat sah. Anda mungkin memikirkan rata-rata 6 kaki 3 inci, tetapi itulah dunia Internet. Sebenarnya, anda sebenarnya sangat sah dan tinggi.

S: Adakah lelaki suka gadis pendek?

Adakah lelaki suka gadis kecil? Lelaki pasti suka wanita pendek. Ramai lelaki terpesona dengan penampilan mungil dan mungil mereka. Gadis pendek juga membantu lelaki berasa tinggi, kuat dan maskulin. Ini boleh menjadi tarikan besar bagi ramai lelaki.

Q: Adakah gadis itu setinggi 5 kaki 5?

Secara global, ketinggian rata-rata wanita adalah sekitar 5'1-5'2 secara purata. Contohnya, di China anda akan tinggi dan di Rusia anda akan pendek.

Q: Adakah 6ft 4 terlalu mahal?

6'4 berada di atas tinggi rata-rata dan di atas yang biasanya dianggap tinggi. Saya tidak mengatakan bahawa menjadi 6'4 itu buruk atau jelek, bagi saya ia hanya tinggi. Saya rasa ketinggian yang sempurna untuk lelaki ialah 180 cm hingga 185 cm.

Q: Adakah seorang lelaki setinggi 6 kaki?

6 kaki 2 inci / 188 cm tinggi untuk lelaki. Julat ketinggian yang ideal untuk lelaki ialah 6'1 "hingga 6'5". 6'0 '' / 183 dianggap sebagai ketinggian terpendek yang ditoleransi, kebanyakan wanita baik-baik saja dengan lelaki setinggi 6 kaki, dan kebanyakan lelaki mengatakan dia pendek atau kecil. Tidak mempertimbangkan.

Kesimpulannya

Menurut Kesihatan Lelaki, sebenarnya terdapat ketinggian dan berat badan yang optimum untuk lelaki. Tingginya sekurang-kurangnya 6 kaki (seperti yang akan kita lihat, lebih tinggi mungkin lebih baik) dan beratnya 187 paun. Di Amerika Syarikat, hanya 14% lelaki adalah 6 kaki atau lebih, jadi 6 kaki lelaki lebih tinggi untuk lelaki. Ketinggian yang ideal untuk lelaki AS ialah 5'9.5–5'10. Ini lebih tinggi dari anda, tetapi juga tinggi yang tepat.

Adakah tinggi menarik? ya! lelaki tinggi sering dianggap menarik dan tampan dan beberapa wanita lebih suka lelaki tinggi daripada pendek kerana lelaki tinggi dianggap paling kuat, dipercayai dan cantik. Lelaki tinggi lebih mampu melakukan perkara yang tidak dapat dilakukan oleh orang pendek. Lebih-lebih lagi, orang tinggi sangat pandai bersukan seperti bola keranjang dan berlari. Orang tinggi pasti mempunyai beberapa kualiti yang lebih baik untuk tampan dan menarik pada masa yang sama.

mengapa tinggi dianggap menarik?

Tinggi dianggap menarik kerana alasan yang berbeza, tetapi yang paling menonjol adalah, wanita suka lelaki yang meningkat tinggi kerana kemampuannya dan cara mereka mengendalikan aktiviti fizikal, selain orang tinggi yang aktif, mereka mungkin tidak setajam orang pendek tetapi mereka jauh lebih aktif daripada orang pendek. orang pendek lebih terdedah kepada penyakit jantung berbanding orang tinggi.

Satu kajian penyelidikan dalam jurnal jantung Eropah menunjukkan bahawa orang pendek mempunyai lebih banyak risiko mengalami kegagalan jantung daripada tinggi. Adakah mungkin seseorang itu tinggi dan menarik pada masa yang sama? Jawapan untuk ini adalah sama ada menjadi atau tidak kerana kategori.

Tinggi otot

Sekiranya anda bertanya kepada wanita apakah dia lebih suka orang yang berotot tinggi 6 kaki, jawapan untuk soalan ini adalah ya sepanjang masa kerana ketinggian seseorang menambah nilai keperibadian seseorang.

Atletik tinggi

Atlet adalah kategori komuniti tinggi yang paling tinggi kerana atlet tinggi, cergas, dan aktif pada masa yang sama yang menjadi alasan populariti mereka di kalangan wanita.

Tinggi kurus

Orang tinggi kurus adalah orang yang paling rendah diri dalam komuniti tinggi. Mereka menghadapi lebih banyak diskriminasi daripada orang pendek kerana penampilan mereka kebanyakannya membuli mereka dan tidak menganggapnya menarik.

Ringkasan

Pendeknya tinggi dianggap menarik kerana menambah nilai dan kualiti pada keperibadian dan kadang-kadang hampir menggerakkan seseorang ke arah kesempurnaan. Lebih-lebih lagi, orang tinggi menarik apabila mereka mempunyai badan berotot atau atletik.

Adakah menarik selalu menggambarkan tinggi?

Ini adalah soalan serba boleh kerana tinggi badan adalah salah satu faktor yang menambah tarikan. Seperti potongan-potongan teka - teki ketika mereka mengumpulkan mereka membentuk gambar, dengan cara yang sama ada lebih banyak faktor yang bergabung bersama-sama maka itu mencerminkan daya tarikan. tetapi dari semua yang tinggi adalah kualiti dominan orang yang menarik.

Kadang-kadang seseorang mungkin tidak tinggi tetapi akan kelihatan menarik kerana faktor-faktor lain yang melengkapkan ruang kosong dengan kualiti tinggi tetapi kebanyakannya berlaku pada wanita kerana tidak kira betapa cantiknya seorang lelaki jika dia pendek, dia tidak akan menjadi pilihan pertama untuk wanita .

Kelebihan dan kekurangan yang tinggi.

Kelebihan

 • Orang tinggi aktif dan hidup lebih lama.

 • Orang tinggi kuat dan aktif.

 • Orang tinggi pandai sukan seperti bola keranjang dan berlari.

 • Orang tinggi adalah kegembiraan dari semua.

Kekurangan

 • Orang tinggi menghadapi pelbagai penyakit yang berkaitan dengan tulang.

 • Orang tinggi tidak setajam orang pendek.

 • Orang tinggi lebih kerap patah tulang mereka…

 • Orang tinggi mempunyai kecenderungan untuk menghidap barah. .

 • Orang tinggi menghadapi masalah duduk di kereta kecil dan berbaring di katil kecil.

Purata ketinggian orang di pelbagai negara.

S.no NEGARA AVE / LELAKI Ave / perempuan
1 Sweden 181.5cm 161.5cm
2 Iceland 181 sm 168 sm
3 Belanda 180.6 sm 167.5cm

Ringkasan

Menjadi tinggi bukan satu-satunya kualiti yang menjadikan seorang lelaki sempurna ada pelbagai faktor yang memainkan peranan yang sangat penting dalam tarikan seseorang tetapi kita boleh menganggap tinggi sebagai kualiti yang dominan dari semua. Tinggi adalah menarik dan tampan tetapi kualiti lain seperti berotot atau atlet menambah keperibadian.

Soalan Lazim.

Orang bertanya banyak soalan mengenai tinggi dan menarik. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah.

1. Mengapa wanita lebih suka lelaki tinggi?

Wanita melakukannya kerana lelaki tinggi aktif dan kelihatan baik selain itu, mereka dianggap kuat secara fizikal dan lebih bahagia.

2. Adakah lelaki lebih suka wanita tinggi?

Biasanya, lelaki menjangkakan pasangannya lebih pendek 3 inci daripada mereka dan juga kajian menunjukkan bahawa 13 peratus lelaki hanya ingin wanita yang lebih pendek daripada mereka.

3. Mengapa tinggi bermanfaat?

Ini kerana ada sejumlah peluang untuk orang tinggi dalam permainan yang berbeza dan mereka adalah pilihan sebelumnya untuk wanita itu yang bermaksud mereka dapat mengalihkan pusat tumpuan mereka dengan cara yang lebih produktif daripada orang pendek.

4. Adakah orang tinggi berumur lebih awal?

Walaupun orang tinggi menjalani kehidupan yang aktif dan mempunyai kebarangkalian yang kecil untuk terkena penyakit tetapi masih disebabkan oleh panjang tulang mereka berumur lebih awal kerana pada usia tua tulang panjang mula merosot dengan cepat dan tulang belakang membengkok pada awalnya yang mengakibatkan awal penuaan.

5. Negara manakah yang mempunyai penduduk tertinggi di dunia?

Netherland, pada masa ini ia mempunyai rekod orang tertinggi di dunia.

6. Mengapa Belanda mempunyai orang tertinggi?

Kerana diet Belanda mereka yang kebanyakannya mengandungi produk tenusu dan menyebabkan peningkatan kalsium yang mengakibatkan kekuatan dan panjang tulang mereka dan menjadikannya orang yang paling tinggi .

Kesimpulannya

Menjadi tinggi badan menarik apabila anda mempunyai badan yang berotot dan ketinggian yang sesuai di samping anda lebih menarik ketika anda aktif dan menarik. Tinggi tidak mencerminkan tarikan setiap masa kerana bagi seorang lelaki wanita tinggi tidak menarik seperti wanita pendek kerana lelaki biasanya lebih suka seorang gadis sekurang-kurangnya 3 inci lebih pendek daripada mereka.

Tinjauan menunjukkan bahawa lebih daripada 13 peratus lelaki menyukai pasangan mereka menjadi lebih pendek daripada mereka. Menjadi tinggi badan bermanfaat dalam pelbagai cara kerana ia menjadikan anda tampan dan menarik serta berkebolehan dan layak selain orang tinggi sering dituduh aktif dalam sukan dan permainan.

artikel berkaitan

Lengan yang kuat, dada yang berotot, dan setinggi 6 kaki dilihat paling menarik. Ini adalah berita buruk bagi lelaki yang sensitif dan langsing, namun peraturan temu janji lama mungkin masih berlaku. Menurut satu tinjauan, ketika menyangkut apa yang gadis mahukan, lelaki yang berotot dan tinggi masih boleh menang.

Lelaki dengan 6 Kaki Tinggi sangat Menarik

Kanak-kanak perempuan menjadi lemah apabila melihat lelaki yang sangat tinggi . Lelaki tinggi keluar beramai-ramai; anda tidak boleh mengabaikan mereka kerana mereka menjulang ke seluruh populasi . Lelaki tinggi hanya mempunyai kelebihan berbanding persaingan dalam pendapat gadis, dan gadis-gadis tertarik pada ketinggian pertama dan paling utama. Ada keinginan semula jadi, binatangistik di sana, dan sementara saya tidak dapat menentukan mengapa saya menyukainya.

Tinggi

Lelaki Tertinggi suka membual tentang ketinggian mereka

Sebilangan besar lelaki tinggi menyombongkan ketinggian dalam profil mereka, yang menjadikan kehidupan temu janji saya sedikit lebih mudah pada masa-masa. Walau bagaimanapun, lelaki lain sama sekali tidak mengenal pasti ketinggian mereka.

Tumit tinggi

Gadis-gadis mempunyai almari yang penuh dengan stiletto yang hanya mereka pakai pada majlis - majlis khas untuk mengelakkan diri daripada menonjol. Gadis mempunyai alasan untuk melepaskannya dan merasa seperti supermodel dengan lelaki yang sangat tinggi.

Semua Orang Menatap Anda seolah-olah anda adalah sejenis pasangan Kekuatan

Orang dengan ketinggian di atas rata-rata sering dilihat, dan ini diperkuat jika mereka tampan.

Lelaki tinggi yakin

Lelaki tinggi mempunyai kelebihan berbanding rakan sekerjanya yang lebih pendek. Lelaki tinggi dianggap oleh wanita sebagai yakin, yakin diri, dan tidak takut. Mereka memancarkan rasa keyakinan diri yang menarik, dan saya memuja lelaki yang mempunyai ciri - ciri ini.

Memeluk

Penculik Terbaik

Lelaki tinggi dengan anggota badan yang lengket dibuat untuk memeluk. Anda akan dipeluk dengan kedudukan kolosal mereka. Ada sesuatu yang memuaskan kerana dikuasai oleh lelaki besar.

Lelaki Tinggi Menjana Lebih Banyak Wang

Menurut banyak kajian, orang yang lebih tinggi bukan sahaja mempunyai kedudukan berstatus lebih tinggi (misalnya, pengurus jualan lebih tinggi daripada jurujual), tetapi mereka juga memperoleh lebih banyak wang. Sebenarnya, mereka yang setinggi satu inci daripada norma memperoleh $ 789 lebih banyak setiap tahun, menurut kajian klasik yang dikeluarkan dari Applied Psychology. Dengan kata lain, seseorang yang tingginya 6 kaki akan menghasilkan $ 166,000 lebih banyak sepanjang kerjaya selama 30 tahun daripada seseorang yang 7 inci lebih pendek. Walaupun para penyelidik mengambil kira faktor-faktor seperti jantina, berat badan, dan usia, penemuan itu tetap berlaku.

Negara Purata Tinggi Lelaki Purata Tinggi Wanita
Australia 174.0 sm 161.8 sm
China 174.7 sm 161.3 cm
Jerman 178.9 sm 166.1 cm
India 166.3 sm 152.6 sm
Rusia 177.2 sm 164.1 cm
Turki 173.6 sm 161.9 sm
KAMI 175.9 sm 162.1 cm
UK-Inggeris 177.8 sm 164.5 sm

Kebaikan dan Kekurangan Menjadi Tinggi

Kelebihan

 • Garisan dan kelewatan dengan lalu lintas kaki sentiasa kelihatan di hadapan.

 • Di dapur, ia berguna kerana dapat mencapai kabinet tertinggi tanpa bantuan.

 • Akses awal ke mana-mana roller coaster yang dapat dibayangkan sepanjang hayat anda

 • Nampaknya menjadi rebutan di kalangan wanita .

 • Menonjolkan diri di khalayak ramai, menjadikannya lebih mudah ditemui dan dijumpai.

 • Anda diidolakan oleh semua anak-anak di kawasan kejiranan .

 • Kami membuat huggers terbaik dan mempunyai kelebihan atletik dalam kebanyakan sukan (terutamanya bola keranjang, bola tampar, dan larian).

 • Persahabatan dengan orang tinggi dengan ketinggian yang serupa adalah naluri.

 • Boleh menaiki dua tangga sekaligus.

 • Untuk gadis-gadis pendek, gambar - gambar itu menggemaskan.

 • Semasa duduk, anda masih dapat melakukan pelbagai tugas.

 • Majoriti pahlawan super tinggi.

 • Ancaman bahaya fizikal boleh membuka beberapa pintu.

Keburukan

 • Sebilangan besar barang-barang dibuat untuk orang - orang dengan ukuran purata, yang bukan.

 • Harus tidur dengan kaki menjuntai di sisi katil atau menekan hujung lembaran.

 • Di kawasan terhad seperti kapal terbang dan kenderaan kecil / berkemas, kenderaan itu mudah sesak.

 • Secara tidak sengaja menarik perhatian, menjadikannya lebih sukar untuk menyatu.

 • Tidak akan ada lagi tempat tidur yang selesa dan selesa di sofa.

 • Pilihan untuk persembunyian sangat terhad.

 • Orang yang tinggi menjadi bahan jenaka .

 • Taman permainan dan menunggang di dalam rumah adalah dilarang untuk kanak-kanak.

 • Bergantung pada ketinggian, anda mungkin perlu merunduk di dekat pintu atau siling rendah.

 • Topik yang sukar untuk dibincangkan (mengapa orang melakukan ini ??).

 • Wanita yang lebih tinggi menghadapi stigma sosial yang kecil.

 • Perkadaran badan boleh berada di semua tempat.

5 ciri yang wanita paling menarik perhatian lelaki

Ini terlalu mudah untuk menganggap apa yang wanita menarik dan apa yang tidak mereka lakukan - kilang khabar angin adalah perkara yang mengerikan. Tetapi, dari segi penyelidikan , apakah ciri-ciri asas yang disahkan oleh wanita untuk memuja anda?

Tarikan

Ketinggian yang ideal

Bukan rahsia lagi bahawa kebanyakan wanita lebih suka bersama lelaki yang lebih tinggi daripada mereka daripada sebaliknya. Tetapi mengapa begitu? Menurut psikologi sosial, kebanyakan wanita cenderung secara psikologi untuk mencari lelaki yang lebih tinggi lebih menarik kerana mereka dianggap lebih jantan akibat ketinggian mereka. Tetapi tidak bimbang jika anda kekurangan - penyelidikan didapati bahawa apa yang wanita mencari menarik adalah mempunyai pasangan yang lebih tinggi daripada mereka, dan bukannya ketinggian mereka sendiri.

Catatan:

TETAPI jika anda dicabar secara menegak, jangan risau: wanita nampaknya mempunyai kepentingan untuk memiliki pasangan yang lebih tinggi daripada mereka lebih menarik daripada ketinggian sebenarnya.

Mempunyai rasa humor yang baik

Ketika mengenai daya tarikan pada lawan jenis, rasa humor yang baik sering dianggap sebagai petunjuk kecerdasan sosial dan akal umum, yang mana wanita secara biologi dirancang untuk bertindak balas. Hampir setiap wanita menginginkan pasangan yang sedar dan menghiburkan secara sosial, sehingga mempunyai rasa humor yang baik adalah suatu keharusan.

Muka

Jumlah rambut muka yang sesuai adalah mustahak

Walaupun rambut wajah penuh masih menjadi keutamaan peribadi, terdapat hujah dari pakar di seluruh dunia yang menunjukkan bahawa wanita lebih suka sedikit rintangan daripada wajah yang dicukur sepenuhnya. Menurut kajian dalam psikologi manusia, lelaki dengan stubles dianggap tidak hanya lebih macho, tetapi juga lebih dewasa secara sosial dari sudut evolusi.

Badan yang kuat

Tidak memerlukan saintis roket untuk mengetahui bahawa wanita lebih suka badan yang kuat dan diasah gim daripada sedikit badan ayah, tetapi sekiranya anda memerlukan bukti saintifik , berikut: Wanita suka berotot yang jelas, badan berotot (tetapi tidak terlalu berlebihan), menurut kajian. Oleh itu, jika anda memerlukan enam pek , sudah tiba masanya untuk bekerja ...

Catatan:

Wanita lebih suka badan yang jelas, kuat , berotot (tetapi tidak terlalu berlebihan), para penyelidik mendapati.

Nada suara yang mendalam

Anda bernasib baik jika kotak suara anda diberkati. Wanita menafsirkan suara yang lebih dalam sebagai tanda fizikal yang lebih besar, yang dikaitkan dengan kejantanan dan akhirnya daya tarikan, menurut kajian yang dilakukan di UCL.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Orang biasanya bertanya banyak tentang tingginya 6 kaki yang terlalu menarik, beberapa dari mereka dibincangkan di bawah:

1. Tinggi mana yang dianggap paling menarik?

Menurut kajian yang dilakukan oleh perkhidmatan temu janji Badoo, ketinggian adalah yang paling kanan di antara pengguna mereka yang berumur 18 hingga 30 tahun. Badoo mendapati bahawa ketinggian 5 kaki 8 inci adalah ketinggian yang paling popular untuk lelaki, diikuti oleh 5 kaki 10 inci dan 5 kaki 6 inci, setelah mengundi 20,000 Orang Britain.

2. Adakah normal seorang lelaki setinggi 6 kaki?

Walau bagaimanapun, julat ketinggian yang ideal untuk lelaki ialah 6′0 ′ ′ hingga 6′3 ′ ′. Apa-apa di bawah 6′0 ′ ′ terlalu pendek untuk dianggap terhormat. Ya, jarak ketinggian lelaki yang ideal adalah enam kaki hingga enam kaki tiga inci, dengan jarak enam kaki satu inci adalah yang terbaik.

3. Adakah menarik untuk tinggi?

Lelaki dan wanita yang lebih tinggi sering dianggap lebih menarik, menurut penyelidikan setelah belajar. Walau bagaimanapun, walaupun popularitinya sebagai supermodel , wanita tinggi nampaknya tidak mempunyai kelebihan temu janji yang sama dengan wanita tinggi rata-rata.

4. Adakah tinggi 6'5 "?

Bagi kebanyakan wanita, ketinggian 6'5 "melebihi ketinggian yang memadai. Sebenarnya, hampir mana-mana wanita yang lebih pendek daripada 6′1 ′ ′ akan berpuas hati dengan apa-apa yang berukuran 6′1 ′ ′ dan lebih tinggi. Apabila mengenai ketinggian lelaki, di sana tidak ada yang disebut "terlalu tinggi", tetapi ada yang "terlalu pendek" (biasanya apa-apa di bawah enam kaki).

5. Adakah lelaki lebih suka wanita pendek?

Lelaki mempunyai perkara untuk wanita pendek. Penampilan kecil dan kecil mereka akan menarik perhatian ramai lelaki. Gadis pendek juga dapat membuat lelaki merasa lebih tinggi, kuat , dan lebih utama, yang merupakan tarikan penting bagi banyak lelaki.

6. Untuk yang berumur 13 tahun, tinggi 6 kaki 2?

Ya, bagi seorang budak lelaki berusia 13 tahun di Amerika Syarikat, ini sangat tinggi. Di Amerika Syarikat, ketinggian rata - rata kanak-kanak lelaki berusia 13 tahun adalah sekitar 5′2. Saya berumur 5 ′ 5 ′ ′ ketika saya memasuki sekolah kelapan sebagai seorang kanak-kanak berusia 13 tahun, dan saya tinggal di Amerika Syarikat . Anda kaki penuh atau 12 inci lebih tinggi daripada rata-rata lelaki berusia 13 tahun.

Kesimpulannya

Secara keseluruhan, perkara-perkara tidak cerah seperti yang diharapkan, walaupun tinggi selalu terasa baik. Bukan rahsia lagi bahawa kebanyakan wanita menyukai lelaki yang lebih tinggi daripada mereka. Tapi kenapa? Ahli psikologi sosial mendakwa bahawa lelaki yang lebih tinggi lebih disukai oleh wanita kerana mereka dianggap lebih macho. Tetapi jangan risau jika anda kekurangan; kajian menunjukkan bahawa wanita lebih memilih jodoh yang lebih tinggi dari diri mereka sendiri.

Artikel Berkaitan

Adakah ketinggian 6 kaki menarik? Jawapannya adalah ya. Semakin tinggi kanak-kanak lelaki, semakin menarik penampilan mereka. Ketinggian adalah anugerah dari Tuhan. Orang yang lebih tinggi kelihatan lebih kuat dan yakin. Sebilangan besar gadis lebih suka memilih lelaki yang lebih tinggi kerana penampilannya yang menarik.

:arrow_right: Manfaat Ketinggian:

:dizzy: 1: Orang tinggi lebih bijak:

Orang yang lebih tinggi mungkin lebih pintar, menurut kajian University of Edinburgh 2014. Penyelidik melihat hampir 6,000 orang yang tidak berkaitan dan memerhatikan sedikit kaitan antara ketinggian dan skor IQ yang lebih tinggi. Anda seorang yang genius.

:dizzy: 2: Risiko Diabetes lebih rendah:

Inilah sebab untuk bergembira jika anda seorang wanita yang lebih suka berdiri tegak. Wanita dengan perawakan yang lebih tinggi kurang terdedah kepada diabetes , menurut tinjauan yang diterbitkan dalam jurnal Obesity Reviews. Lelaki dari semua ketinggian, sama ada tinggi atau kecil, sama-sama berisiko menghidap penyakit ini.

:dizzy: 3: Mungkin lebih berjaya:

Anda boleh mengambil alih bilik dewan dan bukannya bilik lain. Menurut kajian, CEO rata-rata lebih tinggi. Selanjutnya, menurut Bloomberg, kira-kira separuh daripada kedudukan CEO lelaki sekurang-kurangnya tiga inci lebih tinggi daripada lelaki lain dalam kedudukan serupa.

:dizzy: 4: Mungkin dibayar lebih banyak di tempat kerja:

Ini adalah sesuatu yang harus anda bawa ke bank dengan anda. Menurut The Atlantic, bahkan satu inci ketinggian tambahan boleh menghasilkan upah tahunan $ 800 tambahan. Menurut kajian yang diterbitkan dalam Journal of Human Capital, berada di persentil ke - 75 untuk ketinggian berkaitan dengan kenaikan gaji 9 hingga 15%.

:dizzy: 5: Kurang demensia:

Menurut kajian lain dari University of Edinburgh, mereka yang lebih pendek mempunyai risiko kematian akibat demensia lebih tinggi daripada mereka yang lebih tinggi. Lelaki mempunyai hubungan yang lebih besar antara risiko tinggi dan demensia daripada wanita.

Sangat penting untuk diingat bahawa menjadi pendek tidak selalu menjadi tanda demensia. Ini mungkin kerana ketinggian yang lebih rendah dikaitkan dengan faktor risiko penyakit yang lebih tinggi, seperti diet kanak-kanak yang buruk atau faktor genetik.

:dizzy: 6: Risiko penyakit jantung yang lebih rendah:

Tiga sorakan untuk hati yang dalam keadaan baik. Walaupun ketinggian anda boleh membahayakan masalah jantung seperti fibrilasi atrium (biasanya dikenali sebagai degupan jantung yang tidak teratur), ia juga dapat melindungi anda dari masalah yang lebih serius. Orang Taller kurang cenderung untuk membangunkan kongestif kegagalan jantung dan penyakit arteri koronari, menurut kajian.

:dizzy: 7: orang tinggi lebih bahagia:

Inilah sesuatu yang dapat menggembirakan anda: Menurut kajian tahun 2008, orang tinggi mengalami emosi yang lebih menyenangkan daripada orang yang lebih pendek. Mereka yang mempunyai status sosial yang lebih tinggi juga cenderung tidak meluahkan rasa marah atau sedih. Dan berita baiknya adalah bahawa keseronokan menular , jadi anda menyebarkannya kepada orang lain. Bravo.

:dizzy: 8: Lebih produktif:

Perkara yang anda tolak dari senarai perkara yang harus dilakukan mungkin ditentukan oleh ketinggian anda. Sepanjang kajian tujuh tahun, orang yang lebih tinggi terbukti lebih produktif di tempat kerja, menurut makalah baru-baru ini yang diterbitkan dalam Biro Penyelidikan Ekonomi Nasional. Para penyelidik berdasarkan kesimpulan mereka pada setiap jam setiap mata pelajaran sepanjang tempoh kajian.

:dizzy: 9: Lebih yakin:

Anda tidak perlu memamerkan kemampuan anda kerana seluruh dunia sudah menganggap anda sebagai kekuatan yang harus diperhitungkan. Orang yang lebih tinggi kelihatan lebih yakin dan mempunyai kemahiran sosial yang lebih kuat pada masa remaja , menurut penyelidikan, kerana mereka lebih cenderung untuk menyertai sukan dan kelab sekolah.

:dizzy: 10: Lebih baik dalam sukan:

Menjadi batu tinggi pada akhirnya. Anda boleh mencapai barang di rak tinggi. Pada persembahan yang penuh sesak, anda menikmati pemandangan tanpa halangan. Sekiranya bola keranjang adalah sukan anda, anda akan berada dalam keadaan yang lebih baik. Apa sahaja ruang yang anda ada, anda adalah bos.

Ringkasan:

Terdapat banyak faedah untuk menjadi tinggi. Yang pertama ialah anda kelihatan lebih menarik sekiranya ketinggian anda tinggi. Sebilangan besar kanak-kanak perempuan lebih suka memilih budak lelaki tinggi.

:arrow_right: Kekurangan Ketinggian:

:dizzy: 1: Tiada ruang kaki:

Orang tinggi mungkin sukar duduk kerana tidak boleh meletakkan kaki di mana sahaja. Individu yang tinggi biasanya memerlukan sejumlah besar ruang untuk duduk dengan selesa.

:dizzy: 2: Peluang lebih tinggi untuk patah tulang:

Orang tinggi, menurut kajian, mempunyai risiko patah tulang yang lebih tinggi.

:dizzy: 3: Risiko pembekuan darah di kaki:

Orang tinggi mempunyai risiko peningkatan pembekuan darah di kaki mereka, menurut satu kajian. Jenis pembekuan darah yang mematikan adalah 2.57 kali lebih mungkin berlaku pada orang dewasa yang tingginya sekurang-kurangnya 6 kaki, menurut kajian itu.

:dizzy: 4: Sakit belakang:

Orang tinggi lebih cenderung untuk bersantai, yang meningkatkan risiko mereka mengalami sakit belakang. Slouching meningkatkan risiko sakit belakang dan kecederaan cakera.

:dizzy: 5: Kumpulan lelaki yang kurang untuk dipilih:

Seorang wanita yang tinggi mungkin mempunyai waktu yang lebih sukar untuk menarik seorang lelaki kerana kebanyakan lelaki pendek menghindarinya, dan dia mungkin merindukan seorang lelaki yang tinggi.

:dizzy: 6: Risiko barah yang lebih tinggi:

Orang tinggi, menurut penyelidikan tertentu, mempunyai risiko lebih tinggi terkena barah. Fakta bahawa barah disebabkan oleh perkembangan sel yang tidak terkawal dan bahawa orang yang lebih tinggi mempunyai lebih banyak sel dapat menjadi penjelasannya.

:dizzy: 7: Katil mungkin pendek:

Sekiranya tempat tidur mereka tidak cukup lama untuk meregangkan kaki, orang tinggi mungkin menghadapi masalah tidur pada waktu malam.

:dizzy: 8: Peluang yang lebih tinggi untuk memukul kepala di siling:

Orang tinggi lebih cenderung mengetuk kepala di siling, lampu, atau barang lain yang tidak cukup tinggi untuk mereka lalui.

:dizzy: 9: Masa sukar mencari pakaian:

Pakaian yang sesuai dengan ketinggian orang tinggi sukar didapat, terutama jika mereka sangat tinggi.

:dizzy: 10: Menggunakan lebih banyak sumber:

Orang tinggi mungkin memerlukan lebih banyak sumber daripada orang pendek. Orang yang tinggi, misalnya, memerlukan lebih banyak air dan sabun ketika mandi.

Ringkasan:

Kelemahan tinggi adalah bahawa anda mungkin terdedah kepada beberapa penyakit seperti jantung dan barah. Anda juga mungkin menghadapi kesukaran mencari pakaian untuk diri sendiri dan banyak lagi masalah harian.

:arrow_right: Masalah kesihatan kepada orang yang lebih tinggi:

Menjadi tinggi boleh membantu anda mendapatkan tempat dalam pasukan bola keranjang, serta meningkatkan harga diri dan gaji anda. Walau bagaimanapun, penyelidikan baru menunjukkan bahawa menjulang tinggi rakan anda boleh membahayakan kesihatan fizikal anda - dan bukan dengan cara yang baik.

Sebilangan bahaya kesihatan ini berpunca dari fisiologi orang yang kecil atau besar, dan juga akibatnya bagi organ tubuh. Berikut adalah beberapa kajian terbaru yang mengaitkan ketinggian dengan kesihatan.

:dizzy: 1: Lebih banyak darah beku:

Para penyelidik melihat hubungan antara ketinggian dan tromboemboli vena, penyebab utama kegagalan jantung dan strok, dalam satu kajian yang diterbitkan dalam jurnal Circulation : Cardiovascular Genetics pada bulan September. Laki-laki yang lebih pendek dari 5'3 "mempunyai kemungkinan 65 peratus berkurang untuk mendapatkan tromboemboli vena, bentuk pembekuan darah yang bermula pada vena, daripada lelaki yang lebih tinggi dari 6'2" pada populasi lebih dari 2 juta adik-beradik Sweden.

Mereka juga melihat sekumpulan wanita hamil, kerana gumpalan darah semacam ini dapat dipicu oleh kehamilan. Jika dibandingkan dengan mereka yang berumur 6 'ke atas, individu yang lebih pendek dari 5'1 "mempunyai risiko 69 peratus lebih rendah.

:dizzy: 2: Risiko Kanser Tinggi:

Menurut laporan kajian 2016 yang diterbitkan dalam The Lancet Diabetes & Endocrinology, risiko kematian akibat barah meningkat sebanyak 4% untuk setiap tinggi dua setengah inci yang dimiliki seseorang.

Pemakanan berlebihan secara khusus, memakan terlalu banyak protein haiwan berkalori tinggi - semasa pelbagai peringkat pertumbuhan dan perkembangan, sama ada sepanjang hidup atau sebelum kelahiran, mungkin menjadi peramal untuk tinggi badan. Menurut penemuan, ini dapat merangsang jalur pertumbuhan yang menyebabkan sel rentan terhadap mutasi .

Teori lain ada juga. Dalam e-mel kepada TIME, pengarang bersama Matthias Schulze dari Institut Pemakanan Manusia Jerman menyatakan, "Ketinggian mungkin juga merupakan petunjuk ukuran organ." "Semakin banyak sel yang berisiko transformasi malignan, semakin besar organnya."

Laki-laki yang tinggi (dan gemuk) cenderung mendapat peningkatan kanser prostat, sementara wanita tinggi lebih cenderung menderita melanoma , serta barah dada, ovari, endometrium, dan usus besar, menurut kajian lain.

:dizzy: 3: Risiko a-fib yang lebih tinggi:

Mungkin ada pengecualian lain dari peraturan bahawa lebih tinggi lebih baik untuk hati anda. Wanita yang lebih tinggi dan lebih berat hampir tiga kali lebih mungkin mengalami fibrilasi atrium , gangguan irama jantung yang berbahaya, menurut kajian awal yang dibentangkan pada persidangan kardiologi pada bulan April.

Selama percubaan 16 tahun, semakin besar ukuran fizikal wanita ketika dewasa muda, semakin besar kemungkinan dia mendapat kelainan . Para penulis percaya bahawa sel-sel yang lebih besar di jantung wanita boleh mengganggu litar elektrik dan peningkatan tekanan terhadap paru-paru (kerana ukuran wanita yang sangat besar) boleh menyebabkan jantung menyempit.

Menurut para saintis, kesan berpotensi tinggi terhadap penyakit dan risiko kematian masih cukup rendah - pastinya lebih rendah daripada pemboleh ubah risiko yang dapat anda atur, seperti diet, senaman, merokok, dan pengambilan alkohol .

Ringkasan:

Menjadi tinggi badan sangat baik tetapi anda juga mungkin terdedah kepada penyakit tertentu. Anda mungkin menghadapi penyakit jantung. Anda juga mungkin mati kerana barah.

:arrow_right: Soalan Lazim:

Biasanya orang bertanya banyak soalan mengenai kata kunci ini. sebahagian daripadanya diberikan di bawah;

1: Mengapa ketinggian menarik?

Ini, menurut para penyelidik, menunjukkan bahawa wanita secara aktif memilih pasangan lelaki berdasarkan kedudukan mereka. Ketinggian dikatakan menarik bagi wanita karena menunjukkan kekuatan dan gen yang kuat, serta lingkungan asuhan berkualiti tinggi dengan pemakanan yang mencukupi.

2: Adakah ketinggian menarik secara fizikal?

Menurut penyelidikan lain, wanita heteroseksual lebih suka lelaki yang lebih tinggi daripada lelaki berbanding lelaki yang lebih tinggi dari mereka. Walaupun kebanyakan wanita lebih suka lelaki yang setinggi mereka atau lebih tinggi, pelbagai elemen tambahan mempengaruhi daya tarikan lelaki, dan norma yang lebih tinggi lelaki tidak universal.

3: Adakah lelaki suka gadis pendek?

Apabila seorang lelaki tinggi melihat seorang wanita kecil, secara naluriah, dia ingin melindunginya. Dia akan merasa lebih kuat dan lebih dihargai untuk menjaganya kerana dia lebih feminin dalam perspektifnya. Gadis kecil, menurut pengalaman saya, garang.

4: Berapakah ketinggian yang paling menarik?

Menurut kajian yang dilakukan oleh perkhidmatan temu janji Badoo, ketinggian adalah yang paling kanan di antara pengguna mereka yang berumur 18 hingga 30 tahun. Badoo mendapati bahawa ketinggian 5 kaki 8 inci adalah ketinggian yang paling popular untuk lelaki , diikuti oleh 5 kaki 10 inci dan 5 kaki 6 inci, setelah mengundi 20,000 Orang Britain.

Kesimpulan:

Memiliki tinggi badan adalah anugerah dari Tuhan. Anda mempunyai banyak faedah jika tinggi badan anda tinggi. Anda kelihatan lebih tampan dan menarik. Anda juga kelihatan lebih hebat dan yakin. Tetapi pada masa yang sama, anda juga mungkin menghadapi kesukaran seperti anda mungkin mati kerana barah dan banyak penyakit lain.