Anda mungkin berfikir bahawa jika anda memiliki kereta, maka insurans akan lebih murah daripada yang lain. Terdapat banyak faktor yang menjadikan insurans kenderaan lebih murah seperti yang anda fikirkan. Secara amnya, insurans kereta adalah murah jika anda memiliki kereta. Tetapi anda perlu tahu adakah keperluan insurans kenderaan untuk kenderaan anda?

Mengapa anda memerlukan insurans kereta?

Insurans kereta yang betul membantu anda mendapatkan hak atas kemalangan segera. Ada baiknya jika anda mempunyai insurans kereta untuk melindungi diri dan keluarga anda. Selain itu, anda boleh mendapatkan insurans kereta yang murah, tetapi bergantung kepada banyak faktor seperti berikut.

Faktor yang mempengaruhi insurans kereta anda:

Banyak faktor yang mempengaruhi polisi insurans kereta, seperti berikut.

Keperluan negeri:

Banyak negeri mempunyai syaratnya. Banyak negara mahukan insurans liabiliti untuk insurans lain. Jadi, anda perlu mengetahui keadaan negeri anda.

Situasi kewangan:

Apabila anda mengambil insurans kereta anda, anda perlu membayar sejumlah wang untuknya. Jadi, anda perlu menjaga.

Kenderaan:

Kereta yang anda pandu mungkin memberi kesan yang besar terhadap polisi anda.

Miles, anda memandu:

Satu lagi muslihat adalah menentukan berapa banyak anda memandu kereta anda. Banyak syarikat mengemukakan berapa batu yang anda jalani? Anda dapat potongan harga . Jadi, berhati-hati dengan perkara ini.

Lokasi:

Lokasi sangat penting semasa mendapatkan insurans kereta. Sekiranya anda tinggal di kawasan di mana terdapat sedikit jenayah, anda akan mendapat insurans kenderaan murah. Jadi, lokasi anda sangat penting.

Ringkasan: Setelah mengetahui faktornya secara terperinci, anda boleh mendapatkan insurans kenderaan murah di kawasan anda.

Soalan Lazim

Adakah insurans kereta lebih murah jika anda mempunyai kereta lain?

Sekiranya anda memiliki kereta lain, maka anda berpeluang mendapatkan harga insurans yang lebih murah. Anda boleh mendapatkan harga termurah di pasaran. Lebih-lebih lagi, anda boleh mendapatkannya dengan cepat. Jadi, tidak perlu risau tentang perkara itu.

Adakah syarikat kereta memeriksa jarak tempuh?

Ya, kerana jarak tempuh kereta adalah satu perkara yang biasa digunakan oleh syarikat insurans kereta untuk memeriksa premium insurans anda.

Siapa yang mempunyai insurans kereta dalam talian termurah?

Terdapat banyak syarikat yang memberikan bantuan dalam talian kepada pelanggan mereka.

Tidak Nama syarikat
1 USAA
2 Ladang Negeri
3 Geico
4 AAA

Kesimpulan:

Ini dari pihak saya; Saya harap anda mendapat maklumat berharga dari artikel di atas. Insurans kenderaan paling murah akan membantu anda mengatasi masalah segera. Sebelum pergi ke pasar untuk insurans kereta, anda mesti mengetahui keperluan anda. Saya harap anda dapati artikel ini sangat menarik; jika ada kekaburan, sila tanya di bahagian komen.

Topik-topik yang berkaitan:

Apa itu insurans kenderaan?

Siapa yang mempunyai insurans kenderaan terbaik dan termurah?

Siapa yang mempunyai insurans Auto termurah?

Rujukan: