Adakah Avon adalah Skim Piramid? Tidak mungkin bagi banyak orang untuk mendapatkan wang dalam skim piramid , skim piramid adalah haram. Organisasi MLM seperti Avon tidak menyalahi undang-undang memandangkan ada kemungkinan masuk tunai daripada menjual barang dan tidak hanya mendaftar. adalah sesuatu yang luar biasa bagi sebilangan besar orang untuk membawa wang dalam skim piramid, skim piramid adalah tidak sah. Organisasi MLM seperti Avon tidak menyalahi undang-undang dengan alasan bahawa masuk akal untuk membawa wang tunai daripada menjual barang dan tidak hanya mendaftar.

Avon adalah MLM tulen yang menjual barang kosmetik yang berpatutan. Terdapat beberapa isu dengan organisasi luar membeli Avon yang telah mendorong beberapa grating di panjang berjalan syarikat . Walau bagaimanapun, kebanyakan perwakilan Avon kehilangan wang tunai memandangkan penawaran bulan ke bulan berkongsi untuk " tetap dinamik ".

Skim piramid akan mengambil spekulasi yang mendasari dari setiap bahagian dan menjamin untuk membayar mereka kerana memilih orang lain ke dalam skema tersebut. Anda tidak pernah membeli barang; anda menjadi terikat dengan ' kebebasan ' untuk menjadi kaya.

Apa itu Avon?

Avon ditubuhkan pada tahun 1886 oleh David McConnell dan secara praktikalnya merupakan syarikat perjanjian langsung OG.

Segala-galanya bermula ketika David, yang biasa menggunakan pintu masuk wanita untuk menjual buku, memahami bahawa apa yang sebenarnya diperlukan oleh wanita itu adalah aroma, sehingga dia mengubah permainannya dan mulai menjual bahawa semuanya menjadi sama.

 • Tidak lama kemudian usaha barunya berjaya, dan kini syarikat yang kita kenali sebagai Avon adalah syarikat keunggulan keempat belas terbesar di planet ini, yang menawarkan segalanya dari penyembunyian dan maskara hingga serum rambut, krim dan itu baru permulaan.

 • Avon juga memegang gelaran sebagai syarikat tawaran langsung paling berpengalaman yang pernah ada, dan syarikat MLM kedua terbesar di dunia selepas Amway!

 • Walaupun Avon pernah menggunakan rancangan tindakan tawaran langsung, mereka mengubah semuanya sekitar tahun 2005 menjadi pembinaan pemasaran yang berperingkat, dan pada masa ini terdapat sekitar 6.5 juta ejen Avon di seluruh planet ini menjual barang-barang Avon dan memasukkan orang lain ke dalam biMenyisipkan gambar wanita yang tidak teratur tanpa penjelasan khusus.

Ringkasan

Avon ditubuhkan pada tahun 1886 oleh David McConnell dan secara praktikalnya merupakan syarikat perjanjian langsung OG.

Apa itu MLM?

MLM mewakili pemasaran berperingkat, dan organisasi MLM disebut organisasi pemasaran rangkaian.

 • Anda tidak mendapat pampasan dalam MLM. Semua perkara sama, anda membawa wang tunai daripada menawarkan barang kepada individu yang anda kenali dan memasukkan orang lain ke dalam perniagaan .

 • Pada saat anda mendaftarkan individu yang diperbaharui dan individu itu mula membawa wang tunai, anda akan mendapat komisen dari tawaran dan memilih yang dihasilkan dari individu tersebut.

 • Ini turun dalam tahap yang berbeza (akibatnya berperingkat).

 • Pada masa ini, sementara anda dapat memperoleh wang tunai dari menjual barang apa saja yang ditawarkan oleh syarikat MLM anda (untuk situasi Avon ia adalah barang yang luar biasa), sebilangan besar organisasi MLM suka memilih yang lain kerana mereka tetap dapat memperoleh pendapatan mudah dari individu tersebut , walaupun sekiranya mereka menjual barang, mereka akan mendapat komisen bola ganjil.

 • Titik pasti seseorang dalam syarikat MLM seperti Avon, pada ketika itu, adalah memilih seberapa banyak individu seperti yang diharapkan dalam keadaan ini, yang memberi kuasa kepada mereka untuk membuat banyak hasil automatik untuk sedikit pekerjaan.

TIADA. Skim piramid
1 Mary Kay Consulting
2 Sains Kesihatan USANA
3 BurnLounge, Inc.
4 Vemma
5 Herbalife

Skim MLM dan Piramid

Tumpukan organisasi MLM akhirnya dikontraskan dengan skema piramid yang tidak sah, dan Avon adalah sama - semua perkara yang dipertimbangkan, mereka menolak musuh undang-undang skim piramid China!

Namun, apakah itu skema piramid?

Memang, skim piramid pada dasarnya sama dengan MLM dengan cara yang disusun, namun kontras utamanya ialah organisasi MLM menjual item sama seperti membayar individu untuk memasukkan orang lain ke dalam perniagaan.

 • Walaupun demikian, sebagai individu dari kenaikan skim, pendaftaran dengan cepat menjadi tidak dapat difahami sehingga kebanyakan individu tidak dapat memanfaatkan skim ini atau bahkan membuat usaha asasnya kembali.

 • Grafik Wikipedia di bawah menggambarkan betapa tidak masuk akalnya ini - setelah hanya beberapa tahap pendaftaran, skema ini akan mendaftarkan semua orang di dunia dan tidak akan ada orang yang dipilih!

 • Oleh kerana tidak dapat difahami oleh sebilangan besar untuk membawa wang tunai dalam skim piramid, skim piramid tidak sah .

 • Organisasi MLM seperti Avon tidak menyalahi undang-undang memandangkan ada kemungkinan masuk tunai daripada menjual barang dan tidak hanya memilih.

 • Walaupun begitu, ini tidak menunjukkan bahawa beberapa organisasi MLM belum berfungsi seperti skim piramid. Walaupun sebuah perniagaan mungkin dibuat dengan cermat untuk tampak seperti sebuah perusahaan pemasaran yang benar-benar berperingkat, ia bagaimanapun dapat memanfaatkan ketentuan untuk menggunakan undang-undang dan kemampuan sebagai skema piramid dalam topeng.

 • Untuk meninjau apakah Avon adalah skema piramid , kita harus membuat terjun mendalam dan melihat-lihat bagaimana syarikat ini berfungsi.

Ringkasan

Skim piramid akan mengambil spekulasi yang mendasari dari setiap bahagian dan menjamin untuk membayar mereka kerana memilih orang lain ke dalam skema tersebut . Anda tidak pernah membeli barang; anda menjadi terikat dengan 'kebebasan' untuk menjadi kaya.

Adakah Avon adalah Skim Piramid?

Walaupun Avon pernah menjadi perniagaan transaksi langsung, mereka telah menjadi syarikat MLM selama lebih dari 15 tahun, menunjukkan bahawa sama seperti menawarkan barang kepada pelanggan runcit, perwakilan Avon juga dapat membawa wang tunai dengan memilih orang lain ke dalam syarikat - menjual ' peluang perniagaan.'

 • Oleh kerana perubahan dalam konsentrasi ini untuk masuk, banyak individu merasa bingung mengenai apakah Avon yang sangat mereka gemari pada hari-hari yang lalu sangat penting bagi dunia yang tidak jelas yang dihuni oleh MLM seperti Monat dan Arbonne, yang menjamin organisasi yang asli dan bermoral, namun kiiiiinda berfungsi sebagai skema piramid (kononnya).

 • Pada mulanya, slogan laman web Avon menunjukkan kepada kami banyak tentang keperluan syarikat.

 • Perkara utama yang dinaikkan oleh Avon adalah peluang untuk 'Berubah menjadi Perwakilan Avon,' berbanding barang-barang yang sebenarnya (yang hampir menjadi catatan sampingan).

 • Seperti yang anda ketahui, petunjuk skema piramid adalah titik di mana syarikat berteriak lebih kuat untuk mengejar 'peluang' mereka berbanding membeli barang mereka.

 • Bagaimanapun, slogan sahaja tidak mencukupi untuk mengelompokkan Avon sebagai skema piramid .

 • Untuk benar-benar melihat bagaimana Avon berfungsi hari ini, kita perlu kembali mengikut jadual ke mana semua ini bermula…

 • Avon melaporkan peralihannya untuk mendaftar pada tahun 2005. Ini penting untuk 'program pembangunan semula' yang sangat besar yang bertujuan untuk menyokong tawaran dan memotong biaya.

 • Dalam laporannya tahun 2005 kepada SEC (Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa), Avon menyatakan pengaturannya untuk 'memperluas program Kepemimpinan Penjualan kami dan berusaha untuk menarik peluang pendapatan Perwakilan kami,' yang menggambarkan program itu sebagai 'program gaji berperingkat yang menawarkan kepada Perwakilan peluang untuk memperoleh keuntungan dari komisen bergantung pada tawaran yang dibuat oleh Perwakilan yang telah mereka daftarkan dan siapkan. '

 • Penekanan untuk menjual 'peluang gaji' dan bukannya produk penjagaan kecantikan jelas dalam iklan terbesar Avon dalam set pengalamannya - Super Bowl 2009.

 • Dalam perniagaan ini, yang disampaikan kepada penonton TV terbesar sepanjang tahun, Avon tidak memajukan produk penjagaan kecantikannya, namun mengiklankan 'peluang gaji', dan mendesak orang ramai untuk menghubungi ejen Avon untuk mengetahui lebih banyak lagi.

 • "Jadi apa?" Anda mungkin berfikir.

 • Bolehkah kita benar-benar menyalahkan Avon kerana perlu meneruskan permainan mereka dan terus maju ke abad ke-21?

 • Secara amnya, saya katakan tidak.

 • Sejujurnya, sekiranya kita membincangkan topik lain selain pemasaran berperingkat, saya akan mengakui perniagaan setua Avon mengubah segalanya dan mengikuti tajuk yang diambil oleh pesaing mereka.

 • Bagaimanapun, ketika kita mulai memikirkan mengapa Avon mengubah rancangan tindakannya, keadaan menjadi sangat menekankan.

 • Pada tahun 2009, jumlah Perwakilan Avon yang dinamis menjelang akhir tahun adalah 3% lebih tinggi dari tahun sebelumnya, sementara pada umumnya pendapatan turun 9%.

 • Ini menunjukkan bahawa pada tahun 2009, Avon secara paksa memasukkan perwakilan penjualan baru ke pasar yang merosot, dengan sengaja membanjiri ruang dengan jumlah Rep yang semakin meningkat ketika minat runcit untuk item pada dasarnya tidak ada.

 • Karya yang sangat menarik (dibaca: menekankan) dalam artikel USA Today 2009 nampaknya menegaskan bahawa ini bertujuan.

 • "Pada masa ini, peluang menjual segera kami sebenarnya adalah item No. 1 yang perlu kami jual," kata Geralyn Breig, pemimpin Avon Amerika Utara.

 • Bagi yang tidak tercerahkan, ini mungkin tidak boleh dijadikan bahan jenaka.

 • Walau bagaimana pun, ketika anda merenungkan makna ketat skema piramid, penegasan Geralyn berubah menjadi sangat mengganggu.

 • Semua perkara dipertimbangkan, jika peluangnya adalah 'Tidak. 1 item, 'ketika itu, tidakkah Avon berfungsi sebagai skim piramid ?

 • Seperti yang kita dapati sebelumnya, skema piramid akan mengambil usaha yang mendasari dari setiap bahagian dan menjamin untuk membayar mereka untuk memasukkan orang lain ke dalam skema tersebut. Anda tidak pernah membeli barang; anda semakin terikat dengan 'kebebasan' untuk menjadi kaya.

 • Sekiranya anda memerlukan lebih meyakinkan matlamat Avon yang tidak jelas, lihat laporan tahunan 2009 ini kepada SEC, di mana mereka mengatakan bahawa memperoleh pendapatan dengan meminta lebih banyak Rep yang harus membeli barang adalah langkah yang berkesan untuk mengurangkan minat runcit untuk item Avon.

Ringkasan

Walaupun Avon pernah menjadi perniagaan transaksi langsung, mereka telah menjadi syarikat MLM selama lebih dari 15 tahun, menunjukkan bahawa sama seperti menawarkan barang kepada pelanggan runcit, perwakilan Avon juga dapat membawa wang tunai dengan memilih orang lain ke dalam syarikat - menjual ' peluang perniagaan.'

Laporan tersebut menyatakan: '

Pendapatan mutlak untuk tahun 2009 secara tidak langsung dipengaruhi oleh faktor penekanan kemelesetan, kerana permintaan di bawah mendapat dari Perwakilan lebih daripada mengimbangi pengembangan di Perwakilan Aktif. Permintaan biasa tetap diuji, terutama di kelas bukan kehebatan kami. Urus niaga barangan bukan Kecantikan menurun 13% pada tahun 2009, sejajar dengan iklim runcit keseluruhan. Tawaran barangan Kecantikan menurun 6% pada tahun 2009. Perkembangan Perwakilan Aktif pada tahun 2009 mencerminkan kemajuan kami dalam mendaftar dan menyiapkan usaha. '

Tahun 2009 adalah tahun helluva bagi Avon.

Apa Jenis Produk Yang Dijual oleh Avon? (Sekejap)

Kami tidak akan melalui senarai barang di sini. Rundown sangat besar.

Apa yang mereka jual?

Pada dasarnya bagaimana kita memeriksa kelas:

 • Lelaki

 • Kesejahteraan

 • Reka bentuk

 • Wangian

 • Hiasan

 • Mandi dan Badan

 • Penjagaan kulit

 • Kosmetik

 • dan sebagainya

Pertanyaannya ialah berapa kosnya?

Banyak MLM menjual barang yang mahal dan seseorang boleh mendapatkan barang serupa di kedai kejiranan anda atau Amazon dengan kos yang lebih rendah.

 • Namun, Avon tentunya bukan MLM standard dan itu juga berlaku untuk kos barang.

 • Mereka juga mempunyai segmen "potongan harga" di mana anda boleh membeli beberapa barang beberapa dolar.

 • Oleh itu, mempunyai strategi nilai, anda sebagai pedagang berpotensi mempunyai peluang lebih tinggi untuk menjual barang Avon. Tidak merujuk kepada ukuran pelbagai perkara (antiperspirant, ubat gigi, syampu, kasut , jam serangga, tongkat kilat…), jadi anda boleh memilih pelbagai perkara.

 • Anda kemungkinan besar telah melihat senarai Avon yang sebenarnya. Ada yang lain secara berkala (saya terima).

 • Pemurah dan di sini - Avon akhir-akhir ini mengemukakan senarai lain;

ringkasan

Banyak MLM menjual barang yang mahal dan seseorang boleh mendapatkan barang serupa di kedai kejiranan anda atau Amazon dengan kos yang lebih rendah.

Apa kata Orang Mengenai Produk?

Sebilangan besar orang yang menggunakan Avon berpuas hati dengan item tersebut.

Adakah Avon adalah Skim Piramid

Syarikat ini telah wujud selama lebih dari 130 tahun , jadi mereka semestinya mempunyai lebih banyak item yang maju. Pasti bagi individu tertentu, ini tidak akan berfungsi, namun kita pada umumnya unik dan mempunyai kepekaan terhadap pelbagai jenis sebatian sintetik .

Jelas, item Avon tidak akan memenuhi 100% pelanggan.

Dalam semua kenyataan tidak ada kesan sampingan yang terperinci.

Jadi adakah ini menjadikan Avon sebagai skema piramid?

 • Perbezaan yang signifikan antara skema piramid dan MLM adalah bahawa skema piramid biasanya tidak mempunyai item.

 • Avon benar-benar mempunyai item, dan banyak wakil Avon nampaknya tidak banyak dalam menjual barang daripada peluang perniagaan (sehingga saya meninggalkan UK, saya sebenarnya mempunyai indeks Avon biasa yang mendorong kotak surat saya!).

 • Tambahan pula, Avon mempunyai ruang lingkup item yang besar, dan keseluruhan kesepakatan adalah bahawa ia sangat berkualiti dan bernilai.

 • Walaupun demikian, mengingat fakta bahawa sebuah syarikat menjual barang tidak menunjukkan bahawa ia tidak dapat berfungsi sebagai skema piramid di latar belakang .

 • Untuk menyelesaikannya, kita harus mengikuti wang tunai.

 • Sekiranya Avon bekerja sebagai skim piramid , sebahagian besar pendapatan mereka akan datang dari sukarelawan mereka berbanding dengan tawaran barang kepada pelanggan runcit.

 • Oleh kerana Avon tidak mengedarkan artikulasi pendedahan gaji standard, sukar untuk mengatakan dengan tepat dari mana mereka mendapatkan sebahagian besar wang tunai mereka, namun sangat menarik untuk melihat bahawa Avon terus memilih jurujual baru secara paksa walaupun dengan pendapatan umum berada di penurunan yang berterusan.

 • Tanpa pilihan untuk melihat-lihat angka, yang perlu kita hilangkan adalah pernyataan Avon sendiri, dan apa yang mereka katakan mengenai harapan Avon sebagai syarikat.

 • Ini adalah hipotesis tanpa keraguan, namun saya percaya cukup jelas di mana keperluan Avon - Avon tidak melihat keperluan sebenar untuk mempromosikan barang mereka untuk mendorong penawaran item. Mereka mendorong peluang itu, tanpa menyedari bahawa tidak banyak Perwakilan Avon yang benar-benar membuat pembayaran gaji.

 • Sejak bergabung menjadi Rep Avon berharga tunai. Anda perlu membayar untuk mengikutinya, anda perlu membeli barang dan pek ujian dan senarai dan sebagainya

 • Sebagai Rep Avon, anda membelanjakan lebih banyak wang tunai untuk Avon daripada Sandra dari jalan raya.

 • Sebagai Rep Avon, pada ketika itu, anda bukan pemilik perniagaan Avon anda sendiri. Anda adalah pelanggan Avon.

 • Saya tidak boleh katakan. Saya mempunyai pandangan saya, namun saya lebih suka tidak digugat, dan saya juga tidak mempunyai keinginan untuk berhenti sebentar untuk berfikir.

Saya hanya akan menyelesaikannya di sini dengan menolong anda mengingati apa yang difikirkan oleh Geralyn Breig, Presiden Avon Amerika Utara - 'Pada masa ini, peluang menjual segera kami sebenarnya adalah item No. 1 yang perlu kami jual,'

Sebenarnya, saya percaya yang mengatakan semuanya .

Ringkasan

tidak dapat dibayangkan bagi sebilangan besar orang untuk membawa wang tunai dalam skim piramid, skim piramid tidak sah. Organisasi MLM seperti Avon tidak menyalahi undang-undang dengan alasan bahawa masuk akal untuk membawa wang tunai daripada menjual barang dan tidak hanya mendaftar.

Walaupun Avon pernah menjadi perniagaan urus niaga langsung, mereka telah menjadi syarikat MLM selama lebih dari 15 tahun, menyiratkan bahawa sama seperti menawarkan barang kepada pelanggan runcit, perwakilan Avon juga dapat membawa wang tunai dengan memasukkan orang lain ke dalam syarikat - menjual ' peluang perniagaan.'

Soalan Lazim

1. Adakah Avon adalah pemasaran berperingkat?

Syarikat multi-level paling berpengalaman yang berada di pasaran dari abad yang lalu sekitar 134 tahun dan dalam masa aliran juga memperoleh reputasi besar. Menurut ikhtisar terbaru MLM Teratas di Dunia, ia adalah syarikat kedua terbesar selepas Amway dan syarikat kelima terbesar di planet ini.

2. Adakah Avon adalah syarikat yang tulen?

Sinopsis: Avon adalah MLM tulen yang menjual barang kosmetik yang berpatutan. Terdapat beberapa masalah dengan organisasi luar yang membeli Avon yang telah mendorong beberapa masalah di syarikat yang telah lama berjalan. Walau apa pun, kebanyakan ejen Avon kehilangan wang tunai kerana standard penawaran bulan ke bulan untuk "kekal dinamik".

3. Adakah Avon meninggalkan perniagaan?

NEW YORK, 4 Januari 2021 / PRNewswire / - New Avon Company, pelopor jenama hebat dan tawaran langsung, hari ini melaporkan bahawa ia mengubah nama korporatnya menjadi The Avon Company. Nama sebelumnya adalah kesan sampingan dari pembangunan semula korporat dan akan secara rasmi diletak jawatan.

4. Atas sebab apa Avon pendek?

Agar munasabah, banyak masalah Avon dapat disusuli kembali ke masalah Jung: ada ujian pembayaran kerajaan yang berharga 500 juta dolar Avon dan pentadbiran yang dilakukan sejak sekian lama, yang berasal dari usaha pembangunan luar negeri dan menolak Avon sebarang perniagaan China yang boleh dilaksanakan.

5. Adakah hasil automatik Avon?

Pendapatan Sisa dengan Avon adalah titik di mana anda mendapat gaji berterusan bergantung pada pekerjaan (perniagaan) orang lain. Membangun kumpulan membawa anda sisa wang. Dengan Avon terdapat 10 darjah Peluang Kepimpinan.

6. Adakah Produk Avon Dibuat di Amerika Syarikat?

Setelah lebih dari 100 tahun membuat barangan unggulan di AS, Avon menawarkan barisan pengeluaran terakhirnya kepada pengeluar produk penjagaan kecantikan Perancis. Cerberus membeli saham 17% dalam syarikat induk dan memperoleh 80% New Avon, yang mengasingkan bahagian yang tidak berbuah dari perniagaan global Avon.

7. Bagaimana wakil Avon dibayar?

Sebagai Wakil Avon yang lain, anda akan memperoleh komisen tawaran 25% untuk semua kehebatan dan 20% untuk rumah dan gaya selagi pesanan anda seperti jam tangan lengkap $ 40 atau lebih. Dengan kekuatan pendorong Pathway to Premier baru Avon, perwakilan baru dapat memperoleh hingga $ 3,250 dalam 8 misi awal mereka (empat bulan).

8. Atas sebab apa MLM adalah tanggapan yang kurang difahami?

Sebilangan besar yang menyertai MLM sebenar tidak menghasilkan wang tunai. Sebahagian daripada mereka kehilangan wang tunai. Kadang-kadang, individu menerima bahawa mereka telah bergabung dengan MLM yang tulen, tetapi akhirnya menjadi skim piramid yang tidak sah yang mengambil semua yang mereka letakkan dan meninggalkan mereka dengan warna merah.

9. Adakah MLM hebat?

Adakah anda benar-benar akan membawa wang tunai dalam MLM? Jawapan ringkasnya memang, namun sebagai peraturan umum, hanya sebilangan kecil perwakilan yang benar-benar memahami keuntungan tinggi yang diumumkan dalam bahan khas MLM dan pada perjumpaan. Sebilangan kumpulan tidak membawa wang tunai, dan sebilangan kumpulan benar-benar kehilangan wang tunai.

10. Adakah Avon merupakan jenama penjagaan kulit mewah?

Ya, Avon adalah jenama mewah antarabangsa, yang beribu pejabat di London. Jenama ini unggul dalam produk kecantikan dan penjagaan diri, termasuk kosmetik kulit, wangian, pakaian dan lain-lain.

artikel berkaitan