Adakah Keto Coke Diet? Soalan yang paling kerap diajukan oleh mereka yang mengikuti Keto Diet. Ya, berita baiknya ialah anda boleh mengambil soda diet kerana ia bebas gula dan tidak mengandungi kalori . Tetapi tunggu, ia tetap menjadi soda.

Adakah Diet Coke Baik untuk Keto?

Diet Coke adalah minuman lazat dan menarik yang rendah karbohidrat atau kalori dan tidak mempunyai gula. Diet kok dianggap salah satu minuman soda paling terkenal yang terdapat di pasaran, yang mempunyai kalori yang sangat rendah . Cukup sedap tetapi menunggu sebentar; adakah Diet Coke ok pada keto? Soalan ini hampir diajukan oleh setiap orang yang menjalani diet ketogenik. Mari perbincangan ringkas mengenai sama ada anda boleh meminumnya atau tidak dalam diet keto .

Ketosis adalah cara yang luar biasa untuk menurunkan berat badan secara sihat; ini bermaksud bahawa anda harus memasuki keadaan ketosis hanya dengan memakan makanan yang sihat dan membuang semua makanan yang tidak sihat dari diet anda, termasuk diet kok.

Ringkasan: Sekiranya anda tidak boleh berhenti minum Diet Coke dan barang-barang tidak sihat yang serupa, anda harus mengurangkan pengambilannya secara perlahan.

Adakah Diet Coke Buruk Untuk Keto?

Ya, anda akan menambah berat badan dengan mengonsumsi banyak diet kok, kerana berperanan untuk menambah berat badan. Walaupun diet coke mempunyai kalori yang rendah atau tidak, berat badan tidak hanya diperoleh dengan memakan kalori. Banyak faktor yang menyumbang kepada proses kenaikan berat badan .

Minuman soda mempunyai banyak pemanis buatan dan bukannya gula asli; kita pasti boleh mengatakan bahawa mereka bertanggungjawab untuk proses kenaikan berat badan. Adakah diet coke buruk untuk keto ? Mari kita bincangkan kaitan antara kenaikan berat badan dan minuman diet ini. Mari kita lihat apa yang boleh dilakukan oleh diet coke kepada badan anda:

1. Pemanis Buatan dalam Diet Coke:

Pemanis dapat meningkatkan keinginan dan selera makanan anda; dengan demikian, anda akan makan lebih banyak dan menambah berat badan .

2. Tabiat Makan berlebihan:

Oleh kerana diet kok tidak mempunyai kalori, anda perlu makan lebih banyak makanan untuk mengimbangi pengambilan kalori anda. Oleh itu, anda akan merasa baik untuk makan sejumlah besar makanan kerana minumannya mempunyai kalori sifar, jadi anda akan mengimbangi kalori yang sangat rendah dalam minuman soda .

3. Tiada nutrien dalam pemanis:

Pemanis buatan yang terdapat dalam minuman soda tidak mempunyai nutrien yang baik, sehingga tidak sihat. Oleh itu, apabila tidak ada nutrien yang sihat dalam diet anda, anda ingin makan lebih banyak makanan kerana anda masih mempunyai keinginan setelah minum soda.

Ringkasan : Akhirnya, anda tidak akan mendapat nutrien atau makanan tambahan yang sihat dengan penggunaan diet kokas atau soda diet secara berterusan. Sebagai gantinya, ini akan membawa anda kepada risiko lain yang berkaitan dengan kesihatan manusia.

Adakah Diet Coke Keto Mesra?

Sekiranya kita bercakap dari sudut pemakanan, maka minuman soda ini tidak sihat, dan tidak ada yang harus memasukkannya secara teratur dalam dietnya. Oleh itu, jika anda ingin mengetahui bahawa diet keto coke, maka baca post ini.

Sebilangan orang yang baru memulakan diet keto berpendapat bahawa mereka boleh mengambil makanan yang tidak sihat jika makanan ini rendah kandungan karbohidrat dan gula dan memberi anda keton dalam jumlah yang tinggi. Ini sama sekali tidak benar dari sudut pemakanan. Minuman soda ini mungkin tidak memberi kesan jangka pendek, tetapi kesihatan anda akan terjejas teruk setelah sekian lama.

Diet kok dan hujung Ketosis menyatakan:

Diet Coke dan Keto

Coke diet boleh mengeluarkan ketosis kerana minuman soda dapat menurunkan kadar keton anda di dalam badan. Oleh itu, apabila anda mempunyai keton yang rendah di dalam badan, anda akan secara automatik keluar dari keadaan ketosis .

Sebabnya ialah bahawa apabila anda minum cokes diet , mereka akan meningkatkan insulin di dalam badan; akhirnya, tahap keton anda akan menurun. Oleh itu, apabila tahap keton menurun, anda akan kekurangan ketosis.

Ringkasan : Walaupun soda diet ini tidak mengandungi karbohidrat atau kalori, penggunaan jangka panjangnya boleh memberi kesan buruk kepada kesihatan anda dan menjadi punca banyak penyakit.

Soalan Lazim (Soalan Lazim):

1. Seberapa buruk soda diet pada Keto?

Anda akan mempunyai kesan berikut semasa anda memakan diet kok:

 • Tahap insulin anda akan meningkat.
 • Tahap keton anda akan semakin rendah.
 • Anda akan keluar dari keadaan ketosis.
 • Anda sekali lagi akan bergerak menuju kegemukan.

Kafein yang juga terdapat dalam Diet coke dan harus diminum dalam dosis kecil, tetapi apabila digabungkan dengan aspartam, ia dapat menjadi sangat ketagihan untuk sel-sel otak. Oleh itu, aspartam tidak selamat untuk kesihatan anda dalam dos yang tinggi; namun, dos kecil tidak berbahaya.

2. Adakah Diet Coke mempunyai ■■■■■?

Terdapat label pemakanan pada setiap diet kok yang menyatakan bahawa kok diet mempunyai:

 • sifar kalori,
 • 0g protein,
 • 0g lemak,
 • 0g karbohidrat, dan
 • Lebih kurang 35 mg Natrium.

Sebagai tambahan kepada nutrien yang disebutkan di atas, kok diet mempunyai banyak bahan lain yang tidak sihat, yang disenaraikan di bawah:

 • Pengawet & bahan tambahan
 • Bahan kimia berbahaya
 • Warna dan pemanis buatan

Semua ramuan ini tidak sihat untuk gaya hidup sihat & aktif. Tidak syak lagi, kok diet tidak mengandungi banyak karbohidrat, tetapi kita juga harus mengelakkan bahan berbahaya lain yang terdapat dalam diet kok; sebab itu minuman soda tidak sihat.

3. Apa yang boleh anda minum sebagai ganti diet kok?

Mungkin ada beberapa minuman yang boleh anda minum pada diet keto yang tidak akan mempengaruhi keadaan ketosis anda. Ini dikenali sebagai " Minuman mesra keto ." Minuman keto ini bukan sahaja memberi anda rasa memuaskan yang anda idamkan, tetapi juga akan membuat anda dalam keadaan membakar lemak, ketosis.

Mari lihat minuman soda mana yang boleh anda dapatkan dalam diet keto:

 • Minuman buatan sendiri: anda boleh mencampurkan air mendidih dengan warna atau rasa kegemaran anda. Anda juga boleh menambah pemanis buatan pilihan anda.
 • Anda juga boleh minum minuman menggelegak yang tidak mempunyai pemanis yang mengandungi campuran rasa semula jadi.
 • Anda juga boleh minum air lemon kerana mempunyai sifat antioksidan; ia adalah pilihan terbaik. Ia dapat membantu dalam proses pencairan lemak.

4. Pemanis buatan yang terdapat dalam diet kok?

Aspartame terdapat dalam kebanyakan minuman diet dan minuman berkalori rendah yang lain. Ini telah digunakan sebagai pemanis berlebihan dalam banyak minuman untuk jangka masa yang panjang.

Banyak jenis penyelidikan membuktikan bahawa diet kok boleh menyebabkan ketagihan kerana mempunyai kualiti yang menarik. Aspartam mempunyai toksin teruja, yang boleh membunuh sel-sel otak. Sebelum sel-sel otak mati, sel-sel tersebut semakin meningkat ke tahap kafein.

Pokoknya:

Anda mesti mempunyai matlamat untuk mengurangkan pengambilan minuman soda ; anda mesti makan lebih banyak makanan yang padat nutrien dan kalori daripada makanan yang mengandungi pemanis buatan. Oleh itu, untuk soalan anda ialah keto coke diet ? Jawapan mudah adalah ya tetapi kadang-kadang hanya mengambilnya pada beberapa acara khas.

Baca Lagi:

Adakah Diet Coke Keto Mesra?

Adakah Diet Coke ok di Keto?

Adakah Diet Coke Buruk untuk Keto?

Adakah Diet Coke Keto Selamat?