Orang sangat prihatin dengan diet coke ok pada keto atau tidak? Coke diet tidak berkhasiat kerana tidak memberi anda nutrien yang baik. Coke diet hanya mengandungi pemanis buatan, perisa, air soda, dan bahan tambahan. Jadi jawapannya ialah diet kok bukan keto. Diet Coke mesra Keto?

Seperti yang kita ketahui bahawa tujuan utama diet keto adalah untuk memastikan pengambilan karbohidrat anda sangat rendah, biasanya kurang dari 50g sehari. Pengambilan karbohidrat ini sangat diperlukan untuk menjaga ketosis anda. Walau bagaimanapun, diet kok mempunyai jumlah karbohidrat yang sangat rendah, tetapi tetap berbahaya bagi kesihatan anda.

Diet kok mempunyai aspartam, yang bebas dari gula dan pemanis tiruan yang rendah kalori. Penggunaan aspartam boleh mengakibatkan banyak gangguan kesihatan seperti Kecemasan & kemurungan, kadar gula tinggi, penyakit Alzheimer dan Parkinson, keletihan, dan kekeliruan mental.

Itulah sebabnya mana-mana diet kok atau diet Pepsi hanya lebih teruk daripada yang kita bayangkan kerana masalah kesihatan yang berkaitan dengan penggunaannya.

Anda mungkin berfikir bahawa diet kok bebas daripada karbohidrat atau gula untuk menggunakannya dalam diet keto tetapi tunggu! Mereka lebih teruk daripada minuman yang mengandung gula; memang betul. Telah terbukti bahawa diet kok boleh meningkatkan kemurungan.

Pokoknya:

Sama ada mereka rendah karbohidrat dan gula, diet coke merosakkan kesihatan anda. Kesimpulan dari persoalannya ialah diet kokas ok pada keto adalah bahawa diet kok tidak sesuai dalam diet keto kerana bahan berbahaya atau tidak sihat yang terdapat di dalamnya, yang tidak memberi khasiat.

Pautan Berkaitan:

Adakah Diet Coke Keto?

Adakah Diet Coke Keto Mesra?

Pil Diet Keto

Apa itu Keto Diet?

Pertanyaan yang diajukan di sini adalah, "Apakah diet coke ok di Keto?" Jawapan untuk soalan ini bukan jawapan hitam putih. Ini adalah soalan yang rumit dengan jawapan yang bahkan rumit. Untuk menjawab soalan ini dengan betul, kita perlu membahagikan topik menjadi sub-topik lebih jauh untuk menganalisis keadaan dengan lebih baik dan mencadangkan jalan keluarnya

Coke biasa

Untuk memahami komposisi diet kok, pertama, kita perlu mengkaji komposisi kok biasa. Coke biasa mempunyai bahan utama berikut:

 1. Air berkarbonat

Karbon dioksida yang disucikan adalah yang memberi Coca Cola gelembung ciri atau fizik yang ingin kita dengar semasa membuka botol Coke. Kira-kira 90% Cola terdiri daripada air sahaja

 1. Gula

Rasa manis kok adalah kerana gula. Tetapi ada dua lagi jenis kok. Salah satunya, disebut Coca Cola Zero Sugar yang mengandungi pemanis buatan dan bukannya gula kaya tenaga pekat. Yang lain adalah Diet Coke iaitu minuman tanpa kalori dan tanpa gula.

 1. Warna karamel

Caramel adalah agen pewarna larut yang ditambahkan dalam kok tidak hanya untuk memberikan warna khas kokas tetapi karamel juga membantu dalam memberikan rasa pahit khusus untuk minuman berkarbonat kita.

 1. Asid fosforik

Ejen penyumbang utama untuk rasa pahit atau kelembutan kok adalah penggunaan asid fosforik dalam minuman.

 1. Kafein

Kafein meningkatkan kepahitan atau minuman berkarbonat.

 1. Perisa semula jadi

Coca-cola dikatakan mempunyai dua bahan rahsia yang dirahsiakan sehingga kini. Campuran rasa semulajadi ini adalah formula rahsia yang masih belum diketahui dan dilindungi oleh syarikat.

Diet kok

Coke diet mengandungi beberapa bahan asas yang sama dengan kok biasa.

Bahan biasa dalam diet dan kok biasa adalah:

 1. Air berkarbonat

 2. Warna Karamel

 3. Asid fosforik

 4. Perisa

 5. Kafein

Bahan-bahan yang terdapat dalam diet kok adalah seperti berikut:

 1. Asid sitrik

Asid sitrik memberikan minuman rasa segar dan juga digunakan sebagai pengawet. Ia membantu membebaskan karbon dioksida yang dilepaskan sebagai gelembung dalam bentuk gelembung gas.

 1. Aspartame

Aspartame adalah pemanis tiruan rendah kalori. Lebih manis daripada sukrosa, gula meja, kira-kira 200 kali. Penggunaannya adalah biasa dalam penyediaan minuman dan gula-gula rendah kalori.

Ia mengandungi asid fenilalanin dan aspartat. Fenilalanin adalah sebab mengapa penggunaan aspartam kontroversial kerana fenilalanin menyebabkan pelbagai masalah kesihatan.

 1. Natrium Benzoat

Natrium benzoat adalah bahan tambahan makanan yang ditambahkan ke dalam minuman untuk meningkatkan keasidan dan meningkatkan intensiti rasa mereka. Ia juga ditambah sebagai pengawet.

 1. Acesulfame-Kalium

Ia juga pemanis buatan yang digunakan dalam kombinasi dengan aspartam atau sukralosa. Tetapi pendedahan jangka panjang terhadapnya menyebabkan banyak masalah berkaitan kesihatan.

Perbezaan antara komposisi kok dan diet biasa

Satu-satunya bahan yang terdapat dalam kok biasa dan tidak terdapat dalam diet kok adalah gula iaitu karbohidrat yang merupakan faktor utama menjadikan minuman itu padat kalori

Dua jenis pemanis buatan ditambahkan pada diet kok dan bukannya gula untuk mengurangkan kandungan kalori dan kandungan gula dalam minuman.

Diet ketogenik

Diet ketogenik adalah diet yang paling banyak diikuti untuk pesakit Alzheimer dan untuk tujuan penurunan berat badan secara tiba-tiba yang boleh disebabkan oleh pelbagai sebab dari pembedahan segera hingga ketahanan insulin kerana kegemukan.

Dalam diet ketogenik, sejumlah protein disediakan. Karbohidrat dikurangkan menjadi 5-10% iaitu 20 - 40 g. Pengambilan karbohidrat mestilah kurang daripada 50 g. Pengambilan lemak meningkat kepada 70 - 80% daripada jumlah pengambilan kalori.

Ini menjadikan tubuh mengambil lemak sebagai sumber tenaga utama dan bukannya karbohidrat dan menghantar badan ke keadaan ketosis.

Keadaan ketosis

Ketosis adalah keadaan yang dicapai oleh tubuh apabila memakan diet tinggi lemak dan rendah karbohidrat iaitu diet Keto. Nisbah pengambilan nutrien memaksa tubuh menggunakan lemak sebagai sumber tenaga utama dan bukannya karbohidrat. Metabolisme lemak dalam badan membebaskan badan ketonik dalam darah.

Untuk mengukur keadaan ketosis, tahap beta-hydroxybutyrate (BHB) darah diukur. BHB adalah badan keton utama yang terdapat di dalam aliran darah.

Pengambilan diet kok dalam diet ketogenik

Penggunaan minuman kok boleh diterima dalam diet ketogenik jika anda memakannya secara sederhana. Walaupun diet kok mengandungi sifar kalori, pemanis buatan yang digunakan dalam diet kok sangat kontroversial; dan banyak penyelidikan sedang dijalankan untuk mengetahui kesan buruk pemanis tanpa khasiat ini pada badan

Kebaikan pengambilan diet kok

Sekiranya anda menginginkan minuman berkarbonat semasa mengikuti diet, anda boleh mengambil diet cola tetapi hanya dengan sederhana. Sekiranya anda seorang "minuman berkarbonat sekali atau dua kali sebulan" seperti orang, dan anda sedang menjalani diet, kok diet adalah jawapan terbaik untuk keinginan anda.

Faedah pengambilan diet ketogenik

Diet ketogenik mempunyai beberapa faedah.

Diet ketogenik bermula pada awal abad ke-20 sebagai rawatan diet untuk penyakit Alzheimer kerana keperluan lemak makanan dipenuhi melalui sumber asid lemak yang sihat dan penting yang membantu dalam pengurusan penyakit mental ini.

Pada abad ke-21, diet ketogenik mula cenderung untuk faedah penurunan berat badan secara tiba-tiba. Diet ketogenik diberikan kepada pesakit dalam keadaan terkawal untuk penurunan berat badan secara tiba-tiba sebelum operasi. Ini juga meningkatkan kepekaan insulin dan menurunkan kadar kolesterol darah.

Kesan kesihatan buruk dari diet kok

Penggunaan soda diet kadang-kadang tidak berbahaya seperti penggunaan biasa. Pemanis buatan yang digunakan dalam diet kokas diperhatikan menyebabkan banyak komplikasi kesihatan, mulai dari keradangan kronik hingga barah. Ia mengurangkan kepekaan tubuh terhadap insulin. Ia juga diperhatikan menyebabkan komplikasi kesihatan kronik. Tetapi mekanisme yang tepat masih dalam penyelidikan.

Kesan kesihatan diet ketogenik yang buruk

Diet ketogenik tidak menyebabkan masalah kesihatan yang pasti, tetapi bertindak sebagai faktor penyebab pelbagai masalah kesihatan. Diet ketogenik menyebabkan kekurangan nutrien kerana pengambilan makanan yang kurang pelbagai. Ia adalah penyebab pelbagai komplikasi darah dan jantung, juga menyebabkan batu ginjal kerana metabolit lemak yang berlebihan.

Kesimpulannya

Sekiranya anda menjalani diet ketogenik dan menginginkan diet coke, anda boleh minum satu minuman setiap dua minggu sehingga maksimum. Tetapi jika anda biasa menggunakan minuman sejuk secara teratur, anda mesti menghindari diet ketogenik tetapi mengikuti diet yang lebih pelbagai dengan pengambilan kok biasa, itu juga hanya satu minuman seminggu sekali kerana komplikasi kesihatan akibat diet kok lebih daripada pengambilan gula pekat seperti halnya kok biasa.

Sedap, kegemaran semua orang, ketagihan, bertenaga, dan paling penting rendah karbohidrat - minuman keto sempurna yang sering disebut diet Coke. Salah satu soda yang paling popular, bertenaga, dan rendah kalori di dunia ...

Adakah diet Coke ok pada keto

Ia sedap dan menggembirakan dan rendah karbohidrat ... Jadi Bolehkah Saya Minum Diet Coke di Keto?

Diet kok tidak padat, namun Diet Coke berkala tidak akan merobohkan diet keto anda!

Yang perlu anda perhatikan adalah diet minuman ringan tidak dapat disahkan dari sudut makanan. Minuman ini tidak bermanfaat dan tidak boleh menjadi unsur kebiasaan dalam rutin makan yang padat.

Pelatih diet keto sering menganggap tidak wajar memakan makanan yang tidak enak selagi ia rendah karbohidrat dan memastikan tahap keton anda tetap tinggi.

Anda mungkin mempunyai pilihan untuk mendapatkan beberapa hasil yang untuk sementara waktu, namun kesejahteraan anda akan dipengaruhi.

Keto adalah kaedah yang luar biasa untuk membantu anda dalam bentuk badan, namun anda harus mencapai ketosis menggunakan diet keto yang padat. Ini menunjukkan bahawa anda perlu membuang makanan yang tidak diingini seperti Diet Coke, atau mungkin mengehadkan kemasukan anda secara drastik.

Keprihatinan utama:

Evade Diet Coke pada Keto - ia tidak berkhasiat tanpa mengira sama ada ia rendah karbohidrat.

Tidakkah perlu dikatakan sesuatu tentang Coke Zero, Diet Dr. Pepper atau Pepsi Zero dengan diet Keto anda?

Kami baru saja berpisah dengan Diet Coke yang tidak sesuai untuk cara hidup yang baik. Namun, adakah OK untuk diet Keto anda mempunyai Coke Zero, Pepsi Zero atau jenama cola lain yang terkenal?

Untuk menjawab pertanyaan ini yang paling tepat, bagaimana dengan kita pertama kali melihat manfaat sihat mereka.

Coke Zero, Diet Dr. Pepper dan Pepsi Zero semuanya tidak mengandungi gula, lemak atau protein, dan mempunyai kalori sifar. Mereka seperti Diet Coke di sepanjang garis ini.

Setiap daripadanya mengandungi jumlah Natrium dan Kalium yang sederhana - namun hanya 2% dari Nilai Harian yang dicadangkan. Terdapat pendekatan yang jauh lebih mahir untuk mendapatkan makanan tambahan ini, jadi kami tidak dapat mencadangkannya di premis ini.

Terdapat satu lagi perkara penting yang dapat dibahagi oleh cola ini: gula palsu.

Diet Dr. Pepper dan Pepsi Zero kedua-duanya mengandungi aspartam, gula palsu serupa yang terdapat di Diet Coke.

Coke Zero ditingkatkan dengan kedua kalium aspartam dan acesulfame (Ace-K). Pro K adalah gula fokus ekstrem yang lain, dan berkali-kali lebih baik daripada gula. Lebih-lebih lagi, mirip dengan aspartam, ia boleh dipertikaikan.

Pro K telah dinyatakan selamat untuk penggunaan manusia hingga 15 mg / kg / hari (sama dengan sekitar 20 balang Coke Zero setiap hari). Semua perkara yang dipertimbangkan, beberapa makhluk merenung menunjukkan bahawa ia mungkin mempunyai kesan neurologi atau metabolik yang tidak diingini.

Oleh itu, jelas bahawa cola elektif ini tidak lebih baik, dan seperti Diet Coke, mereka boleh merosakkan cara hidup anda yang sihat setiap kali dimakan secara rutin.

Saya sedar anda akan bingung, mendapat beberapa pertanyaan di otak anda, jadi izinkan saya membersihkan jiwa anda sekiranya anda memikirkan pertanyaan serupa yang saya fikirkan.

Adakah diet Coke menjadikan anda gemuk?

Adakah diet Coke boleh mengeluarkan anda dari ketosis?

Adakah gula palsu aspartam dalam diet Coke boleh menyebabkan penyakit?

Berapakah bilangan karbohidrat dalam diet Coke?

Adakah gula palsu termasuk ketosis?

banyak pertanyaan ya! kita mesti berpakaian.

Memang, Diet Coke tidak mengandungi kalori dan kalori mempunyai pengaruh dalam penurunan berat badan dan pengambilan berat badan. Dengan cara ini, sebenarnya, Diet Coke secara teoritis tidak membuat anda menambah berat badan.

Walau bagaimanapun, berat badan anda tidak hanya dikawal oleh kalori dan kalori keluar…

Secara khusus, gula palsu dalam makan minuman ringan rutin (seperti aspartam dalam Diet Coke atau sukralosa dalam rejimen makan Pepsi) dapat disalahkan.

Walaupun individu sering memilih item "diet" atau "ringan" untuk menjadi lebih kurus, kajian mempertimbangkan untuk mencadangkan agar gula palsu dapat menambah berat badan.

Sebagai contoh, Kajian Jantung San Antonio mendapati bahawa individu yang minum makanan ringan mempunyai BMI yang lebih tinggi.

Selanjutnya, dalam pemeriksaan lain di mana para anggota menggantikan minuman ringan manis biasa dengan diet diet, pasti tidak ada penurunan yang signifikan dalam BMI sepanjang tempoh penyelidikan (25 minggu) selain daripada anggota yang mempunyai berat badan paling banyak untuk turun.

Terdapat beberapa tujuan yang berpotensi di sebalik hubungan antara minuman ringan diet dan pengambilan berat badan:

Gula palsu dapat meningkatkan kelaparan seperti gula biasa. Pelatih Kesejahteraan Nathan Marsala mencatat, "Gula palsu mengubah keinginan kita dan komuniti hadiah dalam fikiran dan usus yang menghasilkan kerinduan untuk makanan yang lebih manis dan pati asas."

Memanjangkan pampasan: anda mungkin akan makan lebih banyak kalori apabila anda minum minuman ringan diet untuk memberi lebihan kalori sifar dalam minuman anda. Jururawat yang terdaftar Juli Romero, RN menganggap ini sebagai syarat "Cheeseburger, kentang goreng yang sangat besar, dan minuman ringan rutin makan". Dia menjelaskan, "Membakar gula palsu dan minuman tanpa kalori dapat mendorong makan lebih banyak makanan dan kalori kerana merasa 'baik-baik saja' dengan rasa yang lebih besar memandangkan kalori 'terhindar' dengan minum minuman rutin makan."

Ketiadaan suplemen dalam gula palsu boleh membuat anda perlu makan lebih banyak kerana anda tidak merasa kenyang setelah makan.

Adakah saya dapat minum diet Coke dengan rum?

Beberapa alternatif minuman keras rendah karbohidrat boleh didapati sekiranya anda mengikuti diet keto.

Contohnya, jenis minuman keras yang tidak dicairkan seperti bourbon, gin, tequila, rum dan vodka secara keseluruhannya bebas dari karbohidrat.

Minuman ini boleh disisipkan secara lurus atau digabungkan dengan pengisar karbohidrat rendah untuk lebih banyak rasa.

Malah, walaupun minuman keras rendah karbohidrat dapat menambah berat badan, kekurangan makanan dan penyakit yang tidak baik, itulah sebabnya penting untuk mengarahkan kemasukan anda.

Pengadun keto sama pentingnya dengan minuman keras itu sendiri.

Perhatikan pengisar biasa seperti jus, pop, gula dan minuman berkafein - mereka dapat dengan cepat mengubah minuman tanpa karbohidrat menjadi bom karbohidrat berlemak.

Kesimpulan :

Diet Coke tidak baik pada keto, Malah diet Coke mengandungi kalori sifar atau rendah karbohidrat. Kerana sekarang ini setiap diet Coke mengandungi jumlah karbohidrat minimum yang dapat meningkatkan peluang untuk mengeluarkan Anda dari ketosis. Diet Coke dengan alkohol juga tidak dapat dilakukan untuk pengampun dalam keto, percampuran diet Coke dan rum hasil dari soda karbohidrat rendah hingga bom karbohidrat tinggi.